Mintys apie savižudybę

Pradėjo Darius!, sausio 10, 2017, 20:42:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Darius!

Labas vakaras, norėčiau pabendrauti, pakalbėti, kažkaip iš nieko kartais būna lenda mintys į galvą dėl savižudybės, kažkaip į savižudybę žiūriu paprastai, be baimės. Kartais pagalvojus, mirus atsikratysi visų problemų, tačiau ir padarysi skaudu artimiesiems, esu sveiko proto vaikinas, bet kartais kaip ir minėjau iš nieko pripuola tokios mintys.

Kaip į tai turėčiau reaguoti?

kiskis

Citata iš: Darius!  sausio 10, 2017, 20:42:03Kaip į tai turėčiau reaguoti?
Turetum pagalvot, o jei tu ne kunas o siela ir yra toks dalikas kaip karma ar tai nuodeme ir uz sukelta skausma artimiesiems turesi atsakyt po sios mirties. Pvz kitame gyvenime nusizudys tavo vaikas ar tai papulsi i pragara. Spresk savo problemas siame gyvenime, nes bus tau kaip patarlej "nuo vilko bego ant meskos uzbego".


Anina

Sveiki, Darius! Žiūrint, kaip dažnai jums kyla tos mintys. Retkarčiais tas noras pabėgti nuo išbandymų, problemų, kyla daugeliui žmonių. Ypač tomis akimirkomis, kai žmogus nusivilia pats savimi. Kai sunkiai susitaiko su tam tikrais savo pralaimėjimais, ilgai užsitęsusiom nesėkmėm. Kartais, kai išgyvena nelaimingą meilę be atsako ar išdavystę, pasijunta nereikalingas, nevertingas. Bet kuriuo atveju, kai žmogus jaučia negatyvius, agresyvius jausmus savo paties atžvilgiu, kai praranda tikėjimą pats savim.
Taigi, jei tokios mintys kyla tik retkarčiais, jas verta kuo greičiau nukreipti pozityvia linkme. Tučtuojau baigt savigailos seansus :) Jeigu rūpi artimieji ( o tai nuostabu, jei žmogus dar ir apie kitus galvoja ), galima įsitraukt į jų reikalus, rūpesčius. Galima užsiimt tuo, kas tikrai patinka, pakelia nuotaiką. Na, tų būdų tikrai daug. Be to, per gyvenimą mes juk kažkiek susipažįstam su savim, pramokstam įveikt savus stresus, atrandam savo metodus

Bet jeigu jūsų suicidinės mintys kyla vis dažniau, ima valdyti sąmonę, tampa įkyriomis, tuomet reiktų rimtai susirūpint savo psichologine būsena ir nepabijot kreiptis pagalbos

Mekabciel

Na as visu pirma pasakysiu kad nesu nei psichologas nei tokiu problemu specialistas. Bet galiu pasidalinti kaip sprendziu tokias situacijas pats.


Pirma ir pagrindine taisykle: Niekada nesizudyk! Niekada! Ta reiktu sau pakartot n kartu, kad sitas zodinis koncentratas auotomatiskai visas mintis apie savizudybe uzblokuotu/permustu. Kas benutiktu, kokie sunkumai prislegtu, savizudybei neturi likt ne laso vietos. Atejos mintis ir praejo. Tokiam pasaulyje gyvenant pas dauguma jos ateina.
Antra: Didziausia beda nusizudydamas padarysi tik sau. Gausi restarta ir turesi grizti cia vel ir testi darba nuo ten kur sustojai, del to tai jokiais budais, jokiose situacijose nesprendimas. Ir dar daugiau tu ta pacia problema turesi vel spresti. Gal kitokia forma, bet tokios pat kokybes. Sukask dantis!
Trecia: Nera jokio pomirtinio gyvenimo(dar niekas is ten negrizo ir nepapasakojo) ir mirtis niekad nesprendzia jokiu problemu. Nebandyk saves itikinti!
Ketvirta: Gyvenimas niekada neduoda sudetingesnes situacijos nei kad pajegtum ja isspresti.
Penkta: Neuzmirsk ir visad kai sunku, paprasyk, kad gyvenimas tau padetu, kad jis klostytusi taip, kad tau butu lengviau ji priimti, kad gautum supratimo sunkumams ir tie sunkumai taptu lengvesni. Paprasyk is gyvenimo situacijos, zmogaus, aplinkybes, kuri gali tau padet ir pats jos link judek.

Sekmes!

a.t.sielis

Kiek pamenu, tokių minčių buvo kai buvau 18-kos ir panašiam amžiuje. Jos neiššokdavo iš niekur, bet buvo iš didelio vidinio nusivylimo, prieštaringumų ir pan., "nelaiminga meilė" ir t.t. Didelis psichologinis skausmas, ir norisi jį užbaigti. Bet tik svarstymai, nieko rimto. A la, "o kas jeigu..."

O šalia to, būdavo mintis, kad vis vien įdomu gyventi toliau, ir pažiūrėti kas bus toliau, kad ir kaip būtų buvę sunku.

Jeigu tokie natūralūs procesai, manyčiau, verta šiek tiek atsitraukti nuo psichologinį skausmą sukeliančių situacijų, minčių ir pan., pabūti ramiai, ir tie dalykai turi praeiti, nuotaika prašviesėja.

O jeigu iš niekur nieko, neatmeskim ir pašalinių jėgų poveikio.

Vienaip ar kitaip, tai rodo, kad reikia daug ko išmokti, suprasti, kas su jumis vyksta, kas per jausmai ir mintys, iš kur tai kyla, kaip galima kitaip žiūrėti į problemas ir save, ir ką galima spręsti, o kurias problemas geriau net pamiršti, kaip neesmines, bet tiesiog užvaldžiusias dėmesį.

Venkite svaigalų, kavos, juodos arbatos, šokolado (todėl kad kofeinas dar labiau išbalansuos nervų sistemą, jeigu yra kažkokie psichosomatiniai simptomai), ir ieškokite paramos ir pagalbos, ar bent draugijos. Vienas lauke ne karys.

kiskis

#5
sausio 10, 2017, 22:52:54 Redagavimas: sausio 10, 2017, 23:08:24 by kiskis
"apie karaliaus Saliamono žiedą, dovanotą jam karalienės Mikaldos.   To aukso žiedo paviršiuje buvę išgraviruoti žodžiai: „Viskas praeina". Įteikdama Saliamonui žiedą Mikalda tarusi: „Šis žiedas padės tau išlikti išmintingu ir stipriu žmogumi. Kai tau bus gyvenime labai gera ir euforijos apimtas imsi manyti esąs dievybė - pažvelk į šį užrašą ir jis tau padės nusileisti ant žemės. Žvilgtelk į jį taip pat ir tada, kai tau bus nepakeliamai sunku, kai gyvenimas atrodys nemielas, o pastangos beviltiškos. Tuomet šie žodžiai suteiks tau kantrybės ištverti tą tamsybių ir silpnumo metą."
Karalius Saliamonas paisė Mikaldos patarimų, ir ilgą laiką žiedas išties tarnavo it saugiklis, neleidžiantis protui tapti emocijų vergu. Bet kartą karaliaus gyvenime išaušo tokia juoda diena, kad ne tik jo paties, bet ir viso pasaulio išmintis buvo bejėgė jį paguosti. Tądien išmintingi žodžiai, įrėžti žiedo paviršiuje, atrodė bejėgiai, tušti, beviltiški prieš sieloje liepsnojančią gėlą, tad karalius, akimirkos įsiūčio pagautas, nusimovė žiedą nuo piršto ir sviedė jį į židinį.
Židinyje spragsėjo malkos, auksiniame žiedo paviršiuje žaidė liepsnų atspindžiai... Netikėtai karalius pastebėjo, kad ir vidinėje žiedo pusėje kažkas užrašyta. Išgriebė Saliamonas žiedą iš židinio, pakėlė prie akių ir perskaitė būtent tokiam atvejui numatytus, karalienės Mikaldos įrėžtus žodžius: „Patikėk, netgi ir šitai praeis." "

Ego

#6
sausio 11, 2017, 01:03:02 Redagavimas: sausio 11, 2017, 01:10:26 by Benamis
Citata iš: Mekabciel  sausio 10, 2017, 22:34:31Antra: Didziausia beda nusizudydamas padarysi tik sau. Gausi restarta ir turesi grizti cia vel ir testi darba nuo ten kur sustojai, del to tai jokiais budais, jokiose situacijose nesprendimas. Ir dar daugiau tu ta pacia problema turesi vel spresti. Gal kitokia forma, bet tokios pat kokybes. Sukask dantis!
Gal zinai kas ta restarto mygtuka spaudineja? Kontaktus gal suveiktum? Buciau dekingas. :)

paragraf 78

@Darius! tiesiog kol nevėlu kreipkis į specialistus, t.y. į psichikos sveikatos centrą

Darius!

Dėkui chebrytė, kreiptis kaip ir nelabai noriu nes iš tiesų viskas man gerai, tik kaip ir minėjau kartais būna kažkas užeina. Įdomu buvo pasiskaityti, ir atsikratyti tokių minčių. Spaudžiu ranką kekvienam.

Tikriausiai mintys atsiranda dėl nuovargio, nusivilimo, esu marichuanos vartotojas įmanomai kad ir ji kažkaip veikia ant mano galvos, anyways judėsim toliau

Darius!

Mintys grįžta, jaučiu kažką reikės mąstyti..

kiskis

dabar pilnatis, gal del to?

Darius!

:D Abejoju, negaliu paaiškinti, lygtais sėdi ir suvoki viską sveikiu protu, tačiau susimąstai ir iškarto daug negatyvo į galvą. Viskas pradeda erzinti, sunkūs mokslai, ta pati rutina, norėtųsi atsikratyti viso šito. Kažkur pusvalandį tokios mintys, tada pasiskaitai įdomių faktų, pranešimų šiame forume ir kažkaip apsiramina viskas, tačiau kaip ir bebūtų, belekaip keistas jausmas.

kiskis

Mane tai pilnatis veikia, darausi nervuotas. Pabandyk paskaityt "bhagavad gita".

Linas Esu

#13
vasario 11, 2017, 10:26:24 Redagavimas: vasario 11, 2017, 11:03:51 by Linas Esu
Sveiki , yra nemokama ir mokama pagalba . Pageidaujant , galite likti anonimu . Savižudybė ilgalaikis psichinis procesas . Kai kurie žmonės yra linkę visą gyvenimą į savižudybę dėl tam tikrų fizinių , emocinių traumų , bet su specialistų pagalba ir reikalinga informacija kaip su tuo susidoruoti, nugyvena pilnavertį gyvenimą . Šios problemos ignoravimas keliauja išvien su depresija , nuotaikų kaita , problemomis socialiniame gyvenime .
P.S kaip tai yra rimta daugiau informacijos rasite čia . Taip pat šio puslapio apačioje rasite psichologinių pagalbos tarnybų kontaktus .https://www.psichiatrija.lt/2014/09/savizudybe-tai-ilgalaikis-procesas/

Jums taip pat reikia žinoti jog esate ne pirmas ir ne paskutinis žmogus galvojantis apie tai , svarbu laiku fiksuoti simptomus , o jūs tai ir padarėte . Patarimas - patikėkite savo problemas tik kvalifikuotam specialistui . Sėkmės , Dariau .

https://www.jaunimolinija.lt/lt/apie-savizudybes/kaip-padeti-kitam/pagalba-galvojanciam-apie-savizudybe/

https://krizesiveikimas.lt/

Prijomas

#14
liepos 26, 2017, 22:34:10 Redagavimas: liepos 26, 2017, 22:37:28 by Prijomas
Mintys apie zudymasi greiciausiai ateina is nenoro buti, todel ir marichuana rukai nes nori pakeist busena, nes tau nepatinka busena korioj esi. Zole keicia ir tavo mastyma, tavo mastymas tampa neadekvatus, nepritaukytas sitai realybei, plius astraliniai parazitai gali lipti, nes susilpneje apsauginis laukas, minta tavo energija, sukelia apatija. Iseitis paprasta, atrask gyvenime tiksla, nes tikslo neturejimas tai puse tavo gyvenimo tragedijos. Bet pirmiausiai nustok rukyt motyvacijos zudika, nes jei atrasi tiksla ir toliau rukysi, tai negalesi to tikslo pilnavertiskai igyvendinti, pabandyk atrast gyvenimo dziaugsma, daryk tai kas tave labiausiai veza :)

P.S Marichuanos rukymas motyvacijos zudikas, todel ji taves gyvenimo dziaugsmui nemotyvuos, o tik atitolins tai ka turi isspresti, uzliuliuos ir ciklas nenoro buti kartosis, todel tai neieina i daryma to kas tave labiausiai veza. Sekmes :)

Aukštyn