Ar galite padeti?

Pradėjo hela, spalio 24, 2011, 16:38:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Citata iš: hela  lapkričio 24, 2011, 12:17:37
2. Kad galetum uzsakyti misias reikia zinoti konkreciai su kokio zmogaus velia tu susidurei (o tai tikrai ne zmogaus vele).


Is kur toks isitikinimas, kad tai ne zmogaus vele? ;D

paragraf 78

Egzorcizmui nereikia taikyti momento kad pasirodytų dvasia.
Už mirusiojo vėlę galima užpirkti mišias ir nežinant jo vardo.
Psichiatrai ne tokie kvaili, kad dėl tokių dalykų iškart guldytų į ligoninę, o tu neesi psichinių ligų specialistas kuris gali pasakyti kad iš tiesų su drauge viskas tvarkoje.

hela

Benamis, pirma maniau, kad tai zmogaus velia, bet po drauges paskutinio susidurimo su ja/juo ir pasakojimo susidariau ispudi, kad tai nezmogaus dvasia


Benamis

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 24, 2011, 13:25:18
http://www.delfi.lt/news/daily/world/amisu-tironas-varydavo-velnia-is-moteru-su-jomis-santykiaudamas.d?id=52112011

Galiu išvaryti tą tavo draugės dvasią. Nemokamai.


;D Prajuokinai :D

Citata iš: hela  lapkričio 24, 2011, 13:21:03
Benamis, pirma maniau, kad tai zmogaus velia, bet po drauges paskutinio susidurimo su ja/juo ir pasakojimo susidariau ispudi, kad tai nezmogaus dvasia


Galima detaliau?

hela

Insomnia, i du pirmuosius negaliu nieko atsakyti nes tu daugiau esi apsiskaites.
O kalbant apie psichiatrus, tai as zinau, kad jie nera kvaili, bet kai zmogus atejas pas juos prades pasakoti tokias istorijas nelabai gali zinot ko is ju tiketis, aisku as parasiau blogiausia kas gali atsitikti.
O del psichiatrijos specelistes negaliu gincytis, tikrai nesu, bet nuo vaikystes turejau padeti priziureti ne viena zmogu kuriam buvo negerai su protu, todel atskiriu zmones kurie turi psichiniu problemu, o ypac atskirciau jei mano draugei butu kas nors negerai, juk su ja ne kokia valanda esu bendravus, o vos ne kiekviena diena.   

paragraf 78

Ar atskirtum jei žmogui būtų šizoefektinis sutrikimas? o bipolinis sutrikimas? o maniakinė depresija?

2012

#82
lapkričio 24, 2011, 13:56:04 Redagavimas: lapkričio 24, 2011, 13:57:39 by 2012
Citata iš: insomnia  lapkričio 24, 2011, 13:47:48
Ar atskirtum jei žmogui būtų šizoefektinis sutrikimas? o bipolinis sutrikimas? o maniakinė depresija?


Nufilmuokit ta dvasia kuri ateina pas drauge, nusipirkit web camera prijunkit prie kompo ir palikit kad filmuotu. Ir ziurekit, gal pavyks uzfiksuoti. O is esmes tai reiketu bent piesinio kad mes galetume apie koki padara tai yra kalba.

TinSoldier

Hela, nežiūrėjai naujausios House dalies? :D Mergaitė turėjo asmenybės susidvejinimą(ar susipenkiaginimą) ir net jos motina to nepastebėjo. Net gydytojai ne iš karto diagnozavo. Net pati mergaitė nesuvokė.

Čia, aišku, juokinga remtis Housu, bet tiesa yra tokia.. Psichiniai/psichologiniai sutrikimai nebūtinai turi būti akivaizdūs. Gali kokia nors trauma ar sutrikimas lindėti giliausiame pasąmonės kampelyje ir kurti įvairius vaizdinius/dvasias ir pan. Net gydytojai tokius sutrikimus kaip insomnios minėtas bipolinis sutrikimas, ar šizofrenija aiškinasi tikrai ilgai. Tu tikrai negali diagnozuoti tokių dalykų vien todėl, kad tau tavo draugė iš išorės atrodo sveika.

Ir nieko tie psichiatrai/psichologai blogo nepadarytų. Per prievartą niekas į ligoninę neguldo, per prievartą niekas vaistų jai nekiš. Tik pasiūlys. Jei, apskritai, yra jai kas nors..

Man atrodo, kad tu daugiau laiko praleidi galvodama pasiteisinimus kodėl nieko nedaryti, nei stengdamasi padėti tai draugei..

hela

Insomnia, visu pirma sizofrenija yra paveldima liga ir jos seimoi nieks neserga sizofrenija.
Visu antra bipolinis sutrikimas ir maniakinė depresija yra ta pati liga, tie pavadinimai yra  jos sinonimai ir del jos negaliu gincytis, kaip ir rasiai nesu spece.

hela

2012, idomus pasiulymas, bet kiek as zinau jeigu dvasia nufilmuoji ar nufotografuoji tai tik todel, kad jos nori buti pastebetos.

hela

#86
lapkričio 24, 2011, 14:46:12 Redagavimas: lapkričio 24, 2011, 14:58:47 by hela
Benamis, as negaleciau papasakoti tiksliai, bet kiek ji pasakojo tai ta karta ji mate puse jo veido ir jis tikrai neprimine zmogaus, ...

hela

#87
lapkričio 24, 2011, 14:46:49 Redagavimas: lapkričio 24, 2011, 14:59:39 by hela
TinSoldier, tavo pasiulymas isvaryti dvasia nemokamai tikrai malonus, bet ne ji man priimti.
Del asmenybes susidvejinimo gal to ir nelabai pastebeciau, bet jis dazniausiai atsiranda po kokios psichologines traumos ir ji pasireiskia, kai zmogus elgiasi kaip nesavas ir praso, kad ji vadintu kitu vardu, be to sis atvejis nera daznas.
O jeigu tu kaip pavyzdi nori ikisti viena is Hauso seriju, tai geriau prisimink, kad tai tik vaidyba ir visas veiksmas yra vieno is rezisieriaus kuriniu, o nerealus pasakojimas.
O del kaltinimo, kad nenoriu jai padeti, tai nezinau net ka atsakyti, nes mano nuomuone tai gali rasyti tik tas zmogus kuris nera turejas, ar neturi, niekada geriausio draugo.... >:(   

TinSoldier

#88
lapkričio 24, 2011, 15:08:08 Redagavimas: lapkričio 24, 2011, 15:22:19 by TinSoldier
Citata iš: hela  lapkričio 24, 2011, 14:46:49
O del kaltinimo, kad nenoriu jai padeti, tai nezinau net ka atsakyti, nes mano nuomuone tai gali rasyti tik tas zmogus kuris nera turejas, ar neturi, niekada geriausio draugo.... >:(


Sulaukei bent keletos pasiūlymų, ką galima būtų daryti. Bet viskas, ką darai, tai labai paviršutiniškai atmetinėji pasiūlymus. Ir, galiausiai, bent jau aš norėdamas padėti draugui išbandyčiau viską, net ir tai, kuo visiškai netikiu. Ir hemeopatinius vaistus kiščiau ir į būrėjus kreipčiausi, nors ne tik tuo netikiu, bet ir kovoju prieš tokius dalykus. Vis dėl to, žmogus yra svarbiau, nei įsitikinimai ar "man taip atrodo". O tu atmetinėji viską, net neturėdama minties kažką daryti.

Šizofrenija dažniausiai yra paveldima. Tačiau nereiškia, jog paveldima visais atvejais. O, jei ir būtų, tai vis tiek yra šansas, kad paveldėta iš proproprosenelių, kurių sveikatos tu tikrai nepatikrinsi. Bet kuriuo atveju, House, asmenybės susidvejinimas, šizofrenija tebuvo pavyzdžiai. Mes(bent aš) nebandėm diagnozuoti ligos, tik bandėm pasakyti, kad tu negali žinoti ar tavo draugė tikrai yra sveika. Yra milijonai ligų, iš kur tu gali žinoti, kad tavo draugė nei vienos neturi? Tai gali pasakyti tik medikas. Ne mes ir ne tu. Ir kol jos nepatikrins, tu tiesiog negali žinoti kas jai yra, o kas nėra.

Galiausiai, paaiškino tau dėl to egzorcizmų ir maldų užpirkimų. Sutikai, kad insomnia gali būti teisus. Na, tai kvieskitės egzorcistą. Juk nemokamai jie burba savo maldas, ar ne? Pabandykit bent ką nors padaryti..


EDIT: Pagalvojau, kad vis dėl to aš nesikreipčiau į būrėjus ar pan, jokiais būdais.. Bet aš prastas pavyzdys :)) Esmė vis tiek lieka, akd reikia daryti viską, kad padėtum, net jei ir kvailai tas dalykas skamba.

hela

TinSoldier,
Kad medikas arba psichologas gali degnozuoti tiksliai kas tam zmogui yra tai tikrai, bet suprasti, kad tam zmogui kazkas negerai pirmieji gali tik jo/jos artimieji arba zmones kurie ji/ja pazysta visa gyvenima.
As suprantu, kad jus(tu) nenorit degnozuoti jokios ligos, tik siulot iseiti, uz tai aciu.
Tu maldu uzsakymu ir pasventinimo as neatmetinejau tik as ir mano drauge netikim, kad labai jau ka padetu, tai gali tik pabloginti reikalus. Visi tai siulo, bet ar kuris is jusu yra susidures su dvasia ir ar yra kuris is siu budu padejas?
O egzorcistas tikriausiai bus paskutine iseitis mano manymu.

Aukštyn