NSO istorija, kuria patikėjo net Britanijos ministras

Pradėjo Benamis, gegužės 04, 2016, 18:22:54

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Pirmą kartą atskleista viena iš paslaptingiausių susidūrimo su neatpažintu skraidančiu objektu (NSO) istorijų - pasakojimas toks tikroviškas ir stebinantis, jog savo laiku buvo įtikinęs net ir Jungtinės Karalystės ministrą, kuriam buvo nurodyta pasidomėti šiuo klausimu, skelbia „The Telegraph".

Dabar istorija, kaip Karališkųjų oro pajėgų pilotas danguje savo akimis išvydo skraidančią lėkštę, ir kas buvo nustatyta per po to vykusį išsamų tyrimą, pasiekė plačiąją auditoriją. Paslaptingą darinį danguje skrydžio seržantas Rolandas Hughesas išvydo 1952 metų liepos 30 dieną, kai naikintuvu „de Havilland Vampire FB9" virš Vakarų Vokietijos atliko mokomąjį skrydį.

Grįždamas į bazę, lakūnas pranešė, jog jį persekioja „šviečiantis sidabro spalvos diskas", skridęs greta jo naikintuvo ir staiga padidinęs greitį. Paslaptingą skraidantį objektą užfiksavo ir Karališkųjų oro pajėgų radarai žemėje. Jų duomenimis, neatpažintas skraidantis objektas skrido taip greitai, jog jo pavyti nebūtų galėjęs joks lėktuvas.

R. Hughesas apie paslaptingą susitikimą danguje nedelsiant pranešė vyresniesiems pareigūnams, kurie pilotą nusiuntė tiesiai pas tuometinį Jungtinės Karalystės aviacijos ministrą Duncaną Sandysą, kuris istoriją norėjo išgirsti tiesiai iš paties liudininko.

Po susitikimo su pilotas D. Sandysas savo pavaldiniams pranešė, jog piloto papasakota istorija jį įtikino. Ši istorija apie NSO ne tik viena detaliausių iš visų, kada nors papasakotų ginkluotųjų pajėgų pareigūno. Ji taip pat atskleidė, kaip rimtai tokią informaciją vertino valdžia.

Toks elgesys gana keistas, nes įprastai britų valdžios pareigūnai iš visų jėgų stengdavosi neigti, jot tokie atvejai iš tikrųjų nuodugniai tiriami. Istorija apie NSO mačiusį Karališkųjų pajėgų pilotą buvo paviešinta Kembridžo universiteto Churchillio archyvo.

Archyve laikome ne tik paties sero Winstono Chrchillio, bet ir D. Sandyso, kuris buvo vedęs buvusio premjero dukrą Dianą, dokumentai. Viename dokumente, kuris buvo parengtas praėjus kelioms dienoms po interviu su 23 metų R.Hughesu, tuometinis aviacijos ministras vyriausiajam valstybės mokslininkui lordui Cherwelliui papasakojo apie susitikimą su NSO mačiusiu pilotu ir pareiškė, jog jo pasakojimas apie susitikimą su NSO ir radarų rodmenys jį „įtikino".

Panašiu metu kažką panašaus matęs pranešė ir vienas pilotas iš Amerikos. D. Sandysas pridūrė: „Net neabejoju, jog viskas, ką matė R. Hughesas, yra fenomenas, apie kurį kalbėjo ne vienas stebėtojas iš JAV". Lordas Cherwellis amerikiečių neva matytą NSO įvertino kaip „masinę psichozę". Tačiau memuaruose D. Sandysas aiškiai atskleidžia, jog jauno piloto pasakojimas jį įtikino.

DELFI

Aukštyn