Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Citata iš: JerichQ  kovo 20, 2012, 16:44:27
Žiūrint iš religinės pusės (krikščionybės) tai reinkarnacija yra mitas, sakoma: Gimei, mirei, stojai prieš Dievą, paskui dangus arba pragaras. Aš asmeniškai nelabai tikiu reinkarnacija  :) Nors esu girdėjęs nemažai įvairiausių pasakojimų, nuomonių ir pan.


Butent, kad ziurint is krikscionybes puses. Taciau kitose religijose reinkarnacija egzistuoja, o tvirtinti, kad tik krikscionybe yra teisinga religija irgi butu naivu :)

Hekate

Aš tai tikiu reinkarnacija. Esu daug skaičiusi, kaip hipnozės būdu žmonės sužino koks buvo jų praeitas gyvenimas ir taip atsikrato savo nepagrįstų šio gyvenimo baimių (ypač kai sužino nuo ko praeitame gyvenime mirė) Mėtosi pas mane namuose knyga apie budizmą, ten kalbama, kad koks buvai dabar žmogus tokiu gyvūnu patapsi po mirties, bet šituo dalykų netikiu...
Dar esu girdėjusi, kad siela reinkarnacijos būdu tobulėja, na kad kiekviename gyvenime turi kažkokia misija, ar kažką panašaus. Kai siela ''susikrauną žinių bagažą'' ji iškeliauja. (nežinau kiek tame tiesos, bet nemanau, kad ji taip iškarto iškeliauja. Gal ir gyvename kartą, šiame kūnę  :D )

TinSoldier

Citata iš: Hekate  kovo 23, 2012, 15:21:51
Aš tai tikiu reinkarnacija. Esu daug skaičiusi, kaip hipnozės būdu žmonės sužino koks buvo jų praeitas gyvenimas ir taip atsikrato savo nepagrįstų šio gyvenimo baimių (ypač kai sužino nuo ko praeitame gyvenime mirė)


Kai kurie atsikrato baimių, o kai kurie, tikintys ir sužinoję apie savo praeitus gyvenimus, sugriauna dabartinius. Palieka šeimas, įgyja naujas traumas, kompleksus ir pan.
Šiaip iš tikrųjų labai daug užhipnotizuotų žmonių prisimena savo praėjusius gyvenimus. Ir psichologas Baker'is atliko įdomų eksperimentą su tuo:

Suskirstė tyriamuosius į 3 grupes:

1. tuos, kuriems pasakė, kad bus bandoma priminti jiems jų praeities gyvenimus.
2.  tuos, kuriems pasakė, kad bus bandoma priminti jiems praeitus gyvenimus, tačiau tai visiškai naujas terapijos būdas ir gali neveikti.
3. tuos, kuriems pasakė, kad tokia terapija yra visiška nesąmonė, normalūs žmonės praėjusių gyvenimų neprisimena, tačiau vis tiek reikia pabandyti.

Iš pirmos grupės praeities gyvenimus prisiminė 80proc. tyriamųjų. Iš 2 grupės - 60proc. O iš trečios - vos 10 procentų.

Tai nemažai ką pasako apie (savi)įtaigos galią prisimenant tuos praeitus gyvenimus... Ir tų prisiminimų patikimumą...

Hekate

na taip kai žmogus tiki gali visko atsitikti  :D

Jonas

CitataTai nemažai ką pasako apie (savi)įtaigos galią prisimenant tuos praeitus gyvenimus... Ir tų prisiminimų patikimumą...


Tai žinoma, kad (savi)įtaiga veikia ir smarkiai  padeda, nes tada, kai žmogus yra supažindinamas su tuo kas įvyks, kai jam yra užtikrinama sėkmė (ypač hipnozės metu) jo pasąmonę jį lengviau prileidžia prie tų "praeitų gyvenimų" atminties ir nebėra jokių mentalinių blokų ir kitų trukdžių.
3-čiuoju atveju tai tie mentaliniai blokai ir kiti trukdžiai kaip tik sustiprėja, nes atsiranda didesnis skepticizmas ir neigiamas ar net pašiepiamas nusistatymas prieš šią hipnozę...
  Geriausias manyčiau yra neutralus nusistatymas.
  Pavyzdžiui psichiatras Brian Weiss ir hipnoterapeutas Michael Newton hipnozės metu savo klientus nuvedė prie "praeitų gyvenimų" prisiminimų visai netikėtai.
  Plačiau apie tai iš mano pasisakymo kitoje temoje:

  Manau, jog žymiai stipresni reinkarnacijos įrodymai yra šių laikų tyrinėjimuose, o ne kokioje Biblijoje ar kitame Šventajame rašte. Kaip vieną iš šio reiškinio įrodymų galime vadinti pačių žmonių pasitvirtinusias istorijas, kur dauguma maži vaikai, prisimindavo savo praeitus gyvenimus ir vėliau tėvai ar kas kitas atrasdavo įrodymus patvirtinančius šiuos pasakojimus. Yra pilna tokių pasakojimų (http://www.reincarnationexperiment.org/casesinprogress.html).
Kitas įrodymas gali būti įvairūs pasitvirtinę užhipnotizuotų žmonių pasakojimai apie praeitus gyvenimus, t.y. praeitų gyvenimų regresija. Vienas įžymiausių tyrinėtojų yra psichiatras Brian'as Weiss'as (http://www.brianweiss.com/), kuris visai netyčia, gydydamas vieną pacientę, hipnozės būdu, padėjo jai prisiminti praeitus gyvenimus.
Micheal'as Newton'as (http://www.near-death.com/newton.html) taip pat hipnozę gydydamas pacientą netyčią sugebėjo prieiti prie jo pąsamoninės atminties apie praeitus gyvenimus ir netgi veiklą sielų pasaulyje. Kiekvienas jo pacientas papasakodavo istorijas panašias (su ta pačia struktūra, veikla) į kitų klientų, t.y. visi pasakojimai derinosi, papildė bendrą vaizdą apie sielų pasaulio tvarką. Jis nepritemdavo pacientų prie atsakymų. Interviu su juo - http://www.youtube.com/watch?v=0QDT58Q6Zxo



TinSoldier

Citata iš: Jonas  kovo 23, 2012, 16:33:40
Tai žinoma, kad (savi)įtaiga veikia ir smarkiai  padeda, nes tada, kai žmogus yra supažindinamas su tuo kas įvyks, kai jam yra užtikrinama sėkmė (ypač hipnozės metu) jo pasąmonę jį lengviau prileidžia prie tų "praeitų gyvenimų" atminties ir nebėra jokių mentalinių blokų ir kitų trukdžių.


Arba iš kitos pusės, galbūt pasąmonė užprogramuojama iškelti į paviršių netikrus,sukurtus prisiminimus..

Na, bet dėl šito nesiginčysiu. Nežinau, gal ir tavo tiesa :) Įdomi žinutė, +

Jonas

CitataArba iš kitos pusės, galbūt pasąmonė užprogramuojama iškelti į paviršių netikrus,sukurtus prisiminimus..


Na aš irgi šios galimybės neatmetu, nes gali  pasąmonė prikurti iliuzijų šiame procese. Tame gali pasitarnauti ir žmogaus ego, kuris pvz. žinoma, kad norėtų, kad būtų "prisiminta" ne tai, kad jis praeitame gyvenime buvo koks valstietis Egipte, o kad buvo koks didingas Egipto faraonas. Yra nemažai moterų, kurios "prisimena", jog buvo Kleopatros praeituose gyvenimuose. 
Bet, kaip sakiau, yra pilna istorijų, kur maži vaikai prisimena praeitus gyvenimus ir vėliau tėvai ar kas kitas nuvykdami į vietas apie kurias pasakoja vaikai, ar šiaip rasdami kokių kitų įrodymų, gali patvirtinti, kad tai yra tiesa, o ne kokie išsigalvojimai. (Pvz. Galiu paminėti, kad ir berniuką, kuris prisiminė, jog buvo lakūnas II-jame pasauliniame kare. Buvo surasti jo draugai, kurie kartu tarnavo ir jis sutikęs juos sugebėjo pasakytų jų vardus... Nuoroda -http://www.youtube.com/watch?v=n-OApQ_iXvw).
Yra ir suaugusių žmonių, kurie po praeitų gyvenimų hipnoterapijos ar šiaip prisiminimų patvirtina savo prisiminimus atrastais įrodymais.

OKULTISTE

Va tokie liudijimai man kelia nuostabą... Įdomu, kaip tai paaiškina tie, kurie teigia, kad nėra reinkarnacijos... M?

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  kovo 25, 2012, 20:14:11
Va tokie liudijimai man kelia nuostabą... Įdomu, kaip tai paaiškina tie, kurie teigia, kad nėra reinkarnacijos... M?


Paaiškina tuo, kad tokie liudijimai būna sufalsifikuoti, pagražinti ar tiesiog neteisingai suprasti.
Pvz, abc kanalas, išplatinęs šią istoriją, labai patogiai nutylėjo kai kurias gana reikšmingas detales. Pvz, tai, kad keli mėnesiai prieš berniuko "prisimintą" praeitį, visa šeima lankėsi II pasaulinio karo aviacijos muziejuje, kuriame buvo eksponuojamas jo 'pilotuotas' lėktuvas, ir kuriame buvo supažindintas su lėktuvo detalėmis ir pan. Man vienam neatrodo keista, jog mažas berniukas susidomėjo karo lėktuvais, ir nemažai ką apie juos įsiminė?  Taip pat, berniukas savo 'potyrius' pasakojo vedamas teraupiauto, kuris šventai tikėjo reinkarnacijomis. T.y., berniukas pradėjo sapnuoti su lėktuvais susijusius košmarus(kas čia keisto? ypač, jei prieš tai buvo labai jais susidomėjęs.)Buvo nuvestas pas terapeutą Bowman'ą, kuris vedė visus gydymo seansus taip, kad sukurtų istoriją apie tai, kad praeityje jis buvo pilotas. T.y., Bowman'as, kuris buvo apsėstas reinkarnacijos minčių, pats vedė berniuko potyrius link reinkarnacijos teorijos.

Ir visi faktai, kurie buvo skelbiami, gana abejotini, pritempti ir nepatikimi. Plačiau: http://skeptico.blogs.com/skeptico/2005/07/reincarnation_a.html


Vytautas

Visuomet pasitikiu tik praktine savo arba artimų žmonių patirtimi. Bent man savotiškas šalutinis reinkarnacijos patvirtinimas buvo toks. Praktiškai daugiau nei pusę gyvenimo visuomet jaučiau kad "tai jau buvo". Bet po aštrių pojūčių kovoje su reketu ir priimto atitinkamo sprendimo viskas pasibaigė. Savotiškai pats jaučiau, kad peržengiau savotišką ribą, išmokau pamoką ir išlaikiau egzaminą. Tiesiog esu laisvas, niekas daugiau nesikartoja. Nuo to laiko labai įdomiai ir vis greitėjančiai keičiasi pasaulio suvokimas. Tas suvokimas kuo toliau tuo labiau tolsta nuo didžiosios daugumos. Bet tai manęs visiškai netrikdo ir nekelia jokių problemų.

OKULTISTE

Ačiū, Soldieri... Taip ir galvojau, kad čia kažkokie "makaronai"...

Citata iš: Vytautas  kovo 25, 2012, 21:16:08
<...> savotiškas šalutinis reinkarnacijos patvirtinimas <...>
- supratau...


Va su reinkarnacijos hipotezėmis gal permažai tesu pasidomėjusi. Jei pastimpa gyvūnas, ar jis tariamai gali atgimti žmogumi?

Vytautas

Jei suprantat rusiškai galit pažiūrėti http://www.youtube.com/watch?v=8gKyfkdp860&feature=related . Ten užsimenama ir apie reinkarnaciją.

neuronas

na įlindęs į šį forumą tikėjausi daugiau, bet matau, jog iki šiol Lietuvoj plačiau mąstančius žmones sušaukt į vieną vietą diskusijai ,,anomalijos.lt" temom gan sudėtinga. O reinkarnacija - vienas pamatinių žmogaus egzistencijos akmenų, jeigu ne pagrindinis. Daugiau pasigilinus, galima rasti atsakymus į daugelį gan keblių klausimų. Pvz., reinkarnacija paaiškina ne tik daugelio ligų priežastį, nebūdingus vaikų sugebėjimus šeimoje, bet ir seksualinę orientaciją (polinkį į homoseksualumą) ir t.t.

visiems rekomenduoju pasidomėti bent jau Jono siūloma literatūra

TinSoldier

Citata iš: neuronas  kovo 28, 2012, 09:42:20
Daugiau pasigilinus, galima rasti atsakymus į daugelį gan keblių klausimų. Pvz., reinkarnacija paaiškina ne tik daugelio ligų priežastį, nebūdingus vaikų sugebėjimus šeimoje, bet ir seksualinę orientaciją (polinkį į homoseksualumą) ir t.t.


Naaa, bet šitie klausimai nėra keblūs... Visus šituos tavo išvardintus dalykus paaiškina daugybė kitų teorijų. Tiek krikščionybė kokia, tiek šiuolaikinis mokslas.. Kuo reinkarnacijos versija, atsakanti į šituos klausimus, yra geresnė? :)

neuronas

Na būtų įdomu išgirsti kaip kokia krikščionybė ar šiuolaikinis mokslas įtikinamai atsako į klausimą: kaip religingoj kultūringoj šeimoj užauga homoseksualus vaikas?

Aukštyn