Turkų protestas prieš islamistų valdomą vyriausybę

Pradėjo A.C.A.B, birželio 02, 2013, 21:39:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Kas žinot, kas gal ne, bet jau kelios dienos kaip vyksta dideli neramumai įvairiuose Turkijos miestuose.
Protestai prasidėjo, kai Stambulo valdžia nusprendė gyventojų pamėgtame parke leisti statyti prekybos centrą. Vėliau visa tai išsivystė į protestą prieš islamistinę Turkijos valdžią, kuri siekia panašaus religijos dominavimo kaip yra Irano Respublikoje

Šiek tiek foto:


Iš policijos atimti skydai protestuotojų rankose



Protestuotojai taip pat atakuoja žiniasklaidos atstovų techniką, mat pastarieji yra valdomi valdžios ir vengia skleisti informaciją apie neramumus


Panašiai kaip ir per neramumus Egipte, taip ir Turkijoje didelį vaidmenį vaidina futbolo/krepšinio gerbėjai. Fenerbache, Besiktas ir Galatasaray yra didžiausi Stambulo klubai, kurių fanai yra MIRTINI priešai, tačiau šiandien jie pirmą kartą veikia kartu:



Dviejų didžiausių Izmyro futbolo klubų fanai (Karsiyaka ir Goztepe) taip pat kartu:


Trabzon miesto komandos fanai bei paprasti žmonės:

Marius

Tų kraštų žmonės aplomai yra labai impulsyvūs ir sakyčiau net agresyvus..visai nenustebau dėl šitų protestų.Nesiimsiu spręst geri jie,ar blogi,nes per mažai žinau apie tuos įvikius..bet žinau vieną dalyką-pas mus tokių protestų niekad nebus,tik netokiu kiekiu..kitas mentalitetas,kitoks gyvenimo būdas..bet gal ir gerai ,kad esam ''šaltesni'' mažiau bardako..beto nėr pas mus taip jau blogai.

A.C.A.B

O aš kaip tik manau, jog lietuvių politinis/pilietinis pasyvumas mums trukdo daugiau pasiekti.

snofru

vakar žiurėjau RT kanale apie protestus Vokietijoje, bet į protestus Turkijoje neatkreipiau dėmesio, o be reikalo, čia gi čiut ne antrasis Egiptas jau  ???
[youtube=240,135]http://www.youtube.com/watch?v=kgfrpLPtSF4[/youtube][youtube=240,135]http://www.youtube.com/watch?v=U__NeIouhYM[/youtube][youtube=240,135]http://www.youtube.com/watch?v=6QK2m4r4NCc[/youtube]

Marius

hmm..Matai tas visas pilietinis aktyvumas turėtų but protingas ir nešantis valstybei naudą.Dabar dauguma žmonių patikėtu ir patiki betkokiais šarlatanais ir pažadukais,bile jie tik kapeikėlę numeta,nors tas momentinis numetimas daugiau žalos valstybei atneša ilgalaikiam periode,nei momentinis ''pagerėjimas'' norint daryt perversmus ar protestus,kurie tikrai kažką gera valstybei duotų,reik tūrėt labai aiškią ir skaidrią viziją,būt kantriem ir pasiaukojantiems..koklkas tarp mūsų žmonių to tikrai nematau..

A.C.A.B

Na šių protestų tikslas ir vizija labai paprasta - Erdogano ir jo vyriausybės atsistatydinimas. Esmė ta, jog Turkijos įkūrėjas Ataturkas (jei taip galima sakyti) turėjo labai aiškią viziją, jog ši šalis taps "europietiška" bei religija bus atskirta nuo valstybės. Tačiau dabartinė valdžia siekia kitų tikslų. Bet šios valdžios nelaimei, Ataturkas yra LABAI mylimas ir gerbiamas, o tuo pačiu ir jo idėjos.

Marius

Su Turku Europietiškumu labai slidus dalykas...turi jie savo tradicijų isišaknijusių,kurios kertasi su Europietiškom '' vertybėm'' nors iš to regiono šalių,jie arčiausiai europietiško modelio..

A.C.A.B

Dar kelios nuotraukytės. Kaip galima pastebėti, mano nick'u gana dažnai pagražinamas policijos transportas. Malonu vienok.






Visas šitas transportas arba policijos, arba žiniasklaidos

rutulys

Citata iš: Marius  birželio 02, 2013, 22:10:26
bet žinau vieną dalyką-pas mus tokių protestų niekad nebus,tik netokiu kiekiu..kitas mentalitetas,kitoks gyvenimo būdas.

Vargšelis, tikriausiai, nebuvai Baltijos kelyje, ar ne?

Marius

Jei tau Baltijos Kelias panašus į tai kas Turkijoi darosi,tai gal tu ir toliau sedėk tam savo rutulį...

puodukas

Griauti- tai nestatyti. Kol verčia valdžią vieningi, o kai pradės kurti naują, tai paaiškės, kad tą naują tvarką kiekvienas įsivaizduoja kitaip. Ir eilinį katą gausis, ...trečias laimi.

rutulys

#11
birželio 03, 2013, 09:42:35 Redagavimas: birželio 03, 2013, 09:48:08 by rutulys
Citata iš: Marius  birželio 03, 2013, 07:23:29
Jei tau Baltijos Kelias panašus į tai kas Turkijoi darosi,tai gal tu ir toliau sedėk tam savo rutulį...

Tamstele akcentavai masiškumą, o ne barbariškumą. Ir iš tavo komentarų susidarė įspūdis, kad lietuviai nieko nesugeba.

2Pacas

Tipinis lietuvis, ne ant kitu varo bent ant savu. :) oi mes nieko nesugebam mes nevykeliai esam mes lietuviai.. pas mus nk panasaus nkad nebus.Su tokiu mastymo zmonemis aisku kad nk nebus.

snofru


protestai Turkijoje t3siasi jau 5 naktis

A.C.A.B

Kam įdomu, tai patys turkai šioje temoje rašinėja (angliškai) bei kelia naujas nuotraukas.

http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi/index.php?showtopic=10075&st=1397

Aukštyn