Mokslininkas pastebėjo nežemiškos civilizacijos signalą?

Pradėjo Asasinas, gegužės 03, 2014, 03:36:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

gegužės 03, 2014, 03:36:40 Redagavimas: gegužės 03, 2014, 03:41:35 by Asasinas
Nežemiškos protingos gyvybės paieškos instituto (Search of Extraterrestrial Intelligence - SETI) surinkti duomenys apie „Kepler-186" žvaigždės sistemą byloja, jog mes Visatoje veikiausiai nesame vieni. Kaip svetainėje Science20.com rašo Čikagos miesto koledžo profesorius adjunktas Hontas Farmeris, išanalizavus duomenis galima teigti, jog gyvybės egzistavimo neseniai pastebėtoje planetoje tikimybė yra didesnė nei 50 procentų.



„SETI Live" yra programa, suteikianti galimybę kiekvienam norinčiam sudalyvauti nežemiškos protingos gyvybės paieškose. Programos vykdytojai savo dėmesį nukreipė į žvaigždės „Kepler-186" sistemą (dar vadinamą KIC 8120608). Prie šios žvaigždės neseniai aptikta ir „Kepler-186f" pavadinta planeta, kuri yra maždaug Žemės dydžio ir sukasi savo žvaigždės gyvybės zonoje, kurioje gali egzistuoti skystas vanduo.
Profesorius analizavo Alleno teleskopų masyvu užfiksuotą signalą maždaug 6430,5 MHz bangų dažnio ruože ir tikina, kad pastebėjo tam tikrą tendenciją, galinčią byloti, jog tolimos planetos gyventojai tarpusavy bendrauja šio dažnio bangomis.

Tiesa, H. Farmeris neatmeta tikimybės, jog tai, ką jis mato, gali būti atsiradę ir iš Žemės ryšio priemonių, o signalas, kosmine erdve iki mūsų keliavęs 500 metų, gali būti sunkiai atskiriamas nuo statinio triukšmo. Nepaisant to, jis tikina, kad Alleno teleskopai veikiau užfiksavo nežemiškos gyvybės signalus, nes, nepriklausomai nuo vietos Visatoje, tie patys fizikos dėsniai galioja visur, todėl radijo bangomis turėtų naudotis ir kitos planetos technologiškai pažangi civilizacija.

Skaitom plačiau.

Nors jis pripažįsta, jog signalą reikia analizuoti įdėmiau, tačiau dabar technologiškai pažangios civilizacijos egzistavimą tolimoje planetoje mokslininkas vertina tikimybe 50:50 ar net 40:60 gyvybės egzistavimo naudai.

Eilinės mokslininko triedalionės ar kažkas įdomaus?

idenmeyou

Kažkodėl manau, kad atrasti kitą civilizaciją dar per anksti.

Calibrae277

Nemanau kad per anksti tik kazkaip keista ir neitikima, galbut tas mokslininkas per daug dega noru atrastiti kita gyvibe kazkur tai visatoje jog jam atrodo kad tai tikrai butent tokie signalai i kuriuos reiktu kreipti demesi

ata

gan toli skristi i ta zvaigzde

Sharikovas

Jau kazkas rimto. SETI pakankamai neilgai dirba, berods tik apie 20 metu, todel jei tai daugiau maziau pasitvirtintu butu tikra sekme. Ech, kaitina vaizduote kokia tureti atrodyt kita civilizacija.

.L.U.T.H.O.R.

Bet žmonės ieško tik į mus panašių būtybių. Gyvybės zona, ten kur neužšalęs vanduo, atmosfera turi būti sudaryta iš panašių dalykų kaip mūsų ir turi užfiksuoti signalą mums tinkamu dažniu O.o
Tai ta civilizacija, jeigu tikrai egzistuoja, tai būtų labai panaši į žmones tada :D
O šiaip ji jau 500 metų patobulėjusi, jei sugalvotume ten siųsti kokį signalą, jisai nueitų dar po 500 metų. Gal jau jie nesinaudotų tokiomis technologijomis. Pagalvokime kiek laiko mes turime palydovus. Ir ką galime turėti po 500 metų :) O jei dar sulaukti signalo, tai dar 500 metų, vadinasi tūkstantmetis O.O Per tiek laiko civilizacija tiek mūsų gali subyrėti, tiek jų ir vėl gyvenam urvuose, jeigu ne visai susinaikinam :)

Asasinas

Kažkaip paskelbė ir daugiau apie šį, iš pirmos pažiūros įdomų įvykį nieko negirdėt. Tiria jie ten ką nors ar nebe?

.L.U.T.H.O.R.

Na kiek suprantu, šis mokslininkas net nepriklauso, SETI, tiesiog analizuoja laisvai prieinamus duomenis. Tai nebent SETI susidomėtų, tai kažkas vyktų, kitu atveju ne.

Aukštyn