104 metų jogas vilniečius moko sveiko ir ilgo gyvenimo

Pradėjo Benamis, rugsėjo 19, 2012, 21:32:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Nuo praėjusio sekmadienio Vilniuje viešintis vienas seniausių pasaulyje jogų Swami Yogonanda (tikrasis vardas Ramola Prasad) pirmą kartą su vilniečiais susitiko Pranciškonų rūmuose, kur vedė specialią savo jogos pamoką, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.



104 metų Swami Yogonanda stebino susirinkusius žvalumu ir puikia nuotaika. Ilgaamžio jogo specialioje pamokėlėje susirinkę sužinojo, kaip jogos pratimai gali padėti apsisaugoti nuo įvairiausių sveikatos sutrikimų, svečias dalinosi patarimais, kaip kovoti su nemiga, kaip išsaugoti gerą regėjimą, pažėrė daugybę naudingų patarimų, padedančių puoselėti puikią sveikatą ir prailginti gyvenimą.

Swami jogą pradėjo praktikuoti nuo 17 metų. Pasak jo, būtent joga - kvėpavimo pratimai, kasdienė meditacija ir vegetariškas maistas padėjo jam sulaukti 104 metų.



Tie, kas nori patys išvysti jau daugiau nei šimtmetį gyvenantį praktikuojantį jogos mokytoją, sužinoti daugiau apie jogos naudą, šį savaitgalį kviečiami į masinę Swami Yogonada mankštą, kuri vyks rugsėjo 22-23 dienomis nuo 14 val. prie Baltojo tilto. Jei oro sąlygos bus nepalankios, mankšta bus perkelta į Pranciškonų rūmus.



Savo viešnagės Lietuvoje metu seniausias jogas dalyvaus rugsėjo 25 d. artėjančios „Pasaulinės širdies dienos" proga Vilniaus visuomenės sveikatos biuro ir Lietuvos širdies asociacijos organizuojamoje konferencijoje „Ilgo ir sveiko gyvenimo filosofija", kurioje pristatys savo jogos techniką, papasakos apie ilgo ir sveiko gyvenimo būdą, demonstruos pratimus.

DELFI

Aukštyn