galvos persodinimo operacija kaip manot ar pavyks? 2017

Pradėjo staba kūlis, liepos 08, 2017, 08:59:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Dar per telą tai nerasiu. Sergio canavaro ar koks ten to chirurgo vardas suvesk ir pasirink kad rodytų paskutinio mėnesio įrašus ir turi išmest google :)

San IL

Manau, kad tai piaras, nieko daugiau.

*Silpnesnių nervų skaitytojams rekomenduoju toliau mano pranešimo neskaityti.




Sovietai šunims pjovė galvas ir prijungdavo prie kūnų atstatydami tik kraujotaką, šunys nebuvo "gyvi ir sveiki", tik vos dirbantis donoro šuns kūnas laikinai aprūpindavo kraujotaka kito šuns galvą ir galva būdavo sąmoninga, reaguodavo į garsus, vaizdus ir prisilietimus.
Citatabet sovietai kaip matem anomalija.lt straipsni sugebėjo du šunis susiut ir jie buvo sveiki..
To nebuvo. Buvo kitas jų darytas eksperimentas - jie sustabdydavo jų širdis išleisdami kraują, o vėliau gražinus kraują jos vėl užsivesdavo - štai šie šunys išties liko sveiki. Sovietai ieškojo pritaikomumo iš to savo militarizmui.

 Man asmeniškai gaila tų šunų, nes šitie eksperimentai nieko naudingo mokslui iš tikrųjų neatnešė, buvo tik eilinis sovietų "pasipiarinimas".

 Nupjauti galvą ir prijungti kraujagysles nėra sudėtingas procesas. Bet ar jūs įsivaizduojate, kiek milijonų nervų reikėtų sujungti su likusiu kūnu, kad viskas veiktų? Aš apskritai abejoju ar žmogaus rankomis tai įmanoma, galbūt nebent tolimoje ateityje tai pavyktų padaryti kokiems nors mikro robotams.

elteide

vaikinukas nekvailas ir , matyt, draugai tėvai padėjo priimti tokį sprendimą, juk rezultatų tai nėra dar gerą žadančių ...

Linas Esu

Garsusis italų chirurgas Sergio Canavero paskelbė apie sėkmingai atliktą žmogaus galvos persodinimo operaciją. Tiesa, pacientui nieko blogo atsitikti jau nebegalėjo…

Pasaulio bendruomenės dėmesį italas patraukė 2015 metais, kai pareiškė besirengiąs atlikti pirmąją istorijoje gyvo žmogaus galvos transplantaciją. Canavero planavo tai atlikti 2017 m. Pirmuoju pasaulyje pacientu, turėjusiu gauti svetimą kūną, turėjo tapti rusas programuotojas Valerijus Spiridonovas, kuriam diagnozuota Verdingo - Hofmano liga.

Spiridonovo kūnas beveik nejuda ir jam tenka laiką leisti neįgaliojo vežimėlyje. Operacija būtų trukusi 36 valandas ir kainavusi 11 mln dolerių. Kūno donoru turėjo tapti „sveikas" žmogus, kuriam nustatyta smegenų mirtis. Savanoris ir Canavero išgarsėjo, tačiau vėliau paskelbta, kad pirmuoju pacientu taps kitas žmogus - KLR pilietis.

Garsusis chirurgas pavydėtinai reguliariai praneša apie naujus, istorinį momentą artinančius, pasiekimus. Dabar Vienoje vykstančioje spaudos konferencijoje Sergio Canavero pranešė apie sėkmingą galvos persodinimą lavonui. Eksperimente dalyvavo specialistai iš Harbino medicinos universiteto Kinijoje. Operacija truko 18 valandų. Nėra žinoma, kieno kūnai buvo panaudoti eksperimentui. Visuomenę su detalėmis Canavero žada supažindinti moksliniame straipsnyje, kuri turėtų pasirodyti jau netrukus.

Kitu Sergio Canavero tyrimų etapu turėtų tapti gyvo žmogaus galvos transplantacija. Tačiau yra nemažai abejojančių mokslininko pareiškimų teisingumu. Ypač dažnai jį kritikuoja tyrėjai iš Europos ir JAV. Būtent todėl Canavero pirmosios galvos persodinimo operacijos vieta pasirinko KLR. „Kinijos lyderis Si Dzinpingas nori grąžinti Kinijos didybę ir siekia padaryti ją vienintele pasaulio supervalstybe, ir aš tikiu, kad jis tai atliks", -- pareiškė chirurgas.

Galvos ryšį su naujuoju kūnu chirurgai turės atkurti, sujungdami perpjautus aksonus -- ilgas cilindrines nervų ląstelių ataugas. Perpjautų aksonų atsistatymą norima paskatinti polietilenglikoliu arba citozinu. Na, o pagrindinį vaidmenį operacijoje (išskyrus ją atlikti norinčių žmonių) vaidins „ultraaštrus skalpelis", kuriuo bus pjaunamos nugaros smegenys.

Anksčiau, besiruošdamas gyvo žmogaus galvos persodinimui Sergio Canavero atliko bandymus su gyvūnais. Jis pateikė nuotraukas, kur matomi suaugantys bandomųjų pelių nugaros smegenų neuronai.


Jurgis

Kol kas, kiek domėjausi,  per pastaruosius metus labai didelio progreso šioje srityje nepadaryta. Vienas naujesnių populiarių naujienų straipsnių šia tema - https://www.cnbc.com/2018/05/15/two-surgeons-in-china-developing-a-method-to-transplant-a-human-head.html.

Asmeniškai manau, kad iš principo tokia operacija įmanoma, tačiau bus padaryta gana negreitai. Vis dėlto, aš ne medikas, tad mano nuomonės necituokit. :)

Aukštyn