Pveikslas, elektros (?) iškrova

Pradėjo Menulio.sonata, balandžio 02, 2015, 22:24:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Menulio.sonata

Papasakosiu jums bene vienintelį atsitikimą savo gyvenime, susijusi su (man) nepaaiškinamu reiškiniu. O atsitiko tai mūsų namuose. Per savo gyvenimą esu nutapiusi keletą paveikslų. Piešiau juos sau, didele dailininke savęs nelaikau. Vienas didelio formato paveikslas labai patiko mūsų artimai draugei, kurį galiausiai nusprendžiau jai padovanoti. Išsiskirti su juo buvo nelengva, bet pagalvojau, kad laikas paveikslą "paleisti", kad galėčiau vietoj jo nutapyti ką nors kita. Taigi, puikiai praleidome kartu su draugais, naujaisiais paveikslo sąvininkais, visą dieną, o vakare nukabinome paveikslą nuo sienos ir įdavėm draugams išsivežti. Gyvename nuosavame kelių aukštų name. Paveikslas kabojo svetainėje pirmąjame aušte, o antrame aukšte migdėme vaikus. Vaikai jau turėjo būti savo lovose, mes - savosiose, kai iš apačios, svetainės, pasigirdo muzikos garsai. Grojo lyg vaikas, sunkiai rinkdamas melodijos natas. Iš karto pamaniau, kad čia vyresnioji dukra ištykino iš lovos ir groja mūsų elektriniu pianinu (keyboard). Lipu žemyn, pasiruošusi dukrą barti, tačiau matau, kad visur šviesos išjungtos, o muzika groja. Įjungiu šviesą ir matau, kad prie kybordo tuščia, o muzika sklinda iš jo. Po 5-6 sekundžių melodija baigiasi ir tada kiek tolėliau, prie lango pasgirsta garsas lyg daugybė rankų pradeda ploti. Man plaukai piestu, šaukiu vyrą pagalbon, nes išties pasidarė labai nejauku. Vyras nusileido iš viršaus, nuėjo prie lango, rado ten ant lentynos paliktą mūsų nešiojamą kompiuterį. Jame tądien mes žiurėjome su draugais vieną youtube filmuką, kuris prasideda žiūrovų plojimais, paskui vyro ir moters pora pradeda šokti. Tie mano girdėti plojimai ir buvo to filmuko pradžia - nežinia kodėl ir kaip tas filmukas įsijungė, kybordui pabaigus groti. O kaip grojo kybordas?! Yra tokia funkcija: įrašyti savo paties grojimą. Vaikai, matyt, dieną suspaudeliojo mygtukus ir įrašė savo grotą dainelę. Kažkokiu būdu tuščiame tamsiame kambaryje tas įrašas buvo paleistas groti. O prie ko čia tas paveikslas, paklausite jūs. Ogi tas pavekslas kabojo virš kybordo... Kai vėliau papasakojau nutikimą tiems draugams, jie man paporino, kad grįžę namo, rado degančią žvakę. Tai vat tokia istorija man nutiko. 

Benamis

Augintiniu neturit?

Citata iš: Menulio.sonata  balandžio 02, 2015, 22:24:42
Kai vėliau papasakojau nutikimą tiems draugams, jie man paporino, kad grįžę namo, rado degančią žvakę. Tai vat tokia istorija man nutiko.


Papasakok placiau nes sunku suprasti: kokia zvake, kur ja rado ir pan.

Toks nutikimas buvo pavienis ar pasikartojantis?

mangirdas.bu

Lyg būtu duotas leidimas iš jūsu viršaus draugams turėti paveikslą :D

Menulio.sonata

@Benamis Tai buvo vienintelis atvejis. Iš augintinių namie turim katę. Manot, kad ji gal galėjo užšokti ant ektronikos prietaisų, paleisti juos groti? Įdomi būtų hipotezė, bet nemanau. Katė garbaus jau amžiaus ir labai baikšti, sienomis-lentynomis nelaksto. O dėl žvakės tai irgi daugiau nieko negaliu pasakyt. Apie nutikimą aš parašiau draugams, draugė man trumpai atsakė, vat netgi cituoju:"Dar apie ta mistika po pasivaiksciojimo su jumis. As grizus radau degancia zvake ant stalo. Viskas kas atsitiko pas jus ir pas mus, paaiskinamas dalykas. Tik atsitiktinumu seka mane neramina- lyg kas siuncia mums zinia, kurios kol kas negalim issifruoti." Keista, bet daugiau apie tą žvakę, netgi akis į akį susitikusi, nebegalėjau išklausti. Lyg ir porąkart pradėjom su drauge apie tai pokalbį, bet arba kas nutraukdavo, arba gal ką ir sakė, bet aš detalių nebeprisimenu. Manau, jie prieš išvažiuodami pas mus visai dienai, buvo užsidegę žvakę ir pamiršo ją užpūsti. Vakare rado tebedegančią.

@mangirdas.bu Gražiai čia parašėt :) Man tas "leidimas" iki šiol šiurpuliukus kelia.

exlibrisas

Nieko mistiško ir nieko gražaus man nenutinka. Tik darbas-namai, namai-darbas. Jokios kūrybinės energijos mano gyvenime nėra. Turėtumėt būti laiminga, kad kad šitaip nutiko. Kad ir baisoka iš pradžių.

▲kéß☼n☼

Man ši istorija neprimena paprasto atsitiktinumo. Taip, muzika galėjo būti įrašyta, bet kodėl ji įsijungė būtent tada ir kodėl iškart po to įsijungė video su plojimais?..  Gal paveikslas kuo nors ypatingas? Ką jis vaizduoja, gal jį tapėte kokiu nors ypatingu metu ar pan.?

ponaitis

Na reiktu kad apibudintumėte paveiksla,kaip atrodo,kas nupiešta,arba foto padaryti.Man asmeniškai jei paveikslas koks idomesnis,mistiškesnis butu jau pasamoniškai ieškotusi panašių įvykių.Tikiuosi nenupiešta kokia juodoji balerina?  ;)

▲kéß☼n☼

Yra tokių paveikslų, kurie esą yra prakeikti, pvz. Bill Stoneham'o "The Hands Resist Him", "The Anguished Man" (autoriaus nežinau, bet pavadinimo užtenka, kad surastum paveikslą internete). Šitie ne tik šiurpūs pažiūrėti, dažnai aplink juos vyksta nelaimės, keisti nutikimai. Aišku, nemanau, kad čia kalbame apie tokį atvejį, tačiau gali būti, kad jūsų paveikslas turi tam tikrą energetinį krūvį. Dėl to ir svarbu sužinoti, kada, kaip ir kas nutapyta paveiksle.

Vitus

Citata iš: Menulio.sonata  balandžio 03, 2015, 01:30:40
Viskas kas atsitiko pas jus ir pas mus, paaiskinamas dalykas. Tik atsitiktinumu seka mane neramina- lyg kas siuncia mums zinia, kurios kol kas negalim issifruoti."


Nematau aš čia jokios priežasties, dėl ko vertėtų jaudintis. Nereikia ieškoti priežastinių ryšių tarp įvykių, kurie nesusiję ir mažiau klausytis istorijų apie juodas balerinas, energetinius krūvius ir prakeiktus paveikslus...

Beje, ką šioje istorijoje nuveikė elektros iškrova?

Menulio.sonata

@Vitus Elektros (su klaustuku; gal ne elektros, gal kažkokios kitokios rūšies energijos) iškrova - tai mano interpretacija, kodėl staiga "atgijo" ir pradėjo veikti elektros prietaisai: elektrinis pianinas, kompiuteris. Istoriją papasakojau, tikėdamasi, kad kas nors galės logiškai ir moksliškai paaiškinti šiuos įvykius, kurie gal būt yra, o gal būt ir nėra tarpusavyje susiiję.

Intuityviai manau, kad paveikslai, kaip greičiausiai ir kiti daiktai gali turėti arba per laiką įgyti savo energetinį užtaisą. Paveikslo tema man buvo svarbi, jis kabojo mūsų namuose daugelį metų. Nukabinus jį nuo sienos, gal būt, buvo sudrumsti kažkokie nežinomi mums energetiniai laukai, kurie paveikė elektrinius prietaisus. Taip aš sau aiškinu. Deganti žvakė galėjo būti atsitiktinumas - arba ne:-) Mes dar tiek daug nežinome.

Beje, radau savo rašytą emailą draugams kitą dieną po įvykio. Pasirodo, viskas buvo truputį kitaip, nei atsimenu. Tai irgi įdomus ir mokslininkams žinomas fenomenas apie atsiminimų "autentiškumą".

Štai tas emailas (vardai išimti): "Sveiki, brangieji

Dziaugiames, kad sugrizot laimingai namo. Konservatoriu kreipimasi
butinai perskaitysim.
[Sūnus] nakti veme. Sakau, gal koki gryba pakeliui uzkando.
Papasakosiu, koks dar keistas dalykas mums vakar po jusu isvykimo
nutiko: Suguldem vaikus, sutvarkem apacioje virtuve, uzrakinom duris.
Paskaiciau vaikams pasaka. [Sūnus] uzmigo labai greitai. Kai pabaigiau
skaityti, [Dukra] dar budravo. Vis tiek isejau is kambario. Prisijungiau
treciame aukste prie [Vyro]. Nepraejus ne minutei, isgirdom [Dukrą]
apacioje skambinant pianinu. Galvoju, na isdykele, net nebando
migdytis, o vietoj to bimbina vienu prstu ta dainele, kuria paskutiniu
metu vis mokosi pagroti. Ir net i aklinai tamsu kambari nusileisti
nepabijojo. Pradejau lipti zemyn. Antrame aukste prie vaiku kambario
duru radau stovincia [Dukrą]. "Pasakyk teciui, kad jis per garsiai
groja" - sako. Nusileidau dar vienu aukstu zemiau i tuscia tamsu
kambari, ijungiau sviesa. Kambarys is tiesu buvo tuscias, o elektrinis
pianinas grojo pats vienas. Mano nervai neislaike, pradejau saukti
[Vyrą]. [Vyras] atejes, isjunge pianina. Kai tik pianinas nutilo,
pasigirdo prie lango plojimai, neaiskus murmesiai. Pasirode, kad
"atgijo" kompiuteris ir paleido is naujo groti ta jusu sokio klipuka
youtube'je. Mes su [Vyru] kuri laika stovejom ir ziurejom viens i kita
ispute akis. [Vyras] patikrino langa, duris, rusi. Nieko. Viskas
uzdaryta.

Taigi puse nakties negalejau bluosto sudeti galvodama, kas nutiko,
kita puse - vemalus valiau.

Tiesa, tas pianinas turi mygtuka, kuri paspaudus, galima irasyti savo
grojima, o paskui paspaudus kita, perklausyti, ka irasei. Bet kas tuos
mygtukus spaudinejo?!

Linkejimai ir lauksim jusu vel sveciuose. Gal noresit netgi pas mus
pernakvoti?:-)"

Vitus

Citata iš: Menulio.sonata  balandžio 04, 2015, 15:38:19
@Vitus Elektros (su klaustuku; gal ne elektros, gal kažkokios kitokios rūšies energijos) iškrova - tai mano interpretacija, kodėl staiga "atgijo" ir pradėjo veikti elektros prietaisai: elektrinis pianinas, kompiuteris. Istoriją papasakojau, tikėdamasi, kad kas nors galės logiškai ir moksliškai paaiškinti šiuos įvykius, kurie gal būt yra, o gal būt ir nėra tarpusavyje susiiję.


Nieko negaliu pasakyti apie "kitokios rūšies energijos iškrovas", jos man nėra žinomos. Elektros iškrovos, tai žaibai ar kibirkštys tarp dviejų objektų, turinčių skirtingo poliarumo elektrinį potencialą. Pavyzdžiui, jei žmogus apsivelka nailoninį rūbą, kuris nuo trinties įsielektrina, tai palietus kitą žmogų ar metalinius objektus, gali "trenkti" mažytis žaibas. Tokios iškrovos nepavojingos žmogui (ko nepasakysi apie žaibus), bet žnaibo nemaloniai :)

Mažai tikėtina, kad tokia iškrova galėjo būti uždaroje patalpoje, kurioje nėra jokio judėjimo. Bet labai galimas daiktas, kad kompiuteris ir pianinas buvo palikti budinčiame režime ir įsijungė esant dideliems 220V tinklo įtampos svyravimams ar dingus ir vėl atsiradus įtampai. Tokiu atveju elektros grandinėse būna įvairūs pereinamieji procesai, kurie gali paleisti elektroninius prietaisus (bet niekaip negali įjungti mechaninių jungiklių ar klavišų). Nežinau, kaip buvo iš tikrųjų, nes šioje "baisioje" istorijoje yra daugybė neaiškių momentų. Aš šioje situacijoje būčiau patikrinęs ar tikrai į pianino atmintį buvo įrašyta melodija, išjungęs prietaisus ir nuėjęs miegoti :)

Aukštyn