Planuojama pirmoji žmogaus galvos transplantacija

Pradėjo Benamis, vasario 26, 2015, 14:13:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Italijos chirurgas tiki, kad pirmąją žmogaus galvos transplantaciją bus galima atlikti jau po dvejų metų, praneša "Sky News".

Chirurgas Serdžijus Kanaveras (Sergio Canavero) mano, kad ši operacija padės žmonėms, kurie patyrė raumenų ir nervų sistemos degeneraciją arba serga vėžiu. Apie šią novatorišką operaciją planuojama pranešti per birželį JAV vyksiančią Amerikos neurologijos ir ortopedijos chirurgų akademijos konferenciją. Šį mėnesį viename medicinos žurnale S. Kanaveras aprašė būdą, kaip transplantacija turėtų būti atlikta.

Recipiento galva ir donoro kūnas procedūros pradžioje atšaldomi. Audiniai aplink kaklą būtų perpjauti, o pagrindinės kraujagyslės sujungtos vamzdeliais. Atskyrus stuburo smegenis, recipiento galva uždedama ant donoro kūno. Tada pacientui keturioms savaitėms būtų sukelta koma, kad jis nejudėtų. Chirurgo nuomone, po tokios operacijos pabudęs žmogus turėtų kalbėti, judėti ir jausti veidą, o po metų laisvai vaikščiotų.

Pirmą kartą idėja atlikti šią operaciją buvo pasiūlyta 2013 metais. Tąkart S. Kanaveras sakė: "Jei visuomenė to nenori, aš nedarysiu. Bet jei žmonės to nenori JAV ar Europoje, nereiškia, kad operacijos negalima atlikti kitur".

Pirmoji sėkminga galvos transplantacija beždžionei buvo atlikta 1970 metais JAV. Gyvūnas išgyveno 9 dienas, bet vėliau jo imuninė sistema naująją galvą atmetė.

Respublika.lt, Eltos inf.

Iron Tara

Uhm.. Man toks klausimas kilo. Jei keičia galvą, pasikeičia ir pats žmogus, ne? Juk kitos smegenys, kitas veidas. Spiritualistai - kas įvyksta su siela?

Ar galvą tą pačią palieka, tik kūną kitą prilipdo? Tuo atveju smegenys tos pačios, tik judėjimo įrenginys kitas.

Visai čia viskas twisted atrodo... Frankenšteinai.

Supera

Taip išeina, kad žmogaus sergančio galvą prie donoro kūno prisiuva ir jau vaikštai su naujų kūnu tada, na, bent aš taip supratau.

Iron Tara

Tai ne galvos, o kūno transplantacija tada (?)

Supera

CitataRecipiento galva ir donoro kūnas procedūros pradžioje atšaldomi
tai jei rašo donoro kūnas, tai taip išeina, kad galvą prisiuva prie naujo kūno, kad tos galvos savininkas galėtų gyvent toliau pilnavertiškai.

illuminati

nu bet jus ir mind fucka sugalvojot :D tai ne kuna norint isgelbet galva prisiuvama, o galvą ir tai kas joje kunas prie jos. juk galu gale kunas tik mesos gabalas, o visas "zmogus" kaip asmuo sutelpa smegenyse, neber smegenu, neber ir zmogaus

Supera

Aš tą patį irgi galvoju, nes nelogiška naują galvą siūt, tada ne tas žmogu būna o kitas, nes nauja galva :D .
Bet dabar kai pagalvojau, tai nebūtų labai super duper extra keista tai senai galvai su nauju kūnu?

Jimas

#7
vasario 28, 2015, 19:42:05 Redagavimas: vasario 28, 2015, 19:43:59 by Jimas
Nesuveiks, aš garantuotas, ta prasme, kad ir transplantuos tą galvą, bet žmogus nei prisimins ką, bus lyg ką tik gimęs, nieko nemokės t.y praras savo asmenybę, arba kitu atveju numirs, paminėsit mano žodžius :)

snofru



naujus sveikus kūnus pirmiausia prisisius šita ir panašios galvos  :)

idenmeyou

Man tai labiau primena į žodžius, kuriems reikia pridėti plius 10 metų, nemanau, kad operacija šiai dienai būtų itin sėkminga.

Benamis

Citata iš: snofru  vasario 28, 2015, 19:53:21


naujus sveikus kūnus pirmiausia prisisius šita ir panašios galvos  :)


Oho kokia nuotrauka ;D Pasijauciau tarsi ekstrasensas - net is nuotraukos kazkokia negatyvi energija/neapykanta sklinda :D

Ezekiel

Ko tik žmonės nepadaro taip prisirišę prie šio gyvenimo, kad toliau tęstų.
Šiaip kraujagysles ne taip sunku sujungti kaip nervinius kontaktus. Bet gal sujungs apytiksliai. Nežinau kiek tas žmogus tikisi prailginti savo gyvenimą tokiu būdu, tačiau galva vis tiek liks sena.

paragraf 78

Man tai įdomu iš kur bus imami donorų kūnai? (gal ir minėjo kažkas tik pražiopsojau)

TinSoldier

Dabar vienas organų donoras gali išgelbėti iki 8 gyvybių. Ar protinga būtų vietoje to išgelbėti tik vieną galvą?

kiskis

Citata iš: paragraf 78  kovo 01, 2015, 09:14:16
Man tai įdomu iš kur bus imami donorų kūnai? (gal ir minėjo kažkas tik pražiopsojau)

Praziopsojai ISIL .

Aukštyn