Vegetarizmas.

Pradėjo advena, rugsėjo 04, 2012, 17:19:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

#15
rugsėjo 05, 2012, 06:56:05 Redagavimas: rugsėjo 05, 2012, 14:13:45 by Beelzebub
Citata iš: Šešėlis  rugsėjo 04, 2012, 23:10:50
Na aš dar suprantu vegetarizmą, tarkim kad sveikatą pagerina, bet kas žmones priveda iki veganizmo jūs man pasakykit? :) Ar tai perdėtas rūpinimasis savo sveikata? Ar kas?


Vienus dėl sveikatos, kitus dėl gailesčio gyvūnams, dar kitus dėl abiejų dalykų.

Oi, tik dabar pamačiau, kad ten apie veganizmą klausimas. Tai jo, dėl gyvūnų.

advena

Nemanau, kad veganais tampama dėl sveikatos, šiems žmonėms gaila gyvūnų. Aš nesakau, kad valgau vien daržoves, mintu viskuo ką valgydavau seniau išskyrus mėsą. Esu skaičius apie žmogų kuris jau keletą metų vartoja tik pieną, bet yra gyvas. Pasirodo piene yra daug reikalingų medžiagų.

Beelzebub

#17
rugsėjo 05, 2012, 14:17:20 Redagavimas: rugsėjo 05, 2012, 16:24:39 by Beelzebub
Aš manau, kad pieną gert nėra labai gerai. Ten kažkas su virškinimu susiję. Vienoj knygoj skaičiau, galėsiu vėliau paieškot.

paragraf 78

Citata iš: Beelzebub  rugsėjo 05, 2012, 14:17:20
Aš manau, kad pieną gert nėra labai gerai. Ten kažkas su virškinimu susiję. Vienoj knygos skaičiau, galėsiu vėliau paieškot.


Daugumos suaugusiųjų organizmai nesugeba suvirškinti piene esančios laktozės, todėl kai kurie medikai mano jog suaugęs žmogus turėtų gerti mažiau pieno.

.L.U.T.H.O.R.

Atsiminiau va dabar yra toks Viktoras Kulvinskas, lietuvių kilmės, žaliavalgystės pasaulyje pradininkas. Net knygą išleidęs. Nu vis dar gyvena.

Dar manau, kad vegetarizmas ir girežčiau paveikia ne tik fizinį kūną, bet ir psichiką :)

paragraf 78

Žinoma kad paveikia psichiką. Smegenims reikia baltymų, geležies, seleno. Jų gausu mėsoje. Seleno pvz. daug lašiniuose, o kituose produktuose jo beveik nėra. Tiek kruopų ir daržovių neprivalgysi, kad kompensuotum su saiku tai ką duoda mėsa.

Beelzebub

Bet visdėlto yra žmonių kurie visą gyvenimą nugyvena vegetariškai maitindamiesi ir nesiskundžia sveikata.

.L.U.T.H.O.R.

Bet pačių mąstymas daržovinis :D

advena

Na mano mąstymas tikrai nepasikeitė visiškai niekuo.

paragraf 78

Per trumpai buvai vegetrare, kad pasijaustų kokie nors simptomai. Šiaip dauguma vegetarų vis tik susigadina sveikatą, žinoma ne visi.

advena

Netikiu, jaučiuosi puikiai ir man daug geriau. Nuo mėsos dažnai persivalgydavau ir būdavau sunki kaip karvė. Žmogus nėra prisitaikęs misti mėsa.

paragraf 78

#26
rugsėjo 05, 2012, 17:51:03 Redagavimas: rugsėjo 05, 2012, 17:57:08 by paragraf 78
Žmogaus organizmo sandara yra tokia pati kaip ir bet kurio visaėdžio padaro. Dauguma primatų yra visaėdžiai. Žmogus yra vienas iš primatų. Jei žmogaus organizmas nebūtų pritaikytas mėsos valgymui, tada jis paprasčiausiai jos nevirškintų ir visada apsinuodytų. Sumaitink karvei mėsos ir ji apsinuodys, nes jos organizmas pritaikytas tik augalinių produktų apdorojimui, sušerk mėsos beždžionei ar žmogui ir jiems nieko nenutiks, sušerk daržovių vilkui ir jis apsinuodys, nes jo organizmas nepritaikytas daržovių virškinimui, nebent itin neddeliais kiekiais.
O persivalgydavai ne dėl to kad mėsą valgei, o todėl kad nežiūrėjai kiek valgai. Aš sėkmingai galiu persivalgyti ir daržovėmis, jei neprisižiūrėsiu. Tu taip pat.

omcik

#27
rugsėjo 05, 2012, 18:19:16 Redagavimas: rugsėjo 05, 2012, 18:27:21 by omcik
 man mesa irgi asocijuojasi su nesveiku maistu.. manyciau vegetarai sveikesni negu visaedziai. Mesoje daug koncervantu, dazikliu, kvapikliu, tirstikliu ir t.t Nors ir darzoves daznai buna pritvinkusios nitratu, bet mano manymu geriau nitratu turinti darzove, nei desimtimis nuodu pagardinta mesa.. Nesu mates nei vieno nutukusio vegetaro, o jus? P.s gerbiu vegetarus uz gebejima atsispirti mesai, pats tam nesiryztu..  ;D Aisku su darzovemis maziau gaunama baltimu, bet jeigu zmogus neuzsiema aktyvia sportine veikla, neaugina raumenu  tai ir baltymu poreikis nedidelis.. o juo labiau yra nuomoniu, jog baltymu perteklius sveikatai itin zalingas..
Beje vengiu gyvulinio maisto pries miega pastebejau, jog net nedidele desrele ar kepsnys pries miega garantuoja kosmarus nakti.. Interpretuot tai galima ivairiai...

Asasinas

Tai turbūt sveri 45 kg adventa? :)

paragraf 78

Citata iš: omcik  rugsėjo 05, 2012, 18:19:16
man mesa irgi asocijuojasi su nesveiku maistu.. manyciau vegetarai sveikesni negu visaedziai. Mesoje daug koncervantu, dazikliu, kvapikliu, tirstikliu ir t.t Nors ir darzoves daznai buna pritvinkusios nitratu, bet mano manymu geriau nitratu turinti darzove, nei desimtimis nuodu pagardinta mesa..


Dar neaišku kas labiau kenkia, nitratai ar konservantai. Daržovės visokiu brudu apipurškiamos ir augimo metu ir prieš prekybą ir net prekybos metu. Tai gi iš esmės, tiek mėsą tiek daržoves pirktas kur nors maksimoje taip pat pavojinga valgyti.

Citata
Nesu mates nei vieno nutukusio vegetaro, o jus?


Esu matęs. Bet šiaip jie nenutukę ne todėl kad valgo daržoves, o todėl kad organizmas negauna reikalingų maistinių medžiagų. Šiaip vegetarai dažnai būna per mažo svorio ir atrodo paliegę. Bent jau didžioji mano pažįstamų vegetarų dalis yra būtent tokie.



Aukštyn