Misijos į Marsą dalyvius nuo radiacijos saugos jų išmatos

Pradėjo paragraf 78, kovo 07, 2013, 14:31:05

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Misijos į Marsą dalyvius nuo radiacijos saugos jų išmatos

Praėjusią savaitę pasaulį apskriejusi žinia, kad 2018-aisiais į Marsą numatoma išsiųsti vidutinio amžiaus sutuoktinių porą, sulaukė didelio susidomėjimo, tačiau misijos organizatoriai neskuba atskleisti visų kelionės smulkmenų.

Jau žinoma, kad misijos dalyviai kartu turės išbūti 501 dieną - tiek truks kelionė iki Marso ir atgal. Skrydis planuojamas 2018 metų sausio 5 dieną.

Bene didžiausias kelionės iššūkis - didžiulė radiacija kosmose, dėl kurios dalyviai gali likti nebevaisingi. Tad kaip bus bandoma apsaugoti keliauninkus nuo pavojingos spinduliuotės?

Misijos organizatoriai turi radikalią idėją: erdvėlaivio sienas padengti vandens talpyklomis, maistu ir… pačių keliauninkų išmatomis, skelbia Dailymail.co.uk.

„Skamba šlykštokai, bet šioms medžiagoms nėra jokios kitos vietos, o jos suteikia puikią apsaugą nuo radiacijos", - teigė misiją organizuojančio fondo „Inspiration Mars Foundation" technikos vadovas Taberis MacCallumas.

Išmatos pirmiausia bus dehidruotos, mat vandenį šios kelionės metu teks ypač taupyti ir nuolat perdirbti į tinkamą gėrimui. „Pašalinus kaip įmanoma daugiau vandens, nes jo reikės gėrimui, šios atliekos bus sudėtos į maišelį ir vėl prilipdytos prie sienos specialiuose bakeliuose", - teigė T. MacCallumas.

Sutuoktiniai visą kelionę praleis maždaug 180 kubinių metrų dydžio kapsulėje (šiek tiek daugiau vietos nei standartiniame mikroautobuse).





Šaltinis: 15min.lt

Man tik įdomu, kiek reikia šikti, kad tikrai apsisaugotum nuo radiacijos? :)

Aukštyn