Meditacija

Pradėjo Teroras, liepos 21, 2012, 22:03:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

wolfing

Citata iš: eternal.bliss  gegužės 14, 2013, 21:07:46
Laikas ir kokybė nėra tiek susija.

Gali su peiliu bandyti nukirsti medį bet tai nereiškia, kad nukirsi jį kokybiškiau nei su pjuklu.

Tiesiog vienam reikia 1 metų išvalyti mintim, kitam 2 trečiam 5, dar kitas gali ir per mėnesį pasiekti tai ką tu siekei 5 metus.

per mėnesi pasiekti tai ka kitas siekė 5 metus? Ar čia man vienam šis pavizdys atrodo gana nerealistiškas?
CitataVieni negali išlaikyti stabilumo visuomenėje- todėl jiems lengviau sekasi atsiribojus, tai tik rodo jų nestabilumą, silpnumą.

nestabiluma ir silpnuma? iš katro galo? šaip klausiu.
CitataPati geriausia meditacijos praktika yra gyvenimas- kuomet žmogus pasiekia harmoniją gyvenime- jo meditacija būna stabili ir galiausiai pasiekiama nirvana.

o rimčiau kaip strategas sakė: kas yra nirvana? nes panašu, kad tu nelabai gaudaisi.

Citata iš: Strategas  gegužės 14, 2013, 21:27:02
    Laikas, mano giliu įsitikinimu, reikalingas ir būtinai. Kitaip pats žmogus nesuvoks pradinės meditacijos peno lyginant su vėlesne. Kodėl? Todėl, kad laikas parodo klaidas, skubotumą, nesėkmes ir kitus nepasiektus rezultatus.

Laikas tau nieko neparodis jei pat neieškosi. Simple as that.
CitataPlius, labai sunku pasakyti - aš jau moku medituoti. Aš meditacijos nelaikau vien minčių išvalymo, man tai kur kas daugiau, nei tik minčių ramybė. Nžn kaip Tau, Bliss'e. O gyventi harmonijoje - vat čia jau menas. Ir tikrai norėčiau pamatyti savo akimis tokį asmenį, kuris tą geba šiuolaikinėje visuomenėje. Ir paklausčiau jo - o kas yra toji NIRVANA?
    Bliss, Tu žinai? :)

uždėčiau pliusa del šito tau, bet negaliu dar :D

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: wolfing  gegužės 14, 2013, 22:36:04

CitataVieni negali išlaikyti stabilumo visuomenėje- todėl jiems lengviau sekasi atsiribojus, tai tik rodo jų nestabilumą, silpnumą.

nestabiluma ir silpnuma? iš katro galo? šaip klausiu.



Per tą ir vietą, kad turi sugėbėti išlikti stabilus visuomenėje, o ne vien kalnuose oloj įlindęs.

eternal.bliss

#77
gegužės 14, 2013, 22:52:29 Redagavimas: gegužės 14, 2013, 23:04:04 by eternal.bliss
Strategai- Matai yra vienas triukas proto- atidelioti, nustatyti laiko tarpus, nustatyti laiką. Šis triukas yra pats pavojingiausias pradedant kažką arba norint pradėti. Tu pvz medituodamas nusibrėži tikslą- po 5 metų pasieksiu kažką- tuomet atpalaiduoji savo praktikas, esi netoks susitelkęs, dažnai tiesiog ilsiesi ir nieko nedarai, numeti visa tai antram planui nes dar 5 metai yra tam.
Taip su daug kuo būna bet įpatingai su mintimis- meditacija, ir viso to praktika, negalima daryti šios klaidos, nes ji yra pasaka be galo, jeigu atidelioji- niekada nepasieksi to ko sieki, meditacija yra buvimas dabartyje- kadangi atideliojimas yra galvojimas, kad būsi kažko pasiekęs ateityje- ateitis niekada neateis.
Jeigu supranti apie ką kalbu.

Meditacija yra praktika kuri suspaudžia laiką, ir ji gali būti gilinama tiktai dabartyje, tiktai suspaudžiant laiką į 1 momentą kuris yra dabar. Todėl laikas šioje praktikoje yra neigiamas aspektas- kitaip sakant- kuo labiau patiri laiko slinkimą- tuo mažiau esi momente.

Minčių nebuvimas yra vienas pagrindinių požimių kuris nustato visus kitus požymius. Vien tik požymis, kad žmogus gali valdyti mintis arba meditacijoje patirti visišką minčių nebuvimą nusako, kad tas žmogus nėra prisirišęs prie materijos- neturi norų, sureikšminimo, priklausomybės, geba valdyti emocijas, požiūrius, suvokimus, geba prisitaikyti prie žmonių, jų nekritikuoti, žiūrėti į viską nesureikšmintu, neteisiančiu, neskirstančiu į gera ir blogą  žvilksniu.
Ir tai tėra dalis bruožų kurie kartu pasireiškia su minčių valdymu arba nebuvimu. Jeigu jie pasikeičia- pasikeičia ir žmogaus gebėjimas valdyti mintis, meditacijos gilumas ir t.t

wolfing- http://lt.wikipedia.org/wiki/Nirvana
Laikas nėra susijas su protu. Tačiau protas gali save susieti su laiku.
Taip pat kaip ir patirtis nėra susijusi su laiku. Patirtis tėra išgyvenimų visuma, vaikas gali būti patyręs daugiau išgyvenimų nei senis gyvenantis oloje.

eternal.bliss

"you can't sit and meditate unless you're already a buddha, meditation is just the way buddha sits"
Dogen

Todėl ir sakau, kad be aktyvios meditacijos praktikos visą dieną nebus gerų rezultatų tik sėdint  :)

lt133

Šiandien meditavau čiakras. Vienose jautėsi šiluma, kitose -- ne.

Ar tai galėtų reikšti, kad vienos aktyvios/švarios, o kitos ne?

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: lt133  liepos 21, 2013, 01:34:28
Šiandien meditavau čiakras. Vienose jautėsi šiluma, kitose -- ne.

Ar tai galėtų reikšti, kad vienos aktyvios/švarios, o kitos ne?



Nebūtinai

lt133

#81
liepos 21, 2013, 01:50:42 Redagavimas: liepos 21, 2013, 01:57:18 by lt133
o ką gali reikšti?

Įdomu pasidarė, kad šiluma buvo gana stipri, o kitose arba silpna arba visai ne.

Dariau tai ir anksčiau, bet pakankamai seniai, tai neatsimenu kaip būdavo. Greičiausiai kad buvo silpna šiluma visur, gal daugiau įsivaizduojama.

Aišku gali ir nieko nereikšti  :)

.L.U.T.H.O.R.

Gali ir nieko nereikšti. Kuriose jautei šilumą? :)


lt133

Dabar neatsimenu, apatinėse  :)

Bebras

http://www.youtube.com/watch?v=F38ivJZCDEQ ka manot apie sita meditacijos gida? Meginau pagal ja daryti .Po pirmojo karto vis likusia diena jauciausi nuostabiai bet negaleciau pasakyti kad pavyko nesmanau meditacija tada kai isivalai mintis.Antra karta nepavyko nieko pajauciau po kokiu 10min kazkoki susierzinima. Kaip jums sekasi medituoti ? kokie potyriai ? per kiek laiko , kartu isivalete mintis ?

Jupiteris

Na, tik pradedant medituoti , tu jau suaktyvini visa savo jautruma, savo chakras ir t.t. Ivykiai pradeda greiciau vykti tavo gyvenime ir greiciau viskas keistis, nes tu prasivalai nuo nereikalingu minciu ir greiciau pastebi savo klaidas , bei ka tau tai norima pasakyti.. Geriausia medituoti kaip buni geros nuotaikos, kada maziausiai apkrauta galva, nes kaip tau buvo, tiesiog susierzinsi.. Per meditacija gali pajausti ta busena, kuri tau pasako, kad viskas sitame pasaulyje yra niekiai, nei pinigai, nei santykiai su kitais zmonem nei dar kazkas taves nepadarys laimingo, tik tu pats gali padaryti save laimingu, susikures vidine harmonija, o tai padeda padaryti meditacija :) (viskas is patirties)

Bebras

Ir kiek laiko tu jau medituoji kada pats pirmus kartus pajautei kad tai meditacija?

Benamis

Citata iš: Jupiteris  vasario 24, 2014, 18:12:58
(viskas is patirties)


Kaip supratau pats medituoji, tai padek zmogui kuris tik ruosiasi ta daryti (na, jau gan seniai ruosiasi, bet vis kazkaip neprisiruosia).

1. Medituoji tiek minuciu kiek tau metu.
2. Demesi sutelki i kvepavima, visas mintis - salin.
3. Kaip sedeti? Ar butina ta keista "lotoso poza"?
4. Medituoti geriausia tyloje ar galima "ijungti" gamtos garsus?
5. Ka daryti jeigu kas nors pertraukia (katinas vazona sudauzo, ieina kas nors i kambari ir pan.)?

Dekui :)

Jupiteris

Citata iš: Bebras  vasario 24, 2014, 18:17:09
Ir kiek laiko tu jau medituoji kada pats pirmus kartus pajautei kad tai meditacija?

Gan neilgai, apie 7 menesius :) , bet pasikeitimai gyvenime jauciasi labai dideli, o kada pajauciau, labai cia jau abstraktus klausimas ;D

Bebras

Na pasakyciau pagal mane meditacija yra tas minciu nebuvimas arklys tu ? :D Tai po kiek laiko jau pajautei butent tai :)

Aukštyn