Kas mūsų laukia po mirties?

Pradėjo Anomalija, rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

#315
vasario 27, 2015, 14:18:05 Redagavimas: vasario 27, 2015, 14:34:02 by xsistemax
Dėl fizikos neverta ginčytis,tai įrodyta.Kitas klausimas,kaip dėsnis veikia.Pvz.:jei į vandens sklidiną vonią įlašinsime dažų,ilgainiui visas vanduo taps vienodai tonuotas.Bet,žinant Brauno dalelių judėjimą ir apskaičiavus visas trajektorijas galima nesunkiai sužinoti kada,kiek ir kuriose vietose lašų buvo įlašinta.Kitaip sakant inforacija išliko ir mes tik "nulaužėme kodą".Su juodaja skyle-analogiška situacija:info apie viską,kas joje dingo,išsaugoma hologramoje ir išspinduliuojama atgal į visatą gama spinduliais.Pirmajame pavyzdyje,laužant sudėtingesnius kodus,galima prisikasti iki informacijos apie eksperimentatorių,dažų gamintojus ir t.t.Viskas išsaugota,tik kodai vis sudėtingesni.
Bet esmė ne dėsnyje,o tame,kas iš jo "išplaukia".Ogi štai kas:kadangi žmogus iš esmės yra informacinis failas,jo neįmanoma sunaikinti.Minčių,patirties,atminties...Perkoduoti-taip,sunaikinti-ne.
Dar išsamiau:tai,kas sudaro žmogų,praktiškai ir teoriškai nesunaikinama,vienintelis neatsakytas klausimas-sąmonė,ar ji išlieka.Galimas daiktas,kad žmogus konservuojamas.Nes sąmonė yra labai menka visos psichinės veiklos dalis.Gal mes funkcionuojame toliau,prarasdami identitetą,tapdami ko nors sudėtine dalimi.Nors žmonių,patyrusių klinikinę mirtį pasakojimai tai neigia,bet jie kol kas nepatikrinami,todėl negali būti laikomi įrodymais.

puodukas

Citata iš: paragraf 78  vasario 24, 2015, 13:45:23
Pvz. kai penitentas nuoširdiai gailisi už savo nuodėmes, tada viskas super, bet jei jis atlieka išpažintį kad tik nepatektų į pragarą, tada jis neturi tobulos atgailos ir iš esmės į tai žiūrima kaip į neigiamybę.

  Na bet tai ir yra mokymas apie vertybes anapus.
Tavo pasakymas truputį primena trenerių ginčą sporte, kai vienas gązdina kaip blogai bus jei pralaimėsit, o kitas nuteikinėja nebijoti pralaimėjimo, o susikoncentruoti į žaidimą dabar. Bet tai nereiškia, kad vienas nori laimėti, o kitas ne.

paragraf 78

Na tai ne mano idėjos, tiesiog persakau k sako magisteriumas, na iš esmės ir biblija.
Pvz. JK sakė, kad gyventume šia diena, nes ateitis pati savimi pasirūpins.
Bažnyčia apskritai ragina žiūrėti į tai kas dabar vyksta, o ne kada nors tolimoj ir neapibrėžtoj ateity

crystal

#318
kovo 01, 2015, 14:20:54 Redagavimas: kovo 01, 2015, 14:24:57 by crystal
Citata iš: xsistemax  vasario 27, 2015, 14:18:05
Dėl fizikos neverta ginčytis,tai įrodyta.

Tikrai nenoriu ginčytis dėl kažko kas įrodyta, tik noriu truputi daugiau sužinoti kaip veikia tas matematiškai įrodytas išliekamumo tvermės dėsnis mirus žmogui.
Citata iš: xsistemax  vasario 27, 2015, 14:18:05
Bet esmė ne dėsnyje,o tame,kas iš jo "išplaukia".Ogi štai kas:kadangi žmogus iš esmės yra informacinis failas,jo neįmanoma sunaikinti.Minčių,patirties,atminties...Perkoduoti-taip,sunaikinti-ne.

Iš kur tokia išvada, kad negalima sunaikinti? Sudaužyk kompiuterį ir neliks jokių informacinių failų, kaip kad panašiai Hawking teigė. Ar iš visiškai suniokoto kompiuterio likučių įmanoma „nulaužinėti kodus" ir sužinoti kiek viso torentų buvo atsisiųsta paskutinę savaitę? Arba kokia paskutinė daina buvo paleista? Tokią informaciją perduoda tai kas „mokslui jokiais būdais nesunaikinama"?
Citata iš: xsistemax  vasario 27, 2015, 14:18:05
Dar išsamiau:tai,kas sudaro žmogų,praktiškai ir teoriškai nesunaikinama,vienintelis neatsakytas klausimas-sąmonė,ar ji išlieka <...>.Gal mes funkcionuojame toliau,prarasdami identitetą,tapdami ko nors sudėtine dalimi.

Tam tikra prasme tampame - mūsų atomai išsisklaido ir tampa kažkieno kito sudėtine dalimi. Bet ar kažkaip po mirties yra išlaikoma informacija - neužfiksuota ir nepatvirtinta. Neįsivaizduoju ir kaip laikant plytą rankose būtų įmanoma "nulaužti kodus" ir nustatyti kiekvieno sugriuvusio namo svečio asmeninius gyvenimus, mintis, patirtis ir atmintį...

xsistemax

#319
kovo 02, 2015, 08:38:19 Redagavimas: kovo 02, 2015, 10:26:28 by xsistemax
Pats dėsnio veikimas aiškinamas kvantiniais reiškiniais.Visa be išimties informacija kopijuojama ir įrašoma visuose visatos taškuose,tai susiję su kvantų poromis,smulkiai tai paaiškinti neverta,informacijos šia tema tikrai netrūksta.Nemenka dalis mokslininkų visai pagrįstai mano,jog visatoje apskritai yra tik viena pora kvantų,kuri ir "piešia"pasaulį panašiai,kaip elektronų spindulys vaizdą kineskope.
Remiantis fizikos laimėjimais galima drąsiai teigti,jog toje hipotetinėje vonioje yra informacija apie visą visatą ir apie kiekvieną visatos kvantą atskirai.Ir viskas apie kiekvieną žmogų.Ir ne koks nors "aprašas",bet absoliučiai viskas.Galima daryti išvadą,kad informacija amžina,laikas jos neveikia,kokia kryptimi betekėtų.
Crystal,nelaikyk fizinės egzistencijos tikrove,nes ji yra tik iliuzija.Mirštant iliuzija baigiasi...

gidas

Citatakadangi žmogus iš esmės yra informacinis failas,jo neįmanoma sunaikinti.Minčių,patirties,atminties...Perkoduoti-taip,sunaikinti-ne.< > Gal mes funkcionuojame toliau,prarasdami identitetą,tapdami ko nors sudėtine dalimi.

Citatanelaikyk fizinės egzistencijos tikrove,nes ji yra tik iliuzija.Mirštant iliuzija baigiasi...


Informacijos tvermės ir/ar kvantiniu požiūriu galbūt  viskas ir  teisinga, bet pilnai užtenka ir banalios termodinamikos su visokiausiom entropijom (Crystal apie tai ir užsiminė).  Tėra iliuzinė, t.y., beprasmė  "fizinė egzistencija", kurios beprasmiškumo taip nenori pripažinti  kiekvieno nuosava sąmonė (identitetas), o pastaroji sąmoningam padarui ir  yra svarbiausias/esmingiausias dalykas. Pridurčiau - su nepelnyta pretenzija kažkam "daugiau". Deja, atėjus laikui "iliuzija baigiasi" - natūraliai-tikroviškai esi "perkoduojamas", o sąmonė/identitetas geriausiu atveju  gal ir tampa "ko nors sudėtine dalimi".

Nesigilinant į "technines" detales,  su esminėm nuostatom  sutinku. Pabaigai ir optimistinė gaida - "gal mes funkcionuojame toliau...". Ir t.t. - kaip kas bepageidautų. Pavyzdžiui, Salomėjai N pakanka ir diemedžio. :)

omcikas

Tai jai primityviai tai sakydami, kad po mirties tampame dalele kažko kito, jūs bandot pasakyt, kad po mirties mūsų kūną suėda kirmelės ir mes tampam dalelė jų, jas suvalgo koks kurmis ir t.t. Jei taip tai  tikrai neguodžia tokia egzistencija.. Manau dauguma viliames, kad po mirties tapsim kažkuo didingesniu, pereisim į svarbesnį būvį, blogiausiu atveju atgimsim nauju žmogumi. Manau nieko nepaguostu mintis, kad po mirties mūsų atminties dalelė, patirties dalelė virs dalele žemės kirminų ar iš vis egzistuos tik kokiu dujiniu pavidalu.  :(

;D

nors as ir netikintysis,bet....Na ir kas, kad aš esu toks niekingai mažas. Užtat mano fantazijos neturi ribų; mintys pasiekia atokiausius kosmoso kampelius, o troškimai didesni už galaktikas. Tai, kas materialu, yra laikina. Ir kai kūnas pavirs dulkėmis, šviesmečiai neteks prasmės - galėsiu akimirksniu nuskristi ten, į Visatos pakraščius, kur baigiasi erdvė ir laikas, kur Edeno sode gyvena mano svajonės…  

Visažinis

Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14Ir kai kūnas pavirs dulkėmis, šviesmečiai neteks prasmės - galėsiu akimirksniu nuskristi ten, į Visatos pakraščius, kur baigiasi erdvė ir laikas, kur Edeno sode gyvena mano svajonės… 
Kaip tu nuskrisi jeigu kūnas tavo pavirs dulkėmis? Dabar "paskraidyt" gali savo smegenų dėka, tačiau jeigu po mirties viskas pasibaigia, tai savo skraidymą gali užmiršti :)

Algis957

Na pabandom tiesiog be teiginių pasvarstyti.
Tarkim numiro i psio. Nieko nebeliko - viskas išnyko:
Tokiu atveju visus, visus mediumus tenka perrašyti į šarlatanus, apgavikus ir t.t. Aišku yra „šarlatanų", bet ar tikrai visi? Juk tokia masė vienas su kitu nesusijusių ir kalba labai jau panašiai...?
Spiritizmą ir panašias praktikas jau nežinau kur nurašyti... Juk jų metu vyksta dialogas.

Tokiu atveju visus tūkstantmečių raštus priskirti prie aklo, fanatiško tikėjimo ir į šiukšlyną nors išmintis sako, kad išlieka tik tai kas tikrą.
Na, o jautrių fotokamerų užfiksuotus kadrus, kur matosi tarkim „šmėklos" (blankūs siluetai) jau nesunkiai galima priskirti prie shopinimo, bet medikų, mokslo žmonių surinktus liudijimus iš klinikinę mirtį patyrusių žmonių paneigti jau kiek sudėtingiau.

Suprantama teigti neišeina, nes to neįmanoma įrodyti, bet juk peršasi išvada.
Na, o aš tuo neabejoju. Aš tiesiogiai patiriu save kaip visumą su identitetu. Aš tiesiogiai patiriu, kad kūnas apie mane niekada nieko nežinojo ir nežino.

Žmogaus smegenys tai imtuvas. Jau ir mokslininkai nustatė, kad mintis ateina anksčiau nei žmogus ją sąmoningai suvokia.

;D

Citata iš: Visažinis  spalio 21, 2015, 19:43:33
Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14Ir kai kūnas pavirs dulkėmis, šviesmečiai neteks prasmės - galėsiu akimirksniu nuskristi ten, į Visatos pakraščius, kur baigiasi erdvė ir laikas, kur Edeno sode gyvena mano svajonės… 
Kaip tu nuskrisi jeigu kūnas tavo pavirs dulkėmis? Dabar "paskraidyt" gali savo smegenų dėka, tačiau jeigu po mirties viskas pasibaigia, tai savo skraidymą gali užmiršti :)
na as ir taip manau,bet kadangi tiksliai nieks nieko nezino tai...  ateis laikas bus matyt kaip ten bus :) man tiesiog labai graziai nuskambejo sita kazkieno "citata" :)

xsistemax

Paeksperimentuokim.
Koks tavo greitis?Šiuo metu nulinis,nes sėdi prie kompo?
O jeigu atskaitos tašku pasirinksi Žemės centrą,paaiškės,jog skrieji greičiau už reaktyvinį lainerį.Jei pasirinksi Saulės centrą greitis(o kartu ir kinetinė energija) dar labiau išaugs.Jei galaktikos centrą-šitie parametrai taps įspūdingo dydžio.Iš ten pamatysi,jog Žemė visai nesisuka apie Saulę,o seka ją spiraline trajektorija kosminėje erdvėje.
Renkantis vis tolimesnius atskaitos taškus kažkuriuo momentu pastebimai ims keistis tavo laikas,masė eksponentiškai išaugs,o matmenys ir forma pradės keistis,nes judėsi greitai ir visomis kryptimis iškart.Neatmestina galimybė,jog laikas visai sustos,masė taps begalinė.Galiausiai laiko strėlė reversuos.
Tapsi neatpažįstamas,absoliučiai nepanašus į savo atvaizdą veidrodyje.Ar tai vis dar tu?
Taip,nes vienas parametras išliks stabilus.Tai tavo minčių algoritmas.Jis ir yra TU,išlikęs po visų transformacijų.Visa kita-tik dekoracijos.
TU esi programa,kūnas-tik ikonėlė darbalaukyje.Ištrynus ikonėlę programa sėkmingai funkcionuoja toliau.
Apsiėjau ir be kvantų teorijos,taip nemėgstamos forumiečių.Jokio"interpretacijų vandenyno". :)

Vitus

Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14nors as ir netikintysis,bet....Na ir kas, kad aš esu toks niekingai mažas. Užtat mano fantazijos neturi ribų; mintys pasiekia atokiausius kosmoso kampelius, o troškimai didesni už galaktikas.
Iš kur toks įsitikinimas, gal tai tik iliuzija?
Tamstos mintys sukasi smegenyse ir net neisruošia kur nors keliauti :)

Vytautas

#328
spalio 24, 2015, 10:21:54 Redagavimas: spalio 24, 2015, 10:23:31 by Vytautas
Citata iš: Vitus  spalio 24, 2015, 08:56:23Tamstos mintys sukasi smegenyse ir net neisruošia kur nors keliauti :)
Na galutiniam rezultate mintys tai elektromagnetinių impulsų visuma neuronuose kuri neišvengiamai kažkur keliauja kaip ir visos analogiškos bangos.  :) Tik įdomu kas yra jų priežastis dar iki jiems atsirandant.

tadasas99

visi sutinka kad "as" tai ne kunas o mintys, bet kazkodel atmeta galimybe kad mirusiose smegenyse minciu nelieka, kazkodel nenori patiketi kad gyvybe yra materiali, toliau fizika, energija, jei mes egzistuojame su savo energija po mirties tai is kur energija gauna naujos kartos (cia reiketu itraukti ir gyvunija ir augalija), tokia ligika kazkada energija turi baigtis,  bet to nera, siandien dienai visi irodymai teigia kad musu zemeje egzistuoja gyvybes ratas, ir jis yra uzdaras

Aukštyn