Utopisto patarimas meilės paieškoms

Pradėjo utopistas, lapkričio 25, 2017, 20:31:28

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

San IL

Citata iš: eternal.bliss  lapkričio 26, 2017, 00:14:13Kaip ketini mokyti ta kuris nemokus. Pažinimo nesugrusi, nesukramtysi, ir nepatieksi. Jis turi butinai kilti iš patirties, gebėjimo persikūnyti bei pajausti.
Ir sutinku ir ne.

 Pateiksiu analogišką pavyzdį: duok nemokančiam žmogui atsuktuvą (įrankį) ir liepk suremontuoti kokį nors daiktą. Jis frustruos, kankinsis ir neaišku ar atliks užduotį net turėdamas tam reikiamą įrankį. Žinoma jeigu jis sugebės - jis tą daiktą sutaisys ir kitam papasakos kaip tai padaryti. O jeigu ne - liks užstrigęs kančioje.
 Jeigu tam žmogui prie atsuktuvo duosi ir instrukciją - tuomet jis sutvarkys daiktą iškart (pasieks tikslą).

 Aišku žinoma, tik patyręs žmogus gali duoti tą instrukciją. Čia jau kitas filosofinis klausimas - ar tikrai tos žmonių kančios yra vertos tų rezultatų, jeigu įmanoma jau atkentėjusiam perduoti kitiems veikiančią instrukciją?

 Apie tai ir ėjo mano kalba - labai svarbu šnekant tokiomis temomis nenusišnekėti ir neprirašyti daug, o gerai suformuluoti tokius dalykus. Kas yra meilė ir t.t., kad tos sąvokos nebūtų tik savokos, o būtų aiškiai apibrėžti dalykai, kuriais galima operuoti. Dėl to man ir patiko autoriaus žodžiai, nes linkstama į tą kryptį.

 @Visažinis - atleisk, aš ne visažinis ir nesupratau ką tu norėjai pasakyti savo pranešimu apart tiesiog užsipulti mano asmenį. Pats matau irgi bandai mane atvesti į protą. Nepatinka - neskaityk ir negadink temos prašau.

 Siūlyčiau visiems šioje temoje pamėginti konkretizuoti, kas vis dėl to yra ta meilė ir kas tie santykiai. Pamėginkime išvesti kuo trumpesnę formuluotę su kuo mažiau žodžių, kad kuo daugiau būtų visko pasakyta joje.

 Įdomu pamatyti bus ginčus apie tai, manau sulauksim nemažai gerų įdėjų, bus įdomu paskaityti. Juk tai - neišsemiama žmonijos tema.

elteide

CitataDėl tų kvailų santykių praradau daug nervų, daug sveikatos, pinigų. Bet galiausiai tai praėjau, nugalėjau, o nervus atstačiau, sveikatą atkūriau, pinigų uždirbau daug daugiau nei esu turėjęs kada nors anksčiau.
Gal labai nesupyksit.jei uzduosiu klausima is moteriskos varpines...kaip toks gleznas sutverimas -mineta grazi mergaite- jums per kelis metus pridare tiek zalos...na nervai ir finansai dar aisku.bet kaip sveikata sugadino? Gavot insulta ar infarkta ar....?

eternal.bliss

Citata iš: San IL  lapkričio 26, 2017, 04:14:16Pateiksiu analogišką pavyzdį: duok nemokančiam žmogui atsuktuvą (įrankį) ir liepk suremontuoti kokį nors daiktą. Jis frustruos, kankinsis ir neaišku ar atliks užduotį net turėdamas tam reikiamą įrankį. Žinoma jeigu jis sugebės - jis tą daiktą sutaisys ir kitam papasakos kaip tai padaryti. O jeigu ne - liks užstrigęs kančioje.
 Jeigu tam žmogui prie atsuktuvo duosi ir instrukciją - tuomet jis sutvarkys daiktą iškart (pasieks tikslą).
Dėja bet pavizdys tikrai netinkamas. Pirmiausia žmogus gali būti susitapatinęs su savo kančia. Todėl net neprimtu patarimų, nes jam reiktų atsisakyti savęs. Jis taip pat gali turėti bevertes vertybes, kurios pasmerktu jį, bet tuo pačiu jam jos patiktų dėl tam tikrų suformuotų tikėjimų.



Visų pirma reiktų suprasti, jog kitame žmoguje negali atrasti savęs. Tik savyje gali atrasti tai ko tau trūksta. Pirmas nesuvokimas.
Noras antros pusės kyla iš nesuvokimo ko tu nori, tuo pat metu tas noras ir yra pagrindinė priežastis nesekmės. 2
Negali sukurti to ko nejauti. Jei jauti trūkumą sukursi trūkumą. 3

Meilė tėra naturali žmogaus būsena, dėl to jos taip siekiama, nes jaučiamas praradimas, to kas turėta. Santykiai yra dalinimasis ta būsena, bet ne jos sukūrimas.






Bla

Citata iš: elteide  lapkričio 26, 2017, 09:12:57Gal labai nesupyksit.jei uzduosiu klausima is moteriskos varpines...kaip toks gleznas sutverimas -mineta grazi mergaite- jums per kelis metus pridare tiek zalos...na nervai ir finansai dar aisku.bet kaip sveikata sugadino? Gavot insulta ar infarkta ar....?
Kaip lengva išgramdyti kontekstą, bet kaip sunku jį suvokti, ar ne? Ne gležnumas, net ne sielos stiprumas čia yra esminis dalykas. Esminis dalykas yra tai, kuo žmogus tiki. Ir, deja, žmonės, kad ir kokie dvasiškai, protiškai ar fiziškai bebūtų stiprūs, patiki tokiais šūdais, jog iš šalies stebintis pamanys, jog patikėjusysis yra visiškas silpnaprotis. Bet tas veikėjas iš šalies nesuvoks, kaip pats elgtųsi tokioje situacijoje. Tad teisti kitus yra be galo lengva, o va atsakyti už save jau reikia kažko, ką kai kas vadina "kiaušais".

Bet aš sukonkretinsiu. Taviškis gebėjimas vienu metu daryti toliau minėtinus dalykus, t.y. - jausti, mąstyti, suvokti, kurti - yra vis dar menkas. Todėl ir nesuvoki, kad ta "silpna gležna mergaitė" visgi nebuvo tokia, o ji buvo "stipri apsimetėlė ta minėta mergaite", kuri ir palaužė tą nepatyrusios sielos žmogaus asmenį. Ir nieko nereikia čia giliai kapstyti. Viskas be galo paprasta.

Mat kažkokie ufonautai pasigamina žvaigždėlaivius, o mes kaip visiški debilai apie juos spėliojame. Vietoje to galėtume patys paimti ir padaryti tą patį, ir dar tuos UFO žvaižgždėlaivius paversti kosminėmis skeveldromis už tai, kad tie padarėliai mums drįso aiškinti, kaip turime gyventi. Ir ką jūs į tai?

elteide

Bla, nelabai supratau- kokiais š patiki ?
CitataKaip lengva išgramdyti kontekstą, bet kaip sunku jį suvokti, ar ne? Ne gležnumas, net ne sielos stiprumas čia yra esminis dalykas. Esminis dalykas yra tai, kuo žmogus tiki. Ir, deja, žmonės, kad ir kokie dvasiškai, protiškai ar fiziškai bebūtų stiprūs, patiki tokiais šūdais, jog iš šalies stebintis pamanys, jog patikėjusysis yra visiškas silpnaprotis. Bet tas veikėjas iš šalies nesuvoks, kaip pats elgtųsi tokioje situacijoje. Tad teisti kitus yra be galo lengva, o va atsakyti už save jau reikia kažko, ką kai kas vadina "kiaušais".

Bla

Citata iš: elteide  gruodžio 02, 2017, 20:35:39Bla, nelabai supratau- kokiais š patiki ?
Pavyzdžiui, patiki, jog tai "gležnai mergaitei" reikia kažko, kas ja pasirūpintų. Bet tas "pasirūpinimas" pasireiškia jos vedžiojimusi po visur, pinigų leidimu ant jos apgailėtinų poreikių. Tokie dalykai lemia žmogaus finansų sudraskymą. Bet žmogus tai mato kažkiek. Todėl ne visada jis duos tuos pinigus iškart savo antrai pusei. Klaus, kam to reikia, kodėl. Bet ta "gležna mergaitė" ims žmogų psichologiškai ėsti, žeminti, niekinti, tyčiosis, jog jis niekam tikęs, kad nesugeba pasirūpinti savo antra puse. Kitaip tariant, meluos apie situaciją. Toks žmogus gali puikiai pasirūpinti bet kuo esant normalioms aplinkybėms, tad tas žeminimas yra tiesiog kvaili teiginiai, siekiant savanaudiškų tikslų. O galiausiai tokie žeminimai virsta depresija, psichinėmis ligomis (jeigu asmuo silpnesnis tuo metu), krūva žalingų įpročių ar netgi priveda iki savižudybės.

Taigi, infarktas ar insultas yra gan kvaili paminėti pavyzdžiai. Pats niekšiškas elgesys tiesiogiai to nesukelia. Niekšiškas elgesys sukelia tai, jog niekinamas žmogus ima taip nebesaugoti savo sveikatos, jog galiausiai patiria ir tai. Tad tokiu atveju visokie imbicilai ir šiaip siaurapročiai lengvai ima galvoti, kad pats žmogus, tą patyręs, ir yra dėl visko kaltas. Bet jis kaltas tik todėl, kad buvo silpnas tam pasipriešinti. O jeigu mes silpnumą laikysime kažkuo, ko žmogui negalima turėti jokiu momentu, tai mes būsime kaip naciai, naikinę ligotus žmones. Aš sakyčiau, jog žmogus turi pilną teisę būti silpnas, bet taip pat jis privalo daryti viską, jog taptų stiprus, nepalaužiamas, nenugalimas. Ir jeigu jis tą darys, jis tokiu taps bet kuriuo atveju.

Kitaip sakant, proceso abstraktų pavyzdį paminėsiu. Iš A kyla B, o iš B kyla C. Klausimas. Ar A yra C priežastis? Atsakau, kad yra, nes be A nebūtų C. Tačiau be B irgi nebūtų C, bet būtų A. Taigi, C atveju priežastis yra tiek A, tiek B, tik A yra aukštesnio lygio priežastis. O jeigu nori konkrečiai, apsikabink medžio kamieną, jog suprastum, kad be kamieno nebūtų nei lapų, nei šakų tame medyje.

Na ir galiausiai prisiminkime tokią žmonių rūšį, kurią mėgstu vadinti "karminiais imbicilais". Tai yra, jie teigia, kad, jeigu žmogus kenčia, tai jis to nusipelnė dėl savo veiksmų praeituose gyvenimuose. Aišku, jie nieko nepasako apie tai, kad žmogus tų gyvenimų net neatsimena (tad kelia kartu ir klausimą, kad galbūt jų nebuvo). Bet jie yra tiek morališkai atsilikę, kad pagal juos žmogus turi kentėti už nežinia ką. O aš sakau - absoliučiai kiekvienas žmogus nusipelnė absoliučios laimės siekimo absoliučiai vienodomis sąlygomis.

elteide

Citata iš: Bla  gruodžio 02, 2017, 21:06:17Aš sakyčiau, jog žmogus turi pilną teisę būti silpnas, bet taip pat jis privalo daryti viską, jog taptų stiprus, nepalaužiamas, nenugalimas. Ir jeigu jis tą darys, jis tokiu taps bet kuriuo atveju.

...
Na ir galiausiai prisiminkime tokią žmonių rūšį, kurią mėgstu vadinti "karminiais imbicilais". Tai yra, jie teigia, kad, jeigu žmogus kenčia, tai jis to nusipelnė dėl savo veiksmų praeituose gyvenimuose. Aišku, jie nieko nepasako apie tai, kad žmogus tų gyvenimų net neatsimena (tad kelia kartu ir klausimą, kad galbūt jų nebuvo). Bet jie yra tiek morališkai atsilikę, kad pagal juos žmogus turi kentėti už nežinia ką. O aš sakau - absoliučiai kiekvienas žmogus nusipelnė absoliučios laimės siekimo absoliučiai vienodomis sąlygomis.
sutinku...ir pritariu ..

Aukštyn