Vegetarizmas.

Pradėjo advena, rugsėjo 04, 2012, 17:19:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

advena

Jau ketvirtas mėnuo kai nevalgau mėsos išskyrus žuvį, neseniai atsisakiau ir žuvies. Jaučiuosi tiesiog puikiai, valgyt užsinoriu rečiau tad niekada nebūnu alkana, niekada nepersivalgau, o jei jaučiu, kad prisivalgiau per daug tai trunka neilgai, nes maistas greit suvirškinamas, esu daug energingesnė tad rečiau apima tingulys. O juk seniau kimšdavau karbonadus, kotletus, balandėlius ir manydavau, kad be jų neišgyvenčiau, bet klydau. Pasirodo mėsos nėra jau taip sunku atsisakyti. Mano maistas paįvairėjo ir supratau, kad yra labai skanių patiekalų ir be mėsos. Kai seniau pradarydavau šaldytuvą ir akimis ieškodavau dešros skųsdavausi atseit nėra ko valgyt, bet dabar net akys blizga. Koks skanus yra pienas, kokios nuostabios spalvos burokėliai, o dar tas lydytas sūris...mmm.
  Šiandien lankiausi poliklinikoje, man padarė kraujo tyrimą. Baiminausi, kad mano kraujas bus blogas, nes visada kai tikrinuosi daktarė turi blogų žinių. Prieš sužinodama kraujo tyrimo rezultatus sėdėjau gydytojos kabinete ir aptarinėjau savo mitybą. Nustebau, kad daktarė neskatino valgyti mėsos, ji pripažino, kad iš tiesų mėsa sunkiau virškinama. Tuo tarpu įėjo kita gydytoja su lapeliu rankose ir nustebusi pasakė, kad mano kraujas yra visiškai geras, ji bedė pirštu rodydama skaičius.
  Džiaugiuosi, kad mano kraujas pagaliau geras ir jaučiuosi puikiai. Tikiuosi ir toliau taip bus. Žmogau, jei jautiesi blogai bent pabandyk trumpam atsisakyti mėsos. Verta.

.L.U.T.H.O.R.

Valgau mėsą, balandėlius, dešras, pasidariau tyrimus, daktarė sakė kosmonautu galiu būt :D Aišku ir pienas skanu ir daržovės, nu lydyto sūrio nemėgstu :D Pritariu, kad vien mėsą kišti yra negerai, bet reikia kombinuoti viską deramai ir viskas bus ok ;)  Geriausia klausyti savo organizmo :)

advena

Taip, reikia klausyti savo organizmo. Manasis mėsos nenorėjo ir štai pegerėjo. :)

Beelzebub

Šiaip kaikurie sako, kad gryną pieną gert nėra sveika, reiktų vietoj pieno geriau vartoti kitokius pieno produktus, (varškę, sūrį ir t.t.) bet ne patį pieną. Man pvz net nevirškina pieno, tai aš jo ir negeriu. :D Ir šiaip beveik visų pieno produktų nemėgstu, išskyrus kokį lydytą sūrį ir ledus. ::)

Dėl mėsos, tai sutinku su advena, bet čia kaip kam. Visdėlto kiekvieno organizmas yra skirtingas. Šiaip dauguma žmonių tiesiog perdaug mėsos valgo, nors jiems tiek net nereikia, bet toks jau įprotis yra pas daugumą.

Apie vegetarizmą šiaip labai daug skirtingų nuomonių galima išgirsti - vieni numeta daug svorio ir susitvarko sveikatą, o kiti atvirkščiai - susigadina sveikatą, arba net skrandį, girdėjau ir tokių atvejų. Aš irgi kažkada nevalgiau mėsos kelis mėnesius, bet skirtumo didelio nepastebėjau, vėliau kažkaip vėl grįžau prie mėsos. Nes valgant vegetariškai, o dar jeigu ir veganiškai (be pieno produktų ir kiaušinių) reikia LABAI daug įvairių daržovių ir galvot ar pakankamai gauna organizmas visko ko reikia, tai kartais gaunasi net dvigubai brangiau, negu valgant mėsą. O ir daržovės kai kurios apipurkštos ir t.t. būna.

Iš mėsos šiaip dabar valgau tik vištieną, labai retai - jautieną. Žiauriai nemėgstu kiaulienos ir kalakutienos, nors ir sakoma, kad kalakutiena sveikiausia mėsa. :-[ Žuvį taip pat labai retai valgau.

Kas dėl gydytojų, tai kiek pamenu kažkada man liepė daugiau mėsos valgyt, bet aš tai nesutikčiau su tuo.

.L.U.T.H.O.R.

#4
rugsėjo 04, 2012, 18:29:19 Redagavimas: rugsėjo 04, 2012, 18:33:53 by Šešėlis
Mmm, kebabas su vištiena :D Aišku tas daržoves purškia ir aišku, kad vegetariškai maitintis ypač gyvenant mieste išeina daugiau pinigų ir laiko, nei būnant visavalgiu :D Už tai apsimokiau derint visus produktus :) Šiaip nieko prieš vegetarizmą neturiu, turiu tik prieš žmones kurie jį kiša per prievartą :D

Beelzebub

Aš atsimenu kažkada irgi visiems kišau vegetarizmą, aiškinau apie padėtį skerdyklose ir pan. Bet po to kažkaip supratau, kad klaidinga taip daryt, nes kaikurie tada kaiptik priešiškai nusistato prieš vegetarizmą nuo tokio kišimo. Čia kiekvieno asmeninis apsisprendimas, bet sakyti, kad be mėsos gyvent neįmanoma, tai irgi truputį išsigalvojimas/įsitikinimas manau. ::) Geriausia būtų, jeigu visi žmonės valgantys mėsą, tiesiog suprastų, kad nebūtina ją valgyt kiekvieną dieną ir dideliais kiekiais ir kad truputį sumažintų vartojimą, ypač visokių riebių mėsų.

paragraf 78

Taip, vegetarai, bent jau didžioji dauguma kuriuos pažįstu, turi tą įpatybę, kad kiša savo vegetarizmą per prievartą. Dar visokių religinių absurdų prisigalvoja.
Šiaip buvau vegetaras. Sveikata žymiai pablogėjo. Pašnekėjom su daktare, ji paaiškino tokį dalyką: vegetaru būti mūsų klimato sąlygomis yra pavojinga. Nes mūsų klimatinės sąlygos yra šaltos, tad žiemą geriau valgyti mėsą. Taip padidinamas riebalinis sluoksnis.
Be to, mėsa suvirškinama greičiau nei daržovės. Nuo daržovių atsiranda vidurių pūtimas, viduriavimas, gelėžies, baltymų trūkumas, tad didžioji dalis vegetarų anksčiau ar vėliau vistiek susigadina sveikatą, kartais nepataisomai, nes pradeda atsisakinėti vidaus organai.
Aš mėsą valgau pora kartų per savaitę. Ne todėl kad labai jos norėčiau, bet todėl kad reikia.

Citata iš: Beelzebub  rugsėjo 04, 2012, 18:00:13
veganiškai (be pieno produktų ir kiaušinių)


Veganai nevalgo jokių gyvulinės kilmės produktų, ne tik kad pieno ir kiaušinių, bet ir medaus ir t.t.

Beelzebub

Citata
Veganai nevalgo jokių gyvulinės kilmės produktų, ne tik kad pieno ir kiaušinių, bet ir medaus ir t.t.


Žinau žinau, ir želatinos nevalgo. Jie taip pat nenešioja odinių rūbų, batų, kailio ir aplamai stengiasi išvengti visų daiktų/produktų, kuriuose gali būti kasnors gyvulinės kilmės, kiek girdėjau, pvz: klijų, jei neklystu ir pan.

Tai aišku čia jau susidaro šiek tiek problemų, nes reikia labai skaityt visur sudėtį, etiketes, kad konors nepražiopsot. Aš tam asmeniškai tai nepasiryžčiau.

.L.U.T.H.O.R.

Tai čia jau gyvenimo būdu tampa :D O šiaip dėl klimato irgi girdėjau, kad žiemą reikia mėsos :)

advena

Paragraf 78, tu klysti sakydamas, kad mėsa suvirškinama greičiau nei daržovės, priešingai. Bet ką čia ginčysies? Tarp vegetarų ir visaėdžių visada virs diskusija. Vieni mokslininkai sako, kad vegetarizmas sveika, o kiti, kad ne. Kiek pati domėjausi tai tik geri atsiliepimai. Nesakyk, kad visi vegetarai ankščiau ar vėliau susigadina sveikatą, tai priklauso nuo organizmo. Aš net dabar nežinau kodėl atsisakiau mėsos. Tiesiog nebenoriu ir viskas. Manęs jau nebeįmanoma priverst vėl valgyti viską tad man nusispjaut į aplinkinių pastangas įtikint mane, bet štai ir įdomi diskusija gaunasi. Kaip matau daug kas išbandė vegetarizmą. Ką gi...Vieniems savijauta pagerėjo, o kitiems pablogėjo. Tai tik įrodo, jog visi esame skirtingi. Be to mėsoje nėra to ko negalima būtų pakeisti kitu maistu. :)

likehsvilius

As pries vegetarus, nes maciau kazkur kad vegetarai kai pradeda valgyt darzoves taj is ju junginiu susidaro nuodingu/narkotiniu medziagu nuo kuriu paskiau atpranti nuo mesos o paskiau pasidaro gaila gyvuliu ir padidarai veganu... Maciau sita bloge kazkuriam bet man atrodo turetu but tiesos... Ir beto mesoje yra daug naudingu baltymu ir kitokiu dalyku.

Skunk

Citata iš: likehsvilius  rugsėjo 04, 2012, 22:27:46
As pries vegetarus, nes maciau kazkur kad vegetarai kai pradeda valgyt darzoves taj is ju junginiu susidaro nuodingu/narkotiniu medziagu nuo kuriu paskiau atpranti nuo mesos o paskiau pasidaro gaila gyvuliu ir padidarai veganu... Maciau sita bloge kazkuriam bet man atrodo turetu but tiesos... Ir beto mesoje yra daug naudingu baltymu ir kitokiu dalyku.

Narkotines medziagos is darzoviu  :D :D. As manau cia kazkas sapnavo... :D

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: advena  rugsėjo 04, 2012, 19:27:01
Nesakyk, kad visi vegetarai ankščiau ar vėliau susigadina sveikatą, tai priklauso nuo organizmo.


Tai ir priklauso nuo organizmo, anksčiau ar vėliau pareis sveikata :D

O jei rimčiau, tai daugiau žalumos daugumos mityboje manau išeitų tik į gera :)

paragraf 78

Daugiau tai tikrai sveika, bet vien daržovėmis misti, tai nesveika.
Tokiuose dalykuose vadovaujuosi sena kiniečių patarle: ko nors truputį yra vaistas, ko nors normaliai yra maistas, ko nors per daug yra nuodas.

.L.U.T.H.O.R.

Na aš dar suprantu vegetarizmą, tarkim kad sveikatą pagerina, bet kas žmones priveda iki veganizmo jūs man pasakykit? :) Ar tai perdėtas rūpinimasis savo sveikata? Ar kas?

Aukštyn