Kodėl ateiviai žali?

Pradėjo Master, balandžio 28, 2013, 11:17:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

balandžio 28, 2013, 11:17:46 Redagavimas: balandžio 28, 2013, 11:24:37 by Master
Man įdomu, kodėl susiformavo tam tikras požiūris į tam tikrus reiškinius. Pavyzdžiui kas įtakojo tikėti vampyrų nemirtingumu ir laumių galiomis sukelti rūką. Ar tam turėjo įtakos tradicijos, pasaulėžiūra, istoriniai įvykiai ar šeip nereikšmingos aplinkybės.
Ps. Kažkada kai neturėjau ką veikti, žemėlapyje susižymėjau vilkolakių populiacija pasaulyje. (Ta prasme, kur labiausiai buvo paplitęs tikėjimas, kur daugiausia istorijų apie juos). Taigi pažymėta buvo netik europa, bet ir azija... Žodžiu, įdomu tai, kad kol dar nebuvo įsigalėjusi globalizacija, visivien skirtingose vietose vyravo panašus tikėjimas. Kaži kodėl ? ...  :)
Na ir keletas klausimėlių užsikabinimui  :)
1. Kodėl ateviai žali? (kažkodėl iš galvos neišeina fotosintezė)
2. Kodėl būtent pilnatis daro įtaką vilkolakiams? (ar todėl, kad šią mėnulio fazę ypač mėgo raganos? Ar mėnulis turi kokį ryšį su astraliniu kūnu klajojančiu tol kol jis miega? )
4. Iš kur atsirado tikėjimas laumėmis?
5. Kodėl vaiduokliai dažniausiai priešiški žmonėms ir kodėl jų prisibojoma ir vengiama?

Ezekiel

#1
balandžio 28, 2013, 18:08:56 Redagavimas: balandžio 28, 2013, 18:12:51 by Ezekiel
Sunku pasakyti. Vienas iš paaiškinimų galėtų Karlo Jungo archetipų teorija. Žmonės kūria, o tiksliau per sapnus, vaizduote ir pąsamone ateina vizijos. Jie sureikšminami, sakralizuojami, tampa simboliais ir taip atsiranda religijos. Psichikai reikalingas tikėjimas antgamtinėmis būtybėmis kaip k0nui maistas, kitaip prarandama harmonija ir galima tarkim susirgti depresija. Pagyvina pasaulį, suteikia vilties ir saugumo pojūtį.
O gal tai yra jų neįprastų reiškinių interpretacijos

Kodėl susidarė žalių žmogeliukų stereotipas irgi nelabai aišku. Bet galėjo ateiti iš filmų ir juose siekiama ateivius pavaizduoti baisiais. Kai kurie vabzdžiai yra žali, o pavyzdžiui maldininkas atrodo tikrai kaip ateivis jų tarpe:



Tiesa tą, kad daugelis žmonių praneša kontaktus su tipiškais pilkaisiais ateiviais. Tačiau jie gali atrodyti ir visai žmogiškai, net gražios išvaizdos tarkim kaip skandinaviškojo tipo ateiviai. Taip rečiau pasitaiko ir kontaktų su reptiloidais.

Vaiduokliai nebūtinai turi būti priešiški, gal tiesiog žmonės mato juos tokius. Vėl gi filmai formuoja jų priešišką elgesį. O tarkim šamanai ir pagonys tiki antagamtinėmis būtybėmis, kurios padeda ir moko.

preacher

O. tai ateiviai ne pilki?

Benamis

Man kazkodel ateiviai irgi asocijuojasi su pilkumu :-\

Master

Permečiau akis per google vaizdus ir tikrai, visi ateiviai vaizduojami pilki... Regis ir vėl atsilikau nuo gyvenimo ar kažkur kitur buvau :D...
Atsiprašau...

.L.U.T.H.O.R.

Man tai toks vaizdas kad žalius ateivius suformavo televizija ir žali marsiečiai ant vaikiškų vitaminų :D

Master

Yeah, tiek to :D
gal tada pamirštam tuos ateivius  :D

.L.U.T.H.O.R.

O dėl antro ir ketvirto(?), tai manau nėra viskas iš piršto laužta. Reiktų kad kas daugiau žinantis galėtų papasakot. 5 vėlgi, apie priešiškumą kažkaip mažai esu girdėjęs. O baimė ir kyla, dėl kažko nežinomo. Negi tau nebūtų baisu, jei pas tave kas nors nematomas ir nepažįstamas namie gyventų :D

preacher

Laumes išmastė cypančiabalsės močiutės, anūkams pasakas sekti  ;)

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: preacher  balandžio 28, 2013, 20:36:35
Laumes išmastė cypančiabalsės močiutės, anūkams pasakas sekti  ;)


Deja, deja.

Master

 
Citata iš: Šešėlis  balandžio 28, 2013, 20:32:05
Negi tau nebūtų baisu, jei pas tave kas nors nematomas ir nepažįstamas namie gyventų :D

Aš asmeniškai tai norėčiau. Bet kadangi esu tokių dalykų fanatikė, tai vargu ar pastebėčiau įnamį  (nes man traškesys, bildesys, slankiojantys šėšėliai nieko nereiškia) :D
Preacher- Na, galbūt aš irgi taip sakyčiau, bet seniau stropiai lankiau etnografijos pamokas ir dar papildomą etnografinį ansamblį (dažnai šventes organizuoti reikėdavo, su visom tradicijom) ... Priedo, labai daug nutikimų iš pažįstamų žmonių girdėjau, kai jų mamos ar jie patys susidūrė su tokiu reiškiniu. Nesakau, kad laumėmis, gal kažkas ten kito buvo, bet vistiek įdomu kaip susiformavo toks tikėjimas.

Aukštyn