JAV moksleivė pakėlė žaislinį katiną į 30 km aukštį

Pradėjo Asasinas, vasario 05, 2013, 05:06:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Heh, Delfis net iškėlė šią naujieną tarp pagrindinių.

13 metų moksleivė iš JAV Kalifornijos valstijos išsiuntė į stratosferą „Hello Kitty" katiną. Žaislas pakilo oro balionu į 28 537 metrų aukštį, o po to sėkmingai sugrįžo į žemę. Įdomiausia, kad tokiu originaliu būdu mergaitė atliko namų darbų užduotį.

Lauren Rojas mokosi septintoje klasėje ir labai myli „Hello Kitty" žaisliukus. Kuomet mokykloje gavo mokslinę užduotį ištirti aukščio įtaką temperatūrai ir slėgiui, ji sugalvojo paleisti į dangų oro balioną, o kartu su juo išsiųsti ir katinautą (angl. catonaut) - savo mylimiausių žaislinį katinėlį. Sumanymą įvykdyti mergaitei padėjo jos tėvas.

Lauren kartu su tėvu sukonstravo nedidelę raketą, į kurią buvo pasodintas „Hello Kitty". Kartu su žaislu į dangų skrido ir „High Altitude Science" gamybos skrydžio valdymo kompiuteris bei „GoPro" aukštos raiškos kamera. Kompiuteriu buvo matuojamas aukštis, temperatūra ir kiti aplinkos parametrai. Surinkti duomenys vėliau leido moksleivei atlikti skaičiavimus ir atsakyti į namų darbų klausimus. O kamera leido susukti labai įdomų filmuką, kuris buvo patalpintas internete.



Delfi.lt

Kas mėsainius, kas "katinus" į orbitą kelia... :)

la.benas

Man tai įdomu kaip ji rado jo nusileidimo vietą... Gaila būtų 4 gopro (viena kainuoja apie 400lt) kameras prarast.

.L.U.T.H.O.R.

Spėju turėjo gps sistemą kompas :D Ar gps švyturėlį, kaip ten vadinas dabar.

vitake

Nesuprantu, kodėl tai taip sureikšminama, juk tai ne pirmasis paleistas į aukštybes daiktas tokiu būdu...

Asasinas

Taigi maža mergaitė leido... Ir dar "katiną". :D

Aukštyn