Nasa į Marsą siųs miegančius žmones

Pradėjo dzabas, spalio 07, 2014, 23:33:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Citata iš: house_armin  gruodžio 13, 2014, 23:28:45
Labas, dzabai. Kaip sekasi ateityje gyvuoti? Gal isankto isduosi paslapti ar ivyko plnuojamas skrydis i Marsa?


Apie ka tu cia?

house_armin

Citata iš: Benamis  gruodžio 14, 2014, 12:09:11
Citata iš: house_armin  gruodžio 13, 2014, 23:28:45
Labas, dzabai. Kaip sekasi ateityje gyvuoti? Gal isankto isduosi paslapti ar ivyko plnuojamas skrydis i Marsa?


Apie ka tu cia?

Apie sitka
Citata iš: dzabas  sausio 24, 2014, 22:19:10
Gerai jau gerai, prisipažįstu, nes matau, kad tuoj čia kils nereikalingas sambrūzdis ir flame war'as, kurį reikia pristabdyti, atskleidžiant tam tikrus faktus. Pats irgi esu iš ateities, pats čia atsiunčiau Bailey iš 2077-ųjų metų atlikti socialinių modelių empirinius stebėjimus, kad įsitikintume, ar iš tiesų dabartinių modelių, taikomų 2842-ais metais, tikslumas yra toks, kokį numatėme.

Benamis


house_armin

O mano pranesimai manai nei kiek nesusije su humoru? ;] Tiek to...

Mastymas jėga

Citata iš: idenmeyou  gruodžio 13, 2014, 22:44:14
Kaip tik prisiminiau, Vanga pranašavo, kad žmonijos išsigelbėjimu taps kosmoso užkariavimas.


Ar žmonija tikrai spės išvystyti savo technologijas iki tokių aukštumų, jog galėtų pretenduoti į kosmoso užkariautojų statuso? :) Aš labai abejoju. III pasaulinis, žmonijos degradacija, arba tie patys dangaus kūnai kurie grąsina Žemei tikrai abejoju ar leis tai padaryti.

.L.U.T.H.O.R.

Pagyvensim pamatysim kaip sakoma. Pasauliniai karai kaip tik buvo stimulas technologijų proveržiui, dar kažkokios grėsmės, kaip tik spartina vystymąsi.

Supera

Druwis teisingai sako, jei ne Šaltasis Karas, tai vargu ar būtum sukonstravę raketas ir pakilę į kosmosą, o kadangi buvo reikalas parodyt savo galią ne tik per karinę sferą, tai gavosi tai ką turim dabar.

idenmeyou

Manau tam tikra dalis, kuri stums į priekį žmoniją išliks, aišku dabartiniai karai gali naikinti ir naikinti viską, bet visgi mano asmenine nuomone kažkuri pusė liktų mažiau nukentėjus, kuri ir vestų likusią žmonijos dalį į priekį.

Supera

Manau nesuklysiu pasakydama, kad žvelgiant į žmonijos istoriją galima tokią tendenciją pastebėt. Priedo, kol bus poreikis modernesnėm technologijom, o jis bus ne tik dėl konfliktų bet ir dėl aplinkosauginių problemų, tų pačių gamtinių išteklių išeikvojimo ir poreikio alternatyvom, mes tikrai išeisim į kosmosą.

Suno

Citata iš: Mastymas jėga  gruodžio 16, 2014, 01:13:21
Citata iš: idenmeyou  gruodžio 13, 2014, 22:44:14
Kaip tik prisiminiau, Vanga pranašavo, kad žmonijos išsigelbėjimu taps kosmoso užkariavimas.


Ar žmonija tikrai spės išvystyti savo technologijas iki tokių aukštumų, jog galėtų pretenduoti į kosmoso užkariautojų statuso? :) Aš labai abejoju. III pasaulinis, žmonijos degradacija, arba tie patys dangaus kūnai kurie grąsina Žemei tikrai abejoju ar leis tai padaryti.

Tiesa. Tačiau mažai tikėtina, jog žmoniją sunaikins koks nors gamtinis kataklizmas, nes skiriasi veikimo laikotarpis - gamtiniai kataklizmai yra geologinio laikotarpio, kai žmogus - momentinio. Teisinga pasakyti, jog dabar gamtiniai kataklizmai tikrai sugebėtų žmonių civilizaciją nušluoti iki viduramžių lygio ir išnaikinti didžiąją dalį žmonijos, tačiau net ir tokiu atveju kas nors išliktų, o Žemė po truputį atsigautų ir žmonija taip pat imtų atsigauti. Galiausiai abejotina, jog per artimiausius 1000 metų kažkas žmoniją galėtų užtikrintai išnaikinti, o to yra daugiau negu reikia, norint sukurti kosminio lygio civilizaciją.

Tačiau visai kas kita yra karas. Iš istorijos matome, kad žmonija ne visada supranta realias grėsmes ir nieko nedaro, kad joms užkirstų kelią, o tai ypač teigtina apie socialinius mūsų santykius. Aišku, karas, atrodo, varo mūsų technologijas į priekį. Bet tai yra bukagalviška iliuzija, kuria patikėjome dar labai seniai. Tiesa tokia, kad nereikia jokio karo, kad sukurtum bet kokį norimą daiktą. Pavyzdžiui, tau nereikia papjauti žmogaus, jog pagamintum peilį. Tas pats ir su visais ginklais, visomis raketomis ir kokiomis tik nori technologijomis.

Bet, kad sukūrėme didžiąją dalį naudojamų technologijų pradžioje vien tam, kad galėtume geriau kariauti, rodo ne realiją, o žmonijos sugedimo laipsnį. Pavyzdžiui, tie patys kompiuteriai buvo pradėti kurti, kad geriau atliktų balistinius skaičiavimus, o ne spręstų prasmingus biologijos, fizikos, matematikos uždavinius, galiausiai suteiktų prasmingą pramogą visuomenei.

Tačiau nebūkime baisūs pesimistai. Net visų turimų atominių bombų susprogdinimas nesunaikintų visos žmonijos ir kažkur išliktų žmonių. Būtų daug mažiau mūsų, bet likę gyvi turėtų daugiau žemės.

Bet iš kitos pusės, kai esame tokie agresyvūs, ignoratyvūs (dažnai mums nerūpi, kas vyksta toliau nosies...), ar galime teigti, jog esame verti kosmoso? Ką mes ten padarytume? Ogi šiukšlintume ir naikintume, nes greičiausiai turėtume daug daugiau erdvės, statytume krūvą gyvenamų kosminių stočių. Taip žmonių būtų jau ne milijardai, o trilijonai. Ką kalbėti apie trilijonus žmonių, kai nesugebame išmaitinti net visų septynių milijardų ir nevertiname vieni kitų gyvybės, negerbiame vieni kitų.

Gal supraskime pagaliau, kad problema - ne mūsų gebėjime užkariauti kosmosą (jeigu žmonija to labai norėtų, tai jau seniai Marse būtume išsilaipinę, jeigu ne toliau nuskridę, nes visas reikalingas technologijas jau turime). Problema yra mumyse, mūsų kultūroje. Tiesiog įsivaizduokite, kas nutiktų, jeigu staiga viduramžių valstybės išmoktų pasigaminti dinamitą, atominius ginklus, gautų antibiotikus ir kitas XX amžiaus vidurio technologijas. Ar būtų tas pats, kas buvo XX a. viduryje? Būtų gerokai baisiau... Tad apie kokį kosmoso užkariavimą galime kalbėti, jeigu nemokame tarpusavyje sutarti? Norint atlikti tokio masto inžineriją, reikia daugybės žmonių indėlio, tarpusavio sutarimo. O kai to nėra, tai ir teturime kelias menkavertes raketėles, skriejančias aplink Žemę, ir kurių ekonominė nauda yra tokia niekinė kad verslas be subsidijų į tokią pavojingą ir neužtikrintą sritį nė nesidairo. Nors potencialas yra milžiniškas. Galėtume turėti visų norimų metalų, statyti milžiniškas žmonių kolonijas, galiausiai skristi už Saulės sistemos ribų, aplankyti kitas žvaigždžių sistemas (net FTL variklį sugebėtume pasigaminti, nes jau turime pakankamai išvystytą teorinio mokslo bazę). Ko tam reikia? Pradinės infrastruktūros. Ir tai ne TKS lygio infrastruktūra, o milžiniška kosmoso stotis, gebanti save apsirūpinti medžiagomis, plėstis.

Benamis

Citata iš: Suno  gruodžio 17, 2014, 05:59:05
Ką mes ten padarytume? Ogi šiukšlintume ir naikintume, nes greičiausiai turėtume daug daugiau erdvės, statytume krūvą gyvenamų kosminių stočių. Taip žmonių būtų jau ne milijardai, o trilijonai. Ką kalbėti apie trilijonus žmonių, kai nesugebame išmaitinti net visų septynių milijardų ir nevertiname vieni kitų gyvybės, negerbiame vieni kitų.


Kodel darai prielaida, kad kosmose visi zmones pradetu daugintis kaip triusiai?

Supera

Logiškai jei sugebam sukurti tokią infrastruktūrą kuri leidžia kolonizuot kosmosą, vadinasi yra sprendimas ir pačiam prasimaitinimui. Plius jau vien tik tam, kad sugebėtum kolonizuot kosmosą reikia tvirto ir tvaraus bendradarbiavimo, nes čia ne šeip projektukas, o rimtas reikalas. Jei jau kuri kosmines stotis, tai jos greičiausiai bus išsibarstę, o ne susikoncentravę viename taške, todėl jose populiacija negalės būt didžiulė vien dėl to, kad nesugebės sutalpinti fiziškai gyventojų daug. Galiausiai, dar šiais laikais taikoma šeimos planavimo politika (Kinija, nors dabar atsisakė, bet priežastis populiacijos senėjimas), todėl nemanau kad tapsim reprodukciniu fabriku, juolab ,kad tikėtina, jog pagrindinis interesas bus atrasti kuo daugiau gyvenamų planetų, jas aplankyt ir t.t

Aukštyn