Kaip svajojimas ir tikėjimas mamos žodžiais padėjo man pasveikti nuo epilepsijos

Pradėjo violetpink1, liepos 22, 2019, 09:08:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

violetpink1

Gal ką nors įkvėps - gyvenimui, sveikimui ir t.t.
Kaip svajojimas ir tikėjimas mamos žodžiais padėjo man pasveikti nuo epilepsijos.
"Tu nesi dėlto prastesnis už kitus, nesi, ..."
...kartodavo ji, o pirmiausiai orientuodavo ne į fizinę, o į dvasinę savijautą, pojūčius ir pasaulį, nes tai buvo, yra ir bus ta sritis, kurios niekas ir niekada negalės palaužti.
Pirmiausia - nusiraminimas ir pasitikėjimas artimiausiais žmonėmis, padėjo galutinai įveikti tą negalavimą. Ramios popietės, ramūs, tačiau nuotaikingi vakarai, klausant bet kokią man labiausiai tuomet patikusią muziką, nesidrovint išsakyti jai minčių, apmąstymų ir dienos įspūdžių, grožėjimasis žvaigždėtu dangumi, dvasinė literatūra - visa tai ir dar daug kitų šviesių gyvenimo veiksnių, ėjusių ir einančių per Vienį - Dievą - suteikdavo netik įkvėpimą tikėti ateitimi, bet ir Parakvėpavimą, kuris nuramindavo ir tuo pačiu pakylėdavo kažkokio dirgiklio sudirgintą fizinę proto išraišką - smegenis.
Toje visumoje aš priėjau išvados, jog mano protas - ne uždaryta dėžėje masė, o antena.
Su kuo gi reikėtų susisiekti pirmiausia ligos akivaizdoje, jei kalbėtume apie viršžodinį, mentalinį kontaktą? Žinoma - su Dievu ir supančiu globaliu 'environmentu', t.y., su 'aplinka'.
Absoliuto sąvoka, atpalaiduojantis nuo visko budistinis iliuzijos suvokimas, neatsisakant pasitikėjimo savo pojūčiais ir noro gyventi, Teosofijos pradmenys - visa tai ir dar daug kitko lėmė teisingą ir esu įsitikinęs, kryptingą sąmonės orientaciją dvasinėje erdvėje.
To neišduodu ir šiandien.
Audrius V.
https://www.youtube.com/watch?v=Yam5uK6e-bQ

Vytautas

Citata iš: violetpink1  liepos 22, 2019, 09:08:56Toje visumoje aš priėjau išvados, jog mano protas - ne uždaryta dėžėje masė, o antena
Pažiūrim iš praktinės pusės į žmogaus intelektą iš kur jis atsiranda. Jei tik po gimimo būtum atsiradęs gyvūnų šeimoje ir jų užaugintas pačio intelektas taip ir liktų gyvūnų lygio. Jei būtų kitaip ir intelektas gaunamas "per anteną" tai tokiu atveju ir tokioje situacijoje jį įgytum. Bet žmonių intelektas saugomas pačiose suaugusiuose žmonėse ir bendrai žmonių visuomenėje. Gimus jis laipsniškai "užkraunamas" naujam visuomenės nariui tiek iš tėvų pusės tiek iš pačios visuomenės. Taip kad šiuo atveju joks dievas ne prie ko. Visas techninis gudrumas kad tik žmonės gali įgyti intelektą. Gali auginti koki tik nori gyvūną nuo gimimo bet jis neįgis žmogiško intelekto.  Bet čia kažkoks pirminis techninis momentas lyginant su kitais gyviais. Tie kas "sukonstravo" žmogų būtent sugebėjo taip padaryti. Bet vėliau į šį procesą kištis nereikia. Gimei žmogumi ir automatiškai įgysi intelektą. Suprantama jei būsi tarp žmonių. Mirštant dažnai intelektas prarandamas dar gerokai iki pačios mirties. Pažiūrėk į senus žmonės ir jų tarpe pamatysi dar vaikščiojančių bet intelekto prasme jau mirusių. Iš šių situacijų peršasi išvada kad nėra jokio pomirtinio gyvenimo. Pats intelektas kažkokiam kitokiam pavidale žmoguje neegzistuoja. Jis egzistuoja tiek kiek esi gyvas ir tai nebūtinai. :)

a.t.sielis

#2
liepos 22, 2019, 14:35:29 Redagavimas: liepos 22, 2019, 14:59:34 by a.t.sielis
Sveikinu violetpink pasiekus sėkmę.

CitataPažiūrėk į senus žmonės ir jų tarpe pamatysi dar vaikščiojančių bet intelekto prasme jau mirusių. Iš šių situacijų peršasi išvada kad nėra jokio pomirtinio gyvenimo. Pats intelektas kažkokiam kitokiam pavidale žmoguje neegzistuoja.
O į Vytauto abejonę bandyčiau pasvarstyti taip: kai žmogus miega, kartais jis sapnuoja, kartais tiesiog yra be sapnų ir be aktyvios sąmonės, bet tai nereiškia, kad ryte jis bus be sąmonės. Taigi, turime būdravimo ir miego laikotarpius: pvz. 16 valandų būdravimo + 8 val. miego.

Prilyginkim kūdikystę ir senatvinę demenciją nesąmoningai ar mažiau sąmoningai būsenai, ir pamatysim, kad net ir daugybė metų nesąmoningos būsenos nieko nesako apie tai, kas bus po tos būsenos, panašiai kaip ir po šešiolikos valandų dienos būdravimo palyginti ilgas aštuonių valandų miego laikotarpis nieko nesako apie tai, kad ryte nebus naujo būdravimo laikotarpio.

Čia galima prisiminti ir ilgametės komos pacientus, kurie galiausiai prabunda. Ilgus metus atrodo kaip daržovės, bet kai prabunda, pasirodo, kad pasveikę yra pilnai intelektualūs, tokie patys, kaip buvo prieš komą.

Žmogaus intelektas yra žmogiško pavidalo sudėtinė dalis. Gyvūno kūne neturėsim tokio intelekto. Viskas teisingai.

Taigi, intelektą (sugebėjimą suvokti) galima prilyginti radijo imtuvui. Gyva esybė arba gauna su kūnu tam tikrą "radijo imtuvą", arba jo negauna (arba gauna silpnesnį, protingi gyvūnai turi tam tikrą intelektą).

Iš ko gauna? Viską valdo Kūrėjas.

O ką tada su tuo intelektu daro? Intelektas yra priemonė, o su ta priemone galima gauti patį suvokimą (pasinaudojant sugebėjimu suvokti įgyjamas suvokimas), suvokimo turinius. Suvokimo turinius galima gauti iš kitų žmonių arba iš aukštesnių negu žmonės esybių.

Žmogaus "radijo imtuvas" toks galingas, kad gali sąveikauti su Kūrėjo suteikiamais suvokimo turiniais.

O kaip dėl mirties? Gali sunykti tiek "radijo imtuvas", tiek suvokimo turiniai, bet kas davė vieną kartą, duos ir toliau. T.y. Kūrėjas pradžioje davė "radijo imtuvą" ir suvokimo turinius, Jis viską ir sunaikino mirties metu, ir vėl gali duoti. Tai, kaip gyva esybė, dvasinė siela, elgėsi su duotu "radijo imtuvu" ir suvokimo turiniais, lemia jos tolesnę egzistencijos tąsą, pagal Kūrėjo valią ir duodamas gyvenimo formas bei priemones.

Vytautas

Na jei tiki kūrėjo galimybėmis "įjungti" imtuvą o ne gauti intelektą iš tėvų ir visuomenės tai, pasikartosiu, augdamas vaikas vienas tarp gyvūnų ar pvz robotų tik jį prižiūrinčių ir maitinančių vaikas turėtų įgyti intelektą. Bet taip nėra. Reiškia joks kūrėjas nieko čia neįtakoja. Kas dėl sapnavimo tai pasižiūrėk į miegančius gyvūnus ir nekils abejonės kad jie taip pat sapnuoja. Tokia smegenų poilsio funkcija ir tiek. Nieko keisto tame nėra. Taip techniškai pirminiai sukurta.

Ir dar vienas momentas dėl pomirtinio gyvenimo nebuvimo. Visas šis pasaulis pažiūrėjus iš šono sukurtas žiauriai netobulai. Kosmose pilna visokių nuolaužų, žemėje siaučia stichijos, Biologinis pasaulis pilnas ligų ir šiaip visokių parazitų. Kad išgyventi reikia maitintis kita gyvybe. Ir jei viskas taip nemokšiškai sukurta dar tikėtis kad sukurtas kažkoks pomirtinis gyvenimas labiau nei naivu. Pačio ale kūrėjo galimybės neneša sutvarkyti elementarius dalykus ir jis dar kūrė žmonėms pomirtinį gyvenimą? Labiau nei juokinga. Kad sugalvojo savo kvailai kūrybai tokį pateisinimą kad yra kažkas super duper po mirties tai labai logiška. Savo nevykusią veiklą reikia kažkaip paslėpti bent žmonių viltyse. :)   

a.t.sielis

#4
liepos 22, 2019, 16:19:47 Redagavimas: liepos 22, 2019, 16:55:46 by a.t.sielis
Jeigu su žmogaus kūnu duodamas ir žmogiškas sugebėjimas suvokti, tai nors vaikas augtų su gyvūnais, po to kai jį atranda žmonės, jo sugebėjimas suvokti bus panaudotas, ir jis gaus suvokimo turinius.

Žmogaus kūną, kartu su žmogišku sugebėjimu suvokti duoda Kūrėjas, per gamtą.

Kūrėjas viską sukūrė, ir Jam nereikia nieko atskirai įtakoti. Gamta, gamtos dėsniai veikia taip, kaip reikia Kūrėjo valiai įgyvendinti.

Su miegu mintis tokia, kad nors senatvėje žmogus gali patekti į nesąmoningą (tarsi "miegas") būseną, tai nereiškia kaip palikęs šitą kūną jo egzistuojantysis pirminis pradas negaus kitos gyvybės formos kūno, kuriame vėl bus sąmoningas.

Dėl to, kad kosmose yra "šiukšlių", problemų, "nesuvestų galų", tai nerodo, kad kosmosas nėra sukurtas, panašiai kaip automobilis ar kompiuteris turi savo šiukšlių, problemų ir nesuvestų galų, bet jie akivaizdžiai yra sukurti. Dėl to, kad visata yra sukurta nekyla jokių abejonių - gamtos dėsnių ir gyvų organizmų prigimtis akivaizdžiai informacinė. O kodėl šitame suprogramavime yra problemiško kodo - 1. tai sukurta kaip problemiška sritis, t.y. turinti turėti problemų 2. programos kūrime ir veikime dalyvauja žemesnio rango kūrėjai. 3. dėl siauro žinojimo žmogus negali suprasti, kas iš tikro yra tobula, kas netobula, ir kam reikalingi vieni ar kiti dalykai. Tai yra, visata yra labiau paslaptinga, negu netobula. Tik žmogus prisigalvoja, kad ji netobula.

Panašiai kaip valstybėje kalėjimai yra mažiau tobuli negu viešbučiai, taip ir mums regima sritis gali atrodyti netobula, bet iš to galima daryti išvadą, kad egzistuoja labiau tobulos sritys.

Tavo mintys susiveda į tokią supaprastintą logiką:
1. Kūrėjas tobulas
2. Matau, kad ši visata netobula.
3. Vadinasi, ji nesukurta, kadangi tobulas Kūrėjas būtų sukūręs tobulą kūrinį.

Tau nekyla minties, kad tobulas Kūrėjas gali norėti sukurti netobulą kūrinį.

Panašiai, kaip programuotojas žaidimo kūrėjas sukuria žaidimą, su daug visokių kliūčių, spąstų ir pan., kuriuos žaidimo veikėjas turi praeiti, taip tobulas Kūrėjas turi tokią energiją - materialią gamtą, o materiali gamta sukuria materialią visatą, su jos stichijomis, asteroidais, kometomis, planetomis. Tai tarsi žaidimas su savo kliūtimis, spąstais ir t.t.

Vytautas

#5
liepos 22, 2019, 18:15:59 Redagavimas: liepos 22, 2019, 18:18:18 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  liepos 22, 2019, 16:19:47Tau nekyla minties, kad tobulas Kūrėjas gali norėti sukurti netobulą kūrinį.
Tikriems kūrėjams kurti ne tobulai minčių tikrai nekyla, nes tai beprasmiška. Taip kurti sau gali leisti tik jau tikrų kūrėjų nors ir tobuli bet kūriniai. Tai tiesiog nesugebėjimo išmokti naudotis visiška laisva valia pasekmė. :)

Prisegu failiką pasiskaitymui


a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  liepos 22, 2019, 18:15:59Tikriems kūrėjams kurti ne tobulai minčių tikrai nekyla, nes tai beprasmiška. Taip kurti sau gali leisti tik jau tikrų kūrėjų nors ir tobuli bet kūriniai. Tai tiesiog nesugebėjimo išmokti naudotis visiška laisva valia pasekmė. :)
Tiesiog tavo įsivaizdavimas ribotas. Iš esmės, tu nieko nežinai, tiesiog spėlioji, ir bandai taikyti ribotas logikas savo paties ribotiems įsivaizdavimams. Nežinai, kiek yra kūrėjų lygmenų, kodėl egzistuoja ši kūrinija, kaip ji kuriama, ir kodėl mūsų matomas rezultatas yra toks, o ne kitoks.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  liepos 22, 2019, 18:19:51kodėl mūsų matomas rezultatas yra toks, o ne kitoks
Matomas rezultatas yra stipriai prastas. Tame ir visa problema. O praktiškai visi tikėjimai be išimties jį bando pateisinti. Kaip dažnai sakau laikas geriausias teisėjas. Pagyvensim. Pamatysim.

a.t.sielis

Prastas protavimas, o ne rezultatas :)

Panašiai ir pragaro buveinėse atsidūrę gali galvoti: "kas tokią nesąmonę galėjo sukurti?". Jie nesupranta, kad ta nesąmonė taip ir padaryta, kad būtų bausmės vieta.

Aukštyn