Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )

Pradėjo Linas Esu, rugpjūčio 29, 2017, 13:43:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Ar apvali, ar plokščia, tai tik konceptai, modeliai. Esmė tokia, kad realybė didelė, paslaptinga, o žmogus mažutėlis.

Žmogus nėra nei visatos valdovas, nei kūrėjas, nei kažkokią galią turintis veikėjas. Jam skirta pagyventi Žemėje ir tiek.

San IL

#166
birželio 19, 2019, 16:33:50 Redagavimas: birželio 19, 2019, 16:36:11 by San IL
Citata iš: SPACE  birželio 19, 2019, 15:29:18Gerb. San IL, būdamas 3D, t.y. fiziniame pasaulyje, žmogas gali įrodyti tik kad žemė yra plokščia, t.y. horizontas plokščias, ir paviršius, kur žmogus arba laivas randasi yra tolygus, žmogas arba objektas negriūna ant šono.
Žmogus gali stebėti laivą plaukiantį tolyn. Po kiek laiko matysis tik laivo stiebas, vėliau laivas pradings, nes žemė apvali.
Pradingus laivui galima kilti oro balionu viršun ir vėl pamatyti laivą.

Taip pat ir saulei nusileidus, galima pakilti oro balionu aukštyn ir vėl pamatyti saulę. Atlikus šį "tyrimą" iškarto galima pasiskaičiuoti, kad jeigu žemė būtų plokščia, tuomet jos kraštas (ten kur saulė nusileido) būtų vos už 4 km. Galima lengvai ten nuplaukti ir patikrinti pačiam, žinoma atsargiai saugantis, kad nenugarmėtum į kosmosą priplaukęs žemės kraštą.

Taip, kad žmogus tai patikrinti - gali.

CitataPaprašyk TKS, ESA arba kitos kosmoso agentūros, kad atsiūstų nuotrauką, kaip mėnulis meta šešėlį ant žemės per saulės užtemimą ir jie negalės.

Noriu maloniai paaiškinti, kad tai ne tiesa.
Štai saulės užtemimas virš Turkijos, nuotrauka iš TKS, daryta 2006m (paėmiau iš wiki):



Pasižiūrėkite plačiau prašau wiki, yra visos schemos ir paaiškinimai:
Angliškai: https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse
Rusiškai: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D0%B5_%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Svarbiausia neturėti klaidingų įsitikinimų ten, kur tikrai viskas yra aišku.

a.t.sielis

Kad ir kaip būtų, Žemė ir kitos planetos per daug sudėtingos žmogui suprasti apie jas viską.

Apvalios Žemės konceptas veikia - nu ir valio.

Kam nors patinka galvoti, kad Žemė plokščia - tegu galvoja. Niekam nuo to blogiau nesidaro.

SPACE

@San IL Gerai, sakykim per visą žemės rutulį yra skylė, į ją įkrito žmogus, kurioje vietoje jis sustos ar iškris pro kitą galą.

Creative

#169
birželio 19, 2019, 22:25:02 Redagavimas: birželio 19, 2019, 22:37:50 by Creative
Man atrodo, reikėtų pirmiau pagalvoti, ar  įmanoma per visą žemės rutulį pragręžti tą skylę  ::)  nes gravitacija, požeminiai grunto sluoksniai, vanduo, kiti sluoksniai, kas ten dar? galiausiai magma...

Na nebent gręžti iš mano kiemo į tavąjį, jei tu randiesi ne kitoje žemės pusėje, o beveik kaip ir kaimynai...  ::)

San IL

Citata iš: SPACE  birželio 19, 2019, 21:44:49@San IL Gerai, sakykim per visą žemės rutulį yra skylė, į ją įkrito žmogus, kurioje vietoje jis sustos ar iškris pro kitą galą.

Hipotetiškai atmetant ką išvardijo Creative (sakykim tokią skylę padaryti būtų įmanoma) ir sakykim, jei žmogus būtų nemirtingas (vanduo, branduolio temperatūra 5400 °C) tai būtų štai kas:

Lietuvoje išgręžus skylę, jei atmintis nepaveda, tai išlystumėme Australijoje (galiu klysti).

Įkritęs žmogus įgautų maksimalų kritimo greitį (terminal velocity), jei tarsim, kad toje skylėje yra oras, tai skaidaiverių rekordas yra 1,357.6 km/h (nors paprastai apie 500km/h). Kadangi judantis kūnas turi kinetinę energiją, jis pralėktų pro branduolį, tačiau iki Australijos nebenukristų (nebepakiltų, jei skaičiuosim nuo branduolio). Tada tam tikrame taške sustojęs (tingiu skaičiuoti kilometrus) imtų kristi atgal, bet iki Lietuvos irgi nebepakiltų. Šitaip jis kaip švytuoklė keletą kartų "kristų", kol galiausiai bus išvaistyta kinetinė energija ir jis pakibs lygiai ties žemės centru.

 Ir aišku sudegs, jeigu dar nesudegė per pirmą kritimą :)

 Šiaip būtų visai įdomu, krisdamas per gruntinius vandenis būtum šlapias, tai šiek tiek apsaugotų nuo magmos, varytum per skystą geležį (o šlapi objektai apsaugo nuo temperatūros trumpą laiką, nes verdantis vanduo izoliuoja trumpam),  tuomet jei ir užsidegtum, tai sekantys gruntiniai vandenys, jei juos pasieksi, turėtų tave užgęsinti :)

San IL

O šiaip, kadangi klausimas apie tai, kaip tai patikrinti, tai yra tikrai įmanoma paprastam žmogui. Reikia tik būti kūrybingam ir norėti tai ištirti. Deja užpakalį ir smegenis tingi pajudinti tiek plokščiažemininkai, tiek ir apvaliažemininkai.

Siūlau nebrangų eksperimentą:

 Paimkite WiFi kamerą (ebay galite nupirkti už kelis dolerius) ir tuntą šventinių helio balionų. Pririškite kamerą ir leiskite jai kilti. Prireiks bent vienos kryptinės antenos (žemėje) dėl ryšio stabilumo.

 Helio baliono rekordinis aukštis - 35 km. Aišku jūsų paprasti balionai susprogs žymiai ankščiau (dėl retėjančio oro jie išsiplės ir galiausiai sprogs), tačiau bent 15km spėju, kad spėsite pasiekti. Iš tokio aukščio jau turėtų matytis žemės apvalumai.

 Jeigu naudosite gopro kamerą ir gps siųstuvėlį, tai gal net pavyks išgelbėti kamerą:)

 Eksperimentas labai pigus. Jeigu čia yra pakankamai plokščiažemininkų, siūlau susimesti ir tokį eksperimentą padaryti patiems.. Aš galėčiau viską suprojektuoti.

 Tuomet nebereikės kaltinti NASA, kad jie mums feiką bruka, žemės apvalumu įsitikins kiekvienas norintis :)

SPACE

@San IL Matematiškai atsakei teisingai. Bet metalinė 10 metrų skersmens triūba, ir kodėl šalia manęs 3 tonų traktorius krinta tokiu pačiu greičiu. Žemė yra besisukantis objektas, ir didžiausia gravitacija yra prie ekvatoriaus. gravitacija = masė, bet judančiame objekte masė išsisklaido.
Ant quadrokopterių yra uždėtas gamyklinis apribojimas, galima pakilti tik iki 1km, nuhakinus - iki 4km.
Tas pats ir su heliobalionu, reiks leidimo, kurio greičiausiai neduos.
@Creative Teoriškai galima, tik reikia žinoti, kur gręžti. Yra vietų, kur ir nereikia gręžti  ::)

San IL

Citata iš: SPACE  birželio 20, 2019, 18:00:35@San IL Bet metalinė 10 metrų skersmens triūba, ir kodėl šalia manęs 3 tonų traktorius krinta tokiu pačiu greičiu.
Jeigu skaitot angliškai: https://en.wikipedia.org/wiki/Terminal_velocity

Tiek pūkelis, tiek traktorius kris vienodu greičiu (jei nebus oro pasipriešinimo). Tokie jau fizikos dėsniai.

CitataŽemė yra besisukantis objektas, ir didžiausia gravitacija yra prie ekvatoriaus. gravitacija = masė, bet judančiame objekte masė išsisklaido.
Atsiprašau, bet nesuprantu apie ką čia kalbate. Žemėje trauka maždaug vienoda, jei ir skiriasi mikroniškai, tai nebent tik dėl to, kad žemė nėra idealus rutulys - šiek tiek suplota. Ašigaliuose, kadangi jie yra arčiau žemės centro trauka bus šiek tiek stipresnė, o prie ekvatoriaus - kaip tik mažiausia. Galbūt jūs painiojate gravitaciją su išcentrine jėga?

CitataAnt quadrokopterių yra uždėtas gamyklinis apribojimas, galima pakilti tik iki 1km, nuhakinus - iki 4km.
Tas pats ir su heliobalionu, reiks leidimo, kurio greičiausiai neduos.
Dronas teoriškai gali kilti tol, kol neišretės oras iki tiek,kad propeleris nebeturės į ką "atsiremti". O įstatyminė riba yra 100 metrų bepiločiui orlaiviui.

O norint keliais balionais pakelti mažą kamerą į dangų manau galima ir be leidimų apsisukti. Nemanau, kad kiekvienas meteorologinis balionas turi leidimus. Jeigu klystu, tai tokį leidimą tikrai nebus sunku gauti iš CAA, svarbu nedaryti to draudžiamose skraidyti zonose.

Citata@Creative Teoriškai galima, tik reikia žinoti, kur gręžti. Yra vietų, kur ir nereikia gręžti  ::)
Apie tokias vietas negirdėjau ir nelabai tikiu, kad įmanoma joms egzistuoti.

Klausimai plokščiažemininkams: jeigu gręšite į žemę, kur išlysite? Kokio storio ta plokščia žemė? Kitoj pusėj irgi žmonės gyvena? Kaip tada jiems susitikti?


SPACE

Nea, terminal velocity negalioja, nes oras yra. Panašiai, kaip tornadas, atrodo baisus, o viduje ramu. O išcentrinė jėga nėra gravitacija?
Heliobakioną galima pakelti, tik reikia nepapulti toj vietoj, kur sportiniai-mėgėjiški lėktuvai skraido, ir dar tie chemtrailų lėktuvai, jie skraido žėmiau ir ne pagal įprastines trasas.
Visata atrodo maždaug taip Sphere Within Sphere ten 1 dantukas, tai mūsų Žemė.

elteide

o koks skirtumas kokia ta Žemė? ką tai keičia ?mumyse , tarp mūsų, reikale -kaip gyvent ?

San IL

Citata iš: SPACE  birželio 21, 2019, 11:07:46Nea, terminal velocity negalioja, nes oras yra.
km/h parašiau pirmame poste atsižvelgdamas į oro pasipriešinimą.

CitataO išcentrinė jėga nėra gravitacija?
Tikrai ne.

CitataVisata atrodo maždaug taip Sphere Within Sphere ten 1 dantukas, tai mūsų Žemė.
Na tai fundamentaliai prieštarauja mano įsitikinimui. Tačiau visi turim teisę į savo nuomonę. Tik deja mūsų nuomonė žemei, kaip planetai ir jos formai įtakos turi mažai.

Citata iš: elteideo koks skirtumas kokia ta Žemė? ką tai keičia ?mumyse , tarp mūsų, reikale -kaip gyvent ?
Atsakei, kaip Šerlokas Holmsas :)
Matai, būtų žemė plokščia = neišeitų paleisti palydovų = neturėtum interneto = nerašytum į anomalija.lt ;)

SPACE

Gerai, padarykim kitaip, paimk iš kur nors 100 kubinių km metalinę sferą (kuo didesnė masė, tuo didesnė-stipresnė gravitacija, niutoninė mechanika), pragrežiam skylutę, į ją aš imesiu kamuoliuką iš plastilino ir jis iškris pro kitą galą.
elteide, kalbi kaip kaimo boba, ar žinai, kas yra debiutas, tai quasi uno fantasia!

elteide

Citata iš: SPACE  birželio 21, 2019, 15:11:17..
elteide, kalbi kaip kaimo boba, ar žinai, kas yra debiutas, tai quasi uno fantasia!
shut up ...
:D
čia jau ne debiutas fantazijų..

SPACE

@elteide nieko tu nesupranti, tai reikalinga Mozambiko demokratijos pažangai.

Aukštyn