Telepatija

Pradėjo Asasinas, vasario 01, 2012, 20:00:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Jonas

Citata iš: insomnia  kovo 14, 2012, 16:47:49
Man dažnai taip būna, jog pagalvoju apie ką nors ir kažkas tai pasako. Tačiau vis tik manau jog tai ne telepatija, o tiesiog kai žmonės užsiima tuo pačiu dalyku, jų minys būna vienodos, tad ir atspėjama.


 
  Tai vistiek telepatija..  :D Šansai, kad tokioje situacijoje aš būčiau pagalvojęs apie tokį visai ne į temą žodį, kaip stiklinė ir jis būtų tai ištaręs, yra labai jau maži..

TinSoldier

Citata iš: Jonas  kovo 14, 2012, 18:35:33
Tai vistiek telepatija..  :D Šansai, kad tokioje situacijoje aš būčiau pagalvojęs apie tokį visai ne į temą žodį, kaip stiklinė ir jis būtų tai ištaręs, yra labai jau maži..


Aha.. tikrai labai labai maži šansai, jei tas žodis buvo visiškai iš oro. Tačiau visai nemaži šansai, kad ta "stiklinė" nebuvo iš oro. Net jei ir nevisai sąmoningai suvokėt kodėl tai pasakėt.

Pvz, kalbėjau su savo panele apie kažkokias nesąmones, o tuomet kažkoks mano pasakytas žodis priminė man apie vieną kelionę. Ir po trumpos pauzės pradėjau kalbėti apie tos kelionės planus. Tema absoliučiai visiškai pasikeitė. O mano draugė tuo pačiu metu pagalvojo apie tą pačią kelionę, nors ji visiškai nesirišo su prieš tai buvusia tema. Ir iš karto ji: "omg, mes skaitom vienas kito mintis!". Jinai sąmoningai net neužfiksavo to mano žodelio, sukelusio mintis apie kelionę. Ir taip susikūrė iliuzija apie tą 'telepatiją'.

Kartais gali pasitaikyti, kad nei vienas iš pašnekovų sąmoningai nesuvokia, kodėl kilo mintis apie kažką kitką. Bet tai nereiškia, kad tai kažkas mistiško. Tiesiog paprastas tikėtinas sutapimas :)

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  kovo 14, 2012, 18:01:21
O tu paėmei ir viso to atsisakei. Gan savanaudiška, nekrikščioniška...ir keista :)


Gal nuskambės savanaudiškai, bet mano sielos išganymas man daug svarbesnis.
Matai, kaip jau sakiau, visi tokie dalykai kaip telepatija, magija ir t.t. veda prie savidestrukcijos. Tą jau įsisąmoninau ir nenorėdamas savęs sunaikinti kaip asmenybės, arba išprotėti, atsisakau šių dalykų. Nors kartais užeina nostalgija.
Ir dar, krikščionybė draudžia tokias praktikas. Tai dar vienas dalykas dėl ko visko atsisakiau ir pasirinkau tik teoretinį pažinimą.

TinSoldier

Na, skaitykim supratau.. Nors visiškai absoliučiai nesutinku, bet supratau ką sakai.

Dar, dėl įdomumo, kurios Biblijos eilutės draudžia telepatiją ar bet kokias psichokinetines jėgas?

paragraf 78

Apie psichokinetines jėgas biblija nekalba nieko, tačiau kalba bažnyčios mokymas.

Jonas

 Bažnyčia draudžia atlikti paranormalius dalykus, nes ji bijo jog jeigu krikščionys tai darys - praras dar daugiau "klientų" ir tiek.
Nesakau, kad čia reikia pradėti kokia magija, telekineze, levitacija  ar kokiais ten blogų dvasių kvietimais užsiiminėti, nes šitie dalykai ateina patys su dvasiniu augimu (apart negatyvių būtybių)..

paragraf 78

Abejoju ar draudimas yra dėl to kad praras tikinčiuosius. Greičiau dėl šių dalykų pavojaus. Aš kelis metus tarnavau vidinio gydymo tarnystėje (apie tai jau anksčiau rašiau, tai nesiplėsiu). Tai gi visi kas ateidavo pas mus ir buvo praktikavę magiją ar pan. visi turėdavo dvasinių problemų.

Jonas

 Tai aš apie magiją ir nekalbu, nes nelabai apie ją ką ir žinau.. Aišku jei bandai kitiems pakenkti su tos magijos pagalba - nieko gero iš to nelauk.
Tie žmonės kreipdavosi, nes kitur gal niekas nesuteikia pagalbos ir jeigu tai žmonėms padeda - tai šaunu..
Čia kalbėjau apie labiau gal kitokius dvasiškesnius dalykus, kaip Astralinė projekcija, Čenelingas ar kas kitas - šitie ir panaši dalykai turbūt smarkiai oponuoja bažnyčiai ir visiškai nesistebiu.. Tokie ar kitokie (kad ir paranormalūs, mistiški) potyriai leidžia žmogui pažvelgti į pasaulį kitomis akimis (jeigu prieš tai žmogus buvo mokslo, krikščionybės fanatikas ar šiaip neutralus) ir tas krikščioniškasis ar kitoks dogmatizmas gali jau nebetenkinti jo dvasinio augimo poreikių.

paragraf 78

O su visokiais čanelingais tai dar daugiau problemų nei su magija.

Jonas

Citata iš: insomnia  kovo 14, 2012, 20:34:14
O su visokiais čanelingais tai dar daugiau problemų nei su magija.


Sakai ? Žiūrint su kuo bandai "susiskambinti". Tai gal ir pas jūsų buvo atėję su čenelingu, kurie turėtų problemų ?

paragraf 78

Mhm, būdavo ir tokių. Balsus girdėdavo ir šiaip kažkokie su "angelais bendraujantys" buvo

Jonas

Citata iš: insomnia  kovo 14, 2012, 20:43:45
Mhm, būdavo ir tokių. Balsus girdėdavo ir šiaip kažkokie su "angelais bendraujantys" buvo


Jeigu balsus girdi tai čia nemanyčiau, jog reikia pulti ir egzorcizmą kokį daryti ar vaikyti piktąsias dvasias, nes yra jautresnių žmonių, kurie prieš miegą gali pradėti girdėti kokius balsus, kaip čenelingo forma, galbūt su jais kas susisiekti nori, čia nieko demoniško nematau.
O tie su "angelais bendraujantys" gal su kokiais Pakylėtaisiais valdovais susisiekė ar dar su kuo.. Jei jei nesupranta kas vyksta ir puola kokius egzorcizmus daryti - tada dar didesnių problemų gali atsirasti... Psichiatras  dar kokių vaistų prirašytų... Kažin kuris variantas geresnis, manyčiau, kad nė vienas iš jų.. Reikia suprasti pačiam savyje kas vyksta, kad kiti neprikalbėtų nesąmonių..

TinSoldier

#27
kovo 14, 2012, 20:58:11 Redagavimas: kovo 14, 2012, 20:59:51 by TinSoldier
<deleted> .. sorry, geriau nesikišiu :))

Markamis

Insomnia, gal tada galėtum patart gal ką pasiskaityti apie telepatiją? Nesakau, kad norėčiau praktikuoti, būtų įdomu žinoti tai iš teorinės pusės.

Benamis

Insomnia, ar turi kazka bendro kaktos cakra (dar vadinama 3 akis) su telepatija? Ta prasme ar tai padeda?

Aukštyn