Akumuliatoriai, elektra

Pradėjo a.t.sielis, balandžio 16, 2014, 20:11:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Sveiki, gal kas iš forumiečių išmano elektros reikalus?

Galvoju akumuliatorinį įrankį perdaryti į paprastą elektrinį su laidu, bet šiek tiek nepagaunu kokio tiksliai man reikia adapterio ar transformatoriaus, kad elektrą paversti tokia, kokia tas ex-akumuliatorinis įrankis gali būti maitinamas.


_Anonimas_

Esmė tame, kad akumuliatoriniai įrankiai dažniausiais naudoja dc, o su laidu tu gausi ac, kai kurie prietaisai neveikia su tam tikro tipo srove, tax manau tau reiks rectifierio (kur covertina iš ac į dc). Esu tik megėjas, tad patariu nueit, kad ir į kokią elektronikos pard., ten tikrai patars :)

Liksiubevardo

AC i DC ne problema, problema tame kad suktukui reikia gana dideles sroves, tuomet gaunasi visai nemazas transformatorius. Idomu kokios itampos tavo suktukas 12V ar 24V, jei 12 tai manau geriausiai iseitis naudoti sena kompiuterio maitinimo bloka, turguje ju galima gauto po 10-15lt, o jus atiduodamas srove labai didele.

a.t.sielis

siaip tai ten 24 V diskinis pjuklas. kazka skaiciau kad didesniu is ju motorai yra 15 amperų, tai šitas gal kažkiek mažiau, ant korpuso nieko nerašo.

Liksiubevardo

Na su 24V sudetingiau. Vistiek greiciausiai teks pirkti maitinimo saltini, ar tai butu trafas + diodu tiltelis, ar tai butu impulsinis mait. sal.t (as rekomenduociau impulsini). Bet kokiu atveju nauju kainos eina nuo 200lt iki 400lt. Klausimas delko norima perdaryti? Jeigu delto kad "numire" akumuliatorius, tai man atrodo pigiau butu akumuliatoriu nusipirkti.

a.t.sielis

#6
balandžio 16, 2014, 23:28:04 Redagavimas: balandžio 16, 2014, 23:29:41 by a.t.sielis
taip, jeigu tokios kainos, tai akumas irgi panasiai kainuoja. akumas numire, akumai brangus, labiau apsimoka nauja iranki pirkti su nauju akumu, negu nauja akuma atskirai :)

---

O ka apie toki pasakytum? : http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=132827

per silpnas?

Liksiubevardo

Na sitas tai tik 2.65A, per silpnas. Minejai kad didesni yra apie 15A, tai kazkiek maziau mastau bus apie 10A, nors sunku pasakyti. O gal yra parasyta ant pjuklo galia W?

a.t.sielis

Neparašyta, bet va pvz. čia tokia bendra lentelė apie įvairių įrankių naudojama galia:

http://www.dieselserviceandsupply.com/Power_Consumption_Chart.aspx

raso, tokio tipo starting wattage 2100 W, running 840 W

Liksiubevardo

2100W prie 24V yra apie 88A, I=P/U t.y. kuo didesne itampa tuo mazesne srove ( islaikant ta pati galinguma), todel esant zemai itampai ir naudojamas akumuliatorius, nes jis pasizymi galimybe atiduoti milziniska momentine, ir palyginus didele pastovia srove, tokiu parametru maitinimo saltinis yra labai brangus ir griozdiskas. Taigi manau be akumuliatoriaus neprasisuksime.

Aukštyn