Dinaminė PSI

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., sausio 13, 2016, 16:52:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Dinaminė psi - tai psi sistema, kurios tikslas suprasti ir tiesiogiai panaudoti darbo su energija principus, paverčiant juos profesionaliais įgūdžiais.

1 pamoka. Koncentracinė meditacija

Koncentracinės meditacijos vieta psi

Meditacija yra kertinis psi praktikos akmuo. Tik nuolatinės meditacijos pagalba galima įgyti psi gebėjimų kontrolę.

Yra du skirtingi meditacijų tipai: Koncentracinė meditacija ir Tuštumos meditacija.  Tuštumos meditacijoje stengiamasi neturėti jokių minčių ir atverti save naujam supratimui. Koncentracinė meditacija yra gili proto koncentracija, kurios metu mintys sufokusuojamos į vieną dalyką, būtų tai daiktas ar mintis.

Mokantis suvaldyti psi, koncentracinė meditacija yra numeris vienas. Psionas* koncentracinės meditacijos pagalba įgauna savikontrolę , reikalingą  kinetinių gebėjimų suvaldymui. Žinoma, visiškai įmanoma psioninį** aktą atlikti ir be jokios meditacijos. Jį įmanoma atlikti netgi visai netyčia. Tačiau, bet kuris norintis tapti psionu ir suvaldyti psi gebėjimus, turės naudotis koncentracine meditacija, kad tai pasiektų.

Pati paprasčiausia koncentracinė meditacija, būtų pasirinkti kokį nors objektą ir žiūrėti į jį, sutelkiant visas mintis ir dėmesį į tą objektą. Tinka bet koks daiktas. Tai galėtų būti taškas ant sienos ar popieriaus lapo. Tačiau geriausias objektas yra tas, kuris iš karto patraukia tavo dėmesį.  Kaip pavyzdį galima pateikti, kristalą, jis prikausto daugelio žmonių dėmesį.  Bet kristalą ne visi turi. Todėl vienas geriausių, ir plačiausiai paplitusių objektų yra žvakės liepsna.

Žvakės meditacija

Taigi dabar aprašysime meditaciją su žvake. Jeigu galite būtinai naudokite žvakės liepsną kaip meditacijos objektą, kadangi ji puikiai pritraukia dėmesį ir paruošia darbui su psi. Tačiau galite pasirinkti ir bet kokį kitą jums patinkantį objektą.

Geriausia vieta meditacijai su žvake yra tamsus ir tylus kambarys. Žvakę pastatome taip, kad aplink ją nebūtų kitų daiktų, kurie trukdytų sufokusuoti dėmesį. Uždegame žvakę ir patogiai atsisėdame 1-2 metrų atstumu nuo jos. Atpalaiduojame savo kūną kiek tik galime ir stebime žvakę.  Neįtempkite savo akių besifokusuodami į liepsną, visas dėmesys fokusuojamas galvoje, ne akyse. Stengiamės išvalyti visas mintis ir visą dėmesį sutelkti tik į liepsną.  Jei kokia nors mintis užklysta, mes į ją nekreipiame dėmesio ir leidžiame jai tiesiog nuplaukti. Visas dėmesys turi būti sutelktas tik į žvakę. Ši praktika atliekama maždaug 45-60 minučių. Jeigu matote jog prarandate dėmesį, tiesiog sugrąžinkite jį prie liepsnos ir tęskite praktiką toliau.  Su pakankamai praktikos, koncentruotis taps nepalyginamai lengviau, tai taip pat padės lengviau pasiekti gilesnes meditacines būsenas.

Gili meditacija

Kuomet medituosite visiškai susitelkę į žvakės liepsną, po kiek laiko pastebėsite, jog grimztate į gilesnę meditacinę būseną. Žinoma iš pradžių viskas ką pasieksite bus  ramybės būsena ir didesnis gebėjimas koncentruotis.  Tačiau kai pasieksite visiškos koncentracijos būseną ir pasinersite į gilesnę meditacinę būseną, pradėsite justi vibracijas, zvimbimą/ūžimą ar panašius pojūčius. Kuomet taip nutiks, neišsigąskite, atvirkščiai priimkite šiuos pojūčius ir pasinerkite į juos. Taip panirsite dar giliau į savo meditacinę būseną.

Atsipalaidavimas po meditacijos

Kai baigsite medituoti, turėtumėte palengva sugrįžti į normalią būseną. Pirmiausia atpalaiduokite savo protą ir leiskite mintims sugrįžti. Tuomet nukreipkite dėmesį į kvėpavimą, kvėpuokite lėtai ir stabiliai. Taip kvėpuodami palengva  susigrąžinkite aplinkinio pasaulio suvokimą. Po poros minučių, turėtume būti grįžę į normalią būseną.

Koncentracinės meditacijos nauda

Psionai naudoja koncentracinę meditaciją norėdami įvaldyti psi, tačiau meditacijos nauda jaučiama visame gyvenime. Nuolatinė praktika išmoko didesnės proto drausmės ir savikontrolės, kuri taip reikalinga kasdieniniame gyvenime. Ši meditacija pagerina savęs suvokimą, bei suteikia pasitikėjimo savimi. Be to tai yra pradžia į psi filosofiją, kurioje teigiama, jog jei nori pakeisti pasaulį visada reikia pradėti nuo savęs.

Vienas galutinių šios meditacijos tikslų yra sielos suvokimas. Tačiau tai neateina iš karto, reikia laiko, kantrybės ir praktikos.  Tai bene vienas sunkiausių žingsnių psi, kadangi iš pradžių nežinia ko reikia ieškoti. Tai yra pakankamai individualus dalykas. Ir kiekvienam atrasti sielą prireiks skirtingo laiko tarpsnio. Jeigu nenuleisite rankų, su laiku tai būtinai ateis. Savistaba yra puikus būdas yra puikus būdas pažinti sielą. Kai pasieksite tam tikrų rezultatų meditacijoje, galite nerti į savo protą ir pažiūrėti, kiek giliai galite įlįsti. Kuomet pažinsite save, susijungti su siela bus daug lengviau. 
Siela fundamentalus jūsų asmenybės komponentas ir visa ko pagrindas dinaminėje psi.  Apie tai, kas iš tikrųjų yra siela pakalbėsime tolimesniuose raštuose. O dabar tiesiog tikėkite kad siela egzistuoja ir jūs ją turite.  Kol kas tiek, praktikuokitės, ieškokite sielos ir laukite tolimesnių raštų  ;)

DUK

K) Kaip sulaikyti protą, nuo blaškymosi?
A) Su laiku, reguliariai medituojant, proto blaškymasis turėtų sumažėti, kol galiausiai jis pradings visai ir tuomet jūs galėsite ilgai išbūti susikoncentravę.

K) Meditacija yra labai nuobodi.
A) Taip, pirmieji žingsniai meditacijoje tikrai yra nuobodūs. Tačiau pasiekus meditacinę būseną, visas nuobodumas išsisklaido.

K) Ką daryti, negaliu susikoncentruoti.
A) Meditacija pradedančiajam yra gan sunkus dalykas, todėl jei nenaudojate žvakės, būtinai turėtumėte išbandyti, tai puikus dalykas. Taip pat prieš meditaciją pabandykite atsipalaiduoti fiziškai, padarykite kokių nors pratimų. Stresas sukelia sunkumų išlaikyti dėmesį. Taip pat besimokant medituoti pradėkite mažais žingsneliais.Pradžioje medituokite 5 minutes, tuomet kas savaitę pridėkite kas minutę. Galimas greitesnis variantas, kuomet pridedama po minutę kasdien.

* Psionas - žmogus praktikuojantis psi, dirbantis su psi energija.
** Psioninis - žodis kilęs nuo psi, reiškiantis, kad veiksmas atliktas naudojantis psi energija.

P.S. Jei kas nesutinkate su kokia nors sąvoka/terminu prašom sakykite :)

Remtasi VSociety

KiPractice

Kada bus tolimesni rastai ? :D

.L.U.T.H.O.R.

Jei domina parašyt galėsiu.

kiskis

Citata iš: Legionas  sausio 13, 2016, 16:52:16* Psionas - žmogus praktikuojantis psi, dirbantis su psi energija.
** Psioninis - žodis kilęs nuo psi, reiškiantis, kad veiksmas atliktas naudojantis psi energija.

P.S. Jei kas nesutinkate su kokia nors sąvoka/terminu prašom sakykite :)
As prie psiona, psichas geriau, nes psionas su kazkokia elementaria dalele asociuojasi.
Ar oficialus mokslas vis dar nepripazysta psi energijos? Nes , kad kazkas tokio yra galima isitikint nesunkiai padarant tarp delnu "psi kamuoliuka". Jei nepripazysta, tai kaip tai aiskinama, ar ignoruojama?




.L.U.T.H.O.R.

@kiskis
Psichas su kitais dalykais asocijuojasi :)
O aiškina, kiek seniau domėjausi, raumenų reakcijomis. 

kiskis

#5
sausio 23, 2016, 08:45:25 Redagavimas: sausio 23, 2016, 11:48:46 by kiskis
Psichas man su psi energija asocijuojasi, beto psichas atitinka ir mokslo poziuri i siuos reiskinius :D, nu bet jei nepatinka tai galima čikas (či energija).
Citata iš: Legionas  sausio 23, 2016, 04:44:58O aiškina, kiek seniau domėjausi, raumenų reakcijomis.
Nezinau kaip aiskina, bet nevisada tas rutuliukas gaunasi, kodel kartais buna kartais ne? Panasu, kad makaronina moxlinykai. Ideja ta pati kaip visada, netikek "apgaulingais savo pojuciais", tikek moxlinykais neapgaulingais :D, jie tau pasakys, ka tu ISTIKRUJU jauti :D.
Kas jaute ta psi rutuliuka, tas zino(nu nebent sedi su visai isplautom smegenim ir jam viska turi papasakot moxlinykai), kad jis ten yra ISTIKRUJU, o ne kokia tai durna raumenu reakcija.
Taigi mokslas nesugeba to paaiskinti protingai, kaip ir reiki, virguliu, pilnaties poveikio psichikai (cia ka prisiminiau) kad tie dalykai yra gali nesunkiai isitikint bet koks zmogus, jei neturi isankstinio nusistatymo.
Isvada-mokslas nera tiesos ieskotojas, tiksliau jis turi savo metodu pritaikymo ribas. Aiskintis kas yra ir kaip veikia subtilios energijos, netinka mokslininku naudojami "grubus" aparatai.


Anonimasx,sd

Citata iš: kiskis  sausio 23, 2016, 08:45:25psichikai
Galetum geriau angliska termina naudot, nes tas tai man jau jokingai skamba jai turincia dvi puse prasme :D

Prisoner

kada tolimesnis straipsniukas ?

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Prisoner  lapkričio 29, 2017, 18:00:45kada tolimesnis straipsniukas ?
Jei įdomu, tai gal neužilgo :)

Aukštyn