Karma

Pradėjo Benamis, vasario 28, 2012, 14:48:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Noreciau padiskutuoti apie karma.

Ar tikite ja? Kodel?

As iki siol nesuprantu vieno dalyko: jeigu karma egzistuoja ir daleiskim zmogus atsako uz savo praeito gyvenimo padarytas klaidas/skriaudas, kur yra karmos logika? Ar daug kas is musu prisimena ankstesnius savo gyvenimus (zinoma jeigu tokie apskritai yra)? Manau, kad ne. Tai kaip mes galim ko nors ismokti is karmos desnio jeigu net nezinome uz ka mes esame baudziami siame gyvenime?

paragraf 78

Karmos esmė ne išmokimas, bet kentėjimas už praeities bei praeito gyvenimo klaidas. Karma kaip tokia nesiekia kažko išmokyti.
Aš pats karma netikiu. Per daug beprasmis dalykas ji man atrodo.

Benamis

Nezinojau to. Tai tada sioje teorijoje dar daugiau absurdo... :-\

TinSoldier

Nežinau ar visai į temą čia parašysiu, bet man labai patiko kaip Karmą apibūdino dainininkas Domantas Razauskas:

Visų pirma tai karma yra ne dėsnis. Tai labai dažna vakarietiškos interpretacijos klaida. Tie, kurie mažai domėjosi Rytų religijomis (o karmos samprata būdinga ne tik budizmui) karmą tapatina vos ne su likimu ar kažkuo panašiu. Dar ir nugirsi sakant „et, tokia mano karma" ir panašiai. Tai klaida. Karma nėra joks dėsnis, karma yra veiksmas. Tą, beje, reiškia ir pats žodis. Jis reiškia bet kokį veiksmą, kuris duoda kokį nors rezultatą. O rezultatą bet kokiu atveju duoda visi veiksmai, kokie jie bebūtų ir koks tas rezultatas bebūtų. O visi veiksmai sudaro veiksmų visumą, kaip kad atskiri maži lašeliai sudaro lietų. Ir ta visuma taip pat duoda savo rezultatą. Juk krentant lietui galima įžvelgti vieno nukritusio lašelio duotą rezultatą (tarkim sušlapusi nosis) ir viso lietaus (tarkim potvynis). Ir štai šis visų visų tavo gyvenimo veiksmų rezultatas, o tiksliau jo energija, pasak indiškosios išminties, ir sąlygoja būtinybę žmogui gimti dar kartą. Geresniame arba blogesniame kūne, geresnėmis ar blogesnėmis sąlygomis, sąlygose ir taip toliau. Čia jau priklauso nuo to, kaip tu gyvenai prieš tai buvusį gyvenimą. Kurį, beje, galima prisiminti labai įtemptai medituojant.

Iš interviu: http://www.radom.lt/images/interv.doc

Aukštyn