Kraupi situacija Kijeve

Pradėjo Calibrae277, vasario 20, 2014, 19:34:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Calibrae277

#15
vasario 20, 2014, 22:58:27 Redagavimas: vasario 20, 2014, 23:00:28 by Calibrae277
Citata iš: Trance  vasario 20, 2014, 22:56:45
Tam, kad kažkas iš to visada gerai pasipelno, karas visada kažkam naudingas, žmonės patys kalti, kad deda galvas už tuos idiotus kurie sėdi "aukščiau" jų. Tokia jau ta sistema.


nemanau ce juk pilietinis karas

ki šiol milicija neigė šaudžiusi į beginklius žmones, tačiau buvo priremta nufilmuotų kadrų. Primename, kad tie patys snaiperiai nuo stogų milicininkus tik sužeidė, o 20 Maidano mitinguotojų užmušė.  Tik nesuprantu kodel?

czech-kuolis

#16
vasario 20, 2014, 23:09:06 Redagavimas: vasario 20, 2014, 23:19:57 by czech-kuolis
2pacai čia tau:
"Na kaskoki zenkla reike duot valdziai o ne sedet kaip pelytem reike rodyt kad mes turim galios ir mokam susivienyt kaip reikia." Žodžiai pasakyti prieš pusę metų irgi protestų kontekste.

Spėk kas šios nuostabios citatos autorius?

Kas iš tiesų mane stebina, tai šitas bruožas, pavadinkim jį delfizmu (nuo delfi.lt išmintingųjų komentatorių) - po kiekvienu straipsniu apie protestus in general jie rašo "šaunuoliai, kažin ar mes kada taip sugebėsim". Tiesa, visi tie protestai būna Vakarų šalyse. Bet vos tik kalba pasisuka apie MamaRasyja, Putkiną ir jos įtakos zoną, opozicionierius - na ką jūs, papirkti jankių, pravakacyja etc. Taip ir čia. Manau (maniau) visi forumo antivalstybininkai ir anarchistai turėtų iš principo pritarti opozicijai, nes juk ei liaudis sukilo. Bet matau ne visi, nes Graikijoj liaudis sukilti gali pati, Turkijoje gali sukilti pati, Prancūzijoj pati, bet va Rusijos įtakos sferoje, ne, opozicija papirkta. Nes turbūt priežasties net nebuvo ar ne?
Juokinga buvo pirmus tūkstantį kartų, dabar jau tik graudu.

omcikas

#17
vasario 21, 2014, 00:12:11 Redagavimas: vasario 21, 2014, 00:18:35 by omcikas
Mano manymu, Ukrainos prezidentas turėjo atsistatydinti kai tik pasidarė aišku, kad padėtis gali tapt nevaldoma. Tiesa visiškai nepritariu protestuotojų veiksmams, dažnai tenka išgirsti,kad jie kovoja už laisve, už kokia laisvę? Aišku Rusijos rankos ilgos ir gana smarkiai įtakoja Ukrainos politika, bet vienaip ar kitaip Ukraina visgi yra nepriklausoma valstybė, joje nevažinėja Rusijos tankai, nepatruliuoja Rusijos kareiviai, kiekvienas pilietis gali laisvai judėt ten kur nori. Toks įspūdis, kad nemaža dalis susirinkusiujų tiesiog "linksminasi" svaidydami plytgalius, padeginėdami pastatus, niokodami savo valstybės turtą. Ir dėl ko visa tai ? Jei būtų iškart pritarta opozicijai kas iš to, juk tai nereikštų įstojimo į ES, nes ES to ir neprižadėjo. Keistai skamba tiek pačių protestuotojų, tiek žiniose pranešamos naujienos, jog berkut ar kiti kariškiai naudoja jėga prieš TAIKIUS protestuotojus. Nežinau kaip galima plytgaliu, molatavo kokteilių svaidymą į pareigūnus, pastatų, automobilių deginimą vadinti taikiu protestu. Žinoma Berkut kariškiai irgi nešventieji, bet šiuo atveju sakyčiau tiek vienoj stovykloj tiek kitoj stovykloj vienodi personažai siaučia. Jau dabar Ukrainos pinigai nuvertėja ir tas tesis toliau, sudeginti pastatai, nuniokotas miestas, nuostolių pridaryta tiek, kad nei ES nei Rusija iš "geros širdies" jų nekompensuos. Šiame absurdiškam proteste laimėtojų nebus. Akivaizdu, kad opozicija anksčiau ar vėliau perims valstybės valdymą į savo rankas tik klausimas ką jie veiks su gauta valdžia ir su bankrutuojančia valstybe, kuria patys su savo "taikiais" protestais ir privedė iki to. Prognozuoju, jog nepraeis nei pora metu kai prasidės nauji protestai, tik šį kartą bus kaltinami tie, kurie dabar su molatavo kokteiliais už "laisvę" kovoja, žmonės bus nepatenkinti dėl skurdo, dėl ekonomikos smukimo, klaus kodėl ES dėl kurios opozicija taip aršiai kovojo neatsiunčia maišų su pinigais.
Jei trumpai tai manau, jog šį kartą tikslas visiškai nepateisina panaudotų priemonių.

Justinas Herbsman

http://www.davidicke.com/headlines/government-begins-to-shut-down-internet-and-television-in-ukraine/

All part of the plan to bring in a world war. This protest in Anti Russian and Pro EU and will cause divide. The protesters are uneducated on politics and still think there's a choice of more than one party to vote for, in this case they think there's a choice between Europe and Russia. The truth is that both are two sides of the same coin and are on the same route to a global dictatorship. first they will divide and then they will conquer the minds of the people until the people beg for whatever they have to offer them.

lexx

Tas kas vyksta Ukrainoje, tai geopolitinis karas tarp JAV-ES ir Rusijos. Rusijai Ukraina reikalinga kaip buferinė zona nuo vakarų, o vakarai tą buferi nori pakeisti į taraną prieš Rusija. O visa kita ką skleidžia MasMedia, tai tik akių dūmimas.  Prisiminkit, nuo ko prasidėjo maidanas? Ukraina nepasirašo ES asociacijos sutarties. Ta sutartis buvo tokia, kad bet kuri nepriklausoma save gerbianti šalis tokios sutarties niekada nepasirašytu, ir tai žinojo ES vadai, (sutarties tekstą galit rasti internete). Ir kas po to vyko, kas įdėmiai sekė, žino. "Linksmumai" manau prasidės kai baigsis olimpiada.
Mano supratimu tokios kaip šalies Ukrainos, nebeliks, ji bus suskaldyta į mažiausiai 3 dalis, rytų, vakarų ir Krymas. Kam kokia dalis priklausys, manau nuspėjat. Tarp kitko, Ukraina tokia kaip šalis yra tik nuo 1918 m. taip, kad istorija kartojasi.

2Pacas

#20
vasario 21, 2014, 08:13:22 Redagavimas: vasario 21, 2014, 10:16:52 by 2Pacas
Citata iš: czech-kuolis  vasario 20, 2014, 23:09:06
2pacai čia tau:
"Na kaskoki zenkla reike duot valdziai o ne sedet kaip pelytem reike rodyt kad mes turim galios ir mokam susivienyt kaip reikia." Žodžiai pasakyti prieš pusę metų irgi protestų kontekste.

Spėk kas šios nuostabios citatos autorius?

As.

Taip reikia duot,ar as ka pries sakiau? Protestai yra labai gerai zmoniu paprastu atzvilgiu.Bet beabejo kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi bet cia sitas atoveiksmis kuris gavos Ukrainoi yra protu nesuvokiamas,kaip ir minejau pradzioi cia provokatoriai labai daug padare nu ir beabejo bandos jausmas,netikiu kad taikus normalus pilietciai kurie protestuoja galetu pradet uzgrobinet valstybinius pastatus saudyt degint mentus ir t.t.t.

Daug kas minejot kad cia vyksta geopolitinis karas tarp ES-Amerikos, ir Rusijos.Sutinku ir as.

Idomu kaip viskas baigsis,aplamai man idomu kaip visas miestas atsistatys juk tiek daug visko sugriauta ir t.t.t.

TinSoldier

Citata iš: lexx  vasario 21, 2014, 01:32:05
Ukraina nepasirašo ES asociacijos sutarties. Ta sutartis buvo tokia, kad bet kuri nepriklausoma save gerbianti šalis tokios sutarties niekada nepasirašytu, ir tai žinojo ES vadai, (sutarties tekstą galit rasti internete).


Na, na, įdomu, ir kas ten sutartyje tokio blogo buvo?

Nieksas

Ponios ir ponai pilietinis karas dar nevyksta Ukrainoje vis dar stovima prie jo slenksčio nes kariuomenė dar masiškai nesikiša.

Vytautas

Prisiminus praeitį tai neramumų pretekstas ir vinis asociacijos sutarties su ES nepasirašymas. Iš tikro garantuoju kad nei vienas protestuotojas tos sutarties turinio neskaitė kaip ir mes. Tiesiog į tai dėjo nepagrįstai dideliais viltis.  Turkija lyg taip pat turi tokią sutartį na ir kas. Jokių finansinių privilegijų jai tai nesuteikia. Rusija kalba apie konkrečius pinigus bet taip pat ne už dyką. Kažko labai konkrečiai nori už tai. Žodžiu Ukrainos padėtis nepavydėtina. Prie viso to dar tarpusavio vaidai. Viskas šiam pasaulyje kainuoja. Kai tau blogai kažkam nuo to gerai.

A.C.A.B

Didelė dalis protestuojančių yra futbolo fanai, ypatingai Kijevo "Dynamo". Jų priešprieša su valdžia prasidėjo dar gerokai anksčiau iki šių neramumų, o dabar įgavo dar didesnį greitį.

Visai neseniai visi aukščiausios lygos bei žemesnių lygų klubų organizuoti fanai/ultros priėmė nutarimą, kad dėl šalyje susiklosčiusios situacijos kuriam laikui nutraukia tarpusavio karus ir susitelkia ties kova su valdžios organais. Prie "pakto" prisijungė ir rusakalbių dominuojami Rytų Ukrainos klubų fanatai:


Neapykanta Berkut smogikams taip pat sena ir stipri, atsiradusi dėl tokių ir panašių dalykų: (1:10 ypač "įdomu)


Beje, Lietuvos ir Ukrainos futbolo ultros palaiko labai draugiškus santykius.



eternal.bliss

#25
vasario 21, 2014, 12:58:46 Redagavimas: vasario 21, 2014, 13:01:03 by eternal.bliss
Kad tu marškinėlius užsidėsi tai čia labai nepadėsi, nebent pardavėjams pelną gauti.

Tiesa pasakius kas čia per žiniasklaida lietuvoje, kuomet patys žurnalistai yra vienoje ar kitoje pozicijoje, kai temos yra orientuojamos manipuliaciniais tikslais? Jau net apgailėtina klausytis kuomet temos pritraukinėjamos kad būtų iteigta nuomonė visuomenei.

czech-kuolis

o apie ką neparašė?

Rodė ir kaip protestuotojai muša miliciją, kaip mėto molotovo koktelius, iš tos pačios žiniasklaidos žinom ir žuvusių milicininkų skaičių (šiai akimirkai - 13)? Ko trūksta? Net tą idiotišką Rusijos žiniasklaidos paaiškinimą, kodėl Berkut išrengė protestuotoją (neva siekdami apsaugoti) ir tą mūsų žiniasklaida įsidėjo. Apie antimaidano mitingą rašė.

Taip pat nelabai suprantu, kur čia pritraukinėjimas - ką neva ne viena aktualiausių temų šiuo metu?

CitataTaip reikia duot,ar as ka pries sakiau?

Na po Turkijos įvykiais buvo to paties Mindaugo citata "Pasaulis bunda po biski". Po šitais įvykiais - "Provokatoriai gerai dirba savo darba (idomu kieno pasamdyti) iki ko viskas isirutuliavo,ir idomu kam naudingas sitas sukeltas pilietinis karas". Apie ką ir kalbu..
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1811.15

Dabar ir pasimečiau, įdomu pasidarė dėl ko kilo Tailando protestai - ar ten pravakacyja ar visgi pasaulio budimas? Anyone?

idenmeyou

Kaip ir kiekviename įvykyje kol pats nedalyvauji iš šalies gali viskas atrodyti viskas sudėtingiau ir kitaip, bet besigilindamas gali atrasti tam tikras detales. Vieni palaiko vienus kiti kitus. Yra teigiančių, kad protestais nieko nepasieksi ir toks protestuotojų elgesys nepriimtinas, bet tokios kalbos parankios tik tiems, kad už neribotą valdžios veiklą. Sedėdamas namie ir nekovodamas prieš neteisybę iš vis nieko neišlosi, tik pamatys valdžia, kad gali tai ir skriaus dar labiau.

Opozicija pasiūlė apriboti prezidento teises ar net surengti naujus rinkimus, bet Janukovicius žinoma to visiškai nenori ir nemanau, kad bus linkęs pasiduoti. Iš šių Ukrainos baisių įvykių galime pamatyti žmogaus svarbą valstybei. Pasimato, kai kurių žmonių naivus galvojimas, kad valdžia dirba žmonių gėrybei ir jų interesams, tai tik iliuzija, kuri būna atidengta per tokius įvykius, kuomet protestuotojai yra nužudomi vienas po kito, jau net nekalbėsiu apie pagrobimus.

Benamis

Citata iš: idenmeyou  vasario 21, 2014, 14:10:09
Opozicija pasiūlė apriboti prezidento teises ar net surengti naujus rinkimus, bet Janukovicius žinoma to visiškai nenori ir nemanau, kad bus linkęs pasiduoti.


Jau 12 val. buvo paskelbta, kad sutiko. Nebent bus persigalvota ar pan.

2Pacas

Citata iš: idenmeyou  vasario 21, 2014, 14:10:09
Iš šių Ukrainos baisių įvykių galime pamatyti žmogaus svarbą valstybei. Pasimato, kai kurių žmonių naivus galvojimas, kad valdžia dirba žmonių gėrybei ir jų interesams, tai tik iliuzija, kuri būna atidengta per tokius įvykius, kuomet protestuotojai yra nužudomi vienas po kito, jau net nekalbėsiu apie pagrobimus.
Visiskai sutinku su tavim.

Aukštyn