Rusija nesiruošia sustot?

Pradėjo Jupiteris, vasario 28, 2014, 17:11:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sharikovas

Nieks ten su niekuo nesusirems, niekine ta Ukrainos kariuomene kuria ar taip ar taip sudaro nemaza dalis rusu ir as labai abejoju, kad apskritai ji vykdytu isakimus sitos pespredelsciku vyriausybes, visdelto didzioji dalis Ukrainos nepalaiko tu taip vadinamu "euromaidanieciu".

Fuxas

Citata iš: A.C.A.B  kovo 01, 2014, 21:01:51
Matyt kaip ir kiti mūsų forumo dalyviai pareikš pasipiktinimą JAV veiksmais babajų kraštuose, bet į Rusijos agresiją nekreips jokios dėmesio.


Vadinasi jeigu ten 'babajų' kraštai tai amerikiečiai gali daryti ką nori ir jų veiksmus turim pateisint?

Benamis

As tiesa sakant irgi nesupratau, ka A.C.A.B turejo omenyje... Ta prasme mes galime suskirstyti zmones i babajus ir ne babajus, ir jeigu tu patenki i babaju gretas tai tave gali bombarduoti? :) Inesk aiskumo A.C.A.B, nes gal mes kvaili ir blogai interpretuojam tavo zodzius :)

czech-kuolis

Citata iš: snofru  kovo 01, 2014, 23:05:32
tarptautiniai susitarimai dėl Rusijos karinių bazių Krymo teritorijoje, jeigu joms kils pavojus iš zapadencų pusės, tada matyt rusai ir planuoja imtis priemonių kad tuos galimus pavojus izoliuoti. lygiai taip pat elgtusi tokioje situacijoje bet kuri šalis, tarkim kad ir JAV.

OK, tiktai Rusija skelbia truputį ką kita, cituojant žiniasklaidą:
Pasak jos [Dūmos saugumo komiteto pirmininkės -czech. past], priimdama šį sprendimą Rusija siekia ginti „svarbiausias vertybes": visų Ukrainoje gyvenančių etninių bendrijų saugumą, įstatymų viršenybę ir taiką, pagarbą Ukrainos liaudies konstitucinėms teisėms, nepriklausomos Ukrainos valstybės saugumą ir saugumą".
Taip, JAV irgi turi bazių įvairiuose taškuose, pvz Bahreine kur neramumai berods iki šiol tęsiasi nuo 2011 metų per kuriuos žuvo mažiausiai 80 žmonių, o valstybės plotas keliolika kartų mažesnis už tą patį Krymą-atokiausiame taške prasidėjusius neramumus galima įžvelgti kaip grėsmę. Tai jei netingi, galima pažiūrėti, kaip reaguota. Gal tikrai kažką įvedė, aš tikrai nežinau. 

Citatair dar vienas svarbus dalykas, kurio neišeina ignoruot: Kryme dauguma yra rusai.

ir? Truputį šitoje vietoje nepagavau - tai svarbu vertinant Rusijos veiksmų teisėtumą (kad ir moralinį) ar galimybę, kad gyventojai prisidės prie Rusijos kariuomenės?

Citatavisdelto didzioji dalis Ukrainos nepalaiko tu taip vadinamu "euromaidanieciu".

Nes prie Janukovyčiaus jiems buvo geriau, ar kodėl?

A.C.A.B

Aš manau jūs nesat kvaili ir puikiai suprantat ką turiu omenyje. Terminą "babajus" panaudojau tik todėl, jog norėjau apimti visus islamiškus kraštus, o, niekam ne paslaptis, kad didelė dalis lietuvių visus "juodesnius" būtent taip ir vadina.

Bet ne tame esmė.

Esmė tame, kad kai kurie žmonės elgiasi labai dviveidiškai, JAV pradėjus karinius veiksmus užsienio valstybėje pradeda garsiai šnekėti apie "šalies suverenitetą" ir pan., bet, drįstu teigti, Rusijai pažeidus kitos valstybės suverenitetą, pakeičia plokštelę.

Lygiai taip pat, kai kurie sąmokslo teorijų fanatai labai mėgsta 9/11, bet į daugiabučių sprogdinimus Rusijoje nekreipia dėmesio.

Ryškus dviveidiškumas, in my opinion.

Benamis

Abstrakciai kalbam. Diplomatiskumas cia sakyciau visai ne vietoje - galetum ivardinti kas nepritaria JAV kariniams veiksmams, taciau pritaria rusu analogiskiems veiksmams. Butu lengviau diskutuoti.

A.C.A.B

Na jeigu pareikštum pasipiktinimą Rusijos veiksmais, tada išbraukčiau tave iš savo "sąrašiuko"  :D

Benamis

Na matai kaip greitai zmones moki skirstyti... Tik gaila, kad prasauni. Jeigu man nepatinka JAV politika, tai dar nereiskia, kad man patinka rusu vykdoma politika.

A.C.A.B

Na ok, gal ir išaus kada diena, kai pamatysiu tamstą piktinantis putkino politika...

Kažkas minėjo, kad Ukrainos kariuomenė yra niekinė. Siūlau nenusišnekėti, o pagooglinti. Po ssrs griuvimo ten liko labai daug ginkluotės.

2Pacas

#69
kovo 02, 2014, 10:51:19 Redagavimas: kovo 02, 2014, 10:53:27 by 2Pacas
A.C.A.B'ai.Kariniai veiksmai nera toleruotini ir nesvarbu tai Rusija ar JAV.
Bet vat esme tame kaip JAV tai daro jie tai vadina "Taikos misijom" ir t.t.t O vat Rusai kaip tai daro,tiesiai sviesiai okupantais isvadinami.Bet ne visur taip juos vadina. ;)

snofru

#70
kovo 02, 2014, 11:59:46 Redagavimas: kovo 02, 2014, 12:03:18 by snofru
Citata iš: czech-kuolis  kovo 02, 2014, 00:31:02ir? Truputį šitoje vietoje nepagavau - tai svarbu vertinant Rusijos veiksmų teisėtumą (kad ir moralinį) ar galimybę, kad gyventojai prisidės prie Rusijos kariuomenės?
mm.. per anksti dar aplamai apie kažkokius vertinimus kalbėt. o šiaip tai turėjau galvoje, kad dauguma ten yra prorusiška. ir greičiausiai palaikys Rusijos sprendimus. prisidės ar ne, laikas parodys, neaišku kaip toliau klostysis. atsargiai sprendžiant is dabartines situacijos, dalis gali ir prisidėt,kaip savanoriški savigynos būriai (tokie jau ten organizuojami kaip atsvaras zapadencams).
o kas liečia bazes, parašiau tai ką girdėjau Rusijos JT atstovo interviu. (apytiksliai, savais žodžiais :) )

edit: o dėl vertinimų, palaukiam kovo 30 referendumo, tada bus matyt.

Citata iš: A.C.A.B  kovo 02, 2014, 02:13:06Lygiai taip pat, kai kurie sąmokslo teorijų fanatai labai mėgsta 9/11, bet į daugiabučių sprogdinimus Rusijoje nekreipia dėmesio.

Ryškus dviveidiškumas, in my opinion.
negaliu su tavim nesutikt. negi pamenu berods tokią temą forume buvai užvedęs. bet tam gal yra ir kitas paaiškinimas. 9/11 labiau rezonavo pasaulyje nei sprogimai Rusijoje, negi iki šių dienų, žiniasklaida laikas nuo laiko mums primena apie tuos įvykius. o jaunesnioji forumiečių karta galimai apie sprogimus Rusijoje net girdėjusi nėra o ir informacijos ryškiai mažiau, tiek oficialios tiek alternatyvios. gal tai Rusijos spec tarnybų nuopelnas maskuojant pėdsakus :) (oi ne, negaliu patikėt ir čia sugebėjau užpliusuot Rusiją :D )

Glow

Tiek Rusija tiek Jav dėl to paties dalyko lenda į Ukrainą ir tai tikrai nėra žmonių gerovė. Visi tie maidanai prasidėjo tik provokatorių dėka. Žmonės buvo mulkinami EU rojumi, kurio kaip patys galime įsitikinti nėra. Be to pati valdžia Ukrainoje yra smarkiai apsidergusi ir net visi tiek kur lenda vietoj Janukovičiaus ne ką geresni už jį patį. Žmonės pavargo. Lietuvoje irgi esam pavarge nuo savo apgailėtinos valdžios, kuri pensijas nori mokėt iš akcizų alkoholiui ar automobilių mokesčio (kokiem bepročiams išvis kyla tokios mintys? Ai jo... Loreta G. su Birute Cool)

Čia biški nuvažiavau į kraštutinumus, bet esmė ta, kad valdžios žlunga, žmonės ateina į protą ir nebesileidžia išnaudojami ir manipuliuojami. Ir pabaigai - netikėkit niekuo ką rašo spauda (ypač lietuvių, nes ten gryniausia propoganda)

Sharikovas

Citata iš: A.C.A.B  kovo 02, 2014, 02:34:39
Na ok, gal ir išaus kada diena, kai pamatysiu tamstą piktinantis putkino politika...

Kažkas minėjo, kad Ukrainos kariuomenė yra niekinė. Siūlau nenusišnekėti, o pagooglinti. Po ssrs griuvimo ten liko labai daug ginkluotės.


Tai skaicius as daugmaz zinau, 150tukstanciu kariu, berods 2000tukstanciai tanku ir pora simtu lektuvu jei gerai atsimenu, bet kiek is ju paklus neteisetos viriausybes isakymam(jeigu gautu toki isakyma) saudyt i savus, tai cia jau kitas klausimas. As asmeniskai esu isitikines, kad Krymas jei prieis iki to, bus lengvai paimtas be jokio pasipriesinimo, tiesiog Rusija ir Ukraina cia beveik ta pati salis, bent jau tiek persimaisiusi, kad karas neimanomas.

Teroras

Citata iš: czech-kuolis  kovo 01, 2014, 15:22:44
Tai tuomet kartoju klausimą - kam laižytum tu?


Nezinau kam laizai tu czech-kuoli, bet asmeniskai as niekam nelaizyciau. Atsakiau i butent si tavo klausima? :)

snofru

Citata iš: Sharikovas  kovo 02, 2014, 13:56:57bet kiek is ju paklus neteisetos viriausybes isakymam
sprendžiant iš paskutinių kelių praėjusių dienų įvykių, dalis Ukrainos kariuomenės dabartinės Aukščiausios Rados tikrai neskaito legitimia valdžia. kokia tai dalis, mažesnė ar didesnė, klausimas išlieka atviras.
keli pvz.:


fregata "Hetman Sahaydachniy" grįžta į Ukrainą po Andrejevo vėliava (rus: Андреевский флаг). fregatas baigė vykdyti užduotis Adeno įlankoje, kur jis dalyvavo NATO operacijoje "Ocean Shield".
http://thekievtimes.ua/politics/331925-getman-sagajdachnyj-vstal-na-storonu-zashhitnikov-ot-fashizma.html

Ukrainos kariuomenė Kryme perėjo į autonomijos pusę http://lifenews.ru/news/128192
Krymo vice premjeras praneša, kad ukrainiečiai kariai blokuojami pusiasalyje, dalis atidavė ginklus, dalis perėjo į Krymo Autonominės Respublikos pusę.

nors dabar labai įdomu ne armijos judėjimas ten ar ten, o kaip Vakarai reaguos į "Dešiniojo sektoriaus" lyderio kreipimasi į žinomą teroristą Doku Umarovą, nors "Dešinysis sektorius" pamatęs, kad apsižioplino bando visokiais būdais atsižegnot nuo šito pareiškimo, bet džinas iš butelio jau paleistas, atgal nesugrūsi be pastangų.


http://lifenews.ru/news/128214
Čėčėnijos lyderio R. Kadyrovo pareiškimas http://instagram.com/p/lAyYo8CRka/
http://russian.rt.com/article/23426

ir keletas video i temą

BBC nuima kaukes nuo "Taikių kovotojų"
http://www.youtube.com/watch?v=GkiSPMpTp_I

Henris Kisindžeris "Kijeve repeticija to, ką mes norėtume padaryti Maskvoje"
http://www.youtube.com/watch?v=jbHbzgQa2Ko

Aukštyn