„Google“ pristatė vietos sekimo paslaugą – visuomenė sunerimusi

Pradėjo idenmeyou, liepos 23, 2015, 22:19:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

idenmeyou

„Google" kompanija papuolė į kryžminę ugnį po to, kai visuomenei pristatė šiek tiek kontraversišką, naują paslaugą, kuri žino daugiau, nei galbūt jūs norėtumėte.

   


„Call Timeline" - taip pavadinta naujoji sekimo paslauga, kuri geba prisiminti didžiąją dalį vietų, kuriose jūs esate apsilankę.

Patys „Google" kompanijos atstovai tvirtina, jog „Call Timeline" turėtų būti ypač patraukli vartotojams, kadangi jiems galės priminti įvairius restoranus ar kitas lankytinas vietas, kurios vartotojams galėjo patikti ir galbūt jas vertėtų aplankyti dar kartą.

Tačiau internautai yra kiek kitokios nuomonės. Nemaža dalis vartotojų, sužinoję apie naująją „Google" paslaugą, savo „Twitter" paskyrose ėmė reikšti nepasitenkinimą ar susirūpinimą.

Anot jų, galimybė atsekti praeitį ir vietas, kuriose žmonės lankėsi, sukelia nesaugumo jausmą ir netgi baugina.

Panašu, jog „Google" kompanija vėl netyčia išsidavė renkanti bei kaupianti duomenis apie interneto naudotojus be šių sutikimo.

paragraf 78

Big Brother watching you

idenmeyou

Kartais iš visų slaptų organizacijų žmonės juokiasi, sako jos neegzistuoja, na nežinau kaip yra, bet akivaizdu kad mūsų privatumas senai neegzistuoja ir sekami esame vis didesniais tempais.

paragraf 78

Citata iš: idenmeyou  liepos 24, 2015, 09:44:56
Kartais iš visų slaptų organizacijų žmonės juokiasi, sako jos neegzistuoja


Ne todėl žmonės juokiasi kad jos neegzistuoja, o todėl kad visomis savo bėdomis kaltina jas. Kainos kyla, žinoma kad masonų darbas ir panašiai

.L.U.T.H.O.R.

Nežinau kokia čia "nauja" funkcija, kad tą pačią ar bent jau panašią informaciją galėjai gauti nuėjęs į savo google paskyrą, nežinau kelis metus jau :D Tik ten palei gps ir tik kai internetas įjungtas telefone tada fiksuodavo vietą ar bent jau tas pats gps'as.

Owldies666

Sukelia nesaugumo jausmą, baugina. Tai kodėl tie, kuriuos baugina nenueina į savo paskyrą ir neatsisako vietovės nustatymo paslaugų? O be to, bijoti nėra ko, nes visa informacija, šiaip ar taip, yra gerai saugoma.

Aukštyn