Visa tiesa apie Kalėdų senelį

Pradėjo TinSoldier, gruodžio 05, 2012, 16:41:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Kai mažiukas buvau, užtikau, kaip mamytė krauna dovanas po eglute. Nu ir nusivylimas buvo, kai sužinojau, kad senio nėra. Yra tik visi tie su dirbtinėm barzdom, kurie per šventes prisilibdo.

OKULTISTE

Šiandienos aktualijos: tikybos mokytojos vaikams pasako, kad tikrasis Kalėdų Senelis mirė

Aš tai linkusi sakyti tiesą. Sakau: "Kalėdų Senelis tikrai yra, bet jis jau Danguje. Jis buvo toks geras, kad dabar yra daug jo pasekėjų Kalėdų seneliukų, o tie seneliukai gali turėti pagalbininkus, pavyzdžiui, šiemet mūsų šeimoje aš esu Kalėdų senelio padėjėja (na ne Simpsonų šuo). Juk pasaulyje tiek daug vaikų!" - tada vaikams nebūna nusivylimo, nes jie pamato ne, kad tėvai jam meluoja, o kad yra Kalėdų seneliukų padėjėjai...

rugile.sap

Citata iš: coliuke  gruodžio 20, 2012, 16:20:30Nu mano nuomone yra gerai kai vaikai tiki kaledu seneliu...juk tam, ir yra vaikyste, kad tiketume kaskokiais stebuklais....negi noretum, kad tau pasakytu kad per kaledu dovanos dovanoja tevelis ir mamyte...dingtu visas keledu dziaugsmas jiems ;)
Pilnai pritariu!! Vaikai turi tikėti Kalėdų seneliu, pasakomis, stebūklais - taigi vaiskytė. Realybė ir sunkumai ateis dar į jų gyvenimus kaip atėjo ir į mūsų, tad leiskime jiems pasidžiaugti, pabūti laimingiems ir turėti tikėjimą :)

TinSoldier

Bet ar tikrai realybė būtinai turi būti niūri ir bjauri? :)

Ar savaime tėvelių meilė, smagus ir jaukus pasibuvimas šeimoje, kad ir tų dovanėlių pasidovanojimas ir pasidžiaugimas religine švente ar bent jau gražiu sezonu ir pan., nėra labai gražu?

Ar visa tai, be tikėjimo kalėdu seneliu yra visiškai neįdomu, beprasmiška ir bevertiška?

Vaikas, aišku, susidurs su vis didesniai sunkumais gyvenime. Bet ar tikrai geriausia jam augant jį išmokyti, kad stebuklai neegzistuoja, taip vis niūrinant jo gyvenimą? Gal tiesiog geriau būtų išmokyti džiaugtis realybe - kažkuo, kas yra tikro ir nepražūs jam augant?

tadasas99

pritariu @TinSoldier aisku galime vaikus auginti apsubtus iliuzijomis, sukurti pasaku pasauli kuriame egzistuoja fejos elfai kaledu seneliai dantuku fejos ir t.t., taip gal kazkam atrodo kad vaikui gyvenimas taps grazesnis, spalvingesnis,  nes neva taip elgiames nes juos mylime, norime jiems geriausio ir neapskrauti nuiria kasdienybe. siaurai ziurint tai taip...
 bet jei is moralines puses pagalvojus ar taip patys neprikuriame vaikui trauminiu situaciju, juk amzinai jis pasakomis netikes, niena diena suzinos kad dantuku fejos nera, kita diena suzinos kad feju nebuna, trecia suzinos kad elfai neegzistuoja, ketvirta kas zino ka jis sugalvos kai jam atrodys kad visas pasaulis netikras ir jis toliau griuva, tevu pagalbos nepraso nes tevai daug primelave ir jais nebepasitikima (kraupiu pavyzdziu turime perdaug).
 svente yra svente ir ja galime svesti be netikru iliuziju, o vaikas tikrai ne maziau dziaugsis gaves dovanu is tevu, bet tikrai augs laimingesnis jei tevai bendraus nuosirdziai, bet tai nera taip paprasta kaip iliuzijos, nera paprasta pasiekti to kad vaikas kazka darytu ar elgtusi todel kad tevai paprase (neliepe, neisake, negrasino, o tiesiog paprase), todel patogu imtis grasinimu kaledu seneliu dantuku fejomis ir pan.
 isvada, pasakos vaiku auginime egzistuoja todel kad mums taip patogu, esame savanaudziai visiskai negalvojantys kas geriau vaikams.
 @paragraf 78 minetas kunigas buvo zmogus norejes visuomenei prodyti pavyzdi kad reikia dalintis, reikia seti dziaugsma ne tik artimiesiems bet ir svetimies, ir tokio zmogaus atminima paversti vaiku elgesio kontroliavimo priemone, bent man tai moraliskai nelabai priimtina.

.L.U.T.H.O.R.

Pala, pala @tadasas99 , nesumesk elfų su fėjom į bendrą puodą su fantastinėm būtybėm kaip kaledu senelis ir dantų "fėja", nepamirštant ir velykų bobutės. 

Ezekiel

Kalėdų senelis ir kiti mitai gali būti netikri kadangi realybėje pasakoti dalykai nepasitvirtino. Tačiau tam tikra prasme "Kalėdų senelis" gali egzistuoti, bet jis yra ne tai kas įvaizduojama šiandien kaip senis raudonais rūbais, o greičiau musmirė! Taip mano antropologas John Rush: http://www.livescience.com/25731-magic-mushrooms-santa-claus.html

Aukštyn