Istorija Apie Keistą Bildėsį Namo Kampe.

Pradėjo Monte, rugpjūčio 30, 2013, 19:57:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Monte

Šis ivykis nutiko, ne man. Jis nutiko mano mamai, kai ji buvo 10 klasėje. Mama gyveno kaime, vienkiemyje. Kadangi mokykla būdavo toli namo gryždavo savaitgaliais, o taip gyvendavo bendrabutį. Žodžiu vieną dieną ji gryžo namo ir ją pasitiko išsigandusi mama ir pasakė, kad ateitų pažiūrėti kas vyksta namuose. Viename kambaryje tiksliau kamario kampe girdėjosi bildesys. Girdėjosi ir net jutosi. Taip bildėjo, kad net kojos jusdavo bildėjimo stipruma. Turėčiau paminėti, kad namą jie paveldėjo iš senos močiutės, kuri tuo tarpu buvo neseniai mirusi. Mano mama galvojo, kad kažkas ją bando apgauti, todėl nuėjo pažiurėti į tą "bildėnama" kampą iš lauko pusės. Nuėjusi nieko, nerado. Bildėjimas tesėsi ir diena ir naktį. Šunys į tą kambarį net neidavo, lodavo atsistoja tarpdurį. Močiutė net neidavo į tvartą viena, nes bijodavo. Galop užsakė mišias ir po mišių viskas baigėsi.
Kai mama papasakojo šia istoriją, kažkiek naiviai pažiurėjau į ją ir nepatikėjau. Nes labai prašiau jos papasakoti kokią baisią istoriją. Kiek prašydavau anksčiau jos ji man nepasakadovo, todėl pagalvojau,kad meluoja. Tą vasarą nuvažiavome į kaimą ir aš kaip seklys morką pradėjau visu apie tai klausinėti. Ir patikėjau šia istoriją kai tą patį papasakojo ir mamos brolis ir abi sesės. Na visišką tašką istorijos validumui uždėjo močiutė. Kai jos paklausiau apie šį įvyki ji suglumo, sakė, kad neprisimėna ir iškart pakeitė temą apie kiaulių pašarą kuris buvo visai ne į temą. Daugiau jos nieko nebeklausiau, nes supratau, kad iki dabar ji bijo prisiminti šį įvyki.

paragraf 78

Hmm, išties įdomi istorija. Kolkas niekas galvon neateina, bet manau joje galima rasti racionalų paaiškinimą.

Monte

Sunku tokį būtų rasti. Bildėjimas tesėsi ištisas 4 dienas. Kaip minėjau dieną ir naktį. Ir patys šunys neidavo tik į tą kambarį. Jeigu tai būtų gamtinė anomaliją šunys į namą ir aplink jį būtų net kojos nekėlę.

paragraf 78

Šiaip gyvūnų paranormalių reiškinių pajautimas yra išpūstas burbulas. Šunys jaučia gamtines anomalijas, tai faktas, o dėl kitokių anomalijų, tai čia labiau liaudies tikėjimas nei realybė. Va kai spritizmu užsiiminėjau, mano šuo net nesureaguodavo kol su "dvasiomis" kalbėdavausi :)
Bildesys galėjo būti pvz aktyvus žiurkių darbas darantis lizdą. Aš laikiau ne vieną žiurkę, kai jos sumąstydavo sugraužti savo namelį tai kelias dienas ramybės nebūdavo. Labai tikėtina kad jos sienoje įsirenginėjo būstą, todėl ir bildėjo keturias dienas. Na čia tik hipotezė

Monte

#4
rugpjūčio 30, 2013, 20:27:11 Redagavimas: rugpjūčio 30, 2013, 20:29:05 by Monte
Na, va čia tikėtina ištikrūjų, hipotezė paaiškina bildesį ir šunis. Tik vienas dalykas pas mus vienkiemį yra iki šiol tas, kad žiurkės rusį visa laiką būna. Dėl to žinoma pas mus visus metus vyksta karas su jomis ir dažnai namus tikrina ar nėra užsiveisusios. Kartais į namus būna užklysta viena ar kita, bet jos bildesio nekelia tik kruopas pavagia. Taipogi per 70 metų name nėra įvykusio tokio dalyko.
Gaila, kad manęs tuo tarpu nebuvo. Būčiau sieną iškulęs pažiūrėt. Bet turėsiu galimybę šiais metais vyks remontas pažiūrėsiu kas ten toj sienoje randasi.
P.S. Kaip tik mama skambino ir užklausiau. Sakė jog garsas visai kitoks nei žiurkių lizdo kurimasis(Buvo ji ir tai išgyvenusi). Garsas visai ne tas. Ir jėga kuria sukeldavo bildėsis yra tokia galinga, kad net tikrąją to žodžio prasme kojos kilnojosi nuo žemės.

Kasius

Racionalių paaiškinimų sugalvoti galima nors vežimu vežk, bet jie visi kažkokie  nepilnaverčiai, ypač nežinant nei namo tipo nei kur jis stovi.
1) Jei būtų miestas ar greta namo kokia nors magistralinė trasa, tai dėl technologinių priažasčių taip gali vibruoti, kad net įkaltos vinys iš sienų krenta.
2) Šiaurės Lietuvoje, kai vanduo kreidą ar klintis ramia sau po namu griaužia ir jis sluoksnis po sluoksnio krenta į karstinę ertmę irgi gali tokių pojūčių nutikti,
3) Žemės drebėjimų serija. Nedideli ir Lietuvoje vyksta, bet 4 dienas iš eilės  8) gal kokiai Japonijai labiau tinka. Kaip ir naujo vulkano gimimas viduryje svetainės.
4) Šachtiniai geologiniai ar inžineriniai darbai - kasė niekam nieko nesakydami karinį bunkerį, raketų šachtą arba vyriausybinio ryšio trasą.
5) Vandens gyslos bandymas išsiveržti į žemės paviršių, gal namas stovi kokioje aukštipelkėje?
6) Namo sienų ar pamatų "vaikščiojimas" dėl karščio, šalčio ar drėgmės, rastų namuose tai dažnas reiškinys
7) Gyvūnų veikla - deja nežinau kokių, žiurkės gali patriukšmauti, bet kad taip... Juokaujant - Kungfu panda po pamatais rausėsi




Aukštyn