Sun Gazing - Ką mus duoda Saulė?

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 06, 2012, 14:35:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Tekstas is: http://aushra-aushra.blogspot.com/

Hira Ratan Manek, kilęs iš Indijos, yra pašventęs savo gyvenimą mokyti žmones žiūrėti į Saulę ir taip gauti organizmui svarbių medžiagų ir surasti dvasinę ramybę. Jis pats, nuo 1995 metų maitinasi tik Saule ir vandeniu.

Jis ilgai domėjosi istoriniais faktais apie Saulės šviesos terapijas ir kaip žmonės gydydavosi ir išsimaitindavo tik iš šio šaltinio, ir atkūrė saugią žiūrėjimo į Saulę sistemą, kad būtų visiems aiški ir prieinama.

Anot jo, Saulės šviesa yra nuostabus sveikatos šaltinis. Tai yra penas ir kūnui ir sielai. Hira Ratan Manek ypač pabrėžia, kad Saulė mums teikia psichinį stabilumą, naikina baimę,  teikia ramybę, aiškesnį mąstymą, kurio mums visiems be galo trūksta.

Trumpai apie metodą:

Saulė turi savo sielą, ir į ją žiūrint Ji mums padeda mūsų asmeniniam kely į Šviesą.

Tai praktika kurią reikia atlikti sąmoningai. (Nereikia savęs nieko įtikinėti, čia ne tame esmė, bet reikia sąmoningai leistis paliečiamam.)

Žiūrėjimo laikas pirmą kartą yra ne ilgiau kaip 10 sekundžių, ir didinamas palaipsniui pailginant po dar 10 sekundžių. Daugiausia galima žiūrėti viso 44 minutes, bet tai nėra visiems siūloma meta.

Į Saulę galima žiūrėti saugiam intervale, 1 valandą nuo jos patekėjimo, ir 1 valandą prieš jai nusileidžiant, kada nėra ultravioletinių spindulių. Ši taisyklė galioja visoms šalims. Arba reikia pasimatuoti uv spindulių kiekį prieš žiūrint kitu metu taip kaip nurodo šis vyras. ( http://solarhealing.com )

Žiūrima plika akimi, be jokių akinių, (sako, kad lentes nebūtina išsiimti).

Pirmas etapas yra maždaug 3 mėnesiai, jei yra galimybė matyti Saulė kasdien. Per tiek laiko žmogus jau gali pasiekti žiūrėti į Saulę 15 minučių. Jis gali daugiau nebetęsti. Tai jau visam laikui uždėtas pirmas Saulės antspaudas, ir po jo tereikia tik kartais žiūrėti, kad greitai pasikrautume energijos.
Per tiek laiko pajaučiama didelis ramybės antplūdis, psichinė sveikata pagerėja, nustoja įkyrios mintys, geriau miegama ir t.t. Akis turi specifinę savybę priimti iš Saulės fotonus (patys vykdom fotosintezę), kurie yra tikrasis smegenų maistas. Organizmas sunkiai dirba kol perdirba gaunamą maistą į gliukozę, o paskui gliukozę į šviesos impulsus. Iš Saulės jų galima pasikrauti tiesiogiai.

Antras etapas yra padidinti praktiką iki 30 minučių per kitus 3 mėnesius. Tai laikas kada pasijaučia pasikeitimai fiziniam kūne. Tai ir todėl, kad gaunam daug vitamino A per akies rainelę jo pačiam energetiniam stovyje. Toks teiginys gali pasirodyti absurdiškas medicinos atstovams, bet jie jau seniai dirba farmacininkams, kurie nesuinteresuoti dovanai duodamu vitaminu A.

Trečias etapas yra pasiekti 44 minučių žiūrėjimo praktiką. Niekada negalima žiūrėti ilgiau negu 44 minutės. Bet tai jau tiems kurie nori, kad jų kūnas maitintūsi tik iš Saulės.

Praktiką galima nutraukti bet kada, ir sekantį kartą pradėti nuo tenai, kur palikom. Praeitas etapas yra visam laikui, jo nebūtina kartoti, bet reikia vis šiek tiek pasikrauti energija.

Labai gerina Sun Gazing praktiką tokie niuansai (bet jei sunku, tai jie nebūtini):  žiūrėti stovint, kad būtų tiesus stuburas; nusiauti batus ir stovėti ant plikos žemės, ne žolės ar asfalto. Dar rekomenduojama pasivaikščioti basomis, jie tai įmanoma, kur yra švarus takas.

Ir taip pat rekomenduojama naudoti Saulės šviesoje pakrautą vandenį. Reikia laikyti stiklinį indą, negalima plastikinio, ir negalima plastikinio kamščio. Vandenį laikyti kuo ilgiau ant Saulės, ir sunaudoti per vieną parą. Juo plauti akis, ar skaudamą vietą. Nes giliausiame mūsų kūno lygmenyje esame šviesos impulsai, esame informacija.  Saulė padeda mums atsistatyti, kaip vazono gėlei atneštai į balkoną po ilgos žiemos.

Jei negalime matyti Saulės kai ji teka arba leidžiasi, tai galima žiūrėti vidudienį Saulės atspindį tyram vandenyje. Dubenyje, ar ežere, tai nėra sunku. Ultravioletiniai spinduliai neatsispindi, o fotonai mus pasiekia.

Straipsnio autoriaus patirtis:

Aš naudoju mobilų telefoną skaičiuoti minutėms, nežinau kito praktiškesnio būdo, ir tai darau kur galiu, arba lauke Saulei besileidžiant , arba namie su dubeniu vandens. Tikrai dar neapakau : )).

Tai nuostabus dalykas, turėtume visi pasistengti psiekti bent 15 minutėlių žiūrėjimo, tada nereikės vargintis dėl mažų negalavimų ir smulkmenų. Nebūtina tapti daržove : )), nei šventuoju (beje nemažai jų gyveno iš Saulės šviesos, bet apie tai mums nieko nebuvo sakoma), bet reikia naujų praktikų naujam amžiuje.

Daugiau apie tai:
http://hunnapuh.blogcindario.com/2009/04/03050-sera-cierto-esto-sungazing-surya-yoga-o-la-practica-de-mirar-directamente-al-sol-por-unos-minutos.html - čia video angliškai.

http://solarhealing.com/ pagrindinis puslapis. Hira R. Manek  yra pasiryžęs atsakyti asmeniškai į kiekvieną e-paštą anglų kalba.

-------------------------------------------------

Kam tai naujiena? O gal kas tai jau bande? Ka manote? :)

paragraf 78

Manau jog nesąmonė yra įmanoma maitintis tik saulės energija, tai fiziologiškai neįmanoma. Mes ne augalai.
Ir netikiu kad autorius tiek metu nieko nevalgė, įtariu slapta sugraužia kasdien po kokį kepsnelį :)

.L.U.T.H.O.R.

Gyvenčiau ne mieste tai išbandyčiau :D O jei diena apsiniaukus kas tada? O.O

Aukštyn