Kieno pėdsakai išliks po mirties?

Pradėjo zipphead, kovo 06, 2013, 15:02:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

zipphead

Ar kada pagalvojote, kokia yra dauginimosi esmė? Kodėl šis instinktas dažniausiai yra stipresnis už racionalų mąstymą bei įstatymus? Gal todėl, kad palikę po savęs dalelę savęs pasamoningai siekiame užsitikrinti tam tikrą nemirtingumą? Juk kai pagalvoji moksliniai laimėjimai, filosofiniai traktatai amžiams bėgant nueis į užmarštį ir nė pėdsako neliks, o palikuonys ir toliau sėkmingai nešios Jūsų genus, kuriuose tam tikra dalimi liks Jūsų gyvenimo metu sukaupta informacija apie Jus asmeniškai. Gal toks savęs įprasminimas galėtų būti laikomas prioritetiniu siekiant nemirtingumo lyginant su kitais būdais?

Kokie, Jūsų nuomone (pagrindžiant poziciją), yra sėkmingiausi Jūsų, kaip individo, gyvenimo pėdsako po mirties išlikimo būdai?

Master

Na, nežinau, pagalvokim racionaliai, viena diena žemė vistiek bus sunaikinta. Taigi, kartu ir genai. Aš asmeniškai nemanau, kad verta siekti nemirtingumo materialioje plotmėje, kadangi joje nėra nieko amžino.

paragraf 78

Šiaip žmogus yra pajėgus nugalėti dauginimosi instinktą (žinoma, pasitaiko tokių individų, kurie to nesugeba, tada arba dulkinasi su viskuo kas papuolė arba masturbuojasi). Žmogui dauginimosi instinktas, nėra toks svarbus, kaip kokiam gyvuliukui.
Štai Maslow apibrėžė pagrindinius/esminius žmogaus poreikius:
fiziologiniai poreikiai: maistas, vanduo, pastogė;
saugumo poreikiai: apsauga nuo pavojų, grėsmių ir vargų;
socialiniai poreikiai: priklausomybės kokiai nors grupei jausmas, draugystė, parama;
poreikis būti gerbiamam ir pripažintam: savivertė, reputacija, statusas, aplinkinių pagarba ir pripažinimas.
savęs aktualizavimo (saviraiškos) poreikis: poreikis išreikšti savo galimybes siekiant nuolat tobulėti
Dauginimosi jis neapibrėžė kaip esmingai būtino žmogaus poreikio.

Kas dėl likimo savo ainiuose, tai ši idėja nėra nauja. Žydai, dar bibliniais laikais (na prieš kokius gerus 3000 metų), tikėjo jog žmogus lieka gyventi savo vaikuose ir anūkuose. Todėl ainių turėjimas dar ir dabar laikomas dideliu palaiminimu. Žinoma, vėliau atsirado Šeolo samprata, tad toks tikėjimas atsitraukė į šalį.

inkognito

Tiesioginiame materialiame lygmenyje neišliks absoliučiai nieko,visos saulės sistemos  planetos bus prarytos besiplečiančios saulutės. Tačiau yra antrinis materialusis skaitmeninis -informacinis lygmuo, kurį mes "Įgrojame"gyvendami savo įprastinį kasdienį gyvenimą,visas mintis ,pasiekimus,nuoskaudas ,nusivylimus,džiaugsmus ir neviltį. Tai panašu į gigantišką muzikinę plokštelę tik galaktiniame lygmenyje. Kaip žinote žemė pastoviai skrieja aplink saulę o saulė sukasi galaktikos skliaute,kiekvienas iš mūsų judame pastoviai 30 km/sek linijiniu greičiu sukdamiesi su žeme aplink saulę,o saulė tuo pat metu juda galaktikos skliautu ir visa tai kas nutinka mums tuo metu įrašoma tarsi kompo disko skaitmeniniame lygmenyje,ir fiksuojama iki to laiko kol egzistuos visata. Va šitoje plokštumoje mes ir būsime "nemirtingi" tačiau niekur iš jos neištrūksime kol tam "kažkam" neprireiks šios info. Joje yra viskas įrašyta kas buvo prieš mus ir kas bus dar po mūsų.

interpretatorius

Kieno pėdsakai išliks po mirties?


Pėdsakas tai bus įrašas kurį skaitys po šimtmečių, tai bus palikimas ir istorija (kai viskas po keliu šimtmečiu bus kompiuterizuota ras kurio iš jūsų dienorašti kaip gyvenot ir tapsi istorijos dalis ir tavo supratimas bus lyginamas to laikotarpio žmonių samprotavimu)(kaip dabar dantiraštis, ar paveikslai) :D

paragraf 78

Tai, kad viskas kas kuriama dabar neturi galimybės išlikti. Nusprogs kompai ir visi duomenys išsitrins :) grįžkime prie dantiraščių

interpretatorius

Ar prie molinių lentelių  (popierius neamžinas)  :)

paragraf 78

Na, dantiraštis ir buvo rašomas ant molinių lentelių, jei ką :)

interpretatorius

Atsiprašau ne taip perskaičiau tavo sakini, tavo tiesa. :-[

paragraf 78

Pasitaiko. Bet tave paguosti turėtų tai, jog kol egzistuos šis puslapis, tavo klaida bus pėdsaku :P

xsistemax

Keista diskusija.Savo palikuonyse paliekame ne tik genetinę atmintį,taip realizuojame rūšies tęstinumą,kurį užprogramavo gamta.Todėl žmogus,einantis prieš gamtos dėsnius po savęs nieko ir nepalieka,kad būtų išvengta pasitaikančių negatyvių mutacijų,kurios,anot paragraf 78,turėtų kažkodėl būti gerbtinos.Čia į vieną gretą stoja homoseksualumas ir katalikų šventikai,verta susimastyti.Gamta neleidžia tokiems gerbtiniems dalykams daugintis genetiniu būdu.  :)
Inkognito teisus,informacija nesunaikinama,neaišku tik,ar po biologinės mirties gyvos būtybės išlaiko sąmonę.Informacija fiksuojama kvantiniame lygmenyje kvantų energetinės būsenos pavidalu.Bet su dauginimosi instinktu šitas reiškinys turi labai mažai bendro.

inkognito

#11
kovo 08, 2013, 19:37:44 Redagavimas: kovo 09, 2013, 09:48:09 by paragraf 78
CitataInkognito teisus,informacija nesunaikinama,neaišku tik,ar po biologinės mirties gyvos būtybės išlaiko sąmonę.Informacija fiksuojama kvantiniame lygmenyje kvantų energetinės būsenos pavidalu.Bet su dauginimosi instinktu šitas reiškinys turi labai mažai bendro.

Išlaiko pilną samonę.viskas beveik kaip ir čia tik 1000 kartų geriau,tačiau reikia būti pasiruošus aršiai kautis su kitomis būtybėmis dėl savo egzistencijos tame lygmenyje.Pačios piktybiškiausios yra sunaikinamos arba perkeliamos į negyvenamus pasaulius,kurių yra sočiai ir ten jos įkalinamos. Pas mus jas vadina piktosios dvasios. Jos iš kitų materialių pasaulių atkeltos,nes nepritapo vadinamoje Gafoje ar kaip ten kitaip vadinamoje ,tiksliai nežinau. iš jos esybės kviečiamos pokalbiui su Viešpačiu kur gauna įsakymus tam tikram metų skaičiui materializuotis į naujai atsirandančią gyvybę. Kiekvienas jeigu susikauptumėte ties tuo ką aš parašiau,atsimintumėte dėl kokios priežasties atsiradote čia  ir už kokius negerus darbus,nes mūsų žemė iš esmės yra pragarinė planeta,skirta bausmės atlikimui.Aš labai nenorėjau čia gimti,tačiau nuo mano norų niekas nepriklausė,todėl pirmus 9 mėnesius po gimimo sakė tėvai klykiau dieną naktį kaip pasamdytas,matyt veržiausi atgal,bet mano norų niekas nepaisė. Kaip nepaisys ar norėsiu mirti ar ne.

xsistemax

Kalbi apie kokią nors asmeninę patirtį,ar informacija iš Vedų?

inkognito

Citata iš: xsistemax  kovo 09, 2013, 09:10:20
Kalbi apie kokią nors asmeninę patirtį,ar informacija iš Vedų?

Deja vedų nesu net skaitęs,tai pasakoju tas nuotrupas, kurias pats kažkiek atsimenu iš to laiko kai nebuvau dar čia gimęs. Kiekvienas įtempkite atmintį ir manau, kad prisiminsite dar daugiau,juk kai buvote maži vaikai tai labai daug apie tai galėjote papasakoti...

xsistemax

Tavo pateikta informacija identiška Vedoms,todėl ir klausiu.Nukrypstam nuo temos,bet užkabinai kai ką svarbesnio.Kaip pasaulis sukurtas ir kaip administruojamas.Administratorius supyks už nukrypimus.Reikėtų sukurti naują temą,tikrai ir aš turiu ką ta tema pasakyti.  :)

Aukštyn