5 pojūčiai

Pradėjo _Anonimas_, birželio 20, 2013, 00:07:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

_Anonimas_

birželio 20, 2013, 00:07:24 Redagavimas: birželio 20, 2013, 00:11:40 by _Anonimas_
Kiekvienam iš mūsų šiame pasaulyje leidžia orientuotis 5 pojūčiai: klausa, rega, skonis, uoslė ir lytėjimas. Noriu paklausti, be kokio vieno pojūčio gyventi negalėtumėte arba kuris iš jų jums atrodo svarbiausias ir kodėl?

Aš asmeniškai negalėčiau gyventi be regos. Manau, kad ji man labiausiai padeda susikurti aplinkinio pasaulio supratimą. Iki šiol nesuprantu, kaip pasaulį įsivaizduoja žmonės, kurie gimsta, neturintys šio pojūčio. Įdomu, kaip jie kuria savo pasaulį galvoje, ar jie įsivaizduoja, kas tai yra spalvos, ir pan.

Benamis

As irgi manau be regos negaleciau gyventi :-\

Citata iš: _Anonimas_  birželio 20, 2013, 00:07:24
Iki šiol nesuprantu, kaip pasaulį įsivaizduoja žmonės, kurie gimsta, neturintys šio pojūčio. Įdomu, kaip jie kuria savo pasaulį galvoje, ar jie įsivaizduoja, kas tai yra spalvos, ir pan.


Rekomenduosiu labai idomu Youtube kanala kuriame aklas nuo gimimo zmogus atsako (kartais ir parodydamas) i dazniausiai reginciu zmoniu klausimus (kaip jis rengiasi, kaip ruosia valgyti ir t.t.): http://www.youtube.com/user/TommyEdisonXP - be to, turi puiku humoro jausma :)

_Anonimas_

Ačiū už nuorodą, labai įdomu :) Iš šio žmogaus galima pasimokyti, kad baisiau yra ko nors netekti, nei neturėti nuo pat pradžių...

rutulys

O man įdomu, ar temperatūros jutimas nėra pojūtis? Ar jis prie lytėjimo prikergtas?

_Anonimas_

Temperatūros pokyčių jutimas priskirtas prie lytėjimo.

.L.U.T.H.O.R.

Mūsų per gestų kalbą, panašaus klausimo klausė, tai praktiškai visi sakė, kad regėjimo. Nors kaip pasakojo dėstytojas, akliesiems, atrodytų baisiau netekti klausos. Gal dėl to, kad jie jau apsipratę su savo aklumu. Suprantama aš ir sakiau, kad regėjimo. atrodo be klausos lengvai išgyventum, skonis uoslė ir lytėjimas, tai išvis šiaip sau tokie. nors netekti jų pavojinga iš vienos pusės. bet didelių nepatogumų nesukeltų, kaip kad regos ar klausos netekimas.

la.benas

Be regos negalėčiau. Bet be lytėjimo irgi negerai, galima labai susižeist. O klausa irgi labai svarbi.

Aukštyn