WW2 mįslės ir mitai

Pradėjo a.t.sielis, rugpjūčio 29, 2016, 08:25:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

ww2 priežastys kur kas sudėtingesnės nei teigiama oficialiai. Atidaromi slapti archyvai ir ten išlenda daug įdomių dalykų. Rolandas Paulauskas savo laiku visą sąjūdžio judėjimą statęs ant Rybentropo- Molotovo pakto neteisingumo dabar į tai jau žiūri kritiškai. Esmė tarp JAV, Anglijos, Prancūzijos, Vokietijos vyko "įdomus" žaidimas. Jau pats faktas keistas galingos Vokietijos atsiradimas po visiško žlugimo po ww1 yra labai įdomus. Kažkas sukišo beprotiškus pinigus kad Vokietija atsigautų. Klausimas kas ir kam ją finansavo? Mincheno sutartimi praktiškai Vokietijai buvo padovanota visa Europa.  Klausimas kodėl?  Dėl Stalino "vėlavimo". JAV prezidentas dar iki ww2 buvo pasakęs jei Vokietija užpuls Rusiją  jie padės Rusijai, jei Rusija užpuls ar bent suteiks preteksto užpulti tai JAV padės Vokietijai. Na o Stalinas neturėjo jokių šansų kariauti su visa Europa + JAV. Iš čia tikėtina tas vėlavimas kad prie Vokietijos neprisidėtų ir JAV. O bendrai Europoje milijonai lavonų ir viskas sunaikinta. Anglija prarado savo įtaką. JAV reali ww2 karo laimėtoja. Ne veltui 2/3 aukso atsargų po karo susikaupė JAV. Niekas nieko iš JAV negavo dykai. Už viską visi mokėjo auksu. Atitinkamai tai skatino JAV vystymąsi. Europa gi viską turėjo atstatyti. Sakysit JAV padėjo vadinamu Maršalo planu. Bet pinigai pasirodo tam buvo vokiečių karo grobis pervestas į JAV. Kad karas nebus laimėtas vokiečiams buvo aišku kai jie  jo nelaimėjo iki žiemos. Todėl turto saugumu buvo pasirūpinta iš anksto. :) Žodžiu viskas tikrai ne taip paprasta kaip sako oficiali mas medija.

Kas liečia Pirčiupį tai faktas kad sudeginti gyvi lietuviai. O kadangi šitą teritoriją tuo metu kontroliavo vokiečiai tai jie ir atsako. :) Lietuvių deginimas kryžiuočiams įaugęs į kraują. :) Tiesiog tradicinis reikalas. :) Aišku dabar jie "racionalesni" mus samdo  kaip vergus valyti jiems užpakalius. Viena pažįsta su pora aukštųjų ir mokanti bent 10 užsienio kalbų prieš kokius 10m prižiūrėjo buvusį SS karininką tarnavusį karo metu Lietuvoje. Pasirodo Vokietijos valstybė apmoka tokių žmonių priežiūrą. Tai tas vokietis buvo labai patenkintas labai išprususia prižiūrėtoja. :) Ir be skrupulų papasakojo kaip skerdė vietinius "žemesnės kokybė" aborigenus. :)

a.t.sielis

#31
lapkričio 01, 2017, 21:55:50 Redagavimas: lapkričio 01, 2017, 22:52:01 by .L.U.T.H.O.R.
Iš Čerčilio atsiminimų - Stalinas kvailai apsiskaičiavo, flirtavo su Hitleriu, ir gavo karinį smūgį, tada pradėjo verkti: "už ką, ar aš to nusipelniau?":

** Nemezidė įkūnija „atpildo deivę, kuri atima visus nepelnytos sėkmės atneštus vaisius, pažaboja pasipūtimą ir perdėtą pasitikėjimą savimi, [...] rūsčiai baudžia už ypač sunkius nusikaltimus." Dabar turime atskleisti sovietų vyriausybės ir milžiniško komunistinio valdymo aparato šaltakraujiškų apskaičiavimų klaidingumą bei niekingumą ir stebėtiną savo pačių padėties neišmanymą. Jie parodė visišką abejingumą Vakarų šalių likimui, nors tai reiškė „antrojo fronto", kurio jiems netrukus teko atkakliai reikalauti, žlugdymą.

Atrodo, jie net neįtarė, kad Hitleris daugiau kaip prieš šešis mėnesius jau buvo nusprendęs juos sunaikinti. Jeigu jų žvalgybos tarnyba informavo juos apie vokiečių stambių karinių išteklių perkėlimą Rytų link, kuris kiekvieną dieną intensyvėjo, jie pražiopsojo galimybę žengti daugybę būtinų atsakomųjų žingsnių. Pavyzdžiui, leido vokiečiams užgrobti visus Balkanus. Jie nekentė Vakarų demokratijų ir niekino jas, nors jiems ir jų saugumui gyvybiškai svarbias keturias valstybes - Turkiją, Rumuniją, Bulgariją ir Jugoslaviją - sovietų vyriausybė, Britanijos aktyviai remiama, galėjo sausio mėnesį sujungti į vieningą Balkanų frontą, nukreiptą prieš Hitlerį...

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/ringas/lit/stalinas-iki-paskutines-minutes-saugojo-iliuzija-del-hitlerio-politikos.d?id=76153669

SPACE

Lyrinis nukrypimas, kas buvo II-asis pasaulinis karas.




vytra

#33
lapkričio 25, 2017, 18:41:17 Redagavimas: lapkričio 25, 2017, 18:50:19 by vytra
Citata iš: kiskis  rugsėjo 20, 2017, 14:44:05Niu Vokiečiai nebuvo angelai, jei pamiršom, prisiminkim  Žydus...
- Kaip minėjo Grb. Vytautas, ne viskas taip paprasta. A.Hitleris buvo žydas (pusiau) ir sugalvojo planą kaip žydus gelbėti nuo fronto. Apsimetė krikščioniu ir paskelbė žydų sąranką darbui į getus dėl Kristaus nukryžiavimo. Visi žydai ten vyko su muzika ir dainomis, getuose veikė operos ir baleto trupės. Košmaras prasidėjo tik po rytų fronto pralošimo, neliko kuo maitinti ne tik geto gyventojus, bet ir kareivius. Aišku slapto plano nežinojo smulkūs SS'ininkai, jie savo iniciatyva žydus ėmė naikinti, galvodami kad vykdo A.Hitlerio planą.

Citata iš: Vytautas  rugsėjo 20, 2017, 15:06:11Kas liečia Pirčiupį tai faktas kad sudeginti gyvi lietuviai. O kadangi šitą teritoriją tuo metu kontroliavo vokiečiai tai jie ir atsako
- čia vėl viskas žiauriai supainiota. Sakykim Valkininkų kunigą, kuriam buvo leista palaidoti Pirčiupio aukas, KGB sunaikino (nužudė). Kodėl? Aišku buvo jis pavojingas liudininkas. Vadinamos 10'tos divizijos SS karininkas, likęs gyvas iki šių dienų, tvirtina nebuvus jokių žudynių. Kas tai? Persirengę CCCP Drg. J.Stalino partizanai, kurie jau rūpinosi pokario problemomis, kaip apkaltinti Vokiečius, kad Lietuviai patikėtų? Tą patvirtina Drg. Sniečkaus pozicija, jis nuolat tvirtino: Pirčiupį būtina naudoti mūsų propogandai!

:(

Linas Esu

#34
lapkričio 25, 2017, 18:59:46 Redagavimas: lapkričio 25, 2017, 19:05:42 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 29, 2016, 08:25:40Kodėl Sovietai taip stipriai gavo į kaulus nuo Vokietijos pirmomis Rytų fronto dienomis?
Kodėl neapsigynė, nors žinojo apie grėsmę?
Karui buvo nepasirengę .

CitataKodėl vokiečiai taip lengvai nuėjo taip toli, prieš ne silpnesnę techniškai ir kiekybiškai Sovietų kariuomenę?
Nacistinė Vokietija , tuo laikmečiu turėjo labiausiai pažengusias karo technologijas . Žemėjė , ore ir vandenyje . Kariai buvo gerai aprūpinti , kuriuos vedė puikūs karo vadai .

CitataAr Sovietai ruošėsi pulti Vokietiją ir Europą, ir kada?
Sovietų prioritetas buvo apginti savo teritoriją , bei įvesti kariuomenę į kaimynines šalis . Puolė Suomiją , Rumuniją , Lenkiją , Vengriją , Latviją , Lietuvą ir t.t.

Ši šalis turėjo būto teisiama kaip ir pati nacistinė Vokietija , nes vykdė genocidus , tačiau nugalėtojų niekas neteisia .

vytra

#35
lapkričio 25, 2017, 19:31:04 Redagavimas: lapkričio 25, 2017, 19:36:13 by vytra
Citata iš: Linas Esu  lapkričio 25, 2017, 18:59:46Nacistinė Vokietija , tuo laikmečiu turėjo labiausiai pažengusias karo technologijas.
- taip, prieš pat karą Vokietijoje buvo CCCP karinių specialistų delegacija, Naciai jiems atvirai rodė slapčiausias karines technologijas (atseit pagal sutartį), o iš tiesų jie net minties neturėjo, kad "laukiniai" Sovietai tai pajėgtų nukopijuoti. Tokią "laukinių sovietų" liniją formavo pataikaujanti A.Hitlerio žvalgyba, kuri net nebuvo žvalgyba, o tik imdavo atlyginimus ir kūrė pasakas. (faktai jau po karo išaiškinti).

Citata iš: Linas Esu  lapkričio 25, 2017, 18:59:46Ši šalis turėjo būto teisiama, kaip ir pati nacistinė Vokietija.
- taip, tuomet dar veikė "Internacionalas", tuomet J.Stalin dar svajojo "išvaduoti" visą pasaulį. O ir dabar, J.Stalin sukurtos prievarta CCCP sekėja ir perėmėja Rusija, turi perimtą karinę doktriną: "geriausia gynyba yra puolimas". Tikriausia tai supuvęs kliedesys, gal supus galutinai?

:(


Linas Esu

Citata iš: vytra  lapkričio 25, 2017, 19:31:04- taip, prieš pat karą Vokietijoje buvo CCCP karinių specialistų delegacija, Naciai jiems atvirai rodė slapčiausias karines technologijas (atseit pagal sutartį), o iš tiesų jie net minties neturėjo, kad "laukiniai" Sovietai tai pajėgtų nukopijuoti. Tokią "laukinių sovietų" liniją formavo pataikaujanti A.Hitlerio žvalgyba, kuri net nebuvo žvalgyba, o tik imdavo atlyginimus ir kūrė pasakas. (faktai jau po karo išaiškinti).
Šaltiniai ?

Citata- taip, tuomet dar veikė "Internacionalas", tuomet J.Stalin dar svajojo "išvaduoti" visą pasaulį. O ir dabar, J.Stalin sukurtos prievarta CCCP sekėja ir perėmėja Rusija, turi perimtą karinę doktriną: "geriausia gynyba yra puolimas". Tikriausia tai supuvęs kliedesys, gal supus galutinai?
:(
Stalinas po savęs paliko perversmą . Pamiršot Gorbačiovą ? Rusiją nėra sekėja , ji žiūri savo interesus , daro viską , kad jos valstybė tuėtų politinę , ekonominę jėgą . Nematau didelio skirtumo tarp JAV .



mcgyver

Citata iš: Linas Esu  lapkričio 25, 2017, 20:31:26Šaltiniai ?
Stalinas po savęs paliko perversmą . Pamiršot Gorbačiovą ? Rusiją nėra sekėja , ji žiūri savo interesus , daro viską , kad jos valstybė tuėtų politinę , ekonominę jėgą . Nematau didelio skirtumo tarp JAV .



Tik Jav turi itaka vakarams ir kitoms ekonimiskai stirpioms valtsybems, o Rusija treciosioms salims.

gidas

Jei niekam neužkliuvo, tai, anot perkaitusių čeinikų speco, užkaisiu saviškį. :)

Citata iš: vytra  lapkričio 25, 2017, 18:41:17. A.Hitleris buvo žydas (pusiau)
Kiek nustebino - bent jau mane - toks pareiškimas. Girdėjęs, kad adolfo tėvas, Aloyzas Hitleris (Šiklgruberis), buvo benkartas, todėl kaip ir galėjęs būti pusiau žydas - Austrijoje pasileidusių žydų netrūko. Taigi adolfas daleiskim ketvirčiu buvo žydas. O gal ir ne.  Ir apskritai anais laikais toje semeikoje ir jos aplinkoje  žmogeliai daugiau buvo linkę į "lengvo žanro" incestą, todėl pašalinis žydelis vėlgi mažai tikėtinas. Bet daleiskim, kad a.h. turėjo kažikiek žydiško kraujo, ir šis jojo žydiškumas (kraujo šauksmas :) ) pakišo neįtikėtiną "žydų gelbėjimo" planą :

Citata iš: vytra  lapkričio 25, 2017, 18:41:17sugalvojo planą kaip žydus gelbėti nuo fronto. Apsimetė krikščioniu ir paskelbė žydų sąranką darbui į getus dėl Kristaus nukryžiavimo. Visi žydai ten vyko su muzika ir dainomis, getuose veikė operos ir baleto trupės. Košmaras prasidėjo tik po rytų fronto pralošimo, neliko kuo maitinti ne tik geto gyventojus, bet ir kareivius. Aišku slapto plano nežinojo smulkūs SS'ininkai, jie savo iniciatyva žydus ėmė naikinti, galvodami kad vykdo A.Hitlerio planą.
Kaip žinia, šis genialus slaptas planas žlugo - nesusipratėliai SS-ininkai nugalabijo 6 mlj. žydų. Aišku, kad iš laiko perspektyvos lengva yra mokyti ką ir kaip reikėjo daryt, bet akivaizu, jog privalėjo sukišt į pioner..., sorry, koncentracijos stovyklas tik Vokietijos žydus, tuomet nors šį tą užkrimst per karą turėtų... Be ne - kur tik užėjo, tuoj visus žydus ir semia : getas-vagonas-lageris... Iš inercijos greičiausiai, o vargšelis a.h. nežinojo, kas dedasi... Ir kai jau neliko ką valgyt - ką bedarysi, liko tik kelionė į paskutinę dujifikuotą stotelę ir t.t.
Naujas žvilgsnis į problemą atveria ir naujas perpektyvas - patys prisidirdot, o kiti kalti... Negražu. :D 

P.S. Jei rimtai, tai vanagaičių-zurofų nevirškinu, bet nėra ko jais sekti ir perlenkinėt lazdą, juo labiau tokiomis "teorijomis".

vytra

Citata iš: gidas  lapkričio 27, 2017, 19:04:28Naujas žvilgsnis į problemą atveria ir naujas perpektyvas..
- galima pažerti keletą faktų:
 
a) Žydams tuomet buvo sakoma, kad jie bus darbininkais Vokietijoje.

 b) Žydai buvo tremiami be jokio pasipriešinimo, šimtų asmenų koloną simboliškai lydėdavo du-trys SS-inkai.

 c) Getuose karo pradžioje tikrai veikė teatrai, saviveikla, prekyba.


p.s.
.. artisto ir menininko A.Hitlerio vaidybos prisiklausę rytų nacionalistai Lenkijoje, Lietuvoje, Čekijoje ėmė savavališkai naikinti žydus, dėl ko gan rimtai supykdė A.Hitler.

:(

a.t.sielis

Šitas filmas nuosekliai paaiškina kodėl Hitleris užpuolė Sovietus, o Stalinas to nesitikėjo:



Hitlerio strategija buvo būti sausumos imperija Europoje, aljanse su Britanijos jūrų imperija. Bet Britanija nesitarė su juo dėl taikos. Hitleris galvojo, kad britai tikisi Sovietų ir Amerikos įstojimo į karą jų pusėje, ir kol turės tą viltį, dėl taikos nesiderės. Todėl reikėjo užpulti ir nugalėti Sovietus.

Stalino strategija buvo, kad Vakarai ilgai kariautų tarpusavyje ir nusilptų, ir tada išplėsti Sovietų įtaką. Jis suprato, kad Hitleris jį puls, bet galvojo, kad jis gali pulti tik tada, kai susitars su Britanija, nes kariauti dviem frontais neprotinga. Stalinas galvojo, kad Britanija pjudo Sovietus su vokiečiais, ir todėl pranešinėja Sovietams apie gresiančią vokiečių ataką. Jam atrodė, kad jeigu jis veiktų pagal britų ir jo paties šnipų pranešimus, ir bandytų judėti link preventyvaus Vokietijos užpuolimo, tokiu būdu bereikalingai įsitrauktų į karą, nes Hitleris pamatęs Sovietų judėjimą, pats pirmas bandytų atakuoti. Todėl jo taktika buvo susilaikyti nuo bet kokių judesių, kurie galėtų versti Hitlerį užpulti Sovietus preventyviai.

Hitleris matė karą su Sovietais ir pergalę prieš juos kaip priemonę pasiekti taikai su britais. O Stalinas matė Hitlerio taiką su britais kaip būtiną sąlygą Vokietijai pradėti Sovietų puolimą.

Hitleris veikė iracionaliai tuo, kad nepaisė dviejų frontų rizikos ir galvojo, kad su britais bus įmanoma susitarti. O Stalinas veikė iracionaliai tuo, kad nepaisė akivaizdaus Vokietijos pajėgų telkimosi prie Sovietų sienos ir galvojo, kad neklystamai prognozuoja Hitlerio tolimesnius žingsnius.

Stalino taktika buvo klaidinga, Hitleris pradžioje taktiškai laimėjo, bet toliau padarė strateginių klaidų, ir apskritai jo strategija buvo silpna.

a.t.sielis

Hitleris savo "Antrojoje knygoje" deklaravo labai apibrėžtą geopolitinių idėjų sistemą. Jos esmė maždaug tokia: Anglija - nenugalima jūrų imperija, jeigu Vokietija pradėtų kovoti su Anglija per jūros karą ir bandymą užimti kolonijas, nieko gero nepasieks. Todėl kelias sustiprinti Vokietijos padėtį iki tokios pat galingos kaip Anglija valstybės, maždaug Žemės planetos viešpačių, yra užimti teritorijas į rytus Europoje. Esą, Anglija į tai nesikiš, dėl to karo neskelbs, nes tai nekabina Anglijos interesų.

Hitleris skubėjo įgyvendinti savo agresyvius planus, kadangi jam atrodė, kad istoriškai ir karine prasme tuo metu buvo palankus momentas, kuris greitai praeis, kadangi kitos valstybės (Sovietai, Prancūzija) irgi ims ruoštis karui, ir po poros metų bus stipresnės negu Vokietija, o jis pats gali prarasti populiarumą.

Jis apsiskaičiavo. Anglija paskelbė karą dėl to, kad jis užpuolė Lenkiją. Per daug pasitikėjo savo geopolitinėm idėjom, kurios neatitiko realybės. Bet kadangi karas Lenkijoje sekėsi, o su Sovietais buvo pasirašęs nepuolimo sutartį, tada Hitleriui "užaugo sparnai", jautėsi galįs kariauti su Prancūzija ir Anglija.

Stalino žaidimas buvo užtempti laiką ir pasiruošti karui. Visi žinojo, kad ilgalaikėje perspektyvoje, tikrieji priešai yra Vokietija ir Sovietų Sąjunga, ir kad tarp jų bus karas. O Prancūzija ir Anglija norėjo taikos ir išlaikyti esamą padėtį, užfiksuotą po I pasaulinio karo, kuriame jos buvo nugalėtojos. Ir būtent todėl, kad jos norėjo išlaikyti esamą padėtį, jos bandė aplaužyti Hitleriui ragus, pasirašydamos deklaratyvią sutartį su Lenkija dėl pagalbos jeigu Lenkija bus užpulta Vokietijos. Realiai kariauti jos nelabai norėjo, todėl vyko "keistasis karas", kai karas buvo paskelbtas, bet kovos veiksmai iš esmės nevyko. Toliau Hitleris jau pats rovėsi ant jų.

Šitaip nieko labai naujo nevyko, tie patys Europoje nuo seno dėl teritorijų ir didesnės valstybės galios vykę karai. Nauja buvo ypatingas barbariškumas slavų ir žydų atžvilgiu tuo tarpu kai civilizacijos idėjos jau buvo pasistumėję link žmogaus teisių supratimo didėjimo. T.y. prancūzai ir anglai jau norėjo taikos, o ne karų, ir suprato, kad žmonėms karas nereikalingas. O Hitleris, materializmo ir darvinizmo bei vokiečių filosofijos bei apskritai vokiečių istorinio karingumo paveiktas, prisigalvojo beprotiškų teorijų apie rasės grynumą, valstybės stiprybę, kad žmonės turi kariauti ir mirti, kad vokiečių rasė nugalėtų ir išliktų. Esą, jeigu nekariaus, tada kiti stipresni lems vokiečių likimą ir vietą pasaulyje.

Aukštyn