Alkoholio poveikis

Pradėjo Benamis, gruodžio 22, 2011, 18:53:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Alkoholio poveikis

Alkoholis ardo ne tik smegenų ląsteles. Visi žinome, kad etilo spiritas yra universalus tirpiklis. Tačiau ypatingai gerai spiritas tirpina riebalus. Betgi žmogaus ląstelių apsauginius apvalkalus sudaro iš riebalinės ląstelės. Nesvarbu, ar žmogus geria alų, vyną ar degtinę, spirito molekulės prisiartina prie riebalinių ląstelės molekulių, sąveikauja su jomis ir spirito molekulė išmuša riebalinę molekulę iš ląstelės apvalkalo. Ląstelė jau pažeista.

Per tą pažeidimą į ląstelės vidų gali patekti šlakai ar kitokia chemija, kita alkoholio molekulė, virusas ar panašiai. O ląstelėje yra branduolys su chromosomomis. Alkoholio poveikis ląstelei gali būti įvairus - iki visiško jos sunaikinimo. Paprastų organizmo ląstelių gal ir nėra ko labai gailėti. Tačiau žmogaus organizme yra ląstelės, kurias reikia labai, ypatingai saugoti. Tai vadinamosios lytinės ląstelės, iš kurių prasideda ir gimsta vaikai.

Mitai

Mus ilgai įtikinėjo, kad alkoholis organizme išlieka dvi paras ir tiek laiko reikia susilaikyti nuo giminės pratęsimo. Tai labai pavojingas melas. Alkoholis ir jo skilimo produktai organizme išlieka ilgiau kaip 20 parų, o jauno vyro reproduktyvinė funkcija atsistato tik po 100 dienų visiško susilaikymo nuo alkoholio (abstinencijos). Tris su puse mėnesio nė lašo į burną vyno, alaus ar degtinės. Per tą laiką pilnai atsinaujina lytinės ląstelės ir vyras gali pradėti sveiką gyvybę.

Dėl ypatingos fiziologijos moteriai iš viso negalima gerti. Visi moters kiaušinėliai užsimezga gimstant mergaitei ir būna jos organizme visą gyvenimą. Kas mėnesį vienas iš šių kiaušinėlių subręsta ir tampa tinkamas apvaisinimui. Nežinia, kuri išgerto šampano ar vyno taurė gali pakenkti būtent tą kiaušinėlį iš kurio gims nauja gyvybė.

Istorija

Visos pasaulio tautos žinojo ir šventai saugojo jaunimo, o ypač merginų blaivumą. Sibire iki 1930 metų didžiausia nuodėme buvo laikoma, jei moteris gerdavo alkoholį, o iki 1965 metų buvo priimta, kad moteriai iš viso negalima rūkyti.

Pasekmes

Alkoholikų arba narkomanų atžalu eksponatai, žmogaus ydų muziejuje.











gerasklausimas.lt
technologijos.lt

paragraf 78

Man rodos straipsnyje, per daug sureikšminamas alkoholio poveikis. Jei viskas būtų kaip parašyta, tai visi būtume su apsigimimais.

unco

Ko tetrūksta, tai kominių alkoholikų nuotraukų...

Šiaip būtų įdomu plačiau sužinot alkoholio poveikį gimdyvei ir jos vaisiui  ??? manau, tai būtų tikrai aktuali tema dabartinei mūsų visuomenei...

2012

lol  :D autorius abstinentas

Teroras

Nuotraukos tai tikrai mana, ne kartais isgerianciu zmoniu :)

Citata iš: insomnia  gruodžio 22, 2011, 20:28:44
Man rodos straipsnyje, per daug sureikšminamas alkoholio poveikis. Jei viskas būtų kaip parašyta, tai visi būtume su apsigimimais.


Nebutinai.

201
Citata iš: 2012  gruodžio 23, 2011, 00:19:00
lol  :D autorius abstinentas


Ir kas jeigu abstinentas? Ar butinai zmogus turi gerti, kad pritaptu visuomeneje? Degradavusi musu tauta masto taip:

Jeigu tu negeri: tu nesveikas.

Ka cia daugiau ir bepridurti...

2012

O tu turbut tautos atstovas, ir tave isrinko kad uz visus kalbetum  :D

Teroras

Ok, patikslinsiu.

Mano nuomone, 98% LT respublikos pilieciu.*

2012

Dabar geriau, nes jei rimtai tai tik tavo nuomone ir yra daug zmoniu kurie su tavim nesutiktu. Vienas is tokiu, as  :)

Teroras

Tai kaip tureciau interpretuoti tokia tavo zinute:

Citatalol  :D autorius abstinentas

Benamis

Toli grazu neesu abstinentas :)

Aukštyn