Kodėl šetonas - blogiukas?

Pradėjo TinSoldier, kovo 03, 2012, 14:37:55

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

BloodyMary pranešė, kad kažkas puls Liuciferį http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=378.msg4206#msg4206 :))

Ir man jo kažkaip pagailo.. Kodėl krikščionybėje šetonas/velnias/liuciferis laikomas blogiuku?

Juk Dievas Iz 45:7 teigia:

7 Darau šviesą ir kuriu tamsą,

sukuriu gerovę ir sukeliu negandas,-

aš - VIEŠPATS - visa tai padarau.



Dievas žudė žmones, kaimus, gyvulius. Jis senąjame testamente elgiasi kaip neišauklėtas pavydus mažvaikis. Kaip prakeiktas diktatorius. O viskas, ką padarė šetonas - drįso nepaklusti šitam diktatoriui. Liuciferis - revoliucinierius, partizanas, kovotojas prieš Dievo kvailus išsidirbinėjimus ir žiaurius įstatymus.

Ką realiai blogo padarė šetonas? :)

Benamis

Pamastymui ;D :


Jonas

 Šėtono tiesiog nėra.. Tai yra žmogaus vaizduotės ir nesusivokimo vaisius.. Aš nekalbu apie negatyvų patyrimo kelią pasirinkusias būtybes.. Jos tikriausiai egzistuoja, nes yra laisva valia ir kartais yra pasirenkamas ne tas kelias...
Iš tiesų skaitant Bibliją, ten aprašomo Dievo, pradedi bijoti labiau nei Šėtono..

OKULTISTE

Čia asmeniškai ir subjektyviai, skonio reikalas...: nepasakyčiau "šėtonas - blogiukas", nes toks įvardinimas man patraukliai atrodo - greičiau jį pavadinčiau "melo tėvu", kenkėju, žlugdytoju ar pan. ...

paragraf 78

Liuciferis nesukilo, o nupuolė. Yra didelis skirtumas, ar ne?
Tikima jog dvasiniame pasaulyje pasirinkimas gali būti atliekamas tik vieną kartą, tad Liuciferis pasirinko, taip sakykime, tamsiąją pusę.

TinSoldier

Kaip džedajus perėjęs į tamsiąją pusę? :)

Bet vis tiek vargšas Liuciferiukas :/

Ezekielio knyga 28:

"15 Tu buvai tobulas savo keliuose nuo savo sukūrimo dienos, kol buvo atrasta tavyje nedorybės. 16 Tau plačiai beprekiaujant, jie pripildė tave smurto, ir tu nusidėjai. Todėl Aš išmesiu tave iš Dievo kalno kaip nešvarų ir pašalinsiu tave, o dengiantis cherube, iš ugninių akmenų tarpo. 17 Tavo širdis išpuiko dėl tavo grožio, tu praradai išmintį per savo spindesį. Aš parblokšiu tave ant žemės, priešais karalius, kad jie galėtų matyti tave. 18 Savo daugybe neteisybių ir apgaule prekyboje tu sutepei savo šventyklas. Todėl iš tavo vidaus Aš pažadinsiu ugnį, kuri sunaikins tave, visų akivaizdoje pavers tave pelenais žemėje. 19 Visi, kurie pažino tave, baisėsis tavimi. Tu būsi pasibaisėjimas, ir tavęs nebebus"

Gana ironiška, kad Dievas, kuris tame pačiame skyriuje sakantis: "23 Aš užleisiu tau marą, ir kraujas liesis tavo gatvėse. Visur gulės lavonai, kritę nuo kardo. Tada tu žinosi, kad Aš esuViešpats." kaltina Liuciferį išpuikimu ir smurto 'prisipildymu', dėl ko ir prakeikė Liuciferį..

Kaip čia nenuklysi nuo doros kelio, kai tokį Kūrėjo pavyzdį matai.. Jei nesugebėjo išauklėt savo angelo, tai čia Dievo problema. Apgailėtinas veidmainis.. :/

paragraf 78

Toks Dievo įvaizdis būdingas visoms senosioms kultūroms. Esmė tame jog kovojant tautoms, vyksta kova ir tarp dievų. Ta tauta kuri laimi, turi stipresnį dievą. Taigi natūralu jog aprašant priešus, dievas visada minimas kaip tas kuris sutriuškino priešus.
Žydai yra išrinktoji tauta, kuriai dievas kalbėjo ypatingai. Jie visada nusigręždavo nuo dievo, tai gi Dievas kaip tėvas, juos bausdavo. Normalus auklėjimas.

TinSoldier

Citata iš: insomnia  kovo 04, 2012, 15:40:43Normalus auklėjimas.


Jei tavo vaikas ant tavęs supyks ir, pvz, trumpam pabėgs iš namų, eisi išskersti visą vaiko mokyklą? Ir laikysi tai normaliu auklėjimu? :)

Aišku, aš čia daugiau juokauju, nei rimtai kalbu.. jei ką. :)

paragraf 78

:)
Šiaip tai turiu tau patarimą: nevertink senųjų religijų per dabartinio žmogaus prizmę. Kaip pats tai supratau, tai viskas gerokai aiškiau pasidarė. Atpuolė daug bereikalingų klausimų

TinSoldier

Religijas galima vertinti iš kelių pusių: kaip kultūrinį fenomeną ir kaip tikrą Dievo žodį.

Kai vertinu kaip kultūrinį fenomeną, tuomet nekyla man tokių kvailų klausimų. Tuomet ir žiaurumai, ir nelogiškumai, ir neatitikimai, ir visa kita atsiduria savo vietoje. Juk, pvz, neieškau priekabių, dėl to, kad egyptiečiai žmones mene vaizdavo iš tokios keistos perspektyvos ar pan. Buvo tokia kultūra. Panašiai ir religijas galima suprasti.

Bet, jei religijas vertinti kaip kažką, kas turėtų būti tiesą, kas turėtų būti kažkas 'dieviško', tikro ir pan., tuomet ir prasideda linksmybės..

paragraf 78

#10
kovo 04, 2012, 20:02:16 Redagavimas: kovo 04, 2012, 20:13:49 by insomnia
Aš sakyčiau viskas yra atvirkščiai. Kai religiją vertini kaip hierofaniją, tada klausimai normalūs kyla, kurie padeda išspręsti egzistencines problemas. Čia verta paminėti jog yra pasitikėjimas autoritetu.
Kai atmeti bet kokį sacrum ir vertini tik kaip kultūrinį fenomeną, tada kyla visokie bereikalingi klausimai, ieškoma neatitikimų, kurių iš tiesų nėra.

Bet mes jau po truputį klystame nuo temos.

BloodyMary

Jis man niekada neatrodė toks jau blogas. Vis dėl to jis BUVO angelas. Vyriausias Dievo angelas.

2012

kieno puskos to ir taisykles, arba kas laimi kara tas ir didviris. Jeigu ll pasaulini kara butu laimeja naciai, turbut sendien kalbetume vokiskai, ir per istorijos pamokas skaitytume apie tai koks blogas buvo vakaru pasaulis. Jeigu butu sugriuvusi ne SSRS o JAV, pasauline kalba butu rusu o mes gyventume visai prie kitos ideologijos. Jeigu biblija buvo pateikta tai ji irgi atspindi laimetoja kaip gera, ir pralaimetoja kaip bloga. As taip manau

Aukštyn