Skrydis į Mėnulį – falsifikacija?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 01, 2011, 14:58:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2012

Rusai saltojo karo metu, sukure ir isbande atomine bomba, truputi info:
Sprogimas įvyko 1961 m. spalio 30 d. 11:32 73°32′40″N 54°42′21″E virš Naujosios Žemės (tarp Karos ir Laptevų jūrų) ir buvo matomas maždaug 1000 kilometrų spinduliu. Liepsnos kamuolio skersmuo siekė 8 kilometrus. Šiluminis smūgis galėjo sukelti trečio laipsnio nudegimą 100 km spinduliu, pastatų sunaikinimo zona siekė 120 km, šviesos žybsnis būtų apakinęs 220 km spinduliu. Branduolinio sprogimo grybo aukštis siekė 60 km. Sprogimas išdaužė langus Suomijos namuose.

Nors bomba sprogo aukštai ore, seisminio smūgio banga Žemę apėjo mažiausiai 3 kartus. Bombos galia 39 nanosekundes trukusios branduolinės reakcijos metu prilygo vienam procentui Saulės spinduliuojamos galios. Sprogimo vietos nuotraukose žemė buvo taip nušluota ir sulyginta, jog paviršius priminė ledo čiuožyklą. Vienas bombos autorių, Andrejus Sacharovas, buvo tiek sukrėstas šio sprogimo galios, jog vėliau tapo disidentu.

Jeigu zmogus, sugebejo sukurti toki monstra, tai skrydis i menuli manau tikrai buvo imanomas.

Vytautas

#16
rugpjūčio 14, 2014, 09:11:56 Redagavimas: rugpjūčio 14, 2014, 09:40:39 by Vytautas
Banda prisiminti šią temą. Tiesiog niekada ją nesidomėjau. Bet pažiūrėjus video kilo abejonių dėl amerikiečių būvimo mėnulyje. Kad kaip ir rusai pažaidė su mėnuleigiais tai normalu. Bet kad buvo ten žmonės labai abejotina. Čia nuoroda http://www.youtube.com/watch?v=mBoqG1ooqVg kurioje sakyčiau visai rimtai aptariami įvairūs aspektai. Vienas iš tokių labai keistų Fon Brauno tiesiog tos programos tėvo atsistatydinimas pačiame sėkmės įkarštyje. Galų gale dabartinis rezultatas kad amerikiečiai neturi kuo skraidyti į kosmosą. Tame video yra keletas nuotraukų kurios mane visiškai supainiojo. Kaistai keičiasi astronauto šalmo spalva iš raudonos į baltą. Į kosmosą skraido su baliniais bateliais su kulniukais ant kurių nėra jokio protektoriaus. O mėnulyje jau protektorius. Modulis po kosmoso kaip naujas. Bent su lietlempe būtų apsvilinę. Ir galiausiai būnant mėnulyje kur vakuumas batai suliuškę. Nors turi būti atvirkščiai. Be to mėnulyje negali likti tokių pėdsakų. Paprasčiausiai įkaitinkit druską ar smėlį iki kokio 100 laipsnių ir atsistokite ant jo su stambiu batų protektoriumi. Pėdsakas bus bet neryškus apibyrėjęs.  Be problemų tokį eksperimentą galima padaryti ir vakuuminėje aplinkoje. Bet šitos vietos niekas kažkodėl nebando paneigti. Nors labai paprasta net buitinėms sąlygom. Dar yra vienas video bet daugiau teorinis dalykas kad su mėnuliu ne viskas taip kaip mokoma mokykloje. Pvz teigiama kad potvynius sukelia mėnulis. Bet šio video autoriai įrodinėja kad taip nėra. http://www.youtube.com/watch?v=lyP5ftygk30 Maža to jie įrodinėja kad dėl specifinių mėnulio savybių ten neįmanoma matyti spalvas. Iš čia amerikiečiai negalėjo gauti spalvotų vaizdų nuotraukų. Bet čia teorija. Nors jei potvyniai tikrai mėnulio suorganizuoti tai tarp Pietų Amerikos ir Antarktidos sąsiauryje visai logiškai turėtų būti beprotiški vandens srautai. Tiesiog tai galima įrodyti buitiniu pvz. Kokį indą padalinkim į dvi dalis su skyle vienoje pusėje. Sukelkim bangą ir vanduo garantuotai stipriai veršis per ta skylę. O čia tokia pati situacija. Žodžiu kai įklimpsti į aiškinimąsi kas darosi aplinkui pasidaro tik neaiškiau.  :)

TinSoldier

#17
rugpjūčio 14, 2014, 16:54:10 Redagavimas: rugpjūčio 14, 2014, 17:05:04 by TinSoldier
Įdomu būtų pamatyti Apollo 11 misijos filmuotą medžiagą, kurioje Buzz'as Aldrinas ar Neil'as Armstrongas ar tas kitas iš įgulos misijos metu išeina į atvirą kosmosą, kaip kad tame video bandoma pateikti (tipo, kur batai neatitinka, ir kur šalmai spalvą pakeičia).

Aš kažkaip turiu įtarimą, kad čia sumontuotas video iš visai skirtingų misijų.

Apie kitus punktus tai net nekalbėsiu, - nesąmonių nesąmonė. Kaip kad, pvz, menulyje negalima matyti spalvų :D (P.S. Dažniausiai NASA nuotraukos nuspalvinamos po to, su photoshopais jau visokiais. Originalai ir būna nespalvoti įprastai. Šiaip tai).

Bet, jei iš tikrųjų tas rusiškas konspiracinis video sumontuotas, tai būtų juokinga :) Aš ieškojau, ieškojau, bet niekaip neradau tų misijos ištraukų, kurias rodo.

EDIT: Na, dar paieškojau, ir radau, iš kur tas video su spalvą keičiančiais šalmais ir pan. Iš filmo, o ne iš originalių Apollo 11 misijos įrašų :D

Kadrai paiimti iš 1989 metų filmo "For all mankind", kuris, nors pasakoja istoriją apie Apollo 11, - yra sumontuotas iš įvairiausių misijų.

CitataThe footage is edited from a number of missions, although the "story" is supposed to follow Apollo 11 and the first landing on the moon, so there is a multiplicity of film stock and image quality. It's a clever and practical choice, every mission being metonymically Apollo 11 and this plays beautifully with the idea that this epic voyage is somehow in the realm of fiction, of the imagined -- 2001: A Space Odyssey and dreams are alluded to -- and of our memories.


O rusai įsigudrino analizuoti nusileidimą menulyje pagal vos ne meninį filmą :D
Ekspertai, blin.

Sharikovas

Pats skrydis I menuli nefalsifikacija, bet vaizdo medziaga greiciausiai falsifikuota. Armstrongas teigia mates ateiviu laiva menulyje, tai greiciausiai atsakymas kam reikejo padirbineti irasus.

TinSoldier

Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 14, 2014, 17:09:35
Pats skrydis I menuli nefalsifikacija, bet vaizdo medziaga greiciausiai falsifikuota. Armstrongas teigia mates ateiviu laiva menulyje, tai greiciausiai atsakymas kam reikejo padirbineti irasus.


Tai įrašuose juk tipo niekur nebuvo užfiksuoti tie "ateiviai". Tik, ale, kai porai minučių buvo nutrūkęs radijo ryšys, ir Žemė negirdėjo ką kalba Armstrongas, - teigiama, jog tuo metu jis pasakojo, kad mato ateivių laivus.

Bet klastoti nieko nebūtų reikėję, - nes nebuvo niekas užfiksuota.

Bet šiaip, šitas teiginys:

CitataArmstrongas teigia mates ateiviu laiva menulyje


Visiškai teisingas.. Apollo 11 mėnulyje ir buvo ateivių laivas :)

001

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 14, 2014, 18:06:19
Bet klastoti nieko nebūtų reikėję, - nes nebuvo niekas užfiksuota.


Tai tame ir esmė, galbūt matė ir tuo pačiu, tyčia ar netyčia, bet užfiksavo, todėl ir reikėjo kažką klastoti.

Mano nuomone, nors aš dar ir neturiu pakankamai žinių tvirtai šia tema diskutuoti todėl tik klausausi, bet vadovaujantis paprasta logika - jeigu jau yra tiek teorijų, numanymų, įrodymų, gandų ir panašiai, tai tikrai nėra viskas 100% švaru. :) (Tuo labiau jeigu Armstrongas berods duodamas interviu pats teigė matęs ateivius)

Sharikovas

Na taip Armstrongas pats interviu teige mates ne zmoniu erdvelaivi ar kazka panasaus ir siaip internete yra jo nuotrauku, bet nezinau kiek jos tikros. Galimas daiktas, kad nufilmuota buvo ne tik vienas laivas, o visa baze su savo infrastruktura, tokiu atveju jau reiketu karpyt filmuka ir lipdyt kazka naujo.

TinSoldier

Gal galima būtų gauti nuorodą, kur Armstrongas teigė, kad matė ateivus ar pan? Ar tą nuotrauką pamatyti?

Kiek aš žinau, tai Buzz'as Aldrinas pripažino, kad jie matė kažkokią švieselę praskrendančią virš jų, tačiau niekada nesakė, kad ten buvo kažkas nežemiškos kilmės. Tiesiog jie nežinojo kas ten praskrido. Gal jų erdvėlaivio atsiskyrusi dalis, gal koks palydovas, gal atspindys nuo kažkokio kosminio kūno ir t.t., ir pan. Bet niekada neteigė, jog matė ateivius.

http://metro.co.uk/2014/07/10/buzz-aldrin-i-saw-ufo-but-it-was-not-an-alien-4794069/

(beje, jis buvo kartu su Armstrongu, tai turėjo matyti daugmaž tą patį, ką ir pastarasis. Manau)

Besidomintis

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 14, 2014, 09:11:56
Bet pažiūrėjus video kilo abejonių dėl amerikiečių būvimo mėnulyje.

Ką sako švytuoklė šiuo klausimu?

Sharikovas

Pats Armstrongas kazkokioj radio laidoj teige mates kazkoki aparata ne zmoniu sukurta, cia ne taip ir seniai buvo. Pabandysiu paieskoti to interviu ir nuotraukos kai turesiu laiko, bet ieskosiu kaip ir tu ieskotum, per gugle, nes neatsimenu kur buvau tai skaites.

Vytautas

Citata iš: Besidomintis  rugpjūčio 14, 2014, 20:01:47
Ką sako švytuoklė šiuo klausimu?

Na švytuokle gavosi įdomiai. Gavau visokių keistų atsakymų ir galiausiai supratau ir gavau atsakymą kad šios informacijos negali viešai sakyti. Kiekvienas tai gali sužinoti pats. Kai parašysiu būtent tokį atsakymą galėsiu sužinoti privačiai kaip yra iš tikro. Aišku pakankamai keista nes sena aiški informacija ir nėra čia jokios problemos. Buvo nebuvo koks skirtumas tai nieko nekeičia. Tenka remtis žemiška logika.  :) Pats faktas kad peršoko nuo labai galingos raketos nešėjos bent pagal oficialią informaciją į visiškai kitą daugkartinio naudojimo laivų technologiją pamirštant seną ir dar perkant rusiškus sovietinius variklius iš viso keista. Tiesiog esminis klausimas ar paprasčiausiai tam laikui JAV raketos galėjo iškelti reikiamą svorį reikalingą skrydžiui į mėnulį ir grįžimui. Šatlus keliančios raketos tam jau pakankamos. Bet jų gabaritai visumoje gerokai lenkia apalonus kėlusias raketas. Iš kitos pusės rusai oficialiai nereiškė jokių pretenzijų tuo klausimu. Tai tik pavienių žmonių nuomonė. Manau specialistams tai aiškus klausimai. Bet specialistai laiko liežuvį už dantų  :) Dar tas pats Dovidenko kitame video pasakoja apie Egipto piramides ir tą keistą koloną Egipte. Jokios mistikos. Piramidės paprasčiausias betonavimas. Tiesiog egiptiečiai buvo geri betonuotojai ir tinkuotojai ir visa paslaptis. Tą koloną atpjovė rusai su kažkokiu žibalo degikliu kuris pasiekia iki 3ooo laipsnių temperatūrą. Bet suskaldė. Gavo velnių. Galiausiai Markso paminklui vežėsi iš Ukrainos. Mineralus tas žmogelis išmano idealiai.

TinSoldier

Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 14, 2014, 20:16:37
Pats Armstrongas kazkokioj radio laidoj teige mates kazkoki aparata ne zmoniu sukurta, cia ne taip ir seniai buvo. Pabandysiu paieskoti to interviu ir nuotraukos kai turesiu laiko, bet ieskosiu kaip ir tu ieskotum, per gugle, nes neatsimenu kur buvau tai skaites.


Viskas, ką aš radau, tai menamas pokalbis tarp kažkokio nenurodomo 'profesoriaus' ir Armstrongo kažkokiame nenurodytame NASA simpoziume. Nėra nei transkripcijos pokalbio, nei informacijos apie tą simpoziumą, nei įrašų iš jo, - nieko. Tik internete sklandantys gandai, kad jis buvo ir jame buvo toks pokalbis:

CitataA certain professor, who wished to remain anonymous, was engaged in a discussion with Neil Armstrong during a NASA symposium.

Professor: What REALLY happened out there with Apollo 11?

Armstrong: It was incredible, of course we had always known there was a possibility, the fact is, we were warned off! (by the Aliens). There was never any question then of a space station or a moon city.

Professor: How do you mean "warned off"?

Armstrong: I can't go into details, except to say that their ships were far superior to ours both in size and technology - Boy, were they big!... and menacing! No, there is no question of a space station.

Professor: But NASA had other missions after Apollo 11?

Armstrong: Naturally-NASA was committed at that time, and couldn't risk panic on Earth. But it really was a quick scoop and back again.

001

Mano žinios apie Armstrongo užsiminimus buvo tik iš žmonių diskusijų (t.y. pats nieko panašaus neskaičiau), tai šitas dalykas kaip ir paneigtas? ???


Sharikovas

http://ronrecord.com/astronauts/armstrong-collins-aldrin.html

Armstrongo interviu neradau...nuoroda gan idomi, bet ji turbut paneigia teorija, kad astronautai mate konkreciai kitu civilizaciju lektuvus, bet kazka mate. Veliau pabandysiu dar paieskot ir erdvelaivio nuotraukos ir to garsiojo interviu, jei jis buvo.

Vytautas

Pasitaikė gan įdomi medžiaga apie amerikiečių nebuvimą mėnulyje. http://otstoja.net/st2/6/
Praktiškai sakyčiau su visai logiškais net teoriniais paaiškinimais kodėl tai tuo metu net techniškai buvo neįmanoma. Gaila rusiškas variantas ir labai daug skaityti. Net pats sutingai. Bet kaip įdomiai kyla viena iš saturn 5 raketų video tikrai sukelia abejonių kad tokiu būdu galima nuskristi iki mėnulio. Be to pateikta net tikimybių teorijos skaičiavimų. Tiek sėkmingų skridimų iš eilės tiesiog fiziškai negali būti. Tuo labiau žinant kaip sėkmingai dabar visiems sproginėja raketos šioje srityje ženkliai pažengus iš viso tampa neaišku kas čia darosi. Buvo ideali technologija bet ją išmetė ir net brėžinius sunaikino. Žodžiu kas netingi gali pasidomėti. Verta užsukti į ten nurodomas nuorodas ir nuotraukas jose. Bet pasižiūrėti.   

Aukštyn