Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Gyvenimas po mirties => Gyvenimas po mirties => Temą pradėjo: Anomalija rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51

Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Anomalija rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51
Taigi, kas Jūsų manymu laukia mūsų po mirties? Dangus, pragaras? O gal mes reinkarnuosimes (http://"http://anomalija.lt/2011/06/reinkarnacija-gyvenimas-po-gyvenimo/")? O gal tiesiog tai mūsų egzistencijos pabaiga ir tiesiog užgesime?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 29, 2011, 17:41:04
Aš galiu jus visus patikinti, kad mirties tikrai nereikia bijoti. Aš esu įsitikinęs, kad žmogaus mirtis tereiškia kito gyvenimo pradžią. Kai išleisit paskutinį kvapą, viskas kas nutiks - jūsų sąmonė atsijungs, o kūnas supus. Jūsų lavonus sugriauš įvairios kirmėlės ir panašūs padarai. Būtent tai ir bus kito gyvenimo pradžia. Kirmelės gyvenimo :) Jūs prisidėsit prie ekosistemos gyvavimo, suteiksit galimybę gimti naujoms kirmėlėms. O tos kirmėlės savo ruoštu prisidės prie tos pačios darnios ekosistemos, kurios dėka gali atsirasti ir išgyventi kiti gyvūnai ir netgi žmonės. Argi ne gera žinoti, kad jūsų mirtis turės tokią nuostabią reikšmę? Padėsit pratęsti neįtikėtiną gyvybės stebuklą. Tai daug nuostabesnė, svarbesnė ir įdomesnė mirties reikšmė, nei kažkoks tai egoistiškas patekimas į rojų ar reinkarnacija.

Tuo labiau, kad tikint(žinant) prasminga savo egzistencijos pabaiga, nereikia tildyti racionaliosios savo smegenų pusės, kaip tikint kažkokiu mistišku rojumi ar pragaru. Galiausiai, žinant šitų „pomirtinių gyvenimų" kilmę, pasidaro aišku, kokia tai nesąmonė :) Pvz, krikščioniškasis rojus buvo sugalvotas tam, kad tuo mitu buvo patogu suvaldyti vergus. Juk krikščionybė moko nuolankumo, paklusnumo  ir pan. (beje, tai buvo taikyta būtent vergams, kad klusniai tarnautų). Tačiau, kokia prasmė vergui būtų būti skuduru, jei už tai jis nieko negaus? O, jei būtų pasiūlyta amžina pomirtinė laimė? Vergas patenkintas, darbštus ir klusnus - juk pakentės 50 metelių dėl amžinos laimės.

Iki šių laikų mes priimame šitas idiotiškas krikščionybės/rojaus/pragaro ir t.t. idėjas tik todėl, kad jau nuo senų senovės daugybei kartų tai buvo kartojama. Mums taip pat. Kaip sakė Bertrand Russell:

Jei aš iškelčiau teiginį, kad tarp Žemės ir Marso yra porcelianinis arbatinukas, besisukantis aplink Saulę elipsine orbita, tačiau esantis per mažas pamatyti net per galingiausią teleskopą, niekas negalėtų paneigti mano tvirtinimo. Tačiau, aišku, niekas manimi nepatikėtų. Tačiau, jei tokio arbatinuko egzistavimas būtų minimas senovės knygose, kiekvieną sekmadienį mokomas kaip šventa tiesa ir diegiamas vaikų sąmonėse mokyklose, abejonės ar tuo tikėti, ar ne, taptu ekscentriškumo požymiu.

Dar prie tikėjimo pomirtiniu gyvenimu prisideda tie tipo NDE. Visokie religiniai vaizdiniai, tuneliai ir pan. matomi mirštant smegenims. Bet tai puikiausiai paaiškina mokslas. Juk kiekvienas supranta, kad žmogui mirštant, smegenys nebegali funkcionuoti taip, kaip jam būnant sveikam, šviesaus proto. Smegenyse pradeda vykti įvairios cheminės reakcijos. Nerviniai impulsai, kurie pradeda „šaudyti"  bet kur, gali pataikyti į kokį atminties vaizdinį - mirusį giminaitį ar pan. Iš pasąmonės ištraukti kokią mintį apie visų girdėtą „tunelį" ir pan. Nėra absoliučiai nieko mistiško. Tiesiog mirštančios smegenys rodo haliucinacijas.

Vaiduokliai ir dvasios? Tėra mitai. Tiesiog mitai.  Nėra jų ir taškas. Nėra nei vieno atvejo, kuomet „vaidenosi", kai patikrinti buvo pakviestas rimtas skeptikas ar mokslininkas. Jei kunigus kviečiat ar pasitikit savo, neįtikėtinai haliucinacijoms imliomis smegenimis, tai niekas nekaltas.

Reinkarnacija? Vienintelis nors truputį patikimesnis jos įrodymas yra buvusių gyvenimų „prisiminimai". Daugiau visiškai nelogiška ir nesąmoninga idėja. Pradedant nuo to, kur gaminasi naujos sielos? Kodėl populiacija didėja? Ir kas per daiktas ta siela? Sąmonė, atskirta nuo kūno? Tai kodėl persikūnijus ta sąmonė dingsta ir kuriasi nauja? Kokia prasmė persikūnyti, jei iš to negauni jokios naudos? Ir kur čia pradžia, kur galas? Kas, jei branduolines bombas užmestume ir sunaikintume visą gyvybę? Kur sielos dingtų? Kur jos persikūnytų?

O tie „prisiminimai" taip pat labai puikiai paaiškinami. Jie kyla iš dviejų tokių kaip ir sutrikimų:

Konfabuliacijos - Smegenys linkusios užpildyti atminties spragas. Sulieti atsiminimus į vieną, sukurti trūkstamas dalis ir man. Tai vyksta nesąmoningai. Ir kartais žmogaus atsiminimai gali būti iškreipti tiek, kad jis nuoširdžiai prisimena neįvykusius įvykius. Pats asmuo galvoja, kad jis tikrai išgyveno kažką, ko nebuvo ir pan.

Kriptomnezijos -  (čia pakopinsiu iš kito psl). Jos metu pacientas negali nustatyti prisiminimų šaltinio, ko pasekoje painiojami realūs įvykiai ir sapnai, televizoriuje matyti vaizdai, įvykiai iš skaitytų knygų ar pažįstamų žmonių pasakojimai. Kriptomnezija sergantis žmogus dažnai prisiima ne savo nuopelnus sau, pavyzdžiui, „Iliados" parašymą.

Žodžiu, atsibodo rašyti. Džiaukitės gyvenimu kol galit. Viskas ką pasieksit tikėdami neegzistuojančiais dalykais ir pomirtiniais gyvenimais - niekada nesuprasit kaip iš tiesų gera gyventi čia ir dabar :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 29, 2011, 19:02:02
Ir koks gi tas krikščioniškasis rojus bei pragaras?

CitataŽodžiu, atsibodo rašyti. Džiaukitės gyvenimu kol galit. Viskas ką pasieksit tikėdami neegzistuojančiais dalykais ir pomirtiniais gyvenimais - niekada nesuprasit kaip iš tiesų gera gyventi čia ir dabar


O kokia tada prasmė gyventi? Jei vis tiek numirsime ir nieko nebebus
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Saturno duktė rugpjūčio 29, 2011, 21:11:45
Zinoma, kad tikrai po mirties atgimsime i kita kuna, tikrai tikiu karma ir buvusiais/busimais gyvenimais. Su mano profesija ir potyriais tai yra susije. Pati esu patirusi klinikine mirti, jutau, kaip tuo metu atsijungiu ir mane tarsi apgaubia tokia maloni tamsa, lengvumas, kaip bebutu keista nei sviesos, nei jokio tunelio as nemaciau, o tik jutau jaukia tamsa. Nesu koks blogas zmogus, o atvirksciai, bet sviesos regis tik as viena nemaciau, nors astrologiskai esu sena siela, bei ir praeities karma susijusi su mistiniais, okultiniais dalykais, mokymu.
Manau, kad po mirties mes gausime kita kuna ir kita gyvenima. Nors man tas mirties jausmas primine isnykima, bet kas keisciausia, kad pats tas grizimas atgal i kuna man buvo labai skausmingas, toks jausmas tarsi luztu kaulai ar panasiai, nes norejau net rekti, bet balso nebuvo. Gydytojai buvo sake, kad as buvau visa laika atsimerkusi, bet as tuomet pati nieko nemaciau. Po to ivykio man atrodo, kad mirti nera baisu, aisku ziurint kokia mirtimi.
O, gyvenimo prasme kuo turiningiau ir prasmingiau nugyventi, kuo daugiau ismokti, gaila, kad tik, jog su metais igiji daug patirties, o jau laikas mirt, tiesiog per velai suzinome viska, o jei butume zinoje anksciau, tai galetume daug ka pakeisti, daug ka daryti kitaip, bet zmogui lemta klysti, manau tai normalu, aisku aisku jeigu tavo klaidos nezaloja kitu gyvenimu.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 29, 2011, 21:24:32
Aš tikiu kad gyvename tik vieną kartą. Po to keliaujame arba į Dangų arba į Pragarą.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Saturno duktė rugpjūčio 29, 2011, 21:39:07
Bet tai juk gali tebuti krikscioniskosios dogmos pasaka apie pragara ir dangu, kaip kad ir imant zinoma dokumentini filma ''Zeitgeist'' ka aiskina. Tiesiog teko ne vienus metus filosofija studijuoti, o besimokant ir dometis teologija tai kuo toliau tuo labiau manau, kad dangaus ir pragaro savoka yra, kaip tarsi vienas is zmoniu valdymo budu, jo kontroliavimas. Na, bet as netikinti krikscioniskais dalykais tai matyt tik is to tokia mano nuomone yra.
As manau, kad zmogus darydams tiek gera, tiek ir bloga uz tai gauna atpilda kokia nors forma siame gyvenime, bet tikiu ir tevu permesta karma savo vaikams, nes teuztenka zinoti zmogaus astrologija iskart matosi ka tevai tam vaikui perdave ir kokie yra ju santykiai nematant tu zmoniu, aisku cia kalbu is savo astrologijos patirties, nes ir mano pacios tevas astrologas, tad man tai perdave, o is astrologijos oho kiek daug apie zmogu galima pasakyti( aisku as kalbu apie rimta astrologija, o ne laikrastine skirta masinems vartotojams).
JUk yra Karminiai Menulio mazgai, kurie parodo kuo buvai praejusiam gyvenime ir kuo tau labiausiai truksta siame. Na, cia kalbu is savo puses tik:)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 29, 2011, 21:48:40
Filmas Zeitgeist yra visiškas religijotyrinis košmaras, tad juo nepasitikėčiau.
O dėl dangaus ar pragaro egzistavimo, tai vis tik didesnė dalis religijų kalba apie kokią nors būseną po vieno gyvenimo, paprastai tai būna vienoks ar kitoks dangaus ar pragaro atitikmuo. Labai maža dalis religijų kalba apie metempsichozės idėją.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Saturno duktė rugpjūčio 29, 2011, 21:55:07
Is dalies tikrai su jumis sutinku. Tiesiog po mano potyriu, ivarios praktikos apie daug ka pakeiciau nuomone, bet kad egzistuoja tokie buviai net paciame zmoguje, kaip kad dangus ir pragaras tikrai yra, pats dangus ir pragaras gali buti ir paciame zmoguje juk, klinikines mirties metu as jutau jaukia tamsa, tad net nezinau ar cia pragaras ar dangus, bet malonus, toks ramus jausmas, kazkas keisto buvo, o to paaiskinti as pati negaliu.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugpjūčio 30, 2011, 15:55:59
Citata iš: Saturno duktė  rugpjūčio 29, 2011, 21:55:07
Is dalies tikrai su jumis sutinku. Tiesiog po mano potyriu, ivarios praktikos apie daug ka pakeiciau nuomone, bet kad egzistuoja tokie buviai net paciame zmoguje, kaip kad dangus ir pragaras tikrai yra, pats dangus ir pragaras gali buti ir paciame zmoguje juk, klinikines mirties metu as jutau jaukia tamsa, tad net nezinau ar cia pragaras ar dangus, bet malonus, toks ramus jausmas, kazkas keisto buvo, o to paaiskinti as pati negaliu.


Tamsa? Idomu... Kazkodel visi zmones kurie turejo klinikine mirti kalba apie kazkokia sviesa (kad ir tunelio gale).
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 30, 2011, 16:02:51
Ne visi apie šviesą tunelio gale kalba, tik kai kurie. Būkim biedni bet teisingi.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Cre rugpjūčio 30, 2011, 19:55:08
Nežinau kaip jūs, bet asmeniškai aš esu nemirtingas.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 30, 2011, 21:08:18
 :)Nezinau kur ta siela keliauja po mirties ar ne, bet mano artimai moteriai buvo toks nutikimas pries du metus.Ji 4 metus priziurejo vienisa mociute.Mociute buvo linksma , turinti humoro jausma .Pasikalbedavo juodvi ivairiausiomis temomis . Viena syki lyg rimtai , lyg juokais , senute pasake , kad kai ji mirs , jeigu yra pomirtinis gyvenimas , ji butinai kaip nors pranes apie tai. Senute mire. Ketvirta diena po jos mirties artimos moters kambary televizorius isijunge pats.Dar po keletos dienu visam name nei is sio nei is to pradejo kaukti VISI dumu detektoriai , neziurint i tai , kad jokiu dumu name nebuvo. Nukabinau visus , isemiau kronas , o jie dar vistiek kauke kokias 5 minutes . Po to  moteris , kai liko viena namie , sake,  vaiksciojo po visus kambarius , garsiai kalbejo - dekojo mirusios senutes duselei uz zinia ir draugyste, meldesi uz mirusiaja . Daugiau jokie keisti nutikimai nebepasikartojo , nors name nejauku budavo - atrodydavo , kad kazkas visa laika salia ir tave stebi.Net sunys ir kates tuo laikotarpiu elgesi keistai - ziuredavo i tuscia vieta , uodega vizgindavo nezinia kam.Po kokio menesio tas nejaukumas pradingo,atrodo, net kvepuoti lengviau pasidare.Stai toks ,va,nutikimas ,kurio liudininku teko buti ir man.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: kiwi rugpjūčio 30, 2011, 21:48:23
Visos religijos skirtos tik valdyti ir kontroliuoti kvailas žmonių mases ir tai galime aiškiai matyti šiandien ir dabar pvz: artėja politikos rinkimai ir mano dievomingoji močiutė balsuoja už asmenį kurio net vardo nežino o žino tik jo numerį kurį reikia pažymėti balsuojant, aš klausiu kodėl už jį balsuoji? ji sako - kunigas taip liepė per paskutinį pamokslą. žinoma po rinkimų kunigas į pamokslą atvažiuoja nauju mersu  :D man atrodo jokio pragaro ar rojaus nėra kaip ir gamtoje senas individas mirdamas užleidžia vieta jaunam o pats tiesiog išnyksta kaip dulkė todėl reikia atsiminti kad gyveni tik vieną kartą ir turi išnaudoti kuo daugiau gyvenimo siūlomų galimybių  ;)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugpjūčio 30, 2011, 22:22:12
Citata iš: Cre  rugpjūčio 30, 2011, 19:55:08
Nežinau kaip jūs, bet asmeniškai aš esu nemirtingas.


Kas gi tavo ta "nemirtinguma" lemia? ;D Ar tik ne gerasis setonas pavaizduotas tavo avatare? :D
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: alfabeta rugpjūčio 31, 2011, 00:40:00
O aš tai nesuprantu vieno dalyko: tarkim, yra pragaras ir rojus. Į pragarą patenki dėl visokių nuodėmių ir pan. Bet gi Biblijoj rašo, kad Dievas yra labai geras ir atlaidus, ir jeigu nuoširdžiai atgailauji, tai tau bus atleista. Tai kaip čia išeina, kad į pragarą gali patekti tik savo noru?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugpjūčio 31, 2011, 01:11:08
Citata iš: alfabeta  rugpjūčio 31, 2011, 00:40:00
O aš tai nesuprantu vieno dalyko: tarkim, yra pragaras ir rojus. Į pragarą patenki dėl visokių nuodėmių ir pan. Bet gi Biblijoj rašo, kad Dievas yra labai geras ir atlaidus, ir jeigu nuoširdžiai atgailauji, tai tau bus atleista. Tai kaip čia išeina, kad į pragarą gali patekti tik savo noru?


Taip iseina, kad Biblija reikia skaityti ir interpretuoti NE pazodziui...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Cre rugpjūčio 31, 2011, 02:36:45
Dievo nėra, susitaikykit kvail mirtingieji.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 10:50:22
alfabeta, labai teisingai pastebėjai. Modernioji teologija teigia, jog į pragarą iš esmės savo laisvu valios nutarimu patenki. tai pasireiškia tuo, jog atsižadi Dievo ir laisva valia darai nuodėmes.
Beje, kad Dievas atlaidus ir gailestingas tai rašoma labiau Naujajame Testamente, o Senajame Dievas labiau kerštingas ir neskubantis atleisti, nors irgi pakankamai gailestingas.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 12:00:29
Citata iš: Saturno duktė  rugpjūčio 29, 2011, 21:39:07
Bet tai juk gali tebuti krikscioniskosios dogmos pasaka apie pragara ir dangu, kaip kad ir imant zinoma dokumentini filma ''Zeitgeist'' ka aiskina. Tiesiog teko ne vienus metus filosofija studijuoti, o besimokant ir dometis teologija tai kuo toliau tuo labiau manau, kad dangaus ir pragaro savoka yra, kaip tarsi vienas is zmoniu valdymo budu, jo kontroliavimas. Na, bet as netikinti krikscioniskais dalykais tai matyt tik is to tokia mano nuomone yra.
As manau, kad zmogus darydams tiek gera, tiek ir bloga uz tai gauna atpilda kokia nors forma siame gyvenime, bet tikiu ir tevu permesta karma savo vaikams, nes teuztenka zinoti zmogaus astrologija iskart matosi ka tevai tam vaikui perdave ir kokie yra ju santykiai nematant tu zmoniu, aisku cia kalbu is savo astrologijos patirties, nes ir mano pacios tevas astrologas, tad man tai perdave, o is astrologijos oho kiek daug apie zmogu galima pasakyti( aisku as kalbu apie rimta astrologija, o ne laikrastine skirta masinems vartotojams).
JUk yra Karminiai Menulio mazgai, kurie parodo kuo buvai praejusiam gyvenime ir kuo tau labiausiai truksta siame. Na, cia kalbu is savo puses tik:)


Pala, wtf?.. Netiki krikščionybės dogmomis, nes matai, kad nėra jas pagrindžiančių faktų. Šaunuolė. Bet kurių velnių, tuomet, tiki kažkokia idiotiška astrologija ir vėlgi visiškai niekuo nepagrįstu gyvenimu po mirties?? Kuo tavo įsivaizduojamas pomirtinis gyvenimas yra įtikinamesnis už krikščionišką? Kur faktai, įrodymai? Kur sveikas protas? Vietoj skraidančių fėjų tiki gnomais ir galvoji, kad jie kažkuo įtikinamesni? Kas per velnias?.. Tu rimtai filosofijos studijas sugebėjai baigti?.. Iš vis, įstot sugebėjai? Per kyšius, ane?

Nepagalvojai, kad tai, ką jautei klinikinės mirties metu tebuvo paprasčiausia mirtis? Užtemo, nes tavo smegenys atsijunginėjo. Mieguistumas, atsipalaidavimas ir t.t. yra paprasčiausi mirties požymiai. Kur tu čia kažkokį 'pomirtiškumą' įžvelgi? Kiti bent jau Jėzų mato.. Nors ir haliucinacijos, bet bent šioks toks pasiteisinimas kodėl tiki Dievu. O ką tu matei? Nieko. Ir todėl, kad nieko nematei, nieko nejautei, pradėjai tikėti pomirtiniu gyvenimu? Blemba, kas per nesąmonė? Pati bent suvoki ką rašai?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 15:11:19
1TinSoldier, prašau nesileisti į asmeniškumus ir neįžeidinėti oponentų
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 15:12:55
Ok, atsiprašau, jei įžeidžiau :) Tiesiog nelaiko nervai tokius dalykus skaitant :)) Toliau stengsiuos švelniau rašyt.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugpjūčio 31, 2011, 17:03:48
Kai man,vaikystej,operavo nugara-aiskiai maciau chirurga.Ima skalpeli ir pjauna.Rekiu,rekiu,matau,kad ipjove,nustebau,kad neskauda,vistiek rekiu.Veliau,po operacijos,kalbasi koridoriui gydytojas su mama,o as aiskinu,kad jis mane pjove...Nieks i mane demesio nekreipe.Maniau,paprasciausiai, ignoruoja,kaip vaika,besikisanti i suaugusiu pokalbi.Niekad nesukau galvos del to,paprasciausiai,issiaiskinau sau,kad operacinej buvo veidrodis,per kuri viska maciau.Veliau supratau,kad mano siela(ar astralas?)buvo iseje is kuno.Taip kad,irodymu,kad siela yra,man daugiau nereikia.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 18:23:29
Vienoje paskaitoje James Randi (čia truputį apie jį http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=17.msg73#new ) pasakojo savo nutikimą su astralu. Tiksliai neatsimenu, o video neberandu, bet esmė tokia:

Kartą dalyvavo kažkokioje surengtoje skeptikų konferencijoje. Jai pasibaigus, jam buvo paskirtas kambarys(nuosavame name). Jis, žiauriai nusikalęs nuėjo miegoti. Tačiau naktį atsibudo nuo šalia jaučiamos šilumos. Atsimerkė ir pamatė save gulintį ant lovos, o šalia jo susirangęs į kambarį patekęs namo šeimininko šuo. Kuo tikriausiai pamatė, pajautė. Ir vėl nusmigo miegoti.

Kitą rytą atsikėlė nerealiai susijaudinęs. Įsivaizduokit, vos ne garsiausias pasaulio skeptikas, paskyręs gyvenimą neigti būtent tokius reiškinius kaip astralinė projekcija - ką tik pabuvo astrale! Nuėjo kam nors šitai papasakoti. Nedrąsiai(vis dėl to, pasakojo skeptikui, ne šiaip naivuoliui) viską atskleidė namo šeimininkui. O tas pasakė, kad jis dar anksti dieną paliko ir prirakino šunį lauke, kad netrukdytų svečiams. Nuėjo patikrinti, ir iš tiesų, šuo vis dar prirakintas. Taigi, visa tai tebuvo sapnas.

Pats James Randi prisipažino, jei nebūtų pasikalbėjęs su šuns šeimininku, greičiausiai visą gyvenimą būtų tikėjęs, kad pabuvojo astrale.

Ką aš noriu tuo pasakyti? Reja, smegenys labai imlios haliucinacijoms. Ir sapnai kartais neįtikėtinai tikroviškai atrodo. Žmogaus protas gali iškrėsti dar ne tokių triukų. Negalima daryti tokių išvadų, kaip padarei, remiantis vien tik savo vienkartiniu keistu potyriu. Supranti, tokie dalykai kaip tikėjimas siela, pomirtiniu gyvenimu, ar panašiais grandioziniais dalykais, keičia tavo kūniškąjį gyvenimą. Tavo pasirinkimus, jausmus, elgseną - viską. Ir, jei tu savo gyvenimą remsi klaidingomis prielaidomis, tai prives prie klaidingų pasirinkimų.

Nyčė yra pasakęs: "Tikėjimas skirtas tiems, kurie bijo tiesos". Tiesos nereikia bijoti. Reikia sugebėti tiesoje įžvelgti grožį. Visas šis pasaulis ir tavo gyvenimas yra nerealiai reikšmingas ir nuostabus ir be jokių mistinių dalykų. Tiesiog reikia pasistengti tai pamatyti. Ir nebijoti to pamatyti.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 18:30:04
Bet juko religinis išpažinimas ir neieško mistikos.
Man šiaip įdomu, kodėl skirtinguose pasalio kraštuose, religijose ilgą laiką neturėjusiose jokio ryšio, žmonės išgyvena tokias pat religines patirtis, taip pat kalba apie anapusybę ir panašiai kalba apie pomirtinį gyvenimą?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 18:49:06
Citata iš: insomnia  rugpjūčio 31, 2011, 18:30:04
Bet juko religinis išpažinimas ir neieško mistikos.
Man šiaip įdomu, kodėl skirtinguose pasalio kraštuose, religijose ilgą laiką neturėjusiose jokio ryšio, žmonės išgyvena tokias pat religines patirtis, taip pat kalba apie anapusybę ir panašiai kalba apie pomirtinį gyvenimą?


Išgyvena tokias pat religines patirtis? Toli gražu. Vieni mirdami mato Jėzų Kristų, kiti mirusius artimuosius, treti - tunelį. Vieni - šviesą, kiti tamsą. Nesu gyvenime girdėjęs atvejo, kada atsidavęs mirštantis(klinikinė mirtis) musulmonas būtų pamatęs Jėzų. Arba krikščionis - Muhamedą. Dar kiti girdi tik raminantį balsą. Religinės patirtys toli gražu nėra vienodos.

Kodėl įvairios, tarpusavio kontaktų neturėjusios tautos ar gentys kalba apie pomirtinį gyvenimą? Todėl, kad mirtis yra viena iš didžiausių paslapčių. Gyveni, gyveni - staiga nebeegzistuoji. Tai labai sunku žmogui suvokti, kad ir kokios religijos ar pažiūrų būtų. Kadangi visi žmonės susiduria su mirtimi ir visi jos nesupranta - atsiranda apie ją mitai. Ir visur panašūs.

Pavyzdžiui, kažkuriuo istorijos metu milžiniška paslaptis buvo, kur pasaulio kraštas? Juk negali žemė begalinė būti. Ir tas klausimas kilo įvairioms tautoms ir gentims. Nes jis - universalus. Universalus ir atsakymas - Žemė turi turėti kraštą. Ir šis mitas buvo paplitęs tikrai ne vienoje niekuo nepanašioje gentyje. Skyrėsi tik smulkmenos - Žemės skydas kabaliuoja ore, arba jį neša milžiniškas vėžlys ir pan. Visai kaip religijose - skiriasi tik smulkmenos: pranašai, pavadinimai ir t.t.

Be to, pomirtinis gyvenimas religijų tikrai neblogai skiriasi: budizmo, islamo ir katalikybės. Kuo panašūs pomirtiniai gyvenimai? Tik tuo, kad tikima, kad jis yra.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 18:57:42
Siūlau pasidomėti tokia religijotyros sritimi kaip religijos fenomenologija. Lietuviškai yra išleistos dvi Mircea Eliade knygos, kuriose nagrinėjami šie klausimai: "Amžinojo sugrįžimo mitas" ir "Šventybė ir pasaulietiškumas".
Religijos fenomenai yra panašūs, kartais net identiški. Tarkime ten kur iniciacijos apeigose naudojamas vanduo, jis visur reiškia mirtį ir prisikėlimą.
O tai ką klinikinės mirties atveju mato žmonės nebūtinai yra religinės patirtys.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugpjūčio 31, 2011, 18:59:00
Ks 1TIN Soldier,ar jo kumyrui James Randi atrodo stebuklas-kitiem tai realu ir savaime suprantama.Manau,kad tokiam skeptikui(kaip Soldier)nelabai zmones ir atsiveria.Daug ko netenki.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: alfabeta rugpjūčio 31, 2011, 19:03:42
1TinSoldier, tavo požiūris labai kategoriškas, bet yra dalykų su kuriais sutinku. Būtent tavęs norėjau paklausti koks tavo požiūris į Turino drobulę?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 19:14:29
Tikrai kad kategoriškas, ir kiek pastebėjau kategoriškumas paprastai susiaurina matymo lauką.
Prisiminiau tokio autoriaus Čestertono knygoje "Ortodoksija" išsakytą mintį:
Daug kas sako jog tikintieji yra siauro mąstymo, tačiau pažvelgus į ateistą iškart pastebėsime jo jis turi susikūręs mažą pasaulėlį, kur kuo nors patikėjus viskas iškart griūva, tuop tarpu tikintysis yra laisvas tikėti bet kuo: elfais, fėjomis ir t.t.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 19:21:03
Insomnia, klysti http://www.africanwater.org/religion.htm

Vanduo daug kur panašią prasmę turi, nes juk tai tas pats vanduo, po galais. Juk, pvz, viską naikinanti ugnis nereikš gyvybės? Aišku, kad visose religijose turės panašią reikšmę. Juk gyvybiškai reikalingas, skaidrus ir tyras vanduo nereikš mirties? (tu sakei, kad reiškia, bet taip nėra. žr. link'ą). O kodėl 'religijos fenomenai' truputį panašūs, jau atsakiau.

Tai pala, tai, ką mato klinikinės mirties atveju, nebūtinai religinis išgyvenimas? Nebūtinai pomirtinio gyvenimo matymas? Tai, blemba, kokius dar įrodymus jūs turit, kad po mirties kas nors egzistuoja?? Čia jūsų vienintelis įrodymas. Kuris, aišku, jau seniai paneigtas mokslininkų, tačiau dabar dar ir jūs jo atsisakot? Tai kas jums belieka? Tikit, nes jums patinka?

Ar turi galvoje, kad ne visada klininkinės mirties haliucinacijos yra pomirtinio pasaulio matymas? Tipo, tai tikras religinis išgyvenimas tik tuomet, jei jis atitinka tavo įsitikinimus? Nieko nebesuprantu, ką tu čia veli..

Reja, patikėk, atsiveria. Net per daug ir per dažnai. Aišku, ne tokiais mistiniais klausimais :)) Aš tikrai nesiruošiu per draugo mamos laidotuves skaityti pamokslų, kaip jos kūnas bus sugraužtas kirmelių ir jis niekada jos nebematys.

Beje, pora draugų buvo pasipasakoję apie savo susidurimus su paranormaliu reiškiniu. Vienas, būdamas dar mažas, naktį atsibudo. Ir jautė, kad negali pajudėti. Visiškai suparalyžuotas kūnas. Guli, negali nieko pasakyti, bet viską mato ir jaučia. Ir stebi, kaip iš sienos išnyra milžiniškas veidas ir pradeda jam kažką kalbėti. Po to vaizdo iš baimės nusmigo. Iki šiol tas draugas bijojo tamsos. Kai paaiškinau, kad tai tebuvo miego paralyžius, kuris pasireiškia atsibudimu, tačiau sapnų matytmu ir kūno surakinimu, žmogus pradėjo geriau naktimis miegoti, lengviau užmigti. Mažiau bijoti.

Kitam padėjau atsikratyti pinigų švaistymo būrėjoms. Dar dabar man dėkoja, kai suprato, kas per nesąmonės tie būrėjai.

Man tie tavo išgyvenimai neatrodo kaip stebuklas. Man tai atrodo, kaip paprasčiausi smegenų triukai ir t.t. Absoliučiai visiškai paaiškinami reiškiniai. Tai jums tai atrodo kaip savaime suprantamas stebuklas. Ir tai yra idiotiška.(sorry). Jūs nenorit nieko suprast, nenorit galvot. Šovė pirma pasitaikiusi mintis ir jos nebepaleidžiat. Jūs netobulėjat. Užsiciklinot ties savo fantazijom ir praleidžiat tikrovę pro akis. Tai būtent tokiais žmonėmis kaip jūs aš nepasitikėčiau ir jiems nieko nepasakočiau.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 19:23:18
Mano požiūris nėra siauras. Jis tikrai atviras. Tik ne tiek atviras, kad pro jį iškristų mano smegenys. Aš priimu naujus faktus, naujas žinias. Aš nepriimu niekuo nepagrįstų fantazijų.

Apie Turino drobulę nelabai domėjausi. Nieko negaliu užtikrintai sakyti. Bet, kiek žinau, net Vatikano mokslininkai kažkada ją datavo kaip XIV ar pan. amžiaus. Nėra nei vieno rimto tyrimo, kuris būtų drobulę datavęs I Ar II amžiaus. Bent kiek aš žinau.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 19:27:45
Na aš apie klinikinės mirties išgyvenimus laikau haliucinaciojomis ir tai nėra joks įrodmas, tačiau tikiu pomirtinio pasaulio egzistavimu.
Ten kur baigiasi pažinimas, prasideda tikėjimas. Net ir nebūtinai religiniuose dalykuose. Jei tu neesi kvantinės mechanikos specialistas, kuris laisvai operuoja turima informacija, tai tavo pasitikėjimas tuo mokslu remiasi tikėjimu, o ne žinojimu.
Beje tikras tikėjimas irgi neturi būti aklai priimamas, tam reikia tam tikro pažinimo lygio.

(p.s. forumo taisyklėse parašyta kad negalima floodinti t.y. rašyti dviejų pranešimų vienas paskui kitą, kitą kart siūlau naudotis funkcija "keisti")
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 19:39:09
Ok, nefloodinsiu.. Tiesiog tie du post'ai visiškai vienas su kitu nesusiję. Kažkaip man pasirodė tvarkingiau ir aiškiau juos atskirti.

Noriu pasakyt, kad negalvokit, kad aš pats tik iš teorijos tiek skepticizmo prisisėmiau. Buvo mano gyvenime tarpsnis, kuomet labai tikėjau astralu, dvasiomis. Ypač - psichokineze. Ir aktyviai viską praktikavau. Nuolat kviečiausi dvasias, bandydavau patekti į astralą ir kurti tuos PSI rutulius. Bet, matyt, skepticizmas pas mane įgimtas. Absoliučiai visus keistokus išgyvenimus įvertindavau blaiviu protu. Ir norėjau surasti tiesą, o ne pasipuikuoti prieš draugus, kad galiu valdyti materiją, ar bendrauti dvasiomis. Todėl suradau tiesą - nieko antgamtiško nėra.

Jei nesi kvantinės mechanikos specialistas, aišku, kad info apie ją tikėsi. Bet vis tiek reikia įvertinti tai, koks šaltinis, koks publikacijos tikslas, kada ir kokiomis aplinkybėmis info pasirodė ir t.t. Paimam kaip pavyzdį aiškiariagystę. Aš jos nepraktikuoju. Aš negaliu asmeniškai žinoti. Tačiau yra pasirinkimas kuo tikėti: viso pasaulio mokslininkais ar pačiomis burėjomis, kurios iš to gyvena. Pasirinkimas man atrodo akivaizdus.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 19:55:19
Nepamenu kas pasakė: paragavęs iš mokslo taurės, tapsi ateistu, bet tik pačiame jos dugne atrasi Dievą. Gal per mažai išgėrei? (Na čia metaforiškai kalbant)
Aš irgi perėjau per begalę visokių mokymų, per begalę visokių pozicijų ir supratau jog Dievą daug įdomiau teigti nei jį neigti.
Be to manau kad tik tikras tikintysis gali būti tikrasis skeptikas, nes jis sau leidžia abejoti (siaubas, vėl Četertoną cituoju).
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 20:15:16
Citata iš: insomnia  rugpjūčio 31, 2011, 19:55:19
Nepamenu kas pasakė: paragavęs iš mokslo taurės, tapsi ateistu, bet tik pačiame jos dugne atrasi Dievą. Gal per mažai išgėrei? (Na čia metaforiškai kalbant)
Aš irgi perėjau per begalę visokių mokymų, per begalę visokių pozicijų ir supratau jog Dievą daug įdomiau teigti nei jį neigti.
Be to manau kad tik tikras tikintysis gali būti tikrasis skeptikas, nes jis sau leidžia abejoti (siaubas, vėl Četertoną cituoju).


Sorry, bet ta metafora tikra nesąmonė :) Iš mano pusės žiūrint - tiesiog gražus posakis, demagogija ir tiek. Kodėl žmogus, kuo daugiau žino, tuo labiau turėtų pasikliauti tikėjimu?

Tavo dievas, kaip aš supratau, yra deistinis. Ta prasme, jis yra, jis sukūrė sąlygas prasidėti Visatai, ir tiek. Daugiau nebesikiša į žmonių gyvenimus ir t.t. Čia truputį suktesnė teorija ir daaaaaaug sunkiau paneigiama. Aš jos tikrai negaliu visiškai atmesti. Nemanau, kad kas nors gali.

Dar man labai patinka Einšteino dievas. Panteizmas. Tai ne dievas, tiesiogine žodžio prasme. Tačiau žavėjimasis gamta ir pasauliu iki ekstazės. Tiesiog žolė yra dievas, žmogus yra dievas, žiogas yra dievas. Tai man irgi visai priimtina.

Tačiau organizuotos religijos ir jų dogmos, kurios yra 100 proc. paneigtos - niekada nebus mano draugai :)

Aš leidžiu sau abejoti. Tuomet, kai išsenka mano faktai. Jei kas parodys reiškinį, kurio tuo metu negalėsiu paaiškinti, aš abejosiu. Tačiau abejoti - nereiškia priimti fantaziją. Ieškosiu tiesos, nesvarbu, kokia ji būtų. Tiesiog iki šiol būna taip, kad tiesa būna mokslo ir suvokiamos realybės pusėje. Nesakau, kad taip bus visada.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugpjūčio 31, 2011, 20:16:43
Citata iš: Cre  rugpjūčio 31, 2011, 02:36:45
Dievo nėra, susitaikykit kvail mirtingieji.


Kiekvienas Dieva isivaizduoja kitaip. Pvz. as ji isivaizduoju tikrai ne kaip kazkoki dideli baltaplauki vyra kuri sedi ant debesu. As manau, kad Dievas yra tiesiog energija kuri sugeba kurti.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugpjūčio 31, 2011, 20:27:37
1 Tin Soldier,ir del bureju Tu klysti.Matyt,sutikai tik tokias,koks ir pats esi"dvasiu ieskotojas"nenusisekes.Ir, kas per noras kviestis,dvasias?Mane domina klausimas,ar gali ka zmogus pakeist ivykius, nes tai,ka suzinau issipildo 100%.Buna juokinga stebeti zmones,kurie draskosi,uzsiima intrigom noredami gauti tai,ko nelemta.As tikrai nesu aiskiarege,bet reik tik truputi pastangu-ir zinai ka reikia.Ir gincytis as tikrai nenusiteikus,nes tuscias reikalas.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 20:29:00
Ne, mano Dievas nėra tas kuris atsitraukė, jis veda visa kas gyva.
Dabar klausimas, kaip dogmos buvo paneigtos?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugpjūčio 31, 2011, 20:38:09
Kaip paneigtos tingiu aiškinti. Reikia šaltinių ieškot ir t.t. Bet, pvz, Žemės amžius, adomas ir ieva, Nojaus arka ir t.t. Jei šitos istorijos nėra tiesa, koks pagrindas tikėti likusiomis? Juk, jei tai dievo žodis, turėjo surašyti viską teisingai? Argi ne taip?

Naujojo testamento nesąmonės: vos ne visos evangelijos parašytos praėjus porai amžių po Kristaus mirties. Tai ne jo amžininkų raštai. Be to, raštai daug kartų redaguoti, keisti, perrašinėti, versti ir t.t. Tiesos ten beveik net negali būti. Vos ne visi aprašyti mitai praranda bet kokią prasmę.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: alfabeta rugpjūčio 31, 2011, 20:45:30
O man tikrai įdomu pasidarė kas ir kaip gali įrodyti ,kad tarkim istorija apie Adomą ir Ievą nėra tiesa? Arba apie tą pačią Nojaus arką?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 31, 2011, 21:13:42
Citata iš: 1TinSoldier  rugpjūčio 31, 2011, 20:38:09
Kaip paneigtos tingiu aiškinti. Reikia šaltinių ieškot ir t.t. Bet, pvz, Žemės amžius, adomas ir ieva, Nojaus arka ir t.t. Jei šitos istorijos nėra tiesa, koks pagrindas tikėti likusiomis? Juk, jei tai dievo žodis, turėjo surašyti viską teisingai? Argi ne taip?


Nei vienos dogmos taip ir neįvardinai, nes tai ką pavardinai nėra dogmos. Tikėjims adomu ir ieva... hm... Katalikų bažnyčia nesako kad jie egzistavo, tiesiog Pradžios pasakojimas kalba ne kaip , o kodėl buvo sukurtas pasaulis.

CitataNaujojo testamento nesąmonės: vos ne visos evangelijos parašytos praėjus porai amžių po Kristaus mirties. Tai ne jo amžininkų raštai.


Deja klaidingos tavo žinios: visos evangelijos ir apaštalų laiškai parašyti pirmajame amžiuje. Laiškai tai apskritai parašyti dar esant gyviems amžininkams.


CitataBe to, raštai daug kartų redaguoti, keisti, perrašinėti, versti ir t.t. Tiesos ten beveik net negali būti.


Dabartiniai vertimai daromi iš ankstyviausių šaltinių ir iš originalo kalbos
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugsėjo 01, 2011, 10:50:18
Mhm.. dėl amžių kažką tikrai sumaišiau. atrodo.. Bet svarbiausia, kad autoriai vis tiek akyse to Jėzaus net nematė.
Iš Richard Dawkins, "Dievo iliuzija":

Didžiuma keturiose Evangelijose pateiktos informacijos paimta iš
to paties šaltinio: arba Marko evangelijos, arba kito, dingusio teksto,
kurį perpasakoja Markas. Niekas nežino, kas buvo tie keturi evangelistai,
tačiau beveik nėra abejonių, kad su Jėzumi asmeniškai nebuvo susitikę.
Didžiosios dalies jų tekstų niekaip nepavadinsi sąžiningu mėginimu
aprašyti istorinius įvykius, nes daugiausia tai tiesiog Senojo Testamento
perfrazavimai. Evangelijų kūrėjai buvo nuoširdžiai įsitikinę, kad Jėzaus
gyvenimas turi atitikti Senojo Testamento pranašystes.


Vertimo klaidų pavyzdys:

Jau XIX a. mokslininkai teologai įtikinamai įrodė,
kad evangelijos nėra patikimas realių istorinių įvykių šaltinis. Jos
visos buvo parašytos praėjus daug laiko po Jėzaus mirties ir Pauliaus
laiškų, kuriuose nepaminėtas nė vienas iš tų faktų, įprastai priskiriamų
Jėzaus gyvenimui. Kai daugybė perrašinėtojų kartų evangelijas kopijavo
ir perrašinėjo, tekstas kito dėl visokių klaidų, „sugedusio telefono"
efekto ir pačių raštininkų religinių interesų atspindžių
'
<...>
Garsiausias klaidingas vertimas Izaijo knygoje:
hebrajiškas žodis, reiškiantis jauną moterį (almah), j graikų kalbą buvo išverstas kaip
nekalta mergelė (parthenos). Visai suprantamas apsirikimas (palyginus žodžius „mergelė" ir
„mergina", galima įsivaizduoti, kaip tai atsitiko), tačiau vertimo klaida buvo taip išpūsta, kad
atsirado absurdiška istorija apie nekaltą Jėzaus pradėjimą!


Taigi, jei dabar jau nebekartoja vertimo klaidų, tuomet, reikia atmesti ir nekalto prasidėjimo dogmą.

EDIT: Grįžtam labiau prie temos. Kažkur rašei, kad tikras tikėjimas negali būti visiškai aklas. Turi vis tiek kažkiek protu remtis. Ar panašiai kažkaip.. Kuo remiasi tavo tikėjimas pomirtiniu gyvenimu? Emocijos, norai ir tikėjimas remiamas tikėjimu nesiskaito.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugsėjo 01, 2011, 11:28:33
Ir jis tai pateikia kaip kažkokią naujovę? Čia gi seniai teologų išnagrinėti klausimai. Tas šaltinis kuriuo naudojosi sinoptinių evangelijų autoriai (Morkus (ne Markas), Lukas ir Matas) vadinamas šaltiniu Q. Jis nerastas. Tačiau evangelijų tekstai turi apie 10 000 kopijų iš pirmųjų amžių ir niekuo nesiskiria.
Dogmos yra tikėjimo dalykas. Tarkime šios nekalto prasidėjimo dogmos atveju (kuri beje yra tik pas katalikus) praėjo beveik 2000 metų kol ji buvo priimta. Po ilgų teologinių svarstymų ir diskusijų ji buvo priimta tik XIX a. Dogmos paprastai gimsta iš to kuo tiki žmonės ir priimamos tam kad apibrėžti tikėjimo gaires.
Dawkinsas ryškiai taiko religijai gamtamokslio kriterijus ir visiški nesupranta kas yra teologija.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugsėjo 01, 2011, 13:30:02
Citata iš: insomnia  rugsėjo 01, 2011, 11:28:33
Ir jis tai pateikia kaip kažkokią naujovę? Čia gi seniai teologų išnagrinėti klausimai. Tas šaltinis kuriuo naudojosi sinoptinių evangelijų autoriai (Morkus (ne Markas), Lukas ir Matas) vadinamas šaltiniu Q. Jis nerastas. Tačiau evangelijų tekstai turi apie 10 000 kopijų iš pirmųjų amžių ir niekuo nesiskiria.
Dogmos yra tikėjimo dalykas. Tarkime šios nekalto prasidėjimo dogmos atveju (kuri beje yra tik pas katalikus) praėjo beveik 2000 metų kol ji buvo priimta. Po ilgų teologinių svarstymų ir diskusijų ji buvo priimta tik XIX a. Dogmos paprastai gimsta iš to kuo tiki žmonės ir priimamos tam kad apibrėžti tikėjimo gaires.
Dawkinsas ryškiai taiko religijai gamtamokslio kriterijus ir visiški nesupranta kas yra teologija.


Ne naujovę pateikė. Tiesiog pateikė faktus. Šitas tavo post'as buvo skirtas apginti Naujojo Testamento teisingumą, ar kaip? Nes jei taip, tai nelabai pavyko. Jei ne, tada nesuprantu dėl ko mes čia ginčijamės dabar :) Duok kokį šaltinį kur būtų nurodyta, kad buvo 10 000 identiškų kopijų? Nelabai man tikisi tuo.

Apie dogmas irgi nesurpatau, ką norėjai parašyti. Na taip, dogmos skirtos apibrėžti tikėjimo gaires. Bet tai nereiškia, kad jos yra teisios. Man tai labiausiai rūpi: ar tiesa sakoma ar ne. O tai, kad dogmos priimamos pagal tai, ar patinka jos žmonėms, ar ne, man kaip tik atskleidžia jų nepatikimumą.

Ir neatsakei į klausimą: kuo remi savo tikėjimą pomirtiniu gyvenimu? Juk pats sakei, kad aklai tikėti negalima, reikia kažkiek žinių. Kokios tavo žinios apie pomirtinį gyvenimą?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugsėjo 01, 2011, 17:50:58
Tfu , galvojau , kad cia zmones pasidalins savo  patirtimis , bus idomu pasiskaitineti...O cia, sugriuvo keli neturintys ka veikti eruditai ir pliekiasi visokiu vadoveliu ir nesuprantamu straipsniu frazemis. Nusivyliau. :(
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugsėjo 01, 2011, 17:59:36
Teisingas pastebėjimas, grįžkime prie temos.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugsėjo 01, 2011, 18:10:57
Pritariu BILDUKUI,praejo bet koks noras dalintis savo isgyvenimais,ar kitu patirtimi.Matyt,nieks nedris rasyti,kai viskas paverciama niekais.Iki.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugsėjo 01, 2011, 18:32:25
Hehe.. pasiekiau savo tikslą :)) Gerai, dingstu iš forumo. Nebetrukdysiu. Tiesiog, dėl dievo meilės, nebūkit lunatikais, tikinčiais bet kuo. Tokiais žmonėm labai lengva manipuliuoti, juos išnaudoti ir sugniuždyti. Nepamirškit, kad esat mąstančios būtybės - pasistenkit prieš darydami bet kokias išvadas paieškoti tiesos. Taip darydami pamatysit, kad jus supantis pasaulis įpatingai gražus, net jei jame nėra nieko daugiau, nei jūsų kūnas.

Ir, Saturno duktė, dar kartą atsiprašau, jei įžeidžiau. Tikrai negražiai parašiau ten anksčiau. Bet, vėlgi, netikėkit bet kokiais internete sutiktais idiotais ir neimkit į širdį kiekvieno jų žodžio :)

Peace.

P.S. Insommnia, gali trinti mano žinutes. Gal ir per daug susireikšminęs pabūsiu, bet kai kuriose vietose sustojo diskusijos po mano žinučių :)) Gali jas trinti.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugsėjo 01, 2011, 19:22:24
Sis tinklapis turetu vadintis ne ANOMALIJA,bet-"Pasijuokim is paranormaliu reiskiniu ir jais tikinciu,ar  patyrusiu".Sudie.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 1TinSoldier rugsėjo 01, 2011, 19:27:58
O tai tavo manymu turėtų vadintis: "Kas parašys nerealiausią dalyką, kuriuo patikės kiti?" Aš tiesiog gyniau kitą pusę. Jei nesugebi apginti savo tikėjimo "paranormaliais" reiškiniais, tuomet nerimtai tu apie juos mąstei. Tiesiog patikėjai ir tiek.Jei taip padarei, čia jau tavo bėda. Ne forumo ir ne mano.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugsėjo 01, 2011, 19:36:45
Citata iš: Reja  rugsėjo 01, 2011, 19:22:24
Sis tinklapis turetu vadintis ne ANOMALIJA,bet-"Pasijuokim is paranormaliu reiskiniu ir jais tikinciu,ar  patyrusiu".Sudie.


Reja, nesikarsciuok taip :) Kiekvienas turi teise reiksti savo nuomone. As pvz. tikrai tikiu anomaliniais ir paranormaliais reiskiniais. Taciau suprask, kad pasaulyje dar skeptiku, kaip pvz. 1TinSoldier :P
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugsėjo 01, 2011, 19:42:34
Baikime asmeniškumus ir grįžkime prie temos. Primenu jog tema vadinasi: Kas mūsų laukia po mirties?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: alfabeta rugsėjo 01, 2011, 19:55:34
Aš galvoju kad po mirties mes visi pavirsim nematomais mėlynais paršeliais ir skrisim pas kitus paršiukus, kas buvo geras šiam gyvenime gaus gražų raudoną kaspiną, o kas buvo blogas- pilką.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: skorpy rugsėjo 05, 2011, 16:02:16
insominia ir 1Tinsolder, ar galeciau jusu paklausti kuom jus uzsiimate, kas jus esat gyvenime, kuom mokinotes? aisku ce ne mano reikalas,bet man beskaitant gan idomius jusu pasisakymus, pasidare idomu kas jus ::) Taip atrodo,kad kazkokie filosofai :o Bet gyliai jus kapstot, reikia po pora kartu perskaityt ,kad suprastum ka cia norit pasakyti.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugsėjo 05, 2011, 18:26:28
Citata iš: skorpy  rugsėjo 05, 2011, 16:02:16
insominia ir 1Tinsolder, ar galeciau jusu paklausti kuom jus uzsiimate, kas jus esat gyvenime, kuom mokinotes? aisku ce ne mano reikalas,bet man beskaitant gan idomius jusu pasisakymus, pasidare idomu kas jus ::) Taip atrodo,kad kazkokie filosofai :o Bet gyliai jus kapstot, reikia po pora kartu perskaityt ,kad suprastum ka cia norit pasakyti.


As galvojau, kad cia tik man taip ;D Pasirodo, kad ne ;)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: skorpy rugsėjo 06, 2011, 14:29:22
kodel niekas nebediskutuoja, forumas viasai nutilo. ???O taip buvo idomu paskaitineti :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugsėjo 06, 2011, 16:52:22
Na tai kad mažai diskutuojančių. Pabandykit patys ką nors parašyti kad būtų įmanoma diskutuoti. Neturi juk visko vežti vienas ar du žmonės, čia svarbus kiekvieno indėlis.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugsėjo 06, 2011, 18:59:00
Citata iš: skorpy  rugsėjo 06, 2011, 14:29:22
kodel niekas nebediskutuoja, forumas viasai nutilo. ???O taip buvo idomu paskaitineti :)


Reklama mano drauge, reklama. As tai pvz. kituose forumuose kur paraso vieta, idejau anomalijos logotipa su nuoroda, tai gal bent kiek padesiu :) Nes ir puslapis idomus, ir forume netruksta idomiu zmoniu ;)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: OKULTISTE rugsėjo 07, 2011, 17:04:52
Na visų pirma manau, kad mūsų mėsytės laukia vabaliukai...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugsėjo 15, 2011, 23:11:10
laidojom artima zmogu.Sedejom tik keletas iki velumos(kas ir per nakti).Kaip visad per laudotuves, susitike po daugelio metu,tyliai snekejomes.Toj ramybej vis kazkas pastuksi,pabeldzia.Nieks demesio nekreipia.Klausiu,kas cia per garsas,is kur?O mirusio zmona ramiai sako:cia jis(parode link karsto)beldzia i karsto dangti,nes jo siela dabar po dangciu...Nebuvau to girdejus.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: alfabeta rugsėjo 16, 2011, 16:12:37
Mirusiojo žmona taip pasakė, nes čia yra kažkoks senovinis prietaras, kuris buvo gajus gan Lietuvoj ir senesnės kartos žmonės juo tiki. Esmė ta, kad kai žmogus miršta, jo negalima laidoti iškart, reikia palaukti kažkokį laiko tarpą (nepamenu kokį), kas žmogaus siela spėtų išeiti iš kūno. Na aišku, jei nepalauki reiškiasi uždarai jo sielą kartu su kūnu karste.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugsėjo 16, 2011, 19:26:40
 Galvoju , kad tai tik prietarai .Sielai , galimai  iveikianciai statiniu sienas, duris , didelius nuotolius  ir atstumus ,kazin ar sutrukdys karsto dangtis. O , vis tik , kazkas laukia musu anapus.Kai patyriau klinikine mirti , skridau orandzines spalvos koridorium is kazkokiu pusliu , blaskiausi ieskodamas savo pusles , bet visos buvo uzimtos . Kazkaip papuoliau i operacines palube .Maciau savo suzalota kuna ir daktarus plusancius virs jo.Isiminiau vienos daktares , ar seseles plauku segtuka (veliau sutikau ta moteri ligonines koridoriuje segincia tuo paciu saguciu). Jauciau didziule energija , palengvejima , laime - net galeciau pasakyti. Jauciausi zymiai gyvesnis , nei kada nors . Visai nesinorejo grizti i savo kuna .Tik kazkas pasake man, kad dar ne laikas ir su didziule jega tiesiog itrauke mane atgalios. Sunku ivertinti , kas tai buvo - haliucinacijos ? Nedristu gincytis , nes nezinau .Bet mirti nebebijau .Pats suprantu , kad dar ne laikas , dar noriu uzauginti ir pastatyti ant koju vaikus. Daktarai veliau sake , kad isgyvenau dvi klinikines mirtis , nes sirdis buvo sustojusi du kartus. Po sios patirties, perkainojau visas vertybes ir atradau sau tikejima .
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugsėjo 16, 2011, 19:29:44
Aš irgi esu patyręs klinikinę mirtį, bet tai buvo dar kūdikystėje, tad nieko neprisimenu. Nors pats ankstyviausias atsiminimas yra sapnas: sapnavau kad aš aprengtas mergaitės drabužiais stoviu prie savo kapo ir matau kaip mane laidoja.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: skorpy rugsėjo 17, 2011, 22:37:06
Citata iš: Reja  rugsėjo 15, 2011, 23:11:10
O mirusio zmona ramiai sako:cia jis(parode link karsto)beldzia i karsto dangti,nes jo siela dabar po dangciu...Nebuvau to girdejus.

O kodel karstas per sermenis buvo uzdarytas?Kiek esu buves laidotuvese tai visada karstas buna atidengtas, uzdaro tik artimiesiems atsisveikinus ir isnesant i baznycia, jau laidojant.
O zmogu pasarvota laiko 2 dienas,  trecia diena laidoja, bent jau taip dazniausiai buna,tik retais atvejais buna,kad tik 1 diena tebuna zmogus pasarvotas.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugsėjo 17, 2011, 22:55:48
Karstas nebuvo uzdarytas,ir as sito nerasiau.Taip nusprende alfabeta.Karsto dangtis buvo atremtas prie galvugalio i siena.Daznai stebiuosi kaip zmones savaip viska isvercia.Kaip ir rasant apie Pitagora,vardo pirmos raides variantas buvo(maniau supras) atsakas i Benamio "he he" apie moters reinkarnacija.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugsėjo 17, 2011, 23:09:37
Citata iš: Reja  rugsėjo 17, 2011, 22:55:48atsakas i Benamio "he he" apie moters reinkarnacija.


Sito nesupratau?! :o Apie koki "he he" kalbi?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugsėjo 17, 2011, 23:10:44
Čia mano "he he" buvo, tik Reja savaip išvertė :D
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: alfabeta rugsėjo 17, 2011, 23:11:33
Atsiprašau, kad netaip supratau.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: skorpy rugsėjo 18, 2011, 11:03:38
Citata iš: Reja  rugsėjo 17, 2011, 22:55:48
Karstas nebuvo uzdarytas,ir as sito nerasiau.

Mmm...tai ne taip supratau
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Agne rugsėjo 18, 2011, 17:24:19
Na, kad mirtim papraščiausiai nesibaigia viskas, manau daugelis tiki. Ir aš tikiu, antraip truputėlį liūdna būtų gyvent, kai neturi nei milijonų, nei sparnų... Todėl ir noris tikėt, kad yra siela, kad paskraidysim dar mes...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: saone rugsėjo 18, 2011, 22:32:15
Jei yra pomirtinis gyvenimas ar turetu buti kokia nors jo pabaiga? Nes tarkim jei jis butu ar amzinybe nebutu perilgai? Ir isvis ar yra kas nors amzino? As kazkaip neisivaizduoju koks turetu but pomirtinis gyvenimas, kad jame galetum buti ir jis neatsibostu amzinybe? O issakant mano nuomone apie mirti , tai arciausias jausmas kuri isivaizduoju jos link, tai gilus miegas. Toks kaip pavarges atsiguli lovon ir uzmiegi nieko nesapnuodamas, tarsi jauti laika, tarsi ne. Tesiog atsibundi ryte ir nezinai kur dingo tas laikas, tai mano nuomone mirtis yra kazkas tokio tik is to miego daugiau nepabustum.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugsėjo 19, 2011, 00:17:49
Tikriausiai,daugelis girdejo,kad jei  balandis pabelde i langa(pastukseno snapu,o ne siaip trynesi burkuodamas)-lauk zinios apie mirti.Uzejo i svecius drauge.Kalbejomes,kai prileke balandis ir pastukseno.Sekancia diena mire jos vyras.Arba,kai pradeda girgzdeti baldai.Dar nezinojau,ka tai reiskia.Pradejo girgzdeti spinta.Diena nakti.Tepiau alyva,stumt bandziau,bet nieks nepadejo.Rodos,krypsta i sonus.Ypac nejauku budavo nakti.Nurimo savaime.Tada suzinojau,kad mire artimas zmogus.  Is kur tie pranesimai?...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugsėjo 19, 2011, 09:18:21
 :-XAk , miela Reja , jeigu jau nuo baldu girgzdejimo imtu mirti artimi  zmones musu namie ....ypac nuo lovu girgzdejimo ;D...tur but , ismirtu ne tik gimines , bet sunys , kates , driezai ir ju tolimi giminaiciai :)))...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: alfabeta rugsėjo 19, 2011, 11:10:01
( Bildukas, kokį driežą augini? )
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Reja rugsėjo 19, 2011, 12:32:23
O kas sake,kad NUO garsu zmogus mirsta.Ir kuo cia deti kasdieniai girgzdesiai? I tokius  demesio nekreipiu.Nors girgzdancios durys-pranasauja nelaime.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugsėjo 20, 2011, 17:36:11
 :)Alfabeta (Bearded dragon ir Geco)
:)Reja - nebuk tokia jautri ir sudirgusi . Tiesiog draugiskai patraukiau per danti budamas geros nuotaikos , nieko asmenisko.
  Zinoma , visko buna . Tos duseles suranda ivairiausiu budu , kaip apie save pranesti.Vienos bilda , kitos girgzdinasi , kitos su elektros prietaisais isdykauja , laikrodzius sustabdo ir taip toliau ir panasiai.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: OKULTISTE rugsėjo 20, 2011, 22:26:03
Manau, kad didžioji dali tų "dūšelių kalbėjimų" yra pritempinėjimai. Patys, žinoma tik juokais, sakydavome, kad mirus močiutė vaikšto namie, nes jos kambario durys darinėdavosi taip, kaip kai ji būdavo gyva: po vakaro orų prognozės, kai ji eidavo ten miegoti...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugsėjo 21, 2011, 08:05:46
 :(Okultiste- Kadangi pats turiu siokios tokios patirties tame duseliu bandyme atkreipti i save demesi gana ivairiais budais , pasiliksiu prie savo nuomones , kad ,vis tik , kazkoks pomirtinis gyvenimas egzistuoja.Stai kiek ilgai jis tesiasi - jau kitas klausimas , i kuri gyvieji , ko gero , niekada neras atsakymo. Zinoma , be abejones, yra isdykusiu zmoniu , kurie bando visa sita "reikaliuka" , kaip Jus sakote , "pritempti".Gal but ieskodami populiarumo , demesio , ar siaip sau linksmumo delei, prisigalvoja nebutu istoriju... Taciau remdamasis kai kuriais ne visai maloniais savo paties klinikines mirties isgyvenimais , vis tik , lieku prie savo nuomones - pomirtinis gyvenimas galimas ,nes tie ispudziai kuriuos teko patirti , buvo labai jau realus ir nepanasus i haliucinacijas. Tiesiog galiu dabar padalinti savo gyvenimo supratima ir poziuri  i dvi dalis  - PRIES ir PO. Gyvenimo kely man pasiseke sutikti dar kelis zmones su panasiomis patirtimis. Kiekvienas is ju , butent , visada akcentuodavo neapsakomai stipru ir savaime suprantama ,visu vertybiu perkainojima - butent PRIES ir PO klinikines mirties .
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugsėjo 21, 2011, 18:55:39
Gali papasakot apie savo klinikine mirti truputeli issamiau?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: OKULTISTE rugsėjo 21, 2011, 22:36:54
Tai gi tikiu, kad yra pomirtinis gyvenimas.
Bilduko pasakojimas ir man būtų įdomus...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugsėjo 21, 2011, 23:32:59
Apie ta keista patirti jau pasakojau sioje pacioje temoje siek tiek anksciau.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 2012 spalio 05, 2011, 19:39:34
Citata iš: Anomalija  rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51
Taigi, kas Jūsų manymu laukia mūsų po mirties? Dangus, pragaras? O gal mes reinkarnuosimes (http://"http://anomalija.lt/2011/06/reinkarnacija-gyvenimas-po-gyvenimo/")? O gal tiesiog tai mūsų egzistencijos pabaiga ir tiesiog užgesime?


Jeigu kazkas zinotu atsakyma, turbut butu isrinktas "metu zmogum". As manau kad mes pateksim i roju, ar pragara. Kaip atrodys rojus ar pragaras? As neisivaizduoju, turbut kiekvienam skirtingai.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas spalio 15, 2011, 12:15:59
Manau prieš temos klausimą turėtų būti klausimas "dėl ko mes gimėme šioje žemėje?". Kadangi man jau virš 50m tai kaip ir daugelis jaunystėje buvau ateistas. Po 30m pradėjau krypti link tikėjimo, nors fanatiku niekad nebuvau. O dabar kažkaip visiškai kitaip pradedu suvokti.  Tą suvokimą formuoja asmeninė patirtis ir įvairi išorinė informacija. Asmeninė patirtis būtų tokia. Prieš daugelį metų paskendo 7m amžiaus pusbrolis. Narai ieškojo Nevėžyje nerado. Po poros dienų dėdės žmona susapnavo sūnų. Jis pasakė kur randasi upėje užkibęs už šakos. Buvo pasakyta narams. Ten ir surado. Kitas atvejas. Kaune vakare, grįždamas iš darbo,  žuvo pusseserės tėvas. Po to jis 40 dienų vis "grįždavo" namo ir švelniai suskambėdavo skambutis. Paskutinis atvejas prieš pora mėnesių nutikęs mano tėvams. Apie pirmą val. nakties skambutis į duris. Atidaro nieko nėra. Ryte skambina giminaičiai mirė mamos pusbrolis būtent tuo laiku. Visą gyvenimą jie puikiai sutarė. Atėjo atsisveikint. Yra ir daugiau tokios artimų žmonių patirties. Nori nenori peršasi praktinė išvada, kad mirties nėra. Tik būsenos pakeitimas. Dabar klausimas kodėl mes čia. Vėl praktinė patirtis. Savo laiku turėjau problemų su reketu. Galimi sprendimo būdai mano galvoje buvo trys: susitarti, priduoti policijai, susinaikinti kartu su jais. Bandžiau realizuoti visus bet "likimo" buvau nukreiptas pridavimo policijai keliu. Toliau beliko būti tik stebėtoju ir žiūrėt kaip nerealiai viskas klostosi. Teisme aš jiems nuoširdžiai atleidau ir nereikalavau jokios bausmės. Rezultatas tėvas su sūnumi sėdo 6m kalėjimo. Sūnus kalėjime pasikorė. Košmaras. Bet sužinojus jų praeitį viskas paklūsta visatos dėsniams. Savo laiku tėvas nužudė kitą žmogų. Už jį kaltę prisiėmė kitas žmogus, kuris grįžęs iš kalėjimo netrukus mirė. Kur veda mano ilgas pasakojimas? Mes į šį pasaulį atėjom mokytis, susitvarkyti savo karmines problemas, tobulėti nors ir esant labai ekstremalioms situacijos.
Nežinau kaip sutverta visata anapus. Įvairiausių modelių yra daug. Bet jei egzistuoja mūsų protas kodėl negali egzistuoti visatos protas, kurio garbinimas yra visiška beprasmybė. Paprasčiausiai paleistos žaidimo taisyklės ir mokomės. Aišku tikėjimai niekaip nedera su šia sistema. Jie mus bando prie kažko pririšti, prisegti kad būtume nuolankūs tarnai. Matyt tas kažkas tik savanaudė imitacija.
Ir dar vienas esminis momentas su mirtimi. Praktiškai visos problemos pasaulyje kyla dėl mirties baimės, nors vistiek visi mirštame. Jei žmogus nebijotų mirties jo neįmanoma valdyti. Jei aš nebijau mirti tai man nereikalinga visa medicina. Kai bus laikas tai ir paliksiu šį pasaulį be jokio prisirišimo. Tiesio įdomu kas toliau. Supranta "drožti" šito kūno kaip transporto priemonės taip pat nereikia, nes tai puiki mokymo priemonė. Asmeniškai nevartoju jokios mėsos, tabako bei visokių svaigalų.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 spalio 15, 2011, 12:24:27
Netikiu kad kūnas yra tik transporto priemonė, nes tada kyla atskyrimas: kūnas ne aš
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas spalio 15, 2011, 12:38:37
Logiškai negyvas kūnas negali skleisti jokios informacijos, bet mano patirtis rodo priešingai, tai ir gaunasi kad kūnas tik viena iš mano laikinų dalių. Iš tikro viskas gaunasi aukštyn kojom. Atrodo kas materialu amžina bet raliai laikina. Bet nuo to gyvenimas įgauna dar didesnę prasmę. Vertybė tai kas ne materialu. mūsų supratimu. Aišku kiekvieno laisva valia rinktis.  :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 spalio 15, 2011, 13:45:45
Aš tikiu jog kūnas ir dvasia yra nedaloma žmogaus dalis. Mes gyvename tik kartą. Laikų pabaigoje mes turėsime tokį pat kūną kaip dabar, tik dvasiškai perkeistą.

Miręs kūnas beje skleidžia daug informacijos apie žmogų. Net prieš milijonus metų mirę kūnai daug pasako informacijos, nuo to kuo maitintasi ir kuo sirgta, iki amžiaus ir gebėjimo kalbėti.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis spalio 15, 2011, 14:13:01
Vytautai, labai idomi zinute tavo :) Perskaiciau su malonumu, nes matosi ir norisi tiketi, kad nemeluoji.

Beje:

Citata iš: Vytautas  spalio 15, 2011, 12:15:59
Apie pirmą val. nakties skambutis į duris. Atidaro nieko nėra.


Kazkur girdejau, kad jeigu pasigirsta skambutis o uz duru nieko nera, nevalia juos atidarineti, nes isileidi bloga energija i savo namus ar kazkas panasaus. Cia siaip pastebejimas :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 2012 spalio 16, 2011, 11:33:24
O tu zinok kad nera, mes taip vaikai kaimynus erzindavom. Paskambinam ir pabegam

Citata iš: Benamis  spalio 15, 2011, 14:13:01
Vytautai, labai idomi zinute tavo :) Perskaiciau su malonumu, nes matosi ir norisi tiketi, kad nemeluoji.

Beje:

Citata iš: Vytautas  spalio 15, 2011, 12:15:59
Apie pirmą val. nakties skambutis į duris. Atidaro nieko nėra.


Kazkur girdejau, kad jeigu pasigirsta skambutis o uz duru nieko nera, nevalia juos atidarineti, nes isileidi bloga energija i savo namus ar kazkas panasaus. Cia siaip pastebejimas :)

Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: 2012 spalio 16, 2011, 11:35:33
Citata iš: insomnia  spalio 15, 2011, 13:45:45
Aš tikiu jog kūnas ir dvasia yra nedaloma žmogaus dalis. Mes gyvename tik kartą. Laikų pabaigoje mes turėsime tokį pat kūną kaip dabar, tik dvasiškai perkeistą.

Miręs kūnas beje skleidžia daug informacijos apie žmogų. Net prieš milijonus metų mirę kūnai daug pasako informacijos, nuo to kuo maitintasi ir kuo sirgta, iki amžiaus ir gebėjimo kalbėti.


Nesutinku, visai. Bet tikek kuom nori, as tau savo nuomones nepriimetinesiu
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas gruodžio 07, 2011, 18:34:04
Isomnia .Kazkodel nelabai tikiu , kad mes gyvename tik karta.Mano vienas is paciu ankstyviausiu prisiminimu buvo saves VEL gyvo suvokimas.Nezinau kokio as buvau amziaus , bet labai gerai prisimenu , kad apziurineju savo rankas , ciupineju veida ir galvoje su dideliu dziaugsmu ir susijaudinimu iskilusia minti - cia VEL as .AS - VEL . Tas prisiminimas lydi mane is labai ankstyvos vaikystes. O kaip paaiskinti gana daugelio zmoniu pojucius , kad jie jau buvo kazkokioje visiskai nepazistamoje vietoje , kad ta pati veiksma jau veike kazkada , kad atsidure kazkokioje tai jau kazkada patirtoje situacijoje. Arba kai sutinki , atrodo , visiskai anksciau nepazinota zmogu ir tik prakalbus , atrodo , kad tu ji pazinojai visa gyvenima , nes zinai - kokia minti jis pasakys ir net kokiais zodziais ir frazemis ja isreiks uz keliu minuciu. as galvoju , kad musu sielos ateina i sia asaru pakalne mokytis .Ir atgimsta vel ir vel - tol , kol ismoksta savo "pamokas" - baigia sielu universiteta , taip sakant :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 gruodžio 07, 2011, 21:36:10
Suprantu ką nori pasakyti, tačiau tai ką pasakoji gali taip pat sėkmingai ir nieko nereikšti, apart elementarios žmogaus psichologijos. Ar ne?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Tomas gruodžio 30, 2011, 18:13:09
norit tikekit norit ne dievo nera tai tiesiog krykscioniu paistalai kad ateitu i ta neprasminga baznycia ir suaukotume ne kam kitam o savivaldybei kurie sedi laisves prospekte vilniuje jei nemeluoju 1 dalykas einame meldziames sveikatos o vistiek blogeja 2 dalykas einame ispazinti nuodemiu tai tas pats kas ir sakyti as nieko nepadariau o 3 dalykas jei ir yra tas fantomas dievas tai ko nesutvarko pasaulio y gera puse delko musu pasaulis eina skistyn jei jis butu buti kitaip nebutu karu nebutu ligu ar maru nebutu zudyniu vogimo ar pan 4 dalykas buvo pasakyta kad dievas sukure pasauli tai ko mokslininkai pasake kad zemes susikurimas yvyko prie daug milijonu metu o ne prie 2011 greit 2012 o tai dar buvo pasakyta kad dievas sukure zmogu tai tas dalykas tai kas sukure dieva tai kas sukure to dievo kurejus tas pats klausimas kas atsirado pirmiau vista ar kiausinis ce yra pats ilgiausias klausimas jo nieks neatsakys. na tiek pavrgau galvoti ce beprasmis klausimas ar dievas yra bet as jo netikiu nes ta yra skystybe ir .
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 gruodžio 30, 2011, 18:20:37
Būk tu geras, naudok skyrybos ženklus. Nes teksto neįmanoma suprasti. Kitus tokio pobūdžio pranešimus trinsiu be atskiro perspėjimo. Vistiek juk niekas jų neįskaito.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Esse sausio 02, 2012, 03:02:28
Jusu mintys yta begalo idomios, pats asmeniskai siuo klausimu esu susidares gana keista poziuri. Su dvasia susidures neesu, taciau manau po mirties mums ivyks kazkas protu nesuvokiamo.. Tada ir paaiskes ar istiesu yra Dievas, rojus ir pan. Kazkaip sunku paaiskinti savo poziuri, tik sakau,  kad tai nuspeti, apibudinti, ar nuspeti tiesiog neimanoma, kadangi is Ten niekas dar negrizo ;))
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: unco sausio 02, 2012, 03:09:11
Citata iš: Esse  sausio 02, 2012, 03:02:28
taciau manau po mirties mums ivyks kazkas protu nesuvokiamo..


vava, pagaliau mano mintis atitinkantys žodžiai  :D Man niekada nepatiko pomirtinės teorijos, kuriose gausu logikos, kaip apibrėžta laiko, materelumo sąvoka. Juk pagalvojus, laikas tėra padarinys ir jam sukurta sistema, o materelumas lyg "iliuzija", už kurios slypi energija. Todėl ir vėlgi lieka nežinia.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: martyr sausio 28, 2012, 08:43:07
dėja. dabar manau retą į kapą kiša ne kremuotą. tai va, TinS. rašė kad kirmėlytės sugrauš,bet laidotuvės tokios su pakasimu daug kainuoja, geriau kūną lietuviui sudegint,ir pelenus laikyt. tai savo eko sistemą gali susikišt :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Teroras sausio 28, 2012, 12:12:42
Sudeginti ne visi leidzia (o ypac senosios kartos zmones).
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: martyr sausio 28, 2012, 14:30:56
Citata iš: Teroras  sausio 28, 2012, 12:12:42
Sudeginti ne visi leidzia (o ypac senosios kartos zmones).
aha.. auga nauja karta,su kitokiu mąstymu . t.y. kuo pigiau,kad į minusą neit. aišku kai kas susitaupo pinigus laidotuvėms,tik ,jei po vėlionio mirties tų pinigų nepragers vaikai. žiauri realybė.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Teroras sausio 28, 2012, 16:08:41
Ka isauginsi ta ir turesi.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas vasario 09, 2012, 23:48:49
Prisiminus mūsų protėvių papročius tai sudeginimas labai puikus variantas, greitesnis informacijos nuskaitymas į informacinius laukus. Maža to jokių laidotuvių, laidojančių, bažnytinių apeigų, jokių paminklų. Paprasčiausias pelenų išbarstymas. Traša augalams, ekologiška. Niekas netrukdo reinkarnacinio perėjimo procesui. O kas ten ir kaip ten - iš 3d pasaulio protu tikrai nesuvokiama. Tiesiog ateis laikas ir tai patirsim. Čia ir dabar reikia gyventi maksimaliai sąmoningą gyvenimą. Stengtis nedaryti klaidų t.y. nežudyti, nepykti, neužjausti, nepraktikuoti jokių religijų, negailėti mirusių, neužsiiminėti magija ir spiritizmu, neįsižeisti, netapatinti savęs su kažkuo, nepažeidinėti kitų laisvos  valios. Jei suklydai prašyti atleidimo to kam pakenkei ir pačiam atleisti. Tiesiog džiaugtis gyvenimu ir bet kurią minutę būti pasirengęs keisti šį kūną kaip transporto priemonę. Tokia mano asmeninė nuomonė. Kiekvienas tai supranta kaip jam priimtina.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Smygolas balandžio 21, 2012, 18:59:29
Citata iš: Esse  sausio 02, 2012, 03:02:28
Jusu mintys yta begalo idomios, pats asmeniskai siuo klausimu esu susidares gana keista poziuri. Su dvasia susidures neesu, taciau manau po mirties mums ivyks kazkas protu nesuvokiamo.. Tada ir paaiskes ar istiesu yra Dievas, rojus ir pan. Kazkaip sunku paaiskinti savo poziuri, tik sakau,  kad tai nuspeti, apibudinti, ar nuspeti tiesiog neimanoma, kadangi is Ten niekas dar negrizo ;))


O gal kada grįšim, kai išeisim..  ::) Nu čia jau link reinkarnacijos linksta. Arba ne :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 06, 2012, 04:11:22
Mano zaliu supratimu,tai "NIEKO".Nematysim nei tamsos ,nei sviesos ir apsoliuciai nieko negirdesim,net tylos,nei nieko.Neiseina to apsoliuciai isivaizduoti,bet ka jau padarysi.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. rugpjūčio 06, 2012, 23:12:24
Atsibusi kitam sapne, tiksliau kitam gyvenime. Čia kaip naktį nueini miegoti, tai taip numirsi, tik neatsiminsi nieko iš praeito gyvenimo. O aš atsimenu kai taip iš tamsos pirmą kartą išlindau, taip lyg atsiminimai visi nuo to laiko. Atsimenu, kad tamsa ir vaizdas atsirado, kad aš stoviu palei stalą. Amžiaus neatsimenu bet kokie 3-4 metai tikriausiai buvo. O šiaip turiu ir vienetinių atsiminimų kaip 2metų būdamas šuniuką gavau dovanų :D
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Beelzebub rugpjūčio 07, 2012, 07:00:05
Aš atsimenu kaip mane krikštijo, atrodė, kad kibirais vandenį pila, buvo labai baisu, atsimenu, kad daug verkiau. :D
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 07, 2012, 09:45:49
Nesupratau ko cia tas Tomas buvo uzsipultas, parase ziauriai nerisliai(nu gal nelietuvis), bet labai lengvai ejo suprast ka nori pasakyt, sakyciau netgi pagirtinas logiskas mastymas, nekekvienas isvis naudoja ta savo galva, arba naudoja beprasmybem.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 07, 2012, 16:18:37
 ;) Mirtis tai nauja pradzia , galit tuo net neabejoti . Ir Dievas yra .Kaip jau  jus ji pavadinsit - aukstesniuoju protu , energija , ar dar kaip - esmes tai nekeicia .Jis tiesiog yra , o Baznycia tik priemone tai greiciau suprasti ir pajusti.  :) Kazkur ( gal net Anomalijoj) maciau labai atspindinti tiesa paveiksliuka , trumpai nupasakosiu -  guli dvynukai mamos gimdoje ir vienas is ju kitam sako - as tai netikiu , kad yra Mama :))))). Taigi,  kiekvienam is jusu dar teks patirti svaiginanti nuotyki vardu Mirtis . Tai nera taip baisu, zinoma , jeigu gyvendamas neprisivirsi tiek , kad mires patektum tiesiai velniams i puoda  :D
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. rugpjūčio 07, 2012, 18:45:42
Ir dar pasakyk, kad krikščionybė, tai toji vienintelė tikra religija ;D
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: V rugpjūčio 07, 2012, 19:16:48
Citata iš: Bildukas  rugpjūčio 07, 2012, 16:18:37
;) Mirtis tai nauja pradzia , galit tuo net neabejoti . Ir Dievas yra .Kaip jau  jus ji pavadinsit - aukstesniuoju protu , energija , ar dar kaip - esmes tai nekeicia .Jis tiesiog yra , o Baznycia tik priemone tai greiciau suprasti ir pajusti.  :) Kazkur ( gal net Anomalijoj) maciau labai atspindinti tiesa paveiksliuka , trumpai nupasakosiu -  guli dvynukai mamos gimdoje ir vienas is ju kitam sako - as tai netikiu , kad yra Mama :))))). Taigi,  kiekvienam is jusu dar teks patirti svaiginanti nuotyki vardu Mirtis . Tai nera taip baisu, zinoma , jeigu gyvendamas neprisivirsi tiek , kad mires patektum tiesiai velniams i puoda  :D

Eik tu sau. Taip parašei, tarsi būtum vakar miręs, šiandien prisikėlęs ir dabar viską žinai, kas yra Dievas ir kas bus po fizinės mirties. Tai gal žinai, ko man nereikėtų daryti, kad pas velnius nenukeliaučiau? Noriu į rojų, ant debesų. :-\
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 07, 2012, 19:19:43
Rojus nėra vieta, tai būsena, kaip ir pragaras
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 07, 2012, 20:54:50
Fanatizmu nuskambejo...
http://www.youtube.com/watch?v=rlAjTQO11V0&feature=related
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 07, 2012, 22:30:55

Eik tu sau. Taip parašei, tarsi būtum vakar miręs, šiandien prisikėlęs ir dabar viską žinai, kas yra Dievas ir kas bus po fizinės mirties. Tai gal žinai, ko man nereikėtų daryti, kad pas velnius nenukeliaučiau? Noriu į rojų, ant debesų. :-\
[/quote] Teko patirti dvi klinikines mirtis , todel savo poziuri pakeiciau i viska .Toli grazu nezinau VISKO - ateis laikas visi suzinosim .Na , kaip ant debesu papulti  :D tai jau cia paciai reiks keleli susirasti .Zinociau kaip , patarciau , nes ir pats ten noreciau. Gal tiesiog gyventi taikoje su aplinkiniais ir paciu savimi ir laikytis 10 Dievo isakymu ?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: V rugpjūčio 07, 2012, 22:53:57
O tai ir tu tas, kuris patyręs klinikinę mirtį matė save skraidanti virš kūno? Iš tikrųjų, visada galvojau, ir ką gi jūs matote tenai, kad grįžti atgal į gyvenimą nebenorit. :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 07, 2012, 23:33:30
O as praleidau visa begalybe laiko bandydamas gimti...x)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 08, 2012, 01:32:34
Citata iš: V  rugpjūčio 07, 2012, 22:53:57
O tai ir tu tas, kuris patyręs klinikinę mirtį matė save skraidanti virš kūno? Iš tikrųjų, visada galvojau, ir ką gi jūs matote tenai, kad grįžti atgal į gyvenimą nebenorit. :)
As maciau seseles ar tai daktares susegtus plaukus is palubes   :o , bet grizti labai norejau , nes turiu cia pareigu . Pats sau pasirodziau atstumiantis . Ai , nenoriu kartotis jau rasiau kazkada cia apie tai. Pravaziavom :-X
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 08, 2012, 01:37:30
Bildukas,labai atsiprasau uz savo nuomone,bet labai sunku tave priimti rimtai, su tuo pelytes avataru ir perdetu naudojimu "geltonuju" smailu...
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Teroras rugpjūčio 08, 2012, 10:42:48
Is avataro sprendi apie zmogu? :)

Siaip tai Bildukas beveik 2 kartus vyresnis uz tave :) Cia tiesiog informuoju, nes nemanau, kad tai zinojai :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 08, 2012, 10:47:39
Citata iš: Teroras  rugpjūčio 08, 2012, 10:42:48
Is avataro sprendi apie zmogu? :)

Siaip tai Bildukas beveik 2 kartus vyresnis uz tave :) Cia tiesiog informuoju, nes nemanau, kad tai zinojai :)



AMZIUS SVARBUS KALBANT TIK APIE DAUGUMOS VIDURKIUS,KALBANT TIESIOG APIE INDIVIDUS TAI NETURI VISISKAI JOKIOS REIKSMES. As galiu surasti 65 metu idiota ir 16 metu mergaite tokiu pat protiniu lygiu.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 08, 2012, 10:57:03
Beto nesakyciau,kad protinis lygis eina ti i virsu,momentais jis eina i apacia. Zinoma kartais negalvoti kvailai yra neisvengiama,tarkim man daznai atrodo ,kad as esu visatos centras,zinoma tai galima paaiskinti,kad be manes nebutu manes ir siaip mano visata, ir sukasi aplink mane.
Beje mane kaip jauna individa ir labiausiai gasdina durnas senymas,tiesiog uzeina baime tokiu tapti.

http://www.youtube.com/watch?v=pDVG6Ok19V0
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Teroras rugpjūčio 08, 2012, 10:59:14
Tai tu paskaityk ankstesnius jo postus ir suprasi apie jo protini lygi, o ne daryk skubotas isvadas :) Cia patarimas ateiciai ;)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 08, 2012, 16:08:14
Citata iš: Gabrielius  rugpjūčio 08, 2012, 01:37:30
Bildukas,labai atsiprasau uz savo nuomone,bet labai sunku tave priimti rimtai, su tuo pelytes avataru ir perdetu naudojimu "geltonuju" smailu...
Visu pirma,Gabrieliau , nereikia atsiprasineti uz savo nuomone , nes tureti savo nuomone svarbu. Antra ,as ir nepretenduoju buti "priimtas rimtai",nes esu ,siaip jau , linksmas zmogus ir net i pacius rimciausius dalykus stengiuosi ziureti su sypsena.
  Apie avatara .Jame pavaizduota ne pelyte , o toks gyvunas - opasumas.Tas gyvunas rimto pavojaus akivaizdoje krenta ir apsimeta negyvu . Pavojui praejus atsikelia ir kaip niekur nieko pedina toliau. Teko matyti sia jo "klasta" savo akimis miskuose, cia kur gyvenu. Vaizdelis tikrai juokingas. Apie geltonas sypseneles - taip , as jas tikrai megstu naudoti savo tekstuose .Jos atspindi mano parasytu minciu nuotaika . Taciau jos tam ir sukurtos , ar ne ?
       Pasaulyje gyvena daug zmoniu ir visi jie turi skirtingas nuomones - vieniems as , gal but , atrodau idijotas , kitiems protingas , dar kitiems - optimistas . Ka darysi - as ne saldainis , kad visiems patikciau  :D . To ir nesiekiu.
               
Citata iš: Teroras  rugpjūčio 08, 2012, 10:59:14
Tai tu paskaityk ankstesnius jo postus ir suprasi apie jo protini lygi, o ne daryk skubotas isvadas :) Cia patarimas ateiciai ;)
Aciu uz draugiska peti  ;)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 08, 2012, 16:40:56
  Esme tame,kad as netikiu i ta tavo "klinikines" mirties patyrimus,ka mes zinom,gal tiesiog susisapnavai kitaip.As pats kelis astralinius patyrimus turejau,bet juos priimti uz gryna piniga yra blogas dalykas manau. Visada reikia tureti kieki sveiko skepticizmo savyje.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 08, 2012, 16:56:58
Kas cia tie per "astraliniai patirimai", jau kelinta kart skaitau apie tai ir niekaip nesuprantu kas cia per dalykas, skamba tai svelniai tariant kaip apsurdas.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: V rugpjūčio 08, 2012, 16:58:00
Citata iš: Gabrielius  rugpjūčio 08, 2012, 16:40:56
  Esme tame,kad as netikiu i ta tavo "klinikines" mirties patyrimus,ka mes zinom,gal tiesiog susisapnavai kitaip.As pats kelis astralinius patyrimus turejau,bet juos priimti uz gryna piniga yra blogas dalykas manau. Visada reikia tureti kieki sveiko skepticizmo savyje.

Bildukas žino geriau už tave, ką matė ir patyrė. Ne tau ir ne mums spręsti ar tai buvo sapnas, ar realybė, skeptike.  ;) 
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugpjūčio 08, 2012, 16:58:38
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 08, 2012, 16:56:58
Kas cia tie per "astraliniai patirimai", jau kelinta kart skaitau apie tai ir niekaip nesuprantu kas cia per dalykas, skamba tai svelniai tariant kaip apsurdas.


http://anomalija.lt/category/straipsniai/astralines-keliones/ ;) Rasi atsakyma, nes jeigu paaiskinsiu vienu sakiniu, manau nesuprasi :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier rugpjūčio 08, 2012, 17:16:03
Citata iš: V  rugpjūčio 08, 2012, 16:58:00
Bildukas žino geriau už tave, ką matė ir patyrė. Ne tau ir ne mums spręsti ar tai buvo sapnas, ar realybė, skeptike.  ;)


Nieko geriau jis nežino. Jis velniškai geriau žino koks tas patyrimas, bet kas tai per patyrimas buvo - toli gražu ne Bildukui vertinti.

Net ir atsitiktinis forumo dalyvis, detaliai sužinojęs apie Bilduko potyrius gali geriau įvertinti kas tai buvo, nei jis pats. Nes atsitiktinis forumo dalyvis bent jau nešališkas gali būti. Bilduko vertinimas yra sugadintas subjektyvumo, religingumo, potyrių reikšmingumo, asmeninių įsitikinimų ir yra tapęs nieko vertas(tiesos išsiaiškinimo prasme).

Asmeninis potyris yra paaaati žemiausia įrodymo ir patikimumo forma.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 08, 2012, 17:22:23
Tai tuos klinikines mirties patirimus medikai labai nesunkiai paaiskina kaip paprastas haliucinacijas kai smegenim truksta deguonies, o ka ten jau mato priklauso nuo zmogaus istikinimu, dazniausiai religiniu.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 08, 2012, 17:25:19
Citata iš: V  rugpjūčio 08, 2012, 16:58:00
Bildukas žino geriau už tave, ką matė ir patyrė. Ne tau ir ne mums spręsti ar tai buvo sapnas, ar realybė, skeptike.  ;)


Cia ziurint ka vadiname realybe,jai asmenines,na tai kalediu senelis irgi egzistuoja.Beje yra vaiku kurie ji mate.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 08, 2012, 17:25:54
Citata iš: Benamis  rugpjūčio 08, 2012, 16:58:38
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 08, 2012, 16:56:58
Kas cia tie per "astraliniai patirimai", jau kelinta kart skaitau apie tai ir niekaip nesuprantu kas cia per dalykas, skamba tai svelniai tariant kaip apsurdas.


http://anomalija.lt/category/straipsniai/astralines-keliones/ ;) Rasi atsakyma, nes jeigu paaiskinsiu vienu sakiniu, manau nesuprasi :)



Esu biski skaites, panasu i kliedesius, todel man ir idomu atskiri atsitikimai, va kokius konkreciai cia tuos asmeninius patyrimus turejo Gabrielius.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 08, 2012, 17:28:07
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 08, 2012, 17:16:03
Citata iš: V  rugpjūčio 08, 2012, 16:58:00
Bildukas žino geriau už tave, ką matė ir patyrė. Ne tau ir ne mums spręsti ar tai buvo sapnas, ar realybė, skeptike.  ;)


Nieko geriau jis nežino. Jis velniškai geriau žino koks tas patyrimas, bet kas tai per patyrimas buvo - toli gražu ne Bildukui vertinti.

Net ir atsitiktinis forumo dalyvis, detaliai sužinojęs apie Bilduko potyrius gali geriau įvertinti kas tai buvo, nei jis pats. Nes atsitiktinis forumo dalyvis bent jau nešališkas gali būti. Bilduko vertinimas yra sugadintas subjektyvumo, religingumo, potyrių reikšmingumo, asmeninių įsitikinimų ir yra tapęs nieko vertas(tiesos išsiaiškinimo prasme).

Asmeninis potyris yra paaaati žemiausia įrodymo ir patikimumo forma.
Sutinku.Taciau, kaip minejau anksciau ,niekam nieko nenoriu nei irodyti, nei itikinti .Griztu i si foruma tikedamasis sutikti panasias patirtis patyrusiu zmoniu . Suzinoti ,kaip tos patirtys itakojo   ju tolimesni gyvenima , poziuri .Atsiprasau , kad kazkam pasirodziau susireiksmines .
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier rugpjūčio 08, 2012, 17:34:00
Nei tu susireikšminęs, nei tu nusišneki. Viskas puiku su tavim :)

Tiesiog V klysta sakydama, kad tu gali tiksliau žinoti kas su tavimi pačiu įvyko.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis rugpjūčio 08, 2012, 17:34:12
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 08, 2012, 17:25:54
Esu biski skaites, panasu i kliedesius, todel man ir idomu atskiri atsitikimai, va kokius konkreciai cia tuos asmeninius patyrimus turejo Gabrielius.


Kokius turejo Gabrielius tai nezinau, taciau stai cia gali perskaityi rainiukees pasakojimus sia tema: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=642.0 :)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 08, 2012, 18:03:52
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 08, 2012, 17:22:23
Tai tuos klinikines mirties patirimus medikai labai nesunkiai paaiskina kaip paprastas haliucinacijas kai smegenim truksta deguonies, o ka ten jau mato priklauso nuo zmogaus istikinimu, dazniausiai religiniu.
Pries klinikines mirtis buvau netikintis visiskai.Jeigu tai haliucinacijos del deguonies trukumo smegenims , kokiais budais as galejau pamatyti medikes susegtus plaukus is palubes (veliau sutikau ta moteri ligonines koridoriuje segincia ta pati plauku segtuka) ? Va cia irman paciam paslaptis .
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: V rugpjūčio 08, 2012, 18:39:02
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 08, 2012, 17:16:03
Citata iš: V  rugpjūčio 08, 2012, 16:58:00
Bildukas žino geriau už tave, ką matė ir patyrė. Ne tau ir ne mums spręsti ar tai buvo sapnas, ar realybė, skeptike.  ;)


Nieko geriau jis nežino. Jis velniškai geriau žino koks tas patyrimas, bet kas tai per patyrimas buvo - toli gražu ne Bildukui vertinti.


Tą ir turėjau omenyje, tačiau gal ne taip išsireiškiau. Noriu pasakyti, kad klinikinės mirties potyriai vertinami įvairiai, o tiesą įrodyti sunku, nes ne būtinai tai ką mato žmonės būdami be sąmonės yra haliucinacija ir ne būtinai, tai sielos atsiskyrimas nuo kūno. Gabrielius sakė:"Esme tame,kad as netikiu i ta tavo "klinikines" mirties patyrimus,ka mes zinom,gal tiesiog susisapnavai kitaip." Bet Bildukas matė ir patyrė tai, ko mes gali būti niekada nepatirsim, todėl sakydama, kad jis tiksliau žino, kas su juo nutiko, turiu galvoje apie patį to potyrio faktą, o ne apie tai, kas tai buvo: ar astralinė projekcija, ar paprasčiausias organizmo pokštas. Galim kiekvienas tikėti arba netikėti tuo, galim vienas kitam įrodinėti, kaip yra, o kaip - ne, tačiau ar tai mus prives prie tiesos, kai nei vienas iš mūsų to nėra patyręs? Nežinau, gal aš ir klystu.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 08, 2012, 19:05:30
Citata iš: Bildukas  rugpjūčio 08, 2012, 18:03:52
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 08, 2012, 17:22:23
Tai tuos klinikines mirties patirimus medikai labai nesunkiai paaiskina kaip paprastas haliucinacijas kai smegenim truksta deguonies, o ka ten jau mato priklauso nuo zmogaus istikinimu, dazniausiai religiniu.
Pries klinikines mirtis buvau netikintis visiskai.Jeigu tai haliucinacijos del deguonies trukumo smegenims , kokiais budais as galejau pamatyti medikes susegtus plaukus is palubes (veliau sutikau ta moteri ligonines koridoriuje segincia ta pati plauku segtuka) ? Va cia irman paciam paslaptis .



Na tai ir gan paprastai aiskinama, panasiai kaip dezavu, pries klinikine mirti matei tos seseles "uodegele", gal nesamoningai, gal to net pats neatsimeni, bet tiesiog akies krasteliu pamatei ir pasamonej tai uzsifiksavo ir per haliucinacijas iskilo artimiausi pasamoniniai vaizdiniai. Cia nera nieko mistisko, tai paprastai aiskinama, bet kai tai pats asmeniskai patiri, tai atrodo labai stipru ir norisi tiesiog priklijuot koki antgamtiska paaiskinima, netgi jei ta seseles sage istikruju kazkiek skiriasi nuo tavo matytos, ar net gerai neatsimeni, gali tiesiog patiket ,kad ji nieko nesiskiria.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Bildukas rugpjūčio 08, 2012, 19:56:48
Na , kaip ten bebutu , ta patirtis pakeite mane i gera puse (as taip galvoju) :D. Anksciau ar veliau visi susidursim su neisvengiamu , paskutiniu nuotykiu siame gyvenime . Todel dziaukimes gyvenimu siandien . ;).
        Patiko Gabrieliaus nuoroytas juokelis ;). Mano nuomone (cia apie juokeli) , geriau islaikyti jauna , gal net vaikiska sirdi esant solidziame amziuje, nei tapti seniu jaunysteje.
   Sekmes visiems .
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: omcikas rugpjūčio 08, 2012, 23:13:27
 Bilduk nekreipk demesio i cinikus, skeptikus ir visus tuos kurie nori tavo nepaprastus potyrius paverst niekais, atimti juos is taves vadindami tai haliucinacijom, nesamonem, deguones trukumu ir pan.. tai nelaimingi zmones neigiantis, bet koki antgamtiniu jegu egzistavima, tai neatsimerkiantys zmones nematantys ju kasdieniniam gyvenime vykstanciu stebuklu. Visa kas kitiems nepaprasta jiems tik fizika chemija ir matematika ir tu jiems kitaip neirodysi.. 
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 08, 2012, 23:19:37
Citata iš: omcikas  rugpjūčio 08, 2012, 23:13:27
Bilduk nekreipk demesio i cinikus, skeptikus ir visus tuos kurie nori tavo nepaprastus potyrius paverst niekais, atimti juos is taves vadindami tai haliucinacijom, nesamonem, deguones trukumu ir pan.. tai nelaimingi zmones neigiantis, bet koki antgamtiniu jegu egzistavima, tai neatsimerkiantys zmones nematantys ju kasdieniniam gyvenime vykstanciu stebuklu. Visa kas kitiems nepaprasta jiems tik fizika chemija ir matematika ir tu jiems kitaip neirodysi..


Na cia jau ispindejimas... Mes taigi nesijuokiam,kad jis "tiki" ir neverciam nustoti tiketi.Net jai ir verstume,to niekaip nepakeistume,nori ir tiki.Tiesiog sakom,kodel patys netikim.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: omcikas rugpjūčio 08, 2012, 23:34:20
O as juk tiesiogiai pirstu i tave ir nerodziau kalbedamas apie visiskus skeptikus ir cinikus :) o jei rimtai tai jus bandot sumenkinti tai ka patyre zmogus. Jis pats sako, jog po to potyrio dabar jauciasi geresniu, tikinciu zmogumi.. ir kam tai is jo atiminet ? kad jis gryztu i jusu tamsia ir nykia "relybe"  kurioje nera nei pomirtinio gyvenimo, nei stebuklu?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Gabrielius rugpjūčio 08, 2012, 23:48:37
Citata iš: omcikas  rugpjūčio 08, 2012, 23:34:20
O as juk tiesiogiai pirstu i tave ir nerodziau kalbedamas apie visiskus skeptikus ir cinikus :) o jei rimtai tai jus bandot sumenkinti tai ka patyre zmogus. Jis pats sako, jog po to potyrio dabar jauciasi geresniu, tikinciu zmogumi.. ir kam tai is jo atiminet ? kad jis gryztu i jusu tamsia ir nykia "relybe"  kurioje nera nei pomirtinio gyvenimo, nei stebuklu?


Niekas jos nemenkino ir neatiminejo,tiesiog zmogus pasake savo nuomone abie obiektyvuma,gana buvo logiskas argumentas.
ir zinoma mes noretume buti jais.
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/9a/Scooby-gang-1969.jpg/250px-Scooby-gang-1969.jpg)
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 09, 2012, 00:01:46
Nu tu cia omcikas ir dejai, gal biski padaugines ? Zmones normaliai diskutavo, tik tekst kindziulis priejas "perliuku" pamete apie musu "vargana realybe", taigi nieks nieko nebande sumenkint, zmogus papasakojo savo patirimus kurie yra svarbus ir kiekvienam  juos patyrusiam gyvenimas kardinaliai pasikeicia, na o as asmeniskai parasiau kaip tokius patyrimus aiskina medikai, jei ju paaiskinimai netinka, prasau galima savus susigalvot jei jautiesi pakankamai kompetetingas tai daryti.

Na ir nezinau gal praleidau koki Bilduko komentara, bet nemaciau ,kad rasytu apie kazkoki "atsivertima" i kokia nors religija. Bilduk po savo ptirties pasineriai i kokia nors religija ?
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 rugpjūčio 12, 2012, 17:52:59
Nukirpau offtopiką apie dvasingumą, perkelta į čia http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=874.0
Šioje temoje prašau diskutuoti apie pomirtinį gyvenimą ir nebenuklysti į offtopikus. Taupykite savo ir kitų laiką. Dėkui už supratingumą
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Beelzebub rugpjūčio 12, 2012, 18:26:37
Šiaip tie, kurie čia taip neigiat klinikinės mirties potyrius, tai gal pirmiau truputį apsišvieskit, kokią knygą apie pomirtinio gyvenimo tyrinėjimus/mirties artumo patirtis ar ką paskaitykit, o ne nurašykit viską kaip haliucinacijas. Vienintelis jūsų argumentas ir yra haliucinacijos, tai iš to matosi, kad rimčiau ir nesidomėjot, arba esate nusistatę - netikiu ir viskas. Sugalvokit naujų argumentų, o ne haliucinacijas kiškit kiekvienoje temoje, nes šitoj temoj tai visiškas pilstymas iš tuščio į kiaurą buvo.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 12, 2012, 21:15:47
Citata iš: Beelzebub  rugpjūčio 12, 2012, 18:26:37
Šiaip tie, kurie čia taip neigiat klinikinės mirties potyrius, tai gal pirmiau truputį apsišvieskit, kokią knygą apie pomirtinio gyvenimo tyrinėjimus/mirties artumo patirtis ar ką paskaitykit, o ne nurašykit viską kaip haliucinacijas. Vienintelis jūsų argumentas ir yra haliucinacijos, tai iš to matosi, kad rimčiau ir nesidomėjot, arba esate nusistatę - netikiu ir viskas. Sugalvokit naujų argumentų, o ne haliucinacijas kiškit kiekvienoje temoje, nes šitoj temoj tai visiškas pilstymas iš tuščio į kiaurą buvo.



Na nezinau kieno cia vienintelis argumentas ir kas kitose temose kaiso haliucinacijas, bet as asmeniskai kazkiek domejausi, ziurejau kelias laidas ir ten daktarai gana smulkiai pasakojo kaip ir kodel vyksta tie klinikines mirties potyriai, ta prasme moksliskai aiskina.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: omcik rugpjūčio 13, 2012, 05:37:45
biski gal nukrypsiu nuo temos, bet klinikines mirties atveju daznai patiriama ramybe, euforija, nenoras gryzt i zemiskaji pasauli. Tradicinis mokslas aiskina, jog smegenys mirties akivaizdoje isskiria euforija sukelencia ir haliucinacijas isskiriancia medziaga. O kam kunui, kuris anot daugelio jusu neturi nei sielos nei jokio pomirtinio testinumo to reikia ? kokia prasme raminti prota jeigu mirtis neturi tesinio ar tai logiska ? cia tas pats kas palaistyt medi pries ji nukertant..
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. rugpjūčio 13, 2012, 12:03:14
Citata iš: omcik  rugpjūčio 13, 2012, 05:37:45
biski gal nukrypsiu nuo temos, bet klinikines mirties atveju daznai patiriama ramybe, euforija, nenoras gryzt i zemiskaji pasauli. Tradicinis mokslas aiskina, jog smegenys mirties akivaizdoje isskiria euforija sukelencia ir haliucinacijas isskiriancia medziaga. O kam kunui, kuris anot daugelio jusu neturi nei sielos nei jokio pomirtinio testinumo to reikia ? kokia prasme raminti prota jeigu mirtis neturi tesinio ar tai logiska ? cia tas pats kas palaistyt medi pries ji nukertant..


Tai va, kad mes nežinom esmės. Galima tik pagalvoti kodėl. Iš tikrųjų realybė yra blankesnė nei gali prisigalvoti :D
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier rugpjūčio 13, 2012, 13:25:23
Citata iš: omcik  rugpjūčio 13, 2012, 05:37:45
biski gal nukrypsiu nuo temos, bet klinikines mirties atveju daznai patiriama ramybe, euforija, nenoras gryzt i zemiskaji pasauli. Tradicinis mokslas aiskina, jog smegenys mirties akivaizdoje isskiria euforija sukelencia ir haliucinacijas isskiriancia medziaga. O kam kunui, kuris anot daugelio jusu neturi nei sielos nei jokio pomirtinio testinumo to reikia ? kokia prasme raminti prota jeigu mirtis neturi tesinio ar tai logiska ? cia tas pats kas palaistyt medi pries ji nukertant..


Tikslas raminti protą toks, kad kūnas ir protas nežino kad jis miršta. Jis patiria milžinišką stresą, kurį reikia malšinti - visos kūno žinios.

Tavo klausimas panašus į: jei žmogus miršta ir susižeidžia ranką. Kodėl jis pajaučia skausmą, juk kūnas ir taip miršta, kokia prasmė jam dar signalizuoti apie susižalojimą?

Tokia kūno biologija ir tiek.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Kalbokas rugpjūčio 14, 2012, 17:33:11
Aš pilnai tikiu reinkarnacijos teorija,kaip kad rašė omcik."Tradicinis mokslas aiskina, jog smegenys mirties akivaizdoje isskiria euforija sukelencia ir haliucinacijas isskiriancia medziaga."Tai kaip tas mokslas paiškins,kodėl visi patyre klinikine mirtį,mato viena ir ta patį-tunelį ir jo gale šviesą,domėjausi tuo nemažai yra net atvejis kai vienas žmogus patyres klinikinę mirtį keleves tuo tuneliu pasiekė tunelio galą ir jį pasitiko kaškokia butybė  ???
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 14, 2012, 18:01:57
Tai mokslas ir aiskina kodel visi mato panasius vaizdus, tingiu ieskot, bet galima rast internete medziagos. Viskas labai paprastai ir moksliskai paaiskinta, net neverta ieskot kazkokiu kabliuku.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Kalbokas rugpjūčio 14, 2012, 18:17:50
Matai tai tik mokslininkų hipotezės realiai jie nei įrodė,nei kada įrodys.Beja prisiminiau dar vieną istoriją.Berods 5 ar 6 metų mergaitė,dabar nepasakysiu tiksliai iš kur jinai ir pan. pradėjo kalbėti tėvams apie kažkoki vyrą(jos vyrą)bei vaikus,kaip jinai mylėjo juos ir labai pasiilgusi.Tėvai neapsikentę nuvyko nurodytu mergaitės adresu,kad isitikinti.Ir ką jūs manote,pamačiusi ta svetima vyriški ji puolė jam į glėbį ir ėmė šaukt jo vardą,vaikus taippat puolė glėbesčiuot,mergaitės tėvai buvo abstulbe,paklausus vyriškio vardo bei vaikų(berods 2)viskas atitiko kaip pasakojo mergaitė.O mirusi ji buvo gal prieš 6 metus.Tai tokia ši istorija jei tik neišgalvota.
Atsiprašau už nekonkretumą skaičiau ją senokai nelabai bepamenu.
Paiškojau internete ir radau labai panašų atvejį nors jis ne tas
http://apiemistika.lt/zmogaus-galios/geriausiai-zinomas-reinkarnacijos-irodymas/
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier rugpjūčio 14, 2012, 19:12:59
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 14, 2012, 18:01:57
Tai mokslas ir aiskina kodel visi mato panasius vaizdus, tingiu ieskot, bet galima rast internete medziagos. Viskas labai paprastai ir moksliskai paaiskinta, net neverta ieskot kazkokiu kabliuku.


Teip.

Įdomus video, paaiškinantis tuos NDE, pateikiantis argumentus ir įrodymus.

http://www.youtube.com/watch?v=FwjwWsYKglo
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Beelzebub rugpjūčio 15, 2012, 08:37:50
Nu bet tai sakau, vienintelis jūsų argumentas - haliucinacijos. Kažkur turiu knygą, kur apie mirties artumo patirtis rašo ne iš tokios skeptiškos pusės, tai ten kažkas buvo parašyta apie tas haliucinacijas, ir kodėl tai nepaaiškina to tunelio ir kitų dalykų. Paieškosiu jei netingėsiu.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Sharikovas rugpjūčio 15, 2012, 12:56:09
Bet ar tu zinai kas tas knygas raso apie gyvenima po mirties ir kokie ju tikslai ? Is kur traukia informacija, ar ten neinformacija o tiesiog filosofiniai pamastymai ? Nes video kur imete Tinsoldieris rodo kaip centrifuga pilotam sukele tokius pacius pojucius nors jie net arti mirties nebuvo, tiesiog tas pats deguonies trukumas smegenims ir reakcija i ji vadinama haliucinacijomis.
Antraštė: Re: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Beelzebub rugpjūčio 16, 2012, 10:52:07
Gerai whatever, aš netikiu jokiom knygom 100%, ne taip kaip kai kurie. Tik sakau, kad perdaug visur tos haliucinacijos kišamos. Apsėdimas - haliucinacijos/šizofrenija, mirties artumo patirtis - haliucinacijos, ateiviai - miego paralyžius = haliucinacijos,  šizofrenija ir t.t.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vagydarnuor sausio 18, 2013, 01:03:14
Va cia idomia tema lieciat. Siaip yra toks dalykas, kaip Reberfingas (Rebirthing). Intensyvaus kvepavimo metu sumazinamas deguonies kiekis galvoje, taip uzdusinamos smegenis ir zmogui pasimato kas jis yra istikruju uz visu klisiu, epitetu, sistemos, normu ir t.t. Tai yra kas jis uz EGO. Na is dalies tai menkas nusvitimas. Stai ir atsiskleidzia pilotu potyriai, potyris, kai esi ant liepto galo, tu pagaliau supranti kas tu esi NE vadybininkas, NE antano sunus, NE vardas, pavarde NE biologine butybe homo sapiens, suvokiamas tikrasis buvis. Tai mus draugai ir daro zmonemis, mes turime galimybe suvokti savasti
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 18, 2013, 17:34:22
Mano nuomone po mirties yra visiska nebutis , neegzistavimas. Arba vadinamasis rojus , tik jis ne toks kaip daugelis mano. Mano nuomone tai amzinas skendejimas savo geriausiuose prisiminimuose
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Strategas liepos 19, 2013, 15:51:59
  Ar bandei pats rebefingą Vagydarnuor ? Mano žiniomis tai kiek kitas reikalas, o ne tai ką nušvietei. Pasidalink info. Įdomu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 19, 2013, 17:30:31
Citata iš: idenmeyou  liepos 18, 2013, 17:34:22
Arba vadinamasis rojus , tik jis ne toks kaip daugelis mano. Mano nuomone tai amzinas skendejimas savo geriausiuose prisiminimuose


Labai jau žemiškas tas tavo rojus sakyčiau :) bet mane sudomino tavo teiginys, kaip tą rojų įsivaizduoja daugelis, tavo manymu?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: preacher liepos 19, 2013, 21:09:00
Niekas nelaukia, šviesos išsijungia ir amžina tamsa  :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Kenway liepos 19, 2013, 23:14:08
Koks skirtumas kas bus kai mirsim? Gyvenkim laimingai :D Numirsim pamatysim :P
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 20, 2013, 10:10:35
Citata iš: paragraf 78  liepos 19, 2013, 17:30:31
Labai jau žemiškas tas tavo rojus sakyčiau :) bet mane sudomino tavo teiginys, kaip tą rojų įsivaizduoja daugelis, tavo manymu?


Na mano rojus nera jau labai zemiskas , nematau as pasaulyje kazko geresnio , aukstesnio kaip geriausios akimirkos gyvenime , kada zmogus jaucia euforija , yra laimingas . Tad po mirties gal but tai jis gali jausti nuolatos , bet , kad jis butu kazkokioje materialioje erdveje po mirties as tuo netikiu. O daugelis mano , kad po mirties pateks i kazkokia kita vieta , roju ar pragara. Is esmes ir zemeje kai kam rojus , kai kurie visko turi ir labai patenkinti , o kiti nieko neturi sunkiai gyvena ir dar yra slegiami ivairiu problemu , prasideda depresijos ir galime vadinti tai zemisku ju pragaru , tad mano nuomone roju reiktu suprasti ne kaip materialia vieta , kuri yra kazkur kitur. Vienaip ar kitaip visata per laika viska pasiglemzia ,po kiek laiko neliks ir zemes ir saules ar menulio bei kitos planetos , tai tik laiko klausimas , toks procesas turetu buti aiskus , bet kam , tad neisivaizduoju kur visatoje  gali tilpti ta issvajota vieta
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 20, 2013, 11:26:13
Tai žinoma neįsivaizduoji tokios vietos, nes ji yra už mūsų suvokimo ribų :) Nors man labiau priimtina reinkarnacijos teorija :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 20, 2013, 11:28:56
Citata iš: Šešėlis  liepos 20, 2013, 11:26:13
Tai žinoma neįsivaizduoji tokios vietos, nes ji yra už mūsų suvokimo ribų :) Nors man labiau priimtina reinkarnacijos teorija :)


O is kur atsirado tas mastymas , kad ji yra uz musu suvokimo ribu , gal apskritai jos nera. Cia tik musu galvose kyla mintis jog tokia vieta tikrai yra , tik mes jos nesugebame suvokti
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 20, 2013, 11:34:11
O tu viską sugebi suvokti? Kartais nuo paprastų pamąstymų gauni mindfuck'ą, o čia dar kažkas anapus. Ir aš nekalbu tik iš teorinės pusės. Pats esu praktikuojantis magiją ir esu susidūręs su įdomiais ir kartu sunkiai protu suvokiamais dalykais :) Tada pradedi galvoti, kad tikrai ne viską galvelė išneša :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 20, 2013, 11:41:18
Citata iš: Šešėlis  liepos 20, 2013, 11:34:11
O tu viską sugebi suvokti? Kartais nuo paprastų pamąstymų gauni mindfuck'ą, o čia dar kažkas anapus. Ir aš nekalbu tik iš teorinės pusės. Pats esu praktikuojantis magiją ir esu susidūręs su įdomiais ir kartu sunkiai protu suvokiamais dalykais :) Tada pradedi galvoti, kad tikrai ne viską galvelė išneša :)


Ne as tikrai visko nesuvokiu , bet kalbeti apie pomirtini gyvenima jog kazkur kazkas pateks tik zmones tuo nesuvokia yra beprasmiska. O del tu idomiu dalyku. Tai kas tau pasirodo kitaip gali buti iliuzija. Stebetojas arba jo samone , kaip bepavadinsi gimdo objektyvia tikrove nors ji priklauso nuo stebetojo valios ir tai ne kazkoks filosofinis issigalvojimas , o patvirtinta is daleliu tyrinejimo
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: likehsvilius liepos 20, 2013, 14:37:44
Po mirties manau kad toks jausmas lyg miegotum, bet niekada neatsibustum. Dar kai buvau mazas tikejau reinkarnacija nes manau tai irgi tiketinas dalykas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 20, 2013, 21:41:06
Citata iš: idenmeyou  liepos 20, 2013, 11:41:18
Citata iš: Šešėlis  liepos 20, 2013, 11:34:11
O tu viską sugebi suvokti? Kartais nuo paprastų pamąstymų gauni mindfuck'ą, o čia dar kažkas anapus. Ir aš nekalbu tik iš teorinės pusės. Pats esu praktikuojantis magiją ir esu susidūręs su įdomiais ir kartu sunkiai protu suvokiamais dalykais :) Tada pradedi galvoti, kad tikrai ne viską galvelė išneša :)


Ne as tikrai visko nesuvokiu , bet kalbeti apie pomirtini gyvenima jog kazkur kazkas pateks tik zmones tuo nesuvokia yra beprasmiska. O del tu idomiu dalyku. Tai kas tau pasirodo kitaip gali buti iliuzija. Stebetojas arba jo samone , kaip bepavadinsi gimdo objektyvia tikrove nors ji priklauso nuo stebetojo valios ir tai ne kazkoks filosofinis issigalvojimas , o patvirtinta is daleliu tyrinejimo



Taaaiiiip, iliuzija :D Juokauji gal :D

Dėl pomirtinio gyvenimo. Užmiegi ir atsibundi naujam kūne :) Aš atsimenu tokį etapą iš savo ankstyvos vaikystės, kai lyg išnirau iš tamsos ir nuo to laiko jau bemaž viską atsimenu :) Čia gal kaip sako, vaikai pradeda atsimint tik nuo tam tikro amžiaus. Tai va man buvo kaip pabudimas iš miego, tik šast.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 20, 2013, 21:48:01
Citata iš: Šešėlis  liepos 20, 2013, 21:41:06
Taaaiiiip, iliuzija :D Juokauji gal :D

Dėl pomirtinio gyvenimo. Užmiegi ir atsibundi naujam kūne :) Aš atsimenu tokį etapą iš savo ankstyvos vaikystės, kai lyg išnirau iš tamsos ir nuo to laiko jau bemaž viską atsimenu :) Čia gal kaip sako, vaikai pradeda atsimint tik nuo tam tikro amžiaus. Tai va man buvo kaip pabudimas iš miego, tik šast.


Nesupyk , bet as tikrai nebusiu linkes tiketi jog atsimeni praeita gyvenima. Jo labiau net jei ir atsimintum tai suprasciau visai kitaip , bet tikrai ne kaip reinkarnacija. Jo labiau manyti ,kad mes matome tikrove butu kvailoka , nes mes pojucius jauciame tik per kelis organus. Mes daug nematome plika akimi ir tuos dalykus samone vercia iliuzija , kuri mums atrodo kaip tikrove.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 20, 2013, 22:03:35
Citata iš: idenmeyou  liepos 20, 2013, 21:48:01
Citata iš: Šešėlis  liepos 20, 2013, 21:41:06
Taaaiiiip, iliuzija :D Juokauji gal :D

Dėl pomirtinio gyvenimo. Užmiegi ir atsibundi naujam kūne :) Aš atsimenu tokį etapą iš savo ankstyvos vaikystės, kai lyg išnirau iš tamsos ir nuo to laiko jau bemaž viską atsimenu :) Čia gal kaip sako, vaikai pradeda atsimint tik nuo tam tikro amžiaus. Tai va man buvo kaip pabudimas iš miego, tik šast.


Nesupyk , bet as tikrai nebusiu linkes tiketi jog atsimeni praeita gyvenima. Jo labiau net jei ir atsimintum tai suprasciau visai kitaip , bet tikrai ne kaip reinkarnacija. Jo labiau manyti ,kad mes matome tikrove butu kvailoka , nes mes pojucius jauciame tik per kelis organus. Mes daug nematome plika akimi ir tuos dalykus samone vercia iliuzija , kuri mums atrodo kaip tikrove.



Jei paskaitytum atidžiau, tai pamatytum, jog aš niekur neteigiu, kad atsimenu praeitą gyvenimą :)


Viską ką mes matome tai yra smegenų interpretuota realybė :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 21, 2013, 09:14:38
Pakartojai tai kas as jau anksciau parasiau , jau as ir anksciau buvau rases , kad tai tik iliuzija , tu is pradziu nesutikau su tuo  :D :D :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 21, 2013, 10:24:20
Citata iš: idenmeyou  liepos 21, 2013, 09:14:38
Pakartojai tai kas as jau anksciau parasiau , jau as ir anksciau buvau rases , kad tai tik iliuzija , tu is pradziu nesutikau su tuo  :D :D :D



Aš nesakau, kad tai iliuzija :P Ir tuo labiau visi tie dalykai nėra iliuzija :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Nieksas liepos 21, 2013, 13:43:19
Turbūt visi tai sužinosim (gal bus išimčių  :D). Aš vis dėlto lieku prie savo nuomonės kuri sako jog po mirties nebebus nieko , kad ir kaip tai žiauriai skambėtu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: zalia.arbata liepos 23, 2013, 11:05:33
Manau reinkarnacija. Yra mokslininkų, kurie patikrino vaikų prisiminimų tikrumą (t.y nuvykdavo į tas vietas, sutikrindavo gim. datas, žymes ant kūno ir pan.).

Fun fact: kūdkiai sapnuoja pusę savo miego laiko. Kažin ką?

Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 23, 2013, 11:11:43
Citata iš: idenmeyou  liepos 20, 2013, 10:10:35
Na mano rojus nera jau labai zemiskas


Atsiminimai suponuoja tai jog žmogus taip ir liks prisirišęs prie savo žemiško gyvenimo.

CitataTad po mirties gal but tai jis gali jausti nuolatos , bet , kad jis butu kazkokioje materialioje erdveje po mirties as tuo netikiu. O daugelis mano , kad po mirties pateks i kazkokia kita vieta , roju ar pragara.


Nei rojus nei pragaras nėra vieta, tai būsena


Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Teroras liepos 23, 2013, 11:14:11
Citata iš: zalia.arbata  liepos 23, 2013, 11:05:33
Manau reinkarnacija. Yra mokslininkų, kurie patikrino vaikų prisiminimų tikrumą (t.y nuvykdavo į tas vietas, sutikrindavo gim. datas, žymes ant kūno ir pan.).


Nezinau kiek tiesos tame ju tikrinime, bet pats irgi tikiu reinkarnacija. Tevai pasakojo, kad kai tik pradejau kalbeti nerisliais sakiniais vis uzsimindavau apie kara ir krauja :)

Na bet cia skeptikai pasakys, kad mano tevai buvo kazkokie mazochistai ir man mazam rode filmus kuriame kariauja... Arba ne, as megdavau slapcia nuo tevu paziureti sado-filmus kur kraujas per visus galus teka, o veliau tevams apie tai pasakodavau :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 23, 2013, 11:21:26
Tie "mokslininkai" kurie patvirtino tokius dalykus paprastai būna eiliniai ezoterikai. Neradau nei vieno objektyvaus ir moksliškai patvirtinto tyrimo šiuo klausimu, nors specialiai kurį laiką ieškojau tokių tyrimų
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Strategas liepos 23, 2013, 11:39:31
   Kažkodė aš asmeniškai net neabejoju, kad po mirties prasideda kitas gyvenimo etapas. Koks jis - sunku pasakyti, bet, kad jis egzistuoja, mažiausiai tuo abejočiau. Netikiu nei pragaru, nei rojumi, tikiu, kad už visas kaltes teks atsakyti kai susitiksi su savo "sąžine". Kažkaip tai išpirkt reiks, bet tikrai netikiu, kad virsime smalos puode, o smalą maišys velniai.  :)
   Per daug pasaulyje žmonių tiki pomirtiniu gyvenimum, kad tuo abejočiau... 8)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 23, 2013, 12:22:10
Tik visiškai neišprusęs religijoje žmogus gali tikėti kad pragare velniai verda smalą
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Strategas liepos 23, 2013, 12:29:30
  Tik dar labiau neišprusęs žmogus gali teorinį teiginį - paistalą priimti už pagrindą ir skirti jam laiko....
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas liepos 23, 2013, 12:36:45
Pagal mano supratimą galimi abu variantai. Vieni nugyvens šį gyvenimą ir visiškai "išsijungs". Kiti pereis į sielų pasaulį iki sekančio persikūnijimo.  Čia tas mano nelemtas variantas žmonės be sielų ir su sielomis.  Spėliot kaip ten bus anapus beviltiška. Aišku jokių rojų ar pragarų.  :) Visi turėsim puikią galimybę pasitikrinti, pasitikslinti savo dabartinius žinojimus. Viskam savas laikas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Marius liepos 23, 2013, 12:47:34
Tik visiškai neišpruses žmogus gali rašinėti teorinius teiginius,kurie yra paistalai..ir dar tuo didžiuotis.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 23, 2013, 12:49:59
Stratege, paskutinis įspėjimas už asmeniškumus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Strategas liepos 23, 2013, 12:54:23
  Mariau, tu surgįžai?! Nesitikėjau!! Tiksliau tikėjau ir žinojau... Na ką, varyk toliau. Tą sugebi ;)
Apšmeižk dar ką nors kuo nors, na kaip moki.

Prgf - kur asmeniškumai? Reikia pagrindimo, nes aš to specialiai nedarau ir nematau. Padėk man susivokt.

Kad nebūtų offtopiko, nes matau kai kas taikosi tiesiai į mane, teigiu, kad po mirties mūsų laukia mirtis.................
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis liepos 23, 2013, 12:55:44
Baigiam tusciazodziavimus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 23, 2013, 17:45:35
Citata iš: paragraf 78  liepos 23, 2013, 11:11:43


Nei rojus nei pragaras nėra vieta, tai būsena


Nereikia man pasakoti , kad tai busena , nes pats toje busenoje nebuvai , ar vietoje , tad negali sakyti kas tai , o antra jei sakai , kad atsiminimai zemiskosios vertybes, tai , kad ir neatsiminsi vistiek liksi prisisires , nes tu zemeje gimei ir mirei , tad niekas nepasikeis. O jei tu kazkaip atgimsi be savo ankstensio zemisko gyvenimo , prisiminimu  , tai jau busi nebe tu ir kalbos apie kita gyvenima buvo beprasmes

Citata iš: paragraf 78  liepos 23, 2013, 12:22:10
Tik visiškai neišprusęs religijoje žmogus gali tikėti kad pragare velniai verda smalą


O tu paragrafai savo nuomone aklai tiki ir po kiekvienu kazkieno posto , pazeri jog yra taip ar vienaip , lyg pats patyres , viska zinantis .Nebuvai tu pragare , tad negali sakyti , kad jis negali buti teisus. Be to ka ispruses zmogus religijoje irode jog po mirties kazkas yra , tai tik zodziai parasyti knyguose , bei sakomi kunigu , visokiu pamokslininku. Jie pacio dievo niekada nemate , patys pradejo skleisti savo tikyba , dievas nerase juk biblijos , tad tie ispruse religijoje nieko doro ir nesugeba irodyti kas yra po mirties , jie tik teigia , kad bus vienaip ar kitaip , bet ir siame forume teigiame , tik musu mintys nera tokios populiarios
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 23, 2013, 17:53:19
Matai, amžių dvasinė patirtis rodo jog tai yra būsena. Galima žinoma visko prisispekuliuoti, bet vistiek nieko tikro nežinosime. Tačiau galime remtis religijų patirtimi, kuri remiasi filosofija, dvasingumo paveldu, galų gale apreiškimu ir tada bent jau šiek tiek suprasti kas ten anapus.
Bet žinoma, visada smagiau jaustis išmintingesniu nei visokie Tomai Akvinečiai, Dekartai ir Sokratai. Juk toks postmodeno šūkis: Aš pats sau autoritetas :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 23, 2013, 18:47:49
Na filosofija niekada neturi argumentu , gal pati ideja ir mintis atrodo ismintinga , idomi , bet jos niekas neirodo , tad netikiu as tomis dvasinemis patirtimis , sakyti galima daug kalbeti taip pat , jie buvo lygiai tokie pat zmones kaip ir mes. Jei remiesi Sokratu tai turbut zinai , kad dauguma jo rastu neisliko , o apie jo teorijas zinoma is kitu veikalu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 23, 2013, 18:50:40
Filosofija yra argumentavimo motina, tad keista girdėti jog ji neturi argumentų :)
Be gamtamokslio yra ir kitos mokslo kryptys, kurios gali pateikti savo argumentus.
Šiaip jei ne filosofija, tai turbūt dar iki dabar neturėtume mokslinio argumentavimo taisyklių.
O šiaip jau Sokratu nesirėmiau niekur, bet tave jau kiti kaltino neatidžiu skaitymu ir argumentų traukimu iš oro, taip kad net nenustebau :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 23, 2013, 18:53:59
Citata iš: paragraf 78  liepos 23, 2013, 18:50:40
Filosofija yra argumentavimo motina, tad keista girdėti jog ji neturi argumentų :)
Be gamtamokslio yra ir kitos mokslo kryptys, kurios gali pateikti savo argumentus.
Šiaip jei ne filosofija, tai turbūt dar iki dabar neturėtume mokslinio argumentavimo taisyklių.
O šiaip jau Sokratu nesirėmiau niekur, bet tave jau kiti kaltino neatidžiu skaitymu ir argumentų traukimu iš oro, taip kad net nenustebau :)


Pats rasei , kad tipo man smagiau jaustis ismintingesniu nei Sokratu , tad iskart supratau jog jis tau autoritetas , todel taip ir parasiau. Filosofijos pagalba nenustatysi nei kunu mases, apimties , jokiu dydziu , nieko , kitaip sakant nieko. Visatos modelius , zvaigdziu atradimus , tuos pacius vaistus kure ne filosofijos pagalba , neuztenka vien mastyti , nes taip nieko ir neistirsi dorai.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 23, 2013, 18:58:06
Anot tavęs egzistuoja vien gamtamokslis.
Gal pasižvalgyk ir po kitas mokslo sritis. Nes tu viską suniveliuoji ir atrodo, kad aklai neigi bet ką kas nėra gamtamokslis.
Pilna mokslo sričių kurios net iš toli neprisiglaudžia prie gamtamokslio, bet duoda daug naudos. Tame tarpe ir filosofija.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 23, 2013, 19:01:04
Citata iš: paragraf 78  liepos 23, 2013, 18:58:06
Anot tavęs egzistuoja vien gamtamokslis.
Gal pasižvalgyk ir po kitas mokslo sritis. Nes tu viską suniveliuoji ir atrodo, kad aklai neigi bet ką kas nėra gamtamokslis.
Pilna mokslo sričių kurios net iš toli neprisiglaudžia prie gamtamokslio, bet duoda daug naudos. Tame tarpe ir filosofija.


Gamtamokslis dave zmogui tikraji pazinima , zmogus gali dabar pazinti labiau ir save , suprasti geriau kaip veikia vieni ar kiti organai ir t.t. Tuo tarpu bandymas mastyti apie savo organus senais laikais niekaip tu nieko neismastysi tiek kiek dabar paskaitydamas knyguose. As vertinu psichologijos moksla , tad visko tikrai neneigiu
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: mzicka liepos 23, 2013, 19:10:29
Žmonės moka mintis išreikšti raštu
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 24, 2013, 06:35:26
Ir ką davė gamtamokslis pažįstant moralę, teisę, mąstymo modelius, religines patirtis (kurių turi visi ir tai yra faktas nagrinėjamas ne vienos mokslo rūšies) ir kitus panašius reiškinius.
Gamtamokslis apsiriboja materijos tyrimais, bet pasaulį sudaro ne tik materija, yra begalė reiškinių kurių gamtamokslis netyrinėja. Pvz. istorija, religijotyra, atropologija, filosofija, teologija, archeologija, tai ne gamtamokslio sritys, bet jos nemažai nulėmė pačio gamtamokslio formavinesi, o dar labiau nei gamtamokslis atskleidė kas dedasi žmogaus viduje, kultūroje ir kitose srityse.
Jei matai tik gamtamokslį, labai susiaurinį savo pasaulio pažinimą. Čia tas pats kas sakytum jog gerai žinai literatūrą nors skaitai tik knygas kurios parašytos apie mikę pukuotuką.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: _Anonimas_ liepos 24, 2013, 22:31:34
Visiškai pritariu Paragraphui. Be kitų mokslų gamtos mokslai būtų bejėgiai, o tai istorija tik įrodo. Neišmanydamas istorijos, nesužinosi praeities ir iš jos nepasimokysi, neišmanydamas sociologijos, nežinosi, ko reikia visuomenei, neišmanydamas filosofijos, nesugalvosi puikių ateities perspektyvų. Ko gero, nebuvo nei vieno žymaus mokslininko, kuris būtų domėjesis tik gamtos mokslais, nes pastarieji tiesiog sedėdavo vietoje. Ir šiais laikais būna tokių "tiksliukų" - tokie gal ir ras pasisekimą gyvenime, bet novatoriškų atradimų tikrai nepadarys.
Be to, vakar labai įdomią laidą žiūrėjau apie tokią didžiausią gynybos ir apsaugos technologijų kūrimo kompaniją pasaulyje QinetiQ. Tai jie minėjo, jog 10 % jų darbuotojų sudaro filosofijos daktarai.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 25, 2013, 19:08:49
Esme nuo pat pradzios norejau pasakyti,kad ta paragrafai, kad gamtamokslis duoda daugiau, nei beviltiskos teologu kalbos apie harmonija ir dieva.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 25, 2013, 22:45:47
Technologiškai gamtamokslis duoda daugiau, o jei jau kreipiamės į psichė sritį, tai gamtamokslis čia slepiasi po lapais prieš visokias teologijas, filosofijas ir dauguma kitų humanitarinių mokslų.
Na bet ne kiekvienas kinietis plačiai geba į pasaulį žiūrėti :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 25, 2013, 22:54:29
Sunku pasakyti ar duoda didesne nauda, nes visi teologai, filosofai kalba jog yra atrade gyvenimo prasme, patiria harmonija, bet esu tikrai mates kunigu, kurie privalo baigti teologijos moksla labai jau zavisi materialiais turtais, tad nuolatos vercia suabejoti teologija kaip mokslu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 25, 2013, 23:07:30
Juokingai skamba, visi teologai, filosofai kalba jog yra atrade gyvenimo prasme, bet va kunigaaaiii... :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 25, 2013, 23:10:48
Citata iš: Šešėlis  liepos 25, 2013, 23:07:30
Juokingai skamba, visi teologai, filosofai kalba jog yra atrade gyvenimo prasme, bet va kunigaaaiii... :D


Na siaip kunigams kai mokosi tiek filosofija, tiek teologija destoma ir paskui jie vaidina labai apsisviete, bet yra ne ka geresni uz paprastus zmones, nuodemingi ir t.t. Svarbu pasakot pasakas baznycioje
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 26, 2013, 08:09:06
Na taip, jau supratome jog nemėgsti kunigų ir nesugebi objektyviai vertinti situacijos. Va kiek kunigų pažįsti asmeniškai? 1? 2? 0?
Aš sukiojuosi bažnytinėje aplinkoje jau 14 metų. Mačiau kunigų visokių ir gerų ir blogų. Kai kurie išties nusišneka per pamokslus, kai kurie neverti vadintis kunigu. Bet vistik dauguma dauguma yra išties dvasingi žmonės.
Bažnyčią sudaro nuodėmingi žmonės. Kunigas irgi žmogus, su visais trūkumais ir privalumais. Deja tu, kažkaip nusistatęs prieš juos ir pagal kelių lievų kunigų pavyzdį nurašai visus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 26, 2013, 10:48:18
Pazistu kelis kunigus ir galiu pasakyti, kad labai gobsus. Bet paziurek internete kiek skandalu pedofilijos   ir t.t. Pats dabartinis popiezius sake, kad yra didele netvarka baznycioje, yra geju lobistu, jo labiau buvo skandalas neseniai jog tame paciame Vatikane pinigai pasisavinami yra. Ir gerai jie taip pat zmones, tegul gyvena nuodemingai, bet tegul neburia kitiems pasaku apie vertybini, moralini gyvenima, nes patys nezino kas tai yra. Cia tas pats kas as vogsiu, plesiu, o kita mokysi ne taip nedaryk.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 26, 2013, 10:58:16
Aš pažįstu kokį šimtą kunigų ir tik mažoji dalis yra neverti vadintis kunigais. O tu padarai išvadas iš poros kunigų. Keista, kaip žmonės taip siaurai viską mato.
Kas dėl kunigų pedofilų, tai 90 proc. bylų yra 40 metų senumo. Tuo metu į seminarijas priimdavo bet ką ir buvo prasta formacija. Dabar padėtis kitokia.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 26, 2013, 11:44:15
 nera jokios kitokios padeties, popiezius man atrodo zino geriau uz mus ir sake, kad yra labai bloga padetis su kunigais.Tikras kunigas, kuris moko mus gyventi turetu issizadeti materialiuju vertybiu, bet dauguma labai jau patys sumaterialeje, turi apzerge visokius sklypus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 26, 2013, 12:05:21
Tai gal tu tapk kunigu ir parodyk kaip iš tiesų reikia gyventi? Zysti ir fantazuoti gali kiekvienas, bet va kažką dėl to padaryti išdrįsta vienetai :) o zyzliai šiaip užknisa, nes nieko nedaro :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. liepos 26, 2013, 12:05:49
Dauguma... Ir apie tai susidarei nuomonę pagal ką? Pagal tuos kelis kunigus, kuriuos žinai? :D

Paragraf, tą patį norėjau pasiūlyti :D idenmeyou, juk būtų pavyzdinis kunigas, su visom geriausiom moralės ir etikos normom :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: illuminati liepos 26, 2013, 12:24:56
nu nezinau .... va vienas mano pazystamas eina patarnaut y mises kone kiekviena diena ... ir dar jam uz tai moka . as is savo pozicijos galiu pasakyt  , kad dar labai priklauso nuo zmogaus . va neyvardinsiu , bet mano parapijos klebonas , o gal ir vyskupas ( nezinau koks ten jo laipsnis ) bet kaip znogus labai maladiec , pamokslai trumpi ir nemazai su ironija ar seip su nebloga mintim nors kaip kunigas jis nesventas... ir pas bobas palaksto ir cierkute padaro .... man juokinga kai stume ant kunigu ... juk jie irgi zmones .... va pavyzdziui as nemegstu misiu , man tai tik laiko tempimas . y baznycia pakliunu gal karta y pora metu ir per mises vos isbunu .... bet vistiek kazkaip ant kunigu nevarau ....
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou liepos 26, 2013, 12:57:23
Citata iš: illuminati  liepos 26, 2013, 12:24:56
nu nezinau .... va vienas mano pazystamas eina patarnaut y mises kone kiekviena diena ... ir dar jam uz tai moka . as is savo pozicijos galiu pasakyt  , kad dar labai priklauso nuo zmogaus . va neyvardinsiu , bet mano parapijos klebonas , o gal ir vyskupas ( nezinau koks ten jo laipsnis ) bet kaip znogus labai maladiec , pamokslai trumpi ir nemazai su ironija ar seip su nebloga mintim nors kaip kunigas jis nesventas... ir pas bobas palaksto ir cierkute padaro .... man juokinga kai stume ant kunigu ... juk jie irgi zmones .... va pavyzdziui as nemegstu misiu , man tai tik laiko tempimas . y baznycia pakliunu gal karta y pora metu ir per mises vos isbunu .... bet vistiek kazkaip ant kunigu nevarau ....


Vat va eina patarnaut, bet uz pinigus, pats parasei, kad gauna pinigus, pinigai materiali vertybe, o eitu uz dyka padet kunigui, kad sis pamokytu , beje tu seseli atsibusk, as kritikuoju kunigus, bet niekur nerasiau, kad pats esu be nuodemiu, skaityk mokinkis.
As darau nuodemiu, bet nemokau kazkokioje patalpoje kitu kaip deretu elgtis, kunigai nori mokyti zmones, aisku jei neskleistu savo tiesu tai niekas ir nebenestu pinigu baznyciai, geriausias pasaulyje mechanizmas issilaikes jau labai ilgai
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 26, 2013, 14:24:22
Aš tai manau kad gerai jog pinigus kunigas moka, nes bet koks darbas turi būti atlygintas. Šaunuolis kunigas, neskūpas vadinasi.
Taip, tu gal nemokai kaip reikia gyventi, tu tik neįsigilinęs į padėtį kritikuoji sistemą apie kurios vidinę struktūrą nieko neišmanai, o tai daug blogiau už mokymą esant nuodėmingam.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Nieksas liepos 26, 2013, 14:25:01
Blemb , jūs toliau diskutiokit o man rodos aš neužilgo gal tuoi sužinosiu  >:(
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: illuminati liepos 26, 2013, 14:32:51
Citata iš: Nieksas  liepos 26, 2013, 14:25:01
Blemb , jūs toliau diskutiokit o man rodos aš neužilgo gal tuoi sužinosiu  >:(


nepyk , bet bent jau as nesupratau ka tu suzinosi ir ka norejei pasakyt ?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Nieksas liepos 26, 2013, 14:40:09
Citata iš: illuminati  liepos 26, 2013, 14:32:51
Citata iš: Nieksas  liepos 26, 2013, 14:25:01
Blemb , jūs toliau diskutiokit o man rodos aš neužilgo gal tuoi sužinosiu  >:(


nepyk , bet bent jau as nesupratau ka tu suzinosi ir ka norejei pasakyt ?


Itariu sau krutines vėži nors vyrus tai letai užklump  ???
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 26, 2013, 14:41:54
Na tai nueik pasitikrinti sveikatos, nebent tu hipochondrikas, tada pasitikrinimas čia nepadės.
Mano mama medikė, tai kasdien sutinka žmonių kurie sau prisigalvoja visokių ligų, diagnozę nusistatę pavyzdžiui internete
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Nieksas liepos 26, 2013, 14:47:51
Citata iš: paragraf 78  liepos 26, 2013, 14:41:54
Na tai nueik pasitikrinti sveikatos, nebent tu hipochondrikas, tada pasitikrinimas čia nepadės.
Mano mama medikė, tai kasdien sutinka žmonių kurie sau prisigalvoja visokių ligų, diagnozę nusistatę pavyzdžiui internete


Aš ir eisiu kita savaite , kai šeimos daktare gryš iš atostogu , nes guziuka sau užčiuopiau už krutines , nors jis senai jau yra bet augti dabar pradėjo ir skaudėt pradėjo labiau.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 liepos 26, 2013, 15:06:37
Nesijaudink, mažai kas miršta nuo krūties vėžio, nebent visiškai apsileidžia ir nesigydo
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Nieksas liepos 26, 2013, 15:21:11
Citata iš: paragraf 78  liepos 26, 2013, 15:06:37
Nesijaudink, mažai kas miršta nuo krūties vėžio, nebent visiškai apsileidžia ir nesigydo


Aaa palengvėjo jei nuo kruties vėžio mirtingumas mažesnis nei nuo kitų  :D O gal ir chemoterapija rėčiau taiko tokiam atvėjui ? Nes neįsivaizduoju savęs plika galva  :D :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 15, 2013, 18:58:48
Manau kaip kunui miegas, taip sielai panasi faze yra mirtis. Aktyvus veikimas ir patirties kaupimas tikriausiai vyksta pagrinde fiziniame plane. Zmogui mirus sielai prasideda poilsio etapas, o samones busena panasi i miego be sapnu.
Aisq sunku pasakyti kaip ir kas po mirties vyksta su konkrecia siela, juk mamoma kad kai kurios sielos lieka ''vaidentis'' :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 18, 2013, 21:52:03
Man labiausiai nepatinkanti reinkarnacijos teorija, tai , kad po mirties atgimstame i nauja, visai kita zmogu , augala ar , bet ka kita, kas yra pasaulyje. Man reinkarnacija yra is visu maziausiai tiketina ir beprasmiska. Tai lyg pasaka, ar filmas kuris vis kartojasi ir kartojasi , pakeiciant siuzeta, ir taip toliau tesiant naujus gyvenimus, kokia is to prasme, juk gimes negali atsiminti savo praeito gyvenimo, nors yra pasakojimu, kad kai kurie zmones atsimena savo praeitus gyvenimus, manau tai yra melas arba veikiau samones, smegenu kazkokia funkcija ar kazkas tokio, kas dar neatrasta mokslui.

Jei praeitame gyvenime padariau nemazai klaidu ir sis gyvenimas man galimybe tobuleti, pasitaisyti, tai kokia tikimybe, kad as pasuksiu geru keliu, gal but viskas tik bloges, jo labiau nei gimes, nei dabar nieko negaliu prisiminti, tad nezinau kas galejo buti netaip, jo labiau mano mastymas, manieros, elgsena, mano poziuris susiformavo man augant , ir su metais paziuros gali pasikeisti , bet tik del sio isorinio pasaulio kuri matau dabar, o ne to, kas galejo buti praeitame gyvenime, tad jei man buvo reinkarnacija as is praeito gyvenimo nejauciu nieko, jei tiksliau sakant jis manes neitakoja. Kitas dalykas butu toks, jog mano nuomone zmogui nera imanoma pasiekti visiskos tobulybes, aisku cia daug kas su tuo nesutiks, bet net jei tu busi pats nuosirdziausias , geriausias , protingiausias, turesi labiausiai isvystytas dvasines ar fizines savybes, tai gali nepatikti kazkam kitam ir kito poziuriu gali atrodyti jog nei kiek tu nesi tobulas, tad kas gi nustato tuos kriterijus kada reinkarnacija turi baigtis, kada pasiekiamas taskas kuomet nebedarai klaidu.

Mano nuomone tokia, kad po mirties arba tu nebegzistuoji, nebelieka nei fizines, nei kazkokios kitos formos, arba patiri amzinaji gyvenima, o koks jis net neisivaizduoju. Gal but patenki i vieta kaip roju, kur ten viskas labai gerai, gal but tampi pacios visatos dalimi, kitokia dalele arba tavo samone ar kazkas auksciau kuria tau iliuzijas jog toliau gyveni gyvenima, nors esi mires.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 18, 2013, 23:11:27
CitataMan labiausiai nepatinkanti reinkarnacijos teorija, tai , kad po mirties atgimstame i nauja, visai kita zmogu , augala ar , bet ka kita, kas yra pasaulyje


Zmogus gali atgimti tik i zmogu arba i aukstesne gyvybes forma, zmogus neatgimsta nei gyvunu nei augalu ar mineralu, nuo tokio pazeminimo zmogaus siela saugo dieviskasis istatymas.

CitataMano nuomone tokia, kad po mirties arba tu nebegzistuoji, nebelieka nei fizines, nei kazkokios kitos formos, arba patiri amzinaji gyvenima, o koks jis net neisivaizduoju. Gal but patenki i vieta kaip roju, kur ten viskas labai gerai, gal but tampi pacios visatos dalimi, kitokia dalele arba tavo samone ar kazkas auksciau kuria tau iliuzijas jog toliau gyveni gyvenima, nors esi mires.


Mes ir budami gyvi fiziniam plane esam visatos dalis, tik kiekvienas individas turi suverenia samone.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 19, 2013, 14:10:04
Citata iš: exopolitics.lt  lapkričio 18, 2013, 23:11:27
CitataMan labiausiai nepatinkanti reinkarnacijos teorija, tai , kad po mirties atgimstame i nauja, visai kita zmogu , augala ar , bet ka kita, kas yra pasaulyje


Zmogus gali atgimti tik i zmogu arba i aukstesne gyvybes forma, zmogus neatgimsta nei gyvunu nei augalu ar mineralu, nuo tokio pazeminimo zmogaus siela saugo dieviskasis istatymas.

CitataMano nuomone tokia, kad po mirties arba tu nebegzistuoji, nebelieka nei fizines, nei kazkokios kitos formos, arba patiri amzinaji gyvenima, o koks jis net neisivaizduoju. Gal but patenki i vieta kaip roju, kur ten viskas labai gerai, gal but tampi pacios visatos dalimi, kitokia dalele arba tavo samone ar kazkas auksciau kuria tau iliuzijas jog toliau gyveni gyvenima, nors esi mires.Tad man sio reinkarnacijos ne atrodo tiketinos


Mes ir budami gyvi fiziniam plane esam visatos dalis, tik kiekvienas individas turi suverenia samone.


Niekada niekur nera irodyta, jog visatoje egzistuoja kazkokios kastos ar pns, dazniausiai tokius teiginius galima aptiki ivairiu sarlatanu ir visokiu kitu vaidinanciu visaziniu uzrasuose ir pns. Apskritai kuo zmogus geresnis uz ta pati gyvuna ar augala, visi sakysite protu, intelektu, bet vel gi zmogus tiek yra pridares pasaulyje blogo, kad uz augalus ar gyvunus yra prastesnis. Ir jei mes esame visatos dalis, tai lygiai taip pat jos dalis yra ir augalija, bei gyvunija. Tada mes esame visi visatos dalis, tai lyg delione ( visata) is skirtingu detaliu (musu) , tai kaip gali egzistuoti kastos jei visi tiek gyvunija, augalija, tiek mes is to paties tasko, kur viskas yra, prasidejo ir t.t. Vadinasi tiek augalijoje, tiek gyvunijoje, tiek mumyse yra ta pati visata, jos dalis , tik pasireiskianti skirtingais budais, bet galu galiausiai tai vienas ir tas pats
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 19, 2013, 16:58:05
CitataNiekada niekur nera irodyta, jog visatoje egzistuoja kazkokios kastos ar pns, dazniausiai tokius teiginius galima aptiki ivairiu sarlatanu ir visokiu kitu vaidinanciu visaziniu uzrasuose ir pns.


Kaip suprast irodyta ? Pripazinta oficialaus mokslo ? che che...Jei kazkas kazkam ir nera irodyta tai dar nereiskia jog tai nera tiesa. Esu isitikines kad visatoje egzistuoja tam tikra tobulejimo pakopu sistema ir tai veikiausiai ne kazkokios primityvios kastos ar pan. vargu ar ta galime suvokti kol patys nekuriame visatu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 19, 2013, 18:32:10
Citata iš: exopolitics.lt  lapkričio 19, 2013, 16:58:05


Kaip suprast irodyta ? Pripazinta oficialaus mokslo ? che che...Jei kazkas kazkam ir nera irodyta tai dar nereiskia jog tai nera tiesa. Esu isitikines kad visatoje egzistuoja tam tikra tobulejimo pakopu sistema ir tai veikiausiai ne kazkokios primityvios kastos ar pan. vargu ar ta galime suvokti kol patys nekuriame visatu.


Vat as esu isitikines priesingai, neegzistuoja kazkokios kastu sistemos, o jei ir egzistuoja vadinasi turetu buti riba iki kazkokio tobulejimo tasko, kuomet nebegali pranokti Dieva, o gal but jis ir pats to visiskai nenoretu, bet kastu apskritai nepalaikau. Jei visi nuolatos tobuletumet,iki auksciausio kas tik begali, visi taptumeme dievais.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: eternal.bliss lapkričio 19, 2013, 18:40:39
kokios dar kastos?  ;D

Gali įvardinti kažkokias sąlygas, ir tos sąmonės duodamas galimybes. Kaip, kad vandens 3 būsenos, tačiau tai nėra kąstos  ;D

Kąstos yra valdymo sistema, Iš esamės ją galima pritaikyti kaip kad žemėje būta, tačiau žmogus privalo pats paklūsti būti tokiu- jis turi savu noru eiti į kąstų sistemą, ir būti valdomas  ;D

Bet tai iliuzija kuriai paklūsti  ;D Tai tas pats kaip visi paklūsta- pritaria vienai ar kitai politikai, valstybei, bet žemė neturi sienų ar valstybių- tai tik susitarimo reikalas. Iš esmės męs gyvename kąstų- susitarimo sistemoje tačiau ji yra iliuzine ir neegzistuojanti. Męs patys susikuriame tiek savo košmarus tiek savo rojų.

Gera tema  ;D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 19, 2013, 18:47:07
Citata iš: eternal.bliss  lapkričio 19, 2013, 18:40:39
kokios dar kastos?  ;D

Gali įvardinti kažkokias sąlygas, ir tos sąmonės duodamas galimybes. Kaip, kad vandens 3 būsenos, tačiau tai nėra kąstos  ;D

Kąstos yra valdymo sistema, Iš esamės ją galima pritaikyti kaip kad žemėje būta, tačiau žmogus privalo pats paklūsti būti tokiu- jis turi savu noru eiti į kąstų sistemą, ir būti valdomas  ;D

Bet tai iliuzija kuriai paklūsti  ;D Tai tas pats kaip visi paklūsta- pritaria vienai ar kitai politikai, valstybei, bet žemė neturi sienų ar valstybių- tai tik susitarimo reikalas. Iš esmės męs gyvename kąstų- susitarimo sistemoje tačiau ji yra iliuzine ir neegzistuojanti. Męs patys susikuriame tiek savo košmarus tiek savo rojų.

Gera tema  ;D


Nuo kada zmogus renkasi kokiai kastai priklausyti? Siaip visada kur egzistuoja kastos tai ir nustato uz tave aukstesnis kokioje busi, jei busi zemiausioje tai i aukstesne tikrai nepakilsi, bent kai kur tai tikrai galioja ir galios, bet as niekada nepritariau, kad egzistuoja visatoje kastu sistema, kurioje laipteliais aukstyn tobuledamas gali kilti aukstyn
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 19, 2013, 19:21:54
CitataJei visi nuolatos tobuletumet,iki auksciausio kas tik begali, visi taptumeme dievais.


Manau kad taip ir yra - tapsime dievais, kazkuria prasme ir dabar jais esame. Dievas kurio dalis
mes esame ir kuriame tobulejame, taip pat vykdo panasu procesa i tobulejima tai - vidiniai tyrimai ir saviekspresija.

Labai idomus tavo komentavimo stilius idenmeyou :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 19, 2013, 20:45:57
Citata iš: exopolitics.lt  lapkričio 19, 2013, 19:21:54


Manau kad taip ir yra - tapsime dievais, kazkuria prasme ir dabar jais esame. Dievas kurio dalis
mes esame ir kuriame tobulejame, taip pat vykdo panasu procesa i tobulejima tai - vidiniai tyrimai ir saviekspresija.

Labai idomus tavo komentavimo stilius idenmeyou :)


Esame dievais? Ne is tolo neprimena tiesos, po kol kas esame dulkes siame pasaulio kontekste, negalime zinoti nei kas bus rytoj, nei veliau, juk nei vienas nepakelsime nei namo, nei kazka sukursime panasu i zmogu, mintimis be jokiu technologiju, jo labiau net sioje svetingoje planetoje daugeli salygu zmogaus kunas negali istverti be siltos aprangos, o ka jau kalbeti apie kitas planetas, kur salygos tikrai ne tokios palankios, tad dievais save vadinti tiesiog juokinga. Be to jei visi taptumeme dievas, kas pasakytu kuris virsesnis, kas nusprestu bus diena ar naktis, o ka jau kalbeti apie tolimesni visatos plana, tad zmogus ne is tolo neprilygsta visatos galybei, bent jau tiek kiek zinome. Visokie poetai ir ivairus filosofai mego isaukstinti zmogaus galybe, nors realiai esame po kol kas tik vabalelis, labai mazai zinantis apie savo pasauli
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 19, 2013, 21:43:09
Citataesame dievais? Ne is tolo neprimena tiesos


Galima sakyti taip, kad zmogus yra mirtingas dievas, o dievas yra nemirtingas zmogus. Visu zemes zmoniu tevas yra Dievas, kuris materijoje pasireiskia kaip kazkokia energija, mes visi jame egzistuojame ir esame jo dalis, dalis kuri turi valios laisve, suverenia samone ir tuo paciu gali prisijungti prie bendros, visatos samones.

CitataBe to jei visi taptumeme dievas, kas pasakytu kuris virsesnis, kas nusprestu bus diena ar naktis, o ka jau kalbeti apie tolimesni visatos plana,


Manau klaida daryti prielaidas, is savo suvokimo tasko, apie mums gerai nezinomas funkcijas
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 19, 2013, 21:56:25
Citata iš: exopolitics.lt  lapkričio 19, 2013, 21:43:09


Galima sakyti taip, kad zmogus yra mirtingas dievas, o dievas yra nemirtingas zmogus. Visu zemes zmoniu tevas yra Dievas, kuris materijoje pasireiskia kaip kazkokia energija, mes visi jame egzistuojame ir esame jo dalis, dalis kuri turi valios laisve, suverenia samone ir tuo paciu gali prisijungti prie bendros, visatos samones.

Manau klaida daryti prielaidas, is savo suvokimo tasko, apie mums gerai nezinomas funkcijas


Dievas, musu visu tevas cia jau labiau is biblijos, realiai nera aisku kaip gi vis del to kure mus dievas, gal but kazkokiu lasteliniu budu, panasiu i ji isore, bet nei kiek negiminiska jam. Visgi nei vienas mokslininkas, teologas ar filosofas negali irodyti kas mus istikruju sukure dievas, ateiviai ar issivysteme evoliucijos deka, kiekviena atsaka iki galo negali paaiskinti kas kaip yra. Net jei ir Dievas pasireiskia visur materojijoje, tai labiau ne dievas, o savaime besiorganizuojanti visata, kuri tiek viskam dave pradzia, tiek pabaiga ir gal but tai, kad esame cia zmones, galejo buti atsitiktinumas ar net klaida.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 19, 2013, 22:05:17
Citatamus istikruju sukure dievas, ateiviai ar issivysteme evoliucijos deka


Manau, kad visi trys pamineti kartu:) Tik reiktu turet kad tie ateiviai yra to paties dievo dalis kaip ir mes, tik aukstesnes ''pakopos'' butybes kurios vykde kitu, dar aukstesniu dievo ''tarnu'' nurodymus. Kazkur rasiau apie zmogaus sukurima toki pusiau juoka tai nenoriu kartotis..

na vat, radau

Citata
Taigi, galbut civilizacijos atsakingos uz musu Saules sistemos ir Zemes planetos vystyma karta nusprende jog metas sukurti zmogu ir procesas prasidejo...Toliau pusiau juoko forma ;)
Pagrindines civilizacijos prisidejusios prie dabartinio zmogaus sukurimo buvo 4 tai X, A, B, C
1.Pirmiausia atvykusi i zeme civilizacija X modifikavo kazka is vietiniu primatu ir taip susiformavo dabartines Negridu rases pirmtakai.
2.Egzistavo tokia civilizacija A, kuri praeityje buvo viena is pagrindiniu zemes gamtines sistemos kureju ypac prisidejusi prie augalijos kurimo, taip pat egzistavo civilizacija B humanoidai-reptilijos, sios civilizacijos labai mylejo viena kita, abieju atstovai galimai apsilanke ar kuri laika gyveno Zemeje ir ju bendradarbiavimo ir meiles rezultatas buvo siu civilizaciju, zemietis, hibridas Europidu rases pirmtakas.
3.Po kazkiek metu civilizacija C kosminiais laivais atskraidino kolonistu, kurie galejo kryzmintis su vietiniais, nes buvo labai panasus i zmones, ilgainiui tie kolonistai asimiliavosi, tai buvo Rytu Azijos mongolidai.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 19, 2013, 22:12:37
Citata iš: exopolitics.lt  lapkričio 19, 2013, 22:05:17


Manau, kad visi trys pamineti kartu:) Tik reiktu turet kad tie ateiviai yra to paties dievo dalis kaip ir mes, tik aukstesnes ''pakopos'' butybes kurios vykde kitu, dar aukstesniu dievo ''tarnu'' nurodymus. Kazkur rasiau apie zmogaus sukurima toki pusiau juoka tai nenoriu kartotis..


As nesu linkes simta procentinai teigti jog mus kure ateviai, dabar tik prielaidas darau, bet sakai jog jai ir kure, tai vykdydami aukstesniu dievo "tarnu" nurodymus. Kai zmonija sukure branduolini ginkla ar pradejo tyrineti kitas planetas, o taip pasiusdama palydovus i dangu, kokios butybes dave mums siuos isakymus, atsakymas manau butu jokios. Net jei ir kure mus aukstesnes butybes, ziuredami seka aukstyn, o kas sukure tas aukstesnes butybes, eitume, kol galiausiai pasiektumeme pati virsu, teva, tikraji vieninteli Dieva, bet tuomet kas sukuri ta pirmaji Dieva. Jei jis susikure is nieko, kas po kol kas mokslui aiskinti neikandama, tai priestarauja tam, kad mes esame sukurti pagal jo atvaizda. Nes, mes buvome kurti jo, o jo pacio niekas nesukure, vadinasi mums atsirasti reikia judintojo, kazkokio isikisimo, gyvybei atsirasti, bet jam to nereikejo, vadinasi neatitinkame jo paveikslo, kitaip sakant jis kitoks.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 19, 2013, 22:22:15
Citatakas sukuri ta pirmaji Dieva. Jei jis susikure is nieko


Dievas visada buvo, jam neegzistuoja toks parametras kaip laikas. Manau kad laikas yra tam tikru dievo ''tarnu'' funkcija.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Marius lapkričio 19, 2013, 23:26:51
Atsakymą manau sužinosim,filmo ''prometejas'' tęsinyje...
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: eternal.bliss lapkričio 20, 2013, 14:35:38
idenmeyou- neįsiskaitai, diskusija dėl diskusijos čia  ;D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: idenmeyou lapkričio 20, 2013, 19:54:57
Citata iš: eternal.bliss  lapkričio 20, 2013, 14:35:38
idenmeyou- neįsiskaitai, diskusija dėl diskusijos čia  ;D


puikiai as isiskaitau, bet jus realiai neturit jokiu argumentu, tik kalbat ta pati per pati, uzeme savo pozicija. Jei kalba sukasi apie Dieva, kuriam neegzistuoja laikas, jis buvo visada ir pns, tai cia yra tik tavo toks samoningumo suvokimas, bet bent jau po kol kas visi esame paklusnus laikui, kad ir kiek kalbu apie tai butu ir dar nieko negalime pasakyti, irodyti, kad egzistuoja kazkas kam nepavaldus laikui, jo labiau del pacios visatos yra daug gincu ar ji egzistavo visada ar atsirado butent kazkuriuo metu, bet niekas taip nesugebejo irodyti.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: eternal.bliss lapkričio 20, 2013, 20:26:30
gerai įsiskaitai, tuo labiau kad aš nieko panašaus čia nesakiau  ;D

Laikas nepavaldus laikui  ;D Ką dabar pasakysi?  ;D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: exopolitics.lt lapkričio 20, 2013, 21:45:59
Citatakad ir kiek kalbu apie tai butu ir dar nieko negalime pasakyti, irodyti, kad egzistuoja kazkas kam nepavaldus laikui, jo labiau del pacios visatos yra daug gincu ar ji egzistavo visada ar atsirado butent kazkuriuo metu, bet niekas taip nesugebejo irodyti.


na as neturiu tikslo cia kazko kazkam irodineti, tiesiog issakau ka manau, komentuoju, papildau... :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 13:20:58
Noreciau atgaivinti gal sia tema. As tikiu zinoma po mirtiniu gyvenimu, bet as nerimauju jog as nesuzinosiu kaip ten viskas yra, nes klausimas ar po mirties, as prisiminsiu apie save, pvz kiekviena ivyki savo gyvenime ir ar suprasiu jog as miriau, ir stai kaip atrodo viskas.
Gal tiesiog jau zinos siela kur eiti, ka daryti, ir tiek. Nes smegenu nebus jau. Del to nerimauju.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 13:35:58
Citata iš: minde1990  sausio 05, 2014, 13:20:58
Noreciau atgaivinti gal sia tema. As tikiu zinoma po mirtiniu gyvenimu, bet as nerimauju jog as nesuzinosiu kaip ten viskas yra, nes klausimas ar po mirties, as prisiminsiu apie save, pvz kiekviena ivyki savo gyvenime ir ar suprasiu jog as miriau, ir stai kaip atrodo viskas.
Gal tiesiog jau zinos siela kur eiti, ka daryti, ir tiek. Nes smegenu nebus jau. Del to nerimauju.

kuo sąmoningesnis mirsi, tuo aiškiau tą procesą suvoksi. Taip pat labai svarbu yra priešmirtinė busena ir mintys.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier sausio 05, 2014, 13:42:34
Ajolu, dažnai tenka mirti? kad tokias žinias turi? :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 13:45:01
oi negaliu :D
šiame gyvenime teko tik gimti, kol kas dar gyva.
O kiek kartų mano prieš tai turėti fiziniai kūnai yra patyrę mirti nesuskaičiuosi.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier sausio 05, 2014, 13:48:30
Citata iš: ajolu  sausio 05, 2014, 13:45:01
oi negaliu :D
šiame gyvenime teko tik gimti, kol kas dar gyva.
O kiek kartų mano prieš tai turėti fiziniai kūnai yra patyrę mirti nesuskaičiuosi.


Bet atsimeni, kad kuo sąmoningesnė mirdavai, tuo geriau visą procesą suvokdavai?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 13:58:05
Ajolu, butu idomu isgirsti, ka pati manai apie pomirtini gyvenima, kaip suvoki.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 14:01:32
Mirtis yra panašį į atsiskyrimą nuo fizinio kūno subtiliuoju kūnu. Mirtis tėra fizinio kūno mirtis. Todėl kiekvieno žmogaus pomirtiniai keliai yra skirtingi, nes tai priklauso nuo jo sąmonės ir tikėjimo.
Kuo žmogus yra aukštesnės sąmonės ir labiau pažengės, tuo jam šis procesas yra įprastesnis.
Konkrečiai kalbant apie mane, ne, neprisimenu.
TinSoldier,  kaip suprantu tu netiki pomirtiniu gyvenimu?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier sausio 05, 2014, 14:09:05
Citata iš: ajolu  sausio 05, 2014, 14:01:32
Mirtis yra panašį į atsiskyrimą nuo fizinio kūno subtiliuoju kūnu. Mirtis tėra fizinio kūno mirtis. Todėl kiekvieno žmogaus pomirtiniai keliai yra skirtingi, nes tai priklauso nuo jo sąmonės ir tikėjimo.
Kuo žmogus yra aukštesnės sąmonės ir labiau pažengės, tuo jam šis procesas yra įprastesnis.
Konkrečiai kalbant apie mane, ne, neprisimenu.
TinSoldier,  kaip suprantu tu netiki pomirtiniu gyvenimu?


Tikrai netikiu. Bet ne tame esmė.
Net, jei pomirtinis gyvenimas būtų, man įdomu, iš kur žmonių žinios apie jį? :)

Nes, iš mano pusės žiūrint, atsirado žmogus, kuris nerimauja apie mirtį, o kitas žmogus tuo pasinaudodamas pradeda aiškinti, kad reikia tapti sąmoningesniu, ten dvasiškesniu ir viskas bus geriau, bus lengviau suvokiami procesai ir pan. Man tai panašu į verbavimą kažkokį, suteikiant melagingą paguodą :)

Nes tiesa tokia, kad nei aš, nei tu, nei mindė nieko nežino, ir negali žinoti, kas bus po mirties. Tu patari būti dvasiškesniam. O gal, norint geresnių pomirtinių sąlygų, reikia kaip tik kuo daugiau alaus per gyvenimą prigerti, ir kuo labiau degraduoti?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 14:12:24
Deja jis netiki niekuom :) Pagal ji zmogus numirsta ir viskas, buna negyvas daiktas, bet tada as paklausciau, o kodel reikia faktu jog yra pomirtinis gyvenimas, jei nera faktu jokiu jog po mirties tiesiog supuva kunas ir nieko is ten neiseina. Ir kazkaip manyti jog visoje visatoje egzistuoja tik fiziniai reiskiniai ar kaip cia paaiskinti yra man naivu. Man gyvenime yra buve tikrai nemazai atveju kaip tik dar labiau stiprindavau tikejima pomirtiniu gyvenimu.

Pas mus yra igimta, jog tiketi tik tais dalykais, kuriuos galima paliesti ir pamatyti. Atmesk kokia 1000 metu, ir niekas nepatiketu jog bus toks gyvenimas koks dabar.
Ir skeptikai kaip gali taip kategoriskai sakyti jog nieko nera, lyg jie butu mire jau ir zinotu jog ten nieko nera, o mokslininkai ka ? is kur jie gali zinoti jog ten nieko nera ? Tad cia irgi galiu pasakyti, nera jokiu net faktu, irodymu jog po mierties nieko nera :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Marius sausio 05, 2014, 14:17:14
Na kolkas niekas FAKTŲ nepateikė kad ten kažkas po tos mirties yra,tai ,kaip gali teigt jog ten tikrai kažkas yra?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 14:21:02
o ar yra įrodyta kad 100 procentų neegzistuoja?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Marius sausio 05, 2014, 14:24:25
O ar yrodyta jog simtą procentų egzistuoja ?:-D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 14:28:05
Cia tik tikejimo klausimas. Jeigu butu faktai, nebutu apskritai diskusijos apie tai kas musu laukia po mirties. Vieniems uztenka zmoniu liudijimu, asmeniniu patirciu, kitiems tie liudijimai atrodo kaip paprasti smegenu veiklos rezultatai ir tiek.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier sausio 05, 2014, 14:28:12
Citata iš: ajolu  sausio 05, 2014, 14:21:02
o ar yra įrodyta kad 100 procentų neegzistuoja?


Man labai atsibosta šitas argumentas :)

Įrodymo našta tenka teigiančiąjai pusei.
Net ir teisinė sistema remiama tuo, jog kaltintojas turi įrodyti kaltinamojo kaltę, o ne nekaltasis turi įrodinėti savo nekaltumą. Nes priešingu atveju - visiška loginė spraga.

Neįmanoma pateikti įrodymų, kad kažkas neegzistuoja, toks prašymas yra visiška nesąmonė :)

Prisimenam Raselo arbatinuko analogiją (http://lt.wikipedia.org/wiki/Raselo_arbatinukas)

Ir negi jūs tikrai norit savo tikėjimą statyti ant tokio argumento? Ant svarstymo, kad kažkas egzistuoja, nes neturit visiškai jokių įrodymų nei į vieną pusę? Ar priimti tikėjimo poziciją tokiu atveju protingiausia? Ar protingiausia, neturint jokių įrodymų, tiesiog išlikti nepaveiktam ir neutraliam (kas atitinka netikėjimą)?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 14:29:25
Na tiesiog yra per daug informacijos, pasakojimu jog ten kazkas yra, kad netiketi. Ir knygu, ir senoveje buvo kalbu, ir daug zmoniu pasakojimai apie paranormalius dalykus ir tt. Kur visi teigia kazkas ten yra. Tai reiskia jog simtais metu zmonems tiesiog prisisapnuoja kas, ar issigalvoja, ar nutaria sukurti pasakas, ar dar ka, ir taip simtus metu, visi be isimties ? Kas prabya apie kazka, iskart meluoja arba serga jau. Bet yra tukstanciai bandymu irodyti, paaiskinti ir visa kita. Tikrai as nemanau ir netikiu, jei apskritai nieko nieko nebutu, niekas tiek daug nesneketu, nes nebutu is ko.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier sausio 05, 2014, 14:34:31
Jei tikėsi viskuo, apie ką yra daug informacijos, tai gerai nesibaigs... :D
Informacijos kokybę reikia vertinti.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis sausio 05, 2014, 14:35:21
Soldieri, aš tai taip matau situaciją: įrodymų naštą teigiančioji pusė atlieka, neša, ir nuneša kiek reikia. O paskui atsiranda neigimai, kuriems kaip ir nelabai yra pagrindų. Todėl ajolu klausimas ir prasmingas, "kas įrodė, kad taip nėra?", klausimas apie neigimų pagrįstumą.

Pvz. įdomu man girdėti klausimus, a la "ar egzistuoja pomirtinis gyvenimas ir kokie faktai tai pavirtina?" sėdint anomalija.lt forume, kur pilna informacijos, visokių faktų ir duomenų apie atvejus. Kad nėra mokslinės teorijos apie tai, tuo labiau įsitvirtinusios ir konsensusinio pritarimo sulaukusios teorijos, kaip ir nėra platesnių tyrimų - tai kitas reikalas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 14:38:44
Nežinau gal šis straipsnis ir buvo čia kur nors idėtas, bet vis vien į temą.
http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-37093/straipsnis/Mokslininkas-kvantine-fizika-irodo-kad-gyvenimas-po-mirties-egzistuoja?l=1&p=1

„Mes dedamės žiną, kad gyvenimas - tai tik tam tikras anglies ir kitų molekulių junginių aktyvumas. Kurį laiką taip pabūnam aktyvūs, pagyvenam, o po to trūnijame po žeme, - dėsto R. Lanza savo tinklalapyje. - Mes įtikėjome, kad esame mirtingi, nes mums „įkalė į galvas, kad mes mirsim". Kitaip tariant, mūsų sąmonė susiejusi gyvenimą su kūnu. Kadangi mes žinome, jog kūnai miršta, vadinasi, mirsime ir mes."
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: eternal.bliss sausio 05, 2014, 16:01:56
Na Tokio klausimo neįrodysi tol kol mokslas neišmoko telepotruoti asmens, daigto, bei paralelinių realybių egzistavimo pagrindo nesuprato.
Šios 2 įdėjos remiasi amžinu sąmonės egzistavimu, dėl to po kurio laiko bus įrodyta, jog sąmonė iš tiesų yra nemirtinga, ir kad realybė nėra "akmens pavidalo" kaip galvota. Bet tai iš tiesų didelis mokslo šuolis prie kurio vis artėjama.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 16:21:10
gal tai bus juokinga kam, arba pikta arba laikys nusisnekejimu. Bet kodel per tiek amziu nera niekas isbandes eksperimento, nu vistiek yra ligoniu, kuriems liko kelios dienos ir panasiai, gal jie net sutiktu ar panasiai. Tiesiog pasakyti, jog po mirties kazkaip va kazka padaryti, ar pasirodyti, ar tai kazka iskresti, tada butu aisku, ir gal net pats is anapus kokiu butu pranestu mazdaug.

Zinoma, per tiek amziu negalima teigti jog taip niekas ir nesumaste. Gal yra tokiu buve situaciju, bet daugumai sunku patiketi. Nes manau nera daug zmoniu kuriems nerupetu tokie dalykai, vistiek yra smalsu
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: eternal.bliss sausio 05, 2014, 16:29:05
Na tai čia būta žmonių kurie rašė kaip po mirties artimųjų visokie įdomūs dalykai dėdavosi, bet tai tik įrodymas pačiam asmeniui o ne kitiems.

Priedo, kodėl yra norima įrodyti kažkam, jog kažkas egzistuoja jeigu tai visiškai nesvarbu? visiškai nesvarbu ar žmogus tikės tuo ar ne, jokio skirtumo, tas pats kas tikėjimas Dievu. Šie du klausimai yra labiausiai diskutuojami ir tuo pat metu yra visiškai beverčiai. Kas svarbiausia yra pačio žmogaus tobulėjimas nesvarbu kuo jis tiki. Net jei tai tiesa, ar netiesa, abiem atvejais bus svarbiasia žmogaus savirealizacija bei gerovė esant gyvam.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 17:24:19
Taip skaiciau cia dabar pasakojimus. Anais metais mano mociutei irgi panasiai yra nutike. As tikiu, nes man tai yra irodymas, nes sako man tai patikimas zmogus. Todel as esu laimingas jog yra pomirtinis gyvenimas
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 19:25:54
Kažkaip visuose tinklalapiuose tapo aktualus šis klausimas  :) Remdamasis savo patirtimi galiu pasakyti kad pomirtinis vieniems yra kitiems nėra. Tiesiog skirtingos sandaros žmonės. Ir kiek pastebėjau tie kurie teigia kad pomirtinio gyvenimo nėra yra visiškai teisūs savo atžvilgiu. Jie tiesiog neturi jokio ryšio su anapusiniu pasauliu iš prigimties. Atėjus laikui paprasčiausiai numirs ir visiškai išnyks. Kitų gi kūniškoji dalis lygiai taip pat sėkmingai numirs kaip ir pirmųjų, bet nesuvokiama ir nesuprantama dalis persikels į anapusinį pasaulį iki sekančio gimimo šiame pasaulyje. Tai visiškai nepriklauso nuo dvasingumo, tikėjimo ar kitokių savybių. Tiesiog tai įgimta. Tikėtis kad mokslas šioje srityje kažką išaiškins beviltiška. Šitie procesai valdomi iš anapus. Jei ana pusė nenori nieko aptikti niekaip neįmanoma. Kaip nors ginčytis tuo klausimu taip pat beviltiška ir nėra jokios prasmės. Tiesiog bus kaip bus. Žemiškąja prasme tiek mirtingieji tiek nemirtingieji yra vienodi. Visa esmė nugyventi šį gyvenimą maksimaliai kokybiškai nepriklausomai nuo mirtingumo. Kaip minėjau bet kuriuo atveju neturi prasmės jokie tikėjimai ir nėra prasmės juos "diegti" vieni kitiems. Sau aš žinau kaip yra o kiti tegul daro ką nori. Tai jų reikalas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 19:30:50
Idomi zinute.

Citata iš: Vytautas  sausio 05, 2014, 19:25:54
Sau aš žinau kaip yra o kiti tegul daro ką nori. Tai jų reikalas.


Gerai, kad savo pasauleziuros nebrukate kitiems, bet ar tikrai galite buti isitikine, jog jusu zinojimas yra teisingas? Gal jums tiesiog klaidingai atrodo, kad zinote tiesa, bet is tikruju ta tiesa yra visiskai kita? Nepagalvojote apie tai?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 19:42:04
Citata iš: Benamis  sausio 05, 2014, 19:30:50
Idomi zinute.
Gerai, kad savo pasauleziuros nebrukate kitiems, bet ar tikrai galite buti isitikine, jog jusu zinojimas yra teisingas? Gal jums tiesiog klaidingai atrodo, kad zinote tiesa, bet is tikruju ta tiesa yra visiskai kita? Nepagalvojote apie tai?

Ateis laikas ir visi turėsim galimybę pasitikrinti  :) . Sau man daugiau nei pakankama kad yra būtent taip. Maža to pasidomiu ir kitų žmonių, suprantama kuriais galiu pasitikėti, keista patirtimi. Ji labai tvarkingai susilieja su mano patirtimis. Tiksliau patikslina tai ką aš savotiškai "apėjau šonu". Taip kad man su įrodymų pakanka apie anapusinio pasaulio egzistavimą.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 19:51:08
o mazdaug ka jus zinote, kas bus ? Koks pomirtinis gyvenimas laukia. Kaip suprantu jus turejote klinikine mirti ?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 20:00:31
Na techniškai tai bus panašu į tą komos būseną kurioje buvau. Tik grimzdimas gilyn ir visiškas kūno pojūčių bei valdymo praradimas. Komos būsenoje klausos galimybė buvo likusi. Tiesiog dar labiau pradėsiu jausti savo antrąją pusę, sielą, kuri ir perves į anapusinį pasaulį. O kas ten ir kaip ten neturiu nei menkiausio supratimo kaip ir visi žmonės. Tai kažkaip visiškai kita ir  jokiam dabartiniam apibūdinimui nepasiduoda. Pats faktas kad mirties nėra ir nėra dėl to ko jaudintis.  :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 20:04:10
Citata iš: Vytautas  sausio 05, 2014, 20:00:31
Na techniškai tai bus panašu į tą komos būseną kurioje buvau. Tik grimzdimas gilyn ir visiškas kūno pojūčių bei valdymo praradimas. Komos būsenoje klausos galimybė buvo likusi. Tiesiog dar labiau pradėsiu jausti savo antrąją pusę, sielą, kuri ir perves į anapusinį pasaulį. O kas ten ir kaip ten neturiu nei menkiausio supratimo kaip ir visi žmonės. Tai kažkaip visiškai kita ir  jokiam dabartiniam apibūdinimui nepasiduoda. Pats faktas kad mirties nėra ir nėra dėl to ko jaudintis.  :)


Tai reiskia, per spiritizmo seansa, yra iskviestos sielos, is sielu pasaulio ? Ir dar, pagal jus, teorija jog siela dar klaidzioja gyvuju pasaulyje, tikite ?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 20:16:39
Citata iš: minde1990  sausio 05, 2014, 20:04:10
Tai reiskia, per spiritizmo seansa, yra iskviestos sielos, is sielu pasaulio ? Ir dar, pagal jus, teorija jog siela dar klaidzioja gyvuju pasaulyje, tikite ?

Kaip minėjau su siela bendrauta ir komos būsenoje, dar yra nuojauta tai optimalus "aš" ir sielos priimtas sprendimas. Švytuoklės nevadinčiau spiritizmo seansu bendraujant su savo siela. Normaliai siela randasi visuomet sielų pasaulyje tik kritiškais atvejais kažkaip perima šio kūno valdymą. Bėja sielų pasaulis ir dvasių bei agregorų pasaulis iš esmės skirtingi dalykai. Jokių dvasių ir agregorų šiuo metu paprasčiausiai nėra. Panaikinta.  :) Visais tais dalykas aš netikiu bet žinau, nes tiesiog teko išgyventi patirtis.  :) Bet tai tik mano patirtis ir man. Kiekvienas šiame supratime remiasi kuo tik nori  :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 21:03:13
Citata iš: Vytautas  sausio 05, 2014, 19:25:54
Tai visiškai nepriklauso nuo dvasingumo, tikėjimo ar kitokių savybių. Tiesiog tai įgimta.

kas igimta? netureti pomirtinio gyvenimo? ar neatgimti?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 21:18:12
Citata iš: ajolu  sausio 05, 2014, 21:03:13
kas igimta? netureti pomirtinio gyvenimo? ar neatgimti?

Įgimta sielos neturėjimas ko pasekoje nebūna pomirtinio gyvenimo ir atgimimo. Siela tai ne gyvybę palaikantis kažkas kaip mastoma klasikiniu būdu. Kaip minėjau siela gali valdyti kūną tik laikinai. Tiesiog tai teko pajusti, patirti. Ir tai nutinka tik kritiškose situacijose. Šiaip sielos pagrindinė paskirtis ne kažkokia dvasingumo ar kažko o paprasčiausiai maksimaliai įmanomai ilgo gyvenimo užtikrinimas šiame pasaulyje saugant jį. Saugojimo būdai du kūno valdymo perėmimas ir palankių įvykių sekos formavimas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 21:19:55
ai tai tu kalbi apie besielius subjektus? tuos, kurie neturi sielu, taip?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 21:26:35
Citata iš: ajolu  sausio 05, 2014, 21:19:55
ai tai tu kalbi apie besielius subjektus? tuos, kurie neturi sielu, taip?

Kalbu apie žmonės kurie neturi sielos. Tai visiškai nieko baisaus tiesiog savotiškai ne pilna "komplektacija" iš prigimties. Tai niekaip nemaišo gyventi šiame pasaulyje.  :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 21:27:58
na manes tai nestebina, tiesiog pasitikslinau, ar as cia ne vienintele tai zinanti :D del to ir nustebau :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 21:33:01
Ok, daleiskime jus teisus, tada pasakykite kas nulemia, kad vieni is musu Zemeje turi sielas, o kaikurie sielu neturi?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 21:37:19
bent as esu visiskos nuomones jog visi be isimties turi sielas. Kas neturetu sielos butu lavonas :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ajolu sausio 05, 2014, 21:39:50
mano ziniomis jie yra ateiviu produktas, kur vietoj sielos yra patalpinama atitinkama programa. Nezinau, ar Vytautas kalba apie ta pati.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 21:45:50
Man rodos Vytautas kazka panasaus rase kazkada forume. Bet kokiu tikslu tai daroma? Nes man si teorija skamba svelniai tariant mazai tiketina ;D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 21:47:02
Citata iš: Benamis  sausio 05, 2014, 21:33:01
Ok, daleiskime jus teisus, tada pasakykite kas nulemia, kad vieni is musu Zemeje turi sielas, o kaikurie sielu neturi?

Sielos neturėjimą nulemia elementari priežastis klonavimas. Jokių problemų tai padaryti net mūsų mokslui. Tiesiog kažkas mus paklonavo praeityje. Klonavimas vyko šitame lygyje ir neperėjo anapusinio pasaulio procedūrų. Klonai tiesiog nematomi anapusiniam pasauliui. Atitinkamai ir neturi reikiamų sudedamųjų dalių.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 21:48:55
Tada kitas klausimas:

klonas (zmogus be sielos) + normalus zmogus (su siela) = ?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 21:54:09
Citata iš: Benamis  sausio 05, 2014, 21:48:55
Tada kitas klausimas:

klonas (zmogus be sielos) + normalus zmogus (su siela) = ?


Galimi abu variantai. Kas gausis konkrečiu atveju nežinau. Bet tai kažkaip apsprendžia anapusinis pasaulis ar būti našlaičiu.
Bet klonas+klonas= klonas (garantuotai) nepriklausomai kad mirimo procedūra lyg ir praeita. Lyg išoriškai viskas natūralu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 21:56:40
Ir Jus Vytautas siulote pasitikrinti kaip anksciau minejote su svytuokle, tiesa? Taip pat jusu zodziais mes svytuokles pagalba bendraujame su siela? Bet tada atsakykite man, jeigu as klausiu svytuokles:

- Ar as turiu siela?

Ir atsakymas buna "Ne", kas ta atsakyma padiktuoja, jeigu zmogus be sielos bendrauti su neegzistuojancia siela negali? ;D Logikos nematau. Suprantu jeigu atsakymas buna "Taip", o vat jeigu "Ne"?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis sausio 05, 2014, 21:57:41
10 balų Benamiui už logiką!
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 22:00:02
Tai cia manau kiekvienas ismastyti sugebetu, tiesiog idomu sulaukti Vytauto komentaro :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier sausio 05, 2014, 22:00:55
Tai kad jau dešimtyse temų jis ant savo logikos vis pasimauna, ir nusipeza.
Bet niekaip nesugeba išmatyti, kame problema jo teiginiuose..
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 22:04:18
Nepamenu atsakymo i si klausima, nes nemanau, kad toks apskritai buvo, todel ir noreciau suzinoti ka Vytautas apie tai mano :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 22:09:31
Truputi patikslinu klausimą "ar aš bendrauju su savo siela?". Pačiam priversti švytuoklę atsakyti "taip" kažkaip nepavyksta. Kiek suprantu šiame procese dalyvauja du nežinomi energetiniai laukai. Pradiniu momentu veikia pačio žmogaus laukas, o kai įsijungia sielos kanalas veikia žymiai galingesnis laukas kuris užgožia žmogiškąjį. Yra buvę kad sielos laukas buvo kažko per silpnas. Bet tada su švytuokle galėjau išdarinėti ką noriu. Kai normaliai prisijungi tiesio priversti švytuoklę atsakyti į tą patį klausimą dvejopai neįmanoma. Iš kitos pusės esu pasitikrinęs ar tai veikia. Tiesiog sužinojau kurie žmonės be sielos ir išprovokavau juos pabandyti naudotis švytuokle. Švytuoklė jiems neveikė. Atitinkamai kitiems ji veikia be problemų. Tiesiog patikrinta praktiškai.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 05, 2014, 22:10:29
is pradziu Vytauto atsakymai buvo geri, teisingi, nu paskutiniai mistika kazkokia, puse zmoniu klonai, o kaip suzinojai jog yra be sielu, klonai zmones ? Gal svytuokle melavo

As irgi isbandziau svytuokle, ji neveike, tad as tikras turiu buti jog esu klonuotas ? galiu ramiai gyventi, reiskias pomirtinis gyvenimas manes nejaudina
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Benamis sausio 05, 2014, 22:11:22
Na, atsakymas kazkoks suktas :) Bet tiek to, ne man teisti kas teisus, o kas ne, tiesiog buvo idomu sulaukti atsakymo :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 22:21:04
Citata iš: minde1990  sausio 05, 2014, 22:10:29
As irgi isbandziau svytuokle, ji neveike, tad as tikras turiu buti jog esu klonuotas ? galiu ramiai gyventi, reiskias pomirtinis gyvenimas manes nejaudina

Naudotis švytuokle turėtum mano nurodytu būdu nes kitaip ji niekaip neveikia. Maža to pasitikrinti reiktų keletą kartų. Nemanau kad esi besielis žmogus  :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis sausio 05, 2014, 22:23:41
Matot, Vytautas "sielos" terminą visai kitaip supranta, ir viskas. Nieko čia ypatingo. O žinios tai tokios, prie švytuoklės pririštos, toli nuo jos ir nenueina. Ne kažką. Šiaip gal ir yra tame kažkas, bet ne super duper žinojimas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 05, 2014, 22:32:07
Tiesiog kitoks sielos supratimas pirmiausiai atsirado iš nuojautos. Vėliau tai "pačiupinėta" per švytuoklę. Galiausiai komos būsenoje susidurta "mintis į mintį" suprantama be jokių vaizdinių. Galiausiai pajausti fiziniai sielos poveikiai. Kaip minėjau čia kiekvieno individuali patirtis. Man pakanka o žmogui iš šalies jokio poveikio. taip kad jei norit ieškokit savo sielos. Tapsit visiškai ramūs dėl pomirtinio gyvenimo. Bėje jei kam gerai veikia nuojauta kaip ir išspręstas teigiamai klausimai be jokios mechanikos.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis sausio 05, 2014, 22:38:15
Na aš tai galvoju taip: Vytautas įvairiais būdais susidūrė su tam tikrais dalykais, ir pavadino vieną iš tų dalykų - "siela". Bet tai, ką jis vadina "siela", nėra tas pats, ką įprastai suprantame tuo terminu. Taip atsirado "besieliai" žmonės, nors iš tikro, tą normalią sielą jie turi, tik kažko jiems trūksta Vytauto terminų sistemoj, gal švytuoklė nenori kažko rodyti apie juos, ar pan., nesvarbu. Ribotas reikalas, grabaliojimas tamsoje.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 06, 2014, 14:07:55
Nors truputi tingiu bet pabandysiu paanalizuoti klasikinį supratimą apie pomirtinį pasaulį, kuris iki 2012m vidurio buvo visai savotiškai teisingas. Visi žmonės be išimties turi savotiškus kelis nematomus sluoksnius ir tų sluoksnių rišamąją dalį čakras. Dar turi kažką kas iš tikro valdo ir palaiko kūną gyvą. Ką iš to pavadinti siela ką dvasia ar dar kuo čia jau jums geriau žinoti. Pats faktas kad tai yra. Iki 2012m vidurio normaliai mirus šitie dalykai atsidurdavo dvasių ir agregorų lygyje. Bet ne visi. Kai kurie išnykdavo visiškai. Tai buvo traktuojama kaip problema tipo sielos praradimas ar patekimas į kokį pragarą. Normaliai šituos dalykus matydavo žmonės klinikinės mirties atveju, komos būsenoje ir net jautresni visai realiame gyvenime. Pažįstu tokį žmogų asmeniškai. Labai logiškai visi galvojo kad tai ir yra tas amžinas gyvenimas. Keistas tas pasaulis bet apčiuopiamas. Jo sandara ir paremtos visos religijos. Jos visiškai teisingai atvaizdavo saviškį variantą. O variantų buvo įvairiausių. Bet kažkur per 2 mėn 2012m ši struktūra, šis dvasių ir agregorų pasaulis dingo. Pasirodo tai buvo klaida, iškraipymas. Dabar visi mirę su visomis savo nematomomis dalimis normaliai suyra, išnyksta. Tai kurgi tas anapusinis pasaulis? Jis savotiškai toliau. Jokia informacija apie jį niekaip nepasireikšdavo ir nepasireiškia. Jokios likusios kad ir nematomos mirusio žmogaus šiukšlės į jį nepatekdavo ir nepatenka. Patenka tik nesuvokiama kūną valdanti esybė "aš". Ir tik ta kuri turi savotiškai savo antrąją pusę sielą tikram anapusiniam pasaulyje. Taip buvo visada. Tame ir slypi nemirtingumas. Va toks per laiką savo bei kitų keistas patirtis susiklostė atitinkamas supratimas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: minde1990 sausio 06, 2014, 15:18:48
Tai visus amzius buvo jog keliauja vadinama siela i ta pasauli kur visos yra, o 2012 metu viduryje staigiai isnyko viskas. Del kokios priezasties ? tiesiog is niekur ?

Bet irgi nevisada man eina suoprasti, nezinai kas vyksta tame kitame pasaulyje. Gal va ir yra viskas kaip aprasyta Biblijoje. Siela ar "as" iskeliauja ten i kita ta pasauli ir ten toliau vyksta amzinybe. Ir skaitesi tada ten kaip aukstessnis ligmuo, geris tas vadinamas, o kur isnykdavo, tai budavo kaip blogis kuris isnykdavo. Viskas logiskaib utu, bet vat viskas pradingo
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas sausio 06, 2014, 15:51:37
Citata iš: minde1990  sausio 06, 2014, 15:18:48
Tai visus amzius buvo jog keliauja vadinama siela i ta pasauli kur visos yra, o 2012 metu viduryje staigiai isnyko viskas. Del kokios priezasties ? tiesiog is niekur ?

Kūrėjai mums suteikė per daug savų galimybių. Mes minčių pagalba materializavom kitas ateivių civilizacijas. Jie užvaldė mus ir viską perorganizavo pagal save. Tiesiog ši klaida buvo ištaisyta. Žmonių minčių materializacija dabar neveikia. Taip kad kokio vandenes užkalbėti ar kitų panašių dalykų atlikti nepavyks. Na o biblija aprašo tą dvasių pasaulio savą versija. Kaip rytiečių mokymai savąją. Tiesiog tai kalėjimo instrukcija kaip gyventi tame kalėjime. Ne mes valdėm tą dvasių pasaulį o jis mus. Ir instrukcijas perdavinėjo per visai realias kai kurių žmonių vizijas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Steiblys spalio 16, 2014, 15:18:18
Įsitikinęs, kad visų atgimusių iš Dvasios (patikėjusių Kristumi) laukia amžinas gyvenimas su Dievu. Ten nebus skausmo, kančios; ten pilnai bus galima realizuoti savo talentus, ten bus nuostabi kūrybos harmonija. Na o žmonės su savo nuodėmėmis (atmetę Kristų), pateks į skausmo vietą, ir kaip sako Biblija, kančių vieta atiduos pražuvusiuosius kai vyks teismas prieš didelį baltą sostą. Visi, stosiantieji prieš šį teismą, bus pražuvę; mums sakoma, kad jie bus įmesti į ugnies ežerą, kuris yra antroji mirtis. Viešpats dar vadino jį ,,tamsybėmis". Aš manau, jog tai simbolizuoja kažką baisesnio už fizinę ugnį ir tamsą. Tai amžinas atskyrimas nuo Dievo, mat mirtis reiškia atskyrimą.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Parcufas spalio 16, 2014, 17:31:34
Žmogus, tai noras gaut malonumą. Žmogaus prigimtinės savybės tai egoizmas, noras gaut malonumą dėl savęs. Gamta priešinga savo savybėmis žmogui - atiduodanti.

Žmogaus sielą, kurią jis gauna gimdamas neturi visiškai jokios apimties, nes veikia egoistiškai, viską absorbuodama į save. Tai pradinė užuomazga, iš kurios žmogus per savo gyvenimą turi sukurti tokius ryšius tarp žmonių, kad pradėtų jausti dvasinį pasaulį. Kai šioji užuomazga kažkokiu lygmeniu pakeičia savo ketinimą iš „dėl savęs" į „dėl kito", ji įgyja apimtį. Taip užuomazga savo savybėmis supanašėja su gamtos savybėmis. Tik ištaisius savo egoistines savybes, kai mano noras gauti - keičiasi į norą gaut „dėl kito", o ne „dėl savęs", aš galiu pradėt jausti tai kas egzistuoja virš laiko, judėjimo ir erdvės, virš šviesos greičio ir materijos.

Jei aš per savo gyvenimą, neatskleidžiau dvasinio pasaulio, neištaisiau savo egoistinių savybių tai ir po mirties nieko neįvyks. Žmogaus siela, užuomazga pakeis,gaus kitą egoistinį norą, grįš į šį materialų pasaulį ir taisysis toliau, kol per savo gyvenimą visiškai neišsitaisys - nepakeis visų savo egoistinių savybių į priešingas.

Pragaras tai yra būsena, kai aš iš altruistinių savybių krentu atgal į savo egoizmą.Tai yra papildomo egoizmo atskleidimas savyje - ištaisymui. Visas žmogaus dvasinis vystymasis vyksta banguotai: pakylėjimas, kritimas, pakylėjimas, kritimas ir t.t.  Iki galutinio išsitaisymo, visiško susiliejimo savo savybėmis su gamtos savybėmis.

Pragaras tai nejautimas dvasinio pasaulio. Materialus pasaulis išvis žemiau šių kategorijų kas rašoma Biblijoje. Tam, kad suprast kas yra „pragaras", aš turiu būt įgyjęs „rojaus" savybes. Viskas kas rašoma Biblijoje tai tik sąveika tarp noro gauti ir noro duoti. Realybėje daugiau nieko neegzistuoja.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Steiblys spalio 16, 2014, 18:31:39
Citata iš: Parcufas  spalio 16, 2014, 17:31:34
Pragaras tai yra būsena, kai aš iš altruistinių savybių krentu atgal į savo egoizmą.Tai yra papildomo egoizmo atskleidimas savyje - ištaisymui.
Pragaras tai nejautimas dvasinio pasaulio. Materialus pasaulis išvis žemiau šių kategorijų kas rašoma Biblijoje. Tam, kad suprast kas yra „pragaras", aš turiu būt įgyjęs „rojaus" savybes. Viskas kas rašoma Biblijoje tai tik sąveika tarp noro gauti ir noro duoti. Realybėje daugiau nieko neegzistuoja.
O aš manau, kad pragaras yra Dievo teisingumo tobulybės dalis. Tikiu, kad tai nėra būsena (kai iš altruistinių savybių krentu atgal į savo egoizmą), nes tai būtų labai jau "žmogiška" (o žmogus linkęs nuolat klysti ir meluoti), todėl tikiu teisingumu, kurį skelbia Dievo Žodis. Žmogus bando pabėgti nuo atgailos, nuo nenoro pripažinti Dievo teisingumą, todėl nenuostabu, kad nori ištrinti pragaro realumą.  Juk Biblija ne kartą palygina Dievo rūstybę su įniršio vyno spaustuvu. Pragare nesuteikiama nei bausmės sumažinimo, nei malonės. Tai nepasotinamas įniršis, nukreiptas prieš neatgailavusius.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Lucas vasario 22, 2015, 14:37:06
Po mirties nebus nieko. Mirusios mūsų smegenys paprasčiausiai nesuvoks, kad jos mirė, nes jos bus mirusios. Tik mes, žmonės, prisigalvojame visokiausių rojų ir pragarų teorijų, kad patys apgautume save ir taip bandydami išvengti niūrios tiesos: mirtis - tai pabaiga.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. vasario 22, 2015, 20:27:09
Žinoma.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 23, 2015, 07:59:32
Citata iš: Lucas  vasario 22, 2015, 14:37:06
Po mirties nebus nieko. Mirusios mūsų smegenys paprasčiausiai nesuvoks, kad jos mirė, nes jos bus mirusios. Tik mes, žmonės, prisigalvojame visokiausių rojų ir pragarų teorijų, kad patys apgautume save ir taip bandydami išvengti niūrios tiesos: mirtis - tai pabaiga.


Na tokius dalykus nepulčiau tvirtinti kad yra taip ar kitaip. Tiesiog sakyčiau: aš taip tikiu, o kaip ten iš tikro yra niekas nežino.

Kitas dalykas: tik nedidelė dalis senųjų religijų mokė jog po mirties laukia laiminga pabaiga. Didelė dalis teigė kad laimingas būvis laukia tik išrinktųjų, pvz. didvyrių, kita dalis teigė, kad visų laukia nemalonus būvis a la graikiškasis Hadas ir dalis religijų sakė, kad numirei ir viskas baiga, tavo aš išnyksta. Taigi, teigimas kad pomirtinio būvio tikėjimai sugalvoti kaip paguoda... na nelabai atitinka realybės, ne tam tokie itai atsirado kad paguostų :) oi ne tam
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier vasario 23, 2015, 11:38:04
Citata iš: paragraf 78  vasario 23, 2015, 07:59:32
<...>ir dalis religijų sakė, kad numirei ir viskas baiga, tavo aš išnyksta. <...>


Kokios tai religijos?
Galėčiau nebent įsivaizduoti maždaug budistą ar induistą, pasiekusį nirvaną, ir atsikračiusį to savojo "aš", išsilaisvinusį nuo samsaros. Na, bet tai nėra viskas baigta, ta pačia prasme, kaip ir 'baigta' materialistiniu požiūriu?

Beje, viltis = paguoda. Net, jei ir tau grasina pomirtinio gyvenimo siaubais, tu turi viltį, jog nesi toks blogas, jog sulauksi pasigailėjimo ir vis tiek pateksi ten, kur gerai. Tai = paguodai. Nežinau (ir negaliu įsivaizduoti) nė vieno tikinčiojo, kuris būtų įsitikinęs, kad keliaus į pragarą, ar kad jo širdį tikrai tikrai sudraskys Amit, ir toliau nuoširdžiai tikinčio ir atsidavusio tai religijai.

Manyčiau, kad absoliuti dauguma visiškai praradę pomirtinės ramybės viltį, prarastų ir tikėjimą. (Nesakau, kad tai visiems pagrindinė tikėjimo priežastis. Na, bet tai labai labai didelis stimulas tikėti).
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 23, 2015, 12:39:34
Citata iš: TinSoldier  vasario 23, 2015, 11:38:04
Citata iš: paragraf 78  vasario 23, 2015, 07:59:32
<...>ir dalis religijų sakė, kad numirei ir viskas baiga, tavo aš išnyksta. <...>

Kokios tai religijos?


Na pvz. ankstyvasis judaizmas išvis manė, kad žmogus miršta ir vsio, baigtas kriukis, jis lieka gyvas tik savo vaikuose (čia Koheleto knyga gerai tai atskleidžia), daug vėliau atsirado Šeolo idėja, bet ir ana mirusiam nieko gero nežadėjo, kaip ir graikų hade, tavo siela lyg šešėlis turės klajoti kančiose ir neviltyje :)
Ankstyvoji graikų religija irgi panašiai manė.
Ta pomirtinės paguodos idėja sakyčiau ganėtinai jauna, lyginant su religijų kaip tokių amžiumi

CitataNežinau (ir negaliu įsivaizduoti) nė vieno tikinčiojo, kuris būtų įsitikinęs, kad keliaus į pragarą, ar kad jo širdį tikrai tikrai sudraskys Amit, ir toliau nuoširdžiai tikinčio ir atsidavusio tai religijai.


Na pasidomėk kalvinistais ir jų predestinacijos teorija :)

CitataManyčiau, kad absoliuti dauguma visiškai praradę pomirtinės ramybės viltį, prarastų ir tikėjimą.


Deja praktika rodo kitaip :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax vasario 23, 2015, 19:44:35
Sveiki,buvau ilgokai dingęs,bet stebėjau.
Į temą:net mokslas nemano,kad mirtis yra visko pabaiga.Tik konkretaus žmogaus pasaulis po jo biologinės mirties išnyksta,bet tai nutinka ne akimirksniu,bet palaipsniui.O tai,kas sudaro žmogų-nesunaikinama jokiais mokslui žinomais metodais.Informacijos tvermės dėsnis.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 23, 2015, 21:41:10
Citata iš: TinSoldier  vasario 23, 2015, 11:38:04
praradę pomirtinės ramybės viltį, prarastų ir tikėjimą. (Nesakau, kad tai visiems pagrindinė tikėjimo priežastis. Na, bet tai labai labai didelis stimulas tikėti).


dauguma teologų ir religijotyrinikų pastebi, kad pomirtinio gyvenimo samprata neturi lemiamos įtakos senosioms religijoms ir jų narių tikėjimui, šis dalykas svarbus daugiau sektoms.
Žinoma, didelė dalis religijų apie tai kalba, bet tai antraeilis tikėjimo dalykas.
Pvz. katalikybėje taip mažai kalbama apie eschatologinius dalykus, kad kai kažkas pasako jog tai vienas pagrindinių dalykų, kažkaip nejučia imi nustembi :)
Žinoma, yra dalis tikinčiųjų kuriems tai svarbu, bet jie nesudaro daugumos.
Kitas dalykas, kadd yra religijų, pvz. kofucianizmas kurie išvis nesirūpina kas bus po mirties, bet jie kažkaip ir ritualus ščyrai atlieka ir pamaldas lanko :)
Kitas pavzyzdys, komunizmas, kurį dalis religijotyrininkų laiko krikščionybe be Kristaus, nes didelė dalis to ką komunistai skelbė vienaip ar kitaip perimta iš krikščionybės. Pvz. Leninas gyvas per visus laikus (konkreti krikščioniška citata, tik JK pakeistas į Leniną).
Senosioms religijoms buvo svarbu į pasaulį sugrąžinti pirmaprdį rojų, bet jis labiau suvokiamas kaip sukuriamas žemėje, o ne anapusybėje (čia vėl į komunizmą grįžtame). Tik daug vėliau, tas pirmapradis rojus pavirsta kažkuo anapusiniu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier vasario 24, 2015, 11:09:23
Taip, tu teisus, ačiū :)

Dar ir radau tokią paruoštukę su trumpais įvairiausių religijų apibūdinimais. Tuo pačiu, ir labai trumpu požiūriu į pomirtinį gyvenimą: http://www.religionfacts.com/big_religion_chart.htm (gal kažkam dar bus įdomu)

Nors manau, kad vis tiek tai yra labiau išimtis, o ne taisyklė (tuo labiau, kad nelaikau kokio leninizmo arba konfucionizmo religija), tačiau tu tikrai teisus - tikėjimas religija gali kuo puikiausiai egzistuoti ir be pomirtinio atpildo vilties. Iš tikrųjų, žiauriai įdomus fenomenas :) Juk dažnai tikinčiųjų argumentas būna (ir pats esi taip sakęs ne vieną kartą): kokia prasmė gyventi, jeigu viskas užsibaigs, ir tiek. Jei nėra jokio tęstinumo ir ilgaamžės, visuotinos prasmės? Netikinčiųjų argumentai aiškūs. O štai tikinčiųjų vidinai motyvai gyventi + atsidavusiai tikėti turėtų būti dar net kažkiek įmantresni.

Gaila, kad neturiu laiko rimčiau šituo pasidomėti ir įsivelti į rimtesnę diskusiją (o būtų visai įdomu) :/
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 24, 2015, 11:29:22
Citata iš: TinSoldier  vasario 24, 2015, 11:09:23Taip, tu teisus, ačiū :)


O gal ir neteisus :)

Citata(tuo labiau, kad nelaikau kokio leninizmo arba konfucionizmo religija)


Na visus komunizmus kartais vadina kvazireligijomis (t.y. panašiomis į religijas ideologijomis) nes jie turi nemažai religijos bruožų. Na toks savotiškas ateistinės ideologijos religijos pakaitalas.

I
Citataš tikrųjų, žiauriai įdomus fenomenas :) Juk dažnai tikinčiųjų argumentas būna (ir pats esi taip sakęs ne vieną kartą): kokia prasmė gyventi, jeigu viskas užsibaigs, ir tiek. Jei nėra jokio tęstinumo ir ilgaamžės, visuotinos prasmės?


Na taip, sakiau, bet jei pastebėjai labai mažai kalbu apie tai kas bus numirus :) paprastai pasakau, kai numirsim pamatysim :) ir mano tas pasakymas suponuoja tik tai, kad aš tikiu jog su mirtimi niekas nesibaigia. Kaip sakė Hario Poterio veikėjas Dumbldoras: racionaliam protui, mirtis tėra tik dar vienas nuotykis :)
Be to, jei skaitytume evangelijas, tai pamatytume, kad ir Jėzus praktiškai nekalba apie tai kas bus numirus, o jei pasako tai kalba įvaizdžiais. Visa anapusinė būsena yra slepinys ir senosios religijos paprastai ne daug kalba apie tai. Nors žinoma būna etapų kada labai užsivedama apie tai kalbėti, kaip krikščionybėje viduramžiais, bet tai laikinas dalykas būna. Mokymo esmė išlieka orientuota į šiapusybę, o ne anapusybę.

CitataNetikinčiųjų argumentai aiškūs. O štai tikinčiųjų vidinai motyvai gyventi + atsidavusiai tikėti turėtų būti dar net kažkiek įmantresni.


Kokie yra netikinčių argumentai kurie tokie jau aiškūs? :)
Ir kokie tikinčių motyvai turėtų būti?

CitataGaila, kad neturiu laiko rimčiau šituo pasidomėti ir įsivelti į rimtesnę diskusiją (o būtų visai įdomu) :/


Tikrai kad gaila :( nes tema tikrai įdomi gavosi
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: puodukas vasario 24, 2015, 13:28:41
CitataMokymo esmė išlieka orientuota į šiapusybę, o ne anapusybę.
Gal ne taip supratau tavo pasakymą, bet manau tiksliau būtų sakyti -" krikščionybės mokymo esmė kaip gyventi šiapusybėje, kad "išsitreniruotume" anapusybei, apie kurią tikrai nedaug moko, bet daug moko apie savybes kurios turės tenai vertę".
Ar aš ne taip suprantu mokymo esmę?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 24, 2015, 13:45:23
Citata iš: puodukas  vasario 24, 2015, 13:28:41
CitataMokymo esmė išlieka orientuota į šiapusybę, o ne anapusybę.
Gal ne taip supratau tavo pasakymą, bet manau tiksliau būtų sakyti -" krikščionybės mokymo esmė kaip gyventi šiapusybėje, kad "išsitreniruotume" anapusybei, apie kurią tikrai nedaug moko, bet daug moko apie savybes kurios turės tenai vertę".
Ar aš ne taip suprantu mokymo esmę?


Na galima gal ir taip pasakyti, tik kad tavo formuluotė labai jau suponuoja gyvenimą dėl anapusybės džiaugsmų :)
Jei krikščionybės esmę reikėtų suvesti į vieną sakinį, tai ko gero griausią definiciją priskirčiau šv. Augustinui: Mylėk ir daryk ką nori.

Iš esmės jei krikščionis elgiasi kažkaip tam kad pelnytų pliusiuką danguje, tada jis elgiasi neteisingai.
Pvz. kai penitentas nuoširdiai gailisi už savo nuodėmes, tada viskas super, bet jei jis atlieka išpažintį kad tik nepatektų į pragarą, tada jis neturi tobulos atgailos ir iš esmės į tai žiūrima kaip į neigiamybę.

Va mano studijose, apie pomirtinį gyvenimą (jau antrame univiere studijuoju teologiją) per visus tuos 15 metų, tik eschatologijos kurse kažkiek paskaitų buvo skirta apie pomirtinį pasaulį. Teologijai kaip tokiai mažai šis klausimas terūpi. Jei jis rūpi tai labiau rūpi kažkokiems individams ar jų grupėms. Jei reiktų pasakyti definiciją, tai ji turbūt skambėtų taip: kažkas bus po mirties, kas tiksliai nežinome, bet logika ir apreiškimas sako kad gal būtu bus taip ir taip.
Žodžiu bažnyčia nesiima sakyti kaip ten kas bus, nes nieko tikro mes nežinome, yra tik kaip sakiau, logika ir apreiškimu keliami pasvarstymai.
Jie keitėsi keičiantis laikams.
Štai viduramžiais buvo kalbama kad po mirties būsime rutulio formos, nes anot scholastų filosofinės teologijos, rutulys yra tobula forma ir t.t.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax vasario 24, 2015, 18:25:38
Jei kas neskaitė,tai rekomenduoju Tibeto Mirusiųjų knygą,tai pats išsamiausias veikalas apie pomirtinį pasaulį,kurį man pavyko rasti.Tikiuosi suprantat,kad įrodymų tam,kas ten parašyta-jokių...
Dar gana nemažai info yra Vedose,bet jos labiau primena pasakas,nors kelia nuostabą faktas,kad planetos jose traktuojamos kaip atskiri pasauliai tuo metu,kai Žemė buvo laikoma plokščia.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Lucas vasario 25, 2015, 11:47:07
Citata iš: paragraf 78  vasario 23, 2015, 07:59:32
Citata iš: Lucas  vasario 22, 2015, 14:37:06
Na tokius dalykus nepulčiau tvirtinti kad yra taip ar kitaip. Tiesiog sakyčiau: aš taip tikiu, o kaip ten iš tikro yra niekas nežino.

Dėkui už pataisymą :)

Citata iš: xsistemax  vasario 23, 2015, 19:44:35
Į temą:net mokslas nemano,kad mirtis yra visko pabaiga.Tik konkretaus žmogaus pasaulis po jo biologinės mirties išnyksta,bet tai nutinka ne akimirksniu,bet palaipsniui.O tai,kas sudaro žmogų-nesunaikinama jokiais mokslui žinomais metodais.Informacijos tvermės dėsnis.

Na taip. Gal ir truputį persistengiau sakydamas, kad mirtis - pabaiga. Jeigu remiantis tavo mintimi tai žmogus miršta dalimis: kūnui mirus, dalis žmogaus DNR lieka vaikuose, dalį savo minčių gali palikti savo parašytose knygose/dienoraščiuose. Kita vertus, vis vien būtų galima teigti, kad mirtis viską užbaigia, tik užbaigia neviską iš karto, bet dalimis.

Citata iš: xsistemax  vasario 24, 2015, 18:25:38
Dar gana nemažai info yra Vedose,bet jos labiau primena pasakas,nors kelia nuostabą faktas,kad planetos jose traktuojamos kaip atskiri pasauliai tuo metu,kai Žemė buvo laikoma plokščia.

Taip, visi buvo protingesni už viduramžių europiečius, kurie tik ir temokėjo kitaminčius degint :-\
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 25, 2015, 12:52:27
Citata iš: Lucas  vasario 25, 2015, 11:47:07
Taip, visi buvo protingesni už viduramžių europiečius, kurie tik ir temokėjo kitaminčius degint :-\


Na vėlgi, nepulčiau taip teigti, nes tikrai Viduramžių žmogus nebuvo kvailesnis ir už dabartinį (skaityk Levi Strauss).
Deja, vidurmažiais niekas nieko nedegino, o jei kalbame apie inkviziciją, tai ji ne viduramžių, o apšvietos laikotarpio fenomenas.
Kas dėl kitaminčių, tai dabartiniai mokslo istorijos ir filosofijos tyrėjai pastebi, jog viduramžiai mokslo terpėje buvo daug daugiau žodžio laisvės nei dabar. Tarkime, viduramžiais buvo galima disputo forma sakyti net pačias eretiškiausias ir pseudomoksliškiausias mintis. Vykdavo disputas ir rimta mokslinė diskusija. Dabartiniai gi mokslininkai negali net disputo forma išsakyti kokių nors ortodoksiškam mokslui prieštaraujančių idėjų, nes gali prarasti ir vardą ir darbą. Su tuo esu kelis kartus susidūręs ir savo akademinio gyvenimo keliuose.
Gal nustokime klišėmis svaidytis? :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas vasario 25, 2015, 14:06:49
Citata iš: TinSoldier  vasario 25, 2015, 13:22:25Bet teigti, kad viduramžiais žmonės buvo tokie pat protingi, kaip ir dabar - kiek dviprasmiška. Nė vienas iš jų nebūtų laimėjęs 'auksinio proto'. Tik, aišku, tai ir nėra blogai jų kultūros kontekste.

Gal kiek ne į temą bet žmonija žmogiškumo prasme realiai nepadarė jokios pažangos. Ar daužyti galvas su kuoka ar su atominiu ginklu esminio pokyčio nerodo. Kokie buvom tokie ir likom. Tik žudom mažiau kruvindamiesi rankas. Bet esmės tai nekeičia.:-) Iš kitos pusės realios laisvės apribojimai tik didėja. Prikurta nesuvokiami kiekiai įstatymų ribojančių kasdienį egzistavimą. Kaimynų sūnus gyvenantis Anglijoje labai konkrečiai nurodo masę draudimų ten kurių nėra ir net nesuvokiami Lietuvoje. Realiai Lietuvoje gyvename kur kas laisviau. Bet aišku pasivysime.  :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax vasario 25, 2015, 17:42:26
Lucas,ne visai tą turėjau galvoje.Tokią savo nuomonę grindžiu griežtai matematiškai įrodomu informacijos tvermės(išliekamumo)dėsniu.Tai,ką tu pavardinai yra konkretaus žmogaus pasaulio dalys,kurios ilgainiui sunyksta.Pasaulio,kurį tas žmogus susikūrė.
Žmogus man-intelektinė struktūra,informacijos tvarkymo operatorius.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: kiskis vasario 26, 2015, 08:26:33
Citata iš: xsistemax  vasario 25, 2015, 17:42:26
informacijos tvermės(išliekamumo)dėsniu.


Kas per desnis"informacijos tvermes desnis"? Labai abejoju, kad kazkas panasaus yra...Labiau tikiu  tokiu juokingu desniu, kad zmonijos protas yra pastovus :D , o keiciasi tik zmoniu kiekis...
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax vasario 26, 2015, 09:27:34
Dėsnis yra,tai įrodyta Saskin ir Hawking darbais.Jis byloja,kad informacija iš niekur neatsiranda ir neišnyksta,keičiasi tik kodavimo lygis ir pats kodas.Net juodojoje skylėje informacija nesunaikinama.Kitaip sakant-amžina.Nepavaldi laikui.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: kiskis vasario 26, 2015, 09:48:58
"Informacija (lot. informatio - „išaiškinimas", „pranešimas") - žinios apie faktus, įvykius, daiktus, procesus, idėjas, sąvokas ir kitus objektus, kurios kuriame nors kontekste turi kokią nors prasmę" wiki.
Labai toks apibrezimas netikslus(humanitarinis)...Informacija- tai zinios, ziniu kiek suprantu daugeja. Ir kodel nera tokio desnio wiki, net uzuominos?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: crystal vasario 26, 2015, 11:49:37
Citata iš: xsistemax  vasario 25, 2015, 17:42:26
Tokią savo nuomonę grindžiu griežtai matematiškai įrodomu informacijos tvermės(išliekamumo)dėsniu.<..>
Žmogus man-intelektinė struktūra,informacijos tvarkymo operatorius.

Norėčiau ir aš daugiau sužinoti kas čia per griežtai matematinėmis lygtimis įrodytas informacijos tvermės dėsnis. Ir kas tai yra "nesunaikinama jokiais mokslui žinomais metodais"? Čia kažkokie informaciją pernešantys/saugantys "intelektualinės struktūros" vienetai ar kaip?
Citata iš: xsistemax  vasario 26, 2015, 09:27:34
Dėsnis yra,tai įrodyta Saskin ir Hawking darbais.Jis byloja,kad informacija iš niekur neatsiranda ir neišnyksta,keičiasi tik kodavimo lygis ir pats kodas.

Tiesa, Hawking neatmeta galimybės, kad galbūt ateityje kažkada būtų įmanoma nukopijuoti žmogaus smegenų informaciją ir perkelti į kompiuterį. Tačiau tai joks įrodytas informacijos tvermės dėsnis. Hawking netgi yra teigęs:
CitataI regard the brain as a computer which will stop working when its components fail. There is no heaven or afterlife for broken down computers; that is a fairy story for people afraid of the dark.

Tad apie kokį išliekamumo dėsnį kalbama?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: kiskis vasario 26, 2015, 12:39:22
xsistemax
Jei zmogu isivaizduot kaip puoda pilna per gyvenima sukauptu pergyvenimu, tai po mirties greiciau turetu islikti tas puodas o ne zinios(informacia), nes del pasirinkimo laisves, puodo turinis gali buti bet koks, o zmogus visdelto lieka tas pats, nepriklausomai ka jis pasirenka gyvenime (gali tapti turtuoliu, gali bomzu(info visai kita, o zmogus tas pats). Taigi tas puodas yra kazkas mum siame forume nesuvokiamo(dvasia ar/ir  siela) kas ir lieka po mirties.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 26, 2015, 15:18:32
Offtopiką apie žmogaus protavimą dabar ir senovėje, nukėliau čia http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=3640.0
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax vasario 27, 2015, 14:18:05
Dėl fizikos neverta ginčytis,tai įrodyta.Kitas klausimas,kaip dėsnis veikia.Pvz.:jei į vandens sklidiną vonią įlašinsime dažų,ilgainiui visas vanduo taps vienodai tonuotas.Bet,žinant Brauno dalelių judėjimą ir apskaičiavus visas trajektorijas galima nesunkiai sužinoti kada,kiek ir kuriose vietose lašų buvo įlašinta.Kitaip sakant inforacija išliko ir mes tik "nulaužėme kodą".Su juodaja skyle-analogiška situacija:info apie viską,kas joje dingo,išsaugoma hologramoje ir išspinduliuojama atgal į visatą gama spinduliais.Pirmajame pavyzdyje,laužant sudėtingesnius kodus,galima prisikasti iki informacijos apie eksperimentatorių,dažų gamintojus ir t.t.Viskas išsaugota,tik kodai vis sudėtingesni.
Bet esmė ne dėsnyje,o tame,kas iš jo "išplaukia".Ogi štai kas:kadangi žmogus iš esmės yra informacinis failas,jo neįmanoma sunaikinti.Minčių,patirties,atminties...Perkoduoti-taip,sunaikinti-ne.
Dar išsamiau:tai,kas sudaro žmogų,praktiškai ir teoriškai nesunaikinama,vienintelis neatsakytas klausimas-sąmonė,ar ji išlieka.Galimas daiktas,kad žmogus konservuojamas.Nes sąmonė yra labai menka visos psichinės veiklos dalis.Gal mes funkcionuojame toliau,prarasdami identitetą,tapdami ko nors sudėtine dalimi.Nors žmonių,patyrusių klinikinę mirtį pasakojimai tai neigia,bet jie kol kas nepatikrinami,todėl negali būti laikomi įrodymais.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: puodukas vasario 28, 2015, 10:29:07
Citata iš: paragraf 78  vasario 24, 2015, 13:45:23
Pvz. kai penitentas nuoširdiai gailisi už savo nuodėmes, tada viskas super, bet jei jis atlieka išpažintį kad tik nepatektų į pragarą, tada jis neturi tobulos atgailos ir iš esmės į tai žiūrima kaip į neigiamybę.

  Na bet tai ir yra mokymas apie vertybes anapus.
Tavo pasakymas truputį primena trenerių ginčą sporte, kai vienas gązdina kaip blogai bus jei pralaimėsit, o kitas nuteikinėja nebijoti pralaimėjimo, o susikoncentruoti į žaidimą dabar. Bet tai nereiškia, kad vienas nori laimėti, o kitas ne.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 vasario 28, 2015, 22:21:41
Na tai ne mano idėjos, tiesiog persakau k sako magisteriumas, na iš esmės ir biblija.
Pvz. JK sakė, kad gyventume šia diena, nes ateitis pati savimi pasirūpins.
Bažnyčia apskritai ragina žiūrėti į tai kas dabar vyksta, o ne kada nors tolimoj ir neapibrėžtoj ateity
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: crystal kovo 01, 2015, 14:20:54
Citata iš: xsistemax  vasario 27, 2015, 14:18:05
Dėl fizikos neverta ginčytis,tai įrodyta.

Tikrai nenoriu ginčytis dėl kažko kas įrodyta, tik noriu truputi daugiau sužinoti kaip veikia tas matematiškai įrodytas išliekamumo tvermės dėsnis mirus žmogui.
Citata iš: xsistemax  vasario 27, 2015, 14:18:05
Bet esmė ne dėsnyje,o tame,kas iš jo "išplaukia".Ogi štai kas:kadangi žmogus iš esmės yra informacinis failas,jo neįmanoma sunaikinti.Minčių,patirties,atminties...Perkoduoti-taip,sunaikinti-ne.

Iš kur tokia išvada, kad negalima sunaikinti? Sudaužyk kompiuterį ir neliks jokių informacinių failų, kaip kad panašiai Hawking teigė. Ar iš visiškai suniokoto kompiuterio likučių įmanoma „nulaužinėti kodus" ir sužinoti kiek viso torentų buvo atsisiųsta paskutinę savaitę? Arba kokia paskutinė daina buvo paleista? Tokią informaciją perduoda tai kas „mokslui jokiais būdais nesunaikinama"?
Citata iš: xsistemax  vasario 27, 2015, 14:18:05
Dar išsamiau:tai,kas sudaro žmogų,praktiškai ir teoriškai nesunaikinama,vienintelis neatsakytas klausimas-sąmonė,ar ji išlieka <...>.Gal mes funkcionuojame toliau,prarasdami identitetą,tapdami ko nors sudėtine dalimi.

Tam tikra prasme tampame - mūsų atomai išsisklaido ir tampa kažkieno kito sudėtine dalimi. Bet ar kažkaip po mirties yra išlaikoma informacija - neužfiksuota ir nepatvirtinta. Neįsivaizduoju ir kaip laikant plytą rankose būtų įmanoma "nulaužti kodus" ir nustatyti kiekvieno sugriuvusio namo svečio asmeninius gyvenimus, mintis, patirtis ir atmintį...
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax kovo 02, 2015, 08:38:19
Pats dėsnio veikimas aiškinamas kvantiniais reiškiniais.Visa be išimties informacija kopijuojama ir įrašoma visuose visatos taškuose,tai susiję su kvantų poromis,smulkiai tai paaiškinti neverta,informacijos šia tema tikrai netrūksta.Nemenka dalis mokslininkų visai pagrįstai mano,jog visatoje apskritai yra tik viena pora kvantų,kuri ir "piešia"pasaulį panašiai,kaip elektronų spindulys vaizdą kineskope.
Remiantis fizikos laimėjimais galima drąsiai teigti,jog toje hipotetinėje vonioje yra informacija apie visą visatą ir apie kiekvieną visatos kvantą atskirai.Ir viskas apie kiekvieną žmogų.Ir ne koks nors "aprašas",bet absoliučiai viskas.Galima daryti išvadą,kad informacija amžina,laikas jos neveikia,kokia kryptimi betekėtų.
Crystal,nelaikyk fizinės egzistencijos tikrove,nes ji yra tik iliuzija.Mirštant iliuzija baigiasi...
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: gidas kovo 03, 2015, 20:12:10
Citatakadangi žmogus iš esmės yra informacinis failas,jo neįmanoma sunaikinti.Minčių,patirties,atminties...Perkoduoti-taip,sunaikinti-ne.< > Gal mes funkcionuojame toliau,prarasdami identitetą,tapdami ko nors sudėtine dalimi.

Citatanelaikyk fizinės egzistencijos tikrove,nes ji yra tik iliuzija.Mirštant iliuzija baigiasi...


Informacijos tvermės ir/ar kvantiniu požiūriu galbūt  viskas ir  teisinga, bet pilnai užtenka ir banalios termodinamikos su visokiausiom entropijom (Crystal apie tai ir užsiminė).  Tėra iliuzinė, t.y., beprasmė  "fizinė egzistencija", kurios beprasmiškumo taip nenori pripažinti  kiekvieno nuosava sąmonė (identitetas), o pastaroji sąmoningam padarui ir  yra svarbiausias/esmingiausias dalykas. Pridurčiau - su nepelnyta pretenzija kažkam "daugiau". Deja, atėjus laikui "iliuzija baigiasi" - natūraliai-tikroviškai esi "perkoduojamas", o sąmonė/identitetas geriausiu atveju  gal ir tampa "ko nors sudėtine dalimi".

Nesigilinant į "technines" detales,  su esminėm nuostatom  sutinku. Pabaigai ir optimistinė gaida - "gal mes funkcionuojame toliau...". Ir t.t. - kaip kas bepageidautų. Pavyzdžiui, Salomėjai N pakanka ir diemedžio. :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: omcikas kovo 04, 2015, 23:15:44
Tai jai primityviai tai sakydami, kad po mirties tampame dalele kažko kito, jūs bandot pasakyt, kad po mirties mūsų kūną suėda kirmelės ir mes tampam dalelė jų, jas suvalgo koks kurmis ir t.t. Jei taip tai  tikrai neguodžia tokia egzistencija.. Manau dauguma viliames, kad po mirties tapsim kažkuo didingesniu, pereisim į svarbesnį būvį, blogiausiu atveju atgimsim nauju žmogumi. Manau nieko nepaguostu mintis, kad po mirties mūsų atminties dalelė, patirties dalelė virs dalele žemės kirminų ar iš vis egzistuos tik kokiu dujiniu pavidalu.  :(
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ;D spalio 15, 2015, 14:25:14
nors as ir netikintysis,bet....Na ir kas, kad aš esu toks niekingai mažas. Užtat mano fantazijos neturi ribų; mintys pasiekia atokiausius kosmoso kampelius, o troškimai didesni už galaktikas. Tai, kas materialu, yra laikina. Ir kai kūnas pavirs dulkėmis, šviesmečiai neteks prasmės - galėsiu akimirksniu nuskristi ten, į Visatos pakraščius, kur baigiasi erdvė ir laikas, kur Edeno sode gyvena mano svajonės…  
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Visažinis spalio 21, 2015, 19:43:33
Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14Ir kai kūnas pavirs dulkėmis, šviesmečiai neteks prasmės - galėsiu akimirksniu nuskristi ten, į Visatos pakraščius, kur baigiasi erdvė ir laikas, kur Edeno sode gyvena mano svajonės… 
Kaip tu nuskrisi jeigu kūnas tavo pavirs dulkėmis? Dabar "paskraidyt" gali savo smegenų dėka, tačiau jeigu po mirties viskas pasibaigia, tai savo skraidymą gali užmiršti :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Algis957 spalio 21, 2015, 22:32:10
Na pabandom tiesiog be teiginių pasvarstyti.
Tarkim numiro i psio. Nieko nebeliko - viskas išnyko:
Tokiu atveju visus, visus mediumus tenka perrašyti į šarlatanus, apgavikus ir t.t. Aišku yra „šarlatanų", bet ar tikrai visi? Juk tokia masė vienas su kitu nesusijusių ir kalba labai jau panašiai...?
Spiritizmą ir panašias praktikas jau nežinau kur nurašyti... Juk jų metu vyksta dialogas.

Tokiu atveju visus tūkstantmečių raštus priskirti prie aklo, fanatiško tikėjimo ir į šiukšlyną nors išmintis sako, kad išlieka tik tai kas tikrą.
Na, o jautrių fotokamerų užfiksuotus kadrus, kur matosi tarkim „šmėklos" (blankūs siluetai) jau nesunkiai galima priskirti prie shopinimo, bet medikų, mokslo žmonių surinktus liudijimus iš klinikinę mirtį patyrusių žmonių paneigti jau kiek sudėtingiau.

Suprantama teigti neišeina, nes to neįmanoma įrodyti, bet juk peršasi išvada.
Na, o aš tuo neabejoju. Aš tiesiogiai patiriu save kaip visumą su identitetu. Aš tiesiogiai patiriu, kad kūnas apie mane niekada nieko nežinojo ir nežino.

Žmogaus smegenys tai imtuvas. Jau ir mokslininkai nustatė, kad mintis ateina anksčiau nei žmogus ją sąmoningai suvokia.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ;D spalio 22, 2015, 18:16:56
Citata iš: Visažinis  spalio 21, 2015, 19:43:33
Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14Ir kai kūnas pavirs dulkėmis, šviesmečiai neteks prasmės - galėsiu akimirksniu nuskristi ten, į Visatos pakraščius, kur baigiasi erdvė ir laikas, kur Edeno sode gyvena mano svajonės… 
Kaip tu nuskrisi jeigu kūnas tavo pavirs dulkėmis? Dabar "paskraidyt" gali savo smegenų dėka, tačiau jeigu po mirties viskas pasibaigia, tai savo skraidymą gali užmiršti :)
na as ir taip manau,bet kadangi tiksliai nieks nieko nezino tai...  ateis laikas bus matyt kaip ten bus :) man tiesiog labai graziai nuskambejo sita kazkieno "citata" :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax spalio 23, 2015, 20:01:21
Paeksperimentuokim.
Koks tavo greitis?Šiuo metu nulinis,nes sėdi prie kompo?
O jeigu atskaitos tašku pasirinksi Žemės centrą,paaiškės,jog skrieji greičiau už reaktyvinį lainerį.Jei pasirinksi Saulės centrą greitis(o kartu ir kinetinė energija) dar labiau išaugs.Jei galaktikos centrą-šitie parametrai taps įspūdingo dydžio.Iš ten pamatysi,jog Žemė visai nesisuka apie Saulę,o seka ją spiraline trajektorija kosminėje erdvėje.
Renkantis vis tolimesnius atskaitos taškus kažkuriuo momentu pastebimai ims keistis tavo laikas,masė eksponentiškai išaugs,o matmenys ir forma pradės keistis,nes judėsi greitai ir visomis kryptimis iškart.Neatmestina galimybė,jog laikas visai sustos,masė taps begalinė.Galiausiai laiko strėlė reversuos.
Tapsi neatpažįstamas,absoliučiai nepanašus į savo atvaizdą veidrodyje.Ar tai vis dar tu?
Taip,nes vienas parametras išliks stabilus.Tai tavo minčių algoritmas.Jis ir yra TU,išlikęs po visų transformacijų.Visa kita-tik dekoracijos.
TU esi programa,kūnas-tik ikonėlė darbalaukyje.Ištrynus ikonėlę programa sėkmingai funkcionuoja toliau.
Apsiėjau ir be kvantų teorijos,taip nemėgstamos forumiečių.Jokio"interpretacijų vandenyno". :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vitus spalio 24, 2015, 08:56:23
Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14nors as ir netikintysis,bet....Na ir kas, kad aš esu toks niekingai mažas. Užtat mano fantazijos neturi ribų; mintys pasiekia atokiausius kosmoso kampelius, o troškimai didesni už galaktikas.
Iš kur toks įsitikinimas, gal tai tik iliuzija?
Tamstos mintys sukasi smegenyse ir net neisruošia kur nors keliauti :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vytautas spalio 24, 2015, 10:21:54
Citata iš: Vitus  spalio 24, 2015, 08:56:23Tamstos mintys sukasi smegenyse ir net neisruošia kur nors keliauti :)
Na galutiniam rezultate mintys tai elektromagnetinių impulsų visuma neuronuose kuri neišvengiamai kažkur keliauja kaip ir visos analogiškos bangos.  :) Tik įdomu kas yra jų priežastis dar iki jiems atsirandant.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 spalio 24, 2015, 11:13:52
visi sutinka kad "as" tai ne kunas o mintys, bet kazkodel atmeta galimybe kad mirusiose smegenyse minciu nelieka, kazkodel nenori patiketi kad gyvybe yra materiali, toliau fizika, energija, jei mes egzistuojame su savo energija po mirties tai is kur energija gauna naujos kartos (cia reiketu itraukti ir gyvunija ir augalija), tokia ligika kazkada energija turi baigtis,  bet to nera, siandien dienai visi irodymai teigia kad musu zemeje egzistuoja gyvybes ratas, ir jis yra uzdaras
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: ;D spalio 24, 2015, 13:26:00
Citata iš: Vitus  spalio 24, 2015, 08:56:23
Citata iš: ;D  spalio 15, 2015, 14:25:14nors as ir netikintysis,bet....Na ir kas, kad aš esu toks niekingai mažas. Užtat mano fantazijos neturi ribų; mintys pasiekia atokiausius kosmoso kampelius, o troškimai didesni už galaktikas.
Iš kur toks įsitikinimas, gal tai tik iliuzija?
Tamstos mintys sukasi smegenyse ir net neisruošia kur nors keliauti :)
na as nesu toks isitikines kokiu jus mane palaikete :) tiesiog yra labai daug nezinomuju ir tai vercia kartais pamastyt :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. spalio 24, 2015, 16:17:36
Citata iš: tadasas99  spalio 24, 2015, 11:13:52visi sutinka kad "as" tai ne kunas o mintys<...>
Kas čia tie visi? :o
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 spalio 24, 2015, 16:19:30
aš va nesutinku
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax spalio 24, 2015, 18:09:45
Nutiko kažkas reikšmingo,mano ir Paragraf nuomonės sutapo. :)
Ir aš nesutinku.
Žmogus yra minčių generatorius,jos-tik produkcija.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vitus spalio 24, 2015, 21:05:59
Toks pasakymas būtinai sulauks klausimo: kur yra tas minčių generatorius ir kokiu principu jis veikia?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: paragraf 78 spalio 24, 2015, 21:42:30
Citata iš: xsistemax  spalio 24, 2015, 18:09:45Nutiko kažkas reikšmingo,mano ir Paragraf nuomonės sutapo. :)
Mano akimis tai nieko čia reikšmingo, nes jos labai dažnai sutampa, tik arba aš tada neparašau, nes nesinori to paties kartoti, arba tu nepastebi kai tą patį kalbame :)

O jei į pratęsiant temą, žmogaus kaip tokio nelabai galime nagrinėti atskiromis dalimis (čia tuo atveju jei žvelgiame į visumą). Žmogus yra viena su kūnu ir sąmone, ir jei norite siela. Na nebent mes išmoksime žmogų įskaitmeninti ir tokiu būdu atskirti jo sąmonę nuo kūno, tada bus galima sutikti su @tadasas99 teiginiu
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier spalio 25, 2015, 09:44:14
Citata iš: tadasas99  spalio 24, 2015, 11:13:52<...>tokia ligika kazkada energija turi baigtis,  bet to nera, siandien dienai visi irodymai teigia kad musu zemeje egzistuoja gyvybes ratas, ir jis yra uzdaras
Kad visi čia jau prie tavęs kabinėjasi, tai ir aš bišk prisijungsiu :D
Žemė nėra visiškai uždara sistema. Energijos ir materijos (truputį) apykaita vyksta. Tiek Saulės, tiek kitos kosminės spinduliuotės pasiekia Žemę, nuo jos atsispindi, kai kas paleidžiama atgal į kosmosą ir t.t.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: xsistemax spalio 25, 2015, 16:24:05
Vitus,uždavei gerą klausimą.
Ieškoti atsakymo pradėkim nuo kito:kur yra žmogaus atmintis?Visi,tikriausiai sutiks,jog atmintis yra viena svarbiausių žmogaus dalių,be jos negalėtume save identifikuoti.
Ilgą laiką buvo manoma,jog smegenyse yra sritys,kuriose saugoma atmintis.Deja,tokių "saugyklų"tiesiog nėra.Iškelta hipotezė(gyva ir šiandien),jog mūsų prisiminimai saugomi neuronų ryšiuose.Ji akimirksniu griūva tiriant ligos ar traumos sužalotus smegenis.Nors ryšiai sutraukyti,tokios smegenys sugeba labai ryškiai"blykstelėti"prisiminimais.
Taigi,randam atminties formavimo ir atkūrimo mechanizmus,o pačios atminties smegenyse nėra...
Tyrinėjant prisiminimų atkūrimo principus pastebėtas akivaizdus ryšys su holografija.Prisiminimai iššoka kaip holografiniai vaizdai.Tai kur yra tas dvimatis pasaulis,tas "įvykių horizontas"?(Štai čia,Visažini,ir paaiškėja,jog temų nereikėjo atskirti.)
Teoriškai viskas nesudėtinga:tereikia persotinti atmintį ir stebėti,kur plykstelės "kvazaras".Deja,toks sprendimo būdas labiau panašus ne į mokslinį eksperimentą,o į avantiūrą.Nežinome,kiek reikia informacijos persotinimui pasiekti.Net nenutuokiam,kokios pasekmės laukia savanorio.Gali būti,jog jis,kaip koks Prometėjas,liks "prikaltas"prie konkretaus laiko ar erdvės.
Fantastika?Pasaulyje nėra paprastų dalykų,yra tik įprasti(taip yra ir turi būti).Kai įprastam reiškiniui iškeli klausimus "kodėl" ir "kaip"atsakymai dažnai perspjauna fantastiką...
Logiška,kad ten,kur surasim prisiminimus yra vilties rasti ir visa kita.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vitus spalio 25, 2015, 23:44:51
Citata iš: xsistemax  spalio 25, 2015, 16:24:05Logiška,kad ten,kur surasim prisiminimus yra vilties rasti ir visa kita.
Gali būti. Bet jei nėra apčiuopiamų rezultatų, tai gal ne ten ieškoma? Juk gali būti, kad mūsų mintys yra visiškai ne mūsų. Lygiai taip pat, kaip filmas TV ekrane. Jis nėra televizoriaus produktas ir kiek benarstysi televizoriu, filmo ten nesurasi :)

Kaip žmogus apibūdina minties atsiradimą? "Mintis atėjo" - štai dažniausiai girdimas pasakymas. Nesu girdėjęs, kad kas nors sakytų: "aš sukūriau mintį" :)
Taigi, iš kur mintis ateina? Jeigu mintis būtų sukurta smegenyse, tai žodis "ateina" visiškai netiktų tokio proceso abibūdinimui. Labiau tikėtina, kad mintis ateina iš kažkokio kito šaltinio, kuris yra ne pačiam žmoguje...

Tas šaltinis, tai tikroji mūsų būsena. Iš jos mes ateiname į būdravimą, iš jos krentame į miegą. Būdravime ir miege yra tik mūsų hologramos (fantomai). Panašiai, kaip ir kompiuteriniame žaidime, jos gyvena, dauginasi, miršta. Ir be to yra įsitikinusios, kad savo gyvenimą jos kuria pačios, turi laisvą valią, turi pasirinkimą...
Argi nejuokinga? :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis spalio 26, 2015, 08:49:12
Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51Gali būti. Bet jei nėra apčiuopiamų rezultatų, tai gal ne ten ieškoma? Juk gali būti, kad mūsų mintys yra visiškai ne mūsų. Lygiai taip pat, kaip filmas TV ekrane. Jis nėra televizoriaus produktas ir kiek benarstysi televizoriu, filmo ten nesurasi
Būtent. Galima kurti visokias hipotezes, bet iš praktinių rezultatų akivaizdu, kad tiriantieji protą neatrado "su kuo tas dalykas valgomas".

Ir geras palyginimas.

"Mintys - elektriniai impulsai smegenyse". What?? Iki kiek siauro mąstymo reikia būti, kad nenumatyti platesnės visumos.

Čia tas pats kas, programinis kodas - procesoriaus elektriniai impulsai. Deja, programinį kodą kažkas sukūrė, ir jis iš pradžių iš viso nebuvo kompiuteryje, o kažkieno galvoje, kol per klaviatūrą nebuvo įvestas į kompiuterio failą, ir paleistas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier spalio 26, 2015, 09:01:51
Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51<...>
Kaip žmogus apibūdina minties atsiradimą? "Mintis atėjo" - štai dažniausiai girdimas pasakymas. Nesu girdėjęs, kad kas nors sakytų: "aš sukūriau mintį" :)
Taigi, iš kur mintis ateina? Jeigu mintis būtų sukurta smegenyse, tai žodis "ateina" visiškai netiktų tokio proceso abibūdinimui. Labiau tikėtina, kad mintis ateina iš kažkokio kito šaltinio, kuris yra ne pačiam žmoguje<...>
Dar žmonės sako: Saulė nusileido.
Ar tai reiškia, jog labiau tikėtina, jog Saulė laidžiojasi aukštyn ir žemyn vertikaliai dangaus skliautu, nei kad visi dangaus kūnai skrieja savo orbitomis?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis spalio 26, 2015, 09:06:34
Geras pavyzdys su Saule. Saulė nusileido, ar pakilo. Tai nereiškia, kad Saulė - horizonto sugeneruotas dalykas.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier spalio 26, 2015, 09:48:40
Semantika iš vis nieko nereiškia, kalbant apie faktinį/mokslinį pasaulio pažinimą.

Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2015, 08:49:12"Mintys - elektriniai impulsai smegenyse". What?? Iki kiek siauro mąstymo reikia būti, kad nenumatyti platesnės visumos.
Aš į diskusiją nesileisiu, bet tik poros dalykų noriu paklausti.
Mintys - elektriniai impulsai. Tuos elektrinius impulsus, smegenų ar nervinių sistemų veiklą galima stebėti įvairiausią: įvairiausių pakopų, nuo pačios primityviausios iki sudėtingiausios. Ar kirmėlės "mintys", nervinių impulsų veikla - taip pat yra "platesnės visumos" dalis?

Ar gana primityvi nervinių impulsų veikla, atsakinga už tai, kad kirmėlė pasitraukia nuo skausmo šaltinio taip pat yra "iš kažkur"? Ar "iš kažkur" yra tik žmogaus abstrakčios mintys, kylančios gana konkrečiose smegenų vietose, stebint konkrečią nervinių impulsų veiklą?

Jeigu kirmėlės "mąstymas" kyla ne iš ten pat, kaip ir žmogaus, kur yra ta riba, kuomet mintys pradeda rastis "iš aukščiau"? Nervinių sistemų ir smegenų gama gyvūnijoje - neįtikėtinai plati, tad pasirinkti tikrai yra iš kur.

Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2015, 08:49:12Čia tas pats kas, programinis kodas - procesoriaus elektriniai impulsai.
Na taip, čia tik pavyzdys. Tačiau ar pats matai, koks netinkamas ir nelygiavertis? Jeigu matai, tai viskas ok, - nesu prieš to naudojimą kaip palaidą pavyzdį. Tačiau, jeigu manai, kad tai yra labai panašūs dalykai, kuriuos galima drąsiai gretinti - čia jau problema.. Juk supranti, kad praktiškai į viską programinis kodas ir žmogaus smegenys reaguoja skirtingai, ar ne? Į error'us, į "techninės įrangos" traumas/apgadinimus ir t.t.

Tai tiesiog yra visiškai, totaliai skirtingi dalykai, kurių ir kilmė gali būti visiškai totaliai skirtinga. Juk supranti tokią galimybę, ar ne?

P.S. Kadangi į diskusiją vis tiek nesivelsiu, nesupykčiau, jeigu atsakymai būtų kuo konkretesni, be didelių išvedžiojimų :) Dėkui :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis spalio 26, 2015, 10:18:58
Buvo tokia gera tema apie spalvas... Daugiau čia nėra ką pasakyti. Žmogiškumas ir technokratija - skirtingos kryptys.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: gidas spalio 26, 2015, 17:36:54
Semantika ir mintys.

Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51"Mintis atėjo" - štai dažniausiai girdimas pasakymas.
Kodėl dažniausias? Dažnai sako ir "gimė mintis". Tavo logika apie "atėjusią" mintį -

Citata iš: Vitus  spalio 25, 2015, 23:44:51Labiau tikėtina, kad mintis ateina iš kažkokio kito šaltinio, kuris yra ne pačiam žmoguje...
O ką pasakytum apie "gimusią"? :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: .L.U.T.H.O.R. spalio 26, 2015, 20:27:11
Dar kitas dalykas, žaidžiat tik su savo kalba, kitose kalbose vėl kitaip  :-X
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vitus spalio 26, 2015, 21:54:04
Citata iš: TinSoldier  spalio 26, 2015, 09:48:40Jeigu kirmėlės "mąstymas" kyla ne iš ten pat, kaip ir žmogaus, kur yra ta riba, kuomet mintys pradeda rastis "iš aukščiau"?
Yra daugybė panašių klausimų, kai nėra aiškaus virsmo taško. Pvz, kur yra ta riba, kai žmoguje atsiranda laisva valia?

Citata iš: Druwis  spalio 26, 2015, 20:27:11Dar kitas dalykas, žaidžiat tik su savo kalba, kitose kalbose vėl kitaip  :-X
Negaliu garantuoti už visas kalbas, bet pvz rusiškai sakoma lygiai taip pat: "мне пришла мысль, мне в голову пришла мысль".
O posakis: "man gimė mintis" (у меня родилась мысль) yra netiesioginė nuoroda į tai, kad ne aš esu tos minties autorius. Niekas nesako: "aš pagimdžiau mintį"...
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier spalio 27, 2015, 09:17:41
Citata iš: Vitus  spalio 26, 2015, 21:54:04
Citata iš: TinSoldier  spalio 26, 2015, 09:48:40Jeigu kirmėlės "mąstymas" kyla ne iš ten pat, kaip ir žmogaus, kur yra ta riba, kuomet mintys pradeda rastis "iš aukščiau"?
Yra daugybė panašių klausimų, kai nėra aiškaus virsmo taško. Pvz, kur yra ta riba, kai žmoguje atsiranda laisva valia?
Na, taip. Bet esmė ne kur yra ta riba, bet ar ji yra. Laisva valia vienodai arba yra arba nėra visą gyvenimą.

Jeigu kokio nors primityvesnio gyvūno veiklą ir mąstymą nulemia neuronų veikla, tačiau lygiai tokiu pat principu išsivysčiusio kito biologinio organizmo (žmogaus) neuronų veikla kažkodėl tampa nebepajėgi nieko sukurti, tuomet atsiranda visiškas nenuoseklumas.

Arba reikia pripažinti, kad ir kirmelė, ir barsukas, ir delfinas, ir šimpanzės gauna viską į savo nervinę sistemą iš "aukščiau", o visų nervų ir smegenų veikla tik kažkokia iliuzija, arba pripažinti, kad konkreti stebima ir fiksuojama smegenų veikla ir nulemia stebimus ir fiksuojamus konkrečius rezultatus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis spalio 27, 2015, 10:11:27
Kalba turėtų eiti ne apie minčių atėjimą "iš aukščiau", bet apie tai, kad protinę veiklą užtikrina ne vienas elementas. Vienas elementas yra smegenys, ar nervinė sistema, "hardware". Dar yra software, ir vartotojas (useris). Kai mes sėdim prie kompo, ar už automobilio vairo, nereiškia, kad kompas mus sugeneruoja, ar automobilis mus sugeneruoja.

Ir šiais laikais filosofai atidžiai nagrinėja proto ir materijos dualumą. Yra skirtingų nuomonių, bet akivaizdu, kad klausimas niekur nedingo.

OBE, NDE atvejai liudija, kad jutimai egzistuoja be jutimų organų. Pvz. aklas žmogus per NDE mato.

Idėja, panašiai kaip Matricos paskutinėje dalyje, Neo akys sužalotos, bet jis mato ne per akis.

Bet koks jutimas - informacinis procesas. Vaizdą galima sukurti televizoriumi arba naujomis holograminėmis technologijomis. Analogiškai ir nuskaityti. Visa esmė informacijos nuskaityme, kas ją nuskaito?

Pagal priežasties-efekto ryšį, neįmanoma išvesti subjekto iš objekto. Todėl subjektas turi būti atskiras negu objektas.

Tas pats klausimas nagrinėjamas kalbant apie spalvas. Kokia spalvų prigimtis? Niekas negali paaiškinti. Yra šviesų dažniai, atitinkami nerviniai impulsai smegenyse, o iš kur atsiranda konkretus spalvos potyris? Technologinis mąstymas čia patenka į aklavietę, ir priverstas blefuoti: "kažkaip tas potyris sugeneruojamas". Bet filosofiškai tiriant, suvokiama, kad be subjekto negali iškilti subjektyvus potyris. Objektai negali sugeneruoti šio potyrio patys. "Vidujinio" pobūdžio vyksmui reikia ne menkesnių priežasčių - "vidujinių". Kalbos apie tai, kad "išorinis" gali generuoti "vidujinį" - nepagrįstos, ir neįmanomos falsifikuoti, nes nėra jokio tyrimo be "vidujinio", (kitaip sakant, bet koks tyrimas atliekamas subjekto; mes nežinom egzistencijos, kurioje nebūtų subjekto, mums žinomoje visatoje mes esame subjektai) ir nėra subjektyvių potyrių be subjekto - t.y., pvz. jeigu atsirastų dirbtinis intelektas, subjektas kompiuteryje, mes negalėtume to patikrinti niekaip kitaip, kaip bendraudami su subjektu, ir priimdami tai, ką teigia tas subjektas apie savo subjektyvius potyrius.

Taip ir atsiskiria, kad subjekto jutimai ir fizinio kūno jutimo organai yra ne tas pats. Vaizdui mes galima naudoti video kameras, arba galim matyti savo akim. Subjektas, esantis fiziniame kūne, priima informaciją subjekto lygmens jutimais, per fizinius jutimo organus (objektinis lygmuo), bet iš principo gali egzistuoti ir priimti informaciją nepriklausomai nuo fizinių jutimo organų.

Tas pats su kirmėlėm ir etc. Kur tik matom subjektą, ten jis neredukuojamas į materiją, į objektus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: meme spalio 27, 2015, 20:56:43
Citata iš: Anomalija  rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51Taigi, kas Jūsų manymu laukia mūsų po mirties? Dangus, pragaras? O gal mes reinkarnuosimes (http://"http://anomalija.lt/2011/06/reinkarnacija-gyvenimas-po-gyvenimo/")? O gal tiesiog tai mūsų egzistencijos pabaiga ir tiesiog užgesime?
Palaukime ir pamatysime. Iš kitos pusės kam laukti? Mirk kiekviena minutę.
Beje, aš manau, kad tu jausies po mirties lygiai lygiai taip pat kaip jautiesi dabar tik su labai dideliu palengvėjimu :)))))
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Vitus spalio 27, 2015, 21:50:08
Citata iš: TinSoldier  spalio 27, 2015, 09:17:41Jeigu kokio nors primityvesnio gyvūno veiklą ir mąstymą nulemia neuronų veikla, tačiau lygiai tokiu pat principu išsivysčiusio kito biologinio organizmo (žmogaus) neuronų veikla kažkodėl tampa nebepajėgi nieko sukurti, tuomet atsiranda visiškas nenuoseklumas.

Kodėl? Pagalvojus, galima surasti paaiškinimą.
Kai kurie organizmai gali pasiekti tokį išsivystymo lygį, kai jų neuronų veikla gali "susisinchronizuoti" su kitų organizmų neuronų veikla ir tokiu būdu jie galėtų gauti informaciją iš šalies (būti valdoma).

Technikos pasaulyje šį procesą pailiustruotų toks pavyzdys: veikiančiam kompiuteriui eilinio "upgreido" metu suinstaliuojama programa kurios pagalba jis prisijungia prie interneto...

Jeigu priimame koncepciją, kad žmogaus mintys yra smegenų veiklos rezultatas, tai šioje temoje nelabai yra ką aptarti. Nutrūko deguonies tiekimas smegenims ir po kelių minučių - filmo pabaiga :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: TinSoldier lapkričio 01, 2015, 15:05:04
Citata iš: xsistemax  spalio 25, 2015, 16:24:05Ieškoti atsakymo pradėkim nuo kito:kur yra žmogaus atmintis?<...>
Ilgą laiką buvo manoma,jog smegenyse yra sritys,kuriose saugoma atmintis.Deja,tokių "saugyklų"tiesiog nėra.<...>
Panašu, kad vis dėlto yra (gali būti) smegenyse tos "saugyklos"...

http://www.sciencedump.com/content/want-erase-memory-mit-researchers-have-discovered-where-theyre-stored

EDIT: Hm. Galvojau, kad čia naujas tyrimas, o pasirodo iš 2012 metų.  Na, bet vis tiek :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: gidas lapkričio 01, 2015, 21:24:29
Nenorom, nes žinau kuo kvepia... :)

Citata iš: a.t.sielis  spalio 27, 2015, 10:11:27Ir šiais laikais filosofai atidžiai nagrinėja proto ir materijos dualumą. Yra skirtingų nuomonių, bet akivaizdu, kad klausimas niekur nedingo.
Kad klausimas nedingęs nieko nuostabaus nėra. Stebėtina būtų, jei šio klausimo filosofijoje nebūtų likę, nes kur tik mokslas buksuoja, žiū - ogi kur buvus kur nebuvus filosofija jau imasi iniciatyvos. Tik amžina bėda - skirtingos nuomonės. Tai  apskritai nėra blogai, bet pačiai filosofijai šis reikalas  yra problema. Problema, nes filosofija neturi universalaus metodo - filosofavimo metodas atsiranda pačiame filosofiniame klausime.  Todėl ir... Nors ką gali žinoti ... :)

Citata iš: a.t.sielis  spalio 27, 2015, 10:11:27Pagal priežasties-efekto ryšį, neįmanoma išvesti subjekto iš objekto. Todėl subjektas turi būti atskiras negu objektas.
Jei nesivadovauti  mažiausiai keista bankomatine logika, priežasties-efekto ryšio pakanka didžiai daliai  subjekto išvedimui iš objekto. Tas likęs nepažinus subjektas reikalo nekeičia - gi neplėšom telniaškių ant krūtinės dėl to, kad pasaulį tepažįstam tiek, kiek leidžia 5-kiajuslnis aparatas. Su subjektu tas pat - vidujinių potyrių (greičiausiai?) ir neįmanoma objektyvizuoti (ar yra pojūtis ar koks vidujinis potyris, galintis patirti potyrį?), bet negi būtina dėl to žmogelį kapoti į hard.., soft.., user ir t.t. Vargšelis  kaip buvo, taip ir liks nelaimingu, daugiau-mažiau objektyvzuotu subjektu.

Prašymas - duok spalvos vidujinio potyrio potyrį, prašau... Atsakymas - dudki, machrien jis tau manyje (atsakovas - Evoliucija) reikalingas, užteko ir 5. O jei užsimanei pažinti save (chi, chi, chi...) - tai ne mano problema, kreipkis kitu adresu (jei tokį rasi). :)

Visa tai ir iliustruojama

Citata iš: a.t.sielis  spalio 27, 2015, 10:11:27jeigu atsirastų dirbtinis intelektas, subjektas kompiuteryje, mes negalėtume to patikrinti niekaip kitaip, kaip bendraudami su subjektu, ir priimdami tai, ką teigia tas subjektas apie savo subjektyvius potyrius.
Moksliškai padaryta viskas, bet subjektas kompiuteryje įkyriai raportuoja - raudona spalva yra tokia kaip kraujo, vyšnios ir t.t., kol išvardina viską kas raudona. Kitaip atsakyti jis iš principo negali ir negalės, ir nieko čia nepaveiksi. Nors ką gali žinoti... :)

Citata iš: a.t.sielis  spalio 27, 2015, 10:11:27Subjektas < > iš principo gali egzistuoti ir priimti informaciją nepriklausomai nuo fizinių jutimo organų.
O čia jau abejotinas ir perteklinis teiginys. Derėtų apsiriboti padarais su fiziniais jutimo organais - klausimų ir čia  per akis, bet  ramia sąžine pasiūlomas dar vienas, prie kurio net nežinia iš kurios pusės prieiti. Bus tik daug šnekų, ir greičiausiai 0-inis rezultatas. Tarp kitko, spėčiau, kad tas neregys, turėjęs NDE, nebuvo aklas nuo gimimo.

Galiausiai - daleiskim, kad vis tik egzistuoja subjektas be kūno (fizinių jutimų organų). Negi  žinoma, kaip  iš to bekūnio subjekto išlupti informaciją kas yra spalvos vidujinis  pojūtis?

Apskritai, panašu, kad taikoma ženkliai "aukščiau".  Jei taip, nuo to reikėjo pradėti, ir pakaktų poros sakinių, kad viskas būtų savaime aišku. :)       
 
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis lapkričio 02, 2015, 13:53:48
gidai, daug prirašei bet be tolko :D

---

O kalbant apie Soldierio pateiktą nuorodą, tai vienoje temoje apie sielą buvo straipsnis apie praeito amžiaus neurochirurgą Panfieldą, kuris elektrodais dirgindamas žmonių smegenis sukeldavo atsiminimų srautą.

Konceptualiai tai derinasi su žmogaus trejopa sandara. Nuskaitomi arba nenuskaitomi "hard-disko" duomenys. Ir su reinkarnacija. Useris, persėdęs prie kito "kompiuterio", nebeturi tų pačių duomenų. Turi tik subtilesnio pobūdžio įspūdžius, kuriuos patyrė dirbdamas prie ankstesnio "kompiuterio".
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: JRE sausio 27, 2016, 19:48:36
Kai mirštame mes netenkame savo ego ir vienu ir tuo pačiu metu esame dviejose vietose, arba visur :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Slender sausio 28, 2016, 21:40:43
Nieko :)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Pajauta sausio 28, 2016, 21:57:26
Tikiu, kad mirtis - kitas sielos dvasinės kelionės etapas. Mirus žmogui, o siela tęsia savo kelionę ten, kur jai geriausia tobulėti. Žmogaus kūną reikėtų įsivaizduoti kaip indą, kuriuo naudojasi siela. Indui sudužus gali jį pakeisti kitu. Bet, kad siela atgimtų kartais prireikia labai daug laiko. Viskas priklauso nuo to, ko sielai reikia išmokti ir patirti bei koks yra dvasinio išsivystymo lygis.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: JRE sausio 31, 2016, 10:16:41
Kaip pavadinsi, tik ta siela jau labai skamba nekaip tokiais laikais, reikėtų jau kitam lygmeny būti su sielom ir demonais visokiais manyčiau  ;)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 10, 2016, 19:24:07
Štai ir tunelis, su šviesa gale. 1490 m. paveikslas. Hieronymus Bosch, "Ascent of the Blessed"

(http://hyperallergic.com/wp-content/uploads/2015/10/Hieronymus_Bosch_013.jpg)

---

Citata iš: gidas  lapkričio 01, 2015, 21:24:29Tarp kitko, spėčiau, kad tas neregys, turėjęs NDE, nebuvo aklas nuo gimimo.
Tokių neregių buvo ne vienas, o kai kurie jų buvo akli nuo gimimo.

Citata iš: gidas  lapkričio 01, 2015, 21:24:29Galiausiai - daleiskim, kad vis tik egzistuoja subjektas be kūno (fizinių jutimų organų). Negi  žinoma, kaip  iš to bekūnio subjekto išlupti informaciją kas yra spalvos vidujinis  pojūtis?
Reikalas toks: pakankamai akivaizdu, kad objektiška ir subjektiška realybės yra atskiri fenomenai, ir per objektišką realybę neįmanoma atgaminti subjektiškos, nei patekti į subjektišką. Tą ir paliudija papildomas pastebėjimas, kad apie subjektiškus potyrius, tokius kaip spalvos, netgi vienas subjektas iš kito negali pilnai sužinoti (tuo tarpu, objektus subjektas gali tyrinėti, no problem, jie apčiuopami). Subjektyvūs potyriai neapčiuopiami, objektyvūs dalykai - apčiuopiami. Arba kitas filosofinis minties eksperimentas: neįmanoma patikrinti, ar kiti žmonės nėra kaip robotai, tuščiaviduriai zombiai, o turi tokį vidinį gyvenimą, sąmonę, kaip ir mes.

Diskusija prasidėjo nuo to, kad TinSoldieriui buvo neaišku, kodėl atseit pas žmogų mintys "ateina iš aukščiau", o pvz. pas kokias nors kirmėles ne.

O atsakymas toks, kad bet kur, kur matom subjektišką realybę, ji nėra produkuojama objektiškos, o tik sąveikauja su objektiška. Augalai, kirmėlės, žmonės, visuose tie du sandai yra.

Materikai gali laužyti ietis kiek nori, bet to subjektiškos realybės fakto ir savybių paneigti negali. Šie faktai akivaizdūs ir prienami visiems, tai common knowledge, basic knowledge.

Citata iš: TinSoldier  spalio 26, 2015, 09:48:40Mintys - elektriniai impulsai. Tuos elektrinius impulsus, smegenų ar nervinių sistemų veiklą galima stebėti įvairiausią: įvairiausių pakopų, nuo pačios primityviausios iki sudėtingiausios. Ar kirmėlės "mintys", nervinių impulsų veikla - taip pat yra "platesnės visumos" dalis?

Ar gana primityvi nervinių impulsų veikla, atsakinga už tai, kad kirmėlė pasitraukia nuo skausmo šaltinio taip pat yra "iš kažkur"? Ar "iš kažkur" yra tik žmogaus abstrakčios mintys, kylančios gana konkrečiose smegenų vietose, stebint konkrečią nervinių impulsų veiklą?

Jeigu kirmėlės "mąstymas" kyla ne iš ten pat, kaip ir žmogaus, kur yra ta riba, kuomet mintys pradeda rastis "iš aukščiau"? Nervinių sistemų ir smegenų gama gyvūnijoje - neįtikėtinai plati, tad pasirinkti tikrai yra iš kur.
Atsakymas, visų "mąstymas" ir funkcionavimas vienodas, visi sudaryti iš dviejų sandų: objektyvaus, ir subjektyvaus. Kadangi mintys yra subjektyvus reiškinys, jo neįmanoma tapatinti su objektiškais elektriniais impulsais. Tai tas pats, kas tapatinti spausdintų raidžių rašalą ir popierių su spausdinto teksto prasme. Tai du skirtingi lygmenys. Neatidžiai vertinant, lengva supainioti, net nesuprasti, kad egzistuoja skirtingi lygmenys, kai kalbame apie objektus ir subjektus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Darius! sausio 03, 2017, 02:15:36
Citata iš: Pajauta  sausio 28, 2016, 21:57:26Tikiu, kad mirtis - kitas sielos dvasinės kelionės etapas. Mirus žmogui, o siela tęsia savo kelionę ten, kur jai geriausia tobulėti. Žmogaus kūną reikėtų įsivaizduoti kaip indą, kuriuo naudojasi siela. Indui sudužus gali jį pakeisti kitu. Bet, kad siela atgimtų kartais prireikia labai daug laiko. Viskas priklauso nuo to, ko sielai reikia išmokti ir patirti bei koks yra dvasinio išsivystymo lygis.
Perskaičius net užsimotyvavau gyventi :D :D
Juokauju aišku gi.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Lucas kovo 05, 2017, 22:48:21
Čia atėjo man tokia mintis į galvą, nežinau, gal ir nevisai į temą, bet labai jau užsimaniau pasireikšti, nepykite, įsiterpsiu. :)

Jeigu, tarkim, galioja visas priežasties-pasekmės reikalas, t.y. kad kažkas atsirado kaip kažkokio praeities įvykio pasekmė ir kartu tai yra ateities įvykio priežastis, tai kaip ir galima sakyti, kad jau dabar viskas nulemta. Taip išeitų, kad jau dabar yra "rytoj", nes tai jau neišvengiamai įvyks, lygiai kaip "šiandien" jau buvo "vakar".

Čia turbūt labai painiai parašiau, bet ką aš turiu omenį, tai kad jeigu priežastis-pasekmė galioja, tai aš galima sakyti, nors dabar esu gyvas, tačiau tuo pačiu jau ir miręs, nes tai jau nulemta, lygiai taip pat kaip buvau gyvas, dar negimęs, nes įvykiai jau dėliojo neišvengiamą mano gimimą.

Tokiu atveju laikas kaip ir netenka savo prasmės, nes nebėra "vakar", "šiandien", "rytoj", kadangi šios trys būsenos jau atsiranda viena kitoje. Mano gimimas jau buvo aiškus ir neišvengiamas tą akimirką kai Vytautas girdė arklį jūroj ir lygiai taip pat kaip ir dar tik būsianti ateitis, pvz. mano mirtis, jau aiški tiek dabar, tiek tada, kai arklys buvo girdomas ir aš dar net gimęs nebuvau.

Žinoma, JEIGU ta priežastis-pasekmė galioja.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: kiskis kovo 06, 2017, 08:25:04
Viena priezastis gali sukelti ivairias pasekmes: pvz jei as priselines tyliai spirciau tau i uzpakali (priezastis), tavo reakcija(pasekme)nera vienintele, tu gali bandyti atlygint man tuo paciu arba nekreipt demesio arba suzinot priezasti mano poelgio vienu zodziu gali reaguot ivairei, taigi praeitis vienareiksmiskai nenuliame ateities.


Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 06, 2017, 13:01:28
:)
Teorija labai gera, bet tam, kad tai būtų realybė reiktų nustot girdyt arklius jūroje, nes taip niekur ir nenujosim...

Pasekmės ir priežasties dėsnis yra labai realiatyvus ir net neįmanoma pasakyt kas yra priežastis, o kas yra pasekmė. Priežastis, pasekmė ir priežastis... yra tiesė. Tai priežastis tavo vakar, pasekmė dabar ir iškarto dabar yra tuo pačiu ir priežastis ir  rytoj yra pasekmė, bet ir priežastis tuo pačiu. Tai pasekmė ir priežastis vienas ir tas pats, nes neįmanoma pasakyt kas labiau tave įtakoja padaryt vieną ar kitą veiksmą dabar - priežastis ar būsima pasekmė, nes pasekmė tuo pačiu priežastis tavo dabartinių veiksmų. Tai tiesiog paradoksas, visas mūsų gyvenimas vienas didelis paradoksas. Tas pats ir su + ir -, blogu ir geru, egzistencija ir neegzistencija, žinau ir nežinau ir taip toliau iki begalybės. Žinoti ir nežinoti vienas ir tas pats tik tam, kad "suprasti" tai turi žmogaus sąmonėje įvykti "kvantinis šuolis" kai paradoksas(žinojimas=nežinojimas) tampa realybe. Bet paradoksas tame, kad ir dabar paradoksas yra realybė tik klausimas kiek tu, to paradokso gebi atskleist, apglėbt. :D
 
 Galima būtų pasakyt jog mūsų atžvilgiu egzistuoja tik kvantinis laukas(šviesa) ir mano sąmonės kvantas jame. Bet tarp manęs ir kvantinio lauko yra dar visa realybė(mano sąvybė, kuri sukuria realybę ir atskiria nuo kitų sąmonės kvantų(kvantinio lauko)). Tai kvantinis laukas yra viena pusė paradokso, o mano sąmonės kvantas kita pusė, bet mes vienu metu esame vienas objektas, tik skirtinguose paradokso kraštuose. Tam, kad laikas, judėjimas ir erdvė, pasekmė ir priežastis tilptų į galvą, būtų pajausta, reik suprast, kad kvantinis laukas ir sąmonė yra vienas ir tas pats ir nėra tarp jų realybės, nes realybę paišo priešingos kvantu laukui savybės(mano savybės). Tai kvantinis laukas yra jūsų sąmonės kvantų jūra kurioje egzistuoja maniškis, tik jaučiame kad šita jūra yra materiali realybė.  :)

Trumpai tarianta tai:
Chaoso teorijos paradoksas tame, jog chaosas yra nenusakomas, bet pradinės sąlygos ir galutinis rezultatas aiškus. Tai chaosas ir harmonija egzistuoja vienu metu, nes chaosas egzistuoja harmonijos rėmuose. Tai harmonija sudaryta iš chaoso ir chaosas yra harmonijos viduje. Paradoksas.

Tai nėra taip jog žmogus gali pasielgti kažkaip nenumatomai, tiesiog to neįmanoma apskaičiuoti numatyti, o tai reiškia kad jis gali pasielgti nenumatomai. :D





Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Lucas kovo 06, 2017, 19:36:16
@kiskis , jūsų pavyzdyje jau atsiranda "tikimybė". O tikimybė atsiranda dėl tik dalies faktų žinojimo. Pvz.: priešais jus 4 užpakaliai, vienas jų mano. Tarkim iš turimų faktų aš žinau, kad jūs tikrai spirsite, bet nežinau dalies kitų faktų, tad negaliu pasakyti į kurį užpakalį. Todėl ir lieka 25% galimybė, jog man spirsite, tuomet galimas įvykių grandinės "išsišakojimas", žiūrint pagal tai į kurį užpakalį spirsit. Bet galop dėl kažkokių praeities priežasčių spiriate būtent į mano užpakalį. Viskas. Realizuojasi tik viena įvykių grandinė, kitos tampa nebeįmanomos, nes tam jūs turėjote praeityje pasirinkti kitą užpakalį. Visada tik viena "tikimybė" realizuojasi, tik viena pasekmių "atšaka" įvyksta.

Jei gerai supratau, @Mekabciel  savo išvadose irgi taip apibūdina šitą "tikimybių" situaciją, t.y. jog "tikimybės", " atsitiktinumai" galimi tik todėl, jog žinoma tik dalis faktų:
Citata iš: Mekabciel  kovo 06, 2017, 13:01:28Tai nėra taip jog žmogus gali pasielgti kažkaip nenumatomai, tiesiog to neįmanoma apskaičiuoti numatyti, o tai reiškia kad jis gali pasielgti nenumatomai. :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 06, 2017, 20:27:15
Zodis nevisagalis savyje turi ir neigini ir teigini. Ne + Visagalis. O zodis Visagalis savyje nesa ir Neigiama reiksme, nes Visagalis gali but ir NeVisagaliu. Visagalis = Nevisagalis.

Jei zinotum visiskai viska apie viska, tai tame nebutu jokios laisvos valios, bet jei tu zinai viska apie viska tai tu esi visiskai valingas, nes juk tu viska zinai, bet jei tu viska zinai ir nori kazka koreguoti, bandai tai koreguoti, kyla klausimas, kam tau ta korekcija jei tu viska zinai? Jei viska zinai ner prasmes kazka keisti, nes tavo zinios yra virs veiksmu ir galima butu pasakyt atvirksciai, kad zinios tuo paciu lygu veiksmui ar zemiau ir t.t. ir t.t. ir t.t.  Vel tokie paradoksu paradoksai gaunasi. :) Del to mes ir turime ir neturime valios laisves vienu metu.

Tas pats ar Dievas gali pakelti nepakeliama akmeni - ir taip ir ne.
Jei Dievas keltu nepakeliama akmeni, akmuo butu superpozicijoje, kaip ir Sredingerio kate. Ar panasiai kaip Wheelerio eksperimentas, kai nestebima dalele elgiasi kaip banga ir atvirksciai.

Visur tas pats atsakymas. Nes taip ir ne yra lygu tik viskas priklauso nuo atskaitos tasko.
Dievo, kvantinio lauko atzvilgiu viskas nekintamoje busenoje - zmogaus atzvilgiu viskas kinta.
Bet jei suprasti, kad Zmogus yra Dievo dalis tada ieini i superpozicija. Zmogaus samone ieina i tokia pozicija. "Kvantinis" samones suolis.

+=-
Taip = Ne
Gerai=Blogai
Zinau = Nezinau
Gyvenimas = Programa
Balta = juoda
Ir t.t. ir t.t.
Iki begalybes...! :D
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: kiskis kovo 06, 2017, 21:43:48
Citata iš: Lucas  kovo 06, 2017, 19:36:16tikimybė atsiranda dėl tik dalies faktų žinojimo.
Fizikai teigia kitaip : https://lt.wikipedia.org/wiki/Heizenbergo_neapibr%C4%97%C5%BEtumo_principas.
Atseit is principo negalima vienu metu tiksliai zinot daleles koordinates ir greicio. Todel jau elementariu daleliu lygyj atsiranda tikimybes ne del per mazo zinojimo, o taip jau sutverta musu Visata.

Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 07, 2017, 19:51:23
Nu nemaisykim daleliu lygmens.
 
 O atsakant i klausima apie tikimybes, tikimybe nera tiese, jode begale jeigu ir  bet ir teisingas atsakymas tik visas aplinkybes sudeliojus teisingai, kalbant apie gyvenima tavo gyvenime aplinkybemis tampa milijonai zmoniu, kiekvienas zmogus kiekviename zingsnyje priimineja sprendimus, tu ju visu nesutiksi bet jie itakos tavo gyvrnima, galbut tau 25m, galbut tu galejei buti vyresnis, galbut tave pajaunino lietuvos politine padetis 1991m, kuri vyko tarptautiniu mastu, t.y tavo tevai nusprende palaukt geresniu laiku?
 Tikimybe suprask pan kaip upes tekme.
 Tarkim vaikas kaliningrado pasienyje i sesupes vaga imes buteli, sesupe iteka i nemuna nemunas i baltijos jura, butelis imestas i sesupe turi tikimybe patekti i jura, bet ar jis tam pasmerktas? Manau nea, jis gali uzstrigti uz sakos, gali buti isplautas i kranta, gali nuskesti, bet lygiai taip jis nera pasmerktas vienam is dabar minetu veiksmu, ar keliems iskarto.
 Kitas pavyzdys, tarkim paimi milijona zmoniu ir liepi jiems sugalvoti po skaiciu, juos visus susumuoji ir gauni suma, tarkim 15432678 iskar pakartok eksperimenta ir gausi kita skaiciu, kodel del milijono priezasciu, is kuriu uztenka kad vienas pakeistu savo pasirinkima taip pakeisdamas visa rezultata.
 Ziurint atgal viskas paprasta ir aisku, bet bandyk sumodeliot viska taip kaip ivyko tai tampa labai sudetinga
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 07, 2017, 21:41:43
Atpjauni siula, padedi ant stalo, cia mano kreivuojanti gyvenimo vaga ir tada  abudu siulo galus su pirstais itempiu. Tai milijonai galimybiu ir skirtingu vagu yra kreives iliuzija nors visad eini tiese.
 
Siaip jau kaip tu isivaizduoji kreive gyvenime jei i tavo samones kvanta, siela, dushele yra transliuojamas gyvenimo filmas? Cia kaip tai imanoma?
 
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 08, 2017, 06:44:02
Nu tas pats tavo paimtas siulas, (milijonas priezasciu neveiks gyvenimo linijos dvieju tasku, milijonas priezasciu paveiks milijona skirtingu vietu milijonu skirtingu budu),  teisingai pasakei kad padedi ant stalo ir tuti kreiva gyvenimo linija, tik pamirsai pagalvot kodel.
 As manau, tarkim paimi 20cm siulo, imituojancio gyvenimo linija, su pradzia ir pabiga, pridedi prie liniuotes 0 gyvenimo gala gauni ties 20cm, bet ar tikrai gyvebimas taip paprastai pamatuojamas, manau nea, sitame modelyje truksta aplinkybiu, tarkim aplinkybe simbolizuoja siulo patempimai, turin galvoje kad modelyje egzistuoja liko tekme tarkim galime keisti tik viena momenta dabarti.
 Tai pradekime nuo nulio ir simbolizuojant aplinkybes patempkime siula i viena puse, sekime tolyn imituojam kita aplinkybe vel patempkime kita vieta, turint galvoje laiko tekme negalime judinti jau praeito siulo galo, kas ivyko tas ivyko.
 Taip istampe visa siula jo gala gausime gal ties 5cm liniuotes padala vietoje 20, tai reiskia kita situacija, bet gyvenimo kelias neutrumpejo, eidamas tuo keliu zmogus gal pajaus tuos vingius o gal ir nea.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 08, 2017, 10:40:54
Kreivuojanti linija ir tiese yra vienas ir tas pats. Gali ja suspausti i taska, gniutula, gali ja istiesti, gali ja tuo paciu iskreivinti, gali ja kampuotai kaip labirinto kelias isdeliot... Kaip nori, esme nesikeicia. Tiesiog tiese  geriausiai nusako principa. Nes kreive iveda i toki mastymo KREIVUMA ir tada tu ties ta kreive sustoji ir giliniesi i kreive o ne i principa. Giliniesi i tai jog turi dvi kojas... Ir ispirmo padedi desine, o poto kaire. Kam tau i tai gilintis, tu turi eiti, o ne gilintis i savo kojas.

Siulas tas pats chaosas harmonijos remuose.

Vizualiai galima tavo judejima prilyginti spiralei, kaip dnr grandine. (https://s7.postimg.org/7074owhsb/image.jpg) Tarsi yra kazkokie genai kuriais judi atgal is ten kur atejai. Tai tau kiekviena sekunde yra numatytas kopeciu laiptelis, kuriuo tu nusileidai. Nera galimybes is laiptines islipti, nera galimybes padaryt neteisinga ejima, nera galimybes nepasiekti tikslo, nes ta laiptine esi pats tu. Laiptines niekad nesikerta viena su kita ir jos vienu metu yra viena laiptine.


Trumpai tariant galima butu pasakyt, kad tu esi Dieve ir judi link Jo, tik klausimas kiek samoningai. Va kuo mes uzsiimame - issivertinejame patys savyje:
http://giphy.com/gifs/loading-icon-torus-lNsEkrSmPVBrW
Tai ar tu kreivuoji, ar tu judi tiesiai ar soliuoji, skonio reikalas...
 Jei nesamoningai, tada pas tave yra labai daug visokiu gyvenimisku atveju kurie atseit tave gali nukreipt kazkur kitur ir aceit keiciasi tavo gyvenimo kreive... Bet kam mastyt apie gyvenimo kreives?
Eik tiesiai, o kreive visada bus tavo numatytas fonas ir nekreipk demesio i kreive, ir visad eik tik tiesiai.
Gyvenimas yra tavo fonas tikslui. O fonas ir tikslas yra vienas ir tas pats.  Nes mes jau dabar esame finise. :D


Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 08, 2017, 12:08:41
Matai man neidomi autostrada nors ir patogiau, man ydomiau aplinkeliai nors ir sudetingesni, pan ir mastyme.
 Pan ir judejime, galima galvoti kad judam apie pauksciu tako centra, bet man idomiau galvoti apie keli9nes etapus, jie tiesia pavaizduoja sudaryta is etapu.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 08, 2017, 12:25:33
Tai paaiskink man, kaip tavo psyche sukurta, kad tu mastai kreivemis jei jau sakai kad mastymas turi aplinkelius? Ka tu cia gyvenime tokio banguoto sumastei ir isvis tu kazka sumastei? Cia kazkaip uz realybes remu isejai ir pamastei tenais ir grizai cia, padaryt veiksmus? Aplinkelis tai cia kaip Miunhauzenas save uz plauku istrauki kazkada? Cia kazkokie gyvenimiski triukai, magija ar kas?  Ar tai kad surinkineji visiskai randominius gyvenimo elementus vadini kreive? Visi ta pati daro... Ner kitokiu zmoniu...
Tiesiog kitu kreive yra visiskai tiesi, issitiesina.  "Kupros nebelieka." "Iliuzines gyvenimo nastos ir iliuzines paieskos."

Cia kaip ir zeme is toli apvali, o istikro priartejus ji nelygi, kalnuota...

Sakoma, nemesk kelio del takelio ar Sunus palaidunas grizta namo, tai jei nemestum kelio del takelio nesuprastum, kad esi Sunus. :D Bet kai supranti kad esi Sunus, tai kam tau tie takeliai? Kogero iseina kad dar nesuprantu kad Sunus arba megstu mazochizma...
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 08, 2017, 17:30:31
Nesupratai manes, as nesakau kad esu kitoks, tiesiog viskas nuo poziurio priklauso, ir tu esi teisus sakydamas kad gyvenimas tai tiese, bet as matau tiese tarp dvieju tasku tarkim tu kalbi apie visa gyvenimo kelia, gimimas ir mirtis, cia yra du taskai juos jungianti linija yra tiese (autostrada nuo a iki b ) bet as galvoju kad sita kelia galima suskirstyti i etapus, tarkim, kudikyste vaikyste paauglyste branda ir senatve, cia gauname 5 etapus, prideje gimima ir mirti turime 7 taskus, kad 7 taskai susijungtu su tiesia linija jie privalo buti vienoje linijoje, bet kas sake kad butinai taip ir yra.
As manau kad kudikysteje keliaujame tiesiai i vaikyste, vaikysteje i paauglyste ir t.t. Ir nebutinai musu kelio horizonte mirtis, galbut mes kazkuriame etape pasukame link mirties.
Sakai kad musu gyvenimo linija nulemta visi einame tenpat, i mirti, sutinku, bet ar butinai musu kelias tiesus ?
Mano manymu kaip uzsiminiau, galima sakyti kad zeme juda apie pauksciu tako centra, busime teisus, bet galvoje kils asocijacija apie orbita, nors galima sakyti kad keliaudami apie pauksciu taka mes dar judame apie saule, jau gauname kreive pan kaip istempta spyruokle, galime sakyti kad judedami apie pauksciu taka mes svyruojame aukstyn/zemyn nuo vieno galaktikos krasto iki kito, kreive gaunasi dar sudetingesne, autostrada pasakyti judame ten, bet suprasti kur judame judedami, cia aplinkelis.

 P.s. Kaip siandienine fizika sako kad norint ismatuoti judejima reikia atskaitos tasko, tu ji imi viena ir viena finisa, todel vauni tiesia, as imu daugiau atskaitos tasku tai ir rezultatas kitas.
 Bei drysciau abejoti tavo teorija, nes dudamas tarp dvieju tasku viskas ka tu gali gauti tik reliatyvu judejima, t.y. Vaikysteje nesigreziojei atgal o ir laiko tekmes pojucio neturejei su kuo lyginti tai apie ji nesipleskime, viduryje kelio tu gali matyti kad puse kelio nukeliavai pradzia ir finisas vienodai toli, senatveje matysi neivengiamai artejanti finisa, tai tik laiko tekmes ne kelio pojutis, kad suprastum krypti tau reikia bent dveju tasku ne vienoje linijoje uznugaryje (praeityje), nedeliodamas tasku praeityje tu negali suprasti ar tavo kelias tiesus, tu tik zinai kur atkeliavai.
 Taspats reliatyvumas, tarkim atmesk ir tuos du taskus, palik gyvenimo kelia be tasku, be pradzios ir pabaigos, kur tada keliausi, koks tada kelias bus? Tada niekur nekeliausi kelias bus ne linija o taskas, ne akimirksnis, ilgas, bet taskas, o taskas erdveje tai niekas nes neapibrezia saves erdveje.
 Cia viskas nuo poziurio priklauso
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: SPACE kovo 08, 2017, 20:06:35
Talmud (Eruvin 65a), A daughter of R.Hisda once asked R.Hisda, 'Would not the Master like to sleep a little?' 'There soon will come', he replied, 'days that are long and short* and we shall have time to sleep long'.
*The days in the grave are long in quantity but short in quality. In the grave one cannot continue his studies or perform any of the good deeds.

Gulėsit kape kaip paršai ir nieko padaryt negalėsit. Nebent ant jūsų koks ritualas bus padarytas, ar gyvieji padės. Užtat katalikybėj skaistyklos koncepcija tokia svarbi: kad mirusiems gali padėti tik gyvieji.

Na čia vienas iš variantų.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 08, 2017, 21:23:03
Citata iš: tadasas99  kovo 08, 2017, 17:30:31Nesupratai manes, as nesakau kad esu kitoks, tiesiog viskas nuo poziurio priklauso, ir tu esi...
...Sakai kad musu gyvenimo linija nulemta visi einame tenpat, i mirti, sutinku, bet ar butinai musu kelias tiesus ?
Vel as nesupratau... Butinai primink man kai as kazko nesuprasiu. :) 

Kokio ilgio butu atkarpa ji visalaika islaiko savyje tiek pat padalu. Neturi reiksmes kiek metu nugyvenai.
3 metus, vistiek tuose trijuose metuose yra tiek pat padalu kaip ir 100 metu.  O kad juos ivardinsi 3-6-9-13-18-21-30-40-70(jaunatve, senatve, mirties)  neturi reiksmes... Kiekvienas objektas dalinasi i tiek pat padalu ir padalinus objekta i dvi dalis abidvi dalys vel isnaujo tures tiek pat padalu... Tai yra Begalybe kiekviename objekte. Kiekvienas objektas turi savyje visiskai visa informacija apie visa sistema.

Tu gimes pasuki link mirties. O visa kita tai tik saves itikinejimo, raminimo pasakaites.

Citata iš: tadasas99  kovo 08, 2017, 17:30:31Mano manymu kaip uzsiminiau, galima sakyti kad zeme juda apie pauksciu tako centra, busime teisus, bet galvoje kils asocijacija apie orbita, nors galima sakyti kad keliaudami apie pauksciu taka mes dar judame apie saule, jau gauname kreive pan kaip istempta spyruokle, galime sakyti kad judedami apie pauksciu taka mes svyruojame aukstyn/zemyn nuo vieno galaktikos krasto iki kito, kreive gaunasi dar sudetingesne, autostrada pasakyti judame ten, bet suprasti kur judame judedami, cia aplinkelis.
Tu pateiki pavyzdi savo atzvilgiu apie tai kad gali but kazkokio kito objekto(egzistuojancio tavo atzvilgiu) atzvilgis.
Kas cia per pavyzdys?
Visa laika viskas vyksta TAVO atzvilgiu. Tavo atzvilgiu pasisuko kazkur galaktikos kitame kraste meteoras, tavo atzvilgiu kazkas kazko nepadare ir t.t. ir t.t.

Visa visata sukasi ne visatos centro atzvilgiu, ir ne musu galaktikos ir net ne saules sistemos ir ne zemes, o TAVO atzvilgiu. Tu esi visatos centras. Kol laikysi save dulkele kosmose kaip kad cia daug kas pasireiske ir tokius pavyzdzius rasysi, tol ir busi dulkele...

Be to, sprendi sekancia problema pirmu, neisprestu klausimu, klaidingu pavyzdziu(ant neisprestos problemos sekancia sprendi). Aiskiniesi 2 laipteli pirmo nesuprates... Del to viskas ir kreiva...
:)
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 09, 2017, 06:36:49
Sakydamas "tu manes nesupratai" nesistengiu taves ar tavo pasisakymo menkinti, tik ragimu permastyti.
 
 Mes nesutariame nes skirtingai save matome, tu matai save statini as matau dinamini, galetume testi diskusija stengdamiesi vienas kito supratima suprasti, bet to nebus, bandysime spresti kurio supratimas tikresnis ko negalime objektyviai vertinti, tai gal cia ir sustokim?
 Kas idomiausia tai daugkur mastome panasiai, kad ir tavo minetos padalos, mastau panadiai bet ne visai, bet panadiai mastau ir apie gyvenima ir as padalas jungiu vingio kreive, ir ne butinai ju tiekpat, esme keli mazi sudaro didesni, keli didesni dar didesni, tuos kelis sujunges lanku as gaunu pradzia ir pabaiga, kaip atskaitos taskus.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 09, 2017, 08:35:24
Tai tada paraginsiu sakinius formuluot taip jog savaime suprasciau kad reikia permastyt. Arba pavyzdzius pateikti mano zodziais jei supranti kad supranti mane.

Kas yra dinaminis: sove spontaniskai mintis sian mest iseit is darbo, meciau ir isvariau po pasauli keliaut?

Jei sustosi busi nedinaminis. :) bet sustot taip pat dibamiskumas, nes pakeitei nusistovejusi judejima. :)
Tai mano statinis mastymas ir nutraukimas musu bendravimo ivestu mane i dinamiskuma. :)

Negali saves laikyt dinaminiu, o mane statiniu,  nebent moki siela i visatos prota pasijungti ir stebet realybe is Dievo pozicijos.

Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 09, 2017, 11:52:58
As nelaikau taves statiniu, tu pats sakei kad viskas juda apie tave, tai leidzia suprast kad kitu atzvilgiu tu stovi.
 Save matau judanti kartu su kitais, todel dinaminis
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 09, 2017, 12:37:07
 Tai kad mano atzvilgiu viskas juda tai nereiskia, kad as esu statinis. :) Tai reiskia, kad as keiciuosi(esu dinamiskas) ir mano atzvilgiu viskas keiciasi. As supancia realybe su savim opozicionuoju is to, kad as keiciuosi ir ji keiciasi, nes as turiu santyki su Dievu per realybe(mano viduriai - tarpininkas). Tu save pozicionuoji kintanciu kartu su realybe ir tada koks tavo santykis su Dievu, verdi savo viduriuose? :)

Cia tas pats kas pasakyt tu + o as - ir abudu vienas kita traukia ir dabar pasakyk kas daugiau traukia ar pliusas ar minusas? Abudu traukia tokiu pats stiprumu. Ir istikro neimanoma pasakyt kas yra + o kas yra - nes jie yra visiskai vienodi. :)

Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 09, 2017, 17:37:31
Nu matai neziuriu saves per dieva, todel mes nesutariam, as nesivadovauju doktrinom, as nemastau taip kaip mane mokina, as galvoju pats, galbut ir klystu, nezinau, bet as pats deliojuosi taskus ant i ir juos sujunges ziuriu koks paveikslelis gavosi.
 Tavo klausimas koks mano santykis su dievu, atsakymas nezinau, siandien del to nesuku galvos, galbut tam siuo metu nera poreikio, galbut ateityje jis bus ir mastysiu kitaip, nezinau.
 As save ziuriu santykyje su kitais, todel ir matau kitaip nei tu.
 Del dinamiskumo, pvz.
 Kambario centre kabo lempute, jai uzsidegus kambarys nusvinta uzgesus uztemsta, jai keiciantis keiciasi aplinka, ji stadine ar dinamine?
 Tam paciam kambary ant lango tupi muse, ji reaguoja i ta pacia lempute, i duru varstyma i palikta maista, i saule pro langa, kambarys apie ja nejuda ji juda kambaryje, jos gyvenimas priklauso nuo kambario, ji juda link maisto, link silumos, link sviesos link ramesnio kampelio poilsiui, ji statine?
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 09, 2017, 17:42:29
Lemputes funkcija sviesa, o muses valgyt sviesa, tai abidvi dinamines ir statines.

Bet kadangi muse nesviecia(ji sviecia savo judejimu, kecia pozicija), o lempute nejuda(sviesos fotonai juda), tai variantas but tik JON-vabaliu.
Arba Sviesamuse.

Turet galva reiskia but rysyje su Dievu.
Jei nera galvos nera ir Dievo.
Galva tai minciu lygis. Dievas yra mintis. Jei nepagauni minties, tavo galva nepagauna Dievo, kaip radio bangos. Reik save tada sureguliuot.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: tadasas99 kovo 09, 2017, 19:55:22
Fotonai ne lemputes....
 Tai ka tada galiu vadinti statiniu, gal tokiu aplamai nebuna.
 Mmm consciousness, db prisiminiau, as biski paprastesnis, zemiskiau mastau, Butu lengviau  bendraut jei abu tapacia tema rasytume o ne kiekvienas apie savo, ir tiek grybo pripjautume  (turint uomenyje kur pradejom ir kur esam).
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: Mekabciel kovo 09, 2017, 21:50:46
Fotonai ne lemputes?

Ir siaip jo galime baigt.
Antraštė: Kas mūsų laukia po mirties?
Parašė: elteide kovo 29, 2017, 21:55:50
sapnavau dideles braškes...čia matyt, dėl to, kad vasara artėja ir mėgstamiausios uogos...