Ką neša ir ką reiškia #metoo banga?

Pradėjo a.t.sielis, vasario 07, 2018, 10:48:37

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

vasario 07, 2018, 10:48:37 Redagavimas: vasario 07, 2018, 10:56:46 by a.t.sielis
Keletas šiuo metu kylančių pastebėjimų:

- kaip jau rašiau, tai gali rodyti evoliucionavimą į labiau civilizuotą elgesį iš barbarybės

- lietuviška specifika: dažnai "pasyviai agresyvi" merginų padėtis, t.y. aiškaus "ne" nėra, išoriškai bandoma tiesiog "ištoleruoti" seksualinės agresijos situacijas. Lieka psichologinės nuoskaudos, kurios dabar ir viešinamos. Galbūt tai susiję su lietuviškomis charakterio savybėmis, kurios reikalauja nerodyti išorinio priešiškumo stipresnei galiai (kaip pvz. istoriškai 200 metų Rusijos imperijos valdžioje, negali rodyti priešiškumo okupacinei struktūrai, nes būsi sunaikintas, bet pakankamai stipri vidinė opozicija agresijai išlieka). Lietuvių politiniai mitingai: stovi ramūs žmogeliai, paskanduoja kažką sutartinai. Kokių nors arabų mitingai: rėkauja, draskosi, degina iškamšas, eina iš proto. Lietuviai kunkuliuoja viduje, bet išoriškai ramūs,

- panašu kad menininkų (ir ne tik menininkų) "santykių dvasingumas" ir santykių sampratos yra completely messed up, visiška maišatis, tiek "alfa patinų", tiek merginų.

- ko nesupranta šiuolaikiniai žmonės, ypač merginos, tai kad "viskas yra seksas", t.y. kad yra grubiojo fiziologinio lygio vyriško ir moteriško principų santykis (tai ką ir vadiname seksu), ir subtiliojo emocijų, minčių lygio vyriško ir moteriško principų santykis (draugiškas bendravimas). Ir tame ir tame tie principai kontaktuoja ir mainosi energijomis, todėl ir tas ir tas iš esmės yra seksas. Todėl išmintingi žmonės, suprantantys visatos dėsnius, žmonių visuomenėse nustato tam tikrą struktūrą ir taisykles, kaip neeskaluoti tokių problematiškų situacijų nei iš vienos pusės: iš subtilios ar iš fiziologinės. Kai neišmanėliškumas vyrauja, nėra nei supratimo, kas vyksta, nei išmintingo elgesio. Neblogai tokią situaciją iliustruojantis postas:  https://www.facebook.com/milda.gardauskaite/posts/1805650506146598 , kuris apskritai išsamiai atskleidžia merginų vidinę perspektyvą, ir atsako į kai kuriuos klausimus, apie keistą elgesį tokių situacijų metu. Išvada: pasyvumas ir "ne" nesakymas yra bandymas išlaikyti subtilaus lygmens ryšį. Kurį dalimi atvejų reiktų laikyti kitokios formos seksu. Jeigu šito aspekto suvokimas būtų, tada ir mažiau tokių ryšių megztųsi ir mažiau tokių disharmoningų situacijų kiltų.

vytra

#1
vasario 07, 2018, 12:04:25 Redagavimas: vasario 07, 2018, 12:07:36 by vytra
Citata iš: a.t.sielis  vasario 07, 2018, 10:48:37- lietuviška specifika: dažnai "pasyviai agresyvi" merginų padėtis.
- nėra "lietuviškos specifikos", yra tik politinė agresija prieš Lietuvą, kuri nesibodi jokių priemonių, kad ir tamstos pastebėtos negatyvo agresijos iš LRT, kur atseit visi vyrai skriaudžia visas moteris todėl, kad turi tam skirtą įnagį! :(

Citata iš: a.t.sielis  vasario 07, 2018, 10:48:37- ko nesupranta šiuolaikiniai žmonės, ypač merginos, tai kad "viskas yra seksas".
- na "viskas yra seksas" negalioja net pas gyvulius, gyvuliai, gyvenantys socialiomis grupėmis, pripažįsta "alfa patiną", nors galėtų ir nepripažinti. Poromis gyvenantys gyvuliai išlieka "ištikimi" visą gyvenimą, nors galėtų "paleistuviauti dėl sekso".

p.s.
.. žmogus yra dvasinga būtybė, todėl seksas yra visai bereikšmis, reikalingas tik būtinąjai regeneracijai.


:)

a.t.sielis

Citata iš: vytra  vasario 07, 2018, 12:04:25p.s.
.. žmogus yra dvasinga būtybė, todėl seksas yra visai bereikšmis, reikalingas tik būtinąjai regeneracijai.
Sakyčiau, žmoguje yra dvasinė būtybė, įvilkta į žmogaus kūno kevalą. Dvasinei būtybei seksas yra bereikšmis. O štai fiziniam kūnui ir "vartotojo sąsajai" tarp dvasinės būtybės ir fizinio kūno, seksas yra reikšmingas. Ką ir matome iš viešinamų istorijų: dvasingieji menininkai pasirodo yra pakankamai grubiai veikiantys patinai, kuriuos kamuoja nuolatinis sekso poreikis.

T.y. praktika rodo, kad dauguma elgiasi daugiau pagal gyvūniškus principus: poruotis, valgyti, gintis ir miegoti. Civilizaciniai principai skirti padėti pakilti virš gyvūniško gyvenimo principų.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  vasario 07, 2018, 12:17:30Ką ir matome iš viešinamų istorijų: dvasingieji menininkai pasirodo yra pakankamai grubiai veikiantys patinai.
- sakykim, kad purvąsklaida yra teisi. Kai aš žurnalistų paklausiau, kodėl jie ant visų nuolat pila š? jie atsakė, kad "švento vandenėlio" nieks nenori, tarytum būtų rengę apklausą! Grįžtant prie temos, tai abu "kaltinamieji" yra kaltinami labai "apsukrių" osobų, gi patys yra senojo CCCP auklėtiniai. Ten "gražu" ir "kultūringa" buvo "kabinti". Sakykim CCCP pokalbis šokiuose: "žinai, aš turiu su savimi tokį draugą, nori supažindinsiu Jus vakare"?

:)

a.t.sielis

#4
vasario 07, 2018, 13:49:39 Redagavimas: vasario 07, 2018, 23:36:10 by a.t.sielis
Bendrai, visuomenės viešasis elitas per paskutinius kelis metus atrodo gerokai intelektualiai degradavęs. Nagrinėjimo beveik nėra, o jeigu yra koks nors, tai chaotiškas.

Pagal šitus požymius, prognozės liūdnos.

Bet kad apskritai nuo "anti-herojų" įtakingose pozicijose reikia kratytis viešumo bangomis, tokiomis kaip #meetoo, pilnai pritariu ir palaikau tą vajų. Lygiai kaip glasnostj sugriovė Sovietų Sąjungą, šitam regionui reikia tolesnių glasnostj bangų.

---

Šiaip manau, seksualinės priekabės ir agresija Lietuvoje ateina iš gilios senovės, tai yra tautos charakteryje. Pvz. atsiverskim lietuvių literatūros klasikų kūrinius, ir vos ne kiekviename galėsime paskaityti, kaip bernai darbo metu verčia mergas ant šieno ir grabalioja, kaip daug juokelių darbo metu yra su seksualine potekste.

Žodžiu, "kabinimas" yra tragiškas.

Tą patį galima pastebėti ir šiandieniniame gyvenime (bet jau kiek liečia seno raugo žmones): per dažni nešvankūs juokeliai, a la flirtas, kuris į jokį flirtą iš tikro nepanašus, iš vyrų moterų atžvilgiu (o kartais ir atvirkščiai, moterys juokauja ne ką protingiau).

Nežinau ar yra kokia kita tauta, kuri taip kvailai blevyzgotų.

Yra netgi lietuviškų vyresnio amžiaus žmonių čatų internete, kur kalbėjimas susideda vien iš blevyzgų, ir tie čatai niekada nesustoja.

Todėl #metoo skandalai smarkiai kabina agresyviąją ir kvailąją tautos dalį, jie reaguoja puldami prabilusias moteris ir gindami priekabiautojų elgesio modelį. Tie dalykai yra kraujyje, genuose, elgesio tradicijose. Giliai įsišakniję.

Apskritai, kažkaip abejoju, ar istorijoje Lietuva turėjo iš tikrųjų kilnių herojų, kokių nors karalių ar kunigaikščių, kurie būtų pasižymėję aukštom vertybėm. Kiek matyti, tai buvo tiesiog kovotojai dėl valdžios, dėl savo didybės, o ne dėl to, kad kitiems būtų geriau. Dėl savęs jie buvo pasiruošę išnaudoti kitus kuo efektyviau. Tas valstybės kūrimas buvo kažkoks šaltas ir mėgdžiojantis kitas valstybes: kad nebūti silpnesniems. Viskas daroma gana egoistiškai. Todėl nekeista, kad ir šiandieniniai veikėjai yra egoistiški. "Daug pasiekę", "nusipelnę", bet jų tie pasiekimai daugiausiai yra iš egoizmo.

boba

#5
liepos 24, 2018, 15:31:07 Redagavimas: liepos 24, 2018, 17:03:11 by boba
Labai įdomus Jūsų, @a.t.sieli, ir tos merginos straipsnis.
Taip moterys yra labai žeminamos. Imkime kad ir aš negaliu žiūrėti kaip vyrai dirba, jei žiūriu tada jiems viskas krenta iš rankų ir patys vos nenukrenta - ir kodėl gi taip? - nes aš moteris...

Aukštyn