Ar žmogui reikalinga religija

Pradėjo DesolatedColors, rugsėjo 23, 2018, 21:05:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

DesolatedColors

Privet visi  :)

Tema aiški. Kodėl? Kodėl ne? Ar religija žmogui į gyvenimą įneša daugiau žalos ar naudos?

elteide

tiesa reikalinga, teisingas mokymas , tikėjimas ...religijoj to galima rasti jei esi motyvuotas, bet poto po kurio laiko , pradvasėjus judėt reiktų nereligingai ;)

Linas Esu

#2
rugsėjo 23, 2018, 23:38:48 Redagavimas: rugsėjo 24, 2018, 00:35:26 by Linas Esu
Citata iš: DesolatedColors  rugsėjo 23, 2018, 21:05:12Privet visi  :)

Tema aiški. Kodėl? Kodėl ne? Ar religija žmogui į gyvenimą įneša daugiau žalos ar naudos?

Konkrečiai kalbant apie krikščionybę, didžioji dalis pasekėjų jos net nepraktikuoja. Jeigu kas kartais žaidžia krepšinį, tai nereiškia jog jis yra krepšininkas. Tas pats galioja visoms likusioms religijoms.

Trečiose šalyse, kur žmonės net darbo susirasti negali, badauja ir panašiai, galbūt tikėjimas į antgamtinę būtybę kažkiek padeda, paprastai ir aiškiai - sunkiu metu suteikia vilties.

Vis gi provakarietiškose valstybėse, kuriose nėra taip sunku gyventi, normali švietimo sistema, maža bedarbystė, galimybės studijuoti, geros sąlygos auginti vaikus ir t.t.. Nematau jokios naudos į dabartinę kultūrą kišti mitologijas ir šviesų protą drumsti alegorijomis nuo pat mažumės. Dabar pasirinktinai tėvai sprendžia ar vaiką leisti į etikos pamokas ar į tikybos, tačiau manau tikyba net neturėtų būti švietimo programoje. Vaikai nesupranta kas yra religija ir kaip ji veikia pasaulyje. Suaugęs žmogus turėtų pats savarankiškai apsispręsti ar jis nori priklausyti kokiai nors religinei organizacijai ar ne, tačiau praktika rodo, jog tėvai nevengia už parankės tempti į komuniją, po to sutvirtinimą. Šventinimai, apyvarpės apipjaustymai, vaginos užsiuvimai - religinių ideologijų nuopelnas. Ar tai racionalu/etiška ?

Vatikanas užsiima lobizmu. Islamo - net nelaikau religija, tai politinė ideologija, kurią jau dabar Europoje ar Šiaurės Amerikoje bando diegti į teisinę sistemą. Dar yra žydai, save laikantys išrinktąja tauta, per prievartą bandantys aneksuoti Palestiną, vietoje to jog gyventų po viena vėliava, abi 'tautos' kovoja dėl 'šventojo' miesto, Jeruzalės, nes abiejoms 'dievas ją paskyrė', koks sutapimas...Hinduizmas, pasižiūrėjus iš šono kaip gyvena Indija, supuvusi, degradavusi kultūra, visai kaip islamo pasekėjai, pasiklydę laiko tiekmėje, didelis nusikalstamumas, prostitucija ir pedofilija kone visuomenės norma, statistika yra tragiška. Nors Indai turi padorią teisinę sistemą pasiskolinę iš vakarų, tačiau ten tiek daug pažeidimų, jog nusikaltęs savo eilės į teismą gali pralaukti visą gyvenimą. Apie tokias bendruomenių sektas kaip amišai, scientologai, mormonai nematau reikalo net pradėti. Tiesa, vos nepraleidau budizmo..nors daug apie jį nežinau, tačiau susidaro toks įspūdis, jog tai baisi dvasinė masturbacija, nušvitimas - tiesus kelias į proto pamišimą ir asocialų gyvenimą.

boba

#3
rugsėjo 24, 2018, 14:11:21 Redagavimas: rugsėjo 24, 2018, 14:30:38 by boba
Na atseit religingi žmonės negali niekuo domėtis negali domėtis mokslu ir t.t. Ar tikrai taip yra? Na man mokslas yra be galo įdomus dalykas,bet kadangi sergu šizofrenija tai tik dėl to nuo mokslo esu labai nutolusi. Bet vistiek net jei ir labai gerai sektūsi, kada nors man suprasti mokslą, mokslas vistiek niekados negali atstoti pačio Dievo.

vytra

#4
rugsėjo 24, 2018, 15:37:30 Redagavimas: rugsėjo 24, 2018, 15:39:31 by vytra
Citata iš: boba  rugsėjo 24, 2018, 14:11:21.. kada nors man suprasti mokslą, mokslas vistiek niekados negali atstoti pačio Dievo.
- taip, Jūs gerbiamieji, čia painiojate tikėjimą su religija. Yra daug tikinčiųjų be religijos ir yra daug netikinčiųjų religijose. Antrieji dažniausiai siekia biurokratinės karjieros arba yra infiltruoti kenkėjai (pedofilai?)

Paaiškinimas: religija yra organizacija su valdžia, finansais, biurokratija, mokslu. Taip, taip: su mokslu, tik tas mokslas šiuo metu dažnai atsilikęs, atsilikimą mėgina pasivyti naujos religinės srovės.

Ką sakė Kristus: "kur susirenka trys ar daugiau mano vardu, ten ir yra mano Bažnyčia".

Išvada: Apeigos, šv. Mišios, šv. Giesmės yra žmonijos meno kūriniai, jei gerai įsiklausai ir įsijauti, tai tikrai gelbsti.




Aukštyn