Budizmas

Pradėjo shamanaz, liepos 18, 2012, 14:40:05

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Dėl budizmo su švytuokle. "Ar Buda buvo realus asmuo" - taip, "Ar Buda buvo ateivis" - taip, "Ar koks nors tikėjimas ar religija neša pažangą" - ne   :)

TinSoldier

Tu nenori manęs su švytuokle patikrinti?
Jei nori su ja paspelioti apie mano gyvenimo faktus ir pažiūrėti, kiek atspėsi - rašyk į PM.
Padarysim eksperimentuką.

šamanas

Budistai medituoja kad surastu sielos ramybę. Budistų vyrai eina į vienuolynus.

šamanas

Aš budizmu ir rytų filosofijomis domiuosi. Manau kad budizmas yra puiki religija. ;)

puodukas

Citata iš: šamanas  gruodžio 25, 2013, 19:35:01
Manau kad budizmas yra puiki religija. ;)
Budizmas ne visai religija, tai labiau savęs pažinimo būdas... lygtai.

šamanas

Kartais sako kad budizmas filosofija arba gyvenimo būdas.

Master

Ne, nu jūs tai diskutuojate tikrai "pasikaustę informacija" :D ...
Ech, o kalbant į temą, mane tai skaudina, kad atsiranda vis daugiau žmonių perskaičiusiu kelias vakarietiškas knygas, panaršius vikipedijoje ir jau kalbančius kokie jie "budistai". O ypač plėšo širdį kai rytietiškos dvasinės praktikos atliekamos nesigilinant nei į praktikos reikšmę ar į teisingą jos atlikimą. Pavyzdžiui tų pačių mandalų piešimas, meditacija... Iš tiesų man tai atrodo kaip apgaulė, to tikėjimo (o gal dar ir kito, savo) išniekinimas.
O pati budizmu nesidomiu (:

elteide

Citata iš: rutulys  sausio 07, 2013, 22:51:10Tavo vietoj aš pradėčiau ieškoti savo amžinosios meilės, gal tai tave ištrauktų iš to neaiškaus darinio, gal dar tavo angelas sargas tave saugo?

Yra dar vienas niuansas, kurį norėčiau aptarti dėl meilės saitų, gyvendami daugybe gyvenimų susisaistėme daugybe netikru meilės saitų, bet amžinieji yra pirmieji, sudaryti dar tais laikais kai Dievai buvo negimę, jie anuliuoja visus kitus netikrus meilės saitus sudarytus vėlesniuose gyvenimuose. Niekas tiksliai negali pasakyti kur jo amžinoji meilė, kol pats nepabandys jos surasti. Man pasisekė, kad manęs ieškojo, surado ir išjudino veikti. Oi patikėkit kiek yra Dievų ir Deivių ieškančių savo amžinųjų (pirmųjų) meilių. Manau, kad rašytojas Mika Waltari irgi buvo surastas kaip ir aš. Viename iš jo romanų, jo herojų persekiojo Deivė. Ir šiaip romanuose pilna detalių, kurios verčia mane taip manyti. Ar rašytojui pavyko susivokti ir atsakyti į Amžinosios meilės kvietimą aš nežinau. Tik amžinoji meilė yra besąlyginė, jos ieškoję ir pakliuvę į kokios šėtonės rankas, gali tekti patirti daug nemalonių išbandymų, kol ją prisijaukinsite, ištirpdysite jos ledinę širdį. Man tai pavyko padaryti, manau, kad ir kitiems tai pavyktų.
tai kaip baigėsi paieškos , ar radote vienas kitą ar kartu?

Aukštyn