Laidoti ar kremuoti?

Pradėjo Beelzebub, liepos 27, 2012, 16:44:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

omcikas

miego trukumas pasireiske..  ???

Bildukas

Citata iš: omcikas  liepos 27, 2012, 22:16:23
vistiek ant deginimo nepasirasysiu.. reiks ta i savo testamenta itraukt.. :D Kazkur anomalijoj(niekad neatsimenu ivykiu, datu,skaiciu, vardu ir straipsniu pavadinimu) buvo straipsnis apie tai kai mirusiu zmoniu kunai persikreipdavo nuo per juos leidziamos eletros sroves.. veidai atrode tarsi iskreipti skausmo ir t.t ir pan.. taip taip zinau refleksai... bet vistiek.. kam rizikuot..
As ir neatsimenu tu datu ir skaiciu  :) .Taigi kazkada esu dokumentini filma mates ( gal per discovery, bet nesu tikras), kad numireliui , kuri jau ruosesi kremuot (nu jau kiso i duchovke), pajunge laidus ten kazkokius prie smegenu.Tai jau keleta dienu mire smegenys isreiske tokia reakcija , kaip gyvo , labai issigandusio arba patiriancio didziuli skausma zmogaus  :o .Ka as zinau  :-[ , siaip tai visada norejau buti kremuotas , nes kirminai po zeme didelio estetinio jausmo nesukelia , bet po to filmuko kazkaip nejauku pasidare.Vienu zodziu - kaip vaikai sugalvos , taip ir padarys - ka cia galva kvarsint. :D .

Benamis

Irgi apie tai kazkada ar tai skaiciau ar tai ziurejau... Galvojau, kad gal man prisisapnavo :D Bet ziuriu ne as vienas apie skausma po mirties girdejau :)

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  liepos 27, 2012, 23:56:02
<...>Jei norit, kad kūno dalys būtų išsklaidytos, tai geriau ne deginimas, o donorystė...


Vienas kitam netrukdo :) Turiu donoro kortelę ir tuo pačiu visuomet norėjau būti paleistas pelenais velniop, be jokio kapo ar pan. nesąmonės. Juk odos, kaulų, raumenų, daugybės kitų organų niekas nepersodina. Liktų ką deginti :)

Vis dėl to, tereikėjo vieno protingo žmogaus sakinio ir labai suabejojau ar noriu degintis :)

http://www.youtube.com/watch?v=afGkv0IT4dU

Beelzebub

Citata iš: omcikas  liepos 27, 2012, 21:51:55
as tai nenoreciau buti sudegintas.. gal tai ir kvailai nuskambes.. sakykime, kad mokslas to dar nezino, bet po mirties zmogus kuri laika vistiek geba jausti skausma, bet neturi galimybes jo parodyt (neisreksi juk..) tai koks turetu buti jausmas buti deginamam.. pragaras..


Tai vistiek kažkiek dienų prieš deginant palaiko dar kūną, kaip ir prieš laidojant, ar ne? Ar šiaip ar taip, miręs žmogus juk nejaučia skausmo, ir mes visi tai puikiai žinom. :) Jeigu deginant jaustų skausmą, tai tada ir karste uždustų.

Man tai didelio skirtumo nėra ką darytų su mano kūnu po mirties. Bet kremavimas kažkuom atstumia. Tas pelenų barstymas irgi. O laidojimas/kapinės man savotiškai kaip ir yra amžino miego simbolis. Mėgstu pasivaikščiot po kapines, visada paskaitau kas ant antkapių parašyta, tai visai nieko būtų jei ir man mirus kasnors galėtų kapą aplankyt, ar bent žinoti, kad toks žmogus kažkada buvo. :D

Nors jei mano skeletonas kabėtų vėliau kokioj laboratorijoj, medicinos universitete ar dar kur tai irgi nesupykčiau.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Bildukas  liepos 28, 2012, 02:09:00As ir neatsimenu tu datu ir skaiciu  :) .Taigi kazkada esu dokumentini filma mates ( gal per discovery, bet nesu tikras), kad numireliui , kuri jau ruosesi kremuot (nu jau kiso i duchovke), pajunge laidus ten kazkokius prie smegenu.Tai jau keleta dienu mire smegenys isreiske tokia reakcija , kaip gyvo , labai issigandusio arba patiriancio didziuli skausma zmogaus  :o .Ka as zinau  :-[ , siaip tai visada norejau buti kremuotas , nes kirminai po zeme didelio estetinio jausmo nesukelia , bet po to filmuko kazkaip nejauku pasidare.Vienu zodziu - kaip vaikai sugalvos , taip ir padarys - ka cia galva kvarsint. :D .


O aš sakyčiau, kad tiesiog dėl elektros ir dėl to kad nervai išsiraizgę visam kūne, taip nutinka :)

paragraf 78

Kiek domėjausi tai Lietuvos įstatymai draudžia išbarstyti pelenus. Jie turėtų būti užkasami į žemę.
Kas dėl religinio sudeginimo aspekto, tai būdavo įvairios bangos ir mados. Vienu metu laidodavo, kitu degindavo, trečiu į medžius kabindavo.
Jei kam įdomus katalikų bažnyčios požiūris į sudeginimą, tai ji nieko prieš, jei žmogus iš to nedaro kokių nors reliuginių nesąmonių, pvz. kad taip lengviau atsiskiria siela ir t.t.

vitake

Geriausia būtų mirus tiesiog išnykti nuo žemės paviršiaus..

paragraf 78

Tai ir išnyksi, būsi po paviršiumi, maždaug šešios pėdos po žeme :)

Beelzebub

Pagalvojau ir visdėlto manau, kad norėčiau jog mane palaidotų, o ne sudegintų.

Benamis

Citata iš: Beelzebub  rugsėjo 08, 2012, 14:28:19
Pagalvojau ir visdėlto manau, kad norėčiau jog mane palaidotų, o ne sudegintų.


Kodel? :)

coliuke

As noreciau kad mane kremuotu :) Vien del nemalonaus kirminu aspekto ir siaip....

advena

O aš tai nežinau, dar apie laidotuves negalvoju. :)

paragraf 78

Aš tai vis planuoju pasirašyti laidotuvių scenarijų, bet niekaip neprisiruošiu

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 09, 2012, 20:13:47
Aš tai vis planuoju pasirašyti laidotuvių scenarijų, bet niekaip neprisiruošiu


Jei jau nusprendei rašyti scenarijų, reiškia jau žinai pagrindinius akcentus :) Kas svarbiausia turėtų būti jose? Kodėl?

Įdomu, nes aš nelabai vertinu laidotuvių ceremoniją. Tai, smalsu, kas paskatina taip planuoti? :)

Aukštyn