Samoning sapnai (Lucid dreams)

Pradėjo Benamis, rugsėjo 17, 2011, 17:27:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Dark

Praeitų metų vasarą nusprendžiau atlikti eksperimentą,  tik tada nevedžiau sapnų dienoraščio.Pradėjau bandyti atsiminti, kiek sapnų sapnavau ir kas juose vyko, po savaitės pasteangų buvo 2 savaičių periodas, kuriame beveik kasdien atsiminiau,ką sapnuoju, ir po keletą sapnų.Keletas dalis jų buvo sąmoningi.Taip pat dabar jau turiu dienorašti ,kuriame rašau sapnus ,bet nepavyksta išlaikyti nuoseklumo, bet kai tik pradedu intensyviau bandyti atsiminti ,ką sapnuoju,pradedu atsiminti vis daugiau sapnų, nemažai jų realizavosi.

saone

Sapnu uzsirasymas, man ir gerokai padejo priarteti prie lucid'o. Atsimenu, kai pirma kart isgirdau apie si dalyka, tai pasiskaites nusprendziau rasyti sapnus, nors kazkaip labai tingejos ir atrode nereikalingas dalykas. Bet noredamas pats pajusti ka tai reiskia, vis delto pradejau uzsirasinet, bet taip labai jau šykščiai žodžiais, kad paskaites mano log'a niekas neturetu jokio supratimo kas tam sapne vyko, net pats pasiskaites kaikuriuos nelabai suprantu apie ka ten  ;D. Pirmas savaites rezultatas silpnas buvo, bet po menesio kazkur, net paciam keista pasidare, kai kasdien atsimindavau ka sapnavau ir dar po kokius 2-3 sapnus. Gaila kad kazkodel meciau uzrasinejima sapnu, tai dabar vel, gerai buna jai per savaite bent 1 sapna atsimenu ir ta uzmirstu uzsirasyt.. Tai vat, jei norit lucido arba seip paidomint miego laika, tai nepamirskit sasvinio prie lovos pasidet pries nakti.  ;)

.L.U.T.H.O.R.

Yra labai nebloga knyga Sapnų valdovai(I, II). Ten labai gerai viskas išdėstyta.
Be to pas lietuvius kažkoks skirstymas yra kitas. Nu gal aš tik tokį moku, kad lucidiniai sapnai, kai sapne už savo veiksmus esi atsakingas pats, tai yra sąmoningai darai, bet paklūsti sapno scenarijui. Ir jau normalūs sąmoningi sapnai, kai jau visiškai sąmoningas, gali keisti viską sapne.

Aš pats ne per seniausiai sapnavau tokį sąmonigą sapną. Kad vaikštau kooridoriais kokiais, po to einu pro tą pačią, vietą antrą kartą ir sienų spalva kitokia, tada suprantu kad spanuoju, bet vaizdas pradeda lietis, todėl pradėdu bėgti ir šaukti, aš noriu čia pasilikti, aš noriu čia pasilikti. Ir kol taip dariau, tai buvau sapne, bėgau ten visai kooridoriais, pamačiau žmogų, jisai susigužė man prabėgant, sakau tu netikras ir jisai dingo. Bet po to sapnas išblėso ir pabudau, ėjau draugams pasakoti, kad sąmoningai sapnavau, papasakojau ir tada vėl pabudau :D Taigi čia per kartą buvo ir sąmoningas sapnas ir netikras pabudimas.

hughus

Pamačiau, jog parašėte. Benami, taip man savaime pavykdavo, iš niekur nieko, nes dar nieko nežinojau net apie tai ir išvis apie mistiką, jog eina burti ir pnš. be jokių praktikų :).

unco

Sveiki, seniai girdėti  ;D

Radau neblogą būdą pradedantiesiems. Prieš einant miegot ant nykščių nusipieškit po tašką ir stenkitės apie tai kuo daugiau galvot.
Esmė ta, jog sapne pamatę savo rankas be taškų, jūs suvoksit jog tai netiesa ir sėkmingai būsit blaivūs  ;D

RoxiO

Citata iš: unco  liepos 06, 2012, 02:21:03
Sveiki, seniai girdėti  ;D


Unco, u back!!! Smagu, kad grįžai, nedrįsk daugiau išeiti. :D

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: unco  liepos 06, 2012, 02:21:03
Sveiki, seniai girdėti  ;D

Radau neblogą būdą pradedantiesiems. Prieš einant miegot ant nykščių nusipieškit po tašką ir stenkitės apie tai kuo daugiau galvot.
Esmė ta, jog sapne pamatę savo rankas be taškų, jūs suvoksit jog tai netiesa ir sėkmingai būsit blaivūs  ;D


Jei daug galvosi, gali būt jog susapnuosi rankas su taškais.  O jei ir netiesa, nebūtinai susiprotėsi, nes gali nesuvokt.

Benamis

Kokie zmones mus aplanke! :)

Pati tik teorija skaitei ar ir praktikoje buvai isbandzius? :)

Bildukas

 :D O as daznai sapnuoju pusiau samoningus sapnus ::).Sapnui prasidejus , kazkuriuo momentu suprantu , kad tai sapnas ir bandau pakeisti jo krypti ar baigti. Ypac jeigu sapnas nemalonus . Pavyksta , bet ne visada. O kartais , jeigu sapnas malonus ir yspudingas , jauciu , kad bundu , bet stengiuosi nepabusti ir pratesti sapna  :).Patys fainiausi sapnai man buna kai sapnuoju , kad skrendu.Sklandau kaip paukstis is pradziu kambaryje , po to virs namu , virs medziu.Kartais nuskrendu i tokio grozio vietas , kad sunku pasakyti kur esu , lyg Zemeje , lyg ir ne , nes tikrai daug esu keliaves ir mates grozybiu , bet tokio grozio , atrodo , net negali buti , kaip kokie Rojaus sodai . Esu kazkur skaites , kad sapnuose dazniausiai "skraido" vaikai , nes jie auga.  :D Na , manau , kad tai nevisiskai tiesa , nes is vaikisko amziaus jau senai esu isauges , o tokio amziaus , kai JAU suvaikejama , dar toli grazu nepasiekiau  :D

unco

Citata iš: Benamis  liepos 06, 2012, 11:38:40
Kokie zmones mus aplanke! :)

Pati tik teorija skaitei ar ir praktikoje buvai isbandzius? :)


haha :D

Šitą patarimą perskaičiau kažkokiam sapninikų forume. Tą pačią naktį nenuplaunamu juodu markeriu užsiteškiau du taškus ant rankų ir visą likusį laiką iki miego, galvoajau kaip ryte reiks nusiplaut šitą markerį.... Žodžiu, smegenis taip paveikė, kad pirmas sapnas buvo apie markerius  ;D

Anonymous

prieš eidami miegot - medituokit, patariu nedaryk jokiu praktiku sapnavimui kaip WILD prieš uzmingant. jeigu jūsų meditacija bus gera, ji pakels jusu samoninguma bent truputi, o to uztenka kad sapne bent kartą suvoktumete kad sapnuojate, nesvarbu kad suvokę prabūsite bet sapne zinodami kad bundate atsipalaiduokit, atsibude labai greitai atmerkit akis ir vėl uzmerkit, nejudinę kūno, iskart pateksite i sapną su didziuliu samoningumu, ir taip toliau iki ryto.. :)

Heichera

su samoningais sapnais ir as daznai susiduriu. Tiesiog sapne pradedi suvokti,kad sapnuoji. Prasidejo viskas nuo to,kad jau paauglysteje sapnuojant kosmarus sapne is baimes saukdavau,kad "as sapnuoju, as sapnuoju.." kol galu gale atsibusdavau. Paskutiniai potyriai buvo skirtingi..Karta sapnavau siaubinga kosmara ir tame sapne man buvo nenupasakojamai baisu ir as pradejau ten galvoti,kad as turiu sapnuoti,nes realybeje negali buti tokiu baisumu,as privalau atsibusti,cia tik sapnas ir tt,ir kai vis nesiseke pabusti dar labiau isigandau,kai sekundele pradejau tiketi,kad gal vis del to cia ne sapnas,na bet buvo per daug baisu ir matomai kazkaip isijunge samone ir dave suvokima,kad cia tik sapnas.Paskutinis atvejis buvo,kai buvau ne namie,gan ilgam isvykusi ir buvau labai pasiilgusi savo artimuju bei namu ir tiesiog pradejau sapnuoti sapnus,kad grystu namo ir vienas is tokiu isimintinesniu buvo toks,kad as gryzau namo,matau savo mama, mes kalbames dziaugiames mano sugryzimu,as pasakiskai laiminga ir t.t. kol galu gale as pradedu galvoti,kad negali buti jog as gryzau..ir visada sapnuose tikrindavau ar tai sapnas, bandydama atsiminti kaip skridau namo,kokiu reisu,bet niekada neatsimindavau,del to suprasdavau,kad tai tik sapnas,kaip nutiko ir siame sapne,as negalejau atsiminti..atejau pas mama ir sakau-mama as istikruju sapnuoju,mes esame mano sapne,ir man pradejo asaros kauptis nes pati negaliu tuo patiketi,mama irgi nepatikejo,sako baik tu, ka tu kalbi,esi namuose,as jai aiskinu,kad as vis dar ten pat,kad guliu savo lovoje ir kad niekas nepasikeite,as vis dar negryzus ir sale manes nera ir tt po to sakau gerai,pasakyk kaip as gryzau,ar gali man pasakyti kaip as sugryzau namo..ir mama nutilo,nes negalejo pasakyti..na ir po to tame sapne savo kambaryje kazkokia vaiko dvasia maciau..daugiau nepamenu..dar is patirties,jei sapnuojant samoningai skraidau,galiu valdyti skrydziu greiti bet vel gi kaip ir astraliniu kelioniu metu turi vyti visas baimes salin,jei tik sapne pasiduodi baimei ir apima mintis "as juk sapnuoju,as negaliu skriadyti" imsit kristi.tai tiek ;)

zalia.arbata

O ką reik daryt, kad sąmoningumas taptų didesnis? Dažnai ypač ryte, suvokiu, kad sapnuoju, tačiau jaučiu fizinį kūną ir valdyti sapno negaliu.  ???

Aurelija

taip, teko. malonus jausmas.

Ignas1992

Sveiki ;) tikiuos jog dar yra bendraujanciu sita tema :) sitam psl esu naujokas, bet mane labai traukia samoningi sapnai, bandau juos pasiekt jau pora men bet nieko nesigauna, aisku turbut del tingumo, nes neprisiverciu rasyt dienorascio ir pan. bet labai tikiuos jog kada pavyks rimtai susapnuot samoninga sapna, nes manau butu idomi patirtis

Aukštyn