Kauno Eiguliu NSO 2014-03-31 22.14h

Pradėjo Giedrius, kovo 31, 2014, 22:39:05

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Giedrius

Sveiki,

Daznai lankausi jusu saite ir retkarciais netgi forume, bet niekada netikejau jog kazka panasaus patirsiu as pats. Katik, pries 10 min as maciau savo pirmaji NSO. Visada norejau kazka panasaus pamatyti, bent keistai judanti taskeli danguje, o gavau daugiau negu mano protas gali suvirskint. Isejau pavedzioti suni, vaiksciodamas kaip visada stebejau dangu, o siandien jis mates kaip niekad gerai, lyg butu rugpjutis. Ir staiga supratau jog keletas svieseliu danguje juda unisonu mazdaug 40-60km/h greiciu, 100-150 metru aukstyje. Geriau isiziurejes pamaciau juoda objekto korpusa, jis buvo bumerango formos, kazkas panaus i si zenkla <. Sviesos buvo baltos spalvos, kaip masinos zibintai, isdestytoa buvo tolygiai is eiles po visa korpusa.  NSO neskleide jokio garso, buvo mazdaug 20-30 metru skersmens. Tik tiek spejau iziureti per tas 10s kol ji maciau. Gal yra Kaunieciu maciusiu siandien ka nors panasaus?

Benamis

Siomis dienomis tai nenustebciau jeigu kokie nors rusu ar amerikieciu radaru nepastebimi lektuvai virs Lietuvos skraidytu. Beje, tokie lektuvai galetu buti labai panasus i tavo bumerango formos pamineta objekta:



Aisku cia tik prielaida + manau tokie zemiski objektai turetu skleisti koki nors garsa.

Ezekiel

Delta formos NSO buvo ir virš Finikso. Skrydo pasak stebėtojo žemai, tikrai 100-150m? Tokiu atveju žemiškas paaiškinimas gali būti paukščiai ar iš tikrųjų kažkokie lėktuvai. Tačiau jei taip kodėl taip tyliai praskrido?

Benamis

Pauksciai su baltomis sviesomis? :) Nebent zmoniu "tiuninguoti" kokie nors ;D

paragraf 78

Citata iš: Benamis  kovo 31, 2014, 23:34:02
Pauksciai su baltomis sviesomis? :) Nebent zmoniu "tiuninguoti" kokie nors ;D


Vienas iš galimų paaiškinimų ufologijoje išties yra paukščiai (apie tai rašiau viename savo straipsnių). Tiesiog kartais būna jog esant tam tikram apšvietimo kampui, paprastai vakarais saulė ar miesto šviesos atsispindi nuo paukščio plunksnų ir stebėtojui tai atrodo kaip kažkokia judanti NSO šviesa. Apie tai rašė nepamenu kas ar Azimovas ar Klarkas.

Benamis

Kad racionaliu paaiskinimu ivairiu gali buti as net neabejoju. Vasingtone 1952 irgi zmonems aiskino, kad danguje tik atmosferos "pokstai" buvo i kuriuos kazkodel oro pajegos saude :)

Bet sis aiskinimas ne tik juokingas, taciau ir kazkoks nelogiskas. Pauksciai cia suprantami kaip statiski objektai kurie neplasnoja plunksnomis, kabo ore vienoje vietoje ir nekeicia savo pozicijos - nes as kaip suprantu butent sie dalykai svarbiausi, kad "Saule" (siuo konkreciu atveju nakti) ar "miesto sviesos" atsispindetu kazkokiu budu nuo ju kuno ir zmones galvotu, kad tai NSO :) Siaip labai butu idomu pamatyti kaip tai atrodo (nakti, ne diena)... Nebent cia tik teorinis aiskinimas :)

paragraf 78

Paukščiai šiaip dažnai vėjo gūsiuose sklando vietoje, ne kartą tai mačiau savo akimis. Jei tinkamas vėjas, tada paukštis gali ilgą laiką toje pačioje vietoje ore išbūti.

Tiesa, aš nesakau, kad čia būtent tas atvejis. Tačiau tai galimas racionalus paaiškinimas.

Benamis

Na, as palauksiu. Gal kas nors parodys koki vaizdo irasa is Youtube kaip tokie pauksciai atspindintys sviesa ir atrodantys kaip NSO galetu nakti atrodyti. Tikrai idomu butu pamatyti ;D Nes nebutina buti ufologu, kad galetum sukurti teorini paaiskinima (kitaip tariant paaiskinima sukurta tam, kad egzistuotu racionalus paaiskinimas) :)

paragraf 78

#8
balandžio 01, 2014, 14:55:05 Redagavimas: balandžio 01, 2014, 15:10:09 by Benamis


Na man čia labai panašu į paukščius

Benamis

#9
balandžio 01, 2014, 15:12:44 Redagavimas: balandžio 01, 2014, 15:23:10 by Benamis
Pataisiau nuoroda.

Maciau jau seniai si vaizdo irasa, todel savo pranesimuose ir rasiau pabrezdamas:

Citata iš: Benamis  balandžio 01, 2014, 12:14:32
Gal kas nors parodys koki vaizdo irasa is Youtube kaip tokie pauksciai atspindintys sviesa ir atrodantys kaip NSO galetu nakti atrodyti.


Citata iš: Benamis  balandžio 01, 2014, 11:16:41
Siaip labai butu idomu pamatyti kaip tai atrodo (nakti, ne diena)


Kad idomu kaip nakti tokie pauksciai turetu atrodyti, nes kaip supratau is sio sakinio:

Citata iš: paragraf 78  balandžio 01, 2014, 08:27:56
paprastai vakarais saulė ar miesto šviesos atsispindi nuo paukščio plunksnų ir stebėtojui tai atrodo kaip kažkokia judanti NSO šviesa.


Nakti irgi imanoma toki fenomena pamatyti, o butent nakti ir mate objekta forumo svecias. Tiesiog rimtai idomu, kaip kazkokios miesto sviesos gali atsispindeti ant pauksciu... Cia jau toks Azimovo ar Klarko pritempimas, kad truksta zodziu. Nebent jie apie nakti nieko nesake, o tik apie dienos laika.

Teroras

Kartais racionalus aiskinimai buna juokingesni negu mistifikuotoju aiskinimai ;D Aiskinti galima ivairiai, svarbu, kad ir loginis mastymas butu ijungtas - siuo atveju pauksciai puse vienuoliktos vakare apsviesti saules, ar tuo labiau pauksciai nuo kuriu atsispindi miesto sviesa man tikrai logiskai neatrodo. Tikriausiai logiskiau ir itikinamiau skambetu, kad Siares Korejos lyderis padangeje ant pedalais minamos skraidykles praskrido mojuodamas zibintuveliais...

paragraf 78

Pasikartosiu dar kartą: nesakau kad šiame atvejyje buvo matyti paukščiai. Tiesiog stojau ginti Ezekiel išsakytos minties. Ir sakau, kad yra toks paaiškinimas kai kuriems NSO atvejams. Tik tiek. O čia jūs išvartėte, kad teigiu jog čia paukščiai ir taškas :) skaitykite atidžiau kas rašoma, gerbiamieji

Benamis

Tikrai ne, paragrafai :) As tik labai laukiu kol kas nors parodys tokius paukscius nakti :) Rimtai butu idomu pamatyti, gal nuomone pakeisciau apie si paaiskinima :)

paragraf 78

Aš nekalbėjau apie naktį, o apie vakarą.
Šiaip apie naktinius paukščius irgi yra iškelta teorija: neva kai kurios kelmukų rūšys geba švytėti tamsoje, na ir kai kurie paukščiai, pvz. pelėdos jais apsikrečia, tad plunksnos švyti tamsoje.
Jei netyčia rasiu, parodysiu, apšviestus paukščius :)

Aukštyn