Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Sąmokslo teorijos => Kitos teorijos => Temą pradėjo: Linas Esu rugpjūčio 29, 2017, 13:43:06

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 29, 2017, 13:43:06
Mūsų planeta, kaip visos kitos planetos, yra apvali. Mes pripratome prie gražių planetos vaizdų, padarytų iš kosmoso, skrendančio lėktuvo arba meteorologinio oro baliono. Atrodytų, mūsų planetos apvali forma turėtų būt neginčijamas faktas. Bet egzistuoja žmonės, kurie tebemano, kad mes visi gyvename… plokščioje Žemėje! Šie žmonės yra net susibūrę į Plokščios Žemės Draugiją ir kaltina visas pasaulio valstybės sąmokslu bei masiniu melu.



Šios draugijos šaknys veda link XIXa. vidurio, kuomet anglų išradėjas Samuel Rowbotham nutarė išmatuot planetos paviršiaus kreivumą. Matavimus jis atliko Seno Bedfordo upėje, kur jis patalpino apie 20 cm aukštyje teleskopą, pro kurį stebėjo nuo jo tolstančią valtį su valtyje esančiu skaičiais sužymėtu stiebu. Anot jo stebėjimų net po 10 kilometrų jis tebegalėjo matyti valties stiebą. Jei planeta būtų apvali, valtis turėtų atsidurt 3,4 metrais žemiau horizonto, todėl stiebas, kurio aukštis buvo apie 1,5 metrus, turėtų nesimatyti. Samuelis nusprendė, kad jo matavimas paneigia Žemės sferiškumą, todėl 1849 metais parašė 16 puslapių pamfletą pavadintą "Zetetic Astronomy", kurį vėliau praplėtė iki knygos "Earth Not a Globe", kuri išėjo 1865 metais.


Iki 1870 metų visi bandymai atkartoti eksperimentą toje pačioje vietovėje duodavo tą patį rezultatą - mūsų planeta yra plokščios formos. Tačiau viskas pasikeitė, kuomet britų naturalistas Alfred Russel Wallace pakartojo eskperimentą, tačiau patalpino teleskopą 4 metrų aukštyje virš upės paviršiaus. Šio eksperimento rezultatai paneigė plokščios Žemės hipotezę, kadangi valtis pradingo už horizonto linijos. Kyla klausimas, kodėl taip atsitiko? Matote, reikalas yra tas, kad arti planetos paviršiaus oro temperatūra nėra tolygi. Vietomis oras šaltesnis, vietomis karštesnis. Ten kur karštesnis - oras retesnis ir jo lūžio rodiklis yra mažesnis, ten kur oras šaltesnis - oro lūžio rodiklis didesnis. Dėl šių netolygumų, šviesa sklinda ne tiesiai. Šviesos sklidimo trajektorija išsikraipo - vyksta atmosferinė refrakcija.

Dėl atmosferinės refrakcijos objektai mums yra matomi arba aukščiau, negu jie yra, arba žemiau. Kuomet daiktus mes matome aukštesnėje padėtyje, šitas efektas yra vadinamas Fata Morgana. Būtent dėl Fata Morganos efekto Samuel Rowbotham nesugebėjo išmatuot planetos sferiškumo.

Tačiau istorija jau įsisuko. Plokščios Žemės draugija buvo įsteigta, o jos siekėjų skaičius vis augo. Tarp žmonių, patikėjusių plokščios Žemės idėja buvo ir gana įtakingų ir turtingų asmenų - lordų, baronų, verslininkų. Plokščios Žemės draugija gana neblogai gyvavo visą XIXa. ir tik 1980 metais draugijos veikla sustojo ir merdėjo iki 2004 metų, kuomet buvo bandoma atnaujinti draugijos veiklą.

Dabartiniame plokščios Žemės modelyje mes gyvename ant disko paviršiaus. Disko kraštus riboja 45 metrų aukščio ledo siena. Saulės ir Menulio dydis yra 52 kilometrai, ir jos sukasi ratu 4800 kilometrų aukštyje, o žvaigždės užima sferinį paviršių, kuris sukasi aplink mus 5000 kilometrų aukštyje. Gravitacija tėra tik iliuzija, mūsų planetos diskas juda erdvėje greitėdamas su 9,8 metrų į kvadratinę sekundę pagreičiu.

Mūsų planetos nuotraukos, kurios buvo padarytos iš kosmoso, yra anot draugijos suklastotos. GPS įrenginiai neveikia, jie yra užprogramuoti melui. Kokie šios masinės apgaulės motyvai? Anot draugijos, apgavystė vyksta dėl finansinės naudos: lengviau suklastoti skrydį į Menulį kinostudijoje ir pasiimt mokesčių mokėtojų pinigus sau. Geriausias vykstančio sąmokslo įrodymas yra… Jungtinių Tautų simbolis!

Pabandykime pažvelgt į šią teoriją fiziko akimis. Gravitacijos aš neneigsiu, todėl mano plokščios Žemės variante ji egzistuos. Taigi koks būtų gyvenimas tokioje plokščioje Žemėje? Sumodeliavau pasinaudojęs visuotinės traukos dėsniu sąlygos tokio plokščio disko paviršiuje.

Pačiame Žemės centre gyvenimas gal ir būtų neblogas. Gravitacija vienas g, jos kryptis - žemyn. Tačiau reikalai taptų prasti, kuomet žmogus toltų nuo Žemės centro. Matote, reikalas tas, kad atsirastų traukos jėgos dedamoji, nukreipta ne žemyn, o LINK centro. Kitaip tariant, kuo toliau einate nuo plokščios Žemės centro, tuo labiau jus traukia atgal, tad eidami, Jus turėsit pasilenkt į priekį, panašiai kaip darote bėgdami ratu tam, kad kompensuotumėt išcentrinę jėga. Jei žmonija norėtų pastatyti namą šiek tiek toliau nuo disko centro, tektų statyt nuožulnią plokštumą, kurios kampas su horizontu būtų tuo didesnis, kuo toliau nuo centro esate.

Rezultatus pavaizdavau prikabintame grafike. Visų pirma, traukos dedamoji, nukreipta žemyn, pagal parabolės dėsnį mažėja nuo vieno g iki pusės g, tačiau traukos dedamoji LYGIAGRETI paviršiui, tiesiškai auga nuo nulio centre iki 0,65 g! Bendra trauka disko kraštuose bus 0,82 g. Ką tai reiškia? Nubrėžiau ir žalią kreivę, kur paskaičiuotas kampas nuo horizonto, kurio trauks gyventoją Žemė. Iki pusės disko diametro, kampas auga beveik tiesiškai. Kitaip tariant, ties ekvatoriumi statant namą tektų jį statyt ant 18 laipsnių nuožulnios plokštumos, kas yra, iš principo, pusė velnio. Tačiau kažkur Antarktidoje stabilumas įmanomas tik ant plokštumų, sudarančių beveik 55 laipsnių kampą su disko paviršiumi! Jei gi kalbėt apie vandenynus, vanduo turėtų susirinkt disko centre, nekalbu apie atmosferos slėgį.

Kaip matote, gyvenimas tokioje plokščioje Žemėje būtų sudėtingas ir gana neaiškus.

Papildymas
Pasirodo, ne man vienam į galvą šovė mintis pasidomėti plokščiu planetos modeliu. Pridedu filmuką:



http://www.trismegistos.lt/istorija/plokscios-zemes-ideja-fiziko-akimis/

Temos klausimas :

1. Ar tikite šia sąmokslo teorija ?  ( taip/ne kodėl taip manote ? )
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: elteide rugpjūčio 29, 2017, 13:46:57
tikiu..aš viskuo tikiu ..tik iš pradžių  :D
jei rimtai, tai buvau beveik patikėjus , bet protas nugalėjo ....mačiau tą paskutinį filmuką..
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Mekabciel rugpjūčio 29, 2017, 14:14:16
Čia dar gal kam įdomu bus pasidomėt apie šiaurės polių:
(http://assets.atlasobscura.com/media/W1siZiIsInVwbG9hZHMvYXNzZXRzLzI4ZDYxNDE3Yzg5NDFiNDUzYV8xNjA2X01lcmNhdG9yX0hvbmRpdXNfTWFwX29mX3RoZV9BcmN0aWNfKEZpcnN0X01hcF9vZl90aGVfTm9ydGhfUG9sZSlfLV9HZW9ncmFwaGljdXNfLV9Ob3J0aFBvbGUtbWVyY2F0b3ItMTYwNi5qcGciXSxbInAiLCJjb252ZXJ0IiwiLXF1YWxpdHkgODEgLWF1dG8tb3JpZW50Il0sWyJwIiwidGh1bWIiLCIxMjgweD4iXV0/1606_Mercator_Hondius_Map_of_the_Arctic_%28First_Map_of_the_North_Pole%29_-_Geographicus_-_NorthPole-mercator-1606.jpg)

LINKAS (https://www.google.lt/search?q=north+pole+map&tbm=isch&tbs=rimg:CWHw_1LFp908nIjhybLUWENX8jbmV4Hi_1LpR6Hs0D9YlK934FnQnyryPqtNhv1Cw-ofc6AnNQf3I8yCa2jQRoOz8JGSoSCXJstRYQ1fyNEUGPKyFFxp2yKhIJuZXgeL8ulHoR80dIWcR_1Y-EqEgkezQP1iUr3fhHQA-CwA-OvySoSCQWdCfKvI-q0EcfaI9JeTvteKhIJ2G_1ULD6h9zoRsaAd4jymfKYqEgkCc1B_1cjzIJhGILymGe-gHGCoSCbaNBGg7PwkZEf3Jo-fULc42&tbo=u&sa=X&ved=0ahUKEwj3hIzhp_zVAhWoO5oKHZsjAgEQ9C8IHw&biw=2560&bih=1261&dpr=1#imgrc=_)

Artima tema.
:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 29, 2017, 16:13:00
@Mekabciel , kas čia per žemėlapis ? kaip susijęs su tema ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: elteide rugpjūčio 29, 2017, 16:38:15
video, kur rodo astronautus po vandeniu ir burbuliukus aplink, tai man neargumentas, kad astronautai kosmose fake, nes kur jei ne po vandeniu jiems treniruotis...
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Mekabciel rugpjūčio 29, 2017, 16:40:10
Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 29, 2017, 16:13:00@Mekabciel , kas čia per žemėlapis ? kaip susijęs su tema ?
Šiaurės polio žemėlapis. Žemėlapis susijęs tuo, kad jis visiškai priešingas plokščios žemės teorijai.

Plokščios žemės teorijoje ledynai supa kraštus. O čia viskas sueina į paslėptą šiaurės polyje esantį portalą. :)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 29, 2017, 16:45:33
Citata iš: Mekabciel  rugpjūčio 29, 2017, 16:40:10Šiaurės polio žemėlapis. Žemėlapis susijęs tuo, kad jis visiškai priešingas plokščios žemės teorijai.

Plokščios žemės teorijoje ledynai supa kraštus. O čia viskas sueina į paslėptą šiaurės polyje esantį portalą. :)
Kas per " portalas " :D ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Mekabciel rugpjūčio 29, 2017, 16:52:55
Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 29, 2017, 16:45:33Kas per " portalas " :D ?
Į žemės centrą, arba į kitas dimencijas. :)

Ai nors suklydau, visgi tas žemėlapis visiškai dera su plokščios žemės teorija. Nes plokščios žemės teorijoje yra "šiaurės polius". Tai jame yra portalas.
(http://www.relativelyinteresting.com/wp-content/uploads/2011/09/orlando+ferguson+flat+earth+map.jpg)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 29, 2017, 17:01:46
Sąmokslo teorija , sąmokslo teorijos , teorijoje :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: tadasas99 rugpjūčio 29, 2017, 17:12:46
Tie ale matavimai visiska nesamone  kadangi teorija  paremta tuo kad sviesa sklinda tiesiai bet kur magnetinio lauko iskraipymai,  uzsiminta apie temperaturas bet neitrauktos,  man aplamai idomu pasidare jei 10km atstume vandens pavirsius viename aukstyje tai CIA negali buti vandens tekmes CIA negali buti upe
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Mekabciel rugpjūčio 29, 2017, 17:19:33
Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 29, 2017, 17:01:46Sąmokslo teorija , sąmokslo teorijos , teorijoje :D
Kitaip nuobodu gyvent būtų, o dabar kai toks didelis pasirinkimas visokiausių įvairiausių variantų, kokių tik širdis geidžia... :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 29, 2017, 17:25:00
Citata iš: tadasas99  rugpjūčio 29, 2017, 17:12:46Tie ale matavimai visiska nesamone  kadangi teorija  paremta tuo kad sviesa sklinda tiesiai bet kur magnetinio lauko iskraipymai,  uzsiminta apie temperaturas bet neitrauktos,  man aplamai idomu pasidare jei 10km atstume vandens pavirsius viename aukstyje tai CIA negali buti vandens tekmes CIA negali buti upe
Hm , įdomu būtų paskaityti kai kurių narių kontraargumentus šia tema .

http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=3243.msg59165#quickreply
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 18, 2014, 15:14:12Saulė ištikrujų yra šalta, tik Žemės atmosfera ją paverčia karšta (ne visose vietose).
@SPACE , ką manote apie plokščią Žemę ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 29, 2017, 18:28:31
Kai būni prie jūros, debesys užlinksta už horizonto. Bent taip kaip mes matome, Žemė apvali. Bet ji gali būti plokščia žiūrint iš kitų dimensijų.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: TinSoldier rugpjūčio 29, 2017, 19:05:38
Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 29, 2017, 18:28:31Bent taip kaip mes matome, Žemė apvali. Bet ji gali būti plokščia žiūrint iš kitų dimensijų.
Bet, kai pagalvoji, nemalonu.

Tikrai gali būti, kad iš kitų dimensijų Žemė iš tiesų atrodytų plokščia, panašiai, kaip kad mums, pvz., plokščias atrodo kilimas, nors iš tikrųjų, nusileidus iki makro lygmens, jis ten su visais siūleliais ir pan., yra net labai trimatis, ir labai nelygus.

O nemalonu tai, jog galbūt po keletos amžių mokslui pavyks patikimai vizualizuoti, kaip atrodo kitos dimensijos. Paaiškės, jog mūsų Žemė iš kitų perspektyvų atrodo plokščia, o tuomet žmonija skaitys praeities internetų archyvus ir galvos, kad dabartiniai tyčiniai debilai, teigiantys plokščios Žemės teoriją, iš tiesų buvo savo laikmetį pralenkę genijai.

Panašiai, kaip kad mes kalbame apie senoves civilizacijas, "žinojusias" apie kvantinės fizikos ir pan., dėsnius.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: elteide rugpjūčio 29, 2017, 20:59:24
Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 29, 2017, 17:25:00Hm , įdomu būtų paskaityti kai kurių narių kontraargumentus šia tema .

http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=3243.msg59165#quickreply@SPACE , ką manote apie plokščią Žemę ?

aš jau vėl suabejojau dėl Žemės apvalumo ;) o aš galvojau, ko ten visiems taip reikia toj Antarktidoj..:)
 (...jau iškapstė nepatingėjo :D.. sugeba tai to ženklo atstovai, nestebina..)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 30, 2017, 18:44:46
Nemanau, kad Žemė yra plokščia, tik matavimai, atliekami ant žemės paviršiaus, naudoja flat earth technologiją. Nes žmogaus matomas horizontas yra gana ribotas, ~ apie 40km. Kaip atskaitos taškas imamas okeano paviršius.
(https://s26.postimg.org/6w9y0q0ax/40209.jpg)
Ptolėmėjaus schemoje - Žemė yra viduryje, pas Koperniką jau Saulė viduryje, ir keičiamas šiek tiek Zodiaco kampas.
18 amžiaus sundials niekada neturi 24val.
(https://s26.postimg.org/46ee8r7rd/sundial-thomas-chamberlin.jpg)
Žemė yra atomas, ląstelė.
T.y. klausimą perverščiau kiek kitaip, žmonės nežino, kas yra keliavimas, ypač didelias atstumais. Nes tuo pačiu metu juda Saulė ir eina laikas, ir jie susimaišo.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugsėjo 22, 2017, 23:20:36
Apvali Žemė dar buvo užtvirtinta ir dėl Galactic coordinate system.
(https://s26.postimg.org/iw3nmpll5/galaxy_diagram.jpg)
Mollweide projection (https://en.wikipedia.org/wiki/Mollweide_projection) The Mollweide projection is an equal-area, pseudocylindrical map projection generally used for global maps of the world or night sky.
Nes geriausi teleskopai stovi netoli ekvatoriaus ir iš ten sudaro matomumo sferą.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugsėjo 28, 2017, 17:16:24
Kad Žemė nėra plokščia, nebuvo paslaptis jau Antikoje. Bet JAV reperis B.o.B. sutelktiniu finansavimu renka lėšas palydovams, kuriais pabandys gauti priešingus įrodymus

Reperis, kurio tikrasis vardas Bobby Ray Simmons Jr, yra plokščios Žemės teorijos šalininkas. Ji teigia, kad Žemė yra diskas, o ne sfera.

Kai kurie plokščios Žemės teorijos šalininkai teigia, kad NASA samdo apsaugą, kad žmonės nenukristų nuo Žemės krašto.

Siekdamas surinkti 1000 000$* (720 000€) GoFundMe sutelktinio finansavimo svetainėje, B.o.B pasivadino „Flat Earth Bob". Straipsnio rašymo metu fonde uvo surinkta kiek daugiau nei $3000, bet kampanija stiprėjo.

„PARODYKIT IŠLINKIMĄ"

„Pradedu šį GoFundMe, nes noriu išsiųsti vieną ar net kelis palydovus, taip toli į kosmosą, kaip tik įmanoma, ar į orbitą kaip tik įmanoma, kad išvysčiau išlinkimą," sako jis video kreipimesi.

„Ieškau išlinkio," pridūrė.

B.o.B kalba apie išlinkį, nuolat pasikartojantį Plokščiažemių sąmokslo teorijose. Jos šalininkai tiki, kad jei Žemė iš tiesų apvali, tada Žemės išlinkimas turėtų būti labiau matomas plika akimi.

Tai ne pirmas kartas, kai reperis išsako savo abejones. 2016 metais jis Twitter paskyroje bendravo su žymiu astrofiziku Neil DeGrasse Tyson.

„Tarp miestų maždaug 16 mylių… kur išlinkimas?," sakė jis, parodydamas dangaus liniją horizonte.

„Kur išlinkimas? Prašau paaiškinti".

Neil DeGrasse Tyson mielai tai padarė.

„Žemė išlinkimas iš tiesų blokuoja 150 pėdų [~45 m] Manhetene," rašė jis. „Bet dauguma miesto pastatų geroookai aukštesni".

Kai kurie paaukojusieji B.o.B. kampanijai, išreiškė reperiui palaikymą.

„Kai/jei tai atliksi, pranešk," parašė asmuo, paaukojęs $20. „Bandžiau pasakyti žmonėms, kad išlinkimo nėra, todėl Žemė nėra apvali".Kiti buvo skeptiškesni. „Štai $5, kad įsitikintum klysts," paliko komentarą kitas aukotojas.

* Iš pradžių buvo renkama 200000$, bet vėliau suma pakelta, siekiant atlikti daugiau bandymų.

bbc.com

http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-64212/straipsnis/JAV-reperis-BoB-renka-pinigus-tam-kad-atskleistu-mela-ir-samoksla-apie-Zemes-planeta
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu lapkričio 25, 2017, 11:58:34
Mike'as Hughesas pasirengęs šeštadienį paleisti savo iš metalo laužo sukurtą raketą Mojave dykumoje. Jos pirmasis skrydis - dalis pastangų įrodyti, kad Žemė yra plokščia.

Plokščiažemininkai tiki, kad mūsų planeta yra plokščia, o ne rutulio formos. Nors jau ir antikos laikais ši teorija nebuvo itin populiari, šiuolaikinius plokščiažemininkus įkvepia įvairios sąmokslo teorijos. Jie dažnai siekia įrodyti savo įsitikinimų teisumą abejotinais eksperimentais. Tokio eksperimento pavyzdys galėtų būti siekis įrodyti plokštumą gulsčiuko, skrendant lėktuvu. Naujausią šios teorijos bandymą rengiasi atlikti tikintis Žemės plokštumu Mike'as Hughesas. Kalifornijos gyventojas kieme pasigamino raketą iš metalo lauže rastų detalių ir planuoja, pakilęs į 549 metrų aukštį, užfiksuoti Žemės plokštumo įrodymus.

Raketą planuojama paleisti Mojave dykumoje ir tai bus tik pirmasis iš kelių planuojamų paleidimų, kuriais bus renkami įrodymai, kartą ir visiems laikams turėsiantys patvirtinti, kad Žemė plokščia. Hughesas tikisi pirmuoju skrydžiu padaryti fotografiją, įrodysiančią, kad Žemė iš tiesų yra plokščias diskas. „Tai pabaigs visą šitą kamuolinę Žemę," sakė Hughesas video pokalbyje su The Daily Plane DOTcom.

Vėliau Hughesas aptaria įprastas Plokščios Žemės teorijas, tarp kurių ir laisvųjų masonų kontroliuojama NASA ir netikros Elono Musko raketos. Vienoje scenoje Hughesas sako, „Johnas Glennas ir Neilas Armstrongas yra laisvieji masonai. Kai suprasite tai, suprasite ir šios apgaulės ištakas." Galiausiai jis laidos vedėjui papasakoja apie rengiamą paleidimui savo raketą. „Reikias asmens, kurio vyriausybė nebūtų sugadinusi," laidos vedėjas sakė Hughesui. „Ir jūs galite būti tuo žmogumi." Vedėjas paragino klausytojus paremti Mikeso projektą. Plokščiažemių pateikiamas, jų nuomone, tikrasis Žemės sandaros modelis nėra vieningas, labai išsamus ar nuoseklus. Viena iš populiariausių teoriją - Žemė yra diskas, supamas ledynų, kurie sulaiko vandenyną viduje.

Hughesas seniai užsiima mėgėjiška inžinerija, jam priklauso 2002 metų ilgiausio šuolio limuzinu rekordas. Kita jo didžioji raketa kils nuo, kaip jis sako, mobilaus raketų paleidiklio. Perdarytas sunkvežimis iš jo namų nuvažiuos į dykumą paleidimui. Raketą iš dalies finansavo kiti plokščiažemininkai per sutelktinio finansavimo puslapius. Paleidimas planuojamas ateinantį šeštadienį. Hughesas modifikuos savo raketą iki pat paleidimo ir laiko bandymams prieš didžią dieną nebus. Žiniasklaidai internete jis sakė apie raketų statymą daug neišmanantis. „Aš netikiu mokslu," sakė Hughesas, „Žinau apie aerodinamiką ir skysčių dinamiką ir kaip objektai juda ore, apie raketų degiklių dydį ir trauką. Bet tai nėra mokslas, tai tiesiog formulės. Nėra skirtumo tarp mokslo ir mokslo fantastikos."
Tikimės, kad jis bent jau dėvės kokią nors apvaliai Žemei skirtą saugumo įrangą.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra lapkričio 25, 2017, 15:38:39
Citata iš: Linas Esu  lapkričio 25, 2017, 11:58:34Plokščiažemininkai tiki, kad mūsų planeta yra plokščia, o ne rutulio formos.
- Štai vienas iš įdomesnių klausimų jų temoje (http://www.skeptikas.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=2559): "jei žemė apvali ir sukasi apie savo aši, bei ašis vartosi nuo metų laikų, tai kodėl nesivarto niekada polarinės žvaigždės pozicija"?

p.s.
.. kas nesuprato, tai ne mano klausimas, aš atsakymą žinau, o ar žinote Jūs?


:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE lapkričio 26, 2017, 06:21:42
Kad jūs patys, racionalistai, su plokščia žeme apsigavot. Plokščia žemė reiškia materialų pasaulį, t.y. žmogus, stovintis ant žemės paviršiaus ir yra linija į priekį, atgal, žemyn ir aukštyn. Kaip ir plyta, yra 3D objektas, ir turi 3 išmatavimus: aukštį, ilgį ir plotį. O gaublys jau yra multidimensinis objektas. Tas pats, kaip ateitų koks grybų apsirūkęs žmogus ir teigtų, kad yra pasaulyje 120 dimensijų, jūs jį išvadintumėt bepročiu.
 
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra lapkričio 26, 2017, 13:59:57
Citata iš: SPACE  lapkričio 26, 2017, 06:21:42O gaublys jau yra multidimensinis objektas.
- ar čia reik suprasti, kad "multidimensinės" plytos jau negali būti? :) Jei jau kalbėti apie racionalų "gaublio" pateikimą 3D koordinatėse, tai yra "polinė koordinačių sistemą" (https://lt.wikipedia.org/wiki/Polinė_koordinačių_sistema), kuri taip pat kaip ir stačiakampių plytų "Dekarto koordinačių sistema" (https://lt.wikipedia.org/wiki/Dekarto_koordinačių_sistema) gali būti n-matė, kur n gali artėti į begalybę (visai nebūtina 2 ar 3).

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu lapkričio 28, 2017, 00:39:30
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 29, 2017, 19:05:38Bet, kai pagalvoji, nemalonu.

Tikrai gali būti, kad iš kitų dimensijų Žemė iš tiesų atrodytų plokščia, panašiai, kaip kad mums, pvz., plokščias atrodo kilimas, nors iš tikrųjų, nusileidus iki makro lygmens, jis ten su visais siūleliais ir pan., yra net labai trimatis, ir labai nelygus.

O nemalonu tai, jog galbūt po keletos amžių mokslui pavyks patikimai vizualizuoti, kaip atrodo kitos dimensijos. Paaiškės, jog mūsų Žemė iš kitų perspektyvų atrodo plokščia, o tuomet žmonija skaitys praeities internetų archyvus ir galvos, kad dabartiniai tyčiniai debilai, teigiantys plokščios Žemės teoriją, iš tiesų buvo savo laikmetį pralenkę genijai.
Mažai tikimybė jog tai egzistuoja ir dar mažesnė jog mes rasime būdų tą atpažinti ar pan...
CitataPanašiai, kaip kad mes kalbame apie senoves civilizacijas, "žinojusias" apie kvantinės fizikos ir pan., dėsnius.
Yra kokių nors senovės raštų apie kitas dimensijas , aiškiai būtų išdėstytos mintys kas tai yra , kaip patekti/atpažinti ? ( žinoma nekalbu apie ezoteriką , senovės civlizacijos labai tai mėgo , kaip pomirtinis gyvenimas ar pan.. )

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE lapkričio 29, 2017, 00:36:56
@vytra būtent ir turėjau mintyje apskritimą-gaublį, ir sk. Pi, kiek žinau, neįmanoma apskaičiuoti apskritimo ploto, todėl, tai savaime iracionali figūra. o plyta, tai taip, Dekarto koordinačių sistema ir galima viską gana tiksliai apskaičiuoti.
Tuo pačiu ir gaublio apimties, mąsės neimanoma apskaičiuoti. Tik apytiksliai.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE lapkričio 29, 2017, 04:03:32
Ir be to, Dekarto yra decimal system, dešimtainė sistema. Apvali Žemė matuojama hexadecimal system (šiašesdešimtaine sistema) 360°, jei paklausi kodėl, jie tau atsakys, kad tai Babylonian counting system, senovinė, ir kad taip yra priimta.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra lapkričio 29, 2017, 11:46:17
Citata iš: Linas Esu  lapkričio 28, 2017, 00:39:30
CitataTikrai gali būti, kad iš kitų dimensijų Žemė iš tiesų atrodytų plokščia.
Mažai tikimybė jog tai egzistuoja ir dar mažesnė jog mes rasime būdų tą atpažinti..
- nors tai visi žino, bet:

a) trijų dimensijų sfera, dviejų dimensijų plokštumoje yra plokščias skritulys.
b) dviejų dimensijų plokščias skritulys, vienos dimensijos atveju yra tiesė.
c) vienos dimensijos tiesė, nulinėje dimensijoje yra taškas.

p.s.
.. Visata prasidėjo nuo "c" varianto taško ir nuėjo iki "a" varianto erdvės. Tačiau ar tikrai tik tiek? Sakykim, hipotetiškai laiką priėmus ketvirta dimensija (nors taip nėra), ten mūsų sfera taptu kažkokiu "raitytu slieku", kurio pradžia rodytų tos sferos sukūrimą, o uodega tos sferos suirimą laike.


:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu gruodžio 02, 2017, 19:42:54
Citata iš: vytra  lapkričio 29, 2017, 11:46:17Mažai tikimybė jog tai egzistuoja ir dar mažesnė jog mes rasime būdų tą atpažinti..
- nors tai visi žino, bet:

a) trijų dimensijų sfera, dviejų dimensijų plokštumoje yra plokščias skritulys.
b) dviejų dimensijų plokščias skritulys, vienos dimensijos atveju yra tiesė.
c) vienos dimensijos tiesė, nulinėje dimensijoje yra taškas.
Ne apie tai kalbame , bet tiek to ... kaip jums alteidžiama :D

Citatap.s.
.. Visata prasidėjo nuo "c" varianto taško ir nuėjo iki "a" varianto erdvės. Tačiau ar tikrai tik tiek? Sakykim, hipotetiškai laiką priėmus ketvirta dimensija (nors taip nėra), ten mūsų sfera taptu kažkokiu "raitytu slieku", kurio pradžia rodytų tos sferos sukūrimą, o uodega tos sferos suirimą laike.


:)
O dėl ko visata neprasidėjo nuo B ? :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra gruodžio 06, 2017, 20:05:01
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 02, 2017, 19:42:54O dėl ko Visata neprasidėjo nuo B?
- tai bendrai priimta vieno vienuolio teorija, nežinojote? Jis jis savo vienuolyne išmąstė "bing bang" teoriją, o gal jam ją pateikė šventos dvasios? Ta teorija teigia, kad Visata prasidėjo nuo absuliutaus bemačio skaliarinio nulio. Visos kitos 1D, 2D, 3D, xD,.. nD dimensijos išsivystė vėliau su 9.8G pagreičiu.

:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu gruodžio 06, 2017, 21:55:15
Citata iš: vytra  gruodžio 06, 2017, 20:05:01- tai bendrai priimta vieno vienuolio teorija, nežinojote? Jis jis savo vienuolyne išmąstė "bing bang" teoriją, o gal jam ją pateikė šventos dvasios? Ta teorija teigia, kad Visata prasidėjo nuo absuliutaus bemačio skaliarinio nulio. Visos kitos 1D, 2D, 3D, xD,.. nD dimensijos išsivystė vėliau su 9.8G pagreičiu.

:)


Tu pats supranti ką rašai ? :D

@Benamis , @.L.U.T.H.O.R. jums irgi panašu , kad trolina/spamina ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Benamis gruodžio 06, 2017, 21:59:11
Citata iš: vytra  gruodžio 06, 2017, 20:05:01tai bendrai priimta vieno vienuolio teorija
Kokio?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Visažinis gruodžio 07, 2017, 11:25:59
Citata iš: vytra  gruodžio 06, 2017, 20:05:01- tai bendrai priimta vieno vienuolio teorija,
Kokio?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra gruodžio 07, 2017, 13:47:05
Citata iš: Visažinis  gruodžio 07, 2017, 11:25:59Kokio?
Citata: "In 1927, the Belgian Catholic priest Georges Lemaître proposed an expanding model for the Universe to explain the observed redshifts of spiral nebulae, and calculated the Hubble law. He based his theory on the work of Einstein and De Sitter, and independently derived Friedmann's equations for an expanding Universe.".

Vertimas: "1927 m. Belgijos katalikų kunigas Georges Lemaītre pasiūlė išplėsti Visatos modelį, kad būtų galima paaiškinti stebimus raudonų spiralinių galaktikų poslinkius ir apskaičiuoti Hablo dėsnį. Jis grindė savo teoriją Einšteino ir De Siterio darbais ir savarankiškai atrado Friedmano lygtis besiplečiančiai Visatai.".

Citata: "In his 1225 treatise De Luce (On Light), English theologian Robert Grosseteste explored the nature of matter and the cosmos. He described the birth of the Universe in an explosion and the crystallization of matter to form stars and planets in a set of nested spheres around Earth. De Luce is the first attempt to describe the heavens and Earth using a single set of physical laws".

Vertimas: "De Luce 1225 m. ("On Light") anglų teologas Robertas Grosseteste sukūrė materijos ir kosmoso prigimtį. Jis apibūdino Visatos gimimą sprogimu ir materijos kristalizavimu, kad sudarytų žvaigždes ir planetas susitelkusiose į sferas aplink Žemę. De Luce yra pirmasis bandymas apibūdinti Dangų ir Žemę naudojant vieną fizinių dėsnių rinkinį.".

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: gidas gruodžio 07, 2017, 19:44:35
Citata iš: vytra  gruodžio 07, 2017, 13:47:05"In 1927, the Belgian Catholic priest Georges Lemaître proposed
Va taip - @vytra  visus ir apšoko. :)

Pats iš karto nekreipiau demesio į jo postą, bet kai viskas kiek "išsiplėtė", prisiminiau apie pirmąjį dvasininką. Atrodo Ž Lemetro teorijos proga popiežius net  išleido cirkuliarą, kuriame džiaugėsi, kad mokslas pagaliau "įrodė" dievišką  genezę, gi pats autorius atkaliai prašė popiežiaus jokiu būdu nenaudoti mokslinės  argumentacijos šiuo klausimu, nes tai yra gryna mokslinė teorija, kuri tokia ir bus nepriklausomai yra kūrėjas ar jo nėra. Kitaip tariant pats Ž Lemetras, dvasininkas ir mokslininkas, savo teorijoje nematė absoliučiai jokio ryšio su kūrėju. Liuks vyrukas. :)

Moral sei basni takova - Ž Lemetras yra puikus pavyzdys tiems, kurie vienaip ar kitaip manipuliuoja moksliniais atradimas/neatradimais kūrejo buvimo  įrodymui pagrįsti.

P.S . Klausimas, kokios formos yra žemė, absoliut nedomina. Jei kam nepatika rutulys, tegu mano, kad skriemulys ir t.t., ir pan. Dėl to diskutuoti yra beprasmiška. Gal verta šiokio-tokio dėmesio tik istorinė šios  "problemos" pusė. O gurmanams - kodėl  galka, o ne blynas ir atvirkščiai. ;)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu gruodžio 07, 2017, 21:09:13
Citata iš: gidas  gruodžio 07, 2017, 19:44:35Va taip - @vytra  visus ir apšoko. :)
Kaži kaži....skaičiau vikipediją iš kurios jis nukopino , bet ten nerašo jog vienuolis išmąstė Big Bang'ą ar kad teorija yra jo :D kaip kad gerb.Vytra prieš tai rašė :D jis iškėlė hipotezę , jog galima atsekti visatos pradžios tašką , jeigu ji plečiasi . Praėjo dešimtemečiai ir įvairūs žmonės pildė šią hipotezę . Hawking'as tuo ir išsiskyrė , kadangi viską gebėjo paaiškinti matematinėmis , fizikinėmis formulėmis , astronominiais veiksniais , galiausiai suformulavo pagrįstą teoriją .

O tas kitas minimas žmogelis iš 1225 , buvo filosofas . Bandymas paaiškinti dangų ir žemę pasitelkiant fizikos dėsnius....tikrai išskirtinis atvejis :D :D talentingas fizikas tapęs krikščioniškos idelogijos įkaitu , nežinau kaip kitaip įvardinti šį atvejį .

CitataP.S . Klausimas, kokios formos yra žemė, absoliut nedomina. Jei kam nepatika rutulys, tegu mano, kad skriemulys ir t.t., ir pan. Dėl to diskutuoti yra beprasmiška. Gal verta šiokio-tokio dėmesio tik istorinė šios  "problemos" pusė. O gurmanams - kodėl  galka, o ne blynas ir atvirkščiai. ;)
Maniau atsiras čia Flat Earth šalininkų , pastaruoju metu jaučiamas "atgimimas" :D gerbėjų gretos tik didėja , grįžtame į viduramžių astronomiją :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra gruodžio 07, 2017, 22:31:12
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 07, 2017, 21:09:13.. grįžtame į viduramžių astronomiją.
- Grb. Linai, nereikia visko taip absoliučiai pažodžiui suprasti. Pagrindiniai "plokštiečiai" tikrai yra giliai protingi skeptikai, smagiai besišaipantys iš "pusmokslių" teisuolių. Gali tuo aspektu panagrinėti jų tekstus, ten ištisai pateikiami paprasti uždavinukai, gi "teisieji" vien piktinasi ir visai nesugeba jų išspręsti.

:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu gruodžio 07, 2017, 23:16:05
Citata iš: vytra  gruodžio 07, 2017, 22:31:12- Grb. Linai, nereikia visko taip absoliučiai pažodžiui suprasti. Pagrindiniai "plokštiečiai" tikrai yra giliai protingi skeptikai, smagiai besišaipantys iš "pusmokslių" teisuolių. Gali tuo aspektu panagrinėti jų tekstus, ten ištisai pateikiami paprasti uždavinukai, gi "teisieji" vien piktinasi ir visai nesugeba jų išspręsti.
:)
Turi ką rekomenduoti ? kokį nors skeptiką , kuris įrodo , kad žemė yra plokščia ? Būtų smagu pamatyti rimtus debatus , bet iki šiol neradau .
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu vasario 08, 2018, 18:59:51


Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 09, 2018, 10:58:59
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 07, 2017, 23:16:05Turi ką rekomenduoti ? kokį nors skeptiką , kuris įrodo , kad Žemė yra plokščia ?
- yra internete tų "plokštiečių" dekretas ar panašiai, kur pateikta apie šimtas teiginių dėl plokštumo. Visų skaityti tingėjau, bet pastebėjau, jog tai ne teiginiai o klausimai. Na sakykim: jei žemė yra apvali ir sukasi apie savo pasvirusią ašį ir dar apie Saulę, tai kodėl su metų laikais nesikeičia "šiaurinės" žvaigždės padėtis?

p.s.
.. na, kas atsakys?


:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 09, 2018, 15:28:53
O koks skirtumas, ji apvali ar plokščia? Gyvenimas nuo to keičiasi?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: TinSoldier vasario 12, 2018, 11:43:51
Citata iš: a.t.sielis  vasario 09, 2018, 15:28:53O koks skirtumas, ji apvali ar plokščia? Gyvenimas nuo to keičiasi?
Jeigu gyvenimo idealas yra atsisakyti viso pasaulio pažinimo, technologijų, civilizacijos ir užsidaryti trobelėje miške, kur iki mirties būtų galima medituoti ir garbinti dievą - tuomet turbūt nelabai rūpi tai, ar žemė plokščia, ar apvali.

Bet, jeigu norėtųsi gyventi pasaulyje, kuriame tave supantys žmonės turėtų nors minimalų kiekį smegenų ir bent bazinį aplinkos suvokimą. Jeigu norėtųsi gyventi pasaulyje, kuriame veikia šiuolaikinės technologijos ir galimybės.  Jeigu norima savo pažintiniais gebėjimais skirtis nuo kitų primatų, tuomet yra skirtumas, ar žemė apvali, ar plokščia.

Vien tai, kad balsavimo teisę turi žmonės, kurie objektų formų suvokime atsilieka nuo trimečio, turi nemažą poveikį gyvenimui.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 12, 2018, 13:25:56
Citata iš: TinSoldier  vasario 12, 2018, 11:43:51Jeigu gyvenimo idealas yra atsisakyti viso pasaulio pažinimo, technologijų, civilizacijos ir užsidaryti trobelėje miške, kur iki mirties būtų galima medituoti ir garbinti dievą - tuomet turbūt nelabai rūpi tai, ar žemė plokščia, ar apvali.
Technologijos nelygu civilizacijai. Civilizuotumą apibrėžia keturios pagrindinės savybės: gailestingumas, teisingumas, švara, nehedonistiškumas. Tuo tarpu technologijos yra skirtos pajungti gamtą ir visatą žmogaus valiai, egoizmui ir patogumui. Praktiškai, civilizacija ir per daug išvystytos technologijos yra tarpusavyje prieštaraujantys dalykai.

Miške šiais laikais nebūtina užsidaryti, kadangi viskas miestuose panašu į džiungles, kur aplinkui pilna plėšrūnų. Ar miške, ar mieste, žmogus yra vienas.

Citata iš: TinSoldier  vasario 12, 2018, 11:43:51jeigu norėtųsi gyventi pasaulyje, kuriame tave supantys žmonės turėtų nors minimalų kiekį smegenų ir bent bazinį aplinkos suvokimą. Jeigu norėtųsi gyventi pasaulyje, kuriame veikia šiuolaikinės technologijos ir galimybės.  Jeigu norima savo pažintiniais gebėjimais skirtis nuo kitų primatų, tuomet yra skirtumas, ar žemė apvali, ar plokščia.
Šiaip tai nesinori gyventi tokiame pasaulyje, kur niekšai įgavę valdžią per technologinę galią. O pažintiniais sugebėjimais technologizuoti niekšai niekuo nesiskiria nuo gyvūnų, netgi yra žemiau gyvūnų: jeigu gyvūnai maitinasi, poruojasi, ginasi ir miega natūraliais būdais, tai dvikojai barbarai maitinasi, poruojasi, ginasi ir miega žiauresniais būdais negu suponuotų jų prigimtis. Kaip pvz. matome iš #metoo istorijų.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu vasario 12, 2018, 13:52:22
Citata iš: TinSoldier  vasario 12, 2018, 11:43:51Vien tai, kad balsavimo teisę turi žmonės, kurie objektų formų suvokime atsilieka nuo trimečio, turi nemažą poveikį gyvenimui.
Deja tokia realybė ...

Nepriversi fanatikų mąstyti racionaliai . Flat earth'ininkų atveju turūbt ir neįmanoma , nes jie nesupranta kas yra argumentacija ir kas mokslas , normalus dialogas su tokiais neįmanomas . Ši sąmokslo teorija paremta tikėjimu , kuri beje dabar išgyvena tikrą renesansą.


PLOKŠČIOS ŽEMĖS IDĖJA FIZIKO AKIMIS


Mūsų planeta, kaip visos kitos planetos, yra apvali. Mes pripratome prie gražių planetos vaizdų, padarytų iš kosmoso, skrendančio lėktuvo arba meteorologinio oro baliono. Atrodytų, mūsų planetos apvali forma turėtų būt neginčijamas faktas. Bet egzistuoja žmonės, kurie tebemano, kad mes visi gyvename… plokščioje Žemėje! Šie žmonės yra net susibūrę į Plokščios Žemės Draugiją ir kaltina visas pasaulio valstybės sąmokslu bei masiniu melu.

(https://i.imgur.com/NKHQpiJ.jpg)
Šie plokščios Žemės piešiniai atsirado prieš 150 metų.

Šios draugijos šaknys veda link XIXa. vidurio, kuomet anglų išradėjas Samuel Rowbotham nutarė išmatuot planetos paviršiaus kreivumą. Matavimus jis atliko Seno Bedfordo upėje, kur jis patalpino apie 20 cm aukštyje teleskopą, pro kurį stebėjo nuo jo tolstančią valtį su valtyje esančiu skaičiais sužymėtu stiebu. Anot jo stebėjimų net po 10 kilometrų jis tebegalėjo matyti valties stiebą. Jei planeta būtų apvali, valtis turėtų atsidurt 3,4 metrais žemiau horizonto, todėl stiebas, kurio aukštis buvo apie 1,5 metrus, turėtų nesimatyti. Samuelis nusprendė, kad jo matavimas paneigia Žemės sferiškumą, todėl 1849 metais parašė 16 puslapių pamfletą pavadintą „Zetetic Astronomy„, kurį vėliau praplėtė iki knygos „Earth Not a Globe„, kuri išėjo 1865 metais.

(https://i.imgur.com/owvR5yF.jpg)
Atmosferinė refrakcija iškraipo šviesos spindulių kelią.

Iki 1870 metų visi bandymai atkartoti eksperimentą toje pačioje vietovėje duodavo tą patį rezultatą - mūsų planeta yra plokščios formos. Tačiau viskas pasikeitė, kuomet britų naturalistas Alfred Russel Wallace pakartojo eskperimentą, tačiau patalpino teleskopą 4 metrų aukštyje virš upės paviršiaus. Šio eksperimento rezultatai paneigė plokščios Žemės hipotezę, kadangi valtis pradingo už horizonto linijos. Kyla klausimas, kodėl taip atsitiko? Matote, reikalas yra tas, kad arti planetos paviršiaus oro temperatūra nėra tolygi. Vietomis oras šaltesnis, vietomis karštesnis. Ten kur karštesnis - oras retesnis ir jo lūžio rodiklis yra mažesnis, ten kur oras šaltesnis - oro lūžio rodiklis didesnis. Dėl šių netolygumų, šviesa sklinda ne tiesiai. Šviesos sklidimo trajektorija išsikraipo - vyksta atmosferinė refrakcija.

(https://i.imgur.com/McjQZp2.jpg)
Valties Fata Morgana.

Dėl atmosferinės refrakcijos objektai mums yra matomi arba aukščiau, negu jie yra, arba žemiau. Kuomet daiktus mes matome aukštesnėje padėtyje, šitas efektas yra vadinamas Fata Morgana. Būtent dėl Fata Morganos efekto Samuel Rowbotham nesugebėjo išmatuot planetos sferiškumo.

Tačiau istorija jau įsisuko. Plokščios Žemės draugija buvo įsteigta, o jos siekėjų skaičius vis augo. Tarp žmonių, patikėjusių plokščios Žemės idėja buvo ir gana įtakingų ir turtingų asmenų - lordų, baronų, verslininkų. Plokščios Žemės draugija gana neblogai gyvavo visą XIXa. ir tik 1980 metais draugijos veikla sustojo ir merdėjo iki 2004 metų, kuomet buvo bandoma atnaujinti draugijos veiklą.

(https://i.imgur.com/feoZIih.png)
Dabartinis plokščios Žemės modelis.

Dabartiniame plokščios Žemės modelyje mes gyvename ant disko paviršiaus. Disko kraštus riboja 45 metrų aukščio ledo siena. Saulės ir Menulio dydis yra 52 kilometrai, ir jos sukasi ratu 4800 kilometrų aukštyje, o žvaigždės užima sferinį paviršių, kuris sukasi aplink mus 5000 kilometrų aukštyje. Gravitacija tėra tik iliuzija, mūsų planetos diskas juda erdvėje greitėdamas su 9,8 metrų į kvadratinę sekundę pagreičiu.

(https://i.imgur.com/MTZgWMY.png)
Anot plokščios Žemės draugijos narių, Jungtinių Tautų simbolis yra geriausias vykstančio sąmokslo įrodymas.

Mūsų planetos nuotraukos, kurios buvo padarytos iš kosmoso, yra anot draugijos suklastotos. GPS įrenginiai neveikia, jie yra užprogramuoti melui. Kokie šios masinės apgaulės motyvai? Anot draugijos, apgavystė vyksta dėl finansinės naudos: lengviau suklastoti skrydį į Menulį kinostudijoje ir pasiimt mokesčių mokėtojų pinigus sau. Geriausias vykstančio sąmokslo įrodymas yra… Jungtinių Tautų simbolis!

Pabandykime pažvelgt į šią teoriją fiziko akimis. Gravitacijos aš neneigsiu, todėl mano plokščios Žemės variante ji egzistuos. Taigi koks būtų gyvenimas tokioje plokščioje Žemėje? Sumodeliavau pasinaudojęs visuotinės traukos dėsniu sąlygos tokio plokščio disko paviršiuje.

(https://i.imgur.com/SD0xb1l.jpg)
Plokščios Žemės modelis su jame veikiančiomis traukos jėgomis.

Pačiame Žemės centre gyvenimas gal ir būtų neblogas. Gravitacija vienas g, jos kryptis - žemyn. Tačiau reikalai taptų prasti, kuomet žmogus toltų nuo Žemės centro. Matote, reikalas tas, kad atsirastų traukos jėgos dedamoji, nukreipta ne žemyn, o LINK centro. Kitaip tariant, kuo toliau einate nuo plokščios Žemės centro, tuo labiau jus traukia atgal, tad eidami, Jus turėsit pasilenkt į priekį, panašiai kaip darote bėgdami ratu tam, kad kompensuotumėt išcentrinę jėga. Jei žmonija norėtų pastatyti namą šiek tiek toliau nuo disko centro, tektų statyt nuožulnią plokštumą, kurios kampas su horizontu būtų tuo didesnis, kuo toliau nuo centro esate.

(https://i.imgur.com/JDB89xa.jpg)
Traukos jėgų dedamųjų priklausomybė nuo atstumo nuo disko centro. Taip pat parodyta kampo, kurią sudaro traukos jėga su kryptimi statmena paviršiui.

Rezultatus pavaizdavau prikabintame grafike. Visų pirma, traukos dedamoji, nukreipta žemyn, pagal parabolės dėsnį mažėja nuo vieno g iki pusės g, tačiau traukos dedamoji LYGIAGRETI paviršiui, tiesiškai auga nuo nulio centre iki 0,65 g! Bendra trauka disko kraštuose bus 0,82 g. Ką tai reiškia? Nubrėžiau ir žalią kreivę, kur paskaičiuotas kampas nuo horizonto, kurio trauks gyventoją Žemė. Iki pusės disko diametro, kampas auga beveik tiesiškai. Kitaip tariant, ties ekvatoriumi statant namą tektų jį statyt ant 18 laipsnių nuožulnios plokštumos, kas yra, iš principo, pusė velnio. Tačiau kažkur Antarktidoje stabilumas įmanomas tik ant plokštumų, sudarančių beveik 55 laipsnių kampą su disko paviršiumi! Jei gi kalbėt apie vandenynus, vanduo turėtų susirinkt disko centre, nekalbu apie atmosferos slėgį.

Kaip matote, gyvenimas tokioje plokščioje Žemėje būtų sudėtingas ir gana neaiškus.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 12, 2018, 16:17:27
Citata iš: Linas Esu  vasario 12, 2018, 13:52:22
CitataVien tai, kad balsavimo teisę turi žmonės, kurie objektų formų suvokime atsilieka, turi nemažą poveikį gyvenimui.
Deja tokia realybė ...
- taip, kai humanitaro paklausi: "kas yra Voltas", jis paprastai nepasimeta ir atsako: "taip, žinau, žinau! tai garsusis italų Aleksandro Volta"!


p.s.
.. internete itin triukšmauja "technokratai", jiems teologija yra kvailiai, jiems filosofija yra kvailiai, jiems literatūra, dailė yra nesąmonė, o visi humanitarai neverti balsavimo!


:(
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: TinSoldier vasario 12, 2018, 18:54:36
Citata iš: vytra  vasario 12, 2018, 16:17:27.. internete itin triukšmauja "technokratai", jiems teologija yra kvailiai, jiems filosofija yra kvailiai, jiems literatūra, dailė yra nesąmonė, o visi humanitarai neverti balsavimo!
Nei teologija, nei filosofija, nei literatūra, nei dailė, nei humanitarija nėra susijusi su manymu, jog Žemė yra plokščia. Pastarasis manymas yra susijęs su piktybiniu idiotizmu, kuris nebūtų sveikintinas nei teologų, nei filosofų, nei anarchoprimityvistų, nei dar kokiame nors pasaulyje.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 12, 2018, 19:47:03
Citata iš: TinSoldier  vasario 12, 2018, 18:54:36.. nėra susijusi su manymu, jog Žemė yra plokščia.
- yra vis tik žmonių, kurie tekstą "dešifruoja" paraidžiui.. :) neseniai teigiau, kad "plokštieji" iš Jūsų tyčiojasi, pateikia primityvius klausimus ir nei vienas "mokytasis" neatsako.. :) vieną iš tų klausimų pacitavau, matau forume nieks nežino atsakymo?

Pasikvatokime!

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: gidas vasario 12, 2018, 21:33:40
Citata iš: vytra  vasario 12, 2018, 19:47:03pateikia primityvius klausimus ir nei vienas "mokytasis" neatsako..
Nemokytas, tad spėju, kad Didieji Grįžulo Ratai matomi tik šiauriniame pusrutulyje, o pietiniame niekada  nesimato. Jame orentyras - vėl spėjimas -  Pietų Kryžiaus žvaigždynas. Sukimasis apie ašį ar apie Saulę iš esmės neturi ženklios įtakos - nesulyginami atstumai, sukimasį galima ignoruoti. Pataikiau? :)

Citata iš: vytra  vasario 12, 2018, 16:17:27taip, kai humanitaro paklausi: "kas yra Voltas", jis paprastai nepasimeta ir atsako: "taip, žinau, žinau! tai garsusis italų Aleksandro Volta"!
Vėl nelabai pagaunu mintį. O Voltą girdėjau ir aš - išrado berods batareiką, italas. O ar jis Aleksandro, ar Giuseppe, ar dar koks Luciano nežinau. Ar apie tą šneka? Atvirai sakant, daugiau voltų (ne įtampinių) nežinau, bet neatmetu galimybės , kad gali būt ne vienas žymus Voltas. Ir nebūtinai italas. :)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu vasario 12, 2018, 21:40:40
Citata iš: gidas  vasario 12, 2018, 21:33:40Nemokytas, tad spėju, kad Didieji Grįžulo Ratai matomi tik šiauriniame pusrutulyje, o pietiniame niekada  nesimato. Jame orentyras - vėl spėjimas -  Pietų Kryžiaus žvaigždynas. Sukimasis apie ašį ar apie Saulę iš esmės neturi ženklios įtakos - nesulyginami atstumai, sukimasį galima ignoruoti. Pataikiau? :)

 Vėl nelabai pagaunu mintį. O Voltą girdėjau ir aš - išrado berods batareiką, italas. O ar jis Aleksandro, ar Giuseppe, ar dar koks Luciano nežinau. Ar apie tą šneka? Atvirai sakant, daugiau voltų (ne įtampinių) nežinau, bet neatmetu galimybės , kad gali būt ne vienas žymus Voltas. Ir nebūtinai italas. :)
@gidas , gal gali mums "nemokytiems" atsakyti , kodėl nėra "Flat Mars Society" ? :(

(https://i.imgur.com/zwoOpGZ.jpg)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: gidas vasario 12, 2018, 22:15:01
Turėtų būt, nes mūsuose taip nebūna, kad nieko nebūna - jei plokščia, tai viskas ir turi būt plokščia. A la skraidančios lėkštės. :)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu vasario 12, 2018, 23:03:00
Citata iš: vytra  vasario 12, 2018, 19:47:03- yra vis tik žmonių, kurie tekstą "dešifruoja" paraidžiui.. :) neseniai teigiau, kad "plokštieji" iš Jūsų tyčiojasi, pateikia primityvius klausimus ir nei vienas "mokytasis" neatsako.. :) vieną iš tų klausimų pacitavau, matau forume nieks nežino atsakymo?
Pasikvatokime!
:)
Pripažįstu , tu pataikei tiesiai į dešimtuką . Čia silpnoji mokslininkų vieta ir visų kas atmintinai neiškalė geografijos ir astronomijos atlaso vidurinėje . Šiame forume tik "pusmoksliai" , dėl to niekas tau ir neatsako . Tikrai verta pasikvatoti , neeilinė situacija .

Citata iš: vytra  gruodžio 07, 2017, 22:31:12- Grb. Linai, nereikia visko taip absoliučiai pažodžiui suprasti. Pagrindiniai "plokštiečiai" tikrai yra giliai protingi skeptikai, smagiai besišaipantys iš "pusmokslių" teisuolių. Gali tuo aspektu panagrinėti jų tekstus, ten ištisai pateikiami paprasti uždavinukai, gi "teisieji" vien piktinasi ir visai nesugeba jų išspręsti.
:)
Klausimas @vytra ir visiems tokiems kaip jis "mokytiems" . Kodėl saulės sistema plokščia ir kodėl Saturno žiedai plokšti ?

Gal bus koks nors skeptinis pseudomokslinis paaškinimas ?

Dievas nepripūtė balionų ?


(https://i.imgur.com/41DrrRu.jpg)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 13, 2018, 10:35:03
Citata iš: gidas  vasario 12, 2018, 21:33:40Vėl nelabai pagaunu mintį. O Voltą girdėjau ir aš - išrado berods batareiką, italas. O ar jis Aleksandro, ar Giuseppe, ar dar koks Luciano nežinau. Ar apie tą šneka? Atvirai sakant, daugiau voltų (ne įtampinių) nežinau, bet neatmetu galimybės , kad gali būt ne vienas žymus Voltas. Ir nebūtinai italas. :)
- mintis buvo ta, kad "technokratas" nežino jokių italų, o tik įtampą matuojamą Voltu, o "humanitaras" nežino jokių įtampų, bet žino visokių italų.

:)

Citata iš: gidas  vasario 12, 2018, 21:33:40Nemokytas, tad spėju, kad Didieji Grįžulo Ratai matomi tik šiauriniame pusrutulyje, o pietiniame niekada  nesimato. Jame orentyras - vėl spėjimas -  Pietų Kryžiaus žvaigždynas. Sukimasis apie ašį ar apie Saulę iš esmės neturi ženklios įtakos - nesulyginami atstumai, sukimasį galima ignoruoti. Pataikiau? :)
- kaip pasakytų "auksinio proto" žaidime: svarstote į tą pusę.. :) Taigi pateiksiu detaliau, kur čia problema: visi žinome, kad Žemėje metų laikai kinta todėl, kad kinta Žemės sukimosi ašies pasvirimas Saulės atžvilgiu. Tokiu atveju nesvarbu atstumas, svarbu kampas. Tačiau Šiaurinė lieka toje pačioje padėtyje. Kodėl?

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: kiskis vasario 13, 2018, 11:20:53
Todel , kad yra ant  asies apie kuria sukasi Zeme, o kodel visada? todel , kad labai toli ir Zemes orbita nepakankamai didele paliginus su atstumu iki jos ir kampas beveik nesikeicia.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 13, 2018, 17:13:34
Citata iš: vytra  vasario 13, 2018, 10:35:03- mintis buvo ta, kad "technokratas" nežino jokių italų, o tik įtampą matuojamą Voltu, o "humanitaras" nežino jokių įtampų, bet žino visokių italų.

:)
- kaip pasakytų "auksinio proto" žaidime: svarstote į tą pusę.. :) Taigi pateiksiu detaliau, kur čia problema: visi žinome, kad Žemėje metų laikai kinta todėl, kad kinta Žemės sukimosi ašies pasvirimas Saulės atžvilgiu. Tokiu atveju nesvarbu atstumas, svarbu kampas. Tačiau Šiaurinė lieka toje pačioje padėtyje. Kodėl?

:)

Taigi paprastesnio dalyko negali būti. Yra dangaus šiaurės ašigalis, ant to pastatyta astronominė rektasensijos ir deklinacijios (ekvatorinė) koordinačių sistema, dėl kurios norint sekti žvaigždes teleskopu ant  ekvatorinės montuotės užtenka sukti tik vieną ašį o ne dvi (kompensuojant žemės sukimąsi). Šiaurinė žvaigždė beveik sutampa su dangaus šiaurės ašigaliu, todėl mums, gyvenantiems šiaurės platumoje yra geras orientyras. Beje, ji yra mažųjų, o ne didžiųjų grįžulo ratų uodegoj, kažkas prieš tai čia berods nusišnekėjo.

 O man dar įdomiau, kaip plokščios žemės teorija tai aiškina? Juk jei žemė plokščia, tai visos žvaigždės turėtų aplink ją judėti. Būtent todėl, kad žemė apvali, sukasi pati, mes ir matom būtent tokį judėjimą koks yra dabar, ir šiaurinė žvaigždė tą tik patvirtina!
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 13, 2018, 17:33:47
CitataKlausimas @vytra ir visiems tokiems kaip jis "mokytiems" . Kodėl saulės sistema plokščia ir kodėl Saturno žiedai plokšti ?
Saulės sistema nera plokscia, ji tik taip schematiskai atvaizduojama (ant popieriaus). Saturno ziedai ploksti, nes skirtingo tankio dalelės kurios juos sudaro skirtingai veikiami gravitacijos ir išsidėsto atitinkamai skirtinguose aukščiuose. Nežinau ką rašo knygos apie tai, čia mano teorija dabar ant smūgio, atsakant į klausimą.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: gidas vasario 13, 2018, 19:12:20
Citata iš: San IL  vasario 13, 2018, 17:13:34Šiaurinė žvaigždė beveik sutampa su dangaus šiaurės ašigaliu, todėl mums, gyvenantiems šiaurės platumoje yra geras orientyras. Beje, ji yra mažųjų, o ne didžiųjų grįžulo ratų uodegoj, kažkas prieš tai čia berods nusišnekėjo.
Na va ir nespėjau...  Savime aišku "iš bendro išsilavinimo" atsakyčiau savais žodžiais - Žemės sukimosi ašies "šiaurinis" galas (Šiaurės ašigalis) "pakrypęs" beveik į Šiaurinę žvaigždę, todėl ... ir t.t. Kokiame žvaigždyne yra pastaroji nežinau, o iš mokyklos tepamenu, kad ją lengviausia rast pagal Didžiuosius Grįžulo Ratus - imk samčio galo maždaug 5 atstumus ir ten ryškiausia žvaigždė bus Šiaurinė. O kas yra rektasensija ar deklinacija nei žinojau, nei žinosiu - moment tuos žodžius užmiršiu. :)
Dėl p(l)okštininkų - įdomu būt paklausyt "šiauriečių" ir "pietiečių" disputą, kurių matomas žvaigždžių skliautas yra "tikras". Susimuštų ar ne? O gal jau sutarė - gyvena abejose blyno pusėse ar dar kaip kitaip "išsiaiškino". Apsikritai, nusiš.., ką jie mano . :)   
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 13, 2018, 19:21:45
Citata iš: gidas  vasario 13, 2018, 19:12:20.. atsakyčiau savais žodžiais - Žemės sukimosi ašies "šiaurinis" galas (Šiaurės ašigalis) "pakrypęs" į Šiaurinę žvaigždę.
- taip, bet Žemę ir Saulę jungiančios linijos, kampinis atstumas tarp pusiaujo plokštumos ir minėtos linijos yra  savo verte lygus 23°27'. Taigi kintant metų laikams, šis kampas pusrutulių gyventojams kinta +/- 23°27'. Kodėl šis kitimas neįtakoja šiaurinės žvaigždės padėties?

p.s.
.. visi Jūs gerbiamieji, mąstote į tą pusę, bet tiksliai dar niekas neatsakė.


:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 13, 2018, 19:52:46
Citata iš: vytra  vasario 13, 2018, 19:21:45- taip, bet Žemę ir Saulę jungiančios linijos, kampinis atstumas tarp pusiaujo plokštumos ir minėtos linijos yra  savo verte lygus 23°27'. Taigi kintant metų laikams, šis kampas pusrutulių gyventojams kinta +/- 23°27'. Kodėl šis kitimas neįtakoja šiaurinės žvaigždės padėties?

p.s.
.. visi Jūs gerbiamieji, mąstote į tą pusę, bet tiksliai dar niekas neatsakė.


:)

Dangaus ašigalio kampas saulės atžvilgiu nekinta. Tu maišai su žemės ašigalio kampu. Du skirtingi dalykai. Kuo tu arčiau ekvatoriaus, tuo šiaurinė žvaigždė bus žemiau, kol pasislėps po horizontu. Grįžęs namo įkelsiu paveiksliuką, viskas labai paprasta. Bet neatsakei į mano klausimą, kaip tai įrodo zemes plokstuma
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 13, 2018, 21:12:25
Citata iš: San IL  vasario 13, 2018, 17:33:47Saulės sistema nera plokscia, ji tik taip schematiskai atvaizduojama (ant popieriaus).
- deja, Saulės sistemos planetos yra plokštumoje (beveik), kai kurios planetos šiek tiek nukrypusios (Uranas?). Tačiau tai nesusiję su klausimu.

(http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2017/10/26/16/45B4C04300000578-5020973-image-a-77_1509031413089.jpg)

Citata iš: San IL  vasario 13, 2018, 19:52:46Dangaus ašigalio kampas saulės atžvilgiu nekinta.
- čia jau šilta, belieka paaiškinti: kodėl yra žiema-vasara? Visi žino, kad tai dėl "pokrypio" kitimo?

:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 13, 2018, 21:48:56
Citata iš: vytra  vasario 13, 2018, 21:12:25- deja, Saulės sistemos planetos yra plokštumoje (beveik), kai kurios planetos šiek tiek nukrypusios (Uranas?). Tačiau tai nesusiję su klausimu.
Na jeigu tau taip tikrai yra, tai neturiu ką daugiau pasakyti. Specialiai tuo nesidomėjau, bet man atrodo, tu neteisus. Neturiu laiko knaisiotis internete ieškant atsakymų į realiai kvailus klausimus (kurie nieko nepakeičia). Vis dar neatsakei, kaip šiaurinės žvaigždės nekintamumas įrodo plokščios žemės teoriją (suprantu, kad nesi jos šalininkas, neturiu laiko domėtis - gal tiesiog gali parašyti kodėl jiems taip atrodo?).

Citata- čia jau šilta, belieka paaiškinti: kodėl yra žiema-vasara? Visi žino, kad tai dėl "pokrypio" kitimo?

:)


Neee, ne dėl pokrypio kitimo. Žemės ašis pasvirusi ir pokrypis keičiasi labai nedaug per eilę metų. Metų laikai keičiasi, nes žemei keliaujant per orbitą mūsų sukimosi ašies pasvirimas lemia, kad skirtingi pusrutuliai būna tai arčiau tai toliau nuo saulės (kas pusę orbitos atstumo keičiasi žiema-vasara skirtingai pusrutuliuose).

 Vėlgi suplaki į vieną du skirtingus dalykus, jau sakiau: Yra dvi ašys. Žemės ašigalis ir dangaus ašigalis. Tai nėra vienas ir tas pats. Be to, Šiaurinė žvaigždė yra daug toliau už Saulę. Kodėl ji turėtų keisti padėtį? Tiesa - šiek tiek keičia, bet labai nežymiai. Tačiau vasarą ir žiemą dangus yra šiek tiek "aukščiau" arba "žemiau", bet minimaliai (š. žvaigždė irgi). Kaip, beje ir Saulė, vasara pakyla aukščiau, nei žiemą. Kai kurių žvaigždynų nesimato žiemą, kurie matomi vasarą. O metų laikus mes turim visiškai ne dėl tų pačių priežaščių - jie vyksta, nes žemės ašis nėra statmena - ji yra pasvira, lygiai tiek laipsnių kiek rašei.

 Visiškai nesuprantu kodėl tas pasvirimas turi įtakoti Šiaurinės žvaigždės vietą - juk žvaigždė ir būna ten kur turi būti, tuo tarpu, kai mes vis keičiam savo kampą su Saule ir turim metų laikus - šie dalykai vienas kitą patvirtina,  vien dėl atstumo. Nežinau kaip dar galima tau atsakyti tiksliau į tą` klausimą? Man pačiam tai pasidarė labai aišku kai prieš 15 metų įsigijau savo pirmąjį teleskopą su ekvatorine montuote ir kaip tik tą momentą, kai išsiaiškinau, kodėl ją reikia sulygiuoti su dangaus šiaurės ašigaliu. Bet variantas, gal aš nemoku paaiškinti? Schematinis įsivaizdavimas niekada nebuvo mano moto. Bet va, prašom - schema:

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/AxialTiltObliquity.png)

 Man - aišku. Klauskite jeigu neaišku kam nors, mėginsiu paaiškinti dar kaip nors...... Ar tu čia iš manęs troliniesi? ;)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 13, 2018, 22:44:56
Citata iš: San IL  vasario 13, 2018, 21:48:56Metų laikai keičiasi, nes žemei keliaujant per orbitą mūsų sukimosi ašies pasvirimas lemia, kad skirtingi pusrutuliai būna tai arčiau tai toliau nuo Saulės.
- gerai, šią citatą galime užskaityti! :) Na o buvo laukiama itin paprastas paaiškinimas: Žemės sukimosi ašis yra pasvirusi Saulės atžvilgiu ir "nustatyta į "Šiaurinę". Sukantis Žemei apie Saulę, ši ašis išlieka stabili (stabilus sukimosi momentas), todėl "Šiaurinė" išlieka ties ašimi visą laiką. Metų laikai egzistuoja todėl, kad Žemei esant vienoje Saulės pusėje į Saulę atsigręžia šiaurės pusrutulis, o esant kitoje Saulės pusėje, atsigręžia pietų pusrytulis.

p.s.
.. tikrai visos Saulės sistemos planetos yra vienoje plokštumoje! Laikas nuo laiko egzistuoja "planetų paradas", kai visos planetos išsidėsto vienoje tiesėje nuo Saulės, taip sudarydamos "gravitacinę anomaliją".

(https://images.vexels.com/media/users/2327/68734/raw/e3aae8f22711a42e8ae100d470e645e7-planet-of-solar-system.jpg)

Pasirodo panašūs klausimai publikai gana įdomūs, štai sekantis teiginys/klausimas: Žemė nesisuka aplink Saulę, tai pasenusi doktrina. Ką galite pasakyti?


Ačiū.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 13, 2018, 23:49:02
Ačiū ;)

 O tai apie ką tada žemė sukasi? :)

 Arba davai kitaip: jeigu pagal ploksciazemius saule sukasi aplink zeme, kaip tada jie paaiskintu metu laikus?

 Turiu ir teorini paaiskinima del saules sistemos. Galiu klysti, nes viskas is galvos, bet: planetos issidesciusios statmenai saules sukimosi asiai. Nors vistiek netikiu, kad jos idealioj plokstumoj (paradui tai nebutina salyga), bet sakykim: buvo pirminis ūkas, dulkių debesis, jis sukosi i viena puse, jis suformavo saule ir planetas. Saule gi irgi sukasi aplink savo asi. Planetos gali suktis plokstumoje, nes ūkas buvo veikiamas vieningos išcentrinės jėgos kuri palaikė jo formą ir vėliau lėmė planetų išsidėstymą. Jeigu planetos neskrietų orbita, jos nukristų į Saulę. Galaktikų irgi būna plokščios formos. Dėl tokių pat priežaščių, visur analogijos principas.

 O jeigu žemė plokščia, kaip atrodo jos kraštas? Skrendam, išsiaiškinsim :-) inkognito jau baigia lėktuvą statyti, reiks paprašyt kad nuskraidintų iki žemės krašto, bus pirma rimta anomalijos kolektyvo ekspedicija :-)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 14, 2018, 10:23:52
Citata iš: San IL  vasario 13, 2018, 23:49:02O jeigu žemė plokščia, kaip atrodo jos kraštas?
- mano manymu tai čia supainiota realybė su problema. O problema tokia: kaip pavaizduoti rutulinės sferos žemėlapį plokštumoje? Šiuo metu paplitę du modeliai (nors yra daugiau). Tiksliausias (bet ne absoliučiai tikslus) yra pasaulio žemėlapis, pavaizduotas dviem pusrutuliais. Labai netikslus, bet plačiausiai naudojamas yra "keturkampis žemėlapis", jo mastelis viršuje ir apačioje skiriasi dešimtis ir šimtus kartų (priklauso kokį plotą vaizduoja). Įdomu paminėti, kad dėl žemėlapių yra internacionalinių problemų, sakykim: Australopitekai (https://pl.wikipedia.org/wiki/Australopitek) įžvelgia gilų pažeminimą, kad jų garbingoji Australija visada rodoma tik žemėlapio dugne, o turėtų būti viršuje!

Citata iš: San IL  vasario 13, 2018, 23:49:02O tai apie ką tada Žemė sukasi?
- jei stabilios masės Žemė suktųsi apie stabilios masės Saulę, tai visų visų metų trukmė sutaptų idealiai. Mokslininkų nustatytas neabejotinas faktas: kiekvienų metų trukmė keičiasi neaiškia priklausomybę net apie +/- 1 sek.

Citata iš: San IL  vasario 13, 2018, 23:49:02Nors vistiek netikiu, kad jos idealioj plokstumoj.
- esi teisus, kad orbitų plokštumos šiek tiek "išsibarsčiusios", bei šiek tiek svyruoja (keli laipsniai). Ryškiai išsiskiria tik Plutono orbitos plokštuma (kažkur apie 30 laipsnių), panašu jis yra "pagautas" iš išorės. Kodėl taip yra? Chaotiškai išsidėstę plokštumos ilgainiui suartės visada, dėl tarpusavio gravitacinės sąveikos.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 14, 2018, 14:34:08
CitataO problema tokia: kaip pavaizduoti rutulinės sferos žemėlapį plokštumoje?
Arba paprasčiausiai - nusipirkti gaublį. Tik jis turi būti ne idealaus rutulio formos, o šiek tiek suplotas, kaip ir žemė. Ideali proporcija tuomet, mastelis vienodas.

Citata- jei stabilios masės Žemė suktųsi apie stabilios masės Saulę, tai visų visų metų trukmė sutaptų idealiai. Mokslininkų nustatytas neabejotinas faktas: kiekvienų metų trukmė keičiasi neaiškia priklausomybę net apie +/- 1 sek.
Yra du dalykai - 1. žemė sukasi aplink saulę ne apskritimo, bet elipsės orbita. 2. Lygiai taip pat mėnulis sukasi aplink žemę elipsės orbita. O tai rodo, kad yra momentai, kuomet yra perigėjus bei apogėjus - t.y. mes būnam skirtingu atstumu nuo saulės (arba mėnulis nuo mūsų), kai esame tam tikrame orbitos taške. Mėnulis tokiu metu kelia potvynius. Bet ne tik tai - svarbiausia, kad mėnulio gravitaciją veikia mūsų žemę, o žemės gravitacija šiek tiek veikia saulę.

 Pirmoji problema mažareikšmė, mes per maži, kad padarytumėme Saulei įtaką, bei mūsų orbita labai mažai ekscentriška. Antroji problema paaiškina klausimą: gaunasi, kad mėnulis ne visai sukasi aplink žemę - žemė irgi šiek tiek juda aplink savo centrą dėl šios jėgos. Jeigu atsakyti tiksliai - tiek žemė tiek mėnulis abu sukasi aplink savo abiejų gravitacijos centrą, kuris, kadangi žemė žymiai sunkesnė, yra arčiau žemės.

 Čia paveiksliukas iliustruojantis idėją, bet nėra tiksliai atitinkantis žemės ir mėnulio gravitacinį santykį:

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/Orbit2.gif)
 Daugiau schemų ir angliškas normalus paaiškinimas: https://en.wikipedia.org/wiki/Two-body_problem

 Nesu astrofizikas, bet mano nuomone šitas efektas ir duoda paklaidą metų trukmei - įsivaizduokite, kad mes kertam naujų metų liniją visada ten pat (eidami aplink saulę), bet vis kitokioje padėtyje su mėnuliu, kaip pavaizduota aukščiau. Bus neatitikimai, puikiai telpantys į @vytra parašytas +/- 1 sec (šito skaičiaus netikrinau ar teisingas).

 Beje šitas efektas, kad žemė juda šiek tiek į šonus dėl mėnulio,  irgi progresuoja laikui bėgant. Tas gali irgi įtakoti metų trukmė. Be to, nuolat lėtėja tiek žemės skriejimo aplink saulę greitis (ilgėja metai), bei sukimasis aplink savo ašį (ilgėja para), tik tas vyksta labai labai pamažu.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 14, 2018, 16:23:52
Citata iš: San IL  vasario 14, 2018, 14:34:08Nesu astrofizikas, bet mano nuomone šitas efektas ir duoda paklaidą metų trukmei.
- tikrai esi teisus Mėnulio atveju: tikrai mėnulis sukasi ne apie Žemę, Mėnulis sukasi apie Žemė-Mėnulis masių gravitacinį centrą!

p.s.
.. kas link Žemės sukimosi apie Saulę, tai Mėnulis čia nevaidina pastebimos reikšmės. Tiesiog Žemė irgi sukasi ne apie Saulę, o apie Saulės sistemos masių centrą, šis centras kasmet kinta pagrindinai dėl Jupiterio ir Saturno masių padėties. Todėl Žemės orbita kažkiek "pailgėja" arba kažkiek "sutrumpėja" (nėra nei tikslus apskritimas, nei tiksli elipsė).

p.s.2
.. ir čia dar ne viskas, nes Saulė milžinišku greičiu skrieja vienoje iš mūsų galaktikos vadinamų "alkūnių", tai įvertinus visos planetos skrieja netaisyklingomis spiralėmis!


(http://prof77.files.wordpress.com/2012/02/spiral_solar_system_2_for_web1.jpg)

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 15, 2018, 00:20:58
Ačiū, kad pataisei mane! Va tokia diskusija man patinka, reikia ir smegenis savo senus paklibinti ir dar naujo kažko sužinai. Užskaitau.

Tai kaip ten yra, plokščia ta žemė ar ne? :-) dar bus klausimų "mokytiems"? :-)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 15, 2018, 11:20:13
Citata iš: San IL  vasario 15, 2018, 00:20:58Tai kaip ten yra, plokščia ta žemė ar ne? :-) dar bus klausimų "mokytiems"? :-)
- "plokštiečių" klausimų "mokytiems" yra labai daug, tačiau dauguma labai paprasti ir neįdomūs. Specialiai Jums paieškojau ir radau tikrai labai kietą klausimėlį: "Žiūrint iš apvalios žemės, Šiaurinė žvaigždė esanti tiesiai virš šiaurinio poliaus, neturėtų būti matoma iš pietinio pusrutulio. Vis dėl to, Šiaurinė žvaigždė matoma net iki 20 laipsnių pietinės platumos. Kodėl"? Tikrai geras! O štai dar geresnis: "Jeigu Žemė yra apvali ir jeigu būtent apvali Žemė užstoja Saulę sukeldama Mėnulio užtemimus, tai kaip gali būti iš Žemės tuo pat metu matoma ir Saulė ir Mėnulio užtemimas?". Tikrai, tokie faktai užfiksuoti senovėje ir fiksuojami dabartiniais laikais!

p.s.
.. sakykim neišmanantys fizikos vaikai, galvoja jog raketa skrenda todėl, kad išmetamas srautas "atsimuša" į orą, todėl čia "plokštiečiai" daro klaidingą išvadą: "raketa negali skristi vakuume, NASA meluoja"!

Paaiškinimas: iš tiesų, tai oras vien tik trugdo skristi raketai, nes mažina slėgių skirtumą. Vakuume srautas gali būti išmestas didesniu pagreičiu, o kaip žinome, kuo didesnis masės pagreitis, tuo didesnė inercinė atstūmos jėga veikia raketą.


:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL vasario 16, 2018, 02:00:23
Klausimai gan paprasti, atsakymas dėl šiaurinės žvaigždės mano iš esmės jau parašytas praeituose postuose, gal dar būtų galima pridėti atmosferos refrakcijos efektą. Bet suteiksiu progą pasireikšti kitiems, jeigu kelias dienas nebus atsakymo - reiškia žemė tikrai plokščia :) Tuomet "aiškinsimės" toliau :)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 16, 2018, 10:41:35
Citata iš: San IL  vasario 16, 2018, 02:00:23Klausimai gan paprasti, atsakymas dėl šiaurinės žvaigždės mano iš esmės jau parašytas..
- "plokštininkai" irgi turi paaiškinimą pagal "NASA". Atseit kažkas iš "NASA" pasakė, kad tai lemia Žemės formos "sustorėjimai".. :)

(https://uninformedcomment.files.wordpress.com/2010/06/pear-shaped.jpg)

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE vasario 22, 2018, 12:14:33
Žlugo jūsų karalystė. 7 metus Brazilijos tyrinėtojai, mokslininkai darė experimentus ir įrodė kai ką. Sry textas rusiškai, kam išmėto žaliais spuogais nuo kirilicos, neskaityti Земля это Пупсик (http://tass.ru/press-relizy/4971369)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: klajunas vasario 22, 2018, 12:56:00
Tikra žemės forma.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: TinSoldier vasario 22, 2018, 13:26:01
Citata iš: klajunas  vasario 22, 2018, 12:56:00Tikra žemės forma.
Šitas jau senokai internetuose plaukioja, bet iš tikrųjų čia atvaizduotas geoidas, demonstruojantis netolygų Žemės gravitacijos intensyvumą.

Čia tiksliau parodyta, kaip atrodytų planeta be vandenynų: https://www.youtube.com/watch?v=-H6vmLgJHOk

Šiaip planetos paviršius, atsižvelgus į mastelius ir proporcijas, yra lygesnis nei biliardo rutulio. Net aukščiausi Žemės kalnai ir giliausios įdubos neviršija nelygumų, vis dar leistinų gaminant biliardo rutulius.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 22, 2018, 15:26:51
Citata iš: TinSoldier  vasario 22, 2018, 13:26:01.. planetos paviršius, atsižvelgus į mastelius ir proporcijas, yra lygesnis nei biliardo rutulio.
- taip, einam prie "gero" sekančio pokštiečių klausimo: ar Jūs kur nors matėte, kad vadinamos "stelitinės TV" antenos būtų nukreiptos į Dangų? Ne, jos visos nukreiptos mažu kampu į kažkokį tolį! Tai absoliučiai neabejotinai įrodo, kad Žemė yra plokščia, jokių NASA stelitų nėra, o TV programos transliuojamos iš slapto, USA kruopščiai saugomo kalno, esančio "area-51" teritorijoje!

:)
 
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: TinSoldier vasario 22, 2018, 15:57:07
Aš tik patikslinsiu savo ankstesnę poziciją: tai, ką čia vytra kalba ir klausinėja - visai smagu.
Su tokiais plokščios žemės "šalininkais" visiškai galima sugyventi.

Koks skirtumas, kad koks nors Eratostenas prieš kelis tūkstančius metų sugebėjo apskaičiuoti Žemės pusiaujo ilgį, jeigu dabar gyvenantys žmonės stebi pasaulį ir nifiga nesuvokia, kodėl jis toks atrodo, ir kodėl reiškiniai yra tokie, kokie yra.

Tie "plokštiečių" klausimai ir "abejonės", kad ir kokie absurdiški ar primityvūs jie kartais būtų, gali priversti bent šiek tiek patiems susivokti aplinkoje, o ne tik aklai priimti mokslo faktą.

Prieš tokius trolius ar net gal šiek tiek edukatorius tikrai nieko prieš neturiu.
Bet, kita vertus, nemanau, kad jų yra dauguma. Manau, kad dauguma vis tik tiesiog puspročiai, ieškantys konspiracijų visur ir bet kur :)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE vasario 23, 2018, 00:52:32
Daugiau info apie plokščią žemę. plokščia žemė yra aplamai neteisingas terminas, plokščias yra vandens paviršius, nuo kurio atliekami matavimai, kaip gulščiukas, statant namą. nuo kažko tai reikia atsiremti, kad skaičiavimai būtų logiški.
Jei kas plaukėt kruiziniu laivu ir kirtot ekvatorių, tai dabar jūs matote kitą saulės ir mėnulio pusę, taip pat dažnai/kartais ir juodają saulę.



Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 23, 2018, 10:49:36
Citata iš: SPACE  vasario 23, 2018, 00:52:32Daugiau info..
- Toks įspūdis, kad vyksta totalus nesusišnekėjimas.. :) Dalis dalyvių juokauja, dalis nieko nesuvokia, dalis sprendžia galvosūkius, dalis kalba apie visai kitus mąstelis..

(http://vvv2.vv.si/u/around_sun_1_light_year.jpg)

p.s.
.. iš tiesų "Saulės sistema" turi panašią sandarą, kaip aiškinama filme: visų planetų plokštuma ir savotiškas masių pasiskirstymas.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 23, 2018, 10:58:05
Manau, "plokštininkai" tai kaip ir targeted individuals, įsikalę tam tikrą idėją.

O šiaip viską galima suderinti. Mes matome Žemę kaip apvalią, bet realybė yra daugiadimensinė, todėl tuo pat metu teisingas ir požiūris, kad kitoje atskaitos sistemoje ir kitokiame erdvės, laiko ir visatos modelyje Žemė yra plokščia.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: klajunas vasario 23, 2018, 13:41:31
Citata iš: a.t.sielis  vasario 23, 2018, 10:58:05Manau, "plokštininkai" tai kaip ir targeted individuals, įsikalę tam tikrą idėją.
Kaip idėjos garbintojas turėtum daugiau nusimanyti idėjų realumo-nerealumo klausimuose. Bet kažkodėl vienoje vietoje įmantriai išraitaliotas, o kitoje analogiškoje atsiduodi visiškam primityvizmui. ;D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 23, 2018, 15:43:36
Kur primityvizmas? Dėl TI svarstėm visas sudėtingiausias galimybes.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu vasario 26, 2018, 00:22:18
Citata iš: TinSoldier  vasario 22, 2018, 15:57:07Tie "plokštiečių" klausimai ir "abejonės", kad ir kokie absurdiški ar primityvūs jie kartais būtų, gali priversti bent šiek tiek patiems susivokti aplinkoje, o ne tik aklai priimti mokslo faktą.

Prieš tokius trolius ar net gal šiek tiek edukatorius tikrai nieko prieš neturiu.
Bet, kita vertus, nemanau, kad jų yra dauguma. Manau, kad dauguma vis tik tiesiog puspročiai, ieškantys konspiracijų visur ir bet kur :)
Gaila šiuo metu forume nėra nė vieno aktyvaus plokščios žemės subkultūros atstovo, kuris galėtų paaiškinti kodėl jis mano, žemė-plokščia. Pastebėjau, kad daugelis apsiribuoja youtube video su ant viršaus įrašytais monologais. Vengia debatų su astronomais ar kitos mokslo šakos atstovais. Ir be abejo kaip sakot, visur mato absurdiškiausias koonspiracijas, tai neatsiejama idiotų kasdienybė.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 26, 2018, 15:57:47
Citata iš: Linas Esu  vasario 26, 2018, 00:22:18Gaila, šiuo metu forume nėra nė vieno aktyvaus..
- štai dar vienas "pokštiečių" pokštas: Jeigu Saulė nuo Žemės yra už 91,400,000 mylių, tai Žemę Saulės spinduliai pasiektų praktiškai lygegretūs. Tuo tarpu visi matėme tokį vaizdelį:

(https://i.ytimg.com/vi/7aQktHTP0-U/maxresdefault.jpg)

iš kurio, pagal spindulių kampus, penktos klasės moksleivis lengvai apskaičiuos atstumą iki Saulės = 15km, o Saulės diametras = 150 metrų.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 26, 2018, 16:23:41
Sako, kad dėl perspektyvos taip atrodo, panašiai kaip lygiagretūs geležinkelio bėgiai tolumoje sueina į vieną tašką.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu vasario 26, 2018, 16:28:13
Citata iš: vytra  vasario 26, 2018, 15:57:47- štai dar vienas "pokštiečių" pokštas: Jeigu Saulė nuo Žemės yra už 91,400,000 mylių, tai Žemę Saulės spinduliai pasiektų praktiškai lygegretūs. Tuo tarpu visi matėme tokį vaizdelį:

iš kurio, pagal spindulių kampus, penktos klasės moksleivis lengvai apskaičiuos atstumą iki Saulės = 15km, o Saulės diametras = 150 metrų.

:)

Taip, žinoma, aha....
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: kiskis vasario 26, 2018, 20:09:17
Citata iš: vytra  vasario 26, 2018, 15:57:47iš kurio, pagal spindulių kampus, penktos klasės moksleivis lengvai apskaičiuos atstumą iki Saulės = 15km, o Saulės diametras = 150 metrų.
arba 150km,o diametras 1.5 km ir tt reik tik atstuma atspet tada jau diametra lengva suskaiciuot.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 26, 2018, 20:21:13
Citata iš: a.t.sielis  vasario 26, 2018, 16:23:41.. dėl perspektyvos taip atrodo.
- bet čia nefalsifikuota foto, jokių triukų neįdėta! :)

Citata iš: kiskis  vasario 26, 2018, 20:09:17.. reik tik atstumą atspėt, tada jau diametrą lengva suskaičiuot.
- nepaminėjau, bet atstumas tarp "apšviestų" dėmių yra žinomas, maniau tai akivaizdu! Čia gi ranka pasiekiama! Taip pat žinomi kampai, arba jie lengvai pamatuojami kampmačiu tiesiai iš foto.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: kiskis vasario 26, 2018, 21:45:57
turbut spinduliai issisklaido nuo tankesnio atmosferos sluoksnio, kuris nuotraukoj yra 15 km aukstyje, o poto jau gaunam Saules dydi.
Ir tikrai, kam kurti tokia didele Saule.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 27, 2018, 10:21:48
Citata iš: a.t.sielis  vasario 26, 2018, 16:23:41.. lygiagretūs geležinkelio bėgiai tolumoje sueina į vieną tašką.
- taip, bet horizontalūs bėgiai, gi vertikalūs medžiai lieka vertikalūs kiek toli bebūtų.

Dabar paskutinis "pokštiečių" pokštas: "mokytieji" teigia, kad Mėnulis yra sfera, tačiau visi sveiko proto mato, kad Mėnulio pilnatis yra apie 30 cm blynas, jokių sferos požymių nėra!

(https://blog.surf-prevention.com/wp-content/uploads/2016/11/pleine-lune.jpg)

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 27, 2018, 12:10:10
Citata iš: vytra  vasario 27, 2018, 10:21:48- taip, bet horizontalūs bėgiai, gi vertikalūs medžiai lieka vertikalūs kiek toli bebūtų.
viską lemia ne horizontalumas, o atstumas. jeigu bėgiai būtų pastatyti vertikaliai, vis vien "sueitų artyn". Tada įsivaizduok save skruzdėle, stovinčia viduryje tarp tų bėgių. Vienas jai nusileistų toli kairėje, o kitas toli dešinėje. Bet žiūrint į viršų jie sueitų į vieną tašką. Tariamai. Pagal tą paaiškinimą kad lemia perspektyva.

Nors intuityviai atrodo kaip tu sakai, kad saulė čia pat už debesų.

Geometriškai saulės spinduliai iš nuotraukos turėtų sudaryti stačiakampį. Dėl perspektyvos tas stačiakampis atrodo kaip trapecija. T.y. ten kur du spinduliai įeina į debesis, atstumas tarp jų turėtų būti lygus tam atstumui tarp jų, kur jie liečia žemę. Dėl perspektyvos, toli debesyse esantis atstumas tarp jų atrodo trumpesnis negu ant žemės. Išskaičiuok, reikia žinoti debesų aukštį.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 27, 2018, 12:30:25
Citata iš: a.t.sielis  vasario 27, 2018, 12:10:10.. ten kur du spinduliai įeina į debesis, atstumas tarp jų turėtų būti beveik lygus tam atstumui tarp jų, kur jie liečia žemę.
- užskaitau, tobulas atsakymas!

p.s.
.. beliko satelitinės antenos ir Mėnulis.


:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 27, 2018, 12:47:58
(https://s23.postimg.org/gqx2b8zh7/34nvhvhs.jpg)

Citata iš: vytra  vasario 26, 2018, 20:21:13Taip pat žinomi kampai, arba jie lengvai pamatuojami kampmačiu tiesiai iš foto.
Kažin. Perspektyva klaidina, kampas gali būti arti 90 laipsnių, o iš foto atrodys kaip 75 laipsnių.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 27, 2018, 13:31:29
 :)  :D  ;D  .. panašu, kad čia įrengtas nelegalus radijo teleskopas! Visa įranga paslėpta garažuose ir sandėliukuose!

(http://vvv2.vv.si/u/frankeinstein_USA_antena-2.jpg)

p.s.
.. norėtųsi žodinio paaiškinimo, kodėl ir EU ir USA antenos neprimena "radijo teleskopų"?


 ;)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 27, 2018, 13:47:56
Lėkštės korėtos dėl kritulių? Kai satelitas toli šone, tada lėkštė vertikaliai, ir krituliai ant jos nesirenka.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 27, 2018, 15:01:57
Citata iš: a.t.sielis  vasario 27, 2018, 13:47:56Kai satelitas toli šone, tada lėkštė vertikali.
- taip, bet aš noriu išgirsti žodinį paaiškinimą: kodėl USA satelitus kabina kažkur virš Arabų? Akivaizdu, kad signalas būtų geresnis, kai satelitas tiesiai virš galvos!

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis vasario 27, 2018, 15:10:44
Nežinau kur kabina, bet Azijos šalys turi savo satelitus, ir žiūri savo kanalus.

Matyt, geostacionari orbita turi būti ties pusiauju, tada iš šiauriau visos lėkštės nukreipiamos link pietų?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 27, 2018, 15:26:13
Citata iš: a.t.sielis  vasario 27, 2018, 15:10:44Matyt, geostracionari orbita turi būti ties pusiauju?
- taip, atsakymas teisingas! todėl kad palydovas būtų "pakibęs" stacionarioje pozicijoje, jis privalo suktis kartu su Žemės sukimusi, o tai įmanoma tik pusiaujo plokštumoje 35,786 km aukštyje nuo Žemės paviršiaus. Tik ten pirmasis kosminis greitis sutampa su Žemės sukimosi kampiniu greičiu.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu kovo 03, 2018, 12:17:09
Plokščios Žemės Istorija (The History of Flat Earth) - Lietuvių Kalba!



Labiasiai nustebino , kažkurio flat earth šalininko pasisakymas . Saulės sistemą yra holograma .

Ir be abejo , šis "MC Bandito" komentaras :D

tai blt kaip tau gali būti milijonas perziuru jei čia melagiste blt nera jokios logikos blt nejaugi jus esate tokie dx kad galvojate kad zeme nera apvali ok jus galvojat kad žeme apvali tai kodel menulis ir kitos planetos ira apvalios nu tai kaip gali būti žeme ne apvali jus man paiškinkit idijonai blt nejaugi jus tokie durni ar praleidinejot geografijos pamokas todel jus tokie durni nu tai paaiškink FLAT EARTH LT nes tikra tave reikia uždarit psihijatrinen ir beje seniau kai žmones neturedavo teleskopu tai ir nematidavo kad menulis ira apvalus jie visada mate kad jis yra plokčias tai ir žmones sugalvojo kad žeme plokčia tai pat ir su dievu nes dievo nera
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis kovo 03, 2018, 14:01:26
CitataSaulės sistemą yra holograma
Ne taip ir kvaila. Kai kurie fizikai kalba, kad visata gali būti holograma.

https://futurism.com/what-if-our-universe-hologram/
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra kovo 03, 2018, 18:09:10
Citata iš: a.t.sielis  kovo 03, 2018, 14:01:26Kai kurie fizikai kalba, kad visata gali būti holograma.
- matyt tie "kai kurie" net nežino kas yra "holograma"? Tuo labiau to nežino eiliniai piliečiai. Jei labai paprastai: holograma yra fotografijos tipas, leidžiantis fotografuoti erdvę, o visai ne pati erdvė. Nepainiokite dar su vadinama "stereo fotografija", ten irgi fotografuojama erdvė, bet kitu, daug paprastesniu būdu.

p.s.
.. o štai nauja "stygų teorija" mėgina aiškinti tiek erdvės tiek masės tiek laiko kilmę. Iš jos seka, kad tiek laikas, tiek erdvė, tiek masė gali egzistuoti n-matėje formoje.


:(
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis kovo 03, 2018, 19:48:15
Jeigu žiūrėdamas į hologramą gali matyti erdvę, tai visata irgi gali taip apgauti mūsų pojūčius: žiūrime į kažką "hologramiško", ir matome tai ką matome.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu kovo 04, 2018, 11:09:53
Citata iš: a.t.sielis  kovo 03, 2018, 14:01:26Ne taip ir kvaila. Kai kurie fizikai kalba, kad visata gali būti holograma.
Skaičiau hipotezes ir fizikos teoretikų komentarus dar prieš kelis metus. Atlikti eskperimentai tik patvirtina, tai ką mes matome, iš tiesų egzistuoja bei tikrai gyvename realiame pasaulyje
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra kovo 04, 2018, 14:58:51
Citata iš: Linas Esu  kovo 04, 2018, 11:09:53.. tikrai gyvename realiame pasaulyje.
- terminas "realus" yra gana platus, sakykim kompiuteris yra realus (nors dirbtinis), sakykim programa tame kompiuteryje yra reali (nors sukurta), sakykim 3D žaidimo zombiai toje programoje jau yra nerealūs?

- pažiūrėjau Grb. "Lino Nesu" sukurtą video parodiją pokštiečiams, padaryta gana gerai! Ten buvo dar vienas geras klausimas "mokytiems": Jeigu Žemė sukasi virš 1000 km/val greičiu, kodėl neišsitaško vandenys? Gi sukant šlapią teniso kamuoliuką nepalyginamai lėčiau, visas vanduo išsitaško!

:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu kovo 04, 2018, 15:01:04
Citata iš: vytra  kovo 04, 2018, 14:58:51- pažiūrėjau Grb. "Lino Nesu" sukurtą video parodiją pokštiečiams, padaryta gana gerai!
Kas tas "Linas Nesu" , ir kur galima pažiūrėti jo sukurtą video parodiją ? :D :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: klajunas kovo 04, 2018, 17:36:53
Citata iš: Linas Esu  kovo 04, 2018, 15:01:04Kas tas "Linas Nesu" , ir kur galima pažiūrėti jo sukurtą video parodiją ? (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/cheesy.gif) (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/cheesy.gif)
Kodėl klausi ir kodėl gale juokiesi?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Alius birželio 03, 2018, 08:38:22
Sveiki visi.

1. Punktas, apie matyma akimis.
Mano isitikinimu, plokscia ta zeme kaip blynas !
Nusiveziau savo nuosava teleskopa i Palanga ant tilto, dar patamsyje 3val nakti.
Mirksi Sventosios (12km), Papes (30km, svyturio aukstis 22m.) ir Lieposios (65km) svyturiai, juroje pagal kampa matuojant maps, itariu, kad matau ir Gotlando salos svytury uz (200km).

Apie koki zemes apvaluma galite kalbeti ???

Prasvitus Papes svyturys uz 30km ir visa pakrante matosi kaip ant delno,
toliau krantas uzsisuka ir vanduo garuoja ir oras raibuliuoja, todel iziureti kazka nebeimanoma.

Taip, kad pagal oficialia lentele, stovint ant tilto 10m aukstyje virs juros lygio uz 12km
zeme turi uzsilenkti ir pakrantes tureciau nebematyti.  bet uz 30km ji kaip
ant delno, net zmones matau smeliu vaikstancius.

2. Punktas apie kosmosa.
Viskas kas skraido yra max. 100km auksyje.
Jei kazkas turite radijacijos matuokli, tai galiu pasakyti, kad pasiimkite ji i keleivini lektuva.
Ant zemes normalus fonas yra 0.25Mrg/h, kylant lektuvu radiacijos lygis dideja ir pasiekus 10km aukti, rengeno matuoklis rodo 3.2-3.5Mrg/h, tai isivaizduokite koks lygis bus 100km auksyje.
Tuo tarpu prie cernobylio sarkofago kur vyksta ekskursijos radiacijos matuoklis rodo 2.2-2.6Mrg/h ir ten nerekomenduojama buti ilgiau nei 1val.
Pagal oficialia Vikipedija, auksciausiai i artimaji kosmosa raketa buvo pakilusi i 106km auksti.
Kosmoso turistus kurie moka milijonus su raketa pakelia tik iki 30km aukscio ir tik 30min.
Nors as net netikiu, kad aplamai tuos turistus skraidina.
Pagal ta pacia vikipedija galite rasti temperaturini grafika, kur virs 100km yra smarkus pemperaturos suolis i + ir jau 250km aukstyje ji siekia +1500C o 400km aukstyje +2500C...  Apie kokius kosminius laivus ir dar su zmonemis i ten galite kalbeti, kur tokioje temperaturoje lydosi metalai.
Ir dar , jus niekur nerasite net musu zemes nuotraukos is kosmoso. Visos darytos is lektuvo auksio.
O daugiau,kur tipo zeme yra apvali, tai visur yra tik fotosopas.

3. Punktas apie rysio GPS ir TV palydovus.
Visi rysio palydovai yra ant zemes ir visi GPS signalai transliuojami ir antzeminiu mobiliu stociu bokstu.
Jei kazkas turite radijo skaneri 1260 iki 1600MHz ir kryptine antena pilnai galite praklausyti is kur sklinda signalai ir isitikinsite, kad is dangaus sukiojant bet kokia kryptimi, nic niekas nesklinda.
Dar vienas puikus yrodymas, kai Lietuviai buriuotojai plauke burine jachta Atlanto vandenynu, kur nutolus nuo Portugalijos krantu vos 300km jokie GPS nebeveikia, ir jokiu satelitu signalu nebera. Vos pradejus arteti prie salu, kur stovi mobiliu stociu bokstai, atsiranda satelitai.
Ir dar, ar zinote, kad keleiviniai lektuvai isvis neturi GPS imtuvu ir tai yra tik tam, kad piloto nesuklaidintu rodoma nesamone. Pilotas turi tik skrydzio greiti, auksti ir azimuta, kampa siaures atzvilgiu, kuriuo skrenda.
Ir dar visi krovininiai laivai kurie plaukioja per juromis lygiai taip pat turi tik plokscia zemelapi, ir kompasa. Visos elektronines GPS sistemos laivuose yra tik papildoma multiplikacija, kuri isskaiciuoja ir parodo tavo orentacine buvimo vieta, pagal tavo greiti ir pagal zemes magnetini lauka. Tikslus rodymas atsiranda tik tada, kai pradeda priimineti ant zemes stovinciu stociu signala, kur stoties koordinates yra kaip ikaltos viename taske. 
Joks skrendantis palydovas neperdavines savo koodinaciu, nes jis net negali ju zinoti, nes jis juda ir kas sekunde jo koordinates keiciasi ir joks GPS imtuvas ant 1 mikroschemos esantis zemeje is judanciu palydovu ir dar judancioje masinoje ir dar tu valydovu juda daug, tai net logiskai mastant net neimanoma is judanciu daiktu nustatyti tavo buvimo tasko.
Stacionarus bokstai yra ikalti konkreciose koordinatese ir is tu 3 signalu jusu GPS parodo jusu buvimo taska ekrane.
Kai isigijau pirma GPS, o tai buvo pries ~30metu Lietuvoje jis veike tik Vilniuje, kaune ir Klaipedoje, ir suprantate kodel ? Todel, kad niekur nebuvo pristatyta mobiliu rysiu bokstu. Tik didziuosiuose miestuose atsirado pirmiau mobilus rysys, va ten ir gaude tipo satelitus.
Galite pasiskaityti va cia.
http://www.nzt.lt/go.php/lit/Nuolat-veikianciu-gps-stociu-tinklas

4. Punktas TV satelitai.
Visi TV signalai yra tik troposferinis rysys, apie kuri galite pasiskaityti.
Visi TV satelitai transliuojami is zemes su dideliais bliudais, kur troposferoje sufokusuojamas to signalo taskas ir kaip nuo veidrodzio vyksta atspindys, kur jus visi savo sat antenas atsukate i ta taska ir matote tipo ta palydova.  Kas keliavo po Malaizija ar Tailanda, kur randasi beveik ant pusiaujo, tai visos satelitines antenos turetu ziureti tiesiai i dangu tipo i geostacionarine orbita, bei jos visos ziuri visai neaukstai i horizonta ir dar priedo i skirtingas puses.
Geostacionarine orbita uz 36000km yra tik teorija.
Vilniaus tevevizijos boksto siustuvo galingumas buvo 25kW (kilovatai !)  ar bent suvokiate, koks tai galingumas, o TV signala galima buvo priimineti tik uz max 100km na su gerom antenom kryptinem dar kai oras geras iki 150km.
Tai logiskai, apie kokius 36000km galima kalbeti iki palydovo !!!  tas palydovas turetu tureti didziule lekste, kur iki jo is zemes turetu Megavaitais siusti jam signala ir jis turetu tureti irgi Megavatu siustuva, kad istransliuoti juos atgal iki zemes ir dar per kita didziuli bliuda !!! tada dar turetu atomine elektrine su savimi pasiimti su aptarnaujanciu personalu, nes kura juk reikia keisti !!
O kur jus aplamai matete ant palydovo nuotrauku, arba netgi ant tipo tarptautines stoties nuotrauku radio rysio antena ???  NERA TEN TOKIU !!!  Jei iskistas vibratorius (vielos gabalas) skaitosi antena !!!  tai ten rysys imanomas tik 100km atstumu ir apie joki vaizdo perdavima negali buti net kalbos.

Viskas kas kyla tipo i kosmosa, tai yra metrologine stotis prirista ant baliono.
O viskas kas kyla tipo raketos, tai jos skrenta ne aukstyn, o uzsilenkia lygiagreciai zemes traektorijai ir skrenda ten, kad dingtu is vizulaus matymo ir jus nematote kur jos skrydis baigiasi ir ji nudrimba i vandenyna. O ka mums rodo apie paleidima per TV tai tik multikas.... Na kartais ispuola taip. kad kitos valstybes laivynas netycia speja isgriebti ale tipo kosmine kapsule nukritusia vandenyna, zinome tokius faktus, bet tai jau kita tema.

O ypac to artisto paleistas i kosmosa Tesla automobilis.
Net tingiu komentuoti, kaip groja koloneles kosmose, nesusprogo padangos, nenusilupo dazai, nesuskilo priekinis stiklas, neissilyde ir nesutruko plastikine panele ir kodel veidrodziai uzdengti... ir aplamai, kokiu budu is tos masinos istransliuojamas vaizdo signalas i zeme, kai besivartaliojancioje masinoje isvis neimanoma i zeme nukreipti radijo signalo, kur akumuliatoriai, kodel jie neuzvire ir neuzsalo, kur siustuvas, koks jo galingumas, kodel kamera pritvirtinta kreivai, kur aplamai ant masinos perdavimo signalo i zeme antenos???

Kaip radijo rysiu specialistas su virs 40metu patirtimi, galiu pasakyti, kad visa kosmoso programa yra didelis pinigu plovimas ir zmoniu mulkinimas.  Zodziu filmukai sistemos zombiams.

Niekas ten niekur neskraido, o ypac zmones.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu birželio 06, 2018, 15:35:00
Citata iš: Alius  birželio 03, 2018, 08:38:22Sveiki visi.

1. Punktas, apie matyma akimis.
Mano isitikinimu, plokscia ta zeme kaip blynas !
Nusiveziau savo nuosava teleskopa i Palanga ant tilto, dar patamsyje 3val nakti.
Mirksi Sventosios (12km), Papes (30km, svyturio aukstis 22m.) ir Lieposios (65km) svyturiai, juroje pagal kampa matuojant maps, itariu, kad matau ir Gotlando salos svytury uz (200km).
Sveikas,

Su teleskopu 20-50km max (telekospų specialisto komentaras) + turi būti geras oras. Žinoma, su dangaus kūnais, kitokie skaičiai.

Dieną su paprastais žiūronais galima sekti horizonte laivus, burlaivius. Jeigu objektas nuolatos tolsta, eigoje matysis tik jo dalis. Kadangi Žemė apvali, jos užsilenkimas tolstantį vaizdą dalina. Pabaigoje įžvegli tik laivo denį arba burlaivio stiebą, tačiau ne visą laivą...Galiausiai jis visiškai išnyksta iš akiračio.

(http://trl.lt/di-B5E1KF.jpg)
Tai galioja ne tik laivams, tačiau bet kokiam objektui tolumoje...

P.S. po šito komentaro, toliau jau nebeskaičiau - "itariu, kad matau ir Gotlando salos svytury uz (200km)."
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 08, 2018, 10:11:34
Plokščios žemės įrodymai/teiginiai



Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu birželio 08, 2018, 11:16:15
Citata iš: SPACE  birželio 08, 2018, 10:11:34Plokščios žemės įrodymai/teiginiai
O ne....ir vėl tas kvaiša Eric Dubay, kuris aiškino kažkada jog dinozaurai/atominės bombos niekada neegzistavo. Gero žiūrėjimo :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: boba birželio 08, 2018, 13:39:55
@Linas Esu, negražu taip elgtis su žmogumi. Kiekvienas turi savo įsitikinimus. Gal iš tiesų tų dinozaurų nė nebuvo. Gal mes gyvename matricoje. Gal ir senovės nebuvo. Gal.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu birželio 08, 2018, 13:55:44
Citata iš: boba  birželio 08, 2018, 13:39:55@Linas Esu, negražu taip elgtis su žmogumi.
Jisai - kvaiša.

CitataKiekvienas turi savo įsitikinimus. Gal iš tiesų tų dinozaurų nė nebuvo. Gal mes gyvename matricoje. Gal ir senovės nebuvo. Gal.
Dar bus kas nors iš "GAL" pasaulio ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: boba birželio 08, 2018, 14:10:42
@Linas Esu, negalima atmesti galimybių ir aplinkybių. Aš dar ir dėl to išprotėjau, nes laikiausi tik dviejų terminų - 1)TAIP ir 2)NE.
Dabar žinau kaip svarbu yra ir žodis - 3)GAL(GALBŪT).
Linkiu tau sėkmės surandant žodį - "galbūt".
Popierius yra visiškas šlamštas. Viską reikia jausti širdimi - va kur yra pagrindinis popierius.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu birželio 08, 2018, 14:17:27
Citata iš: boba  birželio 08, 2018, 14:10:42@Linas Esu, negalima atmesti galimybių ir aplinkybių. Aš dar ir dėl to išprotėjau, nes laikiausi tik dviejų terminų - 1)TAIP ir 2)NE.
Dabar žinau kaip svarbu yra ir žodis - 3)GAL(GALBŪT).
Linkiu tau sėkmės surandant žodį - "galbūt".
Aš tau linkiu sėkmės susiprasti kurioje temoje randiesi ir išmokti rašyti apie ją. Blevyzgos apie tavo išprotėjimą niekam neįdomios. Komedija...
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: boba birželio 08, 2018, 14:33:47
Atsiprašau. Bet manau kad žemė tikrai yra apvali. Jei, @Linas Esu, tai norėjot sužinoti. Bet čia juk tema ne apie žemės apvalumą?- ar ne? Labai atsiprašau. Esu tokia netikusi...
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu birželio 08, 2018, 14:36:44
Citata iš: boba  birželio 08, 2018, 14:33:47Atsiprašau. Bet manau kad žemė tikrai yra apvali. Jei, @Linas Esu, tai norėjot sužinoti. Bet čia juk tema ne apie žemės apvalumą?- ar ne? Labai atsiprašau. Esu tokia netikusi...
:D žiauru...
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: .L.U.T.H.O.R. birželio 09, 2018, 20:32:20
https://www.youtube.com/results?search_query=proof+earth+is+flat+debunked (https://www.youtube.com/results?search_query=proof+earth+is+flat+debunked) ir daugybė video, kurie paneigia tuos teiginius. Be to tie 200 'įrodymų', tai kokie 5 'įrodymai' ir kiekvienam 'įrodymui' po daug pavyzdžių  :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Dariusdpd rugpjūčio 15, 2018, 18:23:35
Citata iš: Alius  birželio 03, 2018, 08:38:22Sveiki visi.

1. Punktas, apie matyma akimis.

2. Punktas apie kosmosa.

3. Punktas apie rysio GPS ir TV palydovus.

4. Punktas TV satelitai.


Laukiu nesulaukiu musu expertu komentaru i sita pasisakyma. Cia zmogus nors pasidomejes, netgi pabandes kazka irodyti parase savo teiginius, o jus visi kiti tik prisiskaite, prisimokine is to kas jums buvo sakoma ar rodoma ir pasakojat, ar saipotes kad visi kiti debilai. Nors kartais atrodo atvirksciai...
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 15, 2018, 18:51:42
Citata iš: Dariusdpd  rugpjūčio 15, 2018, 18:23:35Laukiu nesulaukiu musu expertu komentaru i sita pasisakyma. Cia zmogus nors pasidomejes, netgi pabandes kazka irodyti parase savo teiginius, o jus visi kiti tik prisiskaite, prisimokine is to kas jums buvo sakoma ar rodoma ir pasakojat, ar saipotes kad visi kiti debilai. Nors kartais atrodo atvirksciai...
1. Punktas jau buvo paprastai ir aiškiai atsakytas.

CitataSveikas,

Su teleskopu 20-50km max (telekospų specialisto komentaras) + turi būti geras oras. Žinoma, su dangaus kūnais, kitokie skaičiai.

Dieną su paprastais žiūronais galima sekti horizonte laivus, burlaivius. Jeigu objektas nuolatos tolsta, eigoje matysis tik jo dalis. Kadangi Žemė apvali, jos užsilenkimas tolstantį vaizdą dalina. Pabaigoje įžvegli tik laivo denį arba burlaivio stiebą, tačiau ne visą laivą...Galiausiai jis visiškai išnyksta iš akiračio.

(http://trl.lt/di-B5E1KF.jpg)
Tai galioja ne tik laivams, tačiau bet kokiam objektui tolumoje...

P.S. po šito komentaro, toliau jau nebeskaičiau - "itariu, kad matau ir Gotlando salos svytury uz (200km)."
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Dariusdpd rugpjūčio 16, 2018, 09:57:06
Citata iš: Linas Esu  rugpjūčio 15, 2018, 18:51:421. Punktas jau buvo paprastai ir aiškiai atsakytas.

Nu joo, trukt uz vadziu, vel is pradziu... Kieno sita nuotrauka daryta? netgi mazas vaikas pamatytu kad ji fotoshopas... Kas ta komentara rase? Ar jis pats matavo, ziurejo? Nu bl... turiu ir as teleskopa 127slt, matau reikes nepatingeti ir viena diena nuvaziuoti prie juros :D
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 16, 2018, 11:59:24
Citata iš: Dariusdpd  rugpjūčio 16, 2018, 09:57:06Nu joo, trukt uz vadziu, vel is pradziu... Kieno sita nuotrauka daryta? netgi mazas vaikas pamatytu kad ji fotoshopas... Kas ta komentara rase? Ar jis pats matavo, ziurejo? Nu bl... turiu ir as teleskopa 127slt, matau reikes nepatingeti ir viena diena nuvaziuoti prie juros :D
Tavo "kontrargumentų" santrauka :


@Dariusdpd , mėgink iš naujo.

P.S. jeigu manai jog pavyzdys prastas ar neaptikimas, gali bandyti sudalyvauti ir kitoje diskusijoje, kurioje žmonės matavo horizonto užsilenkimą, bet ir ten turbūt pagal tave bus fotošopas... https://www.metabunk.org/measuring-the-curvature-of-the-horizon-with-a-level.t7832/
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Dariusdpd rugpjūčio 16, 2018, 12:39:43
Ir vel tu tik copy paste kazkieno "faktus". Ka as ir norejau pasakyti pirmame mano pasisakyme, kad toki darba net ir as galiu atlikti, bet paciam kazka bandyti pamatuoti,apskaiciuoti ir tada rasyti, hebra zeme apvali ar plokscia!
Nepatingejau ir as suradau tavo vaizduojamas nuotraukas/faktus google, kurias padare teleskopu expertas (:D), uztrukau tik pora minuciu.

https://www.metabunk.org/stand-up-to-detect-the-curve-of-the-earth.t8364/

Pagal mano copy/paste linka sitas foto dare kitas pritupes o po to atsistojes expertas...
Ka as ir noriu pasakyti, kol pats nepamatuosi o tik copy/pastinsi kazkieno faktus ( o tu mokslininku pasisavinusiu kitu "faktus", argumentus ir idejas pilni forumai) tik pilstysim is tuscio i kiaura ;)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 16, 2018, 13:04:50
Citata iš: Dariusdpd  rugpjūčio 16, 2018, 12:39:43Ka as ir norejau pasakyti pirmame mano pasisakyme, kad toki darba net ir as galiu atlikti, bet paciam kazka bandyti pamatuoti,apskaiciuoti ir tada rasyti, hebra zeme apvali ar plokscia!
Tačiau neatlikai ir neatlieki, šioje vietoje esi hipokritas. Vietoje to, jog parašytum kažką į temą, peiki neaišku ką.

Prisiregistruok metabunk.org, galėsime pratęsti diskusiją toje temoje ;) arba šioje https://www.metabunk.org/measuring-the-curvature-of-the-horizon-with-a-level.t7832/
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Dariusdpd rugpjūčio 16, 2018, 13:35:26
Matau nesusisnekam nuo pat pradziu, daugiau nesistengsiu savo ir tavo laiko gadinti. As tik bandziau padiskutuoti, bet su jumis issimokslinusiais cia tokiems kaip man ne vieta. O pats ar bandei kazka pamatuoti? Hipokrite tu :D Sekmes!
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 16, 2018, 13:41:23
Citata iš: Dariusdpd  rugpjūčio 16, 2018, 13:35:26As tik bandziau padiskutuoti, bet su jumis issimokslinusiais cia tokiems kaip man ne vieta.
Nepanašu į bandymą diskutuoti. Geriausiu atveju tai - baby whining .

CitataMatau nesusisnekam nuo pat pradziu, daugiau nesistengsiu savo ir tavo laiko gadinti.
Ate.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 16, 2018, 15:54:38
Tai jeigu jūs matuosit pagal horizonto liniją, tai kuo toliau, tuo aukščiau daiktas atrodo. Taip prieisit išvados, kad gyvenate Žemės viduje, įlenktoje, o ne išlenktoje žemėje. Žvaigždės yra toli ir dėl to atrodo, kad jos yra danguje.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 16, 2018, 16:33:08
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 16, 2018, 15:54:38Tai jeigu jūs matuosit pagal horizonto liniją, tai kuo toliau, tuo aukščiau daiktas atrodo. Taip prieisit išvados, kad gyvenate Žemės viduje, įlenktoje, o ne išlenktoje žemėje. Žvaigždės yra toli ir dėl to atrodo, kad jos yra danguje.
Gali matyt mėnulį už 400 tūkst km danguje, bet vos už 2000km esantį aukščiausią vakarų Europos kalną, Monblaną, negali įžiūrėti tarp debesų.... kodėl taip ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 17, 2018, 13:34:39
Aukštis iki dangaus matuojamas ne nuo žemės aukštyn, bet iš rytų į vakarus. Mėnulis nėra taip toli, pats pagalvok, su paprastu teleskopu ar žiūronais gali matyti jo paviršių. O Montblaną kad pamatyti, reikia žiūrėti su infrared, ultraviolet teleskopu. Nes, jeigu žiūrėsi dieną, saulės šviesa iškreipia vaizdą ir be to debesys ir kiti objektai atspindi saulės šviesą.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 17, 2018, 16:43:59
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 17, 2018, 13:34:39Aukštis iki dangaus matuojamas ne nuo žemės aukštyn, bet iš rytų į vakarus.
CitataTai jeigu jūs matuosit pagal horizonto liniją, tai kuo toliau, tuo aukščiau daiktas atrodo.
Ar šie du teiginiai prieštarauja vienas kitam ?

CitataMėnulis nėra taip toli, pats pagalvok, su paprastu teleskopu ar žiūronais gali matyti jo paviršių.
Su mėgėjišku teleskopu įmanoma matyti kontūrus, tačiau tikrai ne detalų paviršių už apytikslliai 400 tūkst km.

CitataO Montblaną kad pamatyti, reikia žiūrėti su infrared, ultraviolet teleskopu. Nes, jeigu žiūrėsi dieną, saulės šviesa iškreipia vaizdą ir be to debesys ir kiti objektai atspindi saulės šviesą.
Neturiu žinių šioje srityje, dėl to į šitą klausimą neatsakysiu, kviečiu prisijungti fiziką - @.L.U.T.H.O.R. ir pratęsti diskusiją.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 17, 2018, 22:01:53
Aukštis iki dangaus ir horizontas, skirtingi dalykai. Pvz. tu esi Vilniuje, saulėlydis, saulė raudona ir pusiau nusileidusi už horizonto. Tu paskambini draugui į Berlyną, o jis sako: ne, dar nesaulėlydis, saulė ne raudona ir dar virš horizonto. Gaunasi loginis paradoksas, tai kuris teisus.
Aukštis iki dangaus daugiau susijęs su grynu kosmoso stebėjimu, kaip Hubble telescope, iškelti virš Žemės atmosferos, ozono sluoksnio ir gali stebėti be didesnių trikdžių. O teleskopai, stovintys ant žemės, pagrinde stebi background cosmic radiation. Paprasti optiniai teleskopai viską stebi per atmosferos linzę.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 25, 2018, 19:34:09
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 17, 2018, 22:01:53Aukštis iki dangaus ir horizontas, skirtingi dalykai. Pvz. tu esi Vilniuje, saulėlydis, saulė raudona ir pusiau nusileidusi už horizonto. Tu paskambini draugui į Berlyną, o jis sako: ne, dar nesaulėlydis, saulė ne raudona ir dar virš horizonto. Gaunasi loginis paradoksas, tai kuris teisus.
Nesuprantu ką tu nori tuo pasakyti (kokia pagrindinė mintis).

CitataAukštis iki dangaus daugiau susijęs su grynu kosmoso stebėjimu, kaip Hubble telescope, iškelti virš Žemės atmosferos, ozono sluoksnio ir gali stebėti be didesnių trikdžių.
Nežinau nė vieno teleskopo, pavadinimu, "Hubble" sklandantį vos trisdešimties kilometrų atstumu nuo Žemės.

CitataO teleskopai, stovintys ant žemės, pagrinde stebi background cosmic radiation. Paprasti optiniai teleskopai viską stebi per atmosferos linzę.
Jau rašiau, nežinau, nesuprantu, nesigaudau + tingiu domėtis fizika. Dėl to kviečiu @.L.U.T.H.O.R. bandyti atsakyti į tavo prezumpcijas.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 29, 2018, 22:15:40
Iš religijos pusės, žinios apie kosmosą yra uždraustos, išskyrus kelis individus. Talmude Chagigah 11b: The [subject of] forbidden relations may not be expounded in the presence of three. Nor the work of creation* in the presence of two. Nor [the work of] the chariot** in the presence of one. Unless he is a sage and understands of his own knowledge.

* Kosmologija. Based on Genesis chapter 1. Ma'aseh Bere'shith (Work of Creation). Mishnah expressly forbids the teaching of the creation mysteries in public.
** Based on Ezekiel chaper 1. Maaseh Merkabah (mysteries of Creation and the Chariot), 'Cabala'.

Belieka tikėti Niutonu ir Kepleriu, kurie žino, kokia gravitacija Jupiteryje, nors ten niekada nebuvo.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Juoda varna rugpjūčio 30, 2018, 17:22:15

Linas Esu, plz paaiskink sita video. Is anksto dekoju.

https://www.youtube.com/watch?v=iNFh6zgrgpY&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=iNFh6zgrgpY&feature=youtu.be)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugpjūčio 31, 2018, 09:48:13
Citata iš: Juoda varna  rugpjūčio 30, 2018, 17:22:15Linas Esu, plz paaiskink sita video. Is anksto dekoju.

https://www.youtube.com/watch?v=iNFh6zgrgpY&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=iNFh6zgrgpY&feature=youtu.be)
Kažkoks flateartheris nusipirko zoom lenzę ir nufilmavo miestą, nepagailėjo laiko įklijuoti ir dramatišką garso takelį, kad lengviau būtų užmigti klausant flegmatiško balso.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugpjūčio 31, 2018, 12:13:56
Citata iš: Alius  birželio 03, 2018, 08:38:22Sveiki visi.

1. Punktas, Mano isitikinimu, plokscia ta zeme kaip blynas !
Kas keliavo po Malaizija ar Tailanda, kur randasi beveik ant pusiaujo, tai visos satelitines antenos turetu ziureti tiesiai i dangu tipo i geostacionarine orbita, bei jos visos ziuri visai neaukstai i horizonta ir dar priedo i skirtingas puses.
- prirašei ten daug nesąmonių, vieną "moksliškiausią" paaiškinsiu: Kadangi geocentriniai palydovai gali kaboti tiek virš Afrikos, tiek virš Amerikos, aišku Malaizijos fanams antenas reik nukreipti į rytus arba į vakarus.

p.s.
.. Vilniaus TV nesimatė Kaune (100km), nes tokiu atstumu jau pasireiškia išlektumas, skirtingai nuo tamstos teleskopo 15km atstumu.

.. jeigu esi specialistas, tai turėtum žinoti, jog radijo bangas labiausiai slopina rezistyvūs laidininkai Žemės paviršiuje, dėl to netgi poliarizaciją keitė į vertikalią, vakuume slopinimas artimas nuliui.

.. taip, mobiliųjų stotys irgi gali būti naudojamos koordinatėms nustatyti, čia gal ir teisus esi, nesidomėjau smulkiau apie buitinius GPS, galimai jie ne satelitiniai?

.. apie temperatūras, taip, temperatūra kosmose yra labai aukšta, tačiau tai yra tik "teoriškai", nes fizikai ten temperatūrą ne termometru matuoja, o skaičiuoja pagal pavienių dalelių energiją. Tos energingos pavienės dalelės nepajėgia įkaitinti net vandens, ir kaip teisingai rašei, vanduo kosmose egzistuoja ledo formoje.

.. kas liečia kosminę elektroniką, tai ten sumontuota temperatūros palaikymo sistema, kaip pats teisingai rašei, palydovus maitina branduoliniai reaktoriai, todėl žalieji kėlė daug triukšmo dėl nusenusių kritimo į Žemę.


:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Juoda varna rugsėjo 04, 2018, 15:48:56
Stai musu profesoriai! Nuoroda i $10000! Pasiunciat irodyma kad zeme gaublys ir turesit sumele pinigu!



Sekmes!
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugsėjo 04, 2018, 19:00:38
Citata iš: Juoda varna  rugsėjo 04, 2018, 15:48:56Stai musu profesoriai! Nuoroda i $10000! Pasiunciat irodyma kad zeme gaublys ir turesit sumele pinigu!

Sekmes!
Jam tikrai reikės sėkmės, kadangi vis tai - facebook/youtube ir kitų jo tinklapių, click bait scam'as. Konkursas nėra Eric "Dubay's". Jis nesiūlo 10 000 $. Flat eartheris, tiesiog reklamuoja savo sukčiavimo 'konkursą'. O ale 'tikrasis' pinigų mokėtojas - Jay Decasby.
https://www.facebook.com/jdecasby

Jam jau pateikė prašytus įrodymus, tačiau jis (Jay Decasby) nieko neketina mokėti jokiomis aplinkybėmis. Visa tai jam dar gali baigtis iškelta byla. Kažin ar teisėta pasiūlyti konkursą ir po to neatsiskaityti, būtent tai ką sąmokslo teoretikai visada atlieka ... nesumoka po įrodymų pateikimų.

@Juoda varna dabar gali grįžti į youtube pasaulį ir toliau ieškoti nesąmonių arba scamų, vietoje to, kad kažką padoraus į temą parašytum.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Juoda varna rugsėjo 05, 2018, 09:50:39


@Juoda varna dabar gali grįžti į youtube pasaulį ir toliau ieškoti nesąmonių arba scamų, vietoje to, kad kažką padoraus į temą parašytum.

[/quote]

(https://i1.wp.com/flatearthdeception.com/wp-content/uploads/2017/04/meanwhile-australia.jpg?w=476)

Nenoreciau ten gyventi  :D

Uzsimerk, pamirsk kas tau kada yra ka sakes, ijunk savo smegenis ir pagalvok, ar tikrai viska taip jauti kaip yra sakoma ar mokoma nuo vaikystes.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugsėjo 05, 2018, 10:27:07
CitataUzsimerk, pamirsk kas tau kada yra ka sakes, ijunk savo smegenis ir pagalvok, ar tikrai viska taip jauti kaip yra sakoma ar mokoma nuo vaikystes.
Čia iš tos serijos - 'aš protingas, o visi likę durni, kadangi nejaučia to paties ką aš jaučiu' ?

@Juoda varna - ką tu apskritai veiki šioje temoje, tau dėmesio trūksta ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugsėjo 19, 2018, 12:03:40
Flat earth in a nut shell

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: pilkasai rugsėjo 25, 2018, 20:45:25
Linas esu, pasiskaityk savo postus is sono ir susimastyk aplamai ka cia veiki ir ar tau cia vieta, tu ne tik , kad neskatini diskusiju (tiek sioje tiek kitose temose) taciau jas slopini ir nepagarbiai bendrauji su kitais forumo dalyviais, pats laikas susimastyti ka cia veiki, nebent esi visazinis ir visapatyres pasaulio bambis. Turek truputi gedos, supratimo ir pagarbos kitiems forumu dalyviams bei Ju nuomonems.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugsėjo 25, 2018, 21:42:39
Citata iš: pilkasai  rugsėjo 25, 2018, 20:45:25Linas esu, pasiskaityk savo postus is sono ir susimastyk aplamai ka cia veiki ir ar tau cia vieta, tu ne tik , kad neskatini diskusiju (tiek sioje tiek kitose temose) taciau jas slopini ir nepagarbiai bendrauji su kitais forumo dalyviais, pats laikas susimastyti ka cia veiki, nebent esi visazinis ir visapatyres pasaulio bambis. Turek truputi gedos, supratimo ir pagarbos kitiems forumu dalyviams bei Ju nuomonems.
Dar vienas snowflake...

Susikurk sau atskirą kampą, kuriame galėsi vertinti kas gali būti forume, o kas ne (nepamiršk prisegti savo forumo bendravimo etiketo taisyklių). O jei netyčia ir tai nepadės, visada savo 'objektyvumą' (vaikišką nepasitenkinimą) gali išlieti delfi.lt . Abejoju ar kam šioje temoje įdomu skaityti tokius tavo pezalus. Tik bereikalingai spamini temą
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: pilkasai rugsėjo 26, 2018, 08:31:21
labai gaila, bet savo tokiu atsakymu tik irodei , kad buvau teisus, del tokiu kaip tu sis tinklapis ir merdi, liudna.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu rugsėjo 26, 2018, 08:33:15
Citata iš: pilkasai  rugsėjo 26, 2018, 08:31:21labai gaila, bet savo tokiu atsakymu tik irodei , kad buvau teisus, del tokiu kaip tu sis tinklapis ir merdi, liudna.
Man tap pat tavęs gaila...

Dar kas nors ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL rugsėjo 28, 2018, 06:01:56
Citata iš: AliusGalite pasiskaityti va cia.
http://www.nzt.lt/go.php/lit/Nuolat-veikianciu-gps-stociu-tinklas
O ar kas nors skaitė iki galo?

 Kodėl flat earthinink'ai užuot rinkę tikrai įdomius faktus, pasirenka nesąmones ir suplaka viską į vieną?

 Na, kas man paaiškinsite, kas tame linke yra aprašyta ir kodėl tai niekuo nesusiję su GPS palydovine pozicionavimo sistema?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugsėjo 28, 2018, 10:18:26
Citata iš: San IL  rugsėjo 28, 2018, 06:01:56Na, kas man paaiškinsite, kas tame linke yra aprašyta?
- tos stotys šiuo metu neteikia "realaus laiko" paslaugų, jos skirtos itin didelio tikslumo geodeziniams matavimams +/- 10 milimetrų, bet skaičiuoja iki 12 valandų.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL rugsėjo 28, 2018, 14:47:32
Citata iš: vytra  rugsėjo 28, 2018, 10:18:26- tos stotys šiuo metu neteikia "realaus laiko" paslaugų, jos skirtos itin didelio tikslumo geodeziniams matavimams +/- 10 milimetrų, bet skaičiuoja iki 12 valandų.


Bravo, teisingas atsakymas :)

 Bet matai, pagavo žmogus žodį "GPS", pagavo LitPOS antžeminių stočių tinklą ir viskas - žemė plokščia.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE spalio 03, 2018, 20:04:46
@San IL O tai kaip žmonės 1930-50mm. klausėsi radijo iš Amerikos. Retransliacinių stočių buvo mažai ir jos buvo nedidelio galingumo.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra spalio 04, 2018, 08:51:49
Citata iš: SPACE  spalio 03, 2018, 20:04:46Retransliacinių stočių buvo mažai,  jos buvo mažo galingumo.
- Žemės planetą gaubia aukštutinė atmosferos dalis, kuri stipriai jonizuota kosminių spindulių, vadinama "jonosfera". Nuo jonosferos atsispindi radijo bangos ir galimai net keletą kartų. Kadangi jonosfera yra dinamiška (svyruoja sąvybės ir aukštis), todėl pas Amerikos balso klausytoją patenka skirtingų fazių atspindžiai, sudarydami pulsuojančią interferenciją. Klausytojui tai pasireiškia kaip balso svyravimai nuo aiškaus iki visiško dingimo.

Pastaba: ultra aukštų dažnių radijo bangos šį sluosnį kerta kiaurai, todėl televizija ir FM priimami tik matomumo zonoje. Kas liečia galingumus, tai 1930 metais jau buvo kilovatų galios siūstuvinės vakuuminės lempos.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE spalio 05, 2018, 13:11:57
Bet tai kaip tada su trumpabangininkais, būtent jie naudoja ultra trumpąsias bangas ir tą atsimušimą nuo jonosferos. Kitaip jų signalas išeitų į kosmosą. Ir tai susiję su Žemės forma. Kas įdomu, pas juos yra baltosios zonos. Jie pagauna 100-tus kontaktų iš Australijos, Japonijos, Amerikos, bet niekada iš Argentinos.

Breaking news: bilevičiūtė paviešino nuogas gražulio nuotraukas.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra spalio 05, 2018, 13:52:27
Citata iš: SPACE  spalio 05, 2018, 13:11:57.. kaip tada su trumpabangininkais, būtent jie naudoja ultra trumpąsias bangas ir tą atsimušimą nuo jonosferos.
- "trumpabangininkai" naudoja trumpųjų bangų diapazoną, kuris yra 30 iki 10 metrų ilgio. Senas terminas "ultra trumpos" buvo kažkur nuo 10 iki 1 metro. Toliau: vadinosi decimetrinis, centimetrinis ir milimetrinis diapazonas, naudotas kariškių. Dar buvo "ilgosios bangos" ir "super ilgosios", antrąsias naudojo povandeniniam susisiekimui.

Pastaba: mėGėjai naudoja ir aukštesnius dažnius, bet tada ryšį užmezga su atspindžiu nuo Mėnulio arba meteorų. Baltosios/Juodosios dėmės yra skirtingos kiekvienam regionui, jos susidaro ten, kur tiesioginis matomumas baigiasi, o atspindžio kampas pralenkia.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE lapkričio 08, 2018, 18:58:52
Nelabai susiję su astronomija, bet štai kaip gali būti mątomi objektai danguje dėl atmosferos.


Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu lapkričio 10, 2018, 23:55:15
Citata iš: SPACE  lapkričio 08, 2018, 18:58:52Nelabai susiję su astronomija, bet štai kaip gali būti mątomi objektai danguje dėl atmosferos.
Kaip ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra lapkričio 11, 2018, 14:19:47
Citata iš: Linas Esu  lapkričio 10, 2018, 23:55:15Kaip ?
- Atėjistai nuolat mėgina "panaikinti begalybę", todėl kuria vis naujus ir naujus "baigtinius modelius". Tai ir mažytė baigtinė Žemė mažyčiam baigtiniam holografiniam skliaute ir galų gale mažytė plokščia Žemė mažytėje baiktinėje uždaroje erdvėje, kur Mėnulis yra LED lemputė, o Saulė yra gera sena sovietinė 200W kaitrinė.

- Kam tai? Tam, kad net "Atėjistai" supranta: begalybės jie nepaaiškins!

Išvada: pavyzdžiuose pateikta bendrai apgaulė, padaryta žmonių, išmanančių "3D engine". Sakykim neseniai aš irgi nusifilmavau virtualioje 3D erdvėje, kur vaikščiojau po ateivių laivą!

Pastaba: holograma nėra tas pats, kas 3D grafika. Dabartinėmis technologijomis, hologramos formuojamos tik lazeriais, o mobiliakais tik 3D grafika.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE lapkričio 12, 2018, 06:04:55
@ Linas Nesu O kaip dažnai matomi angl. sundogs: kai saulė leidžiasi, iš šonų matomos 2 netikros saulės.

atmosferiniai efektai:

Cirrus. - Detached clouds of delicate and fibrous appearance, without shading, generally white in colour, often of a silky appearance.
Cirrus appears in the most varied forms such as isolated tufts, lines drawn across a blue sky, branching feather-like plumes, curved lines ending in tufts, etc. ; they are often arranged in bands which cross the sky like meridian lines, and which, owing to the effect of perspective, converge to a point on the horizon, or to two opposite points (cirrostratus and cirrocumulus often take part in the formation of these bands).

šitus dažniausiai maišo su chemtrailais.

Fata Morgana. - A complicated form of Mirage in which multiple images of an object are produced ; these images are frequently elongated. It is produced by several layers of air of different refractive indices.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu lapkričio 14, 2018, 09:30:21
This Flat Earther owes me $100,000 - I completed his challenge - pay up buddy.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL lapkričio 14, 2018, 13:26:25
"There's flat-earthers all around the globe"
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Simuliux lapkričio 26, 2018, 20:04:41
Siaip man idomu del kokiu priezasciu zmones tiki? Dar man idomu koks tikslas butu visuomenei zmonems nesakyti kad zeme plokscia? As pats netikiu kad zeme plokscia, bet kiekvienas turi teise tiketi kuo tik nori.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra lapkričio 29, 2018, 15:11:10
Citata iš: Simuliux  lapkričio 26, 2018, 20:04:41Šiaip man įdomu: dėl kokių priežasčių žmonės tiki?
- yra "žinojimas", tačiau bet kuris žinojimas begalinėje erdvėje remiasi tam tikra tikimybe (tikėjimu), nes neturim galimybės žinoti visą begalybę.

CitataDar man įdomu, koks tikslas būtų visuomenei nesakyti, kad Žeme plokščia?
- plokščios Žemės idėja naujaisiais amžiais atėjo iš Australijos. Naujieji europiečiai nelabai suprato ką kalba vietiniai australai, o Jie tiesiog pasakojo "ateiviams" apie savo gimtąją Australiją, kad jų žemė "yra plokščia ir plaukioja vandenyne". Apie visą planetą jie net negalvojo kalbėti! Kurie ten buvo (yra?) pasipūtę kvailiai, spręskite patys.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Linas Esu gruodžio 03, 2018, 14:58:14
Citata iš: Simuliux  lapkričio 26, 2018, 20:04:41Siaip man idomu del kokiu priezasciu zmones tiki?
Dalis tikrai miegaujasi dėmesiu, kita yra neišsilavinę/neapsiskaitę ar šiaip 'išskridę'. Įrodymų kad žemė nėra plokščia - begalės, tai ne tikėjimo klausimas, bet savikritikos trūkumas.

CitataDar man idomu koks tikslas butu visuomenei zmonems nesakyti kad zeme plokscia?
Tokiu atveju turėtų būti susimokę visi pasaulio fizikai. Gali išgalvoti nesąmoningų tikslų, bet jie faktų nepakeis. Pvz : jog egzistuoja gravitacija, ar aplink Žemę skraido TKS.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE gruodžio 04, 2018, 07:17:41
šitas žmogas video kliedi, nėra nė 1 įrodymo, kad Žemė - rutulio formos. Aukštesnieji fizikai, kurie tikrai žino, kas yra fizika, priklauso tam tikrai organizacijai, kiti fizikai tik kartoja, ką tie pasakė.
Pats Kopernikas ir Niutonas sakė, kad tai geriausia, ką mes sugebėjome išvesti, formuodami heliocentrinę sistemą, galaktikas. Tai - tik modelis.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra gruodžio 05, 2018, 10:01:32
Citata iš: SPACE  gruodžio 04, 2018, 07:17:41Aukštesnieji fizikai, kurie tikrai žino, kas yra fizika..
- Ribotų pažinimo galimybių protas negali teigti, kad tai "juoda", nors mato juoda. Kodėl? Todėl, kad mato labai siaurą spektro dalį, matantiems plačiau, tas "juodas" gali būti ultrasupermarinas!

Paaiškinimas: tas pats su rutulio formos planeta, pagal mūsų jusles ji yra rutulio formos, bet išėjus iš šio pasaulio, Žemę galim pamatyti sakykim keturkampio CPU chipo formos. Jei mes matom 3D suformuotą virtualų pasaulį, tai jį formuoja išorė, neturinti nieko bendro su ta rutulio formos 3D erdve! Rimti fizikai vis daugiau randa požymių, kad taip būti, kaip dabar yra, įmanoma tik dėl išorės palaikymo.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL sausio 24, 2019, 12:40:54
Citata iš: vytra  gruodžio 05, 2018, 10:01:32Jei mes matom 3D suformuotą virtualų pasaulį, tai jį formuoja išorė, neturinti nieko bendro su ta rutulio formos 3D erdve! Rimti fizikai vis daugiau randa požymių, kad taip būti, kaip dabar yra, įmanoma tik dėl išorės palaikymo.[/i]
Galima plačiau, kur čia tokią informaciją girdėjot?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Kar vasario 01, 2019, 14:14:30
Aš suprantu, kodėl seniau žmonės taip galėjo manyti. Tačiau man keista, kodėl šiais laikais abejojama, jog žemė apvali? Kaip jau minėjo vienas šios temos dalyvis - koks tikslas būtų nuo mūsų slėpti, jog žemė plokščia?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: kiskis vasario 01, 2019, 22:28:38
Citata iš: Kar  vasario 01, 2019, 14:14:30koks tikslas būtų nuo mūsų slėpti, jog žemė plokščia?
Labai paprastai, zmogu per daug , lysnus privilioji prie krasto(tipo nieks to nesitiki(krasto)), ir grazei nustumi ir zmogu jau tiek kiek reik :) .
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Atpirkėjas vasario 12, 2019, 15:37:48
Citata iš: Kar  vasario 01, 2019, 14:14:30Aš suprantu, kodėl seniau žmonės taip galėjo manyti. Tačiau man keista, kodėl šiais laikais abejojama, jog žemė apvali? Kaip jau minėjo vienas šios temos dalyvis - koks tikslas būtų nuo mūsų slėpti, jog žemė plokščia?
Jei tai būtų tiesa, kiltų žmonėms dar daugiau klausimų, kiltų sąmyšis. Nu pasidarytų totalus bordakas.
Tas pats būtų, jei atsirastų kažkokie nenuginčijami faktai, kad ateiviai egzistuoja, kad pomirtinis gyvenimas egzistuoja ir t.t.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra vasario 22, 2019, 13:51:30
Citata iš: Atpirkėjas  vasario 12, 2019, 15:37:48.. kad pomirtinis gyvenimas egzistuoja.
-  tas faktas, kad tu esi, reiškia pomirtinis gyvenimas egzistuoja.

Paaiškinimas: jei nebūtų pomirtinio gyvenimo, nebūtų  tavęs, nes tu (miręs?), gyveni vietoje seniai mirusiųjų kaulų.

:(
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE gegužės 16, 2019, 19:08:29

Niekur nepabėgsit nuo flaty earthhh



Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL birželio 17, 2019, 06:31:09
(https://lol.tv3.lt/uploads/modules/lols/images/original/79003_1504179761_9853.jpg)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 19, 2019, 15:29:18
Gerb. San IL, būdamas 3D, t.y. fiziniame pasaulyje, žmogas gali įrodyti tik kad žemė yra plokščia, t.y. horizontas plokščias, ir paviršius, kur žmogus arba laivas randasi yra tolygus, žmogas arba objektas negriūna ant šono.
Paprašyk TKS, ESA arba kitos kosmoso agentūros, kad atsiūstų nuotrauką, kaip mėnulis meta šešėlį ant žemės per saulės užtemimą ir jie negalės.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis birželio 19, 2019, 16:08:07
Ar apvali, ar plokščia, tai tik konceptai, modeliai. Esmė tokia, kad realybė didelė, paslaptinga, o žmogus mažutėlis.

Žmogus nėra nei visatos valdovas, nei kūrėjas, nei kažkokią galią turintis veikėjas. Jam skirta pagyventi Žemėje ir tiek.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL birželio 19, 2019, 16:33:50
Citata iš: SPACE  birželio 19, 2019, 15:29:18Gerb. San IL, būdamas 3D, t.y. fiziniame pasaulyje, žmogas gali įrodyti tik kad žemė yra plokščia, t.y. horizontas plokščias, ir paviršius, kur žmogus arba laivas randasi yra tolygus, žmogas arba objektas negriūna ant šono.
Žmogus gali stebėti laivą plaukiantį tolyn. Po kiek laiko matysis tik laivo stiebas, vėliau laivas pradings, nes žemė apvali.
Pradingus laivui galima kilti oro balionu viršun ir vėl pamatyti laivą.

Taip pat ir saulei nusileidus, galima pakilti oro balionu aukštyn ir vėl pamatyti saulę. Atlikus šį "tyrimą" iškarto galima pasiskaičiuoti, kad jeigu žemė būtų plokščia, tuomet jos kraštas (ten kur saulė nusileido) būtų vos už 4 km. Galima lengvai ten nuplaukti ir patikrinti pačiam, žinoma atsargiai saugantis, kad nenugarmėtum į kosmosą priplaukęs žemės kraštą.

Taip, kad žmogus tai patikrinti - gali.

CitataPaprašyk TKS, ESA arba kitos kosmoso agentūros, kad atsiūstų nuotrauką, kaip mėnulis meta šešėlį ant žemės per saulės užtemimą ir jie negalės.

Noriu maloniai paaiškinti, kad tai ne tiesa.
Štai saulės užtemimas virš Turkijos, nuotrauka iš TKS, daryta 2006m (paėmiau iš wiki):

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/Eclipse_fromISS_2006-03-29.jpg/220px-Eclipse_fromISS_2006-03-29.jpg)

Pasižiūrėkite plačiau prašau wiki, yra visos schemos ir paaiškinimai:
Angliškai: https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse
Rusiškai: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D0%B5_%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Svarbiausia neturėti klaidingų įsitikinimų ten, kur tikrai viskas yra aišku.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: a.t.sielis birželio 19, 2019, 16:55:55
Kad ir kaip būtų, Žemė ir kitos planetos per daug sudėtingos žmogui suprasti apie jas viską.

Apvalios Žemės konceptas veikia - nu ir valio.

Kam nors patinka galvoti, kad Žemė plokščia - tegu galvoja. Niekam nuo to blogiau nesidaro.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 19, 2019, 21:44:49
@San IL Gerai, sakykim per visą žemės rutulį yra skylė, į ją įkrito žmogus, kurioje vietoje jis sustos ar iškris pro kitą galą.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: Creative birželio 19, 2019, 22:25:02
Man atrodo, reikėtų pirmiau pagalvoti, ar  įmanoma per visą žemės rutulį pragręžti tą skylę  ::)  nes gravitacija, požeminiai grunto sluoksniai, vanduo, kiti sluoksniai, kas ten dar? galiausiai magma...

Na nebent gręžti iš mano kiemo į tavąjį, jei tu randiesi ne kitoje žemės pusėje, o beveik kaip ir kaimynai...  ::)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL birželio 19, 2019, 23:34:09
Citata iš: SPACE  birželio 19, 2019, 21:44:49@San IL Gerai, sakykim per visą žemės rutulį yra skylė, į ją įkrito žmogus, kurioje vietoje jis sustos ar iškris pro kitą galą.

Hipotetiškai atmetant ką išvardijo Creative (sakykim tokią skylę padaryti būtų įmanoma) ir sakykim, jei žmogus būtų nemirtingas (vanduo, branduolio temperatūra 5400 °C) tai būtų štai kas:

Lietuvoje išgręžus skylę, jei atmintis nepaveda, tai išlystumėme Australijoje (galiu klysti).

Įkritęs žmogus įgautų maksimalų kritimo greitį (terminal velocity), jei tarsim, kad toje skylėje yra oras, tai skaidaiverių rekordas yra 1,357.6 km/h (nors paprastai apie 500km/h). Kadangi judantis kūnas turi kinetinę energiją, jis pralėktų pro branduolį, tačiau iki Australijos nebenukristų (nebepakiltų, jei skaičiuosim nuo branduolio). Tada tam tikrame taške sustojęs (tingiu skaičiuoti kilometrus) imtų kristi atgal, bet iki Lietuvos irgi nebepakiltų. Šitaip jis kaip švytuoklė keletą kartų "kristų", kol galiausiai bus išvaistyta kinetinė energija ir jis pakibs lygiai ties žemės centru.

 Ir aišku sudegs, jeigu dar nesudegė per pirmą kritimą :)

 Šiaip būtų visai įdomu, krisdamas per gruntinius vandenis būtum šlapias, tai šiek tiek apsaugotų nuo magmos, varytum per skystą geležį (o šlapi objektai apsaugo nuo temperatūros trumpą laiką, nes verdantis vanduo izoliuoja trumpam),  tuomet jei ir užsidegtum, tai sekantys gruntiniai vandenys, jei juos pasieksi, turėtų tave užgęsinti :)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL birželio 19, 2019, 23:44:31
O šiaip, kadangi klausimas apie tai, kaip tai patikrinti, tai yra tikrai įmanoma paprastam žmogui. Reikia tik būti kūrybingam ir norėti tai ištirti. Deja užpakalį ir smegenis tingi pajudinti tiek plokščiažemininkai, tiek ir apvaliažemininkai.

Siūlau nebrangų eksperimentą:

 Paimkite WiFi kamerą (ebay galite nupirkti už kelis dolerius) ir tuntą šventinių helio balionų. Pririškite kamerą ir leiskite jai kilti. Prireiks bent vienos kryptinės antenos (žemėje) dėl ryšio stabilumo.

 Helio baliono rekordinis aukštis - 35 km. Aišku jūsų paprasti balionai susprogs žymiai ankščiau (dėl retėjančio oro jie išsiplės ir galiausiai sprogs), tačiau bent 15km spėju, kad spėsite pasiekti. Iš tokio aukščio jau turėtų matytis žemės apvalumai.

 Jeigu naudosite gopro kamerą ir gps siųstuvėlį, tai gal net pavyks išgelbėti kamerą:)

 Eksperimentas labai pigus. Jeigu čia yra pakankamai plokščiažemininkų, siūlau susimesti ir tokį eksperimentą padaryti patiems.. Aš galėčiau viską suprojektuoti.

 Tuomet nebereikės kaltinti NASA, kad jie mums feiką bruka, žemės apvalumu įsitikins kiekvienas norintis :)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 20, 2019, 18:00:35
@San IL Matematiškai atsakei teisingai. Bet metalinė 10 metrų skersmens triūba, ir kodėl šalia manęs 3 tonų traktorius krinta tokiu pačiu greičiu. Žemė yra besisukantis objektas, ir didžiausia gravitacija yra prie ekvatoriaus. gravitacija = masė, bet judančiame objekte masė išsisklaido.
Ant quadrokopterių yra uždėtas gamyklinis apribojimas, galima pakilti tik iki 1km, nuhakinus - iki 4km.
Tas pats ir su heliobalionu, reiks leidimo, kurio greičiausiai neduos.
@Creative Teoriškai galima, tik reikia žinoti, kur gręžti. Yra vietų, kur ir nereikia gręžti  ::)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL birželio 21, 2019, 04:07:34
Citata iš: SPACE  birželio 20, 2019, 18:00:35@San IL Bet metalinė 10 metrų skersmens triūba, ir kodėl šalia manęs 3 tonų traktorius krinta tokiu pačiu greičiu.
Jeigu skaitot angliškai: https://en.wikipedia.org/wiki/Terminal_velocity

Tiek pūkelis, tiek traktorius kris vienodu greičiu (jei nebus oro pasipriešinimo). Tokie jau fizikos dėsniai.

CitataŽemė yra besisukantis objektas, ir didžiausia gravitacija yra prie ekvatoriaus. gravitacija = masė, bet judančiame objekte masė išsisklaido.
Atsiprašau, bet nesuprantu apie ką čia kalbate. Žemėje trauka maždaug vienoda, jei ir skiriasi mikroniškai, tai nebent tik dėl to, kad žemė nėra idealus rutulys - šiek tiek suplota. Ašigaliuose, kadangi jie yra arčiau žemės centro trauka bus šiek tiek stipresnė, o prie ekvatoriaus - kaip tik mažiausia. Galbūt jūs painiojate gravitaciją su išcentrine jėga?

CitataAnt quadrokopterių yra uždėtas gamyklinis apribojimas, galima pakilti tik iki 1km, nuhakinus - iki 4km.
Tas pats ir su heliobalionu, reiks leidimo, kurio greičiausiai neduos.
Dronas teoriškai gali kilti tol, kol neišretės oras iki tiek,kad propeleris nebeturės į ką "atsiremti". O įstatyminė riba yra 100 metrų bepiločiui orlaiviui.

O norint keliais balionais pakelti mažą kamerą į dangų manau galima ir be leidimų apsisukti. Nemanau, kad kiekvienas meteorologinis balionas turi leidimus. Jeigu klystu, tai tokį leidimą tikrai nebus sunku gauti iš CAA, svarbu nedaryti to draudžiamose skraidyti zonose.

Citata@Creative Teoriškai galima, tik reikia žinoti, kur gręžti. Yra vietų, kur ir nereikia gręžti  ::)
Apie tokias vietas negirdėjau ir nelabai tikiu, kad įmanoma joms egzistuoti.

Klausimai plokščiažemininkams: jeigu gręšite į žemę, kur išlysite? Kokio storio ta plokščia žemė? Kitoj pusėj irgi žmonės gyvena? Kaip tada jiems susitikti?

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 21, 2019, 11:07:46
Nea, terminal velocity negalioja, nes oras yra. Panašiai, kaip tornadas, atrodo baisus, o viduje ramu. O išcentrinė jėga nėra gravitacija?
Heliobakioną galima pakelti, tik reikia nepapulti toj vietoj, kur sportiniai-mėgėjiški lėktuvai skraido, ir dar tie chemtrailų lėktuvai, jie skraido žėmiau ir ne pagal įprastines trasas.
Visata atrodo maždaug taip Sphere Within Sphere (https://en.wikipedia.org/wiki/Sphere_Within_Sphere) ten 1 dantukas, tai mūsų Žemė.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: elteide birželio 21, 2019, 14:00:22
o koks skirtumas kokia ta Žemė? ką tai keičia ?mumyse , tarp mūsų, reikale -kaip gyvent ?
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL birželio 21, 2019, 14:45:57
Citata iš: SPACE  birželio 21, 2019, 11:07:46Nea, terminal velocity negalioja, nes oras yra.
km/h parašiau pirmame poste atsižvelgdamas į oro pasipriešinimą.

CitataO išcentrinė jėga nėra gravitacija?
Tikrai ne.

CitataVisata atrodo maždaug taip Sphere Within Sphere (https://en.wikipedia.org/wiki/Sphere_Within_Sphere) ten 1 dantukas, tai mūsų Žemė.
Na tai fundamentaliai prieštarauja mano įsitikinimui. Tačiau visi turim teisę į savo nuomonę. Tik deja mūsų nuomonė žemei, kaip planetai ir jos formai įtakos turi mažai.

Citata iš: elteideo koks skirtumas kokia ta Žemė? ką tai keičia ?mumyse , tarp mūsų, reikale -kaip gyvent ?
Atsakei, kaip Šerlokas Holmsas :)
Matai, būtų žemė plokščia = neišeitų paleisti palydovų = neturėtum interneto = nerašytum į anomalija.lt ;)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 21, 2019, 15:11:17
Gerai, padarykim kitaip, paimk iš kur nors 100 kubinių km metalinę sferą (kuo didesnė masė, tuo didesnė-stipresnė gravitacija, niutoninė mechanika), pragrežiam skylutę, į ją aš imesiu kamuoliuką iš plastilino ir jis iškris pro kitą galą.
elteide, kalbi kaip kaimo boba, ar žinai, kas yra debiutas, tai quasi uno fantasia!
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: elteide birželio 21, 2019, 17:28:14
Citata iš: SPACE  birželio 21, 2019, 15:11:17..
elteide, kalbi kaip kaimo boba, ar žinai, kas yra debiutas, tai quasi uno fantasia!
shut up ...
:D
čia jau ne debiutas fantazijų..
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 21, 2019, 22:35:14
@elteide nieko tu nesupranti, tai reikalinga Mozambiko demokratijos pažangai.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: arkliukas birželio 23, 2019, 11:20:35
Žemės formos konvergavimą į sferiškumą galima įrodyti vien iš to fakto, kad obuolys nuo obels krenta žemyn, o ne kaip nors ten įstrižai, į viršų ar dar kaip (tai yra, veikia Žemės traukos jėga, nukreipta į centrą). Ir čia net netaikant Einšteino lygčių, o paprasčiausiai pasinaudojant Niutono visuotinės traukos dėsniu.

Žemė nėra idealiai apvali, jos forma turi tam specialų pavadinimą - geoido. Bet būtent šitie neidealumai tobulai atsispindi ir kintančiame laisvojo kritimo pagreityje. Tačiau vien tas faktas, jog bet kuriame taške Žemės laisvojo kritimo pagreitis priklauso [9,78 m/s^2; 9,832 m/s^2] intervalui, akivaizdžiai įrodo, kad Žemė yra artimesnė sferos negu kažkokio tai disko formai.

Citata iš: SPACEGerai, padarykim kitaip, paimk iš kur nors 100 kubinių km metalinę sferą
Gerai. Bet sferą truputėlį padidinkime iki 125 km^3, jog man lengviau būtų ištraukti trečiojo laipsnio šaknį. Tegul tas metalas būna osmis, nes jis yra tankiausias gamtoje randamas elementas ir yra neradioaktyvus (sakykime, saugau tavo sveikatą). Tada tavo sferos masė bus tokia:
1) m = ρ*4/3*π*R^3
2) ρ = 22500 kg/m^3
3) R = 5 km = 5000 m.
4) Taigi, m ~= 1,178*10^16 kg.
Dabar tavo rutulio masė kiek sudaro Žemės masės? Apytiksliai tai būtų vos dvi milijardosios, tai yra, net Žemės ir Saulės masių santykis didesnis. O tu čia nori iš mūsų, kad gravitaciją su tavo miniatiūriniu rutuliu skaičiuotume. Tai jeigu jis būtų ant Žemės, to rutulio ir Žemės tarpusavio traukos jėga Žemės paviršiuje būtų tokia nemaža visai (remiantis Niutonu): 1,15*10^17. Tačiau jeigu tą skaičių padalinsi iš rutulio masės, gausi ne ką kitą, o kaip Žemės laisvojo kritimo pagreitį, kas ir rodo, kad Žemės įtaka būtų didžiausia jos paviršiuje šiam rutuliui, t.y. įsivaizduoti gali tą savo rutulio poveikį Žemei kaip kokio nors aukšto kalno poveikį traukai. Ji yra, bet tokia niekinė, jog galima tai paprasčiausiai ignoruoti. Štai dėl to ir moneta iškris pro kitą galą iš tavo to rutulio, nes tai padarys ne kas kitas, bet kaip apvalios Žemės traukos jėga.

O kas bus, jeigu rutulį iškelsi į kosmosą pakankamai toli nuo bet kokio objekto? Sakykime, rutulį padėsime kažkuriame iš Lagranžo taškų (pavyzdžiui, L1, tai yra taškas tarp Žemės ir Saulės). Va ten ir galėsi stebėti savo rutulio gravitacijos jėgą. Ir ją ta teks stebėti tokiu pat būdu kaip narys @San IL ir aprašė. Aišku, stebėjimas gali ir užtrukti, nes tavo rutulio paviršiuje laisvojo kritimo pagreitis tebus apie 0,03 m/s^2. Po to jis imtų kisti, nes kistų atstumas iki centro, realiai atsirastų ir naujas centras, po to vėl kitas ir t.t. Palyginimui - su tokiu pagreičiu iki 50 km/h pagreitėtum per apie 7 minutes ir 43 sekundes. Jeigu taip vairuotum, užknistum daugybę vairuotojų, tau visi signalizuotų, durniumi vadintų ir tiesiog šiaip keiktų. Taip pat pastebėsiu ir vieną pozityvų dalyką - mūsų prietaisai eksperimentą su tokiu rutuliu jau būtų pajėgūs išmatuoti. Ir kas žino, galbūt toks rutulys padėtų geriau suprasti gravitacijos jėgą, perėjimą nuo mikro iki makro lygmenų. Bėda ta yra, jog rask tu tokį kiekį osmio, išlydyk jį, pagamink tokį rutulį, iškelk jį į kosmosą ir po to nugabenk dar iki L1.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 23, 2019, 20:59:28
Jeigu pakelti tą mano rutulį į Lagranžo tašką, rezultatas bus tas pats, gal net moneta iškris greičiau. Be to, pagal klasikinę astronomiją mano rutulys irgi bus veikiamas kažkurios planetos gravitacijos. Nes kodėl saulės sistema yra tokia stabili, o todėl, kad planetos traukia viena kitą ir taip palaiko pusiausvyrą, ir visas planetas ant galo traukia saulė.
Ką norėjau pasakyti su tuo savo metimu daikto kiaurai žemę, kad žemės branduolys nėra gravitacijos šaltinis. Gravitacija yra sudėtinė dalis daug sudėtingesnės sistemos.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: arkliukas birželio 24, 2019, 00:00:49
Citata iš: SPACE  birželio 23, 2019, 20:59:28//Blah blah...
Panašu, kad su matematika nelabai draugauji.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE birželio 24, 2019, 14:43:51
visiškai nedraugauju, na nebent tikrieji skaičiai, pvz. grynieji pinigai, o jūs naudojate spekuliatyvinę matematiką.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugpjūčio 16, 2019, 10:20:29
Citata iš: SPACE  birželio 19, 2019, 15:29:18Paprašyk TKS, ESA arba kitos kosmoso agentūros, kad atsiūstų nuotrauką, kaip mėnulis meta šešėlį ant žemės per saulės užtemimą ir jie negalės.
- štai prašom, šešėlis iš lėktuvo 2015 metų užtemimo:

(https://wordlesstech.com/wp-content/uploads/2015/03/Moon-shadow-during-Sun-Eclipse-from-an-airplane-1.jpg)

Citata iš: SPACE  birželio 23, 2019, 20:59:28Ką norėjau pasakyti su tuo savo metimu daikto kiaurai žemę, kad žemės branduolys nėra gravitacijos šaltinis. Gravitacija yra sudėtinė dalis daug sudėtingesnės sistemos.
- taip, Žemės centre yra nesvarumas (nulinė gravitacija), todėl egzistuoja "tuščiavidurės Žemės teorija". Taip gali būti, gali ir nebūti, bet gravitacinė jėga yra vektorinis integralas visų masės taškų. Kas moka integralus, gali pasismaginti.

Citata iš: San IL  birželio 19, 2019, 23:44:31Helio baliono rekordinis aukštis - 35 km. Aišku jūsų paprasti balionai susprogs žymiai ankščiau (dėl retėjančio oro jie išsiplės ir galiausiai sprogs), tačiau bent 15km spėju, kad spėsite pasiekti. Iš tokio aukščio jau turėtų matytis žemės apvalumai.
- Wi-Fi veikia tik apie 100 metrų :)
- Žemės apvalumas pradeda matytis tik maždaug nuo 620 kilometrų, jei moki trigonometrija, gali paskaičiuoti. Kosmonautai iš 300 kilometrų aukščio orbitos apvalumą sunkiai įžiūri. Iš lėktuvų 11 km aukštyje apvalumo nesimato.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 17, 2019, 17:02:21
Tai nėra tikra nuotrauka, šviesa virš atmosferos nesikondensuoja, nėra matoma. Tas pats, kaip su weather weapons, vienur dangus pakeltas aukįčiau, ten karščiau, kitur nuleistas žemai, ten gana vėsu.
Galima nulinės gravitacijos liniją patraukti iš vidurio į labiau pakraštį, 1/3 Žemės, ir vektoriniai masės integralai taip pat pasislinks. Gravitacija kyla ne iš Žemės, bet iš galaktikos pakraščio.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugpjūčio 18, 2019, 10:34:45
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 17, 2019, 17:02:21Tai nėra tikra nuotrauka, šviesa virš atmosferos nesikondensuoja, nėra matoma.
- su visa pagarba, bet tamsta klystate. Atmosfera nėra absoliučiai skaidri ir šviesa atmosferoje yra išsklaidoma. Kitaip tariant, iš šalies atrodo, kad atmosfera šviečia.

CitataTas pats, kaip su weather weapons, vienur dangus pakeltas aukįčiau, ten karščiau, kitur nuleistas žemai, ten gana vėsu.
- iškraipymai priklauso nuo foto aparato optikos ir nuo lėktuvo išgaubtų iliuminatorių.

CitataGalima nulinės gravitacijos liniją patraukti iš vidurio į labiau pakraštį, 1/3 Žemės, ir vektoriniai masės integralai taip pat pasislinks.
- taip, o tai sako, kad vadinamas Žemės "branduolys" taip pat yra tuščiaviduris. Tokius bandymus su burbulais burbule darė USA astronautai, nesvarume tai veikia!

CitataGravitacija kyla ne iš Žemės, bet iš galaktikos pakraščio.
- gravitacija veikia visoje Visatoje, o Galaktikos yra tik taškeliai jos atžvilgiu. Tačiau pats gravitacijos fenomenas yra sukurtas Visatos ir deleguotas į masę.



[/quote]
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: San IL rugpjūčio 18, 2019, 14:56:23
Vytrai:

https://www.cnet.com/news/new-wi-fi-distance-record-382-kilometers/

Bet jo, neužtektų, jūs teisus ;)

Jei neskaitot angliškai - wifi rekordas 382km, kryptinių antenų pagalba. Iš oro būtų dar lengviau nes niekas neužstoja radijo bangų (tiesioginis matomumas).
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugpjūčio 18, 2019, 15:28:37
Citata iš: San IL  rugpjūčio 18, 2019, 14:56:23Vytrai: Jei neskaitot angliškai - wifi rekordas 382km, kryptinių antenų pagalba.
Citata: "He used technology from Intel, which is concocting its own long-range Wi-Fi equipment".
Vertimas: "Jis naudojo „Intel" technologijas, prie kurios prikūrė savo tolimojo „Wi-Fi" įrangos".

p.s.
.. nemanau, kad "prikūrė" vien antenas. Greičiausiai pasigamino siųstuvo galios stiprintuvą bei imtuvo jautrio stiprintuvą. Taip mėgėjai ir MėNulį pasiekia..

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 18, 2019, 17:58:49
Žmogas, iškritęs iš 10-to aukšto, krenta žemyn, nes yra arti masyvaus objekto - žemės paviršiaus. Kitas žmogas, išėjęs TKS, plūduriauoja vakume. Bet Žemės gravitacija veikia Marsą, hmm, mistika.
Kaip sakė Freidas, jei susapnuojate kosminį laivą, jums reikia bulkutės su razinkom, o jeigu Landsbergį, turite atgailauti 2 savaites, nes esate neverti.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugpjūčio 18, 2019, 18:43:55
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 18, 2019, 17:58:49Žmogas, iškritęs iš 10-to aukšto, krenta žemyn, nes yra arti masyvaus objekto - žemės paviršiaus. Kitas žmogas, išėjęs TKS, plūduriauoja vakume. Bet Žemės gravitacija veikia Marsą, hmm, mistika.
- pagal klasikinę Niutono fiziką tai labai paprasta: dešimtame aukšte žmogus gali tik svirduliuoti nuo girtumo labai mažu greičiu ir pilna jėga iškristi;

Kosminė stotis kartu su kosmonautu turi gravitaciją praktiškai tą pačią (300km labai arti), tačiau stotis skrieja apie 8km/s (‭28800‬km/val) greičio ratu. Sukimosi išcentrinė jėga susilygina su gravitacijos įcentrine jėga - rezultate nesvarumas. Tai galima suimituoti namuose, sukant pilną atidaryta butelį su geru alumi ratu, pririštu virvute.


CitataKaip sakė Freidas, jei susapnuojate kosminį laivą, jums reikia bulkutės su razinkom.
- nesupratau šio "juokelio".

p.s.
.. netradicinių gravitacijos paaiškinimų yra daug, sakykim: "pabėgimo greitis" gaunamas judant kosmose vadinamu "pirmu kosminiu" greičiu, todėl dėl "big bum" Visatos plėtimosi, besiplečianti Žemė nepaveja.

:)
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 19, 2019, 09:32:31
Bet tai Marsas traukia Žemės planetą 30kg/s, biški šone Jupiteris 50 kg/s, o dar apačioje yra Plutonas. Kosmonautas turėtų atsitrenkti pakaušiu į kosminio laivo bortą ir pradėti suktis vilkeliu.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugpjūčio 19, 2019, 11:22:36
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 19, 2019, 09:32:31Bet Marsas  Jupiteris, dar Plutonas. Kosmonautas turėtų atsitrenkti pakaušiu..
- prajuokinai.. :) Taip, visų išvardytų ir neišvardytų objektų gravitacija neabejotinai veikia visą TKS kartu su visais astronautais ir visais kosmonautai, t.y. nėra jėgos lauko gradiento tarp stoties ir jos gyventojų, jie nieko nejaučia!

- Tačiau poveikis yra ženklus TKS orbitai, orbita iš taisyklingos teorinės elipsės, tampa netaisyklingai ištampyta. Tolimųjų tapplanetinių skrydžių atveju, ši gravitacija kosminį aparatą gali greitinti ar lėtinti, bet viduje esantys prietaisai vis tiek "plaukioja laisvai".

p.s.
.. daugelis stebisi UFO pagreičiais, jie gi turėtų UFO'nautus tiesiog sutraiškyti? Bet jie ramiausiai geria kavą ir nieko nepastebi, nes jų laivelį veikia jėgos laukas (gravitacinės?) visą, kiekvieną molekulę ir kiekvieną atomą, todėl nėra jėgų skirtumo (gradiento) tarp kavos puodelio ir UFO korpuso!

Geros dienos.

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 19, 2019, 19:07:24
Kas keista, kad visi optiniai eksperimentai yra atlikti ant žemės, t.y. Žemės atmosferoje, ir nė vieno kosmose, kiek žinau nėra nė 1 optinio ar garsinio bandymo tarp 2-jų TKS. Rezultatai, gauti ant žemės, gal kur ant kalnų bandė, po to pritaikyti kosmose, kas yra biški keista.

UFO veikia visuotiniu pajungimu į energetinų lauką. Žemietiški aparatai veikia ventiliatoriaus, t.y. stūmimo principu. O UFO, kaip submarine, visas panertas į energetinį lauką, tik nežinau, ar tik į saulės sistemos, ar visos galaktikos, galbūt priklauso nuo veikimo nuotolio.
Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: vytra rugpjūčio 19, 2019, 21:08:57
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 19, 2019, 19:07:24UFO veikia visuotiniu pajungimu į energetinų lauką, tik nežinau ar visos galaktikos?
- matau, kad turi minimalų supratimą, tik tiek, kad "laukas" yra ne tik smulkios mūsų lokalios "galaktikos", bet visos mūsų Visatos. Na o Dievas yra toliau, už visos mūsų labai smulkios Visatos.

p.s.
.. kuo skiriasi Jūsų "paukščių tako" galaktika ar manoji Andromedos galaktika nuo mūsų mažutės Visatos, tikiuosi supranti?

Geros kosminės dienos!

:)

Antraštė: Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )
Parašė: SPACE rugpjūčio 20, 2019, 13:08:31
Dievas, tai perdaug abstraktu. Tai tas pats, kaip sakyti, kad naudojant tik minuso ženklą, galima aprašyti kas yra visata, Dievas. Praeis 10 metų, bus prirašyta 10 tomų ir bus aprašyta tik 1% visko. Tai tiesiog neįmanoma.