Depresija serganti 24 metų mergina gavo teisę mirti

Pradėjo Benamis, liepos 06, 2015, 13:46:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

idenmeyou

Jeigu žmogus nenori gyvento tai jo reikalas, pasaulyje ir taip žmonių daug, nematau problemos, kad kažkas nebenori gyventi, darbuotojų užteks, o pažinčių taip pat apstu susirasti.

Manau žudytis gali norėti tiek kvailas, tiek protingas, intelektualus žmogus. Nors sakoma, kad savižudybė būna dažnai spontaniška, bet žmogus neigiamomis mintimis kraunasi ilgai ir ne vienas nusižudęs kurį laiką galvojo kas būtų jeigu pasitrauktų iš gyvenimo. Faktas, kad pas žmogų, kuris nusivylęs gyvenimu galvoje vyksta nereikalingi cheminiai procesai, kitaip sakant kuo daugiau apie tą žmogus mąstys, tuo didesnė tikimybė, kad taip ir atsitiks.

Gali būti, kad protingas žmogus būdamas didelėje krizėje gali apsvarstyti, kad jo gyvenimas niekam tikęs, jei jis bus stiprus jis bandys viską atstatyti, bet tai nėra taip paprasta ir tarkim jo po mėginimo viską taisyti nepasisekus, jis dar labiau palūš. Sakyčiau tik kvailys būdamas bėdose, darydamas nuolatines klaidas gali manyti, kad jo gyvenimas geras ir jis pats puikus.

Ezekiel

O ar viska įdomu išbandė, tradicine, netradicine, legalia, nelegalia mediciną? Jei nėra ką prarasti tai galima daryti ir eksperimentinį gydymą. Aišku jei gyvenimas toks jau sunkus ir skausmingas tegul daro eutanaziją geriau, nes vis tiek bandys pati nusižudyti.

paragraf 78

Kartais atrodo jog einama linkt to kad ne žmogui padėti pasveikti, bet palikti jį jo ligoje ir vienintelė pagalba kurią galime suteikti tai padėti nusižudyti.
Įsivaizduoju po 100 metų. Atvažiuoji į ligoninę, nes skauda nugarą. Daktaras ir sako: negalime pagydyti tavo nugaros, bet galime padėti nusižudyti.

TinSoldier

Na, bet nesakyk, nugaros skausmą juk tai padėtų išspręsti.

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  liepos 15, 2015, 11:45:45
Na, bet nesakyk, nugaros skausmą juk tai padėtų išspręsti.


Na čia aš tiesiog vienu sakiniu persakiau kažkada skaitytą fantastinį apsakymą :) bet labai tikėtina kad to apsakymo pranašystė gali ir išsipildyti.
Tokie dalykai turi tendenciją įgauti nevaldomą pagreitį.
Anksčiau eutanazija buvo nusikaltimas, tada tapo leistina nepagydomiems ligoniams kenčiantiems skausmus, stabdis buvo kad žmogus turėtų laisvą valią, dabar va pagydoma liga, kuri palaužusi žmogaus adekvatų pasaulio ir savęs suvokimą, taip pat ši liga palaužia laisvą valią.
Kas tada bus toliau?

Aukštyn