Kas jeigu butu irodytas gyvenimas po mirties?

Pradėjo Benamis, balandžio 25, 2017, 15:59:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

idenmeyou

Toks įrodymas paskatintų žmones ant savižudžių ribos. Daugelis nelaimingųjų čia bandytų laimę kitur.

vytra

#46
sausio 02, 2018, 21:06:48 Redagavimas: sausio 02, 2018, 21:09:01 by vytra
Citata iš: Benamis  balandžio 26, 2017, 12:32:34O kodel nepagalvojai, kad tada pradetu visi masiskai zudytis?
- jeigu nustatome faktą, kad egzistuoji po mirties, bet neatsakome į klausimą kur? kaip? kokiomis sąlygomis? kokia trukme? Tai žudytis gali tik kvailys dėl kvailo nuotykio, nes tikimybė "pagerinti" plaukia į nulį grynai iš fizikos/informatikos dėsnių.

p.s.
.. kas liečia religijas, tai Kristus sakė: "dalis Jūsų kris, dalis Jūsų paveldės Žemę, dalis Jūsų regės Dievą". arba: "nebus jokio skirstymo, kur eiti ir kuo tapti rinksitės tik Jūs".


:(

Naujoka2

Kazkaip manau kad jei irodytu mokslininkai kazka, tai ne tik kad savizudybes prasidetu bet ir zmogzudystes, vistiek laisvesne ranka zudytu zinodami kad auka gal pateks kazkur geriau nei dabar yra.

vytra

Citata iš: Naujoka2  sausio 08, 2018, 05:49:36.. žinodami, kad auka  pateks kažkur geriau.
- atmeskim kitką, ką reiškia "geriau"?

a) turės daug darbo?
b) neturės darbo?

c) turės greitį, artimą šviesai?
d) neturės greičio, bus nejudama?


p.s.
.. čia tik juokingi pavyzdžiai, kaip tavo "geriau", kitam yra nereikšminga arba yra dar blogiau.


:(

Benamis

Citata iš: vytra  sausio 02, 2018, 21:06:48Tai žudytis gali tik kvailys dėl kvailo nuotykio, nes tikimybė "pagerinti" plaukia į nulį grynai iš fizikos/informatikos dėsnių.
Jeigu zmogus neteko per avarija visos seimos ir negali pakelti sielvarto ir skausmo siame gyvenime, o kazkur "TEN", uz sio pasaulio ribu, GALIMAI tokiu savoku ir emociju kaip sielvartas ar skausmas neegzistuoja - tai kaip tu gali sakyti, kad tikimybe pagerinti savo egzistencija plaukia i nuli, kai taip nera? "TEN", arba po sio gyvenimo gali egzistuoti kitas gyvenimas, kuris visiskai neprimena sio. Tai jau ne nulis.

vytra

Citata iš: Benamis  sausio 08, 2018, 11:36:24.. gali egzistuoti (gali neegzistuoti?) kitas gyvenimas, kuris visiškai neprimena šio. Tai jau ne nulis.
- vėl neaiškumai dėl terminų, šiuo atveju "kitas gyvenimas"? ką reiškia "kitas gyvenimas"? Iš konteksto galima spręsti, kad "kitame gyvenime" neprisiminsi šio, tačiau jeigu neprisiminsi - ar tai būsi iš viso tu?

p.s.
.. avarijų tema atskira, man labiausiai apmaudžios "absurdo" tragiškos avarijos, kai lygiam kelyje įvažiuoja į medį 170km/h greičiu arba kai išsigąsta vėjo nešamos artistų popierinės skrybėlės ir pasuka į priešingą eismo juostą.


:(

Aukštyn