Eksperimentas: visa tiesa apie seansą pas aiškiaregę

Pradėjo paragraf 78, birželio 13, 2014, 20:19:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Eksperimentas: visa tiesa apie seansą pas aiškiaregę
Evelina Valiuškevičiūtė

Kodėl žmogus lengva ranka atveria piniginę aiškiaregiams, būrėjams ar parapsichologams? Ar tai, ką jie dėsto už pinigus, turi ką nors bendra su tikrove? Ieškodama atsakymų „Lietuvos ryto" žurnalistė patraukė pas garsią aiškiaregę iš Latvijos.

Šių metų pradžioje latvė Irina Taranė iš baisių bėdų vadavo buvusį krepšininką Gintarą Einikį.

Aiškiaregystės seansas vyko prieš televizijos kameras, o, kaip vėliau sakė pati I.Taranė, Einikių šeima jai dėkojo už suteiktą pagalbą.

Ar žymi ir galinga aiškiaregė gali padėti ir paprastai merginai? Tiesa, ne itin nelaimingai.

Pavyko nusiderėti

„Irina - labai šilta moteris, skleidžianti gerą energiją. Tai nepaprasta, unikali aiškiaregė!

Žmonės skambina ir dėkoja, rašo laiškus iš kitų šalių.

Ji nepaprasta! Žinokite, čia ne kokia aferistė. Ji nėra tokia, kad trauktų pinigus iš žmonių", - greitakalbe man bėrė vyras, vardu Markas.

Jis yra savotiškas aiškiaregės vadybininkas.

Norint patekti pas garsiąją latvę reikia skambinti jam.

Irina į Lietuvą atvyko tik keturioms dienoms - čia jos laukė pranašysčių išsiilgę lietuviai, kurie ilgai ją kvietė apsilankyti mūsų krašte.

Tiesa, jos paslaugos tikrai nepigios - vienas seansas, kuris trunka valandą, kainuoja 450 litų.

Telefonu su manimi bendravusiam Markui pasakiau, kad man tai per brangu, todėl abejoju, ar galėčiau apsilankyti. Markas patikslino - jeigu atvykčiau iš kito miesto, tikrai gaučiau nuolaidą.

Bet tiek to - kadangi iš balso atrodau gera, tačiau bėdų slegiama mergina, į mano ateitį aiškiaregė pažvelgs pritaikydama nuolaidą. Man vienas aiškiaregės seansas kainuos nei daug, nei mažai - 350 litų.

Pranašystės - viešbutyje

Sutartą dieną atėjau į Vilniaus stoties rajone esantį viešbutį.

Viešbučio laukiamajame sėdėjau nesijaudindama. Staiga iš už kampo išniro lieknas pusamžis vyras ir priėjęs prie gerokai vyresnės moters paklausė, ar ji - Irinos klientė.

Teko stryktelėti iš vietos ir pasakyti, kad aiškiaregės konsultacijų pageidauju aš. Markas paaiškino, kad reikės šiek tiek palaukti, - įtariau, kad aiškiaregė pusryčiauja.

Tuo metu Markas man papasakojo apie tuos atvejus, kai I.Taranė padėjo didelių bėdų ištiktiems žmonėms.

Esu susidomėjusi, nes atrodo, kad apie jos kliento G.Einikio nuotykius jau ilgą laiką nieko negirdėti. Gal burtai tikrai veikia?

Liepė pasakoti apie save

Galiausiai nuėjome pas aiškiaregę. Simpatinga raudonplaukė moteris viešbučio kambaryje parodė man sėstis ant lovos priešais ją. Ant stalo - apdegusi raudona žvakė, cigaretės, dar kažkokie menkniekiai.

Tikėjausi, kad aiškiaregė į mano ateitį pažvelgs metusi kortas, žvilgtelės į delną arba seanso metu pasakodama apie mano ateitį bent laikys už rankos, bet klydau.

Šalia sėdintis ir iš rusų kalbos verčiantis Markas paaiškino, kad turiu iš karto pateikti klausimą.

Nupiešiau kiek liūdnoką savo vaizdą: esu ne itin laiminga mergina, sunkiai radusi darbą, stovinti gyvenimo kryžkelėje, net viltingai mąstau pabėgti iš šios ašarų pakalnės - emigruoti.

Aiškiaregė ištiesė į mane delną, užsimerkė ir ilgokai tylėjo.

„Aš matau... matau... per kliūtis bėgantį sportininką. Jis bėga, tačiau jam vis reikia įveikti kažkokius barjerus, kliūtis... Ir tai nesibaigia, tęsiasi be galo... Jeigu ji pasiliks, ar tai bus gerai, ar blogai? Jeigu liksi čia, tai matau, kad plaukiate upėje, tačiau prieš srovę. Jūs sunkiai iriatės", - nelinksmai konstatavo aiškiaregė.

Vėliau ji sakė pamačiusi tankų mišką, iš kurio man sunku išeiti. Medžių tiek daug, tačiau išėjimo nėra. Visi šie vaizdiniai jai kyla tik tuomet, jeigu liksiu Lietuvoje.

Patarė palikti Lietuvą

Tačiau visai kitokia kalba pasisuko apie užsienį - ten ji matė įvairiomis spalvomis tviskančią vaivorykštę, kuri simbolizuoja didelę laimę.

„Jums bus geriau, jeigu išvažiuosite į užsienį. Be jokios abejonės", - aiškino aiškiaregė.

Kada man tai padaryti ir į kokią šalį vykti?

„Matau vaikštančius turistus su šortais. Išvažiuosite tuomet, kai bus šilta. Pavyzdžiui, vasaros pabaigoje arba rudens pradžioje.

Atsidursite vietoje, kurios pavadinimas prasideda skiemeniu „An", - toliau pranašavo I.Taranė.

Ji patikslino - ten kalbama angliškai, todėl manęs laukianti šalis yra Anglija.

„Tai ne Vokietija, ne Prancūzija. Ar šio atsakymo jums užtenka?" - paklausė aiškiaregė.

Atrodė, kad tuo metu šalia sėdintis vertėjas tuoj suplos iš džiaugsmo rankomis, todėl net atsakė vietoj manęs: „Nuostabu, tinka! Puikus atsakymas!"

Aš nebuvau tokia sužavėta atsakymo, nes Didžioji Britanija niekada manęs netraukė, tiesa, vėliau nuramino kolegos, paaiškinę, kad aiškiaregė galėjo matyti ir Antarktidą.

Tikino pamačiusi mirtį

Kiek vėliau paklausiau apie savo šeimą.

I.Taranė paprašė patikslinti, ką turiu galvoje. Pasakiau, kad noriu sužinoti apie man labai artimų žmonių sveikatą.

„Dar tiksliau, kas yra?" - klausė aiškiaregė.

Paprašiau, kad pažiūrėtų, kaip jaučiasi vienas mano artimasis, ar neužklups jo sveikatos sutrikimai.

Beje, jis jau vyresnio amžiaus, tad nieko nuostabaus, kad jį kamuoja įvairūs negalavimai. Paskatinta dar daugiau patikslinti prasitariau apie silpną širdį.

I.Taranė pradėjo šnabždėti, lyg su kažkuo bendrautų. Staiga ji negailestingai konstatavo - laiko nedaug, reikia skubiai valyti mano šeimos nario nuotrauką ir suteikti jam apsaugą.

Markas pareiškė man užuojautą ir paglostė pečius: „Atneškite nuotrauką, Irina ne vieną iš mirties glėbio ištraukė."

Nuo tokios pranašystės vos nepaspringstu, bet suprantu, kad tai yra mano pačios sakyti raktiniai žodžiai: širdis, liga, operacija.

Per valandą trukusį seansą I.Taranė maždaug ketvirtadalį šio laiko susikaupusi tyliai šnabždėjo.

Per valandą ji man dar spėjo pasakyti, kad aš esu nužiūrėta čigonės, todėl man reikia energetinio valymo, kuris kainuotų dar 150 litų. Tiek pat atsieitų ir mano artimojo ištraukimas iš giltinės gniaužtų.

Be visų prastų naujienų, aiškiaregė atskleidė, kad manęs laukia nuostabus šeiminis gyvenimas.

Mat I.Taranę aplankė vizija su kopūstais ir gandrais. O juk visi žino, kad vaikai nešami gandrų arba randami kopūstuose.

Iš I.Taranės viešbučio kambario išėjau nesutrikusi. Nors ji man pasakė ne visai džiaugsmingų dalykų, supratau, kad ji tik atspindėjo mano elgesį.

Visus atsakymus parodžiau aš pati - atėjusi silpna, gyvenime nesusigaudanti mergina ir potenciali senmergė. Nors iš tiesų tokia nesu.

Galima greitai praturtėti

Turite daug draugų ir gebate perkąsti žmogaus charakterį trumpai su juo pabendravę? Atkreipiate dėmesį į detales?

Psichologai jums turi gerų žinių - galite sėkmingai keisti turimą profesiją ir tapti aiškiaregiais.

O tai būtų visai neblogai, nes bent jau I.Taranė iš ateities spėjimo turėtų neblogai užsidirbti.

Nesunku apskaičiuoti - jei seansas kainuoja mažiausiai 350 litų, o per keturias dienas gali atvykti daugiau kaip dvidešimt žmonių, garsioji latvė turėtų užsidirbti maždaug 10 tūkst. litų. Neskaičiuojant energetinio valymo ir apsaugos.



Šalinis: http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/eksperimentas-visa-tiesa-apie-seansa-pas-aiskiarege.htm

Ką manote?

Mėnulė

Pastebejau,kad tie kurie atlieka visokius ritualus,ant stalo pilna atseit kazka reiskianciu menkniekiu,ar snabzda kitaip issidirbineja ir buna apgavikai.Juk zmones turintys kazkokia dovana izvelgti ateiti ar apskritai matyt dvasinem akim,labiau atsibude t.t. nesiskelbia ir naudos neiesko,retai kada isvis nori tokiu gabumu.Na neizvalgius zmones taip ir apgaudineja,jei bukas esi ar taip apgaus ar kur kitur koks skirtumas   :D

Aukštyn