NASA pranešimas: Marse tikrai yra vandens

Pradėjo Benamis, rugsėjo 28, 2015, 18:24:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Marius

O jei po poros metu nasa vel paskelbs naujiena ir sy kart kad marse tikrai tinkamos givybei salygos? ka tada sakysi? :-) Na tarim taip nutinka, tai tada kas liks '' durniaus'' vietoje? ar siuo metu toje vietoje esantis teigiantysis ar skeptikas, kai jam pries nosy butu pateikti irodymai? :-)

TinSoldier

Citata iš: Marius  spalio 01, 2015, 16:29:17O jei po poros metu nasa vel paskelbs naujiena ir sy kart kad marse tikrai tinkamos givybei salygos? ka tada sakysi? :-) Na tarim taip nutinka, tai tada kas liks '' durniaus'' vietoje? ar siuo metu toje vietoje esantis teigiantysis ar skeptikas, kai jam pries nosy butu pateikti irodymai? :-)
Tai Marse ir visai gali būti tinkamos sąlygos gyvybei. Ypač mums nepažįstamai. Tačiau ir šiaip, tai yra labiausiai į Žemę panaši planeta, iš visų mums pasiekiamų. Būtent todėl ir laikoma realiausia kandidate žmonių kolonizavimui. Tačiau tai nereiškia, jog galima teigti, jog Marse dabar yra gyvybė. Taip, po naujo atradimo stipriai išaugo tikimybė, jog ten gali būti kažkokių bakterijų ar kitokios gyvybės. Tačiau tikimybė dėl civilizacijų ar stambių sausumos gyvių ar pan., kaip buvo taip ir liko - labai labai labai maža :)

Bet kuriuo atveju, manau, svarbiausia yra tai, kas žinoma apie planetą, o ne ką galima atspėti :) Aišku, jeigu po keletos metų paaiškės, kad Marse yra kažkokie miškai, būtent tose vietose, kurias nurodo sąmokslo teoretikai - tai yra, jeigu paaiškės, kad jie buvo teisūs - tai beliks juos pasveikinti už įžvalguma ir žavėtis jų pataikymu.

Tačiau vis tiek manau, kad geriausia "durniaus" vietos vengti ne mėtantis laukinėmis spelionėmis ir tikintis žvaigždžių valandos, jeigu sutaps teiginiai su realybe, o remiantis patikimiausiomis prieinamomis žiniomis ir jas vertinant su sveiku protu :)

tadasas99

nu as nasa pareiskimais netikiu, nzn gal cia del isankstinio nusistatymo bandymas ieskoti argumentu o kas iesko tas randa, as irgi radau.
 pagal nasa ale nenorejima uzkresti planetas musu bakterijomis reikstu tai kad neturint tobulos dezinfekavimo sistemos nasa negali palikti musu atmosferos todel kad bakterijos nesunkiai isgyvena kosmose ant kameros lesiu 2 metus, tai reiskia kad visiskai nesvarbu kurioj vietoj menulyje nusileis jei nedizinfekuotas marsaeigis tai ant jo buvusiai bakterijai marse isgyventi bus lengviau nei kosmose, isgyvens ilgiau o per ta laika kas zino kur ji nukeliaus, kas irode kad ta bakterija nepasieks to vandens marse?
 pareiskimas fake, arba reklaminiais tikslais, t.y. kazka tikrai radome bet deja negalim suzinoti ka, visuomenes vaizduotes kurstymas

exopolitics.lt

Sklinda kalbos, kad NASA per dar vieną spaudos konferenciją tuoj praneš kažką labai įdomaus apie Plutoną. Plačiau - http://www.ewao.com/a/1-nasa-to-make-big-announcement-about-pluto-senior-scientists-says-the-world-is-alive

Aukštyn