Apibendrinimų ir apmąstymų laikas... Kas jums patinka, ko norite išsaugojimo?

Pradėjo violetpink1, rugpjūčio 21, 2019, 20:32:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

violetpink1

Artėja ruduo.
Antroji metų pusė - apibendrinimų ir apmąstymų laikas, bent jau daugiau, negu pavasaris ar vasara...  ;)  nes ilgėjantys vakarai tikrai yra tinkamas metas jaukiam buvimui namuose, svarstymui įvairių temų ir t.t.
Taigi, viską apibendrinant, visą nugyventą gyvenimą, o gal net ir ilgesnį laikotarpį, kokias prieinate išvadas, norus, apie tai, kas norite, jog būtų išsaugota ir turėtų tęstinumą egzistencine, Kosmine, plotme?
Aš norėčiau, jog pirmiausia išliktų Vienis bent jau taip, kaip jį jaučiu ir suvokiu šiame gyvenime, nes tai yra man įkvėpimo šaltinis kiekvieną kartą, kai jį prisimenu, ypač jei tai būna su jausmu... tam nebūtina papildomos priemonės, tačiau žinoma, jos palengvina tokios patirties įvykimą. Turiu mintyje įvairius vaizdus, garsus, kurie prisideda prie Vienio prisiminimo ir pajautimo.
Taip pat norėčiau, jog išliktų kažkaip išsaugota visa mano girdėta ir man patikusi muzika. Tikiu, jog Kosmosas turi mums dar nepažįstamą atmintį, kurioje viskas yra saugoma. Tad tikiu ir tuo, jog įmanoma kažkaip išlikti netik įvairių gyvenimo įvykių įrašams, bet ir jog gali būti išsaugotos skambėjusios garsų sekos įvairiose planetose ir jų vietose. Tame tarpe ir muzika.
Dar norėčiau jog išliktų man patikusių žmonių archetipai ir viskas, ko reikia, jog tokie žmonės būtų ateityje, ar čia, ar kitur... Tai yra ir vyrai ir moterys. Apie tai detaliau rašiau temoje 'Paražmogus, Paraasmenybė'. Yra archetipai, tiek fizine, materialia, tiek psichine plotme, kurie mane žavi. Noriu, jog tai būtų ir ateityje, noriu su tokiais turėti santykius ir toks pats būti.
Gamta. :) Nuostabūs gamtovaizdžiai, augalija, gyvūnija. Saulėtekiai, dienos, saulėlydžiai, ...žvaigždėtas dangus...
Visa tai ir dar daugiau, noriu, jog būtų išsaugota.
Nors tikiu, jog ateityje evoliucija nulems žmogiškų kūnų buvimą vien oro ir pranos (subtilaus eterio) dėka, suprantu, jog dar greičiausiai seks ne vienas įsikūnijimas, kuriame reikės maitintis.
Noriu galimybių tai daryti nenaikindamas kitų būtybių ir noriu, jog išliktų galimybė gerti įvairias arbatas, žoleles. Šią vasarą buvo momentas, kuomet turėdamas galimybę gerti limonadą arba arbatą pasirinkau arbatą, nes pajutau praktiškai, jog taip sveikiau man visomis prasmėmis. Nors buvo karšta, palaukiau, kol atvės, ir išgėriau arbatos.
Dar apie Vienį. Kai man buvo 16-19 metų (dabar man virš 31), aš matydavau žvelgiančias akis, panašias kaip ant Boudhanath'o stupos (šventyklos), tik kartais žmogiškesnes, labiau realias. Tai būdavo vyriškas žvilgsnis, pozityvus, tačiau rimtas, tame buvo ir jaučiau kažkokią jėgą, tarsi perteikdavo ketinimą iš savo pusės: "...pripažink gyvenimo dovanos rimtumą, arba pamiršk Mane...". Rimtas požiūris į įvairias temas man niekada nebuvo svetimas, tad man patiko ir ta aura bei ketinimas, kurį perteikdavo matoma vizija.
Jei yra žmogaus koks nors santykis su Dievu, tai aš noriu, jog mano būtų toks, nes tai atitiko ir mano norą Jį priimti: pozityvus ir manifestuojantis, tačiau tuo pat metu rimtas ir galimai rūstus paklydimams ar nuodėmei, Dievas... ...lydintis einant į mokyklą, joje ir grįžtant namo, lydintis nuostabių vasarų metu, lydintis nelengvu, studijų paisrinkimo laikotarpiu ir vėliau. Tiek mieste, tiek gamtoje. Ypač pajaučiamas vėjo gūsių ir vėtrų, dangaus žaibavimo, ar gilaus snygio metu. ...tas ko reikėjo ir tebereikia man.

...taigi, šis pojūtis ir jo pobūdis, taip pat noriu, jog išliktų mano ateityje. Tiek čia, tiek kitur.
O ką norėtumėte išsaugoti Jūs?  :) Kokį santykį su Dievu? Ką iš gyvenimo įspūdžių ir patirčių?

elteide

#1
rugpjūčio 22, 2019, 12:16:26 Redagavimas: rugpjūčio 22, 2019, 12:29:42 by elteide
iš Dievo noriu daugiau atsivėrimo ir patirti daugiau meilės, tai ir išsaugoti..
iš patirties , tai įgytą išmintį, pažinimą, dorybes, gražius ir gal net nevisai gražius prisiminimus, bet ne žlugdančius slegenčius, nebent mokėčiau su tuo tvarkytis :)
...aišku, artimus mylimus, draugus, gerus sutiktus žmones mokytojus, kurie įnešė kokią tai pamoką į mano gyvenimą arba parodė sprendimą, tiesą, apsaugojo...
...gamtos grožio įspūdžius, tiek augmenijos tiek gyvūnijos..pvs. gėlių grožį , kvapus,būtinai rožių:) , vaisių skonius, gyvūnų savybes, pvz kaip šuns draugystės ištikimybę ...vandens gaivą , lengvumą jame, kai plauki , skrodį jo paviršių arba kai tiesiog jame stragsi ...saulės šilumos ir šviesos  , vėjo gūsiu pojūti ...tt
kaip pradedi rinkti , daug pasirodo yra ...:)

visai pamiršau, ogi muziką irgi noriu išsaugoti ir vaizduojamąjį meną, nebūtinai ką čia klausiau,regėjau ,nors kai ką tikrai būtų gerai išsaugot, na bet šį fenomeną apskritai;)

https://www.youtube.com/watch?v=Zjx56Pc4PDY

Aukštyn